Rossmann cz. XXV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-25, 16:38   #4861
iamsolucky
Wtajemniczenie

Dot.: Rossmann cz. XXV

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Nie mam tego odcienia, ale dziś znów oglądałam wszystkie i wydaje mi się, że większość z nich idzie w beże.
Różowe podkłady mi wybitnie nie leżą a tu odcień 201 idealnie mi pasuje, więc podejrzewam, że jednak nie ma w tych podkładach za dużo różowych pigmentów bo gdyby tak było to chyba bym odcienia dla siebie nie znalazła.
jak dla mnie najjaśniejsze odcienie Rimmela idą wybitnie w róż
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 16:47   #4862
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ale położyć ten syf na twarz...?
No dokładnie. To samo myślę widząc testery. I wiedząc, że ponad 10 mln Polaków (i Polek) jest na bakier z higieną osobistą. A 60% dorosłych ponoć ma nużeńca
Dla mnie test na ręce i oczyszczenie dłoni zaraz po chusteczką antybakteryjną to najbezpieczniejszy sposób na szybkie testy w drogerii

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
ten rozświetlacz to masakra, nie kumam zachwytów nad nim. Według mnie daje widoczny, tandetny drobinkowy efekt nie nadający się na co dzień, chyba że ktoś ma ciemniejszą skórę i lubuje się w efekcie "glamour". Nie widzę tam żadnej "tafli" ani efektu nawilżonej, naturalnie połyskującej skóry.
Za to bardzo spodobała mi sie baza zielona z serii Bell hypoalergicznej wprawdzie nie wygładza porów(od tego ponoć jest różowa) ale faktycznie przedłuża trwałość makijażu i minimalizuje warzenie się podkładu. Zaraz po nałożenie skóra jest lekko połyskująca jak po kremie dlatego zwątpiłam w jakiekolwiek przedłużenie żywotności make upu ale się miło zaskoczyłam Podbija nieco krycie podkładu, sama w sobie ma bardzo liche właściwości neutralizujące, jedynie daje efekt podbicia krycia. Mam tylko nadzieje że mnie nie zapcha
Do oliwkowej cery się nadaje. Daje właśnie subtelny efekt glamour, praktycznie go nie widać. Ja między Lovely Gold a Wibo Diamond nie widzę większej różnicy.
Mam MUR Peach Lights i moim zdaniem Wibo daje subtelniejszy efekt tafli. MUR może dać efekt bombki choinkowej a Wibo trudniej zrobić sobie krzywdę. Drobinki są, ale bardzo małe i dużo mniej niż w MUR
Ja dziś użyłam w duecie z bronzerem YR z drobinkami i ładnie to razem wygląda. Taka subtelna gra światła.
Ja z kolei nie rozumiem narzekania na drobinki w rozświetlaczach- no to rozświetlacz ma robić, odbijać i rozpraszać światło. Więc jak miałby to robić bez tych drobinek?
Inna sprawa, że trzeba go dobrać do typu karnacji i dla typów zimnych ( a taką urodę ma większość Polek) chyba najlepszy byłby Lovely Silver
a nie Wibo czy Lovely Gold
Stary 2015-04-25, 16:48   #4863
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam już wszystko co chciałam, miałam kartę podarunkową więc postanowiłam kupić to czego jeszcze nie miałam czyli:
- bazę Rimmel Lasting Finish
- podkład Rimmel Lasting Finish Nude 25hr w kolorze 010 Light Porcelain
- podkład MF Facefinity w kolorze 40 Light Ivory
- puder Rimmel Lasting Finish Nude 25hr w kolorze 001 Light Porcelain
- korektor Wibo Deluxe Brightener

Jak na razie ze wszystkiego jestem zadowolona
Podkład MF Facefinity nałożyłam na ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...r-et-nuit.html i bardzo ładnie u mnie wyglądał
Dzisiaj nałożyłam bazę i podkład Rimmela i też jestem zadowolona z tego jak wygląda na twarzy

Ja też nabyłam wczoraj Rimmel Lasting finish nude i puder do kompletu w tym samym odcieniu co Ty i dzisiaj testuję, ale nie jestem zadowolona. Ten podkład miał nawilżać, a Mi podkreślił suche skórki, których wcześniej nie było widać. Stosuję krem nawilżający i nie mam wysuszonej cery... Na dodatek na twarzy jest bardzo różowy i po jakimś czasie utlenił się na lekką pomarańczkę :-(

Może on nie nadaje się dla osób z suchą cerą... Ja już sama nie wiem.

A może ktoś poleci Mi jakiś podkład dobry dla suchej cery, który będzie długo się trzymał, nie podkreśli suchych skórek i zakryje rumieńce, bo mam cerę naczynkową. Dodam, że mam jasną karnację i teraz używałam Revlon 150 buff
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 16:56   #4864
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ostatnio czytalam zeby nie testować na dłoni bo dłoń ma troszke inne pH i inny odcien niz twarz. Testować na żuchwie
o pH nic nie slyszalam, dobrze wiedziec.

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Moja 100 nie wpada w nic różowego. Wygląda bardzo ładnie na twarzy
moglabys jakis swatch zrobic ?

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
Ja czytałam,że w ogóle należy testować na żuchwie,chociażby ze względu na kolorki bo często dłonie mają inny odcień niż np szyja
.

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Inne kolory i inne pH co moze miec wpływ na utlenianie .. Wiec to ze na rece wyjdzie jakis kolor nie znaczy ze na twarzy bedzie identycznie
.

Cytat:
Na dłoni faktycznie wpada w różowe tony ale na twarzy absolutnie nie Mam go dzisiaj na twarzy od rana i kolor jest cały czas taki sam
moglabys zrobic jakies zdjecie ?

Cytat:
No niestety...dlatego nie rozumiem tego testowania na dłoniach bo mija się to z celem.
.

Cytat:
No nie zawsze. Ja na dłoniach mam bardzo podobny odcień do twarzy i chcę zobaczyć konsystencję,jak kolor ma się do oliwkowych tonów w mojej skórze, a że jestem alergikiem to też reakcję skóry.
Nie śpieszno mi do dawania testera na twarz. Chyba, że mam sterylnie zamkniętą, fabryczną próbkę. Co niestety nie zdarza się często.
To ile twarz różni mi się kolorem od dłoni jestem już po latach w stanie ocenić. Choć tak, powinno się testować na żuchwie, ale nie zawsze mam właśnie taką bezpieczną próbkę by na tyle komfortowo testować.
.

Cytat:
.

skoro piszecie, ze na cerze ten rimmel prezentuje sie inaczej, to chyba jutro bede musiala ponownie podumac nad nim. tylko teraz ktory odcien? 010 czy 100? jesli 010 to niestety w szklanym opakowaniu nie wystepuje - a gdzies w oczy rzucila mi sie opinia, ze te w sloikach () sa lepsze?
dodam, ze korektor maybelline affinitone mineral 01 (nude beige) mi pasuje . cera ma bardziej oliwkowe tony - oczywiscie jest jasna.

Edytowane przez wspaniala
Czas edycji: 2015-04-25 o 16:58
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 16:58   #4865
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też się na niego zdecyduję...tylko szkoda,że jest tylko w 2 odcieniach...miałam BB Bell,był w kilku odcieniach a i każdy odcinał mi się wyraźnie od szyji a nie jestem super bladzioch.ech
ja wzięłam light i jest fajny, a ogólnie używam channel vitalumiere aqua b20 albo YSL touche eclat bd 20 czyli jasne beże
fajny jest, lekki i delikatny
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:00   #4866
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
A może ktoś poleci Mi jakiś podkład dobry dla suchej cery, który będzie długo się trzymał, nie podkreśli suchych skórek i zakryje rumieńce, bo mam cerę naczynkową. Dodam, że mam jasną karnację i teraz używałam Revlon 150 buff
Jak masz cerę naczynkową to unikaj podkładów z alkoholem. Revlon Colorstay to cichy zabójca. Dobrze kryje, ale potęguje problemy cery naczynkowej i suchej.

Po pierwsze wzmacniaj naczynka od wewnątrz, łykając tabletki z wyciągiem z kasztanowca, np. Aescin. Pielęgnacja to podstawa, bo z wiekiem problem się pogłębia. Osobiście nie mogę stosować np. zwykłych mleczek do demakijażu/płynów micelarnych. Stosuję oliwę z oliwek + woda termalna + sok z aloesu. Żadnego alkoholu w kremach lub mleczkach!

Jeśli chodzi o podkład to wypróbuj jakieś antyallergiczny, typu CC Cream z Bell. Dzisiaj go testuję po raz pierwszy. Pierwsze wrażenia dobre, a mam bardzo wrażliwą skórę z uczuleniami.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2015-04-25 o 17:02
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:01   #4867
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, myślałam i poszłam jeszcze po róż Le Blush L'oreal 160- śliczna brzoskwinia. Podkusiło mnie podejść do szafy catrice w Kaufland, żeby sprawdzić czy nie dowieźli pędzli i wypatrzyłam cudowny róż i lakier w jasno morelowym kolorze i też wzięłam. ;-) Ogłaszam bankructwo, koniec rozpusty i reszta promocji w rossmanie już mnie nie interesuje. ;-)
Z róży jestem bardzo zadowolona bo szukałam czegoś dla cery oliwkowej a trafiałąm na same cegły. W końcu mam brzoskwinię i morelę z prawdziwego zdarzenia. Róż L'oreal polecam- daje ładny, bardzo subtelny efekt. Chyba rozprowadza się lepiej niż te nowe cuda max factor- testowałam je na skórze (mauve), ale dają taki kredowy efekt, jakbym przejechała po twarzy talkiem. L'oreal daje jednak ładniejszą taflę z delikatnymi drobinkami.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

No nie zawsze. Ja na dłoniach mam bardzo podobny odcień do twarzy i chcę zobaczyć konsystencję,jak kolor ma się do oliwkowych tonów w mojej skórze, a że jestem alergikiem to też reakcję skóry.
Nie śpieszno mi do dawania testera na twarz. Chyba, że mam sterylnie zamkniętą, fabryczną próbkę. Co niestety nie zdarza się często.
To ile twarz różni mi się kolorem od dłoni jestem już po latach w stanie ocenić. Choć tak, powinno się testować na żuchwie, ale nie zawsze mam właśnie taką bezpieczną próbkę by na tyle komfortowo testować.
rany nie kuś
mam wprawdzie róż bourjois healhy mix i on jest brzoskiwnią
(A. Mickiewicz)
Stary 2015-04-25, 17:03   #4868
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nabyłam wczoraj Rimmel Lasting finish nude i puder do kompletu w tym samym odcieniu co Ty i dzisiaj testuję, ale nie jestem zadowolona. Ten podkład miał nawilżać, a Mi podkreślił suche skórki, których wcześniej nie było widać. Stosuję krem nawilżający i nie mam wysuszonej cery... Na dodatek na twarzy jest bardzo różowy i po jakimś czasie utlenił się na lekką pomarańczkę :-(

U mnie nic takiego się nie dzieje nałożyłam go na tą bazę więc chyba że to dzięki niej tak ładnie wygląda, jutro z ciekawości zobaczę jak będzie wyglądał na zwykłym kremie
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:08   #4869
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie. To samo myślę widząc testery. I wiedząc, że ponad 10 mln Polaków (i Polek) jest na bakier z higieną osobistą. A 60% dorosłych ponoć ma nużeńca
Dla mnie test na ręce i oczyszczenie dłoni zaraz po chusteczką antybakteryjną to najbezpieczniejszy sposób na szybkie testy w drogerii

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Do oliwkowej cery się nadaje. Daje właśnie subtelny efekt glamour, praktycznie go nie widać. Ja między Lovely Gold a Wibo Diamond nie widzę większej różnicy.
Mam MUR Peach Lights i moim zdaniem Wibo daje subtelniejszy efekt tafli. MUR może dać efekt bombki choinkowej a Wibo trudniej zrobić sobie krzywdę. Drobinki są, ale bardzo małe i dużo mniej niż w MUR
Ja dziś użyłam w duecie z bronzerem YR z drobinkami i ładnie to razem wygląda. Taka subtelna gra światła.
Ja z kolei nie rozumiem narzekania na drobinki w rozświetlaczach- no to rozświetlacz ma robić, odbijać i rozpraszać światło. Więc jak miałby to robić bez tych drobinek?
Inna sprawa, że trzeba go dobrać do typu karnacji i dla typów zimnych ( a taką urodę ma większość Polek) chyba najlepszy byłby Lovely Silver
a nie Wibo czy Lovely Gold
Jak to jest tafla... mam ladycode i jest sto razy mocniej zmielony. Myslalam, ze wibo da podobny efekt, bo na lato bardziej by mi pasowal kolorystycznie. Dobrze ze to 4.5 bo jakbym kupila mary lou za tyle kasy, ktora jest podobna to chyba bym sie zaplakala. Potestuje, pomysle

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
też to zauważyłam. Pod koniec dnia został już sam brokat Zobaczę jeszcze ten z Lovely
Ja kupilam oba, bo za grosze moge sprobowac. Specjalnie czekalam na promocje, mimo ze to takie tanie produkty.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:09   #4870
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja w ogóle nie używam testerów...bo się normalnie brzydzę.
Ostatnio tylko wzięłam odlewkę tego nieszczęsnego Rimmela i tyle.

Ktoś pisał,że widział jak grupka dziewczyn malowała się testerami szminek w życiu nie wpadłabym na taki pomysł,bo nie jest to warte zachodu, żeby później musieć się leczyć z jakiegoś syfa

Poza tym kilka stron wstecz pisałam,że w pewnym programie z testerów szminek wyhodowano kolonię gronkowca tak więc mi to wystarczy-wybieram zdrowie
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:10   #4871
cosmetix
Makeup challenge winner

Przy rozświetlaczach dobra baza to podstawa, inaczej podkreślacie sobie nierówności. Spróbujcie na kościach policzkowych kłaść samą bazę, bez podkładu. Za dużo warstw daje efekt skorupy.

Kolor Gold z Lovely jest bardzo fajny, ale wszystko trzeba używać z umiarem. Nie bez znaczenia jest rodzaj pędzla.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 17:10   #4872
olcia9595
Raczkowanie

Co myślicie o tym , żeby jako bronzera używać ciemniejszego odcienia pudru z Synergen? Próbował już ktoś tak robić?
olcia9595 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:11   #4873
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
ja wzięłam light i jest fajny, a ogólnie używam channel vitalumiere aqua b20 albo YSL touche eclat bd 20 czyli jasne beże
fajny jest, lekki i delikatny
Za 10 zł warto przetestować
Stary 2015-04-25, 17:13   #4874
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez olcia9595 Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym , żeby jako bronzera używać ciemniejszego odcienia pudru z Synergen? Próbował już ktoś tak robić?
Jak chcesz efekt trójwymiarowy, to musisz mieć niezły pędzel i niezbyt kryjący puder. Synergen da efekt płaski. Takie placki.

Duży bronzer Lovely jest w dwóch wersjach - z drobinkami i bez. Trzeba przyjrzeć się uważnie przed zakupem.
Matowy:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...la-matowy.html
Rozświetlający;
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...robinkami.html

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2015-04-25 o 17:24
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:22   #4875
dahna1990
Zakorzenienie

Wspaniala teraz w tym swietle nie mogę uchwycić koloru ale rozsmarowałam kropkę podkładu na dłoni i na szyi i na dłoni wygląda ewidentnie różowo, a na szyi nie, więc faktycznie na dłoni nie ma co testować piszę o kolorze 010. Trzeba się samemu przekonać.
U mnie świnkę robił najjaśniejszy Rimmel Stay Matte

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 17:27   #4876
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olcia9595 Pokaż wiadomość
Ja tak robię z tym, że nie z pudrem Synergen, a najciemmiejszym odcieniem Bourjois healthy balance i jest idealnie.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:27   #4877
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam tego odcienia, ale dziś znów oglądałam wszystkie i wydaje mi się, że większość z nich idzie w beże.
Różowe podkłady mi wybitnie nie leżą a tu odcień 201 idealnie mi pasuje, więc podejrzewam, że jednak nie ma w tych podkładach za dużo różowych pigmentów bo gdyby tak było to chyba bym odcienia dla siebie nie znalazła.
Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
jak dla mnie najjaśniejsze odcienie Rimmela idą wybitnie w róż
wlasnie ja tak samo mialam na mysli te jasniejsze odcienie .

Cytat:

no to zdania podzielone..
Stary 2015-04-25, 17:29   #4878
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
moglabys jakis swatch zrobic ?

skoro piszecie, ze na cerze ten rimmel prezentuje sie inaczej, to chyba jutro bede musiala ponownie podumac nad nim. tylko teraz ktory odcien? 010 czy 100? jesli 010 to niestety w szklanym opakowaniu nie wystepuje - a gdzies w oczy rzucila mi sie opinia, ze te w sloikach () sa lepsze?
dodam, ze korektor maybelline affinitone mineral 01 (nude beige) mi pasuje . cera ma bardziej oliwkowe tony - oczywiscie jest jasna.
Proszę, oto 100 Ivory Rimmel 25H Nude w tubce Zdjęcie robione telefonem, więc może nie najlepsza jakość.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1429979348389.jpg (45,4 KB, 78 załadowań)
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:33   #4879
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Wspaniala teraz w tym swietle nie mogę uchwycić koloru ale rozsmarowałam kropkę podkładu na dłoni i na szyi i na dłoni wygląda ewidentnie różowo, a na szyi nie, więc faktycznie na dłoni nie ma co testować piszę o kolorze 010. Trzeba się samemu przekonać.
U mnie świnkę robił najjaśniejszy Rimmel Stay Matte
moglabys sie jakos odniesc do kolorow pudrow/korektorow (jesli) jakie uzywasz? stalam w sklepie dzis dosyc dlugo i nie moglam podjac decyzji.. .
Stary 2015-04-25, 17:38   #4880
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
moglabys sie jakos odniesc do kolorow pudrow/korektorow (jesli) jakie uzywasz? stalam w sklepie dzis dosyc dlugo i nie moglam podjac decyzji.. .
Maybelline Affinitone nr 2, a z pudrów aktualnie Stay Matte i Soft Compact Powder obydwa w kolorze pod nazwą "transparent". Wcześniej używałam Sensique nr 2, ale zimą był za ciemny trochę
Stary 2015-04-25, 17:40   #4881
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Za 10 zł warto przetestować
dokładnie
mi bardzo podpasował
(A. Mickiewicz)
Stary 2015-04-25, 17:50   #4882
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, oto 100 Ivory Rimmel 25H Nude w tubce Zdjęcie robione telefonem, więc może nie najlepsza jakość.
. jakich pudrow/korektorow uzywasz?

edit: wyprzedzilas mnie. dziekuje!

Edytowane przez wspaniala
Czas edycji: 2015-04-25 o 17:53
Stary 2015-04-25, 17:51   #4883
ellish
Zakorzenienie

A którą bazę polecacie na pory?
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 17:55   #4884
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Używam korektora Loreal True Match w najjaśniejszym kolorze, a z pudrów transparentny Rimmel Stay Matte numer 001.
Z podkładów pasuje mi też Revlon CS 110, MF Facefinity 40, Rimmel Match Perfection 010 - czyli wszystko to co uważane jest za różowe a u mnie nie ma tego efektu, no chyba, że jestem ślepa
Pytałam się nawet Tżta czy nie mam czasem różowego odcienia na twarzy i mówi że nie
Stary 2015-04-25, 18:00   #4885
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Używam korektora Loreal True Match w najjaśniejszym kolorze, a z pudrów transparentny Rimmel Stay Matte numer 001.
Z podkładów pasuje mi też Revlon CS 110, MF Facefinity 40, Rimmel Match Perfection 010 - czyli wszystko to co uważane jest za różowe a u mnie nie ma tego efektu, no chyba, że jestem ślepa
Pytałam się nawet Tżta czy nie mam czasem różowego odcienia na twarzy i mówi że nie
Ja się tak pytam brata i też twierdzi, że świnką nie jestem
Stary 2015-04-25, 18:02   #4886
kaasiaa66
Rozeznanie

hej dziewczyny

pytanie do dziewczyn używających HM 51, jakie inne podkłady kupiłyście podczas promocji ??
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 18:03   #4887
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
dokładnie
mi bardzo podpasował
Jutro się wybiorę po niego
Stary 2015-04-25, 18:05   #4888
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

pytanie do dziewczyn używających HM 51, jakie inne podkłady kupiłyście podczas promocji ??
lirene code wiosna
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 18:06   #4889
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tak pytam brata i też twierdzi, że świnką nie jestem
Facet zawsze najlepiej oceni kiedyś jak byłam młoda i głupia to kupiłam sobie matujący podkład z miss sporty, napakowałam go na twarz bez żadnego kremu i jeszcze dodatkowo przypudrowałam kolega od razu mnie uświadomił że z moją twarzą coś nie tak
Stary 2015-04-25, 18:16   #4890
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Jak masz cerę naczynkową to unikaj podkładów z alkoholem. Revlon Colorstay to cichy zabójca. Dobrze kryje, ale potęguje problemy cery naczynkowej i suchej.

Po pierwsze wzmacniaj naczynka od wewnątrz, łykając tabletki z wyciągiem z kasztanowca, np. Aescin. Pielęgnacja to podstawa, bo z wiekiem problem się pogłębia. Osobiście nie mogę stosować np. zwykłych mleczek do demakijażu/płynów micelarnych. Stosuję oliwę z oliwek + woda termalna + sok z aloesu. Żadnego alkoholu w kremach lub mleczkach!

Jeśli chodzi o podkład to wypróbuj jakieś antyallergiczny, typu CC Cream z Bell. Dzisiaj go testuję po raz pierwszy. Pierwsze wrażenia dobre, a mam bardzo wrażliwą skórę z uczuleniami.
Bardzo Ci dziękuję za porady
Tak się właśnie zastanawiam nad tym CC z Bell i może kupię go i zobaczę jak się u Mnie spisze

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
U mnie nic takiego się nie dzieje nałożyłam go na tą bazę więc chyba że to dzięki niej tak ładnie wygląda, jutro z ciekawości zobaczę jak będzie wyglądał na zwykłym kremie
Mi się wydaje,że to wina tego,że mam suchą cerę. Miałam już wcześniej Rimmela Lasting Finish z czerwoną zakrętką i dobrze się u Mnie sprawdził, ale najjaśniejszy odcień był niestety za ciemny. Rozjaśniałam go pudrem i było ok

Na lato kusi Mnie CC z Bourjois, bo jak się opalę to najjaśniejszy odcień pewnie będzie dobry, ale nie wiem czy on sprawdziłby się na suchej cerze. No i potrzebuję też krycia, żeby zakryć rumieńce, bo mam taką zaróżowioną cerę i niezbyt ładnie to wygląda.
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości