Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 09:23   #2611
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
No ale jak już z meneq pisałyśmy, to nie zawsze zależy od nas. Czasem dziecko po prostu urodzi się wrażliwsze na hałas i guzik można z tym zrobić

Mojej corce na spacerze nic nie przeszkadzalo - spala - problem byl tylko w domu

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie kupię więcej termometru, który jest pseudo dotykowy. Jeśli taki to tylko na podczerwień, tylko! Ale tym razem chyba skuszę się na taki w smoczku. O ile w ogóle będę kupowała, bo u młodej stosowałam zwykły pod pachę i to nie był żaden problem.

Tez polecam zwykly, pomiar jest najdokladniejszy

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

aakkzzii kciuki!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 09:26   #2612
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Rany, znowu mnie boli glowa

Dziś popołudniu wizyta, ale nie wiem czy bedzie połówkowe czy nie, okaze się w praniu

Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziewczynki, trzymajcie kciuki. O 11:30 mam polowkowe. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku
a to bd przez brzuch czy dowcipnie ?

Trzymamy kciuki
Ja mam przez brzuch, ale jak pytałam o fotel to mówi, że zawsze badanie będzie, wiec mnie to nie ominie do końca ciąży :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 09:30   #2613
oczarowana
Zadomowienie

no aakkzzi czekam z niecierpliwością na płeć twego maluszka

bianeczka współczuje tych pierepałek ze sklepem dzieciowym w sprawie wózka. ja również stwierdzam fakt,że w sklepach o danej tematyce (dziecięcych,sportowych itp.) pracuje wiele ludzi,którzy komplentnie nie znają się na swojej robocie a już wgl nie sa zainteresowani tym co sklep ma/nie ma na stanie,nie potrafią dobrać produktu,powiedzieć czego kolwiek o nim albo na dzień dobry cie olewają wielkim siurem-jak tylko wejdziesz do sklepu -stajesz się dla nich "nie widoczna"
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 09:33   #2614
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Expander Mondo wersja Ecco
Z tego co pamiętam też mam go ba liście

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-07, 09:33   #2615
Sandrusia91
Zadomowienie

Są nowe kolory pościeli do mojego łóżeczka

Szaro-mietowy

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-07, 09:34   #2616
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, trzymajcie kciuki. O 11:30 mam polowkowe. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku
Powodzenia, ja mam o 17

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-07, 09:37   #2617
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Zjadlam śniadanko i nadal jestem glodna, nic mi sie nie chcę atu do lekarza, pozniej do zoologa po lekarstwo dla ryb bo maja ospe, i do 18 w pracy.
Ehh

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 09:39   #2618
Sandrusia91
Zadomowienie

Tyle dziewczyn dzisiaj wizyty ma

A moja dopiero za 13 dni :/
I to jeszcze bez usg

Poproszę go żeby spojrzał na płeć a jak nie to chyba zapłacę 35€ za usg, bo chciałabym już ciuszki kupić i być pewna :/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-07, 09:52   #2619
bianeczkaa
Zakorzenienie

Eureka
Po wykonaniu wielu telefonów wreszcie trafiłam na konkretną babeczkę, która miała ogromne pojęcie o tym co sprzedaje. Aż się ze szczęścia powyłam, bo już byłam załamana. Dowiedziałam się, że nasz fotelik można zamontować w wózku Expandera, chociaż jest on pod kiepskim kątem, tak jak większosć fotelików, tylko nikt o tym niestety nie mówi. Dodała jednak, że gdyby ona miała wybrać, to wolałaby lepszy fotelik, bo wozidełko wpięte w stelaż używa się rzadko. I dodała, że fotelik Recaro Privia jest to chyba najbezpieczniejszy fotelik w tym momencie na rynku. Serio, nie przypuszczałam I właśnie tam kupię wózek.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 09:53   #2620
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj poplakalam się, uświadomiłam sobie ze do tego dnia co raz bliżej i czy dam radę sobie ze wszystkim.
Nawet zaczynam się bać trochę tego.
ja mam to samo,chciaż najbardziej przeraża mnie szukanie nowej pracy jak będę na ostatnich miesiacach 12 miesiecznego macierzyńskiego. do swojej obecnej pracy nie zamierzam wracać bo nie ma takiej opcji bym na 7 rano jezdziła pks 40 km w jedną stronę ( a połączenia są ujowe-wstawac bym musiała przed 4!),na drugie auto nas nie stać-nawet nas na nowe nie stać i długo stać nie będzie. poza tym jestem tylko technikiem fizjoterapii a techników się już nigdzie nie przyjmuje-nawet tych co pracują wiele lat i są KIMŚ w swoim zawodzie. Lepszy mgr świeżo upieczony który się na niczym nie zna niż doswiadoczony technik po dodatkowych mocnych kursach. ja wgl nie chce wracać do zawodu.12 lat wystarczy tej męki za marną kase.niby mam jakis pomysł na biznes ale czy to sie sprawdzi w tym miescie w którym mieszkam Zawsze marzyła mi się praca ze zwierzetami-szkoda ze tu nie ma ZOO bo byłabym przeszczesliwa jako opiekun hm...np. hipopotamów-nawet jakbym miała sprzatac ich kolosalne kupska all day
Chce zrobić kursy: bechawiorysty piesów i/lub pettsittera-opiekuna zwierzat.

no i rzecz jasna boje się porodu-właściwie nie wiem czego w nim najbardziej-czy bólu nie do zniesienia czy przeróżnych 'atrakcji' z nim związanych-np.tego że zabraknie miejsca dla mnie i wijac sie w konwulsjach bede musiałą czekać na IP aż sie raczy zwolnic sala. albo że jakieś komplikacje wystąpią-że coś z dzieckiem się złego podzieje albo ze mną-koleżanka dostała podczas porodu krwotoku wewnętrznego,córke ledwo odratowali a ona była jedną nogą na tamtym świecie w śpiączce przez dwa tygodnie-rodzina sie już z nią żegnała.wypatroszyli ją ze wszystkich kobiecych bebechów w dodatku.
Opieki nad dzieckiem i całej przygody w macierzynstwo nie boję się wcale choć wiem,że będzie raz różowo raz straszno
Stary 2015-05-07, 09:56   #2621
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A ile ma teraz? Moja trzeba porzadnie wybiegac i wowczas spi; niestety caly czas budzi sie w nocy, ale to juz nie jest zwiazane z halasami
W czerwcu skończy 5. Mojej wybiegać nie trzeba, po normalnym dniu zasypia ok. 20 bez problemów. Niestety my też właściwie od pięciu lat nie wiemy, co to przespana cała noc, nawet nie tyle, że się budzi(choć i to się zdarza), to mówi przez sen, często sobie coś krzyknie albo kilka razy w nocy potrafi wołać:"Przykryj mnie!", bo się tak wierci, że ciągle jest odkryta-ogólnie "głośno" spi
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 09:58   #2622
fatal21
Wtajemniczenie

Oczarowana uwielbiasz czarne scenariusze?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Małe na moja ma 3,5 i tez tak mam od czasu do czasu
Stary 2015-05-07, 09:59   #2623
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
W czerwcu skończy 5. Mojej wybiegać nie trzeba, po normalnym dniu zasypia ok. 20 bez problemów. Niestety my też właściwie od pięciu lat nie wiemy, co to przespana cała noc, nawet nie tyle, że się budzi(choć i to się zdarza), to mówi przez sen, często sobie coś krzyknie albo kilka razy w nocy potrafi wołać:"Przykryj mnie!", bo się tak wierci, że ciągle jest odkryta-ogólnie "głośno" spi

To wspolczuje!! Moja ma nieco ponad 2lata i ostatnio zdarzaja jej sie przespane noce z zasypianiem tez nigdy problemow nie bylo - cudowna moc kp ;-)
Stary 2015-05-07, 10:01   #2624
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Aakkzzii- kciuki. Zeby wreszcie dziecko pokazało płeć tak na bank .

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Bianeczka- w necie był za 1499.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tak, ale w wersji standardowej a ja chcę z dodatkiem eco skóry. Są za ok 1570 więc różnica prawie żadna.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Bianeczka ten wózek to chyba mega nowość co?bi nie widzę nigdzie używki.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Aakkzzii życzę aby siusiak nie urósł.
Aż taka nowość nowość to nie, ale jednak nowy, bo wszedł na rynek chyba w 2014. O używkę niesamowicie ciężko a też się cenią. Widziałam chyba jedną ofertę za 1000 zł.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
ja mam to samo,chciaż najbardziej przeraża mnie szukanie nowej pracy jak będę na ostatnich miesiacach 12 miesiecznego macierzyńskiego. do swojej obecnej pracy nie zamierzam wracać bo nie ma takiej opcji bym na 7 rano jezdziła pks 40 km w jedną stronę ( a połączenia są ujowe-wstawac bym musiała przed 4!),na drugie auto nas nie stać-nawet nas na nowe nie stać i długo stać nie będzie. poza tym jestem tylko technikiem fizjoterapii a techników się już nigdzie nie przyjmuje-nawet tych co pracują wiele lat i są KIMŚ w swoim zawodzie. Lepszy mgr świeżo upieczony który się na niczym nie zna niż doswiadoczony technik po dodatkowych mocnych kursach. ja wgl nie chce wracać do zawodu.12 lat wystarczy tej męki za marną kase.niby mam jakis pomysł na biznes ale czy to sie sprawdzi w tym miescie w którym mieszkam Zawsze marzyła mi się praca ze zwierzetami-szkoda ze tu nie ma ZOO bo byłabym przeszczesliwa jako opiekun hm...np. hipopotamów-nawet jakbym miała sprzatac ich kolosalne kupska all day

no i rzecz jasna boje się porodu-właściwie nie wiem czego w nim najbardziej-czy bólu nie do zniesienia czy przeróżnych 'atrakcji' z nim związanych-np.tego że zabraknie miejsca dla mnie i wijac sie w konwulsjach bede musiałą czekać na IP aż sie raczy zwolnic sala. albo że jakieś komplikacje wystąpią-że coś z dzieckiem się złego podzieje albo ze mną-koleżanka dostała podczas porodu krwotoku wewnętrznego,córke ledwo odratowali a ona była jedną nogą na tamtym świecie w śpiączce przez dwa tygodnie-rodzina sie już z nią żegnała.wypatroszyli ją ze wszystkich kobiecych bebechów w dodatku.
Opieki nad dzieckiem i całej przygody w macierzynstwo nie boję się wcale choć wiem,że będzie raz różowo raz straszno
Nikt nie trzyma rodzącej na IP jeśli zabraknie miejsc to mają obowiązek zapewnić ci miejsce w innym szpitalu i transport, jeśli nie masz czym dojechać, także dziewczyny nie dajcie się spławić. Należy wam się karetka. Ale nie martw się, mnie też już dopada lekki lęk, a przecież wiem co mnie czeka To chyba takie wrodzone obawy, nigdy nie wiesz co cię spotka.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-07, 10:01   #2625
party_girl7
Zakorzenienie

A ja już nie mogę doczekać się maluszka, będzie pięknie Dziś mam jakieś pozytywne myśli, przesyłam Wam moją dobra energię!
Zamówiłam dziś materiały na czapeczki i kominy i jestem podjarana tym bardzo, oby mi to wyszło bo dałam ponad 70 zł za zamówienie, ale przynajmniej wiem ze dobra jakość będzie.

Jeszcze wczoraj Tż mi powiedział ze nie może się doczekać tego września jak juz będzie miał mnie i synka na rękach to jakoś tak mi się zachciało żeby to już było :p
A tymczasem idę po szpinak na targ i ciemny Chlebek z ziarnami.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2015-05-07 o 10:03
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 10:01   #2626
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Mojej corce na spacerze nic nie przeszkadzalo - spala - problem byl tylko w domu

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Tez polecam zwykly, pomiar jest najdokladniejszy

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

aakkzzii kciuki!
Moja i na spacerze spała tylko do momentu jeśli nie obudził jej jakiś hałas, a to mogło być wszystko: zbyt głośne auto, krzyki bawiących się na dworze dzieci itp.
Stary 2015-05-07, 10:02   #2627
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze piszę, ze nie odpisuję na smsy, bo ludziom to się w dupach przewraca. Potrafią nawet puścic sygnała, żebyś ty oddzwaniała
Tak żebyś wiedziała. Nie odpisalam mu i zadzwonił chwile temu i mu kulturalnie odpowiedziałam co sadze i wysyłaniu sms o tej porze
Cytat:
I właśnie dlatego ja mam w nocy zawsze wyłączony głos w telefonie

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

meneq, u mnie było tak samo od urodzenia, pamiętam, że nawet pielęgniarka w szpitalu jeszcze powiedziała:"Nawet nie można obok niej przejść, bo już się budzi". Tylko u nas niestety to nie minęło, tzn. i tak jest o niebo lepiej niż było kiedyś, ale generalnie musi być cicho i tyle.
Ja musze mieć sygnał włączony
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja się zawsze zastanawiam gdzie tacy ludzie maja mózg i jakim trzeba być egoistą żeby tak zrobić. Pomijam kwestię kultury...

Ja akurat mam bez ograniczeń wszystko za darmo wiec mnie to nie boli ale ludzie z ogłoszeń to jest jakiś osobny gatunek, serio...

Hahaha nie ma jak czytanie ze zrozumieniem
Tak jak bym chociaż poczekala do 9
Cytat:
Kciuki!
Cytat:

Podobnie jak ty będę szukać pracy pod koniec macierzyńskiego. Chyba ze jak wrócę to mnie zwolnia. Nawet nylo by to lepiej bo zalapie się na kuronia
Stary 2015-05-07, 10:08   #2628
malena1979
Zadomowienie

Kiss, a czemu musisz mieć włączony w nocy? Ja też kiedyś myślałam, że jak wyłączę, to jakaś tragedia będzie, aż mnie kilka razy esemeski pobudziły o 2. w nocy na przykład i powiedziałam:basta
Stary 2015-05-07, 10:08   #2629
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja się nie budzi, ale czasem jak się jej coś śni to popłakuje, albo coś mówi. Na szczęście nie codziennie. A z przykrywaniem jest podobnie ale tylko przed snem "Mamo przykryj mnie, bo nie umiem" Pieści się Pic już w nocy nie pije, siku też nie robi, więc tyle naszego Ogólnie śpi dobrze, nic jej nie budzi. Ja jednak i tak wstaję na siku. Ok 1 i 5:47, codziennie jak w zegarku

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Tak żebyś wiedziała. Nie odpisalam mu i zadzwonił chwile temu i mu kulturalnie odpowiedziałam co sadze i wysyłaniu sms o tej porze

Kciuki!

Podobnie jak ty będę szukać pracy pod koniec macierzyńskiego. Chyba ze jak wrócę to mnie zwolnia. Nawet nylo by to lepiej bo zalapie się na kuronia
Hahha to się pewnie zdziwił

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-07, 10:09   #2630
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Hahha to się pewnie zdziwił
No zdziwiony był
Stary 2015-05-07, 10:14   #2631
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Małe na moja ma 3,5 i tez tak mam od czasu do czasu
zawsze tak mam kiedy czeka mnie Nieznane, w dodatku związane z leczeniem/szpitalem/moim zdrowiem/kogoś bliskiego.
na inne sprawy mam wywalone i podchodzę czasem za bardzo optymistycznie.
wiesz ja nigdy w życiu nie byłam hospitalizowana,nie chorowałam/nie leczyłam się na nic przewlekle. ot smarki,kaszel,napierdziel ający kręgosłup z przeciążen w pracy-to były moje dotychczasowe zdrowotne problemy. zero operacji,gmerań w moich bebechach. wiem że to śmieszne co piszę ale ja od zawsze boje się białych fartuchów i wszystkiego co z tym związane- a sama od 12 lat latam w kitlu i lecze innych

a co do obaw porodowych-nigdy nie rodziłam,wiem czego mogę się spodziewać i nie będę udawać bohaterki,że na luzie podejdę do porodu oraz że to będzie taki lajcik-przyjade,pierdnę urodze i wyjdę wycelebryzowana na bóstwo jak Kate Middleton 3 h po porodzie.
W moim rodzinnym mieście Toruniu gdzie zamierzam rodzic-bo tu gdzie mieszkam we Włocławku-STRACH SIĘ BAĆ wgl leczyć na kurzajki a co dopiero rodzić w ujowych warunkach- moja koleżanka nie została przyjęta na oddział ! rozwarcie miała kilka cm,wiła się w bólach a oni kazali jej czekać albo jechać do najbliższego szpitala w Aleksandrowie! Bogu dzieki że w tym wielkim szpitalu od niedawna pracowała wtedy taka pani dr,która u nas w klinice sanatoryjnej sobie dorabiała.Koleżanka zadzwoniła w desperacji do niej i gdyby nie "po znajomości' to kaska urodziła by cholera wie gdzie-aha karetki nie mieli do dyspozycji by ją przewieźć. i to nie jest opowieść z doopy ale najprawdziwsze fakty.
Ja w porodzie boję się też nie kompetentnej,nawiedzonej położnej,która będzie mnie traktować "z łachy" bo mój poród przerwał jej spijanie kawki w dyżurce.
Stary 2015-05-07, 10:16   #2632
misiskuku
Zadomowienie

wiecie co mój Tż wczoraj powiedział? "Ale masz fajny brzuszek, taki wypukły, jakbyś naprawdę była w ciąży" :O zastanawiam się czy na pewno do niego dotarło, że ja NAPRAWDĘ jestem w ciąży... I boi się jak Królewna kopie, dopiero wczoraj mu uświadomiłam, że dziecku się to podoba bo ma dużo miejsca, gorzej będzie pod koniec. Nie wiedział..
Stary 2015-05-07, 10:36   #2633
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
wiecie co mój Tż wczoraj powiedział? "Ale masz fajny brzuszek, taki wypukły, jakbyś naprawdę była w ciąży" :O zastanawiam się czy na pewno do niego dotarło, że ja NAPRAWDĘ jestem w ciąży... I boi się jak Królewna kopie, dopiero wczoraj mu uświadomiłam, że dziecku się to podoba bo ma dużo miejsca, gorzej będzie pod koniec. Nie wiedział..
hehe,słodkie
Mój TŻ co wieczór robi tzw. "kontrolę brzuszka",ogląda jak urósł itp,itd,maca,gada do małej,ruchów swoją wielką,szorstką od pracy łapą nie jest w stanie poczuć-podobnie jak aakkzziiowy Michał, i zadaje to samo pytanie z wielkim niedowierzaniem:" Tam na prawdę jest nasze dziecko?"
Ja Małą czuję wyraźnie.Jak kopie to doskonale wyczuwam dłonią jej ruchy i aż dziwie sie,ze faceci nie czują.Przyznam sie,ze mojego Mężczyzne to już irytuje bo ja czuje a on nie. Moja Mała wczoraj ustawiła się głową w dół i kopała mnie nad pępkiem i gdzieś tam w otchłani przykręgosłupowej i długo była w takiej pozycji-prawie cały boży dzień,trochę się przestraszyłam czy aby nie za wcześnie sie tak ustawiła.Ale dzisiaj już jest normalnie ustawiona bo kopie po jajnikach albo w bożenę :P

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-05-07 o 10:38
Stary 2015-05-07, 10:40   #2634
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
hehe,słodkie
Mój TŻ co wieczór robi tzw. "kontrolę brzuszka",ogląda jak urósł itp,itd,maca,gada do małej,ruchów swoją wielką,szorstką od pracy łapą nie jest w stanie poczuć-podobnie jak aakkzziiowy Michał, i zadaje to samo pytanie z wielkim niedowierzaniem:" Tam na prawdę jest nasze dziecko?"
Ja Małą czuję wyraźnie.Jak kopie to doskonale wyczuwam dłonią jej ruchy i aż dziwie sie,ze faceci nie czują.Przyznam sie,ze mojego Mężczyzne to już irytuje bo ja czuje a on nie.
Mój też ma szorstkie łapy, ale jednak czuje. Widzę, że im większy mam brzuszek tym do niego wszystko bardziej dociera. Wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie, to poszedł ze mną do łazienki jak chciałam się wykąpać żebym się nie przewróciła. Ja zostałam by jeszcze umyć szczękę, on wyszedł i się położył, a ja jak wychodziłam to się zachłysnęłam śliną to tak się zerwał przerażony - widziałam, że się przestraszył. Czyli czuwa tylko nic nie mówi.
Stary 2015-05-07, 10:41   #2635
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hehe,słodkie
Ja Małą czuję wyraźnie.Jak kopie to doskonale wyczuwam dłonią jej ruchy i aż dziwie sie,ze faceci nie czują.Przyznam sie,ze mojego Mężczyzne to już irytuje bo ja czuje a on nie. Moja Mała wczoraj ustawiła się głową w dół i kopała mnie nad pępkiem i gdzieś tam w otchłani przykręgosłupowej i długo była w takiej pozycji-prawie cały boży dzień,trochę się przestraszyłam czy aby nie za wcześnie sie tak ustawiła.Ale dzisiaj już jest normalnie ustawiona bo kopie po jajnikach albo w bożenę :P

Moj tz tez w pierwszej ciazy bardzo dlugo nic nie czul. A rece ma delikatne jak panienka
Stary 2015-05-07, 10:48   #2636
didi9
Raczkowanie

A mój mężul wczoraj po raz pierwszy poczuł Gabrysiowe kopniaczki! I orzekł: "Ależ ona się tam kotłuje". I pytał potem co to za uczucie itd.

A ja dziś idę na piknik z przyjaciółkami nad wisłę, byłam w biedrze, zrobiłam zakupy, ale brak mi jeszcze piwa.... Gdzie kupujecie tę bavarię 0%? W tesco, w auchan, w kauflandzie? Gdzie ją dostanę?
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 10:49   #2637
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
To widzę tylko ja taka dziwna, że mi rozstania nawet na dwa tygodnie nie przeszkadzają A na weekend to dość często, bo ja jadę do siostry, mąż do rodziców i jest fajnie
mi też rozstanie nie przeszkadzają
tż często gdzieś jeździ w delegacje i czasem z niecierpliwością

a ostatnio jak mnie tak wkurza to jeszcze bardziej czekam, aż sobie gdzieś pojedzie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Wy już się martwicie czy zdążycie, a u mnie dopiero połowa ja jakoś się nie stresuje bo pierwsza połowa szczególnie szybko mi nie minęła, wiec wydaje mi się ze jeszcze kupa czasu. Zresztą tak na ostatni guzik będę wszystko kompletowala po 30tyg, wiec jeszcze 9tyg luzu
ja się denerwuję tylko na to, że mój tż ma wiecznie luz i dużo czasu. Ma kilka spraw do załatwienia przed narodzinami dziecka i z wszystkim czeka na ostatnią chwilę

Cytat:
Czesc!
Wczoraj pisalyscie o tym, zeby nie przestrzegac ciszy przy spiacym dziecku. No to ja mam zupelnie inne doswiadczenie. Moja corka im mlodsza, tym gorzej spala. Jesli juz zasnela, to spala jak zajac, wiec sila rzeczy wszyscy na palcach chodzili. I to minelo... Samo, z dnia na dzien. Jakos w okolicach poltora roku. Teraz jak juz zasnie, to nic jej nie obudzi. Wiec ja jestem kolejny raz zdania, ze trzeba obserwowac dziecko, nie robic nic na sile, podazac za jego i wlasnymi potrzebami a pewnego dnia sie okaze, ze wyroslo z tego etapu
mi bardziej chodzi by nie uczyć dziecka, bo co innego jak trafi nam się istotka wrażliwa, a co innego jak nagle wraz z pojawieniem się dziecka ludzie zaczynają żyć w ciszy.

Cytat:
KCIUKI!!! Czekamy na wieści !!!!

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Tyle dziewczyn dzisiaj wizyty ma

A moja dopiero za 13 dni :/
I to jeszcze bez usg

Poproszę go żeby spojrzał na płeć a jak nie to chyba zapłacę 35€ za usg, bo chciałabym już ciuszki kupić i być pewna :/
moja wizyta za 15 dni
ale jeśli moja istotka będzie mnie kopać itp. to mogę poczekać, gorzej jak znowu zapadnie w jakiś dłuższy sen

Cytat:

Kciuki!

mnie czeka zakładanie działalności, ale jeszcze trochę czasu do tego. Gorzej, że zus oczywiście wyliczył mi najniższy zasiłek jaki się dało
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 10:50   #2638
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja mam przez brzuch, ale jak pytałam o fotel to mówi, że zawsze badanie będzie, wiec mnie to nie ominie do końca ciąży :/
Ja mam tak samo, zawsze badanie na "samolocie", USG dowcipne i przez brzuch. Uciążliwe ale uważam że to dobrze, przynajmniej jesteśmy dobrze przebadane.
Cytat:
Ja KOCHAM tę grę. Szkoda że jest "jednorazowa". Ale generalnie lubię planszówki, taki ze mnie nerd.
Cytat:
Kiss, a czemu musisz mieć włączony w nocy? Ja też kiedyś myślałam, że jak wyłączę, to jakaś tragedia będzie, aż mnie kilka razy esemeski pobudziły o 2. w nocy na przykład i powiedziałam:basta
U mnie dzwonki włączone bo się boję że coś się stanie a ja nie będę mogła pomóc rodzicom na przykład. Nie są najmłodsi (tak samo teściowie) i wolę być pod telefonem i zostać obudzona przez kogoś raz na jakiś czas.
Stary 2015-05-07, 10:53   #2639
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
mi też rozstanie nie przeszkadzają

tż często gdzieś jeździ w delegacje i czasem z niecierpliwością

a ostatnio jak mnie tak wkurza to jeszcze bardziej czekam, aż sobie gdzieś pojedzie

ja się denerwuję tylko na to, że mój tż ma wiecznie luz i dużo czasu. Ma kilka spraw do załatwienia przed narodzinami dziecka i z wszystkim czeka na ostatnią chwilę

mi bardziej chodzi by nie uczyć dziecka, bo co innego jak trafi nam się istotka wrażliwa, a co innego jak nagle wraz z pojawieniem się dziecka ludzie zaczynają żyć w ciszy.

KCIUKI!!! Czekamy na wieści !!!!

moja wizyta za 15 dni

ale jeśli moja istotka będzie mnie kopać itp. to mogę poczekać, gorzej jak znowu zapadnie w jakiś dłuższy sen

mnie czeka zakładanie działalności, ale jeszcze trochę czasu do tego. Gorzej, że zus oczywiście wyliczył mi najniższy zasiłek jaki się dało

Ok, to rozumiem. Ale tv przy dziecku mimo wszystko mowie nie
Stary 2015-05-07, 11:02   #2640
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze tak mam kiedy czeka mnie Nieznane, w dodatku związane z leczeniem/szpitalem/moim zdrowiem/kogoś bliskiego.
na inne sprawy mam wywalone i podchodzę czasem za bardzo optymistycznie.
wiesz ja nigdy w życiu nie byłam hospitalizowana,nie chorowałam/nie leczyłam się na nic przewlekle. ot smarki,kaszel,napierdziel ający kręgosłup z przeciążen w pracy-to były moje dotychczasowe zdrowotne problemy. zero operacji,gmerań w moich bebechach. wiem że to śmieszne co piszę ale ja od zawsze boje się białych fartuchów i wszystkiego co z tym związane- a sama od 12 lat latam w kitlu i lecze innych

a co do obaw porodowych-nigdy nie rodziłam,wiem czego mogę się spodziewać i nie będę udawać bohaterki,że na luzie podejdę do porodu oraz że to będzie taki lajcik-przyjade,pierdnę urodze i wyjdę wycelebryzowana na bóstwo jak Kate Middleton 3 h po porodzie.
W moim rodzinnym mieście Toruniu gdzie zamierzam rodzic-bo tu gdzie mieszkam we Włocławku-STRACH SIĘ BAĆ wgl leczyć na kurzajki a co dopiero rodzić w ujowych warunkach- moja koleżanka nie została przyjęta na oddział ! rozwarcie miała kilka cm,wiła się w bólach a oni kazali jej czekać albo jechać do najbliższego szpitala w Aleksandrowie! Bogu dzieki że w tym wielkim szpitalu od niedawna pracowała wtedy taka pani dr,która u nas w klinice sanatoryjnej sobie dorabiała.Koleżanka zadzwoniła w desperacji do niej i gdyby nie "po znajomości' to kaska urodziła by cholera wie gdzie-aha karetki nie mieli do dyspozycji by ją przewieźć. i to nie jest opowieść z doopy ale najprawdziwsze fakty.
Ja w porodzie boję się też nie kompetentnej,nawiedzonej położnej,która będzie mnie traktować "z łachy" bo mój poród przerwał jej spijanie kawki w dyżurce.
Zadzwoniłabym chyba na policję, że jestem w szpitalu, rodzę, nie chcą mnie przyjąć, mam rozwarcie i nie mam jak jechać gdzie indziej. Niech kombinują, albo bym powiedziała, ze wszystko sięnagrywa. Nie mogą tak zostawić dziewczyny. Albo bym krzyczałą, że zaczynam przeć Nie no ogólnie niefajna sytuacja i totalny brak kompetencji

Cytat:
hehe,słodkie
Ja też czuję dokładnie ruch, jak przesuwa np rączką po powierzchniach brzucha. Nie widać tego tak jak na tym filmie ale ruchy czuję już takie same.

Dzisiaj w nocy mój tż mnie budzi i do mni z tekstem "Wychodź szybko z tych zielonych sadzonek bo zobaczysz!" myślałam, że walnę Dzisiaj zapytam się go co mu się śniło

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości