Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 11:30   #3871
barbaritka84
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cześć kobietki

Jeśli chodzi o przychodnie to u mnie tu gdzie ja należę proszą o wypełnienie deklaracji odnośnie położnej, i wypełnia ją każda kobieta należąca do przychodni. Po porodzie w szpitalu pytają O adres przychodni i tam wysyłają informacje o porodzie a przychodnia przesyła położna na wizyty.

A tak z innej beczki to normalnie mam talie osy już 100cm w obwodzie normalnie zalamka, dodatkowo sąsiadka mi powiedziała że myślała ze ja już na wylocie A tu jeszcze tyle czasu. Wydaje mi się ze nie jestem aż taka duza
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:35   #3872
201710041131
Konto usunięte

Masija mnie uczyli że nie przyspiesza, wręcz przeciwnie
biust, zbierałam na niego latami, ale teraz to już sama nie wiem, boję się komplikacji po tych ostatnich akcjach...

A można się zapisać do samej położnej nie ze swojej przychodni?

barbaritka nie przejmuj się, może jakaś złośliwa
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:40   #3873
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Może brzuch Ci się obniżył? To stąd ta ulga?
Ja od kilku dni mam ochotę włożyć łeb do kibla i spuścić wodę, tak mnie pali. Epogeum. Nic mi nie pomaga. Mały rośnie i się rozpycha. Nie mogę spać w nocy, siedzieć, ewentualnie jak stoję to odczuwam ulgę. Stałam się przez to drażliwa i nic mi się nie chce.
Podczytuję, ale nie komentuję.

Gratuluję wszystkich wizyt! I dużych dzieci!

Tez tak mam teraz a siku latam co 20 minut

W ogóle wczoraj na sr były ćwiczenia dla ciężarnych, cala godzina. Z racji, że tż nie mógł być ćwiczyłam z inną ciężarną. Widziałam, że laska ma brzuch dość nisko, ale nie chciałam się odzywać i być wścibską. Pod koniec zajęć ta dziewczyna złapała się za brzuch i pobladła, na szczęście położna to zauważyła. Okazało się, że ta laska leży na II piętrze, na patologii ciąży i ma zakaz chodzenia, a co dopiero ćwiczeń. Jak można byc tak nieodpowiedzialnym? Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
Położna opowiadała, że w zeszłym roku na sr jakaś kobieta zaczęła rodzić, nie chciała iść na ip. Podobno mąż ją siłą zaciągnął. Po 6h urodziła.
Boze co za dziewucha nieodpowiedzialna

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
W życiu by się nie przyznał.. On w ogóle jak ma mówić o uczuciach, to ucieka. Tzn. powie sam z siebie, że kocha, ale coś więcej, to bardzo rzadko. Jak ja się go spytam, czy nas kocha, to mówi, że raz już powiedział i jak coś się zmieni to da znać.

Trochę zamieszania jest, ale za to jak pięknie będzie

Tak, remonty żeby częściej spać u niego w domu
ja mam za sobą niedawno remonty dwóch mieszkań i przeprowadzkę współczuję

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Zawsze byłam zmarzluchem, w ciąży ciągle mi gorąco i duszno. ciągle otwieram okna, a tz zamyka. Zakręcam kaloryfery, tz odkręca. Zawsze było na odwrót
u nas tak samo na odwrót, u mnie w szpitalu tez strasznie gorąco jest nie wiem jak wytrzymam teraz mi cały czas gorąco

Cytat:
masija o ja też martwię się o odwiedzających, zarówno z mojej rodziny jak i sąsiadki z łóżka obok jeszcze druga kobietę w połogu jakoś zniosę, w końcu będziemy przeżywały to samo. Ale boję się, że będzie u niej siedziała rodzina non stop. Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia. A to mąż, a to rodzice, a to teście, ciotki, wujkowie, kuzyni, koleżanki. I jak tu wietrzyć bożenę??? I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp.

A co do mojej rodziny.. Boję się, że kochana teściowa będzie przesiadywać i raczyć mnie złotymi radami. Nie przeżyję tego...
Najchętniej wolałabym, żeby był zakaz odwiedzin nie byłoby problemu!
OJJ tez nie chce odwiedzin, ale myślę, ze i tak nikt tego nie uszanuje i będą się złazić wszyscy, mówiłam, to tż żeby pilnował żeby mi nikt nie przeszkadzał, najgorsze, że u mnie w szpitalu się leży 5 dni aż
Stary 2015-04-28, 11:44   #3874
masija
Zakorzenienie

Cytat:
masija o ja też martwię się o odwiedzających, zarówno z mojej rodziny jak i sąsiadki z łóżka obok jeszcze druga kobietę w połogu jakoś zniosę, w końcu będziemy przeżywały to samo. Ale boję się, że będzie u niej siedziała rodzina non stop. Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia. A to mąż, a to rodzice, a to teście, ciotki, wujkowie, kuzyni, koleżanki. I jak tu wietrzyć bożenę??? I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp.

A co do mojej rodziny.. Boję się, że kochana teściowa będzie przesiadywać i raczyć mnie złotymi radami. Nie przeżyję tego...
Oo, no właśnie!
Teraz jak leżałam to obok do babki przychodził mąż. Bez jaj - facet siedział od 10 czasami do 16, 17 , czasami wychodził na godzinę i wracał. A jeszcze był taki, że kurna jak wstawałam to centralnie odwracał chamsko głowę i się na mnie gapił. Co za *****
Taki oblech...;/
Też bym chciała zakaz odwiedzin, tzn. wyłączając tż'ta
Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki to normalnie mam talie osy już 100cm w obwodzie normalnie zalamka, dodatkowo sąsiadka mi powiedziała że myślała ze ja już na wylocie A tu jeszcze tyle czasu. Wydaje mi się ze nie jestem aż taka duza
Bez przesady, jak tyle czasu..to już końcówka, sąsiadka nie wie? Nie przejmuj się
A 100 cm to nie tak źle
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Masija mnie uczyli że nie przyspiesza, wręcz przeciwnie
biust, zbierałam na niego latami, ale teraz to już sama nie wiem, boję się komplikacji po tych ostatnich akcjach...

A można się zapisać do samej położnej nie ze swojej przychodni?

barbaritka nie przejmuj się, może jakaś złośliwa
No właśnie widzisz, ja tylko słyszałam, Ty się o tym uczyłaś. A ona? Nieee wiem
Mam nadzieję, że nie będzie bolało aż tak, żebym myślała o znieczuleniu.

Nie dziwię Ci się.. sama bym się bała. Ale chyba masz jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:46   #3875
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dzizaz właczyłam sobie porody po raz pierwszy... ja nie moge takich rzeczy oglądać!!! poryczałam się jak bóbr!! to jak ja będe ryczeć jak moja się urodzi?? ;|
Tak sie zastanawiam, z racji że nie uczęszczałam do szkoły rodzenia, czy ja będe umiała się zachować przy tym porodze, skurczach i w ogóle.. no masakra
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:53   #3876
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Z jednej storny dobrze, że będzie lato to można śmigać w czymś przewiewnym Ale z gołą bożeną to bym nie dała rady

Eeeej, nie strasz

Mnie też przeraża chociaż leżałam.
W ogóle mam stres ze względu na drugą babkę która będzie ze mną leżała. Wiem, że ona to samo przeżywa ale nie cierpię jak ktoś ogląda mnie w takiej sytuacji, że jestem obolała, jęcząca itp.
Jeszcze jak trafię na jakąś 'kumatą' to nie będzie się lampiła.
Ale ile jest takich co nawet się nie odwróci jak się wstaje tylko jeszcze się gapi jak ciele I weź tu wstań człowieku z plamą na **pie :/

A najgorsze są chyba osoby odwiedzające każdy krok śledzony .
I jak tu iść do łazienki np?

Może przeżywam za bardzo ale strasznie mnie to krępuje i złości.
Mimo wszystko wolałabym chyba być sama na sali.

mądra..

Hehe niezły ten Twój tż
Ale niektórzy tak mają, trudno Ważne, że Was kocha

Odnośnie zzo wczoraj położna mówiła, że ona jest jak najbardziej za, że to nie wpływa na mnie ani na dziecko, że żadnych komplikacji itp. ale nie wiem..ja jakoś w to nie wierzę. Przecież zawsze to jakaś ingerencja.
Mówiła, że zzo przyspiesza nawet poród a z tego ja słyszałam do tej pory to jest wręcz na odwrót..

szuuu a co chcesz robić? powiesz?
Nasza położna mówiła ostatnio o opiatach, że lepiej unikać do momentu, aż naprawdę będzie ciężko. A najgorszy jest ponoć ten gaz, w niektórych szpitalach stosują, ale w skrajnych przypadkach, bo działa też na dziecko, a ono przy porodzie musi współpracować.
W ogóle nasza sr jest typu powrót do natury, poród to natura a nie tylko medycyna i podoba mi się to podejście.

Szuu ja na 30 miałam się upić z żalu, ale to było dwa tyg temu, więc tz kupil wino bezalkoholowe

Co do szpitali, cały czas mam z nimi do czynienia, a słabo mi jak czuję zapach krwi lub widzę swoją : D
Stary 2015-04-28, 11:57   #3877
201710041131
Konto usunięte

Masija no mam 3 lata jeszcze-akurat dwójkę dzieci zdążę wykarmić

Babka która uczyła nas ginekologii i położnictwa mówiła, że w większości wypadków po zzo zostaje zahamowana akcja i aby ją rozkręcić trzeba podać oksy... U nas w każdym razie żeby w szpitalu dostać zzo trzeba wcześniej właśnie iść na spotkanie z anestezjologiem, który poruszy temat wszelkich możliwych powikłań, inaczej nie dostanie się zzo, no nie ma szans...

A z tego co piszecie z odwiedzinami to masakra, nie wyobrażam sobie tego, na szczęście u nas nie ma odwiedzin na salach, jest specjalny pokój-sala odwiedzin, gdzie można się spotkać z rodziną jeśli przyjdzie, bardzo mi się to podoba...

Hahah Marei My dostaliśmy od hotelu w którym mieliśmy wesele wino ich produkcji, mieliśmy wypić na rocznicę, chyba też poproszę Tż o bezalk

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-04-28 o 11:59
Stary 2015-04-28, 12:09   #3878
Princesika
Zakorzenienie

Przyszedł mi ten stanik, jak coś to polecam
http://allegro.pl/show_item.php?item=5222891691

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Szuu ja na 30 miałam się upić z żalu, ale to było dwa tyg temu, więc tz kupil wino bezalkoholowe
Ja miałam sobie pyknąć tatuaż ale pyknęłam sobie dzidziusia
Stary 2015-04-28, 12:10   #3879
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

ładny, zapiszę sobie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:14   #3880
gabisun
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Tak podczytuję majówki ile tam już porodów i dociera do mnie, że za jakieś 2 tygodnie u nas się zacznie kiedy to zleciało? Torbę trzeba dopakować

Dzisiaj kurier ma przywieźć wózek! będę trenować na sucho po domu

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:23   #3881
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza położna mówiła ostatnio o opiatach, że lepiej unikać do momentu, aż naprawdę będzie ciężko. A najgorszy jest ponoć ten gaz, w niektórych szpitalach stosują, ale w skrajnych przypadkach, bo działa też na dziecko, a ono przy porodzie musi współpracować.
W ogóle nasza sr jest typu powrót do natury, poród to natura a nie tylko medycyna i podoba mi się to podejście.

Co do szpitali, cały czas mam z nimi do czynienia, a słabo mi jak czuję zapach krwi lub widzę swoją : D
Serio z tym gazem? Nie myślałam,że aż taka działa na dzieko

Hm.. ja sama nie wiem. niby natura, ok. Ale jeżeli jest opcja złagodzenia w jakimś stopniu bólu to też chcę mieć taką możliwość. Nie zostanę świętą jak urodzę w cierpieniu
Co nie znaczy, że jestem typem 'dawać mi wszystko jak leci, mi wsio rybka jakie konsekwencje'
Ze mnie jest strachliwiec jeśli chodzi o medycynę i wszelakie wkłucia w kręgosłup, itp. itd. Dlatego nie spodziewam się, żebym wzięła zzo, jednak się nie zaklinam
Cytat:
Masija no mam 3 lata jeszcze-akurat dwójkę dzieci zdążę wykarmić

Babka która uczyła nas ginekologii i położnictwa mówiła, że w większości wypadków po zzo zostaje zahamowana akcja i aby ją rozkręcić trzeba podać oksy... U nas w każdym razie żeby w szpitalu dostać zzo trzeba wcześniej właśnie iść na spotkanie z anestezjologiem, który poruszy temat wszelkich możliwych powikłań, inaczej nie dostanie się zzo, no nie ma szans...

A z tego co piszecie z odwiedzinami to masakra, nie wyobrażam sobie tego, na szczęście u nas nie ma odwiedzin na salach, jest specjalny pokój-sala odwiedzin, gdzie można się spotkać z rodziną jeśli przyjdzie, bardzo mi się to podoba...
O, to jest moim zdaniem b.dobre rozwiązanie. Bo ja np. chcę dokładnie wiedzieć jakie są konsekwencje i mieć informacje. I to jest odpowiedzialne podejście.

A z tą salą też suyper
Cytat:

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:23   #3882
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam sobie pyknąć tatuaż ale pyknęłam sobie dzidziusia :
:klaski: hihi
Stary 2015-04-28, 12:30   #3883
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
chyba nie mogłabym tak
eeee tam nic na wierzchu nie miałam a za to jaki przewiew ładnie mi się wszyściutko zagoiło

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja mam tylko nadziję, że mały będzie zdrowy, bez zółtaczki itp... 3 dni i do domu
ale to, że ma żółtaczkę nie znaczy, że będziesz leżała dłużej dzieci przeważnie (choć nie zawsze ją mają...mój młody też miał ale w granicach normy...i też 3 dni i do domu

Cytat:

Wczoraj umierałam, było mi duszno i czułam się jak foka na pustyni.
A co będzie później?
ja umieram dzisiaj

Cytat:
Dziewczyny, a jak się dzieciuś urodzi to co dalej? Zgłasza się to do jakiejś przychodni? Do jakiej? Gdzie się szczepi? Jakaś położna przychodzi?
z tego co pamiętam to podałam przychodnię i wszystko sami przesłali

Cytat:
Kurcze, ale skąd się bierze lekarza rodzinnego? Ja nic nie wiem Ja nie chodzę do lekarzy w ogóle, nie wiem jak się co załatwia z przychodniami
idziesz do przychodni którą wybrałaś i wypełnia się deklarację...ot i tyle

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dzizaz właczyłam sobie porody po raz pierwszy... ja nie moge takich rzeczy oglądać!!! poryczałam się jak bóbr!! to jak ja będe ryczeć jak moja się urodzi?? ;|
Tak sie zastanawiam, z racji że nie uczęszczałam do szkoły rodzenia, czy ja będe umiała się zachować przy tym porodze, skurczach i w ogóle.. no masakra
nie martw się ja też nie chodziłam i dałam radę....pamiętam, że bardzo się bałam tego, że nie będę umiała wypchnąć dziecka...ale to przychodzi tak naturalnie, coś jak odruch, że nie da się powstrzymać

Cytat:

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:34   #3884
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Serio z tym gazem? Nie myślałam,że aż taka działa na dzieko

Hm.. ja sama nie wiem. niby natura, ok. Ale jeżeli jest opcja złagodzenia w jakimś stopniu bólu to też chcę mieć taką możliwość. Nie zostanę świętą jak urodzę w cierpieniu
Co nie znaczy, że jestem typem 'dawać mi wszystko jak leci, mi wsio rybka jakie konsekwencje'
Ze mnie jest strachliwiec jeśli chodzi o medycynę i wszelakie wkłucia w kręgosłup, itp. itd. Dlatego nie spodziewam się, żebym wzięła zzo, jednak się nie zaklinam

O, to jest moim zdaniem b.dobre rozwiązanie. Bo ja np. chcę dokładnie wiedzieć jakie są konsekwencje i mieć informacje. I to jest odpowiedzialne podejście.

A z tą salą też suyper

Nigdzie nie napisałam, że oni negują znieczulenia. jak już pisałam, o zzo nie mówiła, ale o opiatach, żeby nie brać o tak od razu byle skurcz i chce opiaty, tylko jak czuję, że już nie dam rady, a gaz całkiem odradzała. Powiedziała, że przypadków, że jest on naprawdę potrzebny, jest chyba promil.
Stary 2015-04-28, 12:38   #3885
kejtiCe
Zakorzenienie

[QUOTE=masija;51203769

Hehe niezły ten Twój tż
Ale niektórzy tak mają, trudno Ważne, że Was kocha

[/QUOTE]
najważniejsze

Cytat:

Ja też się martwię o to.. Podejrzewam, że ja sama odwiedzających poza Tżem nie będę miała, ale boję się o odwiedzających mojej sąsiadki. Ja nie lubię się komuś pokazywać bez makijażu

Cytat:
Cześć kobietki

Jeśli chodzi o przychodnie to u mnie tu gdzie ja należę proszą o wypełnienie deklaracji odnośnie położnej, i wypełnia ją każda kobieta należąca do przychodni. Po porodzie w szpitalu pytają O adres przychodni i tam wysyłają informacje o porodzie a przychodnia przesyła położna na wizyty.

100cm to wcale nie jest tak dużo ja mam więcej bo brzuch + nieszczęsne boczki

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
ja mam za sobą niedawno remonty dwóch mieszkań i przeprowadzkę współczuję

już mam dość chociaż ja głównie siedzę, ale jest bałagan na około i to mnie męczy.
Cytat:

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A ja ostatnio tak się zdenerwowałam na moją położną, że cieszę się, że dopiero zobaczę ją 8 maja, może mi już przejdzie.
Przyszła do mnie i miałam postawiony laktator na półce, a ta do mnie, że po co mi laktator, przecież nie można ściągać mleka, laktatory wcale nie są kobietom potrzebne..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:42   #3886
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra rodziła 2 stycznia i mówiła, że na porodówce było tak nagrzane, że myślała, że zejdzie... jak w najgorsze upały. Latem przynajmniej okno otworzysz, w styczniu nie bardzo
Ja rodziłam po koniec stycznia i też był straszny gorąc, ale na szczęście miałam salę jednoosobową. Nawet sobie nie chcę wyobrażać co będzie pod koniec czerwca

Co do wyboru przychodni to jak byłam przyjmowana na oddział to musiałam podać przychodnię, do której będzie dziecko zapisane.

Jeszcze godzina i idę domciu piec szarlotkę. Nie wiem kiedy wykorzystam 200 kg jabłek.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
A ja ostatnio tak się zdenerwowałam na moją położną, że cieszę się, że dopiero zobaczę ją 8 maja, może mi już przejdzie.
Przyszła do mnie i miałam postawiony laktator na półce, a ta do mnie, że po co mi laktator, przecież nie można ściągać mleka, laktatory wcale nie są kobietom potrzebne..
A co jej do tego. Jakby nie były potrzebne to chyba by ich nikt nie wymyślił.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:45   #3887
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Ja rodziłam po koniec stycznia i też był straszny gorąc, ale na szczęście miałam salę jednoosobową. Nawet sobie nie chcę wyobrażać co będzie pod koniec czerwca

Co do wyboru przychodni to jak byłam przyjmowana na oddział to musiałam podać przychodnię, do której będzie dziecko zapisane.

Jeszcze godzina i idę domciu piec szarlotkę. Nie wiem kiedy wykorzystam 200 kg jabłek.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

będzie najwyżej wino marki wino

ja też już kiedyś pisałam, że rodziłam pod koniec lutego i była masakra

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:47   #3888
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

No właśnie. Zresztą wcale nie pytałam jej o zdanie i czemu mi się po kątach rozgląda..

Aż potem tak mi mina zrzedła, że ona sama zauważyła, że byłam nie w humorze, ale oczywiście nie powiedziałam dlaczego.
22.06.2015
Stary 2015-04-28, 13:03   #3889
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Już jestem zdecydowana na surfinie (zwisające) i właśnie tak sobie pomyślałam, że chyba nie będę kombinować i wezmę do tego petunie, to będzie pasować, a jeszcze nie miałam ich.
Ja też planuję surfinie tylko jeszcze nigdzie w sklepach nie ma
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 13:07   #3890
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Tak podczytuję majówki ile tam już porodów i dociera do mnie, że za jakieś 2 tygodnie u nas się zacznie kiedy to zleciało? Torbę trzeba dopakować

Dzisiaj kurier ma przywieźć wózek! będę trenować na sucho po domu
i jaki kupiłaś wózek ?? (sorry jeśli już pisałaś )

Cytat:
No właśnie. Zresztą wcale nie pytałam jej o zdanie i czemu mi się po kątach rozgląda..

Aż potem tak mi mina zrzedła, że ona sama zauważyła, że byłam nie w humorze, ale oczywiście nie powiedziałam dlaczego.
lepiej niech nie zadziera z cieżarną
Stary 2015-04-28, 13:11   #3891
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

bo może dostać z cycka
22.06.2015
Stary 2015-04-28, 13:12   #3892
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobietki

Ja mam 104 na wysokości pępka i w koło szłyszę, że mam mały brzuch
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 13:18   #3893
siacha_ck
Zakorzenienie

To ja mam 97 cm i mówią, że mam duży brzuch.

Jak mnie bolą żebra po prawej stronie, już nie wyrabiam.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 13:22   #3894
201710041131
Konto usunięte

Country może po Zimnej Zośce będą? Babcia mi mówiła, żeby prędzej nie dawać kwiatów na balkon bo mogą zmarznąć... Ale to już połowa maja będzie przecież, a chciałabym się już cieszyć kwiatami... Chyba mrozów już nie ma co? Ja surfinie widziałam w Obi i Leroy Merlin, ale drogie, chcę się wybrać do Szkółki Roślin Ozdobnych...

Ja jestem ciekawa czy zamiast nowych bimbałków siostrzyczki dla Konrada nie pyknę na trzydziestkę

Myboy nowy avek Nie poznałam
Stary 2015-04-28, 13:28   #3895
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
bo może dostać z cycka

właśnie
Stary 2015-04-28, 13:38   #3896
Princesika
Zakorzenienie

Kurde, ale się w tej ciąży zrobiłam nieasertywna.
Poszłam po mięso na steki, chciałam polędwicę a gość mi wmówił, że udziec na steki dobry. I teraz tak patrzę na tego udźca i nawet nie wiem jak go pokroić

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Country może po Zimnej Zośce będą? Babcia mi mówiła, żeby prędzej nie dawać kwiatów na balkon bo mogą zmarznąć... Ale to już połowa maja będzie przecież, a chciałabym się już cieszyć kwiatami... Chyba mrozów już nie ma co? Ja surfinie widziałam w Obi i Leroy Merlin, ale drogie, chcę się wybrać do Szkółki Roślin Ozdobnych...

Ja jestem ciekawa czy zamiast nowych bimbałków siostrzyczki dla Konrada nie pyknę na trzydziestkę

Tyyy, ja bym chyba cycki robiła już po komplecie, w sensie po wykarmieniu wszystkich zaplanowanych dzieci
Stary 2015-04-28, 14:09   #3897
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Wy sobie tu gadu gadu, a jak jak zwykle zalatana od rana Zazdroszczę Wam (tak pozytywnie nie że jakaś zołza ze mnie) męża w pracy, braku domagającego się stałej uwagi dzieci (lub dziecia w przedszkolu), bo ja zazwyczaj to nie mam za bardzo kiedy tyłka na kanapie posadzić I dość często marzę o tym, żeby tak pobyć w domu samej Poczytać książkę i generalnie niewiele musieć... No ale tak na prawdę to nie narzekam jakoś specjalnie, bo mi te nieustanne zajęcia dobrze robią na formę

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

aaa muszę się pochwalić...moje dziecko umie jeździć na rowerze na 2 kółkach
no pięknie Mój będzie dopiero zaczynał jeździć na takim motorku biegowym, bo boję sie, ze na dwukołowym-biegowym nie umiałby jeszcze utrzymać równowagi.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

co ja będę dzisiaj robić to nie wiem....Tż poszedł na 8 do 16 do pracy...młody do 15tej w przedszkolu....no normalnie
ciesz się chwilą ciszą...

Cytat:
Heeeej. Jakis mam sredni nastrój od wczoraj Tz ciagle nie ma, wczoraj wrocil o 23, dzis tez cos musi załatwić po pracy. W weekendy ma jedne lub drugie studia albo oba naraz. A ja tak siedze sama calymi dniami. Jakbym byla w Krakowie lub w Katowicach to mialabym czas dla znajomych, nawet na tych dawno niewidzianych. A tu nie znam nikogo i siedze ciagle sama. Odkad jestem na L4 to bez pracy, delegacji ciezko jakos. Rano obudzilam sie z mysla, ze zmarnowalam ostatnich kilka miesiecy zycia.
ojoj, przytulam Chyba zbyt często jesteś sama, stąd ten dołek.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Kot nam.wczoraj wypadł z.okna.. cały dzień lazila na balkonie, nawieczór już zamknelam a ta polazla do sypialni i okno otwart, musiała się zsynac z.parapetu.
Ja tu patrzę a kici nie ma.i nie ma, szukam.. Zaraz tz wrócił i.mówie ze kota nie ma, wziął.psa i wyszedł na dwór i siedziała bidulka pod.balkonem i czekała. Całe szczęście nic jej nie jest, tylko.się obsrala.

bidulka, dobrze, że nic jej się nie stało.
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja też!! Aż wczoraj kogel mogel robiłam
nie lubieć

Cytat:
Dziewczyny a jak jest już po samym porodzie?
Bo mnie wczoraj położna trochę nastraszyła. Mówiła o chodzeniu, że nie będzie tak lekko, że będzie się laaałoo i lało, że ciężko się wysikać itp. Jak co nieco wiedziałam tak wczoraj trochę byłam zszokowana tym
to z pewnością jest bardzo indywidualna kwestia i zależy od wielu czynników. Czy poród był łatwy czy z komplikacjami, jaki masz próg bólu, czy dziecko masz od początku wymagające czy jednak nie, czy karmisz piersią i jest to dla Ciebie łatwe, niebolesne, czy masz okazję odpocząć w tych pierwszych dniach po porodzie... Powiem szczerze, ze przed pierwszym porodem byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś tak mi uświadomił, że może być ciężko... A czegoś takiego mi zabrakło. Czekałam na poród jak na wybawienie, jakoś tak naiwnie wierząc, ze poród=koniec bólu, cudowna, śpiąca dzidzia, bezproblemowe karmienie piersią- bo przecież to takie naturalne A tu klops...
Bolesne skurcze macicy, która się obkurcza, np jak się przystawia dziecko do piersi, ja problem z moczem miałam odwrotny... przez pierwsze dni, jak tylko zachciało mi się siku to sikałam, leciało samo po nogach, jakbym wcale mięśni w pochwie nie miała....Nie umiałam się wypróżnić, przez co bolały mnie całe jelita, dziecko nie umiało ssać, więc sporo płakało, wcale nie chciało zasnąć od razu po karmieniu, więc noce w dużej mierze były nieprzespane, do tego ból brzucha związany z cięciem, utrudnione poruszanie się, potem bardzo bolesny nawał pokarmu... Nie miało to nic wspólnego z moim wyobrażeniem o macierzyństwie Ale przeżyłam! Mąż i syn też-więc wszystko jest do przejścia. Ale fajerwerków nie ma się co spodziewać... Lepiej się miło zaskoczyć niż negatywnie tak jak ja miałam. I nie piszę tego, żeby kogokolwiek straszyć- żeby nie było- piszę po prostu jak było u mnie. I że tak po prostu może być (oczywiście oby nie!), a jakoś się o tym za wiele nie mówi...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:

W ogóle wczoraj na sr były ćwiczenia dla ciężarnych, cala godzina. Z racji, że tż nie mógł być ćwiczyłam z inną ciężarną. Widziałam, że laska ma brzuch dość nisko, ale nie chciałam się odzywać i być wścibską. Pod koniec zajęć ta dziewczyna złapała się za brzuch i pobladła, na szczęście położna to zauważyła. Okazało się, że ta laska leży na II piętrze, na patologii ciąży i ma zakaz chodzenia, a co dopiero ćwiczeń. Jak można byc tak nieodpowiedzialnym? Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
matko jaka nieodpowiedzialna kobita

Cytat:
Ja mam tylko nadziję, że mały będzie zdrowy, bez zółtaczki itp... 3 dni i do domu
no tak by było najlepiej...ale powiem z autopsji, że czasem lepiej zostać dzień-dwa dłużej, bo żółtaczka może się pojawić z opóźnieniem. U nas tak było, wypisali nas, a Leoś miał żółtaczkę przez 2 miesiące potem... Także nie wiem czy nie powiem o tym teraz od razu przy przyjęciu do szpitala... Bo potem i tak musiałam z Leosiem wrócić do szpitala, bo bilirubinę miał 10-krotnie przekroczoną...

Cytat:
też bym chciała to wiedzieć... z tego co wiem na porodówce podaje się swój adres czy rejon, i szpital wysyła do naszej rejonowej przychodni papiery i położna przychodzi... Możliwe, że się myle. Poprawcie mnie
podajesz adres przychodni i nazwisko pediatry chyba... tak mi coś świta. I szpital tam odsyła dokumenty I lekarza i położną trzeba wybrać przed porodem w wybranej przychodni.

Cytat:

A szpitale mnie nie brzydzą, kiedyś myślałam, że będę w szpitalu pracować, spędziłam tam miesiące i takie rzeczy jak obsrane prześcieradła czy cewniki to był mój chleb powszedni. To czego się boję to wenflon bo nienawidzę być kłuta no i że będę musiała mieć robioną cesarkę i zzo, a teraz po akcji z babcią będę chyba się broniła rękami i nogami... Co jest bardzo ciekawe bo planowałam na 30. urodziny operację plastyczną a tam i wenflon i narkoza i inne atrakcje, teraz dwa razy się zastanowię...
ja się też boję zzo, bo mam ryzyko powstania krwiaka, jak u Twojej babci... I dlatego sama będę krzyczeć o narkozę do cięcia raczej

Cytat:
Mnie też przeraża chociaż leżałam.
W ogóle mam stres ze względu na drugą babkę która będzie ze mną leżała. Wiem, że ona to samo przeżywa ale nie cierpię jak ktoś ogląda mnie w takiej sytuacji, że jestem obolała, jęcząca itp.
Jeszcze jak trafię na jakąś 'kumatą' to nie będzie się lampiła.
Ale ile jest takich co nawet się nie odwróci jak się wstaje tylko jeszcze się gapi jak ciele I weź tu wstań człowieku z plamą na **pie :/

A najgorsze są chyba osoby odwiedzające każdy krok śledzony .
I jak tu iść do łazienki np?

Może przeżywam za bardzo ale strasznie mnie to krępuje i złości.
Mimo wszystko wolałabym chyba być sama na sali.

mądra..
wiem, ze to nie jest łatwe, ale... trzeba to olać Wstyd zostawić przed drzwiami szpitala
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 14:12   #3898
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

:brzydal :
Stary 2015-04-28, 14:28   #3899
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
i jaki kupiłaś wózek ?? (sorry jeśli już pisałaś )

Bebetto Silvia granatowy

Kejtice co za babsztyl z tej położnej, jakaś niedouczona czy co a poza tym to nie jej sprawa

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 14:28   #3900
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, cz��� VI. :)!

Cytat:
Oo, no w�a�nie!
Teraz jak le�a�am to obok do babki przychodzi� m��. Bez jaj - facet siedzia� od 10 czasami do 16, 17 , czasami wychodzi� na godzin� i wraca�. A jeszcze by� taki, �e kurna jak wstawa�am to centralnie odwraca� chamsko g�ow� i si� na mnie gapi�. Co za *****
Taki oblech...;/
Te� bym chcia�a zakaz odwiedzin, tzn. wy��czaj�c t�'ta
o ile u sąsiadki przesiaduje jedna osoba, to ok. Gorzej jak się 4 osoby pojawiają...Ja tam nie zarzekam się co do odwiedzin, bo mi mąż był bardzo potrzebny w szpitalu i siedział ze mną całymi dniami I teraz teżbędzie siedział jak najwięcej.

Cytat:
Przyszedďż˝ mi ten stanik, jak coďż˝ to polecam
bardzo mi się podoba. Ja kupiłam ten co masija wklejała, ale po porodzie, jak już cycki będą ustabilizowane to sobie kupię coś ładnego.

Cytat:

A ja ostatnio tak si� zdenerwowa�am na moj� po�o�n�, �e ciesz� si�, �e dopiero zobacz� j� 8 maja, mo�e mi ju� przejdzie.
Przysz�a do mnie i mia�am postawiony laktator na p��ce, a ta do mnie, �e po co mi laktator, przecie� nie mo�na �ci�ga� mleka, laktatory wcale nie s� kobietom potrzebne..
to wymyśliła

Cytat:
Country mo�e po Zimnej Zo�ce b�d�? Babcia mi m�wi�a, �eby pr�dzej nie dawa� kwiat�w na balkon bo mog� zmarzn��... Ale to ju� po�owa maja b�dzie przecie�, a chcia�abym si� ju� cieszy� kwiatami... Chyba mroz�w ju� nie ma co? Ja surfinie widzia�am w Obi i Leroy Merlin, ale drogie, chc� si� wybra� do Szk��ki Ro�lin Ozdobnych...
ja też Ci o tym pisałam I to prawda Bardzo często są przymrozki w czasie tych "zmarzłych". Ja mam posadzone sadzonki, ale większość stoi na poddaszu jeszcze, a te z tarasu zdejmuję, jak zapowiadają zimną noc.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości