izotek - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 21:02   #3751
Wenus21
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Bo 80 to baaaardzo duzo. Nie rozumiem jak to przekonasz go? 80 to naprawde duzo.
Tak czytam ta dziewczyne i nic do niej nie dociera,ręce opadają.Chce tyle brac niech bierze.niech potem nie narzeka na skutki uboczne
Stary 2015-04-17, 21:53   #3752
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Bo 80 to baaaardzo duzo. Nie rozumiem jak to przekonasz go? 80 to naprawde duzo.
Cytat:
Napisane przez Wenus21 Pokaż wiadomość
Tak czytam ta dziewczyne i nic do niej nie dociera,ręce opadają.Chce tyle brac niech bierze.niech potem nie narzeka na skutki uboczne
Dziewczynki ale ja rozumiem, tylko że przy mojej nadwadze to ja się będę bardzo długo bawić z izotekiem
I błagam, niech Wam nic nie opada przeze mnie
Stary 2015-04-17, 22:32   #3753
meowww
Raczkowanie

Dziewczyny, moze ktoras z Was wie (juz jakis czas temu zamienilam roaccutane na izotek) czy IZOTEK I IZOTEK A-CNOTREN to to samo? Niby opakowanie jest identyczne, ale przy slowie izotek jest gwiazdka (*) i (a-cnotren), nizej napis Izotek i a-cnotren sa roznymi nazwami handowymi tego samego leku. Ale czy na pewno??? Moze jest tak jak z odpowiednikami, np cureacne, i sa inne skladniki pomocniczne?
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 02:43   #3754
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Nawet nie mówcie o nawrotach cicho sza, nie ma

Dziś zwiększyłam dawkę. Mam nadzieję, że organizm wkrótce się przyzwyczai tak jak ostatnio i skóra przestanie się tak suszyć
Powiem Ci, że mi suchość dokucza dopiero teraz, na końcu kuracji, wcześniej była niemal niezauważalna. Teraz skóra jak to powiedziała lekarka jest zmęczona leczeniem, na rękach, szyi pokazują się suche zaczerwienione placki, które pokazałam lekarce i powiedziała, że to egzema. Na początku nic takiego się nie działo
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 11:12   #3755
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że mi suchość dokucza dopiero teraz, na końcu kuracji, wcześniej była niemal niezauważalna. Teraz skóra jak to powiedziała lekarka jest zmęczona leczeniem, na rękach, szyi pokazują się suche zaczerwienione placki, które pokazałam lekarce i powiedziała, że to egzema. Na początku nic takiego się nie działo
To kiepsko. A kiedy kończysz kurację?
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 14:35   #3756
doorka_96
Raczkowanie

GG do doorka_96

Cytat:
Napisane przez kuba199489 Pokaż wiadomość
Wie ktoś jaka jest górna granica poziomu trójglicerydów i prób wątrobowych? Chodzi mi o to ile musi wynieść,żeby przerwać kuracje? wiem,że to sprawa indywidualna,ale tak mniej więcej chciałbym wiedzieć

Zacząłem kuracje niecały miesiąc temu i dziś odebrałem wyniki badań..mam proby wątrobowe zbliżone do max i trójglicerydy 164..wiem,że niektórzy mają jeszcze większe odchylenia od normy,ale po prostu mnie to interesuję o ile może być to zawyżone,żeby zacząc się niepokoić, z góry dzięki za odp
Lekarz mi mowil ze granica TG to 150,a ile trzeba miec, aby przerwac to nie wiem. Ja po pierwszym miesiacu z 47 skoczylo mi na 172, ja bylam przerazona jak i dermatolog. Ręce to od tego cukru to już mi skakaly, przyspieszone tetno, bardzo szybko sie meczyłam, serce bardzo bardzo szybko bilo. Wiec postatnowilam ograniczyć slodycze, wtedy prawie przez miesiac nie jadlam ich. Bylo to dla mnei ciezkie, bo codziennie pożerałam ogromne ilosci. Teraz przy 4 miesiacu TG w normie, a teraz pozwalam juz sobie w malym stopniu je ejsc. Chyba ten podskok TG zalezal glownie od tego ze organizm nie byl przyzwyczajony.
doorka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 17:23   #3757
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moze ktoras z Was wie (juz jakis czas temu zamienilam roaccutane na izotek) czy IZOTEK I IZOTEK A-CNOTREN to to samo? Niby opakowanie jest identyczne, ale przy slowie izotek jest gwiazdka (*) i (a-cnotren), nizej napis Izotek i a-cnotren sa roznymi nazwami handowymi tego samego leku. Ale czy na pewno??? Moze jest tak jak z odpowiednikami, np cureacne, i sa inne skladniki pomocniczne?
Też miałam jedno takie opakowanie.
To jest ten sam lek ale z importu równoległego. Tzn jest to ten sam lek ale wyprodukowany na inny rynek niz polski. Lek jest przepakowany do innego pudełka(musi być informacja,że to lek z importu równoległego)oraz dołączona jest ulotka w języku polskim.
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 17:36   #3758
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasandra117 Pokaż wiadomość
Też miałam jedno takie opakowanie.
To jest ten sam lek ale z importu równoległego. Tzn jest to ten sam lek ale wyprodukowany na inny rynek niz polski. Lek jest przepakowany do innego pudełka(musi być informacja,że to lek z importu równoległego)oraz dołączona jest ulotka w języku polskim.
Dobrze wiedziec, wielkie dzieki za odpowiedz.
Stary 2015-04-18, 20:12   #3759
lisnov
Zakorzenienie

Wiecie co, w sumie to chyba jeśli organizm miałby jakoś znacząco mi zareagować tak jak ostatnio to już by to zrobił. Za bardzo mi nic nie wyskakuje tylko jestem okropnie podrapana - jestem znerwicowana. I gdyby nie to to byłoby super. Ale już chyba kupię rękawiczki i będę w nich chodzić. Ciekawa jestem jak wyniki krwi. Wiem, że to głupie ale już chyba 4ty czy 5ty tydzień, zwiększenie dawki, a ja jeszcze badań krwi nie miałam zrobię najszybciej jak będę mogła ale to nie takie proste, chyba, że polecę prywatnie.
Stary 2015-04-18, 20:16   #3760
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co, w sumie to chyba jeśli organizm miałby jakoś znacząco mi zareagować tak jak ostatnio to już by to zrobił. Za bardzo mi nic nie wyskakuje tylko jestem okropnie podrapana - jestem znerwicowana. I gdyby nie to to byłoby super. Ale już chyba kupię rękawiczki i będę w nich chodzić. Ciekawa jestem jak wyniki krwi. Wiem, że to głupie ale już chyba 4ty czy 5ty tydzień, zwiększenie dawki, a ja jeszcze badań krwi nie miałam zrobię najszybciej jak będę mogła ale to nie takie proste, chyba, że polecę prywatnie.
Przeraza mnie troche te twoje 80mg. Zastanów sie bo moim zdaniem to troche za duza dawka. I koniecznie idz na krew...
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 20:48   #3761
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Przeraza mnie troche te twoje 80mg. Zastanów sie bo moim zdaniem to troche za duza dawka. I koniecznie idz na krew...
Ale ja mam 60mg...
Stary 2015-04-18, 22:14   #3762
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja mam 60mg...
Ale pisalas ze chcesz 80mg. Sama biore 60 wiec raczej bym sie nie martwila o kogos skoro robie to samo-.-
Stary 2015-04-18, 22:16   #3763
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
To kiepsko. A kiedy kończysz kurację?
Z końcem maja
Stary 2015-04-18, 22:23   #3764
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pisalas ze chcesz 80mg. Sama biore 60 wiec raczej bym sie nie martwila o kogos skoro robie to samo-.-
Bo chciałabym. Ale jeśli lekarz powie stanowczo nie to nie Będę brała dalej 60. A można 70?

Cytat:
Z końcem maja
Fajnie na zimę lepiej brać izo? Ja w sumie i tak słońca nie lubię a zimą to chyba gorzej z wysuszaniem - tak mi się wydaje.
Stary 2015-04-19, 00:28   #3765
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam dokładnie to samo, przez całą kurację nie narzekałam na wybitną suchość skóry, a teraz się czuję jednym wielkim przesuszem, usta, nos, twarz też już wygląda brzydziej przez to, a w styczniu/lutym była jak brzoskwinka Dopiero ostatni miesiąc kuracji daje mi tak w kość pod tym względem.
Uważam dawkę 80 mg za mocną przesadę, ale każdy robi co chce ze swoim organizmem.

Zimę uważam za dobry okres na kurację, osobiście na lato bym się nie zdecydowała, lubię słońce, nie wyobrażam sobie go unikać cały czas.
Stary 2015-04-19, 01:00   #3766
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo, przez całą kurację nie narzekałam na wybitną suchość skóry, a teraz się czuję jednym wielkim przesuszem, usta, nos, twarz też już wygląda brzydziej przez to, a w styczniu/lutym była jak brzoskwinka Dopiero ostatni miesiąc kuracji daje mi tak w kość pod tym względem.
Uważam dawkę 80 mg za mocną przesadę, ale każdy robi co chce ze swoim organizmem.

Zimę uważam za dobry okres na kurację, osobiście na lato bym się nie zdecydowała, lubię słońce, nie wyobrażam sobie go unikać cały czas.
Ja na poczatku kwietnia zaczelam kuracje... Pracuje w sloncu, mam praktyki w sloncu i jade na wakacje do Grecji. Boje sie, ze to wszystko mi tylko zaszkodzi.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 01:31   #3767
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Bo chciałabym. Ale jeśli lekarz powie stanowczo nie to nie Będę brała dalej 60. A można 70?

Fajnie na zimę lepiej brać izo? Ja w sumie i tak słońca nie lubię a zimą to chyba gorzej z wysuszaniem - tak mi się wydaje.
Ja pod tym kątem nie patrzyłam szczerze mówiąc, zaczynając we wrześniu. Zima przypadkiem wyszła Trudno powiedzieć czy lepiej ponieważ latem i tak będę musiała mocno się chronić, a skóra jest dużo bardziej sucha niż była tej zimy.
Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
(...)
Otóż to Choć muszę przyznać, że uniknęłam zajadów i suchości wewnątrz nosa, na co skarżyły się tutaj dziewczyny, więc i tak nie jest najgorzej
Stary 2015-04-19, 16:02   #3768
adrianna17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie stosowanych podkładów. Wiem,że ten temat się tu już kilkakrotnie przewijał, ale z racji zbliżającej się promocji w R chciałabym zakupić kilka drogeryjnych podkładów, a wiem,że Wy najlepiej mi doradzicie, bo też jesteście podczas kuracji Izotekiem. Jako takiego trądziku już nie mam, ale mam za to spore przebarwienia, trudno mi je czymś ukryć. Revlon CS strasznie przesusza mi i tak już suchą skórę, obecnie stosuję Rimmel 25h w szklanej butelce, ale ten z kolei u mnie dość szybko schodzi z twarzy mimo dość dobrego nawilżenia. Myślałam o Astorze 25h ale spotkałam się z opinią,że ma słabsze krycie niż Rimmel , podobnie zresztą jak Rimmel w tubce, którego zakup również rozważałam. Co do kremu CC Bourjois spotkałam się natomiast z opiną że godna polecenia jest wyłącznie nie najjaśniejsza wersja a nr 32, obawiam się jednak że ten odcień może być dla mnie za ciemny. Czytałam,że dla osob z przebarwieniami dobry by był podklad z zielonym pigmentem w skladzie, poza CC Bourjois, znam tylko jeszcze taki Bourkjois 123 on fsaktycznie radził sobie z przebrawieniami całkiem nieźle, ale strasznie wysuszał i podreślał każdą suchą skórkę. Poratujecie? Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
Dobór podkładu to też mój ciągły problem. Tyle ich mam, a żaden mi jakoś nie odpowiada. Ostatnio zakupiłam fajny z paese, jaśniutki, wpadający w ciepłe tony, żółte, mega nawilżający, nie rolował się ani nie podkreślał suchych skórek, sprawdziłam dopiero później skład i widzę, że ma parafinę. i tak nie wiem czy dalej go stosować. Podkłady z bourjois healthy mix też miałam i mają fajne też żółte pigmenty, nie ciemniejące na twarzy, tyle że słabo kryją i trzymają z ok 2-3 godz...
a co do skutków ubocznych to najbardziej mi doskierwają bóle mięsni. dosłownie ciągle mnie boli kręgosłup, nogi, nawet ręką nie chce mi sie ruszać, zeby pisać tu wiadomość. gdyby nie to to jakoś bym nie odczuła tej kuracji, no pomijając wypadanie włosów i suchość. ale ten ból mięsni, nie do przeżycia, czasem nie chce mi się nawet wstać z łóżka...
adrianna17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 16:36   #3769
ceka83
Przyczajenie

Mój wiek to 31 lat i od 15 lat mam problem z plecami, a mianowicie całem plecy w cystach ropnych raz mniej raz mega dużo. Postanowiłem skończyć z tym raz na zawsze i dlatego zdecydowałem się na kurację. Moja kuracja trwa od 15 marca, więc już miesiąc. Lekarz przepisał mi Actaven, cena u mnie w mieście 130zł za 90 kapsułek 20mg. Dawka zalecana przez lekarza to 80mg z tym, że zacząłem od 40mg przez 2 tyg, następnie przez 2 tyg 60mg i tak narazie tak zostało choć lekarz kazał mi brać po 4 tyg 80mg, ale stwierdziłem, że zaczekam jeszcze ok. 2 tyg i dopiero wejdę na 80mg. Skutki uboczne są, ale do przeżycia. Po ok tygodniu zaczeła mi skóra ust i twarzy strasznie wysychać lecz z tym sobie poradziłem, następnie zaobserwowałem niewielkie ilości krwi w nosie oraz szczypanie oczu. po 3 tyg częściej mnie boli głowa i z racji tego, że uprawiam sport bolą mnie mięśnie oraz stawy lecz da się wytrzymać. Kuracja ma trwać 6 miesięcy (630 kap. po 20mg). Zalecenia lekarza są takie, że trzeba brać ten lek z tłustym jedzeniem i stwierdził, że ludzie, którzy tego nie robią mają nawroty. Co do efektów kuracji to widzę poprawę po miesiącu stosowania, także jestem dobrej myśli. Waga 75kg
ceka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 17:22   #3770
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceka83 Pokaż wiadomość
Mój wiek to 31 lat i od 15 lat mam problem z plecami, a mianowicie całem plecy w cystach ropnych raz mniej raz mega dużo. Postanowiłem skończyć z tym raz na zawsze i dlatego zdecydowałem się na kurację. Moja kuracja trwa od 15 marca, więc już miesiąc. Lekarz przepisał mi Actaven, cena u mnie w mieście 130zł za 90 kapsułek 20mg. Dawka zalecana przez lekarza to 80mg z tym, że zacząłem od 40mg przez 2 tyg, następnie przez 2 tyg 60mg i tak narazie tak zostało choć lekarz kazał mi brać po 4 tyg 80mg, ale stwierdziłem, że zaczekam jeszcze ok. 2 tyg i dopiero wejdę na 80mg. Skutki uboczne są, ale do przeżycia. Po ok tygodniu zaczeła mi skóra ust i twarzy strasznie wysychać lecz z tym sobie poradziłem, następnie zaobserwowałem niewielkie ilości krwi w nosie oraz szczypanie oczu. po 3 tyg częściej mnie boli głowa i z racji tego, że uprawiam sport bolą mnie mięśnie oraz stawy lecz da się wytrzymać. Kuracja ma trwać 6 miesięcy (630 kap. po 20mg). Zalecenia lekarza są takie, że trzeba brać ten lek z tłustym jedzeniem i stwierdził, że ludzie, którzy tego nie robią mają nawroty. Co do efektów kuracji to widzę poprawę po miesiącu stosowania, także jestem dobrej myśli. Waga 75kg
Kurdę zaczęłam kurację w grudniu i w niedługim czasie będę kończyć, ale pierwszy raz o tym słyszę Ktoś jeszcze może to potwierdzić? Dla mnie to trochę bezsensu bo po tych lekach rośnie cholesterol, więc jedzenie tłustych rzeczy chyba tylko pogarszałoby sytuację?
pozytywnienastawiona_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 17:53   #3771
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnienastawiona_ Pokaż wiadomość
Kurdę zaczęłam kurację w grudniu i w niedługim czasie będę kończyć, ale pierwszy raz o tym słyszę Ktoś jeszcze może to potwierdzić? Dla mnie to trochę bezsensu bo po tych lekach rośnie cholesterol, więc jedzenie tłustych rzeczy chyba tylko pogarszałoby sytuację?
Zaleca sie branie izoteku po/lub z czyms, co zawiera tluszcz . Ale nie musi to zaraz byc pelny 3 daniowy posilek ociekajacy tluszczem . Moze to byc nawet kanapka z maslem orzechowym, albo cos slodkiego. Chodzi o to, ze tluszcz jest potrzebny, zeby izo mogla sie 'wchlonac' do organizmu.

Wedlug zalecen FDA - izo najlepiej wchlania sie z wyoskokalorycznymi posilkami, z wysoka iloscia tluszczu - wedlug nich to: posilek z ktorym przyjmujemy izo powinien zawierac 50% tluszczu i miec okolo 800-1000kcal.

JEDNAK - nie martwilabym sie, wiekszosc nie stosuje sie do tego, a i tak widzi rezultaty i NIE ma nawrotow, wiec nie sadze, ze nawroty sa od tego zalezne. Ja osobiscie jednak zawsze biore izo podczas obiadu/deseru lub kolacji.

Edytowane przez meowww
Czas edycji: 2015-04-19 o 17:54
Stary 2015-04-19, 17:53   #3772
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Dermatolog również kazała mi łykać tabletkę wtedy, gdy jem posiłek i np. surówka jest z dodatkiem oliwy. Witamina A rozpuszcza się w tłuszczach, więc stąd te zalecenia.
Tutaj nie chodzi o zjedzenie obleśnie tłustej potrawy. Wystarczy odrobina - smażony kotlet, surówka z oliwą czy ziemniaki z sosem.

meowww napisała wszystko jak trzeba

Edytowane przez kalinolistek
Czas edycji: 2015-04-19 o 17:54
kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 17:53   #3773
Rogson
Przyczajenie

Izotretynoina rozpuszcza się w tłuszczach i wtedy większa jej ilość wchłania się w przewodzie pokarmowym, jeżeli twój lekarz Cię o tym nie poinformował to niestety, ale miałaś pecha i trafiłaś na chu****** lekarza
Rogson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 18:00   #3774
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rogson Pokaż wiadomość
Izotretynoina rozpuszcza się w tłuszczach i wtedy większa jej ilość wchłania się w przewodzie pokarmowym, jeżeli twój lekarz Cię o tym nie poinformował to niestety, ale miałaś pecha i trafiłaś na chu****** lekarza
Nie przesadzalabym, pozytywnie nie sprecyzowala, z czym brala izotek, czy bylo to na pusty zoladek, czy z jakas przekaska. Chociaz zgadzam sie, ze lekarz powinien byl wspomniec o tym fakcie. W kazdym razie, wiele osob nie stosuje sie do zalecen FDA, a i tak izo im pomoglo.
Stary 2015-04-19, 18:08   #3775
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

No teraz już też się dowiedziałam, że przy tłuszczach lepiej się rozpuszcza i wchłania do organizmu. Jeśli liczy się oliwa w sałatce zwykle tłuszcz jakiś był Wstyd się przyznać, ale czasem nie brałam tabletek w trakcie posiłku...
Stary 2015-04-19, 18:37   #3776
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
No teraz już też się dowiedziałam, że przy tłuszczach lepiej się rozpuszcza i wchłania do organizmu. Jeśli liczy się oliwa w sałatce zwykle tłuszcz jakiś był Wstyd się przyznać, ale czasem nie brałam tabletek w trakcie posiłku...
No to w czym to sie miało rozpuścić? Dziewczyny swietnie to opisały. Izo musi miec sie w czym rozpuscic.
Stary 2015-04-20, 07:01   #3777
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie, mam to samo. Kończę powoli siódmy miesiąc kuracji i dopiero teraz aż w takiej skali dopadło mnie przesuszenie, nie tyle twarzy, co reszty ciała. Ramiona to w ogóle masakra, ale np na udach pojawił się takie czerwone, suche placki - smaruję je wszystkich co nawilża i natłuszcza, a one nic. Podobno to wszystko ma wrócić do względnej normy tuż po zakończeniu kuracji.

A tak poza tym to znoszę całość w miarę ok. Mam teraz strasznie przesuszony nos, ale kupiłam PuriNasin i dajemy radę. Oczy kropiłam czerwonym Starazolinem - sytuacja opanowana, soczewki znowu noszę bez większych problemów. Dobrze że bóle kręgosłupa i stawów dokuczały tylko przez jakiś miesiąc, biegam teraz regularnie i nie wyobrażam sobie przerwać.

Co do jedzenia - ja zawsze rano jem łyżeczkę oleju lnianego i wtedy zażywam Izotek, zaraz potem jem śniadanie. Witamina A musi rozpuścić się w tłuszczach, ale to nie znaczy że masz jeść golonkę - tak jak dziewczyny pisały, wystarczy oliwa, orzechy, awokado, łosoś na obiad i będzie git.

Pozdrawiam
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 08:44   #3778
Agatha2003
Raczkowanie

Nie przejmujcie się tą suchością, wysypkami mnie dopadła wysypka na dłoniach, w innych miejscach to nie wiem bo odkąd biore akne to po każdej kąpieli staram się używać balsam do 21 marca przyjęłam 170 mg/kg, przez ok 2 tyg nie brałam akne- czekałam na wizyte u derm i w tym czasie skóra powoli wracała do normalności, tj nie była już taka przesuszona, usta też się zregenerowały jednak jak już pisałam wcześniej, kuracje kontynuuje, mam wybrać 200 mg/kg i suchość powróciła, ale jeszcze 4 tyg i KONIEC (oby, bo słysze to już od stycznia czy lutego)
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 09:44   #3779
kuba199489
Przyczajenie

Witajcie, dziś miałem wizytę u dermatologa i fakt mam trochę zawyżone trójglicerydy,ale nie spodziewałem się,że p.dermatolog będzie chciała przerwać kuracje (nad którą zastanawiałem się miesiącami)..oczywiście nie chce niszczyć sobie zdrowa,ale z tego co pisaliście to sporo osób ma zawyżone te trójglicerydy podczas kuracji i to dużo bardziej niż ja. Postanowiłem całkowicie wyeliminować słodycze,co będzie ciężkie,bo zwłaszcza na uczelni obżeram się głównie nimi..i za 3 tygodnie idę do kontroli,bo dermatolog zgodziła się zmniejszyć dawkę i poczekać te 3 tygodnie jeszcze z decyzją o przerwaniu kuracji..

Mam w domu dwie próbki kremów Niverosin i Dermedic Angio Therapy, ona są przeznaczone do "leczenia" trądziku różowatego i rumienia,ja mam częściej zaczerwienioną skórę twarzy odkąd biorę axotret i chciałem zapytać czy ktoś z Was któregoś używał? a jeśli nie to czy można takie kremy przeznaczone do cery naczynkowej stosować w moim przypadku?
kuba199489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:19   #3780
adrianna17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
dokładnie, mam to samo. Kończę powoli siódmy miesiąc kuracji i dopiero teraz aż w takiej skali dopadło mnie przesuszenie, nie tyle twarzy, co reszty ciała. Ramiona to w ogóle masakra, ale np na udach pojawił się takie czerwone, suche placki - smaruję je wszystkich co nawilża i natłuszcza, a one nic. Podobno to wszystko ma wrócić do względnej normy tuż po zakończeniu kuracji.

A tak poza tym to znoszę całość w miarę ok. Mam teraz strasznie przesuszony nos, ale kupiłam PuriNasin i dajemy radę. Oczy kropiłam czerwonym Starazolinem - sytuacja opanowana, soczewki znowu noszę bez większych problemów. Dobrze że bóle kręgosłupa i stawów dokuczały tylko przez jakiś miesiąc, biegam teraz regularnie i nie wyobrażam sobie przerwać.

Co do jedzenia - ja zawsze rano jem łyżeczkę oleju lnianego i wtedy zażywam Izotek, zaraz potem jem śniadanie. Witamina A musi rozpuścić się w tłuszczach, ale to nie znaczy że masz jeść golonkę - tak jak dziewczyny pisały, wystarczy oliwa, orzechy, awokado, łosoś na obiad i będzie git.

Pozdrawiam
Twoja kuracja trwa już 7 miesięcy, a mogę wiedzieć jakie miałaś dawki?
adrianna17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości