|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
napisałam to w nawiązaniu że Asi zostawił korzeń z jedynki... I podałam przykład kolegi że da się go jakby naciągnąc...
|
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Sierpnióweczki
Nareszcie mam kompa z powrotem! No to będzie można popisać jak należy ![]() Wczoraj do 1 w nocy robiłam sos tatarski Jakoś późno się za niego zabrałam i tak mi zeszło z krojeniem. Ale wyszedł naprawdę fajny i smaczny Już do śniadanka z mężem dziś jedliśmy, przez noc się "przegryzł" ![]() Dziś mam ambitny plan zrobić na obiad gołąbki. Ambitny, bo nigdy mi to jakoś nie wyszło, ale dostałam przepis od babci i postanowiłam, że dzisiaj spróbuję je zrobić. W ogóle to na nogach jestem od 7 i tak pięknie świeciło słonko z rana, było niebieściutkie niebo, a teraz zaszło wszystko chmurkami i jakoś nie wygląda mi to najlepiej Niby 19st w cieniu, ale stacja meteo pokazuje mi, że będzie padać... ![]() Jess, wszystkiego najlepszego! Takie o życzenia na czasie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem możliwe ... Dlatego tez trzeba dbać o to wszystko ale nie popadać w paranoje ![]() Ja codziennie sprzątam i odkurzam bo lubie ale jakby perfekcyjna przyszła to by sie pewnie załamała bo nie szoruje dziennie domu tylko z grubsza. Gotowac ubranek nie zamierzam, dziecko wypuszczę szybko z domu na spacer a poza tym junior dosc zarazków i bakterii przynosi z przedszkola wiec napewno kontakt mała bedzie z nimi miała Co do odwiedzin to akurat ja bede czekac 3-4 tygodnie. Tzn teściowa moze po tygodniu przyjść (ale ani wczesniej ani do szpitala nie ma wstępu), dziadkowie mogą od pierwszego dnia bo przy nich nie czuje sie skrępowana nawet jesli bede z potarganymi włosami w pizamie haha ale reszta pozniej, chce najpierw zeby junior sie tez przyzwyczaił do sytuacji, chce jakos ogarnac laktację a nie usługiwać wchodzących i wychodzących gosci ![]() Co do soli fizjologicznej to ja nia przemywałam oczka juniorowi ale ten tez miał mega problemy z ropieniem, miał przetykane kanaliki łzowe (lllleeeee az teraz mam ciarki jak o tym sobie wspominam !) i teraz tez bede używała soli fizjologicznej
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() po ,,polerce,, /piaskowaniu/ mam takie ładne i ładne i nie ciemnieją ![]() Ciekawe czy wrócimy do podpalania... Lubiłam sobie dymka puścić do piwka lub drineczka...
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to żem się zakręciła i osoby pomyliła
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubie tak o czym juz wiecie haha. Teraz moge odpoczywac ale musze mieć ogarnięte haha ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Ja bardzo duzo paliłam... Szczególnie wieczorami jak junior spał bo przy nim nigdy. Nawet na wakacjach sie krylam jak juz mi sie chciało, zeby nigdy matki z fajka nie widział chociaz teraz przed ciąża to miałam taki średnio okres w życiu, ze stres itd i chyba zdazylo mi sie zapalić tak, ze junior zobaczył... Ale nigdy w domu i nigdy nie wdychał...Czy wrócę do tego? Nie chciałabym... Ale ciągnie mnie ciagle. Szczególnie jak jestem cały dzien sama w domu, słoneczko na dworze... To bym tak sobie siadła na tarasie z kawka i zapaliła
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę na spokojnie dojść do siebie po porodzie, nauczyć się karmić bez stresu... no i nauczyć się maluszka, a on nas... to ma być nasz czas, a nie gości Oj Dziewczyny, nie warto wracać! Ja kiedyś paliłam, kilka lat temu, nigdy nie mogłam rzucić, aż w końcu się udało... długo mnie jeszcze ciągnęlo do fajek bo UWIELBIAŁAM palić. Ale teraz, po upływie tych kilku lat tak strasznie się cieszę, że się uporałam z nałogiem, że nie znam nawet słów by to opisać. Nowe życie dosłownie.
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadam mamusie, na 12 mam z Maja rehabilitację potem do ,,pierwszej teściowej,, lecimy na obiadek
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Jess, wszystkiego najlepszego,zdrowka,cierp liwosci, wytrwalosci i duzo duzo szczescia, codziennego usmiechu na twarzy i spelnienia marzen :-*
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ja nie lubialam sprzatania bo w domu moje mlodsze rodzenstwo nigdy nie dbalo o porzadek,a jak sie wyprowadzilam to jak posprzatam to mam czysciutko ;-) maz tez sie nauczyl w sumie przyzwyczail do sprzatania i robi to dokladniej niz ja :-P ale zazwyczaj jak jestesmy razem to ogarniamy raz dwa mieszkanko wspolnie i wolne ;-) a jak jego nie ma to sama ogarniam ale dluzej mi to schodzi zwlaszcza teraz ;-) a zapach mokrych firan uwielbiam... Wtedy az pachnie czystoscia i swiezoscia... Dzis jeszcze tego nie bylo... Co tam u Was na obiad? u mnie zupa z cukinia (swieto,maz domaga sie zupki) a na drugie ziemniaki, schabowy, warzywa z oliwa i octem ;-) dzis szalenstwo bedzie 2dania ;-) |
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale okien nie ruszam.. i guzik, nie będę się przemęczać haha ![]() Cytat:
u nas jeszcze słonko...
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Roxana warto kupic irobota? Zastanaeiamy sie nad nim... dobrse zaglada w kąty? U nas się tam pełno kotow zbiera zawsze
|
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie za oknem dzisiaj ponuro i prawie 10st mniej niż wczoraj, no masakra z tą pogodą.. Jess wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzeń Asienka oo matko, współczuje z tym zębem aż mi się przypomniała sytuacja przed moim ślubem.. Ślub w czerwcu, ja w kwietniu u dentysty byłam, bo mialam małą dziurkę i czułam jakby mi ropa stamtąd spływała.. dentysta że o tam nic nie widzi i zakleił.. minął miesiąc i tak mnie zaczął ten ząb boleć, poszłam do niego a on że ząb już martwy itd, zatruł mi go a po tygodniu się ukruszył przy bułce.. 3-4 tyg przed ślubem chodziłam bez przedniej górnej dwójki, masakra, ale na szczęście zdążył mi porcelane zrobić - więcej do niego już nie poszłam.. wrrr Teraz musiałabym się zapisać na kontrolę ![]() Miałam dzisiaj od rana pisać pracę a ja chodzę i robię wszystko inne dookoła, jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobię Aaano i mnie też ta paskudna zgaga dopadła już na amen, w ciągu dnia parę razy mnie łapie Moniska za egzamin i zdrówka dla synka ![]() Dobra spadam coś pisać, za dwie godziny młoda lekcje kończy więc koniec spokoju będzie
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis malenstwo moje jakiegos znow adhd dostalo :-P jakos kopie i kopie chyba czuje juz ze obiadek sie powoli robi :-D |
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale by mi to życie ułatwiło ... zwłaszcza przy dwójce dzieci...Chodzi o to że u niej len irobot działał cały dzień, jeździł bez przerwy... chyba tylko na ładowanie
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
a widze i mowa o paleniu.. ja tez ex palaczka jestem
![]() paliłam lata czasu pety.. pozniej 2 lata e-fajka.. jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to i nawet te 0% nikotyny liquidy odstawiłam nawet mnie nie ciągło ani mi nie smakowało takze jak narazie nie ciągnie oby tak dalej
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
ale jak wiecie w sobotę były tańce na "szmacie" Weekend był piękny a dziś ech...Jess Wszystkiego najlepszego..Dużo zdrowia i radości z macierzyństwa ![]() Lula Spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego naj naj i również radości z macierzyństwa ( nie miałam szans wejśc w sobotę i napisać) p. fajne ciuszki dla małego![]() Asienka wspołczuję zęba ![]() anevo kupiłam podkład bonjois super jest kasperka super ciuszki dla małego.. mam taką zóltą bluzę dla Boryska ![]() mms ja używam pieluszek dada i jestem zadowolona i Nie wiem czy wiecie ale teraz je trochę podrasowali i są cieńsze niż przedtem (od jakiego miesiąca wprowadzili zmiany) ![]() Moniska powodzenia na egzaminie i zdrowka sla synkaroxana ogólnie jestem niepaląca.. ale ochoty mi narobiłas..leżeaczek .. soczek i papierosek ![]() ja jestem taki as,że też potrafię palić np całe wakacje ale przychodzi jesien i rzucałam- w ogole mnie nie ciąglo bo żadna frajda palić na syzbkości wzimnie - no i oczywiscie muszą być cienkie nawet do piwka
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja irobota używam do użytku codziennego, wysprząta dobrze, czy nawet pod łóżkiem itd ale średnio raz na 3 dni jeszcze przejade zwykłym odkurzaczem dokładnie kazdy kat ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Isabelle u mnie ksiazki do magisterki lezą w kuchni a ja nie mam siły do tego sie zabrać.. I juz wiem, ze dzis tez tego nie zrobie... ![]() Majka no zmywarka jest dużym ułatwieniem, na poprzednim mieszkaniu nie miałam a teraz juz sobie nie wyobrażam zycia bez niej Ambi to sie razem z majka kiedys umowimy na wieczorne piwko z petem co by sie upewnić ze nas na pewno nie ciągnie haha jak teściowka ?
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem może jest uzalęzniona od zabiegów?? bo ciągle jeździ..albo haluksy.. albo pęcherz.. powieki?? może lubi służbe zdrowia czy co?albo szuka męża chirurga jakbyś był dziewczynką babcia by cie czesciej odwiedzała no cóż...
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
mms-ku, oj masz Ty schizo z tymi poduszkami
Proszę sobie głośno powtarzać: Maluch nie potrzebuje poduszki, maluch nie potrzebuje poduszki ![]() Dziecku na prawdę jest wygodnie na płaskim. Cod o wózka, to zdecydowana większość gondoli ma możliwość lekkiego uniesienia jednej strony - dzieć wtedy ma główkę lekko wyżej - łatwiej mu oddychać przy katarze i coś widzi W łóżeczku to samo można uzyskać wkładaniem klina pod materac.Lovela bardzo się opłaca beaciorq klin wkładasz pod materac, żeby dzieć na lekko pochyłym leżał - przydatne szczególnie przy katarze Nicole TAK, TAK, TAK LIFENEST!!! Poza tym łatwo go odsprzedać, bo praktycznie nie widać po nim śladów używania No i koniecznie dodatkowe prześcieradełko, bo osobno wychodzą drogie. Aha, spokojnie będzie na dłużej ![]() Jess, ale wrzuciłaś Recaro od 9 kg ![]() A w ogóle to stu lat wszystkiego co najpiękniejsze życzę Sugar, pampki z Babydream do trójek są bardzo fajne, potem zaczęły mi przeciekać ![]() roxana, niech kopie Jakby nie kopała, było by niedobrze ![]() Acka nieciekawie z nosem zatkanym... a jakaś alergia się nie przyplątała? Isabelle kupiłaś bodziaka w rybki, w którym zakochał się Bartek i komplecik w truskawy, w którym zakochałam się ja - skąd takie cudo wziąć? martulka, nie kupuj na zapas ![]() Mirabelka, ja kupowałam w aptece...na sztuki... na początek 10 ampułek Bo w każdej chwili i każdej aptece można dokupić. Ale jak kupisz 100 szt to też Ci w końcu wyjdzie, a datę ważności sól ma dosyć długą moniska, ale masz kumulację ![]() Bosz... mam dzień z doopy Młody pokasłuje i nie wiem dlaczego, obudził się w nocy z rykiem i nie wiem dlaczego, za oknem szaro i pada i... nie wiem dlaczego. A najbardziej nie wiem dlaczego siedzę w pracy, która mnie dzisiaj wyjątkowo denerwuje - zła, niewyspana i głodna - i zastanawiam się nad sensem istnienia
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż o przegotowanej wodzie też słyszałam![]() Cytat:
Dziewczyny a ja po napisaniu poprzedniego posta jakoś tak ległam się do łóżka i niedawno się obudziłam. Masakra jak mnie zmogło.. |
||
|
|
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż polowe nie spałam...Co do dentysty to jest to najlepszy chirurg szczękowy w okolicy wiec myślę że wie co robi bynajmniej mam taka nadzieję...Dzisiaj z lozka nie wstaje bo boli mnie troszkę ten ząb i chyba z nerwów brzuch.. Dopóki mi tego zęba czymś nie zastąpi to z domu nie wychodzę no chyba ze na podwórko.. Masakra... |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za pinda !!
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Vea body w rybki są ze smyka, a komplet w truskawy kupiłam u mnie w mieście w zwykłym dziecięcym sklepie - producent polski MROFI, ponoć nowy wzór
w necie nie mogę go znaleźć ...mam coś http://allegro.pl/komplet-body-spode...009699473.html wzór 10, tylko inny obrazek na body jest a tak to identyko
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-04-28 o 11:20 |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm...Mrofi mówisz... poszukam A zdradzisz ile kosztował?
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za wszystkie zyczenia
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Vea- wiem, ze od 9kg, ale na po porodzie nie bedziemy kupowac, bo maly bedzie rzadko z nami jezdzil i na krotkie trasy, takze bedzie w foteliku. Wiem, wiem to nie fotelik, tylko nosidelko, ale tak postanowilismy ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ambi- zachowania i testy twojej tesciowej przechodza ludzie pojecie :-/ to za babsztyl wredny. Biedny Borys, kiedys jej to wypomni pewnie i dobrze :-D
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dałam za niego 32złTen co znalazłam na all z przesyłką 40zł wyjdzie, może jak poszukasz to coś taniej wyjdzie
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-04-28 o 11:27 |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik który wkleiłaś, jest od 9 kg, a tyle średnio ma 8 miesięczne dziecko do tego czasu nie będziecie w ogóle samochodem z nim jeździli? Nigdzie? Bo w Polsce jest obowiązek przewożenia dziecka w foteliku - abstrahując od oczywistego zagrożenia dla Malucha, grozi to mandatem karnym. |
|
|
|
|
#2608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A pomysły to ma naprawdę niezłe, jeszcze nie słyszałam żeby ktoś skracał palce u stóp ![]() :brzyda l:Cytat:
ja kupię nówkę, bo będę chciała zostawić jeszcze na zaś dla drugiego maleństwa Ale cieszę się, że polecasz Cytat:
Cytat:
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamcie
No i pięknie... Zostałam na szarym końcu z niewiadomą kogo nosze pod sercem wizyta 6 maja to się okaże. Juz popadam w lekka paranoje, ogladam na internecie zdjecia z usg i filmiki i próbuje sobie przypomniec co ja tam widziałam a czego nie. raz jestem pewna ze to był chłopak a raz ze dziewczynka. O DZIZAS! Oszaleje ![]() A tymczasem zrobiłam na obiad zapiekanke z kaszą gryczaną, pieczarkami i kabanosem Ambiwalentna za takie słowa do dziecka tesciowa by z limem chodziła przez 2 tyg. Nie musisła by jechac na ostrzykiwanie do kliniki... ![]() Powiem Wam ze ja to mam tesciów na medal, co tydzien grille, ogniska, imprezy. Strasznie polubili sie z moimi rodzicami i nawet czasem bez naszej wiedzy urzadzaja sobie jakies imprezki jezdzimy razem na zakupy i pomogamy sobie nawzajem. Wiadomo, czasem wtyknie tesciowa nos w nie swoje sprawy ale no jestesmy tylko ludzmi. Nie zamieniłabym ich na nikogo innego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

napisałam to w nawiązaniu że Asi zostawił korzeń z jedynki... I podałam przykład kolegi że da się go jakby naciągnąc...

No to będzie można popisać jak należy
Jakoś późno się za niego zabrałam i tak mi zeszło z krojeniem. Ale wyszedł naprawdę fajny i smaczny 

aż mi się przypomniała sytuacja przed moim ślubem.. Ślub w czerwcu, ja w kwietniu u dentysty byłam, bo mialam małą dziurkę i czułam jakby mi ropa stamtąd spływała.. dentysta że o tam nic nie widzi i zakleił.. minął miesiąc i tak mnie zaczął ten ząb boleć, poszłam do niego a on że ząb już martwy itd, zatruł mi go a po tygodniu się ukruszył przy bułce.. 3-4 tyg przed ślubem chodziłam bez przedniej górnej dwójki, masakra, ale na szczęście zdążył mi porcelane zrobić - więcej do niego już nie poszłam.. wrrr Teraz musiałabym się zapisać na kontrolę
za egzamin i zdrówka dla synka
... ale by mi to życie ułatwiło ... zwłaszcza przy dwójce dzieci...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)