![]() |
#1501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
monte RAZEM !!! odpiszę i podziękuję potem, teraz szybko się ubieram póki zdania nie zmienię !!!
I pamiętaj, że wieczorem czekam na pozytywną relację z jazdy na rolkach ! ![]()
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
Grrr, ale mi wizaż dzisiaj kiepsko działa, non stop jakieś błędy wyskakują.
![]()
#1503 |
Wtajemniczenie
|
ale mam odkurzacz, ja pierniczę ;_; już się ratowałam całą papryką, dwoma pomidorami i garstką koktajlowych
![]()
![]() |
#1504 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna ;p A wróciłam właśnie z pracy i dziwne bo nie jestem głodna i nic nie zjadłam, mam nadzieje, że tak można podczas diety, a nie chce w siebie wciskać na przymus ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Dziękuje kochana ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Malinka dziękuje ![]()
![]() |
#1505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że coś oprócz tej sałatki i lodów jeszcze dzisiaj zjadłaś?
![]() |
#1506 |
Raczkowanie
|
Właśnie, że rzadko ;p ale czuję, że chyba je odkurzę na częstsze używanie ;p
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Tak tak jadłam ;p tylko z kolavcji zrezygnowałam bo jakoś nie mam ochoty dzisiaj ;p nigdy się tak nie zdarzyło nie wiem może mam kryzys wieku średniego hahahah
#1507 |
Rozeznanie
|
monte bardzo bardzo bardzo Ci dziękuję
![]() Było to tak: weszłam na facebooka i zobaczyłam zdjęcie dawno niewidzianego kolegi, który zawsze był pulchniejszy. I co zobaczyłam ? Jego zdjęcie z Burneiką ( nie wiem jak się go pisze, tego od "stejków") wykorbionego, szczupłego, opalonego... No to się podłamałam, że ze mnie klocek i nie chce mi się iść poruszać. No i weszłam na forum, patrzę na Twój post i myślę sobie " działam z Monte!". Wielkie buzi ![]() Jak było na rollerze ? No i byłaś na rolkach ? ![]() A na talerzu i owszem jest "pizza". Taka z patelni, przy odpowiednich dodatkach smakuje całkiem zbliżenie do oryginały, a ma malutko kalorii i jest całkiem zdrowa, bo z otrębami. Zaraz wrzucę przepis do klubu. melonade myślę, że wątek jest też o zmianie stylu życia, a Ty inspirujesz swoją przemianą ![]() Nie mogę się doczekać aż będziesz nam "truć" ![]() Zaraz wrzucę przepis, w sumie to było na wegańsko ! ![]() Dzięki za baciki !!! Byłam ! ![]() szczurku dziwne, że sami musicie sobie przynosić maty ![]() a jeszcze dziwniejsze, że instruktorka nie tłumaczyła... nawet nie skomentuję tego, bo raczej myślimy to samo na ten temat. Może ćwiczenia były tak lekkie, bo dopasowane również pod osoby, które nigdy nie miały do czynienia z fitnessem. No ale z drugiej strony z takim założeniem powinni zrobić cały wstęp teoretyczny. No dziwne, dziwne i rozczarowujące. Może się rozkręcą ![]() Szczurku, a może węgli Ci potrzeba ? Ja zauważyłam, że jak tak wsuwam to muszę zjeść kaszę/ chleb coś takiego. kasiunia przede wszystkim brawo za przygotowanie osobnego dania dla siebie ![]() kolejne oklaski za nie ruszenie ciasta, szacun ! Ostatnio pisałyśmy z melonade o tych przerwach między posiłkami. Ponoć według najnowszych badań nie ma znaczenia jak często jemy. Możesz zjeść nawet 1 posiłek dziennie jeśli pokrywa wszystkie zapotrzebowania. A co dziś jadłaś ? Melduję bieganie ![]() ![]() ![]() 10 km w 1 h 11 min. średnia prędkość: 8,35 km/h spalone kalorie 921 kcal Choć moim zdaniem milion, bo miałam straszną trasę dzisiaj, bardzo nierówny teren, dużo pod ostrą górkę, przeskakiwanie między konarami w ogóle różne sztuki wyprawiałam. Jestem zmęczona. Ale przyjemnie ![]()
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie najważniejsze w tym wszystkim jest to, aby znaleźć co nam się podoba. Czy to Zumba, czy fitness, czy siłownia, czy bieganie. KAŻDA forma ruchu jest dobra. Gdybym miała się zmuszać do wysiłku i ćwiczeń, na pewno długo bym nie wytrzymała. Dla mnie pójście do boxa i crossfit jest najlepszą częścią dnia. Cieszę się na myśl o treningu. Zajęło mi sporo czasu znalezienie tego. Próbowałam wielu form ruchu. Ale wiem, że to jest TO. Ale prawda jest taka, że nigdy nie miałam czegos takiego jak poczucie wstydu, które by mnie w jakiś sposób ograniczało. Dżizas, ja praktycznie zawsze śmigałam na fitness w krótkich spodenkach ![]() ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to brawo, że poszłaś! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1510 |
Wtajemniczenie
|
Ewa brawo
![]() ![]() ![]() ![]() Callitus jesteś dla mnie wzorem do naśladowania pod względem mentalnym, kurcze jak bardzo chciałabym mieć taką pewność siebie ![]() ![]() Mel no pewnie że lubię banany, zatem będą od teraz w koktajlu o zabarwieniu zielonkawym ![]() Kasiunia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() ![]() ![]() Czekamy z Soldus aż dołączysz do naszego rolkowego fun clubu ![]() Właśnie pichcę cały gar pysznego jedzonka- filety z kurczaka z duuza iloscia cukinii w kostke, papryka i pomidory passata, czosnek i przyprawy. Dietetyczne, pyszne i mozna jesc samo albo z dodatkami pyycha ![]() ![]()
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-04-21 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Raczkowanie
|
Mam drugi dzień miesiączki a brzuch mi wywaliło jak balon ;/ czuje się jakby on nie należał do mnie ;/ dziwne uczucie ;/ oczywiście waga też podskoczyła o 2 kg ;/
#1512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do ćwiczeń to nie wiem, może na weekend.... W przyszłym tygodniu powinno już być u mnie luźniej. Na weekend majowy zabieramy ze sobą rowery ![]() [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51123818]Bella- Trzymam kciuki za porządki w szafkach !!! ![]() :-* Dziękuję kochana :-*
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
callitus u mnie ten siłowy to też taki na słowo honoru, bo zaledwie 30-40 minut co drugi dzień. A powiem Ci, że pewnie też bym go już porzuciła na rzecz cardio, ale jestem zachwycona tym, że jak napnę bicka to powolutku coś tam majaczy wyrzeźbione. I bardzo mnie to nakręca.
I oczywiście robię FBW, bo nie widzę sensu przez 40 minut ćwiczyć tylko ręce, skoro tej rzeźby u mnie i tak nie będzie widać. Także wolę porobić wszystko po trochu, czuję, że wtedy wzmacniam ciało, że przygotowuje je na to, że kiedyś rzeczywiście będę chciała rzeźbić i buduję mięśnie, które spalają spoczynkowo więcej kalorii niż tłuszcz przecież. Ale zasadniczo to Ty też trochę siłowy ciśniesz na crossficie chyba ? No właśnie, bo ja niby wiem co to crossfit, ale w sumie to nie wiem. Wy macie zajęcia zorganizowane ? Czy tu chodzi głównie o to, że przychodzi się na specjalną salę gdzie masz hardkorowe sprzęty typu opony, drążki i sam sobie ustalasz co robisz ? Oczywiście masz rację, jakakolwiek aktywność jest dobra ![]() ![]() Powiem Ci, że bieganie też zaczęło sprawiać mi przyjemność... Po prostu od paru dni mam jakieś załamanie formy i w ogóle nie chce mi się ćwiczyć. Także szczerze zazdroszczę znalezienia takiej pasji, która dodatkowo ma na Ciebie fizycznie i psychicznie zbawienny wpływ ![]() A jeszcze bardziej zazdroszczę podejścia.... Siebie w krótkich spodenkach to jeszcze długo nie zobaczę. Drugiej osoby nie oceniam przy ćwiczeniach - czy waży 50 czy 150 wszyscy jesteśmy tu w jednym celu - dla zdrowotności ![]() Ale ja jestem po prostu bardzo krytyczna wobec siebie pod kątem wyglądu. Będąc sama w domu też bym nie chodziła w krótkich gatkach, bo załapałabym doła widząc te trzęsące nogi... melonade przepis w klubie ![]() monte ![]() ![]() Idę zjeść śniadanie i może uda mi się na siłkę zebrać ![]()
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Nie mam sił na ćwiczenia, na jedzenie. Zerwałam z facetem. Nie chcę o tym rozmawiać.
![]() |
#1515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Wczoraj popłynęłam, powiem to co już tyle razu padło na tym wątku a co jest aktualne jak to że 2+2=4 Wczoraj wieczorem ok. 7 nie chciało mi się zrobić omleta z jaj bo doszłam do wniosku że w sumie to nie jestem głodna, a jeść dla zasady akurat mi się nie chciało i jak się skończyło??? W końcu wtrząchnęłam 10 dag orzechów ziemnych, 1 paluszek twixa, plaster szynki i kanapkę z żółtym serem i ketchupem. Jestem na siebie mega mega wściekła. Jak się człowiek nie trzyma planu to głupawki dostaje, wszystko musi być zaplanowane i rozłożone w czasie rano bo inaczej to głupoty wychodzą. Jestem taka na siebie zła, bo będę musiała to odpokutować a take bzdury oddalają mnie od celu. Dzisiaj od początku wyciągam kalendarz i zaczynam zapisywać co i kiedy a nie tylko w myślach w głowie.
Edytowane przez Malinka_Malinka Czas edycji: 2015-04-22 o 08:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
weightlifting - czyli ciężary, zazwyczaj przy pomocy sztangi i kettlebeli (hantli tam nie uświadczysz) mobility - czyli ogólne rozwijanie naszej sprawności, wydolności, na tym, przynajmniej moim zdaniem, skupia się to wszystko gymnastics - czyli typowo gimnastyczne rzeczy, z czym większość trenujących (w tym ja ![]() Jeśli chodzi o zajęcia - można sobie samemu ogarniać, bo w określonych godzinach jest 'open gym', ale tam chodzą bardziej zaawansowani ![]() Ja chodzę na zajęcia na Level 1 - trwają ok. godziny. Na sam początek rozgrzewka, rozciąganie, potem pracujemy nad jakimś konkretnym ruchem/ruchami, wszystko kończy się WoD (workout of the day) i na sam koniec jakieś rozciąganie. Co mnie strasznie, przeogromnie cieszy w tym, że z mniejszymi bądź większymi przerwami chodzę na zajęcia od stycznia. I NIGDY nie zrobiłam dwóch takich samych WoDów. Poza tym - nawet jeśli czasem mamy coś w stylu interwałów, to nie jest trening obwodowy. Intensywność od samego początku ma być wysoka i ma utrzymywać się na tym poziomie przez cały trening. Dlatego Wody są dość krótkie - max. 20 min. Na więcej nie ma się po prostu siły ![]() Moim zdaniem potrzebujesz 2-3 dni przerwy. Twoje ciało jest mądrzejsze od Ciebie, słuchaj go ![]() ![]() Natomiast jeśli chodzi o moje podejście i jakiś psychiczny aspekt - nie wiem, co wam poradzić pod tym względem. To wszystko działo się przez ostatnie pół roku i właśnie mentalnie zmieniło się we mnie WIELE. Cały czas jestem raczej typem introwertyka i to się nie zmieni, ale jestem po prostu szczęśliwym człowiekiem, kocham moje ciało, choć jeszcze muszę w nim dużo zmienić i robię rzeczy, które mnie cieszą - tego już mi nikt nie odbierze ![]() Cytat:
![]() ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj pucha, cicho, rozmowy umilkły - wręcz nienormalne
![]()
#1519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziś: 1. dwie kromki chleba słonecznikowego z wędliną, sałatka z pora z kukurydzą, rzodkiewką, ziemniakiem i majonezem (mama zrobiła i dała, trzeba było zjeść ![]() 2. pół dużego jogurtu naturalnego, mango 3. garść orzechów pecana, rodzynek i pestek - gotowa przekąska 90kcal 4. kuskus z suszonymi pomidorami i czosnkiem, 80g wędzonego łososia, świeży pomidor 5. kromka chleba słonecznikowego z żółtym serem (nie mam więcej warzyw, dopiero jutro "pan Tesco" przywiezie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
O, wiem skad juz zwyzka na wadze i chec na slodycze - dostalam dzisiaj @
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj pędzę na rolki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1522 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad rolkami co polecacie? W cenie dostosowanej do polskich wypłat obciążonych kredytem i dwójką dzieci.
#1523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Od dzisiaj dla mnie rozpoczyna się rolkowanie ;p chyba, ze pogoda będzie brzydka to wracam na rowerek stacjonarny ;p ![]() CIEKAWOSTKA - Odchudzanie na rolkach polecane osobom z dużą nadwagą
Rolki są bezpieczniejsze dla stawów niż jogging. W czasie biegania stawy obciąża się naciskiem nawet czterokrotnie większym niż masa ciała biegacza. Kiedy biegniesz, obciążasz szczególnie stawy kolanowe i dolny odcinek kręgosłupa, dlatego biegacze często odczuwają bóle pleców. Zaletą jazdy na rolkach jest płynność wykonywanych ruchów, dzięki czemu w czasie treningów nie powoduje się nagłych i intensywnych nacisków na stawy. Istotne jest to zwłaszcza w przypadku osób z dużą nadwagą, których stawy są szczególnie narażone na urazy. Osoby o słabej kondycji fizycznej, nieprzyzwyczajone do regularnego wysiłku, po przebiegnięciu kilkudziesięciu metrów odczują duże zmęczenie i z trudnością będą łapać oddech. Jazda na rolkach nie wymaga takiej intensywnej aktywności, bo jadący energicznie odpycha się nogami na przemiennie z jazdą bez użycia dodatkowej energii. W momencie, kiedy rozpędzone rolki jadą same, zmęczone mięśnie mają czas na regenerację, a organizm odpoczywa bez konieczności przerywania treningu. http://wformie24.poradnikzdrowie.pl/...ach_35351.html
Waga początkowa 98,5 kg, Teraz - 81,2 kg ![]() Cel nr 1 - 70kg Cel nr 2 - 60kg Za mną okrągłe 15kg! ![]() Edytowane przez kasiunia1664 Czas edycji: 2015-04-22 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Wtajemniczenie
|
Bella no to brawo, jestem z Ciebie dumna
![]() ![]() ![]() Ewa powiem Ci że nawzajem się zmobilizowałyśmy, bo tez bym wczoraj pewnie nie poszła, a jednak ruszyłam się ![]() ![]() ![]() panna współczuję Ci, trzymaj się ![]() malinko jeden raz Ci nie poszło, nie łam się i do przodu ![]() ![]() Co do rolek, to ja jestem z moich super zadowolona, mam takie: http://k2.strefamarek.allegro.pl/rol...88349.59711369 Callitus jaka Ty jesteś wytrenowana! Do takich ćwiczeń to mi jeszcze brakuje ho ho ![]() pozeczkowa dasz radę z tym rowerem, przyzwyczaisz się szybko i zaczniesz odczuwać z tego przyjemność ![]() ![]() Kasiunia super że jedziesz na rolki! Ja dzisiaj też, bo pogoda jest rewelacyjna ![]() ![]()
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-04-22 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham rolkowanie ale nie mam zbytnio czasu a jak czas jest to nie ma pogody i tak w kółko ;p ale dzisiaj nie odpuszczę ;p No Twoje rolki patrząc pod względem cenowym to chyba same jeżdżą? ![]() ![]()
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
callitus dzięki za wyczerpujący opis
![]() brzmi to bardzo fajnie, jak będę już sprawniejsza i wyląduje w przyszłym roku akademickim w dużym mieście to na pewno tego spróbuję ! krótkie, ale mega treściwe i myślę, że po nich jak po interwałach - jeszcze długo się spala. ![]() Dziś na pewno robię sobie dzień przerwy, bo muszę się uczyć (chociaż zamiast pisać na forum mogłabym zrobić 20 minutowy trening... -.-. No ale uznajmy, że zasłużony rest day). pannaatopowa współczuję. Mam nadzieję, że szybko się pozbierasz Kochana. pozeczkowa Postaraj się lepiej nastawić do tych wycieczek rowerowych...Wiem, że to dla Ciebie obowiązek, że to nie jest tak, że możesz sobie zrobić przerwę gdybyś miała chociażby tak jak ja teraz utratę entuzjazmu... Ale spróbuj się z tego cieszyć. Bo gdyby nie to, prawdopodobnie nie zaczęłabyś przecież ćwiczyć.Sama piszesz, że na razie brak aktywności u Ciebie, a przecież wspomaga to proces odchudzania, nie mówiąc już o sprawności i ogólnemu samopoczuciu... A mam nadzieję, że okaże się, iż możesz sobie pod kątem sportowym pozwolić na więcej niż Ci się wydawało. ![]() kasiunia tak jest ! ![]() monte No i o to właśnie chodzi - żeby nawzajem się mobilizować ! ![]() ![]() Także na siłkę nie poszłam, a teraz mam się zamiar uczyć. Jutro mam zajęcia na 11. Wstaję o 8 i od razu się zbieram na siłkę - pójdę na czczo. I to już bez wymówek. Nawet jak będę głodna po przebudzeniu. Bo jak zacznę robić śniadanie, a potem dam sobie czas na jego strawienie to a) zacznę szukać wymówek b) nie zdążę. Albo pójdę biegać, bo w sumie i tak na czczo siłowego bym za bardzo nie robiła - głownie bieżnia. Jak będziesz jeszcze wieczorem pisała na forum to daj mi znać, że się zobowiązałam do ćwiczeń rano - będzie mi głupio jak już ktoś mi przypomni. No bo przecież nie mogę Ci potem napisać, że jednak nie poszłam ![]() ![]() melonade Muszę Ci się pochwalić - byłam dziś na obiedzie w tej mojej ukochanej knajpie. I powstrzymałam się ! Nie zamówiłam nachosów !!!! ![]() ![]() Ale jestem bardzo nawpierniczana, myślę, że głodna to się zrobię najwcześniej o 20 ![]() Dzisiaj odbieram z empika te dwie książki kucharskie Gino D'campo. Bardzo jestem ciekawa ![]() ![]()
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Zawsze troszkę lżej. Wiecie jak to jest rozum mówi "nie" a serce chce. Dziś byłam na spacerze i mi troszkę lepiej
![]()
![]() |
#1528 |
Konto usunięte
|
Szczurku- A co nie tak z tymi zajęciami? Mało wymagające? Wiesz, Ty już ćwiczysz od jakiegoś czasu inni pewnie nie i dla nich to był kosmos zapewne.
Monte- Rzeczywiście masz kawałek. Jak będziesz chciała, w maju najlepiej, spotkać się na rolki to pisz śmiało! Szczurek- Źle trenera dobrali ;/ Kasiunia- Rolki super są na tyłek, więc koniecznie korzystaj z nich częściej! ![]() Malinka Malinka- Ja polecam w rolki jednak zainwestować. Ja za sowje zapłaciłam ok350zł. To sporo, ale warto, bo są super wygodne, nigdy mnie nie obtarły, a potrafiłam na nich zrobić nawet 17km. Jak masz źle rolki dobrane to Ci zmasakrują stopy. Na początku chciałam kupić takie z Dechatlonu za 160zł. Mierzyłam i chwilę jeździłam po sklepie. Niestety od razu czułam, że sa niewygodne, a poza tym miały plastikowe płozy i kółka 70. Wybrałam Fila, aluminiowe płozy, kółka 80 z opcją wymiany na 90. Moja koleżanka zdecydowała się na te tańsze....była na rolkach raz, poraniła stopy tak, że nigdy już ich nie założyła. Pamiętaj żeby kupić rozmiar większe, bo lepiej zakładać drugą parę skarpet. Maj to okres kiedy jest dużo promocji na rolki. Także obserwuj ![]() Ja dziś na rolki lecę wieczorem ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki :-*
![]() |
#1530 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co ja dzisiaj przeżywałam. ![]() Byłam w biegu w jakiejś knajpce, miałam dosłownie 20min na jakąś szybką przekąskę i kawę, chwyciłam sobie tortillę z warzywami zadowolona i kurde okazało się później, że był w niej niebieski ser. ![]() Oczywiście reklamowana jako "tortilla z warzywami", nic o serze nie było powiedziane, a ja głupia nie pomyślałam, żeby sprawdzić skład ... Jeszcze tak to było pozwijane, że ten ser się pojawił jak już połowę zjadłam. Nie dość, że niesmaczne to było to jeszcze później tak mnie skręcało, no dramat. Dawno się tak źle nie czułam. Nie dość, że po 30min poczułam taki wilczy głód, jakbym 3 dni nie jadła to jeszcze było mi niedobrze, słabo i miałam wrażenie, że zaraz zejdę z tego świata. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy faktycznie po tym jedzeniu tak się czułam, ale wiem, że długo będę omijać to miejsce (i tak mam nie po drodze) i mam nadzieję, że raz na zawsze nauczy mnie to ZAWSZE czytać składy. Przy okazji mi się przypomniało - ktoś tu ostatnio narzekał na napuchnięcie. Kilka dni temu pewna amerykańska youtuberka zaczęła eksperyment solny. Od ok. 2 lat nie jadła soli. Nic, ani grama. Teraz przez dwa tygodnie będzie robić eksperyment - przez pierwszy tydzień codziennie będzie jeść tyle soli, ile przeciętny Amerykanin zjada w ciągu dnia czyli 1,5 łyżeczki od herbaty. W następnym tygodniu będzie jadła dokładnie to samo(tzn. ma ustalony jadłospis na tydzień i tak w jeden poniedziałek zje dany zestaw z 1,5 łyżeczki soli, a tydzień później dokładnie to samo, bez soli), ale zupełnie bez soli. Od początku sprawdza wagę, ciśnienie, wymiary. Codziennie nagrywa filmiki z tym jak się czuje, jak Jej idzie itd. I wiecie co? Minęły chyba 3 albo 4 dni, waga Jej tak skoczyła, brzuchol się Jej zrobił ogromny, no kosmos! Oczy ma zapuchnięte, wygląda na chorą, naprawdę to daje do myślenia. Mówi, że źle Jej się śpi, źle się czuje itd. Także jak macie tego typu problemy to warto może zaeksperymentować i wykluczyć sól na jakiś czas i sprawdzić, czy coś się zmienia. Z tym że, jeśli to ma być faktycznie autentyczny wynik to trzeba tą sól wyrzucić w 100%, więc kompletnie zero rzeczy przetworzonych, żadnej szczypty do gotowania itd. Wiem, że szczególnie dla niektórych to może brzmieć ekstremalnie i awykonalnie, ale jak się ma takie problemy to może warto? ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() JAKIE ZALEDWIE 30-40 minut co drugi dzień?! ![]() Gnębicie mnie za moją mentalność osoby z góry przegranej, a same sobie dokopujecie, gdy nie macie powodów. No ja Cię proszę, piękny trening robisz, odwalasz kawał dobrej roboty, powinnaś być z siebie dumna! ![]() Cytat:
![]() Sama mam podobnie, też nie oceniam innych, wręcz cieszy mnie, jak widzę, że ktoś z mojej ligi też walczy, ale wobec siebie jestem okrutnie krytyczna. Cytat:
![]() Popatrzyłam, podoba mi się! Jak duże jest prawdopodobieństwo, że coś zepsuję? ![]() Oczywiście pominę sos rybny, ale cała reszta się dla mnie nadaje. Będę próbować, tylko nie wiem kiedy, może w weekend się uda! ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Za to zdecydowanie kupuj sznurowane! Miałam takie na 'zatrzaski', niby się to reguluje, ale za każdym razem miałam albo za mocno albo za luźno i strasznie się z tym namęczyłam. A sznurówki czy inne sznurówkopodobne twory + rzepy + zatrzaski można sobie fajnie wyregulować. ![]() Co do tekstu o bezpieczeństwie rolek nad bieganiem - no nie wiem, czy moje ruchy są takie płynne. ![]() ![]() ![]() Ale i tak rolki są super. ![]() KIEDYŚ SIĘ NAUCZĘ JEŹDZIĆ! ![]() Aaa, początkującym też gorąco polecam ochraniacze, jak nie chcecie jeździć w komplecie to chociaż te na nadgarstki. Nie są obciachowe, a pomagają. Bardzo łatwo jest sobie wykręcić nadgarstek przy spadaniu, podtrzymywaniu się itp.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2015-04-22 o 19:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.