Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 07:54   #331
aknaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Właśnie dokupiłabym do tego szlafrok, ale nie mogę znaleźć na aukcji...

Widzę, ze nazwiesz swojego synka Marcel. Mój Aleksander na drugie będzie miał Marceli

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Aleksander Marceli Będzie współgrać z nazwiskiem
http://allegro.pl/komplet-szlafrok-k...889135042.html
Przykładowy link do zestawu, który mi się podobał. Naszemu małemu na drugie damy albo po tatusiu- Piotr, albo po zmarłym dziadku- Jan. Swoją drogą wszystkie chłopaki u męża maja drugie imię po dziadku i może nie będziemy sie wylamywac.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
no u nas tez dzis sredniawa pogoda, skorzystalam w diagnostyce z przewileju bez kolejki jakas kobietka zaczela sie burzyc no kurde jak tak mozna :/
Ja się nie pcham przed babcie i dziadków tak 70,80 lat bo mi ich żal. Ale jak ja byłam na glukozie to przyszła taka dziewczyna i od progu się wydzierala ze jest w ciąży i głodna i ze 2 h musi tu siedzieć, jak potrzepana się zachowywała i tak czekała w kolejce Gdyby grzecznie zapytała to pewnie wzieliby ja bez kolejki.
Stary 2015-04-28, 07:57   #332
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/komplet-szlafrok-k...889135042.html
Przykładowy link do zestawu, który mi się podobał. Naszemu małemu na drugie damy albo po tatusiu- Piotr, albo po zmarłym dziadku- Jan. Swoją drogą wszystkie chłopaki u męża maja drugie imię po dziadku i może nie będziemy sie wylamywac.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja się nie pcham przed babcie i dziadków tak 70,80 lat. Ale jak ja byłam na glukozie to przyszła taka dziewczyna i od progu się wydzierala ze jest w ciąży i głodna i ze 2 h musi tu siedzieć, jak potrzepana się zachowywała i tak czekała w kolejce Gdyby grzecznie zapytała to pewnie wzieliby ja bez kolejki.
ja tez nigdy sie nie pcham ale conajmniej pol godziny bym stala w kolejce a maz do pracy na 10 wiec zdarzy mnie na styk stad odebrac.

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:03   #333
Strobiluska
Zadomowienie

MarudexuSKrem jest drogi, ja kupuje na Allegro, bo w aptece to przesadzają,..i na mojej skórze dziwnie działa, bo na wysypkę działa rewelacyjnie, na ootowki rownież, a na twarzy nie robi kompletnie nic! Moze ja mam na twarzy i twarz na ?
Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Czesc

Noido czego to doszlo. Zamiast odpoczywac na zwolnieniu to kazdy sie martwi ZUSem
no jak mogłam chodzić, to tez sie stresowałam, ze mnie nie bedzie.... A jak leze, to stresuje sie tym, ze mi domofon nie działa i ich nie wpuszczę

Cytat:
pije
smacznego :pije:

Cytat:
no u nas tez dzis sredniawa pogoda, skorzystalam w diagnostyce z przewileju bez kolejki jakas kobietka zaczela sie burzyc no kurde jak tak mozna :/
haha pamiętasz moja wizytę wczoraj? Niech żyje uprzejmość ludzka

Wróciliśmy wczoraj późno, kolejka była niemiłosierna, ale z Maluszkiem wszystko ok, mamy 30tc i waży 1450g krążek trzyma, ale leżymy dalej...moze to juz ostatni miesiąc? Gin przebąkuje, ze w 34 tc pozwoli mi trochę usiąść i sie przejść, ale ja ją juz trochę znam i w 34 mi powie, ze najlepiej to jeszcze poczekać do 36, potem 38 hehe, pogodziłam sie z losem za to wczoraj było w poczekalni meganieprzyjemnie, nie miałam gdzie usiąść, bo panowie siedzieli ale szczytem był pan, który zajmował krzesełko i jego 4-5 letni synek tez zajmował drugie, pan twierdził, ze synek nie chce siedzieć ani na kolanach ani w kąciku dla dzieci, wiec on go zmuszał nie bedzie. Skutek taki, ze awantura w poczekalni, a ten nie zejdzie, stałam godzinę, bo panie z recepcji udawały, ze nie słyszą awantury... Przyszła jedna dziewczyna, ze skurczami, znowu awantura bo chłopy siedzą, a ona stoi.... W końcu usiadła na podłodze to przyniosły z recepcji JEDNO krzesło i ona usiadła, a ja dalej stoję.... W końcu kolejka sie ruszyła, to usiadłam, ale mowię wam, takiego chamstwa to ja nie widziałam jeszcze nigdzie, trzech facetów siedziało plus jedno dziecko a ciężarne stały.... skutek tego taki, ze jak wróciłam do domu po 21 to miałam nogi jak stopy shreka, aż mąż sie wystraszył....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:03   #334
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
ja tez nigdy sie nie pcham ale conajmniej pol godziny bym stala w kolejce a maz do pracy na 10 wiec zdarzy mnie na styk stad odebrac.
Ja właśnie najgorzej czulam się po badaniu, jak zaczelam się ruszać. Nie wiem dlaczego, ale miałam mroczki przed oczami i ogólnie słabo mi było, prawie padlam w markecie przy kasie juz chyba po 3 godzinach po wyjściu z diagnostyki. Wypilam słodki soczek i przeszło.
Stary 2015-04-28, 08:07   #335
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dzięki Cicha za pocieszenie
Z OM jest 2 lipca, ale wiesz co, ostatnie USG córeczki pokazywało mi termin 4 dni przed terminem, a Mała urodziła sie nawet 14 dni przed terminem, nie mniej jednak noe o to chodzi jak termin.
Chodzi wlasnie o wagę, tylko i wyłącznie
Choć z doświadczenia powiem, ze fajniej rodzic przed terminem, z zaskoczenia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

To co, jaki plan zahamowania wzrostu naszych fasolek?
Odstawienie moze słodkiego? A moze witamin? Juz sama nie wiem
Witaminek pewnie mogłabyś faktycznie nie brać jeżeli morfo masz dobre i dietkę też w miarę. Chociaż ja do końca nie wierzę, że to od tego się rodzą dzieci duże

Cytat:
ja tez juz wstalam trza glukoze wychlipac a ja glodna jakas yyy?

noo ale glukoza Cię nie nasyci?

Cytat:
Też jak muszę zrobić wyniki to sobie czekam, nikomu nie przychodzi do głowy by mnie przepuszczać ale jeszcze nie byłam w lab z takim typowo ciążowym wyglądem bo się trochę chował pod swetrami itp teraz już swetrów prawie nie trzeba to już coming out na wsi mam zaliczony. A ludzie o moj stan nie pytaja a za to ileż to mcy ma mój synek już, pewno żeby różnicę sobie wyliczyć :p

Strobi, takie zachowanie facetów to czyste szaleństwo. A te kobiety z którymi byli to się nie odezwały nic? Mój tż zawsze ustępuje miejsca, a ja jeszcze jestem niecierpliwa to czasem go jeszcze poklepię, on się wtedy wkurza hehe ale taki odruch mam. Zero kultury u niektórych. Zwłaszcza facet z synkiem, powinien dać mu przykład!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka

Edytowane przez natetitka
Czas edycji: 2015-04-28 o 08:11
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:11   #336
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie najgorzej czulam się po badaniu, jak zaczelam się ruszać. Nie wiem dlaczego, ale miałam mroczki przed oczami i ogólnie słabo mi było, prawie padlam w markecie przy kasie juz chyba po 3 godzinach po wyjściu z diagnostyki. Wypilam słodki soczek i przeszło.
cukier za mocno moze spadl?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:12   #337
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Miałam dokładnie tak samo! Cały dzień wyciety po tej glukozie. Przelezalam pół dnia tak mi było słabo, aż miałam dreszcze. Po coli przeszło

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:13   #338
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
cukier za mocno moze spadl?
a ja wypiłam tą ambrozję wczoraj, weszło gładko, nawet nie popiłam wodą i z początku lekko mnie w przełyku piekło ale przeszło. Po dwóch godzinkach nawet taka głodna. Ale nic zero mdlości a potem jak wyszłam do na lody hah

FB

Stary 2015-04-28, 08:41   #339
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Strobi, takie zachowanie facetów to czyste szaleństwo. A te kobiety z którymi byli to się nie odezwały nic? Mój tż zawsze ustępuje miejsca, a ja jeszcze jestem niecierpliwa to czasem go jeszcze poklepię, on się wtedy wkurza hehe ale taki odruch mam. Zero kultury u niektórych. Zwłaszcza facet z synkiem, powinien dać mu przykład!
nie, te ich kobiety ani słowem się nie odezwały... nie wspomnę już, że były tam też niecięażarne, a siedziały...kurde, jak ja nie byłam w ciąży to zawsze wstawałam.... mój mąż to wstaje z krzesła nawet jak kobita w ciąży nie jest, ale widzisz, niektórzy po prostu są idiotami, i tyle

Stary 2015-04-28, 08:43   #340
Viloet
Raczkowanie

Witam Wszystkich wtorkowo!!
u mnie zapowiada się ładna pogoda, pościel już sie wietrzy
drugi dzień z rzędu bez insuliny mój cukier to 85 może coś mi się odmieniło.
w związku z tym na obiad będzie ..... krupnik....blechh....nie lubię, ale zrobi z uwagi ze kończą mi się pomysły a tam idzie kasza wiec powinno być OK.
a przy okazji czy ktoras Was była na L4 miała ze może chodzić i miała wizytę z ZUS podczas nieobecności??? co wtedy?
Viloet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:47   #341
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Okropnie kręci mi się dzisiaj w głowie i nie mogę się dobudzić... Już dawno powinnam wyjść z domu, bo jadę do przyjaciółłki (oddalonej ode mnie o 70km) a dalej siedzę nieubrana, nieumyta, nieuczesana

Cytat:
Ja mam bardzo dobre jak do tej pory doświadczenia z przepuszczaniem. Ostatnio w Diagnostyce stanęłam sobie na końcu kolejki cichutko z moczem, a Panie przede mną same mnie wysłały na początek, bo co będę stała jak trzeba korzystać jedyną co miała nieprzyjemną minę była Pani przyjmująca

A wczoraj w tesco w kolejce do kasy przepuścił mnie mi mój najulubieńszy piłkarz mojego Vive

Cytat:
Ja się nie pcham przed babcie i dziadków tak 70,80 lat bo mi ich żal. Ale jak ja byłam na glukozie to przyszła taka dziewczyna i od progu się wydzierala ze jest w ciąży i głodna i ze 2 h musi tu siedzieć, jak potrzepana się zachowywała i tak czekała w kolejce Gdyby grzecznie zapytała to pewnie wzieliby ja bez kolejki.
Taa, pracuję z takimi i uwierz mi, że często oni mają więcej siły niż Ty

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
haha pamiętasz moja wizytę wczoraj? Niech żyje uprzejmość ludzka

Wróciliśmy wczoraj późno, kolejka była niemiłosierna, ale z Maluszkiem wszystko ok, mamy 30tc i waży 1450g krążek trzyma, ale leżymy dalej...moze to juz ostatni miesiąc? Gin przebąkuje, ze w 34 tc pozwoli mi trochę usiąść i sie przejść, ale ja ją juz trochę znam i w 34 mi powie, ze najlepiej to jeszcze poczekać do 36, potem 38 hehe, pogodziłam sie z losem za to wczoraj było w poczekalni meganieprzyjemnie, nie miałam gdzie usiąść, bo panowie siedzieli ale szczytem był pan, który zajmował krzesełko i jego 4-5 letni synek tez zajmował drugie, pan twierdził, ze synek nie chce siedzieć ani na kolanach ani w kąciku dla dzieci, wiec on go zmuszał nie bedzie. Skutek taki, ze awantura w poczekalni, a ten nie zejdzie, stałam godzinę, bo panie z recepcji udawały, ze nie słyszą awantury... Przyszła jedna dziewczyna, ze skurczami, znowu awantura bo chłopy siedzą, a ona stoi.... W końcu usiadła na podłodze to przyniosły z recepcji JEDNO krzesło i ona usiadła, a ja dalej stoję.... W końcu kolejka sie ruszyła, to usiadłam, ale mowię wam, takiego chamstwa to ja nie widziałam jeszcze nigdzie, trzech facetów siedziało plus jedno dziecko a ciężarne stały.... skutek tego taki, ze jak wróciłam do domu po 21 to miałam nogi jak stopy shreka, aż mąż sie wystraszył....
Znaczy, że Mateusz z Ewką idą łeb w łeb z wagą Dobrze, że wszystko ok

A co do Panów to brak mi słów. To aż śmieszne jest żeby dziewczyna na podłodze siedziała???????????? No bez jaj, co za ludzie... chore to przecież. A tego Pana z dzieckiem to tylko za jaja powiesić!!!

Mój to siada tylko jak jest pusto w poczekalni, jak kiedyś byo jedno krzesło wolne to nie chciał usiąść

Cytat:
Też tak miałam, ale mi jak mcdulce przeszło po coli chociaż przeszło to za dużo powiedziane

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Też jak muszę zrobić wyniki to sobie czekam, nikomu nie przychodzi do głowy by mnie przepuszczać ale jeszcze nie byłam w lab z takim typowo ciążowym wyglądem bo się trochę chował pod swetrami itp teraz już swetrów prawie nie trzeba to już coming out na wsi mam zaliczony. A ludzie o moj stan nie pytaja a za to ileż to mcy ma mój synek już, pewno żeby różnicę sobie wyliczyć :p
Czy aby nie za wcześnie a ile miesięcy ma Twój synek?

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:49   #342
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
nie, te ich kobiety ani słowem się nie odezwały... nie wspomnę już, że były tam też niecięażarne, a siedziały...kurde, jak ja nie byłam w ciąży to zawsze wstawałam.... mój mąż to wstaje z krzesła nawet jak kobita w ciąży nie jest, ale widzisz, niektórzy po prostu są idiotami, i tyle
Brak słów! Jak czekalam w kolejce do urzędu, to siedziało z 5 panów i tylko kobieta zaproponowala mi swoje miejsce. Cudownych mamy gentelmenow w Polsce...

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 09:03   #343
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
A wczoraj w tesco w kolejce do kasy przepuścił mnie mi mój najulubieńszy piłkarz mojego Vive
bo "ręczniaki", siatkarze i koszykarze są super* coś tylko do piłkarzy się nie mogę przekonać.... a mój chrześniak robi karierę w trampkarzach i mówi, że mi kupi auto kiedyś hmmmmm

*i jeszcze długowłosi basiści, właściciele golden retriverów i border coli oraz faceci w koszulach w kratkę

Stary 2015-04-28, 09:11   #344
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Okropnie kręci mi się dzisiaj w głowie i nie mogę się dobudzić... Już dawno powinnam wyjść z domu, bo jadę do przyjaciółłki (oddalonej ode mnie o 70km) a dalej siedzę nieubrana, nieumyta, nieuczesana

Ja mam bardzo dobre jak do tej pory doświadczenia z przepuszczaniem. Ostatnio w Diagnostyce stanęłam sobie na końcu kolejki cichutko z moczem, a Panie przede mną same mnie wysłały na początek, bo co będę stała jak trzeba korzystać jedyną co miała nieprzyjemną minę była Pani przyjmująca

Taa, pracuję z takimi i uwierz mi, że często oni mają więcej siły niż Ty

Znaczy, że Mateusz z Ewką idą łeb w łeb z wagą Dobrze, że wszystko ok

A co do Panów to brak mi słów. To aż śmieszne jest żeby dziewczyna na podłodze siedziała???????????? No bez jaj, co za ludzie... chore to przecież. A tego Pana z dzieckiem to tylko za jaja powiesić!!!

Mój to siada tylko jak jest pusto w poczekalni, jak kiedyś byo jedno krzesło wolne to nie chciał usiąść

Też tak miałam, ale mi jak mcdulce przeszło po coli chociaż przeszło to za dużo powiedziane

Czy aby nie za wcześnie a ile miesięcy ma Twój synek?
No właśnieeeeee, czy aby nie za wcześnie a tak to niedługo skończy 15mcy. Też mam dziś taki dzień, że się czuję jak pijany zając mamy deszczyk i zwalam to na pogodę właśnie.

Jestem poirytowana sklepem internetowym smyka. Kupiłam ostatnio fotelik następny dla synka, zamówiłam i był dostępny a jak przyszło do płacenia to mi przyszła automatyczna wiadomość, że nie mają jednak tego koloru u producenta i oni anulują zamówienie i w ciągu 3-4 dni zwrócą kasę. Oczywiście inny kolorek jest, mnie to bez różnicy ale żeby dać klientowi możliwość zadecydowania co w takiej sytuacji to nie. Każą się kontaktować z działem obsługi a maile tam nie dochodzą tylko delivery failure. Więc firma krzak jak nic! :/ 1200 zł mam zablokowane przez ich głupoty a, że fotelik koniecznie chciałam ten i do wczoraj był w promocji to musiałam szybko zamówić oddzielnie w tym drugim kolorze no i czekam na zwrot kasy jeszcze za tamten. A wysyłka dopiero po majówce... no zezłościli mnie

FB

Stary 2015-04-28, 09:20   #345
Strobiluska
Zadomowienie

Betti a widziałaś nowy teledysk Big Cyca? --> https://www.youtube.com/watch?v=XPb12Sdlk88

Stary 2015-04-28, 09:34   #346
Aviskowa
Zadomowienie

Dzien Dobry.
Ja wczoraj padlam .
Macie racje kultura niektorych ludzi jest straszna.
W sklepie notorycznie ktos probuje sie przede mnie wepchnac bo mu sie spieszy . Komunikacja miejska tez sie staram nie jezdzic bo staruszki sie pchaja. eh

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 09:43   #347
Kropek22225
Raczkowanie

Dziewczyny znacie jakieś domowe sposoby na bolące gardło? Strasznie mnie męczy.
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 09:51   #348
onagory
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś domowe sposoby na bolące gardło? Strasznie mnie męczy.
Witam w klubie ja też dzisiaj umieram przez katar i bolące gardło piecze jak cholera cały dzień przeleże na kanapie pod ciepłym kocem.
Stary 2015-04-28, 10:02   #349
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
A ciśnienie sobie mierzysz? Bo mnie też dziś tak zamroczyło, że musiałam 10 minut przy otwartym oknie stać, idę zaraz do mamy sobie zmierzyć.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:05   #350
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Witam w klubie ja też dzisiaj umieram przez katar i bolące gardło piecze jak cholera cały dzień przeleże na kanapie pod ciepłym kocem.
Ja chyba też zrobię sobię dziś dzień lenia, bo po wczorajszym plewieniu to kręgosłup mi dokucza.
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:07   #351
onagory
Zadomowienie

Melduje jak było wczoraj na zakupach w lumpku wpadło pare sztuk ciuszków dla małego dla siebie piżama do szpitala, musze jeszcze kupić szlafrok jakiś tani bo w domu nie chodze a śpie tylko podkoszulce .
Na allegro wylicytowałam nowy płaszczyk wiosenny za 20zł jak będzie zły to zwróce teraz szukam żakietu .Byłam obejrzeć ten czerwony wózek jest ok bardzo zadbany fajnie się nim jezdzi cena też spoko jednak się wstrzymałam Wczoraj ukazało się nowe ogłoszenie fajnego wózka Baby Merc więc już na piątek się umówiłam cena ciutke wyższa ale sporo dodatków do niego jest no i czarny Wydaje mi się że wizualnie jest dużo większy niż ten czerwony BABY FX . Miała któraś mamuśka wózek tej firmy Merc ?

Edytowane przez onagory
Czas edycji: 2015-04-28 o 10:09
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:23   #352
PalinKa_88
Rozeznanie

Hello we wtorek

Wczoraj byłam dętka na całego, po południu ciśnienie spadło mi do 115/70 i myślałam, że już umieram
Po obiadku się ogarnęłam i było znacznie lepiej

Niestety po 2 tygodniach u Tż nadal nie ma poprawy i wczoraj wylądowaliśmy znowu na dyżurze Z gorączką 39 stopni, dreszczami
Jak dzwoniłam, żeby przyjechali do domu to usłyszałam, że musiałby mieć złamaną nogę lub biodro (tłumaczenia, że nie jest w stanie sam dojechać, a ja w ciąży nie robiły na służbie zdrowia żadnego wrażenia ) bo inaczej lekarzowi się nie opłaca
Także w końcu po wizytach w 3 punktach całodobowych udało nam się załatwić przyjęcie (w 1 lekarka była na wizytach domowych, w 2 było chyba ze 30 osób a w 3 nie było absolutnie nikogo)
Kolejny antybiotyk, a Tż leży i ledwo dycha, gorączka nie ustępuje i strasznie mi go szkoda

Także u nas ciąg dalszy szpitala

Ja czuję się w miaaarę ok i nawet ciśnienie mi się poprawiło
Ale, nie chwalmy dnia
Jutro wizyta położnej

Dobrze, że chociaż Franki się kokosi to trochę mnie to uspokaja, że z nim w porządku
Stary 2015-04-28, 10:24   #353
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Byłam na usg, na porządnym sprzęcie - uwaga, Antek wazy 1905g, termin 16/06

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Jest juz w ponad 80centylu
ale duży chłop sie z niego zrobił

Cytat:
Witam się poniedziałkowo

Wczorajszy dzień spędziliśmy poza domem a dziś udało mi się oplewić cały ogródek tak więc dopiero teraz dopadłam laptopa i mogłam trochę Was nadrobić.

o jaaa... a mój ogród czeka na lepszy czas chyba... nie chcecie do nas wpaść?

Cytat:
Melduje jak było wczoraj na zakupach w lumpku wpadło pare sztuk ciuszków dla małego dla siebie piżama do szpitala, musze jeszcze kupić szlafrok jakiś tani bo w domu nie chodze a śpie tylko podkoszulce .
Na allegro wylicytowałam nowy płaszczyk wiosenny za 20zł jak będzie zły to zwróce teraz szukam żakietu .Byłam obejrzeć ten czerwony wózek jest ok bardzo zadbany fajnie się nim jezdzi cena też spoko jednak się wstrzymałam Wczoraj ukazało się nowe ogłoszenie fajnego wózka Baby Merc więc już na piątek się umówiłam cena ciutke wyższa ale sporo dodatków do niego jest no i czarny Wydaje mi się że wizualnie jest dużo większy niż ten czerwony BABY FX . Miała któraś mamuśka wózek tej firmy Merc ?

bardzo ładny ten wózek taki zgrabny

Strobi masakra z tymi facetami
ale martwia mnie tez te kobiety.. nie mogły im nic powiedzieć ? kuuuurde...
Stary 2015-04-28, 10:24   #354
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Tak, oilatum, tak samo jak emoilum natłuszcza i na zmiany skórne np łojotok (suche chropowate miejsca na skórze) pomaga rewelacyjnie. Z córką wyszedł właśnie niestety łojotok podczas jesieni i włączenia kaloryferów :/ łojotok i zmiany na skórze mogą wyjść też wcześniej od np kp
Wiem doskonale co masz na myśli właśnie jestem na L4 od kwietnia i czekam co sobie wymyślą. :/
Co do porównywania wagi dziecka to wydaje mi się że wszystko zależy od sprzętu. Przyjmuje się zawsze na plus lub minus 200-300 gr podczas porodu.
Ja kupiłam oilatum ale to starsze nie oilatum baby - położna koleżanki jej poleciła bo podobno skład prawie identyczny a tańszy (cała niebieska butelka).
Też jestem od kwietnia ale wszyscy mnie uspokoili bo w zasadzie w przypadku takim jak mój to normalna procedura.
Ja nawet gdzieś słyszałam o 0,5kg
Cytat:
Wróciliśmy wczoraj późno, kolejka była niemiłosierna, ale z Maluszkiem wszystko ok, mamy 30tc i waży 1450g
Super!
Ja już jutro
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Brak słów! Jak czekalam w kolejce do urzędu, to siedziało z 5 panów i tylko kobieta zaproponowala mi swoje miejsce. Cudownych mamy gentelmenow w Polsce...
Mi jeszcze nigdy nikt nie ustąpił miejsca Ani na poczcie, ani w sklepach ani w komunikacji miejskiej.
Nawet kurier chciał, żebym tachała karton ok 80x40x40 do domu
Oczywiście zwróciłam mu uwagę bo niby jak to miałam wziąć a kilka metrów by go nie zbawiło
Cytat:
Ja chyba też zrobię sobię dziś dzień lenia, bo po wczorajszym plewieniu to kręgosłup mi dokucza.
Mnie też coś ostatnio kręgosłup pobolewa...

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-04-28 o 10:25
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:32   #355
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

Masakra, są tacy sami, jak w krajach arabskich. Kilka lat temu jeździliśmy po Tunezji pociągami i kolejkami podmiejskimi. Był akurat Ramadan i nie wzięliśmy gdzie zjeść. Upał okropny. I w takiej kolejce podmiejskiej, z tej duchoty i głodu, zrobiło mi sie słabo. Większość miejsc zajmowali mężczyźni. Ja juz byłam biała, spocona. Musiałam usiąść na podłodze. Kolesie siedzą i patrzą na mnie. I jedyna kobieta, która siedziała, wstała i ustąpiła mi miejsca.

Cytat:
Wózka nie znam. Zajrzyj moze na forum gazety Wózkomania. Tam jest pełno rozmów o wielu wózkach.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:37   #356
Fischerka
Raczkowanie

Hej nie wiem, jak u Was z pogodą, ale u mnie pochmurno i z tego względu też kręci mi się w głowie. W dodatku cały czas plamię i chyba będę musiała wybrać się dzisiaj do mojego lekarza, tylko boję się okropnie, że mnie znowu od jutra wyśle do szpitala a gdyby nie ten szpital i codzienne badania pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście mała kopie cały czas. Chyba 15 minut przerwy w ciągu dnia to jest max i to mnie pociesza, że z nią wszystko dobrze
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:40   #357
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Hej nie wiem, jak u Was z pogodą, ale u mnie pochmurno i z tego względu też kręci mi się w głowie. W dodatku cały czas plamię i chyba będę musiała wybrać się dzisiaj do mojego lekarza, tylko boję się okropnie, że mnie znowu od jutra wyśle do szpitala a gdyby nie ten szpital i codzienne badania pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście mała kopie cały czas. Chyba 15 minut przerwy w ciągu dnia to jest max i to mnie pociesza, że z nią wszystko dobrze
O kurczę, przykro mi, ze ciagle plamisz. Masakra. Jamsie bronię rekami i ńogami przed szpitalem. Trzymam kciuki, żebyś nie musiała isc do szpitala.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:43   #358
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

ech
wiesz, ale lepiej jednak isć do tego szpitala, niz potem sobie coś zarzucać
Stary 2015-04-28, 10:48   #359
Fischerka
Raczkowanie

Niby tak, ale obawiam się, że teraz będzie chciał mnie wysłać gdzieś dalej, gdzie mają patologię noworodka i w razie W. mogą ciąć choćby już i ratować dziecko. No a ja mam do Poznania 3 godz drogi. Będę tam sama jak palec. W miejscowym szpitalu codziennie mężuś przyjeżdżał i rodzina, a tak no i ja nic kupione nie mam, jak mnie będą chcieli trzymać do końca w szpitalu to masakra. Mój mąż tego nie ogarnie... właśnie na cito zamawiam wyprawkę do szpitala. No i jestem dopiero w 28tc6d

Edytowane przez Fischerka
Czas edycji: 2015-04-28 o 10:49
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:54   #360
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale obawiam się, że teraz będzie chciał mnie wysłać gdzieś dalej, gdzie mają patologię noworodka i w razie W. mogą ciąć choćby już i ratować dziecko. No a ja mam do Poznania 3 godz drogi. Będę tam sama jak palec. W miejscowym szpitalu codziennie mężuś przyjeżdżał i rodzina, a tak no i ja nic kupione nie mam, jak mnie będą chcieli trzymać do końca w szpitalu to masakra. Mój mąż tego nie ogarnie... właśnie na cito zamawiam wyprawkę do szpitala. No i jestem dopiero w 28tc6d
Fischerka tylko się nie denerwuj
będzie wszystko dobrze!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości