Zwi±zek wisi na w³osku z powodu niedopasowania... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-04-30, 20:09   #181
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 638
Dot.: Zwi±zek wisi na w³osku z powodu niedopasowania...

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;51236590]skad wiesz ze sa niewiarygodne masz zebrane swoje dane bardziej wiarygodne?[/QUOTE]

Procenty uk³adaj± siê idealnie proporcjonalnie, to siê naprawdê bardzo rzadko zdarza w badaniach statystycznych. Nie ma ¼ród³a badañ, nie ma nazwy o¶rodka, który by je przeprowadza³, nie ma nazwiska ¿adnego naukowca, który by nad nimi czuwa³ i je opracowywa³. Nie ma danych, kiedy te pomiary zosta³y zrobione, gdzie, ani jakiej grupie. Nie ma ¿adnych danych odno¶nie badanych osobników, jest tylko lakoniczne "rasa bia³a". Nie ma wieku, narodowo¶ci, co najwa¿niejsze nie ma danych o wielko¶ci badanej grupy. Jest jaka¶ informacja, ¿e "wyniki s± wypadkow± wielu badañ", ale nie ma absolutnie ¿adnej informacji o tych badaniach. Nie wiadomo te¿, gdzie te badania by³y publikowane.

Nie muszê sama zbieraæ danych ¿eby widzieæ, ¿e jest w±tpliwe. A zrobiæ tabelkê w excelu i wkleiæ sobie na stronê ka¿dy potrafi.

Je¶li zobaczê konieczne informacje o tych badaniach i potwierdzenie tej tabelki to spoko. Póki co jestem bardzo krytyczna.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2015-04-30 o 20:13
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-04-30, 20:16   #182
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

te¿ dla mnie by³by ma³o wiarygodne - ze wzglêdu na rodzaj strony na której je zamieszczono.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

w wikipedii powo³uj± siê na badania urologiczne i producentów prezerwatyw:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozmiary_pr±cia_cz³owieka

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-04-30, 22:20   #183
201705042038
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 868

Cytat:
Napisane przez bezwyjscia Poka¿ wiadomo¶æ
Orgazmy s± ³echtaczkowe i dlatego dochodzê,¿e siê o mnie ociera, a nie dlatego, ¿e go czuje, bo niestety nie czujê.
I ciê¿ko kogo¶ "ostro zer¿n±æ", jak osoba "r¿niêta" nie czuje tego "r¿niêcia". /tzn. nie raz ju¿ próbowali¶my "ostrego r¿niêcia", lecz niestety oprucz tego, ¿e szybciej siê ruszali¶my nic wiêcej siê nie zmieni³o (czyt. odczucia siê nie zmieni³y, a raczej ich brak)
Chyba nie do koñca o to chodzi³o Vaallar. Bez urazy, ale mam wra¿enie, ¿e trochê siê oboje wykastrowali¶cie, nie wiem, jak to inaczej uj±æ. Dodatkowo to, ¿e on wie, jak Ciebie to "boli" na pewno nie sprzyja spontaniczno¶ci w po¶cieli. Tacy jeste¶cie zafiksowani na punkcie tego rozmiaru, ¿e nic dziwnego, ¿e nie ma tego ognia. Kolejna rozmowa w stylu "Misiu, a mo¿e dzi¶ spróbujemy na ostro" nic tu nie da. Piszesz o seksie, jak o szorowaniu wanny, tylko siê zastanawiacie, czy dzi¶ u¿yæ Ciffa, czy Ajaxa.
Nie wiem, czy cokolwiek z tego rozumiesz, co mam na my¶li.
Aha, jeszcze jedno, wiele kobiet nie dochodzi pochwowo wcale, mimo ró¿nych partnerów. Bywa, ¿e z jednym partnerem tak, z innym nie, ale to raczej nie zawsze przek³ada siê na rozmiar, ja bym nawet za t± twardo¶ci± bardziej optowa³a.
Tak czy inaczej, tu nie chodzi o szybsze ruchy same w sobie, ale o t± atmosferê, której u Was nie ma, albo przynajmniej nie widaæ jej w postach. Rozumiem, ¿e piszesz teraz w rozgoryczeniu i wszystko pewnie przedstawiasz w czarnych barwach, Twoje ostatnie wypowiedzi ju¿ zdecydowanie bardziej tchn± optymizmem.

Cytat:
Przypomnialo mi sie dzis, ze na samym poczatku kiedy zaczelismy sie kochac takze byl ciezki moment, jednak zaczelismy probowac wszystkich mozliwosci i moze efekt nie byl spektakularny ale cos sie jednak zmienilo. Stalo sie lepiej, nie narzekalismy na nasz seks. Lecz chyba zapomnielismy ze musimy szczegolnie dbac o te sfere naszego zycia i gdy zrobilo sie troche lepiej odpuscilismy sobie ten temat i to chyba byl blad. Uwazam ze jesli para ma taki problem musi sie caly czas starac nad tym pracowac. Ca³y czas.
Powiem szczerze, uwa¿am, ¿e generalnie w zwi±zku nale¿y siê ca³y czas staraæ, równie¿ o tê sferê ¿ycia (a mo¿e i z akcentem na to). Ale zgadzam siê, ¿e miêdzy staraniem a walk± jest olbrzymia ró¿nica.
Ja bym spu¶ci³a z tematu "jego rozmiar", nie wiem, co Wam tak pomog³o na pocz±tku, na pewno warto siê tego trzymaæ, ale ¿eby Wasz seks nie by³ niekoñcz±cym siê testem ¶rodków na powiêkszenie penisa.

A próbowa³a¶ tych kulek gejszy? Czy nie? Bo jak nie, to naprawdê polecam . Wg mnie zdecydowanie bardziej skuteczne, ni¿ same æwiczenia.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, nie zdarzaj± siê. Tylko Ty, jeden, jedyny na ¶wiecie masz penisa, który nie zalicza siê do "kabanów" (cokolwiek to jest).
Naprawdê tak ciê¿ko jest Ci poj±æ, ¿e dla wiêkszo¶ci kobiet du¿y penis to taki, który im wystarcza do szczê¶cia i który sprawia im ogromn± przyjemno¶æ w seksie, a nie taki, który Ty sobie wyobra¿asz?
Ale przecie¿ Zev dok³adnie o tym pisze ...

Edytowane przez 201705042038
Czas edycji: 2015-04-30 o 22:31
201705042038 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-04-30, 23:28   #184
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 907

Dobra, to i ja siê wypowiem Pewnie wiele osób pomy¶li, ¿e piszê g³upoty, no ale trudno :P I nawet je¶li autorka ju¿ zdecydowa³a...

S± ludzie, którzy umiej± tañczyæ. Lubi± to w miarê, nawet tañcz± regularnie. Jest to dla nich mi³y dodatek do ¿ycia. A s± tacy, którzy tañcz± wspaniale. I jako¶ widaæ po nich, ¿e oni siê urodzili po to, ¿eby tañczyæ i naprawdê nie powinni robiæ niczego innego. Tamci pierwsi mogliby przestaæ, mogliby wybraæ co innego, a ci drudzy nie.

S± tacy, co umiej± malowaæ. I jest te¿ Picasso. S± ci, którym zdarzy³o siê komponowaæ muzykê. I jest Mozart.

Tak samo jest ze zwi±zkami. Wiêkszo¶æ par jest... taka ok. S± ze sob±, lubi± siê, nawet kochaj±. Czasem siê k³óc±, pracuj± nad tym, ¿eby ¿yæ w zgodzie. Generalnie te pary dzia³aj± w oparciu o te same zasady - raczej ciê¿ko im bêdzie przeskoczyæ rzeczy w stylu super ciê¿ka choroba partnera itp. Ale s± te¿ takie pary, gdzie ludzie wydaj± siê serio stworzeni dla siebie. I a¿ chce siê powiedzieæ "oni mieli byæ razem". Nawet los zdaje siê im w tym pomagaæ :P To s± takie pary, gdzie ani choroba, ani strata czego¶, ani odleg³o¶æ nie mo¿e podzieliæ dwojga ludzi i tam, gdzie inni wymiêkaj± oni jako¶ id± dalej. Jak to jest mo¿liwe? Nie mam zielonego pojêcia. Ale s± takie historie. I tu naprawdê rozmiar nie mia³by znaczenia, choæ "normalnie" ma. Tutaj jedna z tych osób kocha³aby t± drug± nawet, gdyby zosta³ z niej sam g³os. Po co piszê te bzdury? Bo wierzê, ¿e ka¿dego staæ na to, ¿eby znalaz³ takiego kogo¶ dla siebie, z kim stworzy³by taki zwi±zek. I moim zdaniem - autorko - to nie ten go¶æ. Po prostu nie ten. I tyle.

Edytowane przez MistrzyniDrugiegoPlanu
Czas edycji: 2015-04-30 o 23:45
MistrzyniDrugiegoPlanu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 00:48   #185
Vallarr
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 480
GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Cytat:
Orgazmy s± ³echtaczkowe i dlatego dochodzê,¿e siê o mnie ociera, a nie dlatego, ¿e go czuje, bo niestety nie czujê.
I ciê¿ko kogo¶ "ostro zer¿n±æ", jak osoba "r¿niêta" nie czuje tego "r¿niêcia". /tzn. nie raz ju¿ próbowali¶my "ostrego r¿niêcia", lecz niestety oprucz tego, ¿e szybciej siê ruszali¶my nic wiêcej siê nie zmieni³o (czyt. odczucia siê nie zmieni³y, a raczej ich brak)
Ok, rozumiem.

Cytat:
KOCHAM GO I K**WA MAÆ, NIE CHCÊ BEZ NIEGO ¯YÆ!
Za przeproszeniem chyba pie**olnê ten problem w pi*du i spróbujemy wszystkiego jeszcze raz, kupimy jeszcze wiêcej zabawek, a mo¿e i znajdziemy co¶ nowego... kurde przecie¿ codzieñ wychodzi co¶ nowego pewno. Nie chcê straciæ tej mi³o¶ci, dlatego w³a¶nie tak mi jest ciê¿ko, bo walczê! Bo nie chcê rezygnowaæ z prawdziwej mi³o¶ci jaka przydarzy³a mi siê w ¿yciu! Wiem, ¿e warto o ni± walczyæ. Niejednokrotnie te¿ s³ysza³am, bo przeszpera³am trochê internet, ¿e wiele kobiet te¿ ma tak± sprawê w swoim zwi±zku, ale kochaj± i nie chc± byæ z kim¶ innym bez wzglêdu na wszystko.
Ok, nie rozumiem jednak.

To, ¿e kto¶ w internecie co¶ - niewiele zmienia w waszej obecnej sytuacji, kiedy niesatysfakcjonuj±cy seks wp³ywa na zwi±zek i rodzi problemy. Fajnie, ¿e chcesz. Tylko wypróbowali¶cie ju¿ tyle, ¿e rozwi±zanie brzmi jak "wiêcej tego samego". Nie dzia³a³o do tej pory, to nagle ma magicznie zadzia³aæ? Trochê oszukujesz sam± siebie, z dobrymi intencjami oczywi¶cie.

W poprzednim po¶cie nie tyle chodzi³o mi o ex, ile o emocje zwi±zane z seksem. Zafiksowa³a¶ siê na tym wype³nieniu i braku satysfakcji tak bardzo, ¿e wp³ywa na resztê ¿ycia. Wype³nienia nie bêdzie, skoro nawet operacji w ¿adn± stronê nie rozwa¿acie, a to chyba drugi oczywisty sposób po kulkach.
Szuka³bym satysfakcji przez emocje, bez spinania siê, bez pretensji, by¶ by³a zadowolona, zaspokojona i szczê¶liwa po, a nie rozczarowana. Tyle tylko, ¿e to wymaga zmiany podej¶cia, a nie wiêkszej ilo¶ci magicznych zabawek. Zmiany podej¶cia, ¿eby odkryæ rado¶æ z seksu i jednocze¶nie by facet j± widzia³. Piszesz tak, jakby jej ju¿ od dawna nie by³o w ogóle.

Chcesz tego faceta i chcesz wype³nienia, z jednego zrezygnowaæ trzeba, a ca³o¶æ ci±gle brzmi tak, jakby¶ oczekiwa³a obu. Seksuolog, sama, bo to Twój problem teraz. Dok³adnie tak, jakby¶ nie dochodzi³a pochwowo i uzale¿nia³a seks od tego.
Vallarr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 01:09   #186
zlotniczanka
plum plum

Wiadomo¶ci: 4 384

tak trochê offtop, ale dla mnie seks Autorki i jej partnera powoli wygl±da jak w przypadku par, które od lat staraj± siê bez sukcesu o dziecko. Termometry, kalendarzyki, dni p³odne prze³o¿one na poczucie go w pochwie, technikê, orgazm. W obu przypadkach efekt jest jeden - narastaj±ca frustracja i pogubienie tego, co jest najwa¿niejsze.
Mo¿e Autorko, wróæcie do korzeni? Zamiast usi³uj±c osi±gn±æ zamierzony cel po prostu spêd¼cie mi³y wieczór w ³ó¿ku? Zróbcie sobie oboje masa¿, przytulajcie, zupe³nie bez seksu. Tak, ot, spontanicznie. Poczujcie swoj± obecno¶æ nawzajem.

zlotniczanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 01:19   #187
201705042038
Konto usuniête

Znów siê zgadzam z Vallarr...

Takie próby "dopasowania" s± na wiza¿u czêsto odbierane, jako zamach na kobiec± seksualno¶æ, po¶wiêcanie potrzeb dla Misia itd - nie zgadzam siê z tym. On ju¿ zrobi³ wszystko, co móg³. Zrobi³ wiêcej, ni¿ ja bym zrobi³a, jestem w stanie zrezygnowaæ z jakich¶ bod¼ców, ale pompk± piersi dla faceta bym sobie w ¿yciu nie powiêksza³a. Teraz kolej na autorkê.

Ogólnie ca³y wyd¼wiêk w±tku jest taki, ¿e autorka ma problem, bo on jej nie zaspokaja, jego traktuje siê tu troche z lito¶ci±. Oni maj± wspólny problem, dla faceta chyba niekoniecznie luzy s± tu k³opotem, co fakt, ¿e widzi partnerkê rozczarowan±. Znów - wola³abym z czego¶ w seksie zrezygnowaæ, ni¿ ¿eby moje starania spotyka³y siê z tak± reakcj±.

Tak szczerze, gdybym oczekiwa³a, ¿e satysfakcjonuj±cy seks zela¿y od spe³nienia wszystkich moich technicznych wymagañ, postawi³abym na wibrator.

I jeszcze jedno, ¿egnaj±c siê z eks, ¿egnamy nie tylko sposób, w jaki on rano pi³ kawê, ale równie¿ nasze wspólne ¿ycie erotyczne. Wg mnie nie ma sensu próbowaæ potem to odtwarzaæ z nowym partnerem, bo ka¿dy cz³owiek jest inny. Pozostaje cieszyæ siê tym, co nam druga strona daje i próbowaæ budowaæ co¶ nowego, albo zapronowaæ by³emu uk³ad FF.

Seksuolog nie pomóg³, bo pewnie uzna³ Was za kolejn± parê, która ma jaki¶ tam ma³y problem z dopasowaniem, wiêc podrzuci³ standardowe rozwi±zania. Skoro nawet seksuolog twierdzi, ¿e dla zgranej pary to nie problem, to chyba wie, co mówi i chyba faktycznie rozwi±zañ Waszej sytuacji trzeba szukaæ troche gdzie indziej.

Po ostatnie - seks bardzo zale¿y od emocji. I nawet nie tylko tych w trakcie, ale tych, które czujemy z perspektywy czasu. Opisa³a¶ nam tu swoje ¿ycie seksualne jako totalny dramat, ma³a zmiana nastroju i ju¿ siê okazuje, ¿e jednak nie by³o tak ¼le i by³ moment, ¿e byli¶cie usatysfakcjonowani.

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Poka¿ wiadomo¶æ
tak trochê offtop, ale dla mnie seks Autorki i jej partnera powoli wygl±da jak w przypadku par, które od lat staraj± siê bez sukcesu o dziecko. Termometry, kalendarzyki, dni p³odne prze³o¿one na poczucie go w pochwie, technikê, orgazm. W obu przypadkach efekt jest jeden - narastaj±ca frustracja i pogubienie tego, co jest najwa¿niejsze.
O to to!
Stary 2015-05-01, 09:35   #188
mw86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261
GG do mw86

Cytat:
Napisane przez Vallarr Poka¿ wiadomo¶æ
Ok, rozumiem.

Ok, nie rozumiem jednak.

To, ¿e kto¶ w internecie co¶ - niewiele zmienia w waszej obecnej sytuacji, kiedy niesatysfakcjonuj±cy seks wp³ywa na zwi±zek i rodzi problemy. Fajnie, ¿e chcesz. Tylko wypróbowali¶cie ju¿ tyle, ¿e rozwi±zanie brzmi jak "wiêcej tego samego". Nie dzia³a³o do tej pory, to nagle ma magicznie zadzia³aæ? Trochê oszukujesz sam± siebie, z dobrymi intencjami oczywi¶cie.

W poprzednim po¶cie nie tyle chodzi³o mi o ex, ile o emocje zwi±zane z seksem. Zafiksowa³a¶ siê na tym wype³nieniu i braku satysfakcji tak bardzo, ¿e wp³ywa na resztê ¿ycia. Wype³nienia nie bêdzie, skoro nawet operacji w ¿adn± stronê nie rozwa¿acie, a to chyba drugi oczywisty sposób po kulkach.
Szuka³bym satysfakcji przez emocje, bez spinania siê, bez pretensji, by¶ by³a zadowolona, zaspokojona i szczê¶liwa po, a nie rozczarowana. Tyle tylko, ¿e to wymaga zmiany podej¶cia, a nie wiêkszej ilo¶ci magicznych zabawek. Zmiany podej¶cia, ¿eby odkryæ rado¶æ z seksu i jednocze¶nie by facet j± widzia³. Piszesz tak, jakby jej ju¿ od dawna nie by³o w ogóle.

Chcesz tego faceta i chcesz wype³nienia, z jednego zrezygnowaæ trzeba, a ca³o¶æ ci±gle brzmi tak, jakby¶ oczekiwa³a obu. Seksuolog, sama, bo to Twój problem teraz. Dok³adnie tak, jakby¶ nie dochodzi³a pochwowo i uzale¿nia³a seks od tego.
Zgadzam siê. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Co by by³o po urodzeniu dziecka w momencie rozci±gniêcia? To ju¿ w ogóle nic by nie by³o czuæ.

Wymianka
mw86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 14:32   #189
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Autorko, mam wielk± nadziejê, ¿e za pó³ roku nie napiszesz, ¿e znowu jest ¼le. Facet ju¿ wie, ¿e rozmiar jest problemem, wiêc to bêdzie wracaæ.
A, i jest na Seksie w±tek o rozmiarach, gdzie niektórzy staraj± siê udowodniæ, ¿e to nie ma znaczenia, a na Intymnym co tydzieñ s± zak³adane co najmniej 2 w±tki o niedopasowaniu... Przypadek?
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 14:37   #190
201705042038
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
A, i jest na Seksie w±tek o rozmiarach, gdzie niektórzy staraj± siê udowodniæ, ¿e to nie ma znaczenia, a na Intymnym co tydzieñ s± zak³adane co najmniej 2 w±tki o niedopasowaniu... Przypadek?
Nie ¶ledzê Intymnie a¿ tak dok³adnie, ale wiêc co¶ mog³o mi umkn±æ, ale nie widzê tu dwóch w±tków na tydzieñ na ten temat.
Stary 2015-05-01, 15:05   #191
teklaem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 253

Mo¿e to g³upie pytanie i by³a ju¿ na nie odpowied¼, ale widocznie przegapi³am-

Autorka nie czuje 'wype³nienia' i nie jest zadowolona z seksu (zrozumia³e) ale jej partner czuje i dochodzi? No bo skoro ona jest za szeroka dla niego a on za w±ski dla niej to dzia³a to chyba w dwie strony i on te¿ nie czuje zbyt wiele jak w ni± wchodzi? A raczej w³a¶nie tylko przy 'wej¶ciu' co¶ czuje a pó¼niej niewiele. Czy jego to nie frustruje?

W ka¿dym b±d¼ razie, ciê¿ka sprawa i ¿yczê Wam powodzenia. Je¶li jest tak jak piszesz, i to jest "TEN" to mo¿e warto walczyæ bo ju¿ mo¿esz nie spotkaæ drugiego takiego cz³owieka. Podobno nie mo¿na mieæ wszystkiego i Wy chyba jeste¶cie kolejnym tego przyk³adem

Ja jestem osob±, która nie wierzy, ¿e to jest tak, ¿e dla ka¿dego jest tam gdzie¶ ten IDEA£, z którym ¿ycie bêdzie bajkowe (wiadomo, przy staraniach obu stron). Niektórzy godz± siê na mniej ze strachu, ¿e takiego idea³u nie znajd± nigdy i choæ ja siê do tych osób nie zaliczam, to rozumiem takie podej¶cie. W¶ród znajomych mojej mamy (pracuje w zawodzie zdominowanym przez kobiety) jest sporo starych panien, niektóre dlatego, ¿e podobno by³y zbyt wybredne Mam nadziejê, jak ka¿dy, ¿e mnie kwestia niedopasowania nie dotknie, ale wydaje mi siê, ¿e je¶li kiedy¶ znajdê cz³owieka, który pod wzglêdem charakteru/pogl±dów bêdzie moim 'wymarzonym' to bêdê walczyæ o taki zwi±zek (je¶li jemu te¿ bêdzie zale¿eæ oczywi¶cie). Ju¿ tyle facetów skre¶la³am w³a¶nie za to, ¿e co¶ by³o nie tak w ich zachowaniu/mieli odmienne pogl±dy, ¿e naprawdê wiem ¿e to sukces znale¼æ kogo¶ kto nam odpowiada pod wzglêdem osobowo¶ci.

Nie wiem czy kto¶ pamiêta, ale w Ojcu Chrzestnym (ksi±¿ce) by³a kobieta, która mia³a operacjê pochwy dlatego, ¿e by³a za lu¼na. (Ja wiem, ¿e Autorka nie jest za lu¼na, tylko partner zbyt ma³y i w±ski)
teklaem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-01, 15:47   #192
Gregorius_
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 848

Mimo wszystko, wydaje mi siê, ¿e na tym etapie to problem le¿y w g³owach i nie idzie ju¿ tego tak ³atwo odkrêciæ.
Tak jak napisa³a dziewczyna kilka postów wy¿ej - to ju¿ przypomina pary, które staraj± siê o dziecko, a ona nie mo¿e zaj¶æ. Kalendarzyki, cuda niewidy itd.
Pewnie oboje maj± do¶æ takiego seksu.

Nie da siê ukryæ, ¿e jeste¶cie niedopasowani. Ty jeste¶ dla niego za lu¼na i potrzebujesz wiêkszego, on z kolei jest dla Ciebie za ma³y i potrzebuje cia¶niejszej. Wg mnie rozmiar MA znaczenie. JEJ rozmiar i JEGO rozmiar. Trudno tutaj spychaæ winê na kogo¶. Po prostu czasami tak jest...

Mam wra¿enie, ¿e jeste¶cie zmêczeni tym problemem. Tzn. nie dziwiê siê, ale efekt jest taki, ¿e wasze g³owy s± ju¿ pewnie "zamkniête". Chcieliby¶cie zwyczajnie uprawiaæ seks, a tu trzeba kombinowaæ. Z drugiej strony, mê¿czy¼ni w innych krajach maj± jeszcze mniejsze penisy, no i tam jako¶ no ... daj± radê. Nie chcê tutaj podawaæ krajów bo móg³bym siê pomyliæ ale np. na my¶l przychodz± mi Filipiny. Drobni mê¿czy¼ni, a kobiety czêsto "spore". No i jako¶ s± w stanie czerpaæ z seksu satysfakcjê. Jest tyle pozycji - mo¿e warto spróbowaæ kilku nowych (o ile nie próbowali¶cie) ?

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2015-05-01 o 15:49
Gregorius_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-02, 16:54   #193
86lola
Rotmistrz

Wiadomo¶ci: 2 530

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mimo wszystko, wydaje mi siê, ¿e na tym etapie to problem le¿y w g³owach i nie idzie ju¿ tego tak ³atwo odkrêciæ.
Tak jak napisa³a dziewczyna kilka postów wy¿ej - to ju¿ przypomina pary, które staraj± siê o dziecko, a ona nie mo¿e zaj¶æ. Kalendarzyki, cuda niewidy itd.
Pewnie oboje maj± do¶æ takiego seksu.

Nie da siê ukryæ, ¿e jeste¶cie niedopasowani. Ty jeste¶ dla niego za lu¼na i potrzebujesz wiêkszego, on z kolei jest dla Ciebie za ma³y i potrzebuje cia¶niejszej. Wg mnie rozmiar MA znaczenie. JEJ rozmiar i JEGO rozmiar. Trudno tutaj spychaæ winê na kogo¶. Po prostu czasami tak jest...

Mam wra¿enie, ¿e jeste¶cie zmêczeni tym problemem. Tzn. nie dziwiê siê, ale efekt jest taki, ¿e wasze g³owy s± ju¿ pewnie "zamkniête". Chcieliby¶cie zwyczajnie uprawiaæ seks, a tu trzeba kombinowaæ. Z drugiej strony, mê¿czy¼ni w innych krajach maj± jeszcze mniejsze penisy, no i tam jako¶ no ... daj± radê. Nie chcê tutaj podawaæ krajów bo móg³bym siê pomyliæ ale np. na my¶l przychodz± mi Filipiny. Drobni mê¿czy¼ni, a kobiety czêsto "spore". No i jako¶ s± w stanie czerpaæ z seksu satysfakcjê. Jest tyle pozycji - mo¿e warto spróbowaæ kilku nowych (o ile nie próbowali¶cie) ?
Autoraka zapewnia, ze juz wszystko wyprobowali.
I tak to wyglada, ze ich zwiazek jest podobny do par ktore sie staraja o dziecko.
Moze im sie uda, a moze nie? To juz mozemy sobie tylko pogdybac.
86lola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-02, 17:57   #194
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 280

Cytat:
Napisane przez anna87 Poka¿ wiadomo¶æ
Bo czekanie z seksem do ¶lubu po prostu nie jest dla ludzi, dla których w zwi±zku najwa¿niejsza jest "pochwa pe³na penisa".
Bez urazy, ale obstawiam trolla. Nie mam jakiego¶ szalonego do¶wiadczenia, nie chodzê do ³ó¿ka z linijk±, ale nigdy nie mia³am takich k³opotów.
BTW gdzie¶ czyta³am badania, ¿e nie tyle rozmiar siê liczy, co "twardo¶æ" w odczuciach, ale g³owy nie daje, nie dr±¿y³am tematu.
Autorko - testowa³a¶ kulki gejszy?
¯aden troll. To, ¿e Ty nie mia³a¶ takich k³opotów nie oznacza, ¿e inne te¿ nie mia³y. Pozna³am kiedy¶ na imprezie ch³opaka. Zauroczy³am siê nim od pierwszego wejrzenia. Mi³y, inteligentny i zabójczo przystojny. Dla mnie by³ idea³em. Na jego widok serio miêk³y mi kolana i nigdy ¿aden facet nie zrobi³ na mnie takiego wra¿enia. Zaczêli¶my siê spotykaæ. By³o mi³o i sympatycznie dopóki nie poszli¶my do ³ó¿ka. Mia³ tak ma³ego penisa, ¿e nie s±dzi³am, ¿e mo¿na takiego mieæ. By³ i krótki i cienki. Seks to by³a tragedia. Nie odczuwa³am ¿adnej przyjemno¶ci, bo go nie czu³am. To by³o co¶ na zasadzie jakbym wsadza³a sobie tampon Na szczê¶cie on musia³ wyjechaæ za granicê i nasza znajomo¶æ rozesz³a siê po ko¶ciach. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku z kim¶ takim. Niby seks nie jest najwa¿niejszy, ale jednak jest wa¿ny. Seks analny, oralny, z zabawkami to dla wiêkszo¶ci pó³fabrykaty, dodatek i na sta³e nie zast±pi normalnego stosunku. Rozumiem w pe³ni frustracjê Autorki i niestety wydaje mi siê, ¿e rozstanie nast±pi prêdzej czy pó¼niej. Niezadowolenie z seksu prze³o¿y siê na inne sfery ¿ycia i ciê¿ko bêdzie im siê dogadaæ.
Stary 2015-05-03, 01:33   #195
201705042038
Konto usuniête

I te¿ próbowali¶cie wszystkiego?

Wszystko w seksie mo¿e mieæ znaczenie, nawet kszta³t ma³ego paznokcia u lewej nogi, je¶li kto¶ sobie to wkrêci. I doznania z ka¿dym partnerem s± inne.
S± osoby, które satysfakcjê osi±gaj± tylko masturbuj±c siê przy porno. I to jest ok, ale nie uwa¿acie, ¿e co¶ ich w ¿yciu omija?
Wszystko jest w porz±dku, je¶li odbywa siê w granicach prawa i obie strony maj± z tego frajdê. Tutaj obie strony s± rozczarowane. Powodem jest konflikt miêdzy jego mo¿liwo¶ciami a jej fetyszem, a nie ¿e ona ma problem, bo on ma za ma³ego. W jedn± stronê ju¿ dzia³ali, z wiadomym skutkiem, pozostaje popracowaæ nad podej¶ciem, albo siê rozej¶æ. Seksuolodzy twierdz±, ¿e samo "niedopasowanie" nie oznacza automatycznie niesatysfakcjonuj±cego seksu i ja im wierzê.
Stary 2015-05-03, 12:05   #196
201607040946
Konto usuniête

Uwa¿am, ¿e oznacza. I czujê, ¿e albo autorka bêdzie siê dalej mêczyæ, albo w koñcu rozstanie siê ze swoj± mi³o¶ci±. Bo mi³o¶æ to nie wszystko.
Stary 2015-05-03, 12:08   #197
Mojwa
zuy mod

Wiadomo¶ci: 23 352
GG do Mojwa

Cytat:
Uwa¿am, ¿e oznacza. I czujê, ¿e albo autorka bêdzie siê dalej mêczyæ, albo w koñcu rozstanie siê ze swoj± mi³o¶ci±. Bo mi³o¶æ to nie wszystko.
albo siê z tym pogodzi i nauczy siê czerpaæ rado¶æ z takiego seksu, jaki ma

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-03, 12:08   #198
201705042038
Konto usuniête

Cytat:
Szczerze, to te¿ tak obstawiam, moim zdaniem za daleko to wszystko zasz³o i np. ja bym sie ju¿ nigdy nie czu³a swobodnie z kim¶, kto by mi wyrzuca³ tyle czasu, ¿e jestem za lu¼na. No ale je¶li chc± powalczyæ i czuj± siê na si³ach, ¿eby to naprawiaæ, to mogê tylko trzymaæ kciuki i doradzaæ, na ile potrafiê.
Stary 2015-05-03, 12:25   #199
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez anna87 Poka¿ wiadomo¶æ
Szczerze, to te¿ tak obstawiam, moim zdaniem za daleko to wszystko zasz³o i np. ja bym sie ju¿ nigdy nie czu³a swobodnie z kim¶, kto by mi wyrzuca³ tyle czasu, ¿e jestem za lu¼na. No ale je¶li chc± powalczyæ i czuj± siê na si³ach, ¿eby to naprawiaæ, to mogê tylko trzymaæ kciuki i doradzaæ, na ile potrafiê.
My¶lê, ¿e facet bêdzie siê czu³ ¼le, przecie¿ wie, ¿e ma ma³ego i nie zadowala autorki. Nie mo¿e ci±gle zrzucaæ winê na jej lu¼n± pochwê, bo lu¼na ju¿ nie jest. Ciekawe, jak jego duma...

Cytat:
Napisane przez Mojwa Poka¿ wiadomo¶æ
albo siê z tym pogodzi i nauczy siê czerpaæ rado¶æ z takiego seksu, jaki ma
Zdaje siê, ¿e pisa³a, ¿e potrzebuje wype³nionej pochwy, a ma³y penis jej tego nie zapewni. Wiem, s± inne rodzaje seksu, prawie ka¿d± kobietê da siê zadowoliæ nawet ma³ym palcem (je¶li ma orgazmy pochwowe), ale uczucia zespolenia, wype³nienia i dobrego zer¿niêcia ma³y penis nie zapewni. Smutne, ale to prawda.
Stary 2015-05-03, 12:30   #200
Mojwa
zuy mod

Wiadomo¶ci: 23 352
GG do Mojwa

Cytat:
Zdaje siê, ¿e pisa³a, ¿e potrzebuje wype³nionej pochwy, a ma³y penis jej tego nie zapewni. Wiem, s± inne rodzaje seksu, prawie ka¿d± kobietê da siê zadowoliæ nawet ma³ym palcem (je¶li ma orgazmy pochwowe), ale uczucia zespolenia, wype³nienia i dobrego zer¿niêcia ma³y penis nie zapewni. Smutne, ale to prawda.
Nie twierdzê, ¿e jej to zapewni - ale mo¿e bêdzie w stanie pogodziæ siê z tym.
jakby facet ze mn± zerwa³ z powodu problemów w seksie to w najlepszym przypadku zamknêliby mnie w psychiatryku, w gorszym - w trumnie na cmentarzu.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-03, 12:32   #201
narcyzowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 568

Ale dlaczego jest tak, ¿e prawie ka¿da wiza¿anka przyzna, ¿e seks jest wa¿ny, nawet bardzo wa¿ny, a jak przychodzi co do czego, "to tylko seks, g³upi powód, ¿eby zrywaæ"?
narcyzowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-03, 12:34   #202
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Mojwa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie twierdzê, ¿e jej to zapewni - ale mo¿e bêdzie w stanie pogodziæ siê z tym.
jakby facet ze mn± zerwa³ z powodu problemów w seksie to w najlepszym przypadku zamknêliby mnie w psychiatryku, w gorszym - w trumnie na cmentarzu.
Te¿ kiedy¶ tak my¶la³am, ale mi przesz³o Ka¿dy ma prawo mieæ swoje "wymagania", je¶li facetowi nie spodoba siê to, jaka jestem w ³ó¿ku, có¿, poszukam innego i nie bêdê mêczyæ jego ani siebie. Albo robiê siê z wiekiem wredna i cyniczna

No w³a¶nie, ciekawe, czy mog³aby siê z tym pogodziæ... Ja chyba wiem, co bym zrobi³a. Prawdopodobnie.
Stary 2015-05-03, 12:53   #203
201705042038
Konto usuniête

Cytat:
My¶lê, ¿e facet bêdzie siê czu³ ¼le, przecie¿ wie, ¿e ma ma³ego i nie zadowala autorki. Nie mo¿e ci±gle zrzucaæ winê na jej lu¼n± pochwê, bo lu¼na ju¿ nie jest. Ciekawe, jak jego duma...
A sk±d te dane? Swoich wymiarów nie podawa³a . Równie dobrze on jest za ma³y dla niej, jak i ona za lu¼na na niego. Ale nadal uwa¿am, ¿e nie w ró¿nicy rozmiarowej problem.

Cytat:
Uczucie zespolenia jest w g³owie. Uczucie dobrego r¿niêcia te¿.
Nasze gusta w tej kwestii zale¿± g³ównie od wcze¶niejszych do¶wiadczeñ, nie tylko np. pierwszego razu, równie¿ tych, których czêsto nawet ¶wiadomie nie pamiêtamy, obejrzanych filmów porno itd. W mniejszym stopniu od naszych warunków fizycznych.

Cytat:
Te¿ kiedy¶ tak my¶la³am, ale mi przesz³o Ka¿dy ma prawo mieæ swoje "wymagania", je¶li facetowi nie spodoba siê to, jaka jestem w ³ó¿ku, có¿, poszukam innego i nie bêdê mêczyæ jego ani siebie. Albo robiê siê z wiekiem wredna i cyniczna
Tu siê zgadzam, te¿ ju¿ nie czujê siê w obowi±zku byæ w stanie idealnie zaspokoiæ ka¿dego faceta .

Inna sprawa, gdy chodzi o mi³o¶æ. Tutaj wybór by³by dla mnie oczywisty, o dobre r¿niêcie nietrudno, a kochaj±cego, uczciwego partnera niektórzy ca³e ¿ycie szukaj±. My¶lê, ¿e przy odrobinie wiedzy i chêci obu stron niewiele by³oby dla mnie problemów nie do przeskoczenia w tej kwestii. Dla mnie mi³o¶æ i szacunek to podstawa równie¿ w ³ó¿ku, szczególnie, je¶li my¶limy o kim¶ na ca³e ¿ycie. Pan polegaj±cy g³ównie na wra¿eniu swojego rozmiaru i akurat przypadkiem wpasowuj±cy siê w oczekiwania, na d³u¿sz± metê mo¿e byæ nie do zniesienia (co nie znaczy, ¿e ka¿dy facet z du¿ym rozmiarem jest ³ó¿kowym egoist± ). Z kim¶, kto siê stara, jest otwarty i szanuje moje potrzeby (i w drug± stronê tak samo, oczywi¶cie) zawsze mo¿na siê dogadaæ. Ale to ju¿ prawie filozoficzne rozwa¿ania, takie jest moje zdanie, autorka i jej facet sami musz± podj±æ decyzjê.
Stary 2015-05-03, 13:28   #204
201607040946
Konto usuniête

Oj, nie zgadzam siê. Ja rzuci³am kiedy¶ partnera, bo mia³ ma³ego. Naprawdê by³ kochany, dobry, stara³ siê, dba³ o mnie, ale nic nie czu³am. NIC. Wiem, jak to jest byæ dobrze zer¿niêt± (nie wychwalam du¿ych cz³onków, o nie, mówiê o ¶rednich), ale ma³y tego nie zapewni. Tak samo nie wyobra¿am sobie Pana w relacji bdsm, który ma ma³ego cz³onka. Tak, dominacja jest w g³owie, ale jak dominowaæ ma³ym sprzêtem?
ale to tylko moje zdanie. Mówiê tylko, ¿e mi³o¶æ to nie wszystko. Mo¿na czuæ zespolenie w g³owie, ale w pochwie musze czuæ ogieñ

p.s. du¿y te¿ jest problematyczny, ¿eby nie by³o
Stary 2015-05-03, 14:07   #205
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 280

Pewnie ka¿d± kobiet± da siê w jaki¶ sposób zaspokoiæ, ale to chyba nie chodzi ¿eby jako¶. Chodzi o to ¿eby seks by³ namiêtny, przyjemny, dawa³ spe³nienie oboju partnerom, ¿eby w sypialni by³ ogieñ, a nie, ¿e masz orgazm to wystarczy i dziêkujê do widzenia. Wiadomo, ¿e nie zawsze pierwszy seks z nowym partnerem jest doskona³y, bo potrzeba czasu ¿eby siê nawzajem poznaæ i dopasowaæ, ale czasem tego dopasowania nie ma. My¶lê, ¿e mora³ tego w±tku jest taki, ¿e nie warto czekaæ z seksem nie wiadomo ile, a tym bardziej do ¶lubu. Na pocz±tku zawsze jest tylko jakie¶ zauroczenie, wiêc ³atwiej siê rozstaæ w przypadku kiepskiego seksu. Autorce wspó³czujê, bo kocha ch³opaka, wie ¿e jest dobrym cz³owiekiem, ¿e seks nie jest najwa¿niejszy, ale jednak wa¿ny jest i zwi±zek nie jest taki jak powinien byæ.
Stary 2015-05-03, 14:16   #206
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez pozytywnienastawiona_ Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie ka¿d± kobiet± da siê w jaki¶ sposób zaspokoiæ, ale to chyba nie chodzi ¿eby jako¶. Chodzi o to ¿eby seks by³ namiêtny, przyjemny, dawa³ spe³nienie oboju partnerom, ¿eby w sypialni by³ ogieñ, a nie, ¿e masz orgazm to wystarczy i dziêkujê do widzenia. Wiadomo, ¿e nie zawsze pierwszy seks z nowym partnerem jest doskona³y, bo potrzeba czasu ¿eby siê nawzajem poznaæ i dopasowaæ, ale czasem tego dopasowania nie ma. My¶lê, ¿e mora³ tego w±tku jest taki, ¿e nie warto czekaæ z seksem nie wiadomo ile, a tym bardziej do ¶lubu. Na pocz±tku zawsze jest tylko jakie¶ zauroczenie, wiêc ³atwiej siê rozstaæ w przypadku kiepskiego seksu. Autorce wspó³czujê, bo kocha ch³opaka, wie ¿e jest dobrym cz³owiekiem, ¿e seks nie jest najwa¿niejszy, ale jednak wa¿ny jest i zwi±zek nie jest taki jak powinien byæ.
I to jest smutne jak cholera.
Stary 2015-05-03, 14:20   #207
201705042038
Konto usuniête

"My¶lê, ¿e mora³ tego w±tku jest taki, ¿e nie warto czekaæ z seksem nie wiadomo ile, a tym bardziej do ¶lubu."

Ale oni nie czekali nie wiadomo ile, parê miesiêcy to znów nie a¿ taki wynik. No i w przypadku ludzi, którzy czekaj± do ¶lubu, odpada problem porównania z innymi partnerami (co nie znaczy, ¿e to jaka¶ recepta na udany seks, jak niektórzy twierdz±).

" Chodzi o to ¿eby seks by³ namiêtny, przyjemny, dawa³ spe³nienie oboju partnerom, ¿eby w sypialni by³ ogieñ, a nie, ¿e masz orgazm to wystarczy i dziêkujê do widzenia. "

Wydaje mi siê, ¿e partner autorki wcale nie ma takiego podej¶cia. Ale zgadzam siê, namiêtno¶æ, po¿adanie, spe³nienie s± wa¿niejsze, od samego orgazmu, a tutaj tego nie ma...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 18:06   #208
notesik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

a mo¿e wibrator?
ze swojego do¶wiadczenia mogê dodaæ, ¿e z moim poprzednim partnerem nigdy nie mia³am orgazmu pochwowego a zawsze dochodzi³am (orgazmem ³echtaczkowym)! po prostu podczas stosunku robi³ mi dobrze palcem (stymuluje Ci ³echtaczkê, jednocze¶nie uprawiaj±c seks). Uwielbia³am z nim seks, mimo tego, ¿e jego penis nie by³ du¿y to zawsze seks koñczy³ siê orgazmem moim i jego polecam , nie wiem czy próbowali¶cie, ale my¶lê, ¿e to na pewno by wam pomog³o
notesik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-04, 12:05   #209
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

Cytat:
Napisane przez notesik Poka¿ wiadomo¶æ
a mo¿e wibrator?
ze swojego do¶wiadczenia mogê dodaæ, ¿e z moim poprzednim partnerem nigdy nie mia³am orgazmu pochwowego a zawsze dochodzi³am (orgazmem ³echtaczkowym)! po prostu podczas stosunku robi³ mi dobrze palcem (stymuluje Ci ³echtaczkê, jednocze¶nie uprawiaj±c seks). Uwielbia³am z nim seks, mimo tego, ¿e jego penis nie by³ du¿y to zawsze seks koñczy³ siê orgazmem moim i jego polecam , nie wiem czy próbowali¶cie, ale my¶lê, ¿e to na pewno by wam pomog³o
nie przeczyta³a¶ ca³ego w±tku, prawda?
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-05-04, 12:56   #210
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 422

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Poka¿ wiadomo¶æ
No nie. Co w zwi±zku z tym?
sorki na offa, ale serio nie znacie nikogo st±d w realu?
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-05-04 20:52:18

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.