|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
Cytat:
Przypomnij proszę, jeśli to nie problem- ile mieliście osób na weselu? Muszę powoli robić rozeznanie ile dokupić napojów, bo z sali mamy zapewnione 1l/osobę.
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. u nas sala zalatwia napoje ale postawienie ich na osobnym stoliku to zly pomysl. 3. jesli maja swoje piwo to fajnie by bylo postawic kilka rodzai ale nie wiem czy akurat w slubnych etykietkach. 100 butelek na tyle osob na jeden dzien to chyba dosc duzo sie wydaje 5. protokol max na 3 mscprzed slubem wiec na 2 bedzie ok ale tak jak dziewczyny pisaly - wazne aby potem z zapowiedziami sie wyrobic 4. i 6. nie umiem sie wypowiedziec ;p |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
piękna
a ten napis jak jest zrobiony? i czemu tak? ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- a co do piwa. Uważam że na weselu powinno być piwo wino i wódka. reszta alko to taki dodatek. ![]() u Tz brat na 160 osób było 100 butelek piw. większośc była 0,330 nie wiem ile 0,5 ale mniej. bardzo dużo z tego zostało. ale do grilla to moze pójśc więcej.
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kombinuje z winem...
Spróbowałam Megan David - czy jakoś tak - któras z was polecała, muszę przyznać jest pycha, ale to chyba słodkie wino co nie? A chciałabym jeszcze półsłodkie białe i półwytrawne (może być różowe) myślę że po 5-6 butelek z każdego rodzaju starszy co myślicie?
|
|
|
|
#1805 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() I niewiele z napojów nam zostało (więcej było "niedopitków"), nie wiem dlaczego moi goście tacy spragnieni byli
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1807 |
|
na przekór do celu
|
Każdego czyli słodkie, półsłodkie, półwytrawne, wytrawne? To 5-6 będzie za dużo
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
a Mogen David no dobre wino ale jak na wino półsłodkie jest dla mnie zdecydownaie za słodkie.
|
|
|
|
#1809 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
sQ pytałaś o szpilki - są takie jak w załączniku
|
#1812 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Choć jak tak się przyglądałam, to napoje były potrzebne głównie jako popitka po wiadomo czym
|
|
|
#1813 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Istapp, jak ja się cieszę, że dużo jadłaś i tyle razy chodziłaś do łazienki. Jest nadzieja!! Super, że wyszystko się udało - na złość światu świetnie się bawiliście i o to chodzi!! ![]() I również proszę o fotki. Kropka ma ślub w czwartek?? Jakoś to przeoczyłam.No w każdym razie Kropka, wszystkiego najlepszego!! Czadowej zabawy i słodkiego miłego życia!!!! Cytat:
To zupełnie bez sensu. Przestań o tym w ogóle myśleć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To tylko kwestia dobrego dobrania sukni do sylwetki i swojego charakteru oraz dopasowania jej przez krawcową. Chyba masz już wybraną suknię, to teraz ją tylko dopasować ibędzie pięknie!!!!Cytat:
![]() A ja nie wiem jak mój TŻ wygląda w swoim smokingu! ![]() I jest szansa, że się nie dowiem, bo zarówno on, jak i jego rodzice, mają plan kupić mu inny garniak przed samym ślubem. Cytat:
Więc to nie chodzi zupełnie o wzrost, a o dobranie sukienki do figury.Mi to się wydaje, że strasznie mało wina kupujecie i że mało Wam schodzi. Ciekawa jestem ile u nas zejdzie. Na weselu brata sama moja sis cioteczna wypiła butelkę i butelkę jej boy. :P Ja też jakbym piła wino, to na tyle godzin na pewno bym butelkę wypiła. No nic, zostawiam tę kwestię teściowi. Ale pewnie będziemy mieć dużo za dużo, a co nie zejdzie, to się może uda zwrócić do hurtowni. Akurat z winem to będzie co zrobić po weselu. Mój brat chętnie je przytuli. xD
|
|
#1814 |
|
nibyżona
|
krolewna akurat ja mam bardzo duzo wina
![]() ale zaczynam sie zastanawiac czy napojow nie dokupic...
|
#1815 |
|
na przekór do celu
|
Eee
Nie jesteś w temacie, ale długo by opowiadać, w każdym razie moja wypowiedź do istapp nawiązywała do czegoś innego, stąd napisałam o rzeczowości i ocenie relacji - z ironią
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że relacja super.
|
|
#1817 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A relacja oczywiście że świetna, jak każda, która była i będzie
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą zmieniam taktykę. Oświadczyłam wczoraj TŻowi, że więcej z nim nie poruszam kwestii ślubnych. Bo ostatnio mnie strasznie zbywał i mnie tym wkurzył.
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do sukienki moze i tak. mam mieć kilka poprawek bo babka w salonie zauwazyła że gorset za długi i złe są proporcje. mam mieć krótszy gorset. a w butach to mw sumie będę miec 169,5 cm ![]() alboi 170 bo będe mieć wkładki silikonowe xD |
|
|
|
|
#1820 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() To jak planowanie rozsadzenia gości przed otrzymaniem od nich potwierdzeń - nie ważne co zaplanujesz i tak będzie inaczej
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
a mam pytanie co do zaproszeń a raczej kokrdek. bo do tych dla rodziców chcę kokardkę doczepić. ale nie na tasiemce tylko taką jak chyba Magda ma? no i moje pytanie jak zrobić tą kokardke i czym ją przypiąc? (jestem beztalenciem w tych sprawach)
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ale plan ślubu to chyba da się ustalić? jak wiadomo na którą ślub . w sumie to z moim tz już dawno ustailiśmy. przyjazd kamery video wyjazd modego. itp. |
|
|
|
|
#1822 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
ja już po
Cytat:
Ad. 2. nie chciałoby mi się chodzić po napoje. one i tak prędzej czy później wylądowałyby na stołach. lepiej postawić od razu. Ad. 3. w butelkach - tak. ze ślubną etykietą piękna!! Cytat:
widziałam go w wersji białej. i to w wiejskim sklepiku muszę spróbować.
|
||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa mam pytanko do istapp, bo u Was śpiewała schola. Mogę spytać jak do tego doszło, że udało Wam się mieć scholę? Bo tak sobie teraz myślę (tym jak Viva wrzuciła ten link z pieśniami), że pięknie by to brzmiało
Sama kiedyś do scholi należałam i bliskie to memu sercu jest
|
#1824 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Bo wcześniej nie wiedziałam, kiedy będziemy mogli ustroić kościół, kiedy tort przyjedzie, kiedy kamerzysta przyjedzie i co zaproponuje - i żeby nie było, nie to, że nam się nie chciało tego wszystkiego dogadać, po prostu usługodawcy kazali nam dzwonić na tydzień przed ślubem bo mówili, że z doświadczenia wiedzą, iż i tak w okolicach ślubu wszystko co ustalali wcześniej się zmienia Ja sama chyba 3 razy przekładałam godzinę przyjazdu do fryzjerki, bo mi się zmieniało Ksiądz też w czwartek przed ślubem powiedział nam dopiero jak to wszystko będzie wyglądać i na ile wcześniej u niego musimy być Z gośćmi też musiałam się dograć, żeby np. jak przyjadą Ci z daleka mieli gdzie się podziać = żeby był ktoś, kto by ich przyjął Nie mówię, żeby zostawiać wszystko na ostatnią chwilę, ale no 2 miesiące to dla mnie przesada w drugą stronę
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj kwiaciarka powiedziala mi, ze jestem gruba
Mowie jej ze chce jakis prosty bukiecik, najlepiej w stylu dzikie kwiaty zerwane prosto z pola a ona mi na to, ze poniewaz jestem "duza", w sensie, ze ona mi siegala do pepka niemalze, to musze miec cos bardziej widocznego bo zaginie na mnie :p Dlatego chce fuksje/fiolet, zeby bylo widoczne!
|
|
|
|
#1826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
piękna
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51316572]1. Wino my kupiliśmy chyba 15 albo 17 butelek, półwytrawne - mołdawskie kwiaty, białe i czerwone i mołdawską dolinę białą. Na 110 gości. Została ponad połowa ![]() 2. Napoje gazowane miałam w cenie. Niestety, ale osobny stół i tam napoje to słaby pomysł. Ja jestem fanką szklanych i niestety pomimo ceny brałabym na pewno szklane... 4. Ślubne pudełka i księga gości pudełko na obrączki mi się nie przydało - leżały na tacy u kościelnego a jak chcesz białe serca, to ja bym kupiła biały spray i psikała ![]() 5. Protokół ślubny Mogą być 2 miesiące. Tylko o zapowiedziach pamiętaj - mają wisieć dwie niedziele ![]() 6. Aliexpress nie mam pojęcia [/QUOTE]przede wszystkim pięknie wyglądaliście co do gazowanych to właśnie ciągle myślę czy te szklane to nie będzie zbyt duży niepotrzebny wydatek. osobiście pod wódkę nie piję gazowanych napojów, tak samo większość moich znajomych i rodziny. Na ostatnich 2 weselach na ,których byłąm strasznie słąbo schodziły gazowane, tak samo na sali mi Pani doradziła, że praktykują właśnie osobny stolik bo głównie ludzie piją soki i wodę.Chociaż teraz zastanawiam się czy po prostu nie kupić pół litrowych i postawić na stołach a trochę litrowych przy ciastach i piwie ale to chyba też bez sensu ![]() z pudełka na obrączki też bym w sumie mogła zrezygnować, jeszcze przemyślę. A sprayem nie mogę zrobić bo właśnie chodzi o to, że nigdzie nie ma serduszek są tylko krążki ![]() a wina bardzo mało Wam poszło, ja myślałam żeby około 40 butelek kupić, koniecznie musze te mołdawskie popróbować chociaż jeśli chodzi o białe to myślałam o jakimś porto Cytat:
a gazowanych strasznie dużo Wam poszło, aż nie wierzę, że ludzie 300 litrowych butelek wypili Cytat:
|
||
|
|
|
#1827 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() Nie wierzysz, że ludzie gazowane pili, a chcesz w nich tyle wina wlać ![]() U mnie właśnie do wódki dużo gazowanego zeszło
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi głównie o kwestie logistyczne. Musimy załatwić transport dla TŻa z jego miejscowości rodzinnej, dla naszych dziadków, dla fotografa, no i samochód dla nas. Rodzice mnie pytali o błogosławieństwo, gdzie robimy i o której, czy mają być dziadkowie, nasze rodzeństwo i świadkowie. Życzenia na sali czy pod kościołem. Takie rzeczy bym chciała z nim dogadać. Ale jemu wszystko jedno.
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorkiem poczytam relacje
3 butonierki, bransoletka dla siwadkowej i mój bukiet
|
|
|
|
#1830 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Lepiej chyba, żeby były praktyczne, a nie ładnie wyglądały, prawda? Nie chciałoby mi się po napoje chodzić...

albo za mało 

co myślicie?

Relacja na 3+ 

To tylko kwestia dobrego dobrania sukni do sylwetki i swojego charakteru oraz dopasowania jej przez krawcową. Chyba masz już wybraną suknię, to teraz ją tylko dopasować ibędzie pięknie!!!!
) TŻ ubrał garnitur, który pani mu poleciła (akurat z rańca go dostali) koszulę białą, krawat chabrowy, buty jasno szare, wyszczuplił go nieziemsko.. normalnie kisiel w majtach
osobiście pod wódkę nie piję gazowanych napojów, tak samo większość moich znajomych i rodziny. Na ostatnich 2 weselach na ,których byłąm strasznie słąbo schodziły gazowane, tak samo na sali mi Pani doradziła, że praktykują właśnie osobny stolik bo głównie ludzie piją soki i wodę.