Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 19:04   #3961
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Marei 3kg ciekawe ile będzie miała w terminie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:05   #3962
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
na szczęście nic nie musze dla dziecka musze mieć tylko małą paczke pieluch, chusteczki i linomag

dokładnie. wszystko naszykuje wcześniej "torbe na wyjście" żeby potem tylko wziął do auta i sie nie stresował. dla dziecka body, pajacyk , czapeczka i kocyk, dla mnie luźna sukienka dresowa, ewentualnie do tego jakiś lekki sweterek i leginsy....

booooże, dramatyczne są te położne.... laktator nieeee, smoczek nieeeee, gdzie one żyją w średniowieczu? masakra.....niech jeszcze zabronią podmywania w połogu bo ci szatan wejdzie...

na szczęscie w tym szpitalu , którym byłam wczoraj mają normalne podejście...... położny powiedział, żeby w razie czego mieć ze sobą smoczek, bo czasem dziecko ma taką potrzebe ssania że zmasakruje kobiecie suty już w szpitalu a potem bedzie tylko gorzej i po co to komu. lepiej czasem dać na chwile dziecku smoczek i odrobine odpocząć, w końcu kobieta też jest w tym wszystkim ważna

to samo mówił o laktatorze. że dobrze jest mieć w domu żeby mąż w razie czego mógł dowieźć
a ja muszę mieć tylko chusteczki, hehe Chociaż siostra opowiadała mi o sytuacji, gdzie położna powiedziała matce, że nie ma dziecku tak często zmieniać pieluch, bo to są szpitalne, a nie jej domowe.. Ale to było kilka lat temu, mam nadzieję, że położne się już zmieniły.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:07   #3963
siacha_ck
Zakorzenienie

To jeszcze 3 lata temu w szpitalu, w którym teraz będę rodziła można było mieć tylko oryginalne pampersy.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:11   #3964
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
To się tż postarał
Bardzo!

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
To moja szefowa opowiadała, że jak rodziła(11 lat temu) to miała fazę, że musi konkretnie wiedzieć ile mała zjada. Poprosiła o laktator i butelkę, a położna na nią, że jak nie chce karmić to zaraz jej podadzą leki na zatrzymanie laktacji i będzie karmiła sztucznym.
Ze skrajności w skrajność!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A może organizer? Jeden bok będziesz miała przy ścianie?

wow, doczytałam co robiłaś.. super

jak mi opowiadała o nawale, to absolutnie żeby nie ściągać, tylko kapustę w stanik włożyć.

fajnie, że tak mówią u nas z kolei poród przedstawiają jako takie cudowne wydarzenie - nie ma krwi, nie ma potu, położna do Twojej dyspozycji, sala jednoosobowa, worek sako, piłka, prysznic.. ale boję się starcia z rzeczywistością.

A dzisiaj nie poszłam na sr, bo mi się po tym remoncie już nie chce tam ćwiczyć..
U nas też mówiła o tej kapuście. Nie znam się, ale wydaj mi się że jak piersi są nabrzmiałe i tryskają pokarmem, to kapusta niewiele pomoże.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Rybko zazdroszczę normalnie
Fajnie było Chcę jeszcze raz!

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Już trzeci raz próbuję odp i mam nadzieje, że tym razem mi nie skasuje.

Może łóżeczko nie będzie tak źle wyglądało. Najważniejsze, że spełnia swoją funkcję

Biustonosz kupię po nawale, nie wiem ile będę miała w obwodzie ani jaka miseczka. Jak mi woda zejdzie to mogę mieć znowu 75, teraz mam 85... za duża różnica.

Ultra super zakupy.

Kaczuszka twoje też )

Rattanowe fotele są fajne, wygodne, niedrogie, ale nie da się głowy oprzeć. Ponoć to ważne, ale ciekawa jestem opinii doświadczonych.

Tassia dom pod krk super! Trzymam kciuki

Irmus nie ma się co wstydzić!

Moja siostra ściągała ręcznie, jej to akurat odpowiadało, chociaż męczyło trochę.

Bebetto silvia granat to był na pierwszy typ, ostatecznie wybraliśmy grafit, do dzisiaj jednak nie jestem pewna wyboru

Byłam u gina, w czw mam termin w klinice na konsultacjach, coś nie tak z tym puchnięciem za to mały jest ogromny, usg pokazało 3,3kg (na 33+6), ale gin pocieszył, że u długich dzieci wynik jest zazwyczaj troszkę zawyżony i będzie ok 3kg... nie dziwię się, że tak mi ciężko
Ale już duży!
Trzymam kciuki!
Ja przymierzałam te typowe staniki do karmienia w HM i moje piersi wyglądają w nich jak dwa flaczki Mam na myśli te bez fiszbin.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-04-28 o 19:12
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:14   #3965
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
To czekamy na czwartek i trzymamy kciuki, żeby to nie było nic poważnego

Oh, jaki klocuszek

U mnie właśnie pada deszcz ze śniegiem...
No bez jaj.. A skąd jesteś?? No ale nie zdziwi mnie i tornado w końcu jestem na zwolnieniu...
U mnie póki co deszcz i spadek temp o jakieś 8st ehh
Oby do.majówki się wypogodziło rosi:
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:15   #3966
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

U nas też mówiła o tej kapuście. Nie znam się, ale wydaj mi się że jak piersi są nabrzmiałe i tryskają pokarmem, to kapusta niewiele pomoże.

Podobno ta kapusta może działać cuda. Ja też się nie znam w sumie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
No bez jaj.. A skąd jesteś?? No ale nie zdziwi mnie i tornado w końcu jestem na zwolnieniu...
Północna wielkopolska
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:18   #3967
mehja
Zakorzenienie

Taki stanik bez fiszbin faktycznie powoduje, że piersi wyglądają niezbyt korzystnie ale jest przydatny np. do spania albo po domu a taki z fiszbinami przyda się na wyjścia. warto mieć i takie i takie

A z tym nawałem pokarmu to trochę odciągać można- aż poczujemy ulgę wiadomo że jak będziemy duużo odciągać to jeszcze bardziej pobudzimy do produkcji ale przecież my to wiemy

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-28 o 19:19
Stary 2015-04-28, 19:19   #3968
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ech, no właśnie. Współczuje Tobie tego też jak i sobie
A ja Wam i sobie

Kaczuszka, śliczna ta sukienka
Stary 2015-04-28, 19:27   #3969
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
a to u mnie w mieście niestety tego sklepu nie ma w polsce
http://www.ernstings-family.de/
mam prawie wszystkie ciuszki dla małej stamtąd
Yhmy, myślałam, że to może z jakieś sieciówki
Rzeczywiście mają bardzo ładne ciuszki

Cytat:
Ile Wy ciuchów bierzecie do szpitala dla dziecka?? Bo tak oglądając te porody to baby po 3 walizki wnosily do szpitala :| wysmieja mnie tam jak wpadnę tam jak na teneryfe z miesięcznym biletem
Ja naszykuje tylko jakis zestaw Tż na wyjście bo u nas swoich ciuchów nie trzeba brać bo podobno mogą juz nie wrócić do Ciebie

Jejku jak słucham niektorych rad położnych to mam nadzieję, że do mnie to jakaś normalna będzie przychodzić - na sr jak miałam z nią zajęcia to wydawała się być ok

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:32   #3970
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Z ciuszków do szpitala dla małej wezmę 3 komplety. Najwyżej tż dowiezie.

Ale mi pomogłyście z tym materacykiem do łóżeczka- czy kokos-pianka czy kok.-pia.-kokos. Każda co innego jak będę dzwonić do położnej to zapytam co ona poradzi
To ja powiem kokos-pianka-lateks
Stary 2015-04-28, 19:53   #3971
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Już trzeci raz próbuję odp i mam nadzieje, że tym razem mi nie skasuje.

Może łóżeczko nie będzie tak źle wyglądało. Najważniejsze, że spełnia swoją funkcję

Biustonosz kupię po nawale, nie wiem ile będę miała w obwodzie ani jaka miseczka. Jak mi woda zejdzie to mogę mieć znowu 75, teraz mam 85... za duża różnica.

Ultra super zakupy.

Kaczuszka twoje też )

Rattanowe fotele są fajne, wygodne, niedrogie, ale nie da się głowy oprzeć. Ponoć to ważne, ale ciekawa jestem opinii doświadczonych.

Tassia dom pod krk super! Trzymam kciuki

Irmus nie ma się co wstydzić!

Moja siostra ściągała ręcznie, jej to akurat odpowiadało, chociaż męczyło trochę.

Bebetto silvia granat to był na pierwszy typ, ostatecznie wybraliśmy grafit, do dzisiaj jednak nie jestem pewna wyboru

Byłam u gina, w czw mam termin w klinice na konsultacjach, coś nie tak z tym puchnięciem za to mały jest ogromny, usg pokazało 3,3kg (na 33+6), ale gin pocieszył, że u długich dzieci wynik jest zazwyczaj troszkę zawyżony i będzie ok 3kg... nie dziwię się, że tak mi ciężko

O mamo jaki duży facet ciekawe ile moja mała waży 7 maja będę wiedzieć dopiero , w czwartek samo ktg, 16 kwietnia miała 1600 gram to był 32 tydzień czyli w 10 centylu- trochę mało
Stary 2015-04-28, 20:00   #3972
industria
Zakorzenienie

Cytat:

o mamo, kolejny gigancik pięknie

mam potrzebe kupić coś dla siebie, porozpieszczać sie , to ostatnie chwile dla mnie póki co kupiłam sobie kolejną kiecke w paski i malutką torebke nooo,to sie porozpieszczałam- w tesco

chciałabym jeszcze bardzo do kosmetyczki iść- ale jeszcze nie wymyśliłam co bym chciała zrobić, nie mam pomysłu dziewczyny- wy sie znacie , korzystacie- doradźcie co moge i co warto

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
ciekawe ile moja mała waży 7 maja będę wiedzieć dopiero , w czwartek samo ktg, 16 kwietnia miała 1600 gram to był 32 tydzień czyli w 10 centylu- trochę mało
7 maja to już zaraz

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-04-28 o 20:01
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 20:15   #3973
201710041131
Konto usunięte

A ja od 20 tc nie miałam USG Ale wam zazdroszczę, też bym chciała wiedzieć ile ten mój smrodek waży już
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 20:17   #3974
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od 20 tc nie miałam USG Ale wam zazdroszczę, też bym chciała wiedzieć ile ten mój smrodek waży już
Jeszcze 1,5 tygodnia i się dowiesz

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 20:19   #3975
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
jejku czemu tak dawno? ja za każdym razem mam usg robione
Stary 2015-04-28, 20:23   #3976
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze 1,5 tygodnia i się dowiesz
Przebieram nogami już

Mam ochotkę na arbuza, jutro ruszam na łowy

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Bo mam beznadziejnego lekarza z beznadziejnym USG na którym i tak nic nie widać i czekam od połówkowego do USG III trymestru... Jeden plus, że za wizyty nie płacę, albo płacę 1/3 ceny normalnej wizyty no i mam L4, a w obecnej sytuacji muszę mieć, bo wystarczy jeden dzień przerwania i zostaję bez $$...
Stary 2015-04-28, 20:37   #3977
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
booooże, dramatyczne są te położne.... laktator nieeee, smoczek nieeeee, gdzie one żyją w średniowieczu? masakra.....niech jeszcze zabronią podmywania w połogu bo ci szatan wejdzie...
Hahaha

Cytat:
Marei 3kg ciekawe ile będzie miała w terminie
Gin twierdzi, że na bank nie doczekam. Nawet zabronił pić herbatke z liści malin.

Cytat:

Ale już duży!
Trzymam kciuki!
Ja przymierzałam te typowe staniki do karmienia w HM i moje piersi wyglądają w nich jak dwa flaczki Mam na myśli te bez fiszbin.
Ponoć liście kapusty działają cuda, tylko trzeba je zbić

Przymierzałam je i katastrofa. No i miseczki u nas tylko do D są, za małe na mnie. Wygląda to okropnie :/

Cytat:
O mamo jaki duży facet ciekawe ile moja mała waży 7 maja będę wiedzieć dopiero , w czwartek samo ktg, 16 kwietnia miała 1600 gram to był 32 tydzień czyli w 10 centylu- trochę mało rosi:
Gin kazał zmienić dietę, więcej białka zamiast węgli. No i mleko piję na zgagę. I w ciągu dwóch tygodni przybrał ok 0,9kg. Na usg wyszło 3,3kg ale gin mówi, że dziecko długie, więc raczej waga zawyżona i będzie ok 3kg.
Cytat:
Ja tylko 3 razy plus usg potrzebne medycznie, tak ja dzisiaj z tym zatruciem

Dziękuję kochane za kciuki, mam nadzieję, że bedzie ok, ale martwię się bardzo.
Stary 2015-04-28, 20:37   #3978
ultraviolwt188
Raczkowanie

Ojjj to współczuje, najważniejsze ze dzidziuś zdrowy reszta mniej, no tak niby sa tylko 3 usg obowiązkowe, tak? Nie wiem bo w Niemczech trochę inaczej jest pod tym względem,, no lepiej uważać bo po złości jeszcze Ci nie przedłuży l4, ehh
Stary 2015-04-28, 21:07   #3979
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj to współczuje, najważniejsze ze dzidziuś zdrowy reszta mniej, no tak niby sa tylko 3 usg obowiązkowe, tak? Nie wiem bo w Niemczech trochę inaczej jest pod tym względem,, no lepiej uważać bo po złości jeszcze Ci nie przedłuży l4, ehh
W de też tylko 3 są obowiązkowe, plus to stwierdzające ciążę. Reszta tylko jak lekarz uzna za potrzebne z medycznych grundów. Jeśli gin robi częściej, to jest już tylko jego dobra wola, bo kasa chorych mu już extra nie płaci. Dobrego masz Gina
Stary 2015-04-28, 21:26   #3980
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
No ale na te USG chodzę do kogoś innego (ordynatora jednej z trójmiejskich porodówek), gdzie za USG płacę 300 zł... USG miałam chyba 4 razy z czego dwa to były te drogie, dr sam mnie tam wysyła, bo robi je jakiś autorytet i jak powiedziałam, że nie bardzo mam kasę na usg III trymestru to ten "mój" przestał brać ode mnie kasę za wizyty, ale mam tam zrobić to USG koniecznie. To trochę trudna sytuacja, bo to tata kolegi i na początku byłam nawet zadowolona (przez rok przed zajściem w ciążę leczył mnie z powodu skręconych jajowodów) ale potem jak zaczęłam czytać o waszych wizytach to stwierdziłam, że nie jest on zbyt dobry (strasznie panikuje na każdy temat, siedzę u niego po 1-1,5 h a i tak albo mnie nie bada "żeby nic nie naruszyć" albo nie robi USG "bo za często nie wolno żeby nie męczyć maluszka" a prawda jest taka, że ma tak beznadziejne USG że nic na nim nie widać), ale z jednej strony to ojciec bardzo bliskiego kolegi, a z drugiej - w trakcie ciąży zostałam niejako zmuszona przez pracodawcę-już byłego, żeby być cały czas na L4 i o ile na początku cały czas byłam w ciąży zagrożonej poronieniem i musiałam leżeć to już teraz tak nie jest i żaden inny lekarz nie wystawiłby mi takiego zaświadczenia, bo naprawdę czuję się super... No i tkwię przy tym moim lekarzu, ale po urodzeniu mam zamiar zmienić go na kogoś innego...

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-04-28 o 21:29
Stary 2015-04-28, 21:32   #3981
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo nawalu to ja miałam taki ze spać z bólu cyckow nie mogłam. Laktator nie dawal rady zassac twardych piersi, była jednym słowem masakra. Kapusta zdzialala cuda, myślę ze dzięki niej uniknelam antybiotykow. W nawale dziecko lepiej sciagalo niż laktator. Co do ściągania ręcznego wiem ze niektóre dziewczyny dają radę, ją bym wycisnela może 3 krople i koniec
Stary 2015-04-28, 21:35   #3982
mehja
Zakorzenienie

ręcznie też wyciskałam kilka kropli. z resztą ja nie lubię sama ich dotykać, wolę laktator
Stary 2015-04-28, 21:37   #3983
201710041131
Konto usunięte

Tu znalazłam o tych liściach

http://www.bioslone.pl/porady-medycy...liscia-kapusty

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Dobrej nocy dziewczyny
Stary 2015-04-28, 21:38   #3984
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz normalnie zwariuje, tak mnie głowa boli. Chyba zatoki, bo jak się schyle to mnie boli nos, czoło i nawet w górnych zębach odczuwam. Ogólnie strasznie mi gorąco.
biedna

Cytat:
Nie mam pojęcia
Na Kościuszki nie można dać smoczka, a dla mnie przy Wiki, która nie mogła złapać cyca i wyła to było wybawienie. W każdym szpitalu co innego.
kurcze, nie wiem skąd oni biorą pomysły na te zakazy

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
nie trzeba a w szpitalu gdzie rodziłam za pierwszym razem był nawet zakaz przynoszenia swoich ubranek
z jednej strony fajnie, że nie trzeba brać swoich ubranek, a z drugiej... rożek, w który włożyli Leosia po urodzeniu, bo małż nie mógł znaleźć naszego, był straszny. Dziurawy, poszarpany Mam nadzieję, że te ubranka w Waszych szpitalach są w lepszej kondycji

Cytat:

jak mi opowiadała o nawale, to absolutnie żeby nie ściągać, tylko kapustę w stanik włożyć.
trzeba odciągać do uczucia ulgi w piersi.

Cytat:

no pieknie waży
Oby jednak z tym puchnięciem było tak jak u mnie w poprzedniej ciąży- spuchłam jak bania, ale wyniki były ok i nic złego się nie działo.

Cytat:
to samo mówił o laktatorze. że dobrze jest mieć w domu żeby mąż w razie czego mógł dowieźć
ja nawet poprzednio od razu w torbę spakowałam i miałam przy sobie Ale i tak nie umiałam tego obsługiwać na początku
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:39   #3985
anutka171
Rozeznanie

Cześć dziewczynki.
Jestem już po wizycie.
Szyjka miękka i rozpulchniona, rozwarcie na palec. Wszystko trzyma ponoć pessar. Na koniec tygodnia mam odstawić fenka. Jak nie urodze, to za 2 tygodnie wizyta i będę miała zdjęty krazek.
Boję się ale gdyby mała się teraz urodziła to jest już bezpieczna, tym bardziej, że dostała te sterydy.
Mam skierowanie do szpitala juz wypisane.
A i z pozytywów gin mi zrobił na wizycie od reki wymaz gbs i jest ujemny choć poprzednio miałam dodatni i tego się teraz obawiałam. Wiec jest git

A miałam takiego pecha jak jechaliśmy, że masakra. W trakcie burzy zostalo zalane miasto, przez które jeździmy. Mówili nawet o nim w wiadomościach.
Jechaliśmy objazdem w ulewnym deszczu przez jakieś wiochy, dziury i wytrzeslo mnie za wszystkie czasy. I tak sobie wyobrazilam jak jadę do porodu i taka sytuacja :// 2 godziny to sporo. Kazalam się tż przeszkolic z przyjmowania porodu

Spróbuję Was nadrobić teraz troszkę
Stary 2015-04-28, 21:50   #3986
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Moja siostra rodziła 2 stycznia i mówiła, że na porodówce było tak nagrzane, że myślała, że zejdzie... jak w najgorsze upały. Latem przynajmniej okno otworzysz, w styczniu nie bardzo
nie jestem pewna czy latem otworzysz okno.. zaraz znajdzie się ktoś komu przeszkadza "przeciąg".... ja w marcu rodziłam, ale to zima była, te kilka dni przed porodem były ok pod względem temp na sali, wietrzyłyśmy, zakręcone kaloryfery, itp. po porodzie leżałam na starym oddziale, bez remontu, bez regulacji grzejników, sauna była.. o tyle fajne dziewczyny były, że bez problemu jak dzieci zabierali nam na kąpiel otwierałyśmy okno (i tak zaraz znowu była sauna..), ale na innych salach ciągle komuś coś przeszkadzało..

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak się dzieciuś urodzi to co dalej? Zgłasza się to do jakiejś przychodni? Do jakiej? Gdzie się szczepi? Jakaś położna przychodzi?
W szpitalu podajesz adres przychodni do której zapiszesz dziecko, tam wysyłają kartę szczepień. Po powrocie do domu ty albo tż idziecie do przychodni zapisać dziecko, zgłosić, że już po porodzie, umówić się z położną, która przyjdzie do domu (przesłanie karty szczepień ze szpitala trwa i nie oznacza przyjścia położnej). U mnie jeszcze pediatra przychodziła na 1 wizytę do domu jakoś w drugim tygodniu życia dziecka.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
też bym chciała to wiedzieć... z tego co wiem na porodówce podaje się swój adres czy rejon, i szpital wysyła do naszej rejonowej przychodni papiery i położna przychodzi... Możliwe, że się myle. Poprawcie mnie
nie. podajesz adres przychodni do której zapiszesz dziecko (nie musi być w rejonie) w celu przesłania karty szczepień. tylko tyle. położna od tego nie przyjdzie, to trzeba załatwić samemu, opisałam wyżej.

Cytat:
Ja też nie wiem co potem, nie mam wybranej przychodni, bo sama do swojego lekarza jeżdżę ponad 30 km na indywidualną praktykę lekarską i nie jestem zapisana do żadnej przychodni gdzie jest pediatra, Tż tak samo...
to musisz chociaż dla dziecka wybrać przychodnię żeby gdzieś wysłali papiery.. to nie musi być twoja ani tż przychodnia.

Cytat:
masija o ja też martwię się o odwiedzających, zarówno z mojej rodziny jak i sąsiadki z łóżka obok jeszcze druga kobietę w połogu jakoś zniosę, w końcu będziemy przeżywały to samo. Ale boję się, że będzie u niej siedziała rodzina non stop. Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia. A to mąż, a to rodzice, a to teście, ciotki, wujkowie, kuzyni, koleżanki. I jak tu wietrzyć bożenę??? I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp.

A co do mojej rodziny.. Boję się, że kochana teściowa będzie przesiadywać i raczyć mnie złotymi radami. Nie przeżyję tego...
Najchętniej wolałabym, żeby był zakaz odwiedzin nie byłoby problemu!
u mnie nie ma odwiedzin na sali, tylko na korytarzu. plus bo żadna teściowa nie będzie przesiadywać, ale i minus bo nikt mi nie przewinął dziecka, nikt nawet nie podał do przewinięcia, karmienia, itp. wszystko sama..

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
A można się zapisać do samej położnej nie ze swojej przychodni?
tak.

Cytat:
Przyszła do mnie i miałam postawiony laktator na półce, a ta do mnie, że po co mi laktator, przecież nie można ściągać mleka, laktatory wcale nie są kobietom potrzebne..
taaa... bo przecież powinnaś mieć dziecko non stop ze sobą, nigdzie nie wychodzić bo nie możesz ściągnąć pokarmu żeby ktoś został z dzieckiem i nakarmił. no... brawa dla położnej. idealistka

Cytat:
Jakby nie były potrzebne to chyba by ich nikt nie wymyślił.
jest chyba sporo akcesoriów szkodliwych a jednak wymyślonych i używanych.. (nie mam na myśli akurat laktatora)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:53   #3987
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

.
pomoże

Cytat:
prognozy niestety nie są ciekawe

Cytat:
Taki stanik bez fiszbin faktycznie powoduje, że piersi wyglądają niezbyt korzystnie ale jest przydatny np. do spania albo po domu a taki z fiszbinami przyda się na wyjścia. warto mieć i takie i takie
masz rację

Cytat:
uuu to faktycznie długo... Ja gdyby nie moje własne inicjatywy byłabym bez usg od 18 tc... bo moja gin wcale dziecka nie ogląda Ale byłam sobie na usg pod koniec marca i jutro zobaczę Franka na usg III trym Obstawiam, ze to będzie ostatni raz przed porodem.

Cytat:
No ale na te USG chodzę do kogoś innego (ordynatora jednej z trójmiejskich porodówek), gdzie za USG płacę 300 zł... USG miałam chyba 4 razy z czego dwa to były te drogie, dr sam mnie tam wysyła, bo robi je jakiś autorytet i jak powiedziałam, że nie bardzo mam kasę na usg III trymestru to ten "mój" przestał brać ode mnie kasę za wizyty, ale mam tam zrobić to USG koniecznie. To trochę trudna sytuacja, bo to tata kolegi i na początku byłam nawet zadowolona (przez rok przed zajściem w ciążę leczył mnie z powodu skręconych jajowodów) ale potem jak zaczęłam czytać o waszych wizytach to stwierdziłam, że nie jest on zbyt dobry (strasznie panikuje na każdy temat, siedzę u niego po 1-1,5 h a i tak albo mnie nie bada "żeby nic nie naruszyć" albo nie robi USG "bo za często nie wolno żeby nie męczyć maluszka" a prawda jest taka, że ma tak beznadziejne USG że nic na nim nie widać), ale z jednej strony to ojciec bardzo bliskiego kolegi, a z drugiej - w trakcie ciąży zostałam niejako zmuszona przez pracodawcę-już byłego, żeby być cały czas na L4 i o ile na początku cały czas byłam w ciąży zagrożonej poronieniem i musiałam leżeć to już teraz tak nie jest i żaden inny lekarz nie wystawiłby mi takiego zaświadczenia, bo naprawdę czuję się super... No i tkwię przy tym moim lekarzu, ale po urodzeniu mam zamiar zmienić go na kogoś innego...
ale wcale nie musisz mieć żadnego zaświadczenia, ani ciąża nie musi być zagrożona, by dostać l4. Ja jestem na l4 od listopada, bo źle się czułam wtedy. Potem tak z wizyty na wizytę było przedłużane po prostu.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
Jestem już po wizycie.
Szyjka miękka i rozpulchniona, rozwarcie na palec. Wszystko trzyma ponoć pessar. Na koniec tygodnia mam odstawić fenka. Jak nie urodze, to za 2 tygodnie wizyta i będę miała zdjęty krazek.
Boję się ale gdyby mała się teraz urodziła to jest już bezpieczna, tym bardziej, że dostała te sterydy.
A i z pozytywów gin mi zrobił na wizycie od reki wymaz gbs i jest ujemny choć poprzednio miałam dodatni i tego się teraz obawiałam. Wiec jest git

A miałam takiego pecha jak jechaliśmy, że masakra. W trakcie burzy zostalo zalane miasto, przez które jeździmy. Mówili nawet o nim w wiadomościach.
Jechaliśmy objazdem w ulewnym deszczu przez jakieś wiochy, dziury i wytrzeslo mnie za wszystkie czasy. I tak sobie wyobrazilam jak jadę do porodu i taka sytuacja :// 2 godziny to sporo. Kazalam się tż przeszkolic z przyjmowania porodu

o jaaa to u Ciebie może być już bardzo blisko godziny 0...
Oby malutka posiedziała w brzuszku jeszcze
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:57   #3988
pszczoua
Zakorzenienie

Monika, u nas pytali o przychodnie do której naleze ale kartę szczepień dawali do domu z książeczka zdrowia itp. Do przychodni faksowali jedynie informacje ze taka i taka pacjentka urodziła. Potem kontaktowała się polozna w celu umowienia się na wizytę domową i poloznej dawało się kartę szczepień. pytala również do kogo chcemy zapisać dziecko i umawiala wstępnie na termin pierwszego szczepienia.
Stary 2015-04-28, 22:07   #3989
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
Jestem już po wizycie.

coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Monika, u nas pytali o przychodnie do której naleze ale kartę szczepień dawali do domu z książeczka zdrowia itp. Do przychodni faksowali jedynie informacje ze taka i taka pacjentka urodziła. Potem kontaktowała się polozna w celu umowienia się na wizytę domową i poloznej dawało się kartę szczepień. pytala również do kogo chcemy zapisać dziecko i umawiala wstępnie na termin pierwszego szczepienia.
to zupełnie inaczej..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Jakiś cytat mi uciekł, chyba Irmusi Ja też bardzo bym chciała pobyć trochę sama w domu, polenić się albo zrobić coś na spokojnie. Całe dnie spędzam z 2-latkiem więc nie bardzo mam kiedy usiąść, chodzimy na długie spacery, tż jak jest w domu to też ciągle jest coś do zrobienia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 01:03   #3990
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam
Dopiero Was nadrobiłam i mogę iść spokojnie spać ostatnio mam mało czasu na wszystko ale Was czytam.
Gratuluję wszystkich wizyt ja byłam na wizycie w poniedziałek i wszystko jeszcze po zamykane. Z Bejbikiem wszystko w porządku a to najważniejsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości