|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
może zapytaj profilaktycznie w szpitalu po porodzie, a potem w domu powinnaś w razie czego mieć kontakt z położną środowiskową (mi zostawiała nr tel). |
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja o malowaniu to nawet nie mowie
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Marei dobrze, że to nic poważnego
![]() Cytat:
Mogę mieć dres, piżamę, być nago, chodzić w szlafroku lub ubrać się całkiem, ale makijaż musi być obowiązkowo.
|
|
#4355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie jestem zwolenniczką foteli 0-18 czy 0-25, bo jak ma pasować dla noworodka i 4-latka? im mniejszy przedział tym bardziej dopasowany do potrzeb dziecka... ja wolę opcję 0-13 (syn 16 m-cy w takim jeździł) a potem 9-25 dla starszego i siedzącego dziecka. wiem, że foteliki mają wkładki i inne bajery, ale... nie przekonuje mnie to i tyle. dla mnie fotelik w samochodzie to obowiązek, w gondoli nie można przewozić. jest chyba jakaś gondola przeznaczona do samochodu z pasami i dodatkowymi uchwytami do mocowania ale to jakaś konkretna, nie zwykłe gondola z wózka. dziecko musi być dobrze zapięte. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w końcu z rana w rossmannie, ale autobusem, syn miał atrakcję
w sumie i tak się nachodziłam, na przystanek, z przystanku, potem zakupy w markecie, spacer po osiedlu i... padam
|
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
ufff, wróciłam do domu, pozałatwiałam wszystko. nawet byłam w przychodni dziecięcej i załatwiłam sobie położną środowiskową . no i pani która mi wszystko tłumaczyła nic nie wspomniała o wizytach przed porodem, mówiłam zeby zadzwonić dopiero jak już bedziemy z maluchem w domu i wtedy umówimy sie z położną.......
nie wiem, może to zależy od kasy chorych...nasza śląska jest w końcu wyjątkowa ![]() teraz spróbuje nadrobić podobno strasznie dziadowski skład i oliwka babydream dużo lepsza....no i tańsza ![]() Cytat:
![]() ja też...... po pierwsze jakoś mnie nie jara ta idea a po drugie nie wiem gdzie miałabym chodzić z dzieckiem w tej chuście. mieszkam na zadupie, jak bede szła na spacer to biore wózek a jak dalej to i tak jade samochodem........ ja stosuje ten żółty z babydream-" 50-tke"- w razie czego młodą też pomaziam ![]() Cytat:
tak czy siak my kupujemy właśnie maxi cosi cabrio fix (0-13 kg) - pasuje proaktycznie do większości wózków a jak nie to sie pyknie adaptery dokładnie. ja mam auto 2008 i nie mam isofixa. w samochodzie tż-ta też nie ma, więc bedziemy kombinować z pasami, no bo chyba nie ma innej opcji ?
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Pomarudze... czemu do niektorych nie dociera,że w 34/35 tygodniu wyprawa 100 km w jedna strone w 5 osob w aucie, na rodzinna impreze,do rodziny z ktora mam slaby kontakt,ktora bedzie polegala na kilkugodzinnym siedzeniu przy stole i jedzeniu jest dla mnie malo atrakcyjna? Nie wysiedze calej imprezy,wyjsc tam nie ma gdzie,wrocic wczesniej tez nie - tż idzie do pracy i musialabym jechac z rodzicami, z cukrzyca to moge sobie poogladac wiekszosc jedzenia
a zapraszaja mnie raczej jako ciekawostke przyrodnicza bo mnie w ciazy nie widzieli. Grzecznie podziekowalam za zaproszenie to ciotka wydzwania do moich rodzicow zeby mnie koniecznie zabrali coraz natarczywiej,jak nie przyjade bedzie foch.A mi się nie chce, w tym stanie takie imprezy sa dla mnie meczace,plecy i brzuch daja mi w kość... Grrr ma ktoś pożyczyć myszy żeby ich zjadly ?
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o bazę w samochodzie to my kupiliśmy montowaną, ale na pasy - zobaczymy na ile zda egzamin
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiem!
2 tusze kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no. nadrobiłam teraz ide malować paznokcie
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis jedziemy do Krakowa wiec u rodzicow wszystko to moge
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
industria jakie tusze kupiłaś? Ja żałuję, że nie wzięłam wczoraj tego słynnego korektora z Loreala.
![]() mi się nie chciało latać po sklepach ![]() kolejki masakryczne. Dobrze, że jedzenia nie potrzebujemy, bo jutro wyjeżdżamy.
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Milly niech sie wypchaja a jak im brakuje "okazow" niech ida do zoo tam sa takie okazy jakich w zyciu nie widzieli.
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Z chusta nie chodzi o to gdzie z nia chodzic tylko o to zeby w ogole wyjsc z dzieckiem z domu albo moc w tym domu cokolwiek zrobic.. nie kazde dziecko bedzie lezec w wozku, lozeczku, bujaczku, na macie, itp. Druga sprawa to 2 dzieci, mi sie srednio widzi rozlatany 2-latek i wozek, wole isc z noworodkiem z chuscie.
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za korektor?
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poprałam ostatnią turę dziecięcych ubranek i czekam na dostawę mebelków,bo około 18 mają być
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj już ostatni dzień w pracy ![]() Za godzinę jedziemy na zakupy mam nadzieję, że nie będzie kolejek, a jak coś to się wcisnę i tyle. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oncealer.html] tylko teraz ma trochę inne opakowanie.
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
A tak mnie teraz naszło, bo w weekend jedziemy do teściowej a tam zawsze pełno komarów i czy można teraz używać np.Off itp?
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie sajgon! Ludzi w sklepach tysiące, miasto zakorkowane bo to trasa na mazury z wawy.. Zakupy mam zrobione jedynie po chlebek wieczorem tz wyskoczy
![]() Ja siedząc w domu to się nie maluje, jedynie jak wychodze, mam strasznie kryjący podkład i czuje się źle, jak taka pudernica dlatego muszę kupić ten lekki lirene
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Milly nie daj się
![]() W ogrodzie jakieś są jak chcesz ![]() Monika o to chodzi z chustą, popieram. Poza tym dużo jeżdżę komunikacją miejską, bo parkingi w centrum mega drogie, gdzieś w góry na spacer czy zakupy - żeby w foteliku za dlugo nie było i żeby wózka ciągle nie brać. I w domu, na wypadek gdyby trafiło się takie jak mój tz. Albo na spacer po okolicznych górach. Jak przemyślałam to wszystko, to kupiliśmy tańszy wózek (zamiast lekkiego bogaboo) i bedziemy więcej w chuście nosi ć. Siacha dobre pytanie |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Milly powiedz jak dziewczyny mówią.. Lekarz zabronił i tyle.
My mamy chrzciny za dwa tyg, i komunię za cztery. Powiedziałam ze nigdzie nie idę :p |
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
witajcie po przerwie na lunch, znowu jestem w biurze i do 20 posiedze, chociaz roboty za duzo nie ma, raptem kilka telefonow do wykonania, ale przynajmniej mam czas z wami popisac.
a potem dlugi weekend do poniedzialku, a potem jeszcze tylko tydzien i koniec pracy! na majowke nie mamy zadnych konkretnych planow, znajomi jada na wielki festyn na plazy ale to nie miejsce dla baby w ciazy a nawet by mi sie nie chcialo.. ja filtra bede uzywac chyba, przy naszym sloncu nie wiem, czy uda mi sie malego dostatecznie oslonic samym wozkiem/tetra/parasolka... nie wiem, wyjdzie w praniu. na razie zaczelam uzywac na dzien do twarzy tego kremu, bo slonce jest juz silne a ja sie boje, ze mi jakies plamy wyjda... tassia dzieki za rade w sprawie fotelika. w miedzyczasie zadzwonilam do kilku tutejszych kolezanek, ktore maja male dzieci i... WSZYSTKIE ze szpitala wiozly dziecko w gondoli na tylnym siedzeniu, niczym nie przymocowanej ![]() bo wygodniej no i bo to lepsze dla kregoslupa niz fotelik.... ![]() no na pewno dla kregoslupa lepsze, ale w koncu to dziecko ile w tym foteliku siedzi/pollezy? pol godziny, godzine? a po co ryzykowac??? eh i to sa te same kolezanki, ktore kiedy powiedzialam, ze zastanawiam sie nad zmiana szpitala na inny (zamiast uniwersyteckiego, ktory jest dobrze wyposazony ale straszny moloch i masowka i praktycznie zero indywidualnego podejscia chcialam zmienic na mniejszy, przyjazniejszy, ale nie ma w nim oddzialu intensywnej terapii noworodkow) to na mnie wrecz najechaly, ze jak tak ryzykowac, a jakby cos sie stalo maluszkowi przy porodzie czy cos to nie maja aparatury i trzebaby go przewozic... smiem twierdzic, ze prawdopodobienstwo wypadku samochodowego (i wyfruniecia takiej gondoli albo nawet samego dzidziusia) jest wieksze... eh, przedstawilam sprawe tztowi i stwierdzilismy, ze kupujemy fotelik , ale w miare mozliwosci taki 0-18 z adapterem dla noworodka, a zreszta na samym poczatku raczej niewiele bedziemy go wozic... do przychodni mamy blisko piechota, do wiekszosci krewnych tez, po zakupy tez... apropo chusty: http://www.guardachevideo.it/video/4...vi-sorprendera hehe a mnie naszlo na slodycze po obiedzie i zjadlam lody i kawalek ciasta a juz od paru dni nic nie jadlam slodkiego... teraz znowu szlaban, bo ciezko sie opanowac jak juz zaczne...szuuu moim zdaniem tez powinna cie jutro glowa/brzuch/kregoslup/maly palec u nogi rozbolec i to tak zebys musiala koniecznie w domu w lozku zostac... milly i ciebie tez. niech spadaja na drzewo. ja legginsow juz dawno nie nosze, ciazowych nie kupilam a w zwykle bym nie wlazla. ostatnio must have to ciazowe dzinsy (ciagle w nich chodze) lub sukienka+ponczochy... a zaraz bedzie mozna calkiem z golymi nogami chodzic huraaa i sie dowiedzialam wlasnie, ze moja przyjaciolka zaciazyla, po wielu in vitro, skomplikowanych zabiegach i problemach... bardzo sie ciesze, ale boje sie razem z nia i jej mezem, to dopiero 6 tydzien, juz widzieli serduszko no ale... jest jeszcze tak wczesnie... oby sie jej robalek dobrze zagniezdzil i rosl... ale by bylo fajnie gdyby sie w tym samym roku urodzili ... ja nie zawsze sie maluje, a powinnam. nawet mam "zestaw reanimacyjny" zachomikowany w biurze, to moze sie pojde i umaluje jak mi przypomnialyscie teraz...
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-04-30 o 17:12 |
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Popieram Dla mnie dodatkowo była ratunkiem na kolki a jak był starszy i zabkowal to na usypianie. Juz nie mówiąc o pracach domowych jak minął okres śpiącego dziecka przez 20h ![]() Cytat:
Jest takie cos co się nazywa asio I możliwe ze można chicco które jest dla dzieci A tak to polecam olejek waniliowy W zeszlej ciąży byłam cale lato i w dodatku na urlopie nad rzeka wiec temat przestudiowany.
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Pasy albo baza na razie nic innego nie wymyślono
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

! Muszę kupić lekki podkład ten z lirene, bo moja szpachla mnie obciąża teraz

Mogę mieć dres, piżamę, być nago, chodzić w szlafroku lub ubrać się całkiem, ale makijaż musi być obowiązkowo.

Mozna fotelika używać bez bazy, ale wtedy jest trochę męczarni z zapinaniem pasów, my mamy 3 drzwiowy samochód więc od razu chcieliśmy bazę

06.09.2014 

i zjadlam lody i kawalek ciasta a juz od paru dni nic nie jadlam slodkiego... teraz znowu szlaban, bo ciezko sie opanowac jak juz zaczne...