|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po CC - kiedy pierwszy raz poszłyście na dwójkę? Ja to w sumie nie czuję w ogóle, że mi się chce - no ale może to wynika z tego, że w czwartek nie jadłam nic, w piątek tylko 6 sucharów i woda, wczoraj zupa mleczna, lekka zupa na obiad i jogurt naturalny...Nie mam chyba zwyczajnie czym
|
|
|
|
|
#934 |
|
BAN stały
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51182715]a w dzień tez Adusie kladziecie do spania w jej pokoiku i tam zostawiacie?
ale masz fajnie, dobrze,z eto piszesz- ku pokrzepieniu serc tych oźxniejszych z jeszcze brzuszkiem Chociaz Ty Majka to sie raczej sporo ruszałaś i ruszasz, z 2ma dzieciakami ![]() nie no, nie żartuj, serio zdjecia z WC ktos wstawiał? .O_o ludzki fanatyzm nie zna granic... a jak tak czytalas te grupy, to napisz prosze, czy schab ze śliwkami pieczony dozwolony w diecie matek karmiacych? bo niby owoce pestkowe nie zalecane, prawda? wiem że nie do mie pytanie, ale tez mam ten leżaczek, moja Hanka go lubi, śpi słodko, a ja jeszcze bardziej, bo super mobilny i fajnie skutecznie uspokajająco się go buja. Sama sie młoda nawet buja jak sie rozfika [/QUOTE]Serio to nie żart. A apropo diet to tambtwuerdza ze nie trzeba |
|
|
|
|
#935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj płacze łe łe albo la la Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- No mlody przed 13 zasnął u mojej mamy, zdążyliśmy zjeść, jeszcze iść do tesciowej i po 3h sie obudził. Najadl sie, skasztanil, znow pojadl, i znow skasztanil ale grzecznie leży to nie przebieramy bo znow ryk bedzie.
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
A moja najpierw wydaje z siebie pojedyncze wrzaski "kra!" a dopiero potem przechodzi do "leee leee"
W ogole nie moge jej dobudzic dzisiaj potym jak ja maz uspil rano. Raz ja wybudzilam na karmienie, to mi sie slaniala jak pijana. Nawet zmiana pieluszki jej nie ruszyla. Teraz tez, mm w podgrzewaczu gotowe, piersi napuchniete, a jasnie panna kima i zadne moje laskotki, odkrywanie, nic nie pomaga :/ |
|
|
|
|
#937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie słyszałam takiego określenia ![]() ja mam patent jak młoda zaczyna płakac przy przewijaniu czy przebieraniu - łapie ja za stópki i je masuje, w mig sie uspokaja
|
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze tez dlatego, ze dzien przed 2razy robilam i w dniu cc rano tez raz A pierdy idą, choc tez bez przedady
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu
:O 21 nagle zachciało mi się spać więc położyłam się szybciej, dziwne to było bo kładłam się trochę później i zasnęłam od razu. Jeszcze dodam, że przez cały dzień pobolewał mnie brzuch i krzyż. O godzinie 3 obudziłam się i poczułam parcie na dwójeczke, wstałam i przeszłam dwa kroki, nagle chlup, poleciało ze mnie, ja w szoku, co się dzieje, krzycze do tż, ten się budzi o co chodzi a ja że wody mi chyba odeszły zerwał się na równe nogi ja poszłam do toalety a on po pasek sprawdzający czy to wody i tak jak zrobiłam siusiu i wstałam prosto do toalety chlupło full wód, więc już byłam pewna, że to to. Wpadłam w panikę tż mnie zaczął uspokajać wziął torby ubrał się i na szybko miał mnie ogolić, ogolił strasznie krzywo ja się ubrałam, założyłam podpaskę bo nadal ze mnie leciało i do auta. o 4 byliśmy w szpitalu, tam miła Pani nas przyjęła, najpierw badanie, lewatywa i papierki potem przyszedł zaspany lekarz zbadał 1 cm... załamka, powiadomił że jeżeli w ciągu 6 godz nic się nie będzie działo podłączają oxy, ale już zaczęły mi się lekkie skurcze. Na salę porodową weszliśmy ok 5, miła położna zbadała mnie, kazała się przebrać i podłączyła pod ktg, i tak leżałam z godzine a skurcze się nasilały, tż dzielnie trzymał za rękę, po ktg badanie 1,5 cm kolejna załamka po czopku miałam leżeć 20 min i zaciskac pośladki, potem wstałam i chodziłam skurcze coraz silniejsze ale dawałam rade, oddychałam tż masował nie było źle o 9 badanie położna do mnie, że mamy 4 cm, a za chwilkę dodała, że nie bo już 5 ja happy chodzę dalej skurcze coraz silniejsze i wtedy już zaczęłam krzyczec na tż :P "zostaw mnie, nie masuj mnie, bądz cicho" lepiej mi było skurcze przejść samej. a ten dzielnie usłuchał i siedział. Nagle poczułam parcie na dwójeczke i mówię że musze do toalety! położna przyszła i kazała szybko na łóżko. Po pół godzinie zrobiło mi sie z 5 cm aż 8. normalnie uśmiech na twarzy, bo to już za chwilkę. Miałam dalej chodzić ale parcie na dwójeczkę coraz silniejsze i pierwszy raz na skurczu pojęczałam, pierwszy i ostatni bo trzymanie parcia było nieznośne, położna przyszła i kazała się położyć na łóżko jak już nie mogę trzymać i mam przeć przy tych 8. Więc zaczęliśmy przeć, ale ulgaaaa , tż trzymał głowę. No ale pomimo parcia nic się nie działo bo źle podobno parłam, tż mi powiedział jak mam to zrobić i mnie instruował haha badanie jest 10 cm teraz już przemy na poważnie. Przyszły jeszcze jakieś dwie położne. No to jedziemy tak jak mówił tż. Pre ładnie ale nic nie idzie mały siedzi. Położna kazała mi przeć bez skurczu i tutaj mały zaczął schodzić. Miałam jej powiedzieć kiedy mam skurcz i zacząć przeć, no i gdy był to zaczęłam, ale ten był jakiś krótki a ona w tym czasie zaczęła mnie nacinać oj zawyłam bo poczułam, ta zdziwiła się o co chodzi a ja krzycze że czuje ! dobra kolejny skurcz i naciecia nie czułam jedna położna trzymała mnie za jedną nogę, moja położna za drugą i kazała oprzeć mi moją nogę na swoim biodrze i parłam ale nie na skurczach bo wtedy mały schodził. Położna zaczęła krzyczeć "widzę główkę, dajesz Aga, super Ci idzie, zaraz będzie synek, jesteś dzielna, Jak na pierworódkę super Ci idzie, dajesz dajesz, super teraz przsz " wierzcie nieźle mnie tym zmotywowała. Po czasie na sali się zorientowałam, że inna położna przy końcu zaczęła mi cisnąć na brzuch, chyba ten chwyt Kristellera zastosowała I nagle słysze "jest główka, jeszcze raz" jak wzięłam głęboki oddech i jak zaczęłam przeć z całych sił wyskoczył mały przywieźli maluszka tż porobił zdjęcia i przyszedł lekarz mnie zszyć, tż musiał wyjść. Lekarz świetny, żartował cały czas, jak krzyknęłam, że boli tto on do mnie, że troche musi poboleć bo musi dobrze zszyć mnie aby mąż był zadowolony i do niego z reklamacją nie przyszedł podobno tż nieźle był przerażony położne przyleciały z maszyną do mierzenia ciśnienia ale było ok no i zupką nakarmić musiał mnie tż na leżąco ogólnie poród wspominam bardzo dobrze, myślałam że bóle będa jakieś mocne straszne ale dla mnie były do wytrzymania, cały czas powtarzałam sobie w głowie "dasz radę" i dałam. Potem wszyscy mi mówili jacy są ze mnie dumni, że nawet nie krzyczałam i że jestem dzielna Mam nadzieję, ze napisane bez błędów i w miarę składnie Gdyby nie czas po porodzie i ten krok pewnie bym myslała o drugim dziecku już teraz ale nie wiem czy mam zamiar znowu przeżywać ten ból kroku, to było, nadal jest okropne eh... ale sam w sobie był super ooo
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciocia całuje
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
RosarioV ale poród. .. mam nadzieje ze bol kroku szybko minie
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51183136]heheh, kupka kasztanami?
nie słyszałam takiego określenia ![]() ja mam patent jak młoda zaczyna płakac przy przewijaniu czy przebieraniu - łapie ja za stópki i je masuje, w mig sie uspokaja [/QUOTE]Nie slyszalas? U nas sie tak mówi Spróbuje masażu stopek :-D Cytat:
moze i tak, ja przed nie mogłam sie wykasztanic do końca :-P ale gazy mialam po cc masakryczne ![]() Cytat:
|
|
|
#943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla Ciebie, dzielna byłaś a kiedy Ci to znieczulenie dali? to ten czopek był? te poczatkowe skurcze przy 2-4 cm to Cie specjalnie nie bolały? wiecie, moj TZ od 2 dni tworzy drzewo genealogiczne dla córki, tak go ten "Album mojego dziecka" natchnął. no zwariował na takiej stronie www.myheritage.pl, zna to ktos?
Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-04-26 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51183393]ładny opis, optymistyczny taki no i super,ze wszyscy tacy mili wkoło Ciebie
dla Ciebie, dzielna byłaś a kiedy Ci to znieczulenie dali? to ten czopek był? te poczatkowe skurcze przy 2-4 cm to Cie specjalnie nie bolały? wiecie, moj TZ od 2 dni tworzy drzewo genealogiczne dla córki, tak go ten "Album mojego dziecka" natchnął. no zwariował na takiej stronie www.myheritage.pl, zna to ktos?[/QUOTE]Znieczulenie do zszycia tylko ja jechałam na żywca ani znieczulenia ani gazu nie wzięłam ![]() a te początkowe bolały wiadomo ale nie tak bardzo jak myślałam oddychałam tak jak kazali na szkole rodzenia i ból nie był taki straszny po każdym skurczu się uśmiechalam znaczy tych poczatkowych ![]() tak w ogóle to się rozpisałam na tym opisie chyba najdłuższy :P
|
|
|
|
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez rok? Pogrzało ich. Czyli te 15 to standard ![]() Cytat:
Ja daję radę spokojnie bez, ale wkładałam jej bo zdawało mi suę że tak się czuje bezpieczniej ale ciagle rączki wyjmowała wiec juz nie wkładam. Ten mój otulacz taki wiórki jest na rzepy, rożka wcale nie kupowałam. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51182715]a w dzień tez Adusie kladziecie do spania w jej pokoiku i tam zostawiacie? ale masz fajnie, dobrze,z eto piszesz- ku pokrzepieniu serc tych oźxniejszych z jeszcze brzuszkiem Chociaz Ty Majka to sie raczej sporo ruszałaś i ruszasz, z 2ma dzieciakami ![]() nie no, nie żartuj, serio zdjecia z WC ktos wstawiał? .O_o ludzki fanatyzm nie zna granic... a jak tak czytalas te grupy, to napisz prosze, czy schab ze śliwkami pieczony dozwolony w diecie matek karmiacych? bo niby owoce pestkowe nie zalecane, prawda? wiem że nie do mie pytanie, ale tez mam ten leżaczek, moja Hanka go lubi, śpi słodko, a ja jeszcze bardziej, bo super mobilny i fajnie skutecznie uspokajająco się go buja. Sama sie młoda nawet buja jak sie rozfika [/QUOTE]Tak w dzień śpi w łóżeczku póki co, a nocą kołyska, ewentualnie z nami czasem. Cytat:
he przed byłam wypróżniona chyba do końca bo ze stresu zawsze kupkuję.
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlineczka-masz racje
a działka super pomysł! Tez mi sie marzy..![]() Co do tekstów o ślubie to wyobrażam sobie... Ja teraz bez obrączki chodzę bo na moje palce shreka nie wchodzi to czuje spojrzenia babć Rosi-fajny opis ![]() Super, ze Ci tak dobrze poszło a ten ból w plecach to miałaś taki mocny, tępy? Ja miałam dzis pare takich boli, mega mega nieprzyjemnych ale brzuch mnie przy tym nie boli tylko twardnieje.. A właśnie jak z tym goleniem miałyście? Wszystkie idealnie byłyście ogolone czy położne poprawiały??
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mnie to golenie zastnawia, ja niby jestem ogolona, ale niezbyt pięknie, kępka tu kępka tam I skończylam zagłębiać się w przepisy i nie dostanę wczesniejszego macierrzyńskiego, ciekawe co ja mam zrobic, wrocic do pracy? Macierzynski mozna wziąć wczesniej 2 tygodnie i CO NAJMNIEJ 2 tygodnie przed przewidywaną datą porodu, która minęła u mnie w piątek. Więc albo ginekolog wydaje mi zaświadczenie, ze urodzę za 15 dni ( bo w poniedziałek jeszcze mam zwolninie) albo zwolnienie. Jezu, jak ja nie cierpię takich sytuacji niejasnych... |
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tego nie rozumiem, przez ponad 4 miesiące ciąży jestem niezdolna do pracy a nagle jestem zdolna po terminie porodu? ... Ech. |
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam l4 wystawione do 7 dni po tp.
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej od razu po tp polozyc sie w szpitalu i nie robic prowadzacemu ginowi problemu ![]() ROSI, ale fajny personel Jak polozne kibicuja przy parciu, to od razu milej sie robi
Edytowane przez ametty Czas edycji: 2015-04-26 o 18:10 |
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zadzwoń do lekarza powiedz jaka sytuacja. Adriana śpi już 6 godzin i ani myśli wstać i tak się uśmiechała do mnie teraz a mi zaraz cycki rozsadzi, chyba rozbudzę, albo laktator odpalę. Wolałabym zeby na wieczór tak spała to sobie jakiś filmik odpalimy z mężykiem. Gości już dziś gościliśmy, już chyba nikt się nie zjawi. A bransoletka córci na mnie dobra - bede nosić - jest jej imię i data wygrawerowana
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
A moj do tego jak sie juz wkurzy calkiem zaczyna sie prezyc i machac raczkami i nóżkami
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51183136]heheh, kupka kasztanami? nie słyszałam takiego określenia ![]() ja mam patent jak młoda zaczyna płakac przy przewijaniu czy przebieraniu - łapie ja za stópki i je masuje, w mig sie uspokaja [/QUOTE]Ooo musze spróbować, chociaz jak on w zlosci zacznie kopac to nie wiem czy chociaz zlapie porzadnie te stopeczki
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze czekam na laske ma tuniki obejrzec ciazowe bo chce sie pozbyć, na grupie na fejsie wrzucilam. Miała byc na 18 i jej nie ma. Nie znoszę spoznialstwa.
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Naskrobalam i nie dodalo
nosz..
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Goscie byli, siedzimy sobie gadu gadu i nagle dotykam bluzki a tam całe mokre. Przecieklo przez wkladke, stanik i chyba jakos 10cm plama
A Michasia nic nie rusza, gwar smiech, tylu chętnych do noszenia a on spac poszedl :p |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Rosi to w sumie fajny poród miałaś ale to u Cb przy porodzie nie było lekarza tylko same położne?Pavlinecka powiem Ci, że masakrycznego masz tego lekarza, całą ciąże tak na odwal Ci prowadzi i jeszcze jakieś problemy z l4
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
No laska byla kupila 2 bluzki zarobilam dyche
Lewy cycek pełen musze chyba mlodego obudzić. Odciagala którąś z was ręką pokarm? Bo ja nie umiem wiecej niż kilka kropli. A lakrator nie jest mi potrzebny za bardzo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Chociaz Ty Majka to sie raczej sporo ruszałaś i ruszasz, z 2ma dzieciakami
[/QUOTE]

I nagle słysze "jest główka, jeszcze raz" jak wzięłam głęboki oddech i jak zaczęłam przeć z całych sił wyskoczył mały
eh... ale sam w sobie był super ooo
Ślubujemy: 21.10.2017

no bez przegiec. .. zastanawiam się czy przy ściąganiu szwów te włosy nie będą przeszkadzały choć nie są jeszcze długie.