|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVI
I dokupiłam jeszcze maybeline bb
Pod oczy na moje linie yyy no dobra zmarchy lubie korektor z bell z minerałami ale to do kupienia w biedronkach jest super lekki i dobrze kryje
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za odp
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide oblukać rimmel lasting finish
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co ciekawe, kilka dni temu bralam tez kwietniowy, bylo ich mnostwo, bylam zdziwiona ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
#366 | |
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
Lewandowska na okładce się prężyła. Podziękowałam, niech sobie weżmie ktoś inny. Emerytka przede mną wzięła 3 sztuki dla koleżanek.
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
2 x Rocket ten z różowym napisem
I może jakieś dwa, które polecicie lub wpadną mi w oko. Myślę nad żółtkiem Lovely, bo wiele osób poleca, a na promo wyjdzie ok. 4,5 zł, to za taką cenę... A drugiego typu jeszcze nie mam, może cos z L'oreala bo dawno nie miałam? - eyeliner w pisaku, ale wciąż nie wiem który ![]() - L4L - jeśli mi coś wpadnie w oko to jeszcze cienie, baza i cielista kredka (może MF?) Cytat:
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#370 |
|
Makeup challenge winner
|
Czy ten eyeliner Eveline z pędzelkiem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-kresek.html daje taką samą matową czerń jak ten ze sztywną końcówką? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...0-procent.html Wibo już nie kupię. Nie jest zbyt trwały, chociaż pędzelek ma fajny. Szukam eyelinera z pędzelkiem z lekko połyskującą czernią.
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Mam całą serię Hydro (kupowana w różnym czasie) i kapsułki z Q10.
Krem nawilżający na noc jest fajny, nietłusty i ładnie pachnie. Żel to bardziej gadżet, sam jest za słaby, teraz stosuje go pod krem z filtrem, który sam nie nawilża. Krem pod oczy bardzo fajny, mam wrażenie, że trochę napina skórę pod oczami. Kremu na dzień i płynu micelarnego(z różową zakrętką) jeszcze nie używałam, kupiłam wczoraj. Rybki niebieskie - pomagają doraźnie, ale też bez szału, złotych jeszcze nie próbowałam. Ogólnie, za tę cenę to bardzo fajne produkty, lekkie, nie zapychają, a faktycznie pomagają przy odwodnionej skórze. Jestem zadowolona bardziej niż z Tołpy czy Ziaji, które miałam ostatnio. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2015-04-28 o 13:55 |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
właśnie parę przed wejściem do R przeczytałam.Cytat:
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51203371]To mnie pocieszyłaś
![]() Pojechałam dziś do dwóch Rossmannów, żeby skorzystać z ostatków promocji, w obu z nich zielona baza była wykupiona (szuflady też puste bo pytałam). Szkoda, przydałaby mi się bo mam sporo zaczerwienień na twarzy, a żadnej zielonej bazy nigdy nie miałam, w promocji wyszłoby ok. 12 zł Chciałam też upolować korektor Rimmel Lasting Finish bo jest jaśniejszy od Catrice ale była tylko jedna sztuka jasnego i oczywiście zmacana, więc dziękuję bardzo. I tym oto sposobem kupiłam tylko niezbędne artykuły higieniczne, może to i lepiej Jaką masz cerę? Bo jeśli suchą to mogę polecić krem na dzień Red Blocker z zielonym pigmentem. Ma filtr SPF 15. Nadaje się pod podkład. To moje ostatnie odkrycie. Poza tym Dermika Capillaries Kompres do zmniejszania gry naczyniowej- ja używam go na noc. To taki bezbarwny żel. Łatwo się wchłania. Miałam ogień na policzkach i naprawdę mi pomógł.
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy brać ten podkład LF czy nie. Na zdjęciach w necie wygląda super, ale obawiam się właśnie tłustej warstewki, której bardzo nie lubię. Mam już pokaźną kolekcję produktów, które mi nie służą, dlatego tak się waham... Szkoda, że te testery takie zmacane i oblepione, to bym poprosiła o kapkę w słoiczek.
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się waham byłam przed chwilą oblukać... ten w tubce 100 jest kurde jasny a kolejny już za ciemny natomiast ten z zakrętką 100 jest ładny kollor ale sam nie wiem wzięłam baze i puder Rimmel lasting finish
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj podkład Lirene Wiosna i myślałam, że się nie sprawdzi, ale się pomyliłam. Jak na razie jest nieźle. Nie ciemnieje, trzyma dość długo na mojej tłustej skórze i jest lekki, w sam raz na lato
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja bym brała ten 100, a najlepiej to wymieszała sobie 100 z 200, wtedy odcień byłby chyba idealny, ale dwóch nie wezmę.---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Właśnie go oblukałam w necie. Czy on wpada trochę w róż?
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy go brać, ale baza i puder super z tej serii ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- zadowolona jesteś z niego?
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam 2 sztuki Lasting Finish Nude 25 h w białej tubce.
Jak dla mnie to mocno matujący ten podkład. Krycie ma średnie. Jedyny minus to może bardzo podkreślić suche skórki, ale wystarczy zrobić peeling i po kłopocie. Wydaje mi się, że to podkład odpowiedni dla cery tłustej/mieszanej. A i nie zauważyłam by zmieniał kolor/utleniał się jakoś mocno.
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale może latem się opalę i będzie w porządku. Mam też porównanie do tego poprzedniego w czarnej tubce- ten jest o wiele lepszy, tamten był baaardzo mokry. A ten z pudrem z tej samej serii trzyma mat prawie cały dzień (nie taki tępy i brzydki mat, tylko taki naturalny). |
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam sobie Astor Perfect Stay i Rimmel LF w tubce jest prawie identyczny moim zdaniem. Też na mojej twarzy trzyma mat długo a do tego jest komfortowy dla skóry, nie wysusza i dobrze kryje. ALE też ciemnieje (mam najjaśniejszy) czyli to co z LF :/ |
|
|
|
|
#384 |
|
Przyczajenie
|
czy promocja - 50% obowiązuje jeszcze jutro?
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
jutro ostatni dzień
na cerę---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
rimmela znaczy w zasadzie nie używam podkładów drogeryjnych , mam estee DW na wyjścia albo jak chce krycia, chanela aqua i YSL touch eclat na co dzień, teraz kupiłam Maybelline BB różowy i jest fajniutki lekki boje się trochę że rimmel to taki konkret , puder w kompakcie jest mega taki matujący i kryjący myślę jeszcze o bazie Lumi loreala a swoją drogą dobrze że ta promocja trwa jakiś czas i można się zastanowić a nie jeden dzień do rossmana mam dwie minuty i nie wpływa to dobrze na mój portfel ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cerę suchą naczynkową i na lato chciałam coś co zmatuje mi cerę na cały dzień nawet w największe upały. Bo dużo jestem poza domem, ciągle w ruchu i nie mam czasu latać do łazienki przypudrować nosek
U mnie Rimmel Lasting Finish Nude się sprawdził. Jedyny minus tego podkładu to chyba wydajność, więc dobrze, że kupiłam 2 Dobrze matuje, więc przy mojej cerze muszę go używać na zmianę z czymś nawilżającym, żeby cery nie przesuszyć. Ale jak ktoś ma problem z nadmiernym przetłuszczaniem to chyba powinien być w sam raz. No i idealnie trafiłam w odcień z tym podkładem. A to u mnie nie zdarza się za często.
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj drugi dzień testuje podkład Lirene Code Zima, nałożyłam go zwilżoną gąbeczką i na baze i dzisiaj wygląda idealnie, nie podkreślił skórek na nosie tak jak wczoraj, także polecam bo ładnie wygląda
Udało mi sie dorwać roświetlacz Wibo
Chcę mieć coś swojego. Coś co będę kochać. Bo ja tak naprawdę najbardziej w życiu chcę kogoś kochać... <3 czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej ![]() Edytowane przez Basiulka19 Czas edycji: 2015-04-28 o 15:54 |
|
|
|
#390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obecnie przesuszona na całości, ale to tylko przez pielęgnację ukierunkowaną na wybielanie przebarwień, jak odstawię to wszystko wróci do normy. Źle się wyraziłam, mówiąc zaczerwienienia miałam raczej na myśli przebarwienia potrądzikowe Dziękuję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Pod oczy na moje linie yyy no dobra zmarchy lubie korektor z bell z minerałami ale to do kupienia w biedronkach jest super lekki i dobrze kryje

tp
ale może latem się opalę i będzie w porządku. Mam też porównanie do tego poprzedniego w czarnej tubce- ten jest o wiele lepszy, tamten był baaardzo mokry. A ten z pudrem z tej samej serii trzyma mat prawie cały dzień (nie taki tępy i brzydki mat, tylko taki naturalny).