Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 09:49   #2581
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
hehe słodka jest ta twoja majka
ojej no to z tym dentystą porozglądaj sie popytaj moze da sie coś w miare taniej zrobic albo nie wiem na raty zaplacic to? ...

nie nie nie, ja nie mam problemu z tą usuniętą jedynką tylko Asienka ja póki co mam zęby napisałam to w nawiązaniu że Asi zostawił korzeń z jedynki... I podałam przykład kolegi że da się go jakby naciągnąc...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 09:51   #2582
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć Sierpnióweczki

Nareszcie mam kompa z powrotem! No to będzie można popisać jak należy

Wczoraj do 1 w nocy robiłam sos tatarski Jakoś późno się za niego zabrałam i tak mi zeszło z krojeniem. Ale wyszedł naprawdę fajny i smaczny Już do śniadanka z mężem dziś jedliśmy, przez noc się "przegryzł"

Dziś mam ambitny plan zrobić na obiad gołąbki. Ambitny, bo nigdy mi to jakoś nie wyszło, ale dostałam przepis od babci i postanowiłam, że dzisiaj spróbuję je zrobić.

W ogóle to na nogach jestem od 7 i tak pięknie świeciło słonko z rana, było niebieściutkie niebo, a teraz zaszło wszystko chmurkami i jakoś nie wygląda mi to najlepiej Niby 19st w cieniu, ale stacja meteo pokazuje mi, że będzie padać...

Jess
, wszystkiego najlepszego! Zdrówka i szybkiego i bezproblemowego porodu! Takie o życzenia na czasie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Dal dal i jak wyrywał to nie bolalo a teraz nie moge wytrzymać bo znieczulenie puszcza... A nie wiem czy jest sens brać apap...
Jeny Kochana, współczuję strasznie... i bólu i braku 1, no nie spodziewałam się, ze Ci tego zęba wyrwie... jesteś pewna, że to dobry dentysta? Apap bierz jeśli Cię boli, bo ból jest stresogenny dla maluszka... Mam nadzieję, że dziś już lepiej....

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość

W skrócie: Młody ma ospę ja o 16 piszę egzamin a na 17 jadę z nim do lekarza. Nie wiem jak to zrobię ale jakoś muszę.
Dobrze, że teściowa ma wolne i pilnuje Filipa.
Potem Was nadrobię.
Miłego dnia
Ooo, to nieźle się dzieje. Powodzonka i zdrówka dla Filipa

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
a to chyba nie potrzebne nie? Ja Mai przemywałam oczka przegotowaną wodą i wacikami. Jedno oczko jeden wacik, drugie oczko drugi wacik... I było zawsze ok... Więc teraz też tak będę robiła.
I ja mam taki plan
Stary 2015-04-28, 09:52   #2583
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
no to mi wystarczy przegotowana... Bez przesady, wariować nie będę jeszcze z solą fizjologiczną. Ważne by co dzień pilnować przemywania oczek rano i wieczorem. I by nie używać tego samego wacika bo jak by jedno oczko mialo ropieć to żeby na drugie nie przenieść i tyle.

Dziewczyny a mam znajomą która w prawie sterylnych warunkach dziecko trzymała. Myła w Oillatum czy czymś w tym stylu, cały czas odkurzacz jeździł po domu, Dzień w dzień kurze pościerane na maxa, rodziła chyba w maju nie pamietam dokładnie ale było gorąco a ta 3 tygodnie dziecka z domu nie wypuściła, po 3 tygodniach dopiero pierwsze odwiedziny kogokolwiek, dziecko wszystkie ubranka miało gotowane za każdym razem, pościel od początku antyalergiczna itd itd... i wiecie co... To dziecko jej tak choruje że to jest masakra... Lekarze twierdzą że małego wyjałowiła z bakterii ? tak to się chyba mówi. Ma teraz 3 latka...

Całkiem możliwe ...
Dlatego tez trzeba dbać o to wszystko ale nie popadać w paranoje
Ja codziennie sprzątam i odkurzam bo lubie ale jakby perfekcyjna przyszła to by sie pewnie załamała bo nie szoruje dziennie domu tylko z grubsza. Gotowac ubranek nie zamierzam, dziecko wypuszczę szybko z domu na spacer a poza tym junior dosc zarazków i bakterii przynosi z przedszkola wiec napewno kontakt mała bedzie z nimi miała
Co do odwiedzin to akurat ja bede czekac 3-4 tygodnie. Tzn teściowa moze po tygodniu przyjść (ale ani wczesniej ani do szpitala nie ma wstępu), dziadkowie mogą od pierwszego dnia bo przy nich nie czuje sie skrępowana nawet jesli bede z potarganymi włosami w pizamie haha ale reszta pozniej, chce najpierw zeby junior sie tez przyzwyczaił do sytuacji, chce jakos ogarnac laktację a nie usługiwać wchodzących i wychodzących gosci

Co do soli fizjologicznej to ja nia przemywałam oczka juniorowi ale ten tez miał mega problemy z ropieniem, miał przetykane kanaliki łzowe (lllleeeee az teraz mam ciarki jak o tym sobie wspominam !) i teraz tez bede używała soli fizjologicznej

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 09:52   #2584
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Pisałas wczoraj cos o spuchniętej buzi po dentyście w dniu urodzin wiec ufffff ze strzeliłam dobrze

Mała dała odpoczac przez nic, rano tez była spokojna, teraz zaczyna kopać wiec chyba wszystko ok, po prostu chyba zaczyna sie ujawniać jej charakterek

Ja juz ogarnelam mieszkanie, TŻ poprasowal i odkurzył a ja reszte. Obiadek gotowy - kotleciki jak wczoraj bo mi mięsko zamarynowane zostało, ziemniaczki młode, surówka z młodej kapusty, kompot jabłkowo-truskawkowy i zupka kalarepkowa.

Czysto, świeżo, cicho... Ide sobie poleżeć

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Haha. Ja tez sie obawiałam, ze bedzie cieżko z zębami ale byłam na kontroli a tam dwie maluteńkie dziurki z czego jedna sprzed ciazy. W ogole mam wrażenie, ze mam lepsze zeby niż przed ciąża no i... Rzuciłam palenie wiec bez "polerki" jak ja to mowie - sa ładne i białe
Wiem o czym mówisz... Ja też palaczka... A teraz po ,,polerce,, /piaskowaniu/ mam takie ładne i ładne i nie ciemnieją
Ciekawe czy wrócimy do podpalania... Lubiłam sobie dymka puścić do piwka lub drineczka...
Stary 2015-04-28, 09:53   #2585
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie nie, ja nie mam problemu z tą usuniętą jedynką tylko Asienka ja póki co mam zęby napisałam to w nawiązaniu że Asi zostawił korzeń z jedynki... I podałam przykład kolegi że da się go jakby naciągnąc...
aha to żem się zakręciła i osoby pomyliła
Stary 2015-04-28, 09:57   #2586
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dzizas a ja dalej w lozku!! Roxi jestes niemożliwa :-P

Sugar u nas kobiety w ciazy i pologu maja za darmo leczenie kanalowe pod warunkiem ze lekarz ma podpisana umowe z nfz

Najlepsiejszego :-*

Ja nie lubie tak o czym juz wiecie haha. Teraz moge odpoczywac ale musze mieć ogarnięte haha

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Wiem o czym mówisz... Ja też palaczka... A teraz po ,,polerce,, /piaskowaniu/ mam takie ładne i ładne i nie ciemnieją
Ciekawe czy wrócimy do podpalania... Lubiłam sobie dymka puścić do piwka lub drineczka...

Ja bardzo duzo paliłam... Szczególnie wieczorami jak junior spał bo przy nim nigdy. Nawet na wakacjach sie krylam jak juz mi sie chciało, zeby nigdy matki z fajka nie widział chociaz teraz przed ciąża to miałam taki średnio okres w życiu, ze stres itd i chyba zdazylo mi sie zapalić tak, ze junior zobaczył... Ale nigdy w domu i nigdy nie wdychał...

Czy wrócę do tego? Nie chciałabym... Ale ciągnie mnie ciagle. Szczególnie jak jestem cały dzien sama w domu, słoneczko na dworze... To bym tak sobie siadła na tarasie z kawka i zapaliła

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-28, 09:57   #2587
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Co do odwiedzin to akurat ja bede czekac 3-4 tygodnie. Tzn teściowa moze po tygodniu przyjść (ale ani wczesniej ani do szpitala nie ma wstępu), dziadkowie mogą od pierwszego dnia bo przy nich nie czuje sie skrępowana nawet jesli bede z potarganymi włosami w pizamie haha ale reszta pozniej, chce najpierw zeby junior sie tez przyzwyczaił do sytuacji, chce jakos ogarnac laktację a nie usługiwać wchodzących i wychodzących gosci
Ja też mam taki plan i wcale nie chodzi o zarazki tylko o mój komfort psychiczny. 2 tygodnie to na pewno nikogo nie chcę widzieć prócz męża Muszę na spokojnie dojść do siebie po porodzie, nauczyć się karmić bez stresu... no i nauczyć się maluszka, a on nas... to ma być nasz czas, a nie gości

Cytat:
Oj Dziewczyny, nie warto wracać! Ja kiedyś paliłam, kilka lat temu, nigdy nie mogłam rzucić, aż w końcu się udało... długo mnie jeszcze ciągnęlo do fajek bo UWIELBIAŁAM palić. Ale teraz, po upływie tych kilku lat tak strasznie się cieszę, że się uporałam z nałogiem, że nie znam nawet słów by to opisać. Nowe życie dosłownie.
Stary 2015-04-28, 09:59   #2588
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Całkiem możliwe ...
Dlatego tez trzeba dbać o to wszystko ale nie popadać w paranoje
Ja codziennie sprzątam i odkurzam bo lubie ale jakby perfekcyjna przyszła to by sie pewnie załamała bo nie szoruje dziennie domu tylko z grubsza. Gotowac ubranek nie zamierzam, dziecko wypuszczę szybko z domu na spacer a poza tym junior dosc zarazków i bakterii przynosi z przedszkola wiec napewno kontakt mała bedzie z nimi miała

Co do soli fizjologicznej to ja nia przemywałam oczka juniorowi ale ten tez miał mega problemy z ropieniem, miał przetykane kanaliki łzowe (lllleeeee az teraz mam ciarki jak o tym sobie wspominam !) i teraz tez bede używała soli fizjologicznej
No dokładnie, bez paranoi... A oni kupowali ten odkurzacz co sam jeździ i latał na okrągło, nie no kosmos... Tez na co dzień sprzątam z grubsza... Odkurzam i ,,przelatuję,, podłogi na mokro, no ogarniam żeby czyściutko było... Lubię na bieżąco mieć porobione... wiadomo... milej się siedzi w takim domku... Ale już kurze na szafach np czy meblach u góry to już tak raz na 2-3tygodnie... Firany też raz w miesiącu ściągam piorę i wieszam mokre... Ale nie raz na tydzień...

Spadam mamusie, na 12 mam z Maja rehabilitację potem do ,,pierwszej teściowej,, lecimy na obiadek
Stary 2015-04-28, 10:12   #2589
martulka0991
Zadomowienie

Jess, wszystkiego najlepszego,zdrowka,cierp liwosci, wytrwalosci i duzo duzo szczescia, codziennego usmiechu na twarzy i spelnienia marzen :-*

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Ja nie lubialam sprzatania bo w domu moje mlodsze rodzenstwo nigdy nie dbalo o porzadek,a jak sie wyprowadzilam to jak posprzatam to mam czysciutko ;-) maz tez sie nauczyl w sumie przyzwyczail do sprzatania i robi to dokladniej niz ja :-P ale zazwyczaj jak jestesmy razem to ogarniamy raz dwa mieszkanko wspolnie i wolne ;-) a jak jego nie ma to sama ogarniam ale dluzej mi to schodzi zwlaszcza teraz ;-) a zapach mokrych firan uwielbiam... Wtedy az pachnie czystoscia i swiezoscia...
Dzis jeszcze tego nie bylo... Co tam u Was na obiad? u mnie zupa z cukinia (swieto,maz domaga sie zupki) a na drugie ziemniaki, schabowy, warzywa z oliwa i octem ;-) dzis szalenstwo bedzie 2dania ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:18   #2590
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, bez paranoi... A oni kupowali ten odkurzacz co sam jeździ i latał na okrągło, nie no kosmos... Tez na co dzień sprzątam z grubsza... Odkurzam i ,,przelatuję,, podłogi na mokro, no ogarniam żeby czyściutko było... Lubię na bieżąco mieć porobione... wiadomo... milej się siedzi w takim domku... Ale już kurze na szafach np czy meblach u góry to już tak raz na 2-3tygodnie... Firany też raz w miesiącu ściągam piorę i wieszam mokre... Ale nie raz na tydzień...

Spadam mamusie, na 12 mam z Maja rehabilitację potem do ,,pierwszej teściowej,, lecimy na obiadek
ejjj ja tez mam irobota!
ale okien nie ruszam.. i guzik, nie będę się przemęczać haha

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja nie lubialam sprzatania bo w domu moje mlodsze rodzenstwo nigdy nie dbalo o porzadek,a jak sie wyprowadzilam to jak posprzatam to mam czysciutko ;-) maz tez sie nauczyl w sumie przyzwyczail do sprzatania i robi to dokladniej niz ja :-P ale zazwyczaj jak jestesmy razem to ogarniamy raz dwa mieszkanko wspolnie i wolne ;-) a jak jego nie ma to sama ogarniam ale dluzej mi to schodzi zwlaszcza teraz ;-) a zapach mokrych firan uwielbiam... Wtedy az pachnie czystoscia i swiezoscia...
Dzis jeszcze tego nie bylo... Co tam u Was na obiad? u mnie zupa z cukinia (swieto,maz domaga sie zupki) a na drugie ziemniaki, schabowy, warzywa z oliwa i octem ;-) dzis szalenstwo bedzie 2dania ;-)
jak nie, jak nie!! ja już pisałam o gotowym obiadku - zupce z kalarepki, ziemniaczkach młodych, kotlecikach takich jak wczoraj i surówce z kapustki młodej a do tego kompocik z jabłek i truskawek

u nas jeszcze słonko... ale podobno ma padać

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-28, 10:23   #2591
beaciorq
Zadomowienie

Roxana warto kupic irobota? Zastanaeiamy sie nad nim... dobrse zaglada w kąty? U nas się tam pełno kotow zbiera zawsze
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:27   #2592
Isabelle_26
Raczkowanie

Hej
U mnie za oknem dzisiaj ponuro i prawie 10st mniej niż wczoraj, no masakra z tą pogodą..

Jess wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzeń

Asienka oo matko, współczuje z tym zębem aż mi się przypomniała sytuacja przed moim ślubem.. Ślub w czerwcu, ja w kwietniu u dentysty byłam, bo mialam małą dziurkę i czułam jakby mi ropa stamtąd spływała.. dentysta że o tam nic nie widzi i zakleił.. minął miesiąc i tak mnie zaczął ten ząb boleć, poszłam do niego a on że ząb już martwy itd, zatruł mi go a po tygodniu się ukruszył przy bułce.. 3-4 tyg przed ślubem chodziłam bez przedniej górnej dwójki, masakra, ale na szczęście zdążył mi porcelane zrobić - więcej do niego już nie poszłam.. wrrr Teraz musiałabym się zapisać na kontrolę

Miałam dzisiaj od rana pisać pracę a ja chodzę i robię wszystko inne dookoła, jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobię
Aaano i mnie też ta paskudna zgaga dopadła już na amen, w ciągu dnia parę razy mnie łapie z młodą to miałam zgagę ale już pod koniec ciąży a tu ledwo półmetek minął..

Moniska za egzamin i zdrówka dla synka moja młoda ma już ospę za sobą

Dobra spadam coś pisać, za dwie godziny młoda lekcje kończy więc koniec spokoju będzie miłego dnia dziewczynki
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:36   #2593
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:

jak nie, jak nie!! ja już pisałam o gotowym obiadku - zupce z kalarepki, ziemniaczkach młodych, kotlecikach takich jak wczoraj i surówce z kapustki młodej a do tego kompocik z jabłek i truskawek

A tobprzepraszam, przeoczylam gdzies :-D u Ciebie jak zwykle pysznie
dzis malenstwo moje jakiegos znow adhd dostalo :-P jakos kopie i kopie chyba czuje juz ze obiadek sie powoli robi :-D
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 10:36   #2594
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj ja tez mam irobota!
ale okien nie ruszam.. i guzik, nie będę się przemęczać haha

też chcę irobota i zmywarkę... ale by mi to życie ułatwiło ... zwłaszcza przy dwójce dzieci...

Chodzi o to że u niej len irobot działał cały dzień, jeździł bez przerwy... chyba tylko na ładowanie
Stary 2015-04-28, 10:38   #2595
SugarbabyLove
Zakorzenienie

a widze i mowa o paleniu.. ja tez ex palaczka jestem
paliłam lata czasu pety.. pozniej 2 lata e-fajka..
jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to i nawet te 0% nikotyny liquidy odstawiłam nawet mnie nie ciągło ani mi nie smakowało
takze jak narazie nie ciągnie oby tak dalej
Stary 2015-04-28, 10:40   #2596
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Wracam co żywych po 3 dniowej nieobecności ale jak wiecie w sobotę były tańce na "szmacie" i przy garach bo Babka w koronie musiała być goszczona po królewsku Weekend był piękny a dziś ech...

Jess Wszystkiego najlepszego..Dużo zdrowia i radości z macierzyństwa

Lula Spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego naj naj i również radości z macierzyństwa ( nie miałam szans wejśc w sobotę i napisać) p. fajne ciuszki dla małego

Asienka wspołczuję zęba

anevo kupiłam podkład bonjois super jest

kasperka super ciuszki dla małego.. mam taką zóltą bluzę dla Boryska

mms ja używam pieluszek dada i jestem zadowolona i Nie wiem czy wiecie ale teraz je trochę podrasowali i są cieńsze niż przedtem (od jakiego miesiąca wprowadzili zmiany)

Moniska powodzenia na egzaminie i zdrowka sla synka

roxana ogólnie jestem niepaląca.. ale ochoty mi narobiłas..leżeaczek .. soczek i papierosek ja jestem taki as,że też potrafię palić np całe wakacje ale przychodzi jesien i rzucałam- w ogole mnie nie ciąglo bo żadna frajda palić na syzbkości wzimnie - no i oczywiscie muszą być cienkie po porodzie z młodym lubiłam sobie zapalić jak poszedł spać, mąż się martwiłże sie uzależnie ale zapomniłam póżniej bo przyszła jesien Teraz nawet zapomniłam o papierosie i dwa lata nie paliłam nawet do piwka
Stary 2015-04-28, 10:52   #2597
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana warto kupic irobota? Zastanaeiamy sie nad nim... dobrse zaglada w kąty? U nas się tam pełno kotow zbiera zawsze

Wiesz co ja irobota używam do użytku codziennego, wysprząta dobrze, czy nawet pod łóżkiem itd ale średnio raz na 3 dni jeszcze przejade zwykłym odkurzaczem dokładnie kazdy kat

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Isabelle u mnie ksiazki do magisterki lezą w kuchni a ja nie mam siły do tego sie zabrać.. I juz wiem, ze dzis tez tego nie zrobie...

Majka no zmywarka jest dużym ułatwieniem, na poprzednim mieszkaniu nie miałam a teraz juz sobie nie wyobrażam zycia bez niej

Ambi to sie razem z majka kiedys umowimy na wieczorne piwko z petem co by sie upewnić ze nas na pewno nie ciągnie haha jak teściowka ?

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-28, 11:02   #2598
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ja irobota używam do użytku codziennego, wysprząta dobrze, czy nawet pod łóżkiem itd ale średnio raz na 3 dni jeszcze przejade zwykłym odkurzaczem dokładnie kazdy kat

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Isabelle u mnie ksiazki do magisterki lezą w kuchni a ja nie mam siły do tego sie zabrać.. I juz wiem, ze dzis tez tego nie zrobie...

Majka no zmywarka jest dużym ułatwieniem, na poprzednim mieszkaniu nie miałam a teraz juz sobie nie wyobrażam zycia bez niej

Ambi to sie razem z majka kiedys umowimy na wieczorne piwko z petem co by sie upewnić ze nas na pewno nie ciągnie haha jak teściowka ?
Roxi koniecznie do tego piwko redds żurawinowe dobrze,że tego lata jesteśmyw ciązy bo jeszcze byśmy popalały a z teściową mało miałam styczności bo ciągle siedziałam w kuchni..:-/ wiecie tylko co gwiazda wymyśliła???? Stwierdziła że ma za długie palce u stóp i musi jechac na zabieg skrócić to jest mózg 62 latki nie wiem może jest uzalęzniona od zabiegów?? bo ciągle jeździ..albo haluksy.. albo pęcherz.. powieki?? może lubi służbe zdrowia czy co?albo szuka męża chirurga i jeden tekst do wnuczka był dobry jakbyś był dziewczynką babcia by cie czesciej odwiedzała no cóż...
Stary 2015-04-28, 11:06   #2599
vea7
Zakorzenienie

mms-ku, oj masz Ty schizo z tymi poduszkami
Proszę sobie głośno powtarzać: Maluch nie potrzebuje poduszki, maluch nie potrzebuje poduszki
Dziecku na prawdę jest wygodnie na płaskim. Cod o wózka, to zdecydowana większość gondoli ma możliwość lekkiego uniesienia jednej strony - dzieć wtedy ma główkę lekko wyżej - łatwiej mu oddychać przy katarze i coś widzi W łóżeczku to samo można uzyskać wkładaniem klina pod materac.
Lovela bardzo się opłaca

beaciorq
klin wkładasz pod materac, żeby dzieć na lekko pochyłym leżał - przydatne szczególnie przy katarze Ale to samo można uzyskać podkładając książki pod nóżki łóżeczka.

Nicole TAK, TAK, TAK LIFENEST!!!
Poza tym łatwo go odsprzedać, bo praktycznie nie widać po nim śladów używania Była na All sprzedawca, który miała fajne pakiety - LifeNest i... albo regal, albo niania, albo wanienka, generalnie pomyślane i w bardzo dobrych cenach. Spokojnie można też używkę kupić - były kiedyś oferty np. LifeNesta używanego ale w szkole rodzenia do pokazywania - cena niziutka, a jak napisałam śladów nie ma No i koniecznie dodatkowe prześcieradełko, bo osobno wychodzą drogie.
Aha, spokojnie będzie na dłużej

Jess, ale wrzuciłaś Recaro od 9 kg
A w ogóle to stu lat wszystkiego co najpiękniejsze życzę

Sugar
, pampki z Babydream do trójek są bardzo fajne, potem zaczęły mi przeciekać

roxana
, niech kopie Jakby nie kopała, było by niedobrze

Acka nieciekawie z nosem zatkanym... a jakaś alergia się nie przyplątała?

Isabelle kupiłaś bodziaka w rybki, w którym zakochał się Bartek i komplecik w truskawy, w którym zakochałam się ja - skąd takie cudo wziąć?

martulka
, nie kupuj na zapas Pampka na próbę dostaniesz w niebieskim pudełku

Mirabelka, ja kupowałam w aptece...na sztuki... na początek 10 ampułek Bo w każdej chwili i każdej aptece można dokupić. Ale jak kupisz 100 szt to też Ci w końcu wyjdzie, a datę ważności sól ma dosyć długą

moniska
, ale masz kumulację

Bosz... mam dzień z doopy
Młody pokasłuje i nie wiem dlaczego, obudził się w nocy z rykiem i nie wiem dlaczego, za oknem szaro i pada i... nie wiem dlaczego.
A najbardziej nie wiem dlaczego siedzę w pracy, która mnie dzisiaj wyjątkowo denerwuje - zła, niewyspana i głodna - i zastanawiam się nad sensem istnienia

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:08   #2600
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

a do czego ci sól fizjologiczna? Nie pamiętam czy używałam z Mają
Cytat:
Sol fizjologiczba do przemywania oczek ale chyba nie jest to niezbędne ja chyba poprosze mame zeby mi ze szpitala przyniosła :-P
Dokładnie tak. do przemywania oczek. Hmm wszyscy mi to polecają, więc tak będę robić Chociaż o przegotowanej wodzie też słyszałam

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też mam taki plan i wcale nie chodzi o zarazki tylko o mój komfort psychiczny. 2 tygodnie to na pewno nikogo nie chcę widzieć prócz męża Muszę na spokojnie dojść do siebie po porodzie, nauczyć się karmić bez stresu... no i nauczyć się maluszka, a on nas... to ma być nasz czas, a nie gości
Oj tak. Ja też na 2 tygodnie zamykam drzwi. No może są 2-3 osoby które wcześniej wpuszczę.
Dziewczyny a ja po napisaniu poprzedniego posta jakoś tak ległam się do łóżka i niedawno się obudziłam. Masakra jak mnie zmogło..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:11   #2601
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Cześć Sierpnióweczki

Nareszcie mam kompa z powrotem! No to będzie można popisać jak należy

Wczoraj do 1 w nocy robiłam sos tatarski Jakoś późno się za niego zabrałam i tak mi zeszło z krojeniem. Ale wyszedł naprawdę fajny i smaczny Już do śniadanka z mężem dziś jedliśmy, przez noc się "przegryzł"

Dziś mam ambitny plan zrobić na obiad gołąbki. Ambitny, bo nigdy mi to jakoś nie wyszło, ale dostałam przepis od babci i postanowiłam, że dzisiaj spróbuję je zrobić.

W ogóle to na nogach jestem od 7 i tak pięknie świeciło słonko z rana, było niebieściutkie niebo, a teraz zaszło wszystko chmurkami i jakoś nie wygląda mi to najlepiej Niby 19st w cieniu, ale stacja meteo pokazuje mi, że będzie padać...

Jess
, wszystkiego najlepszego! Zdrówka i szybkiego i bezproblemowego porodu! Takie o życzenia na czasie

Jeny Kochana, współczuję strasznie... i bólu i braku 1, no nie spodziewałam się, ze Ci tego zęba wyrwie... jesteś pewna, że to dobry dentysta? Apap bierz jeśli Cię boli, bo ból jest stresogenny dla maluszka... Mam nadzieję, że dziś już lepiej....

Ooo, to nieźle się dzieje. Powodzonka i zdrówka dla Filipa

I ja mam taki plan
No wiec jakos nockę przetrwałam chociaż polowe nie spałam...
Co do dentysty to jest to najlepszy chirurg szczękowy w okolicy wiec myślę że wie co robi bynajmniej mam taka nadzieję...
Dzisiaj z lozka nie wstaje bo boli mnie troszkę ten ząb i chyba z nerwów brzuch..
Dopóki mi tego zęba czymś nie zastąpi to z domu nie wychodzę no chyba ze na podwórko.. Masakra...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:11   #2602
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Roxi koniecznie do tego piwko redds żurawinowe dobrze,że tego lata jesteśmyw ciązy bo jeszcze byśmy popalały a z teściową mało miałam styczności bo ciągle siedziałam w kuchni..:-/ wiecie tylko co gwiazda wymyśliła???? Stwierdziła że ma za długie palce u stóp i musi jechac na zabieg skrócić to jest mózg 62 latki nie wiem może jest uzalęzniona od zabiegów?? bo ciągle jeździ..albo haluksy.. albo pęcherz.. powieki?? może lubi służbe zdrowia czy co?albo szuka męża chirurga i jeden tekst do wnuczka był dobry jakbyś był dziewczynką babcia by cie czesciej odwiedzała no cóż...

Co za pinda !!

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-28, 11:16   #2603
Isabelle_26
Raczkowanie

Vea body w rybki są ze smyka, a komplet w truskawy kupiłam u mnie w mieście w zwykłym dziecięcym sklepie - producent polski MROFI, ponoć nowy wzór w necie nie mogę go znaleźć...

mam coś http://allegro.pl/komplet-body-spode...009699473.html wzór 10, tylko inny obrazek na body jest a tak to identyko

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-04-28 o 11:20
Stary 2015-04-28, 11:20   #2604
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Vea body w rybki są ze smyka, a komplet w truskawy kupiłam u mnie w mieście w zwykłym dziecięcym sklepie - producent polski MROFI, ponoć nowy wzór w necie nie mogę go znaleźć...
Bodziak to wiem, bo chciał go kupić zanim jeszcze znaliśmy płeć
Hmm...Mrofi mówisz... poszukam A zdradzisz ile kosztował?

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-28, 11:23   #2605
Jess922
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za wszystkie zyczenia ja siedze w poczekalni u dentysty i nie boje sie bolu, a tego,czy mi kasy wystarczy

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Vea- wiem, ze od 9kg, ale na po porodzie nie bedziemy kupowac, bo maly bedzie rzadko z nami jezdzil i na krotkie trasy, takze bedzie w foteliku.
Wiem, wiem to nie fotelik, tylko nosidelko, ale tak postanowilismy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ambi- zachowania i testy twojej tesciowej przechodza ludzie pojecie :-/ to za babsztyl wredny. Biedny Borys, kiedys jej to wypomni pewnie i dobrze :-D
Stary 2015-04-28, 11:25   #2606
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bodziak to wiem, bo chciał go kupić zanim jeszcze znaliśmy płeć
Hmm...Mrofi mówisz... poszukam A zdradzisz ile kosztował?
Ależ to żadna tajemnica dałam za niego 32zł

Ten co znalazłam na all z przesyłką 40zł wyjdzie, może jak poszukasz to coś taniej wyjdzie

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-04-28 o 11:27
Stary 2015-04-28, 11:29   #2607
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za wszystkie zyczenia ja siedze w poczekalni u dentysty i nie boje sie bolu, a tego,czy mi kasy wystarczy

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Vea- wiem, ze od 9kg, ale na po porodzie nie bedziemy kupowac, bo maly bedzie rzadko z nami jezdzil i na krotkie trasy, takze bedzie w foteliku.
Wiem, wiem to nie fotelik, tylko nosidelko, ale tak postanowilismy
Czekaj, czekaj... w czym Ty chcesz go po urodzeniu wozić, bo zgłupiałam? W jakim nosidełku?
Fotelik który wkleiłaś, jest od 9 kg, a tyle średnio ma 8 miesięczne dziecko do tego czasu nie będziecie w ogóle samochodem z nim jeździli? Nigdzie? Bo w Polsce jest obowiązek przewożenia dziecka w foteliku - abstrahując od oczywistego zagrożenia dla Malucha, grozi to mandatem karnym.

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-28, 11:31   #2608
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
A tobprzepraszam, przeoczylam gdzies :-D u Ciebie jak zwykle pysznie
dzis malenstwo moje jakiegos znow adhd dostalo :-P jakos kopie i kopie chyba czuje juz ze obiadek sie powoli robi :-D
I ja też pisałam o gołąbkach!

Cytat:
Ja też się zastanawiam nad tym cudem. Powiedz proszę jak sobie radzi z wjeżdżaniem na dywan z parkietu? Daje radę?

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
wiecie tylko co gwiazda wymyśliła???? Stwierdziła że ma za długie palce u stóp i musi jechac na zabieg skrócić to jest mózg 62 latki nie wiem może jest uzalęzniona od zabiegów?? bo ciągle jeździ..albo haluksy.. albo pęcherz.. powieki?? może lubi służbe zdrowia czy co?albo szuka męża chirurga i jeden tekst do wnuczka był dobry jakbyś był dziewczynką babcia by cie czesciej odwiedzała no cóż...
Co za baba....

A pomysły to ma naprawdę niezłe, jeszcze nie słyszałam żeby ktoś skracał palce u stóp Może wystarczy, że paznokcie obetnie? :brzyda l:

Cytat:
Nicole TAK, TAK, TAK LIFENEST!!!
Poza tym łatwo go odsprzedać, bo praktycznie nie widać po nim śladów używania Była na All sprzedawca, który miała fajne pakiety - LifeNest i... albo regal, albo niania, albo wanienka, generalnie pomyślane i w bardzo dobrych cenach. Spokojnie można też używkę kupić - były kiedyś oferty np. LifeNesta używanego ale w szkole rodzenia do pokazywania - cena niziutka, a jak napisałam śladów nie ma No i koniecznie dodatkowe prześcieradełko, bo osobno wychodzą drogie.
Aha, spokojnie będzie na dłużej
No to super! ja kupię nówkę, bo będę chciała zostawić jeszcze na zaś dla drugiego maleństwa Ale cieszę się, że polecasz

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Oj tak. Ja też na 2 tygodnie zamykam drzwi. No może są 2-3 osoby które wcześniej wpuszczę.
Dziewczyny a ja po napisaniu poprzedniego posta jakoś tak ległam się do łóżka i niedawno się obudziłam. Masakra jak mnie zmogło..
Też tak czasem mam...

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
No wiec jakos nockę przetrwałam chociaż polowe nie spałam...
Co do dentysty to jest to najlepszy chirurg szczękowy w okolicy wiec myślę że wie co robi bynajmniej mam taka nadzieję...
Dzisiaj z lozka nie wstaje bo boli mnie troszkę ten ząb i chyba z nerwów brzuch..
Dopóki mi tego zęba czymś nie zastąpi to z domu nie wychodzę no chyba ze na podwórko.. Masakra...
Bidulka Skoro jest najlepszy to na pewno coś wymyśli z tym ząbkiem, nie martw się
Stary 2015-04-28, 11:31   #2609
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj, czekaj... w czym Ty chcesz go po urodzeniu wozić, bo zgłupiałam? W jakim nosidełku?
Fotelik który wkleiłaś, jest od 9 kg, a tyle średnio ma 8 miesięczne dziecko do tego czasu nie będziecie w ogóle samochodem z nim jeździli? Nigdzie? Bo w Polsce jest obowiązek przewożenia dziecka w foteliku - abstrahując od oczywistego zagrożenia dla Malucha, grozi to mandatem karnym.
Nie, nie, ten chcemy kupic jak osiagnie odpowiednia wage, a do tego czasu bedzie jezdzil w noaidelku z wozka.
Stary 2015-04-28, 11:35   #2610
Aliczka88
Zadomowienie

Witajcie Mamcie

No i pięknie... Zostałam na szarym końcu z niewiadomą kogo nosze pod sercem wizyta 6 maja to się okaże.
Juz popadam w lekka paranoje, ogladam na internecie zdjecia z usg i filmiki i próbuje sobie przypomniec co ja tam widziałam a czego nie. raz jestem pewna ze to był chłopak a raz ze dziewczynka. O DZIZAS! Oszaleje

A tymczasem zrobiłam na obiad zapiekanke z kaszą gryczaną, pieczarkami i kabanosem palce lizac!

Ambiwalentna za takie słowa do dziecka tesciowa by z limem chodziła przez 2 tyg. Nie musisła by jechac na ostrzykiwanie do kliniki...
Powiem Wam ze ja to mam tesciów na medal, co tydzien grille, ogniska, imprezy. Strasznie polubili sie z moimi rodzicami i nawet czasem bez naszej wiedzy urzadzaja sobie jakies imprezki jezdzimy razem na zakupy i pomogamy sobie nawzajem. Wiadomo, czasem wtyknie tesciowa nos w nie swoje sprawy ale no jestesmy tylko ludzmi. Nie zamieniłabym ich na nikogo innego

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości