Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 17:47   #1801
sloneczna457
Raczkowanie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Mniam, tylko oliwki bym wywaliła

1. Kilkanaście butelek max, marka kompletnie obojętna

2. Raczej przy ciastach nie będą "w zasięgu ręki" Lepiej chyba, żeby były praktyczne, a nie ładnie wyglądały, prawda? Nie chciałoby mi się po napoje chodzić...
A u mnie zeszło niecałe 300 l gazowanego i ok. 100 l soków.

5. Protokół możesz spisać najwcześniej 3 miesiące przed ślubem, my spisywaliśmy go chyba na niecały miesiąc przed

Na tyle umiem odpowiedzieć
Piona, też nie cierpię oliwek
Przypomnij proszę, jeśli to nie problem- ile mieliście osób na weselu? Muszę powoli robić rozeznanie ile dokupić napojów, bo z sali mamy zapewnione 1l/osobę.
Stary 2015-05-07, 17:48   #1802
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
hejka

udało mi się dzisiaj Was troszkę nadrobić

przede wszystkim istapp wszystkiego najcudowniejszego na nowej drodze życia wspaniała relacja błagam o fotki

jestem w szoku, że ten czas tak leci

przy okazji mam kilka próśb o pomoc

1. Wino
temat już wałkowany ale proszę napiszcie mi ile butelek kupujecie i jakiej marki?

2. Napoje gazowane
ile kupujecie i co myślicie o tym żeby stały na stole przy ciastach? bo jakoś mi się nie widzą plastikowe na stołach a szklane za dużo nas wyniosą

3. Piwo
jako, że nasze wesele będzie w sali, która ma własny browar, głupio jakbyśmy nie postawili piwa, poza tym będzie grill więc w sumie pasuje. Zrezygnowaliśmy z tego względu z barmana bo uznaliśmy, że w sumie wódka, piwo i wino wystarczy. i teraz czy lepiej zamówić beczkę 50l jednego rodzaju piwa i każdy sobie będzie nalewał czy lepiej żeby stało w butelkach ze ślubną etykietą i wtedy mogliby podac 4 rodzaje tego ich piwa. Czy 50l czyli 100 butelek pół litrowych to nie będzie za dużo na ok. 180 osób? albo za mało

4. Ślubne pudełka i księga gości
wymyśliłam sobie, że chciałabym białe drewniane pudełka, jakoś łądnie ozdobione na obrączki i na koperty. Jako księgę gości chciałabym białe drewaniane serduszka wrzucane w ramkę, ale niestety na allegro sa tylko naturalnie drewniane krążki. Wysłałam trochę maili do różnych firm, ale może któraś z Was trafiła na kogoś w necie kto robi takie rzeczy z drewna?

5. Protokół ślubny
jak to dokładnie wygląda z terminami? czy musimy go spisać dokładnie 3 miesiące przed? czy np. mogą to być 2 miesiące albo coś koło tego?

6. Aliexpress
jak coś zamawiacie z darmową dostawą to dochodzi paczką rejestrowaną? są jakieś problemy na granicy np z cłem itp.?

SOrry, że tego tyle ale jak się już biorę za sprawy ślubne to nagle mi się wszystkie tematy nawarstwiają
1. my kupujemy 18 butelek jacobs creeka - 6 czerwonych, 6 rozowych i po 3 biale (jeden rodzaj zwykly a drugi bardziej musujacy)

2. u nas sala zalatwia napoje ale postawienie ich na osobnym stoliku to zly pomysl.

3. jesli maja swoje piwo to fajnie by bylo postawic kilka rodzai ale nie wiem czy akurat w slubnych etykietkach. 100 butelek na tyle osob na jeden dzien to chyba dosc duzo sie wydaje

5. protokol max na 3 mscprzed slubem wiec na 2 bedzie ok ale tak jak dziewczyny pisaly - wazne aby potem z zapowiedziami sie wyrobic

4. i 6. nie umiem sie wypowiedziec ;p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 17:54   #1803
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
TŻ odebrał dzisiaj moją obraczkę
piękna
a ten napis jak jest zrobiony? i czemu tak?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

a co do piwa.
Uważam że na weselu powinno być piwo wino i wódka. reszta alko to taki dodatek.
u Tz brat na 160 osób było 100 butelek piw. większośc była 0,330 nie wiem ile 0,5 ale mniej. bardzo dużo z tego zostało. ale do grilla to moze pójśc więcej.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 17:55   #1804
Justuus
Zakorzenienie

Ja też kombinuje z winem...
Spróbowałam Megan David - czy jakoś tak - któras z was polecała, muszę przyznać jest pycha, ale to chyba słodkie wino co nie?

A chciałabym jeszcze półsłodkie białe
i półwytrawne (może być różowe)

myślę że po 5-6 butelek z każdego rodzaju starszy co myślicie?
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:01   #1805
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez sloneczna457 Pokaż wiadomość
Piona, też nie cierpię oliwek
Przypomnij proszę, jeśli to nie problem- ile mieliście osób na weselu? Muszę powoli robić rozeznanie ile dokupić napojów, bo z sali mamy zapewnione 1l/osobę.
119 osób, wesele dwudniowe. U mnie wychodziło ponad 3 l na osobę
I niewiele z napojów nam zostało (więcej było "niedopitków"), nie wiem dlaczego moi goście tacy spragnieni byli
Stary 2015-05-07, 18:02   #1806
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Gdzie zamawiałyście fotoksiążki dla Rodziców?
Fotojoker
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:02   #1807
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
myślę że po 5-6 butelek z każdego rodzaju starszy co myślicie?
Każdego czyli słodkie, półsłodkie, półwytrawne, wytrawne? To 5-6 będzie za dużo
Stary 2015-05-07, 18:03   #1808
aga99792
Zakorzenienie

a Mogen David no dobre wino ale jak na wino półsłodkie jest dla mnie zdecydownaie za słodkie.
Stary 2015-05-07, 18:05   #1809
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
a Mogen David no dobre wino ale jak na wino półsłodkie jest dla mnie zdecydownaie za słodkie.
bo one polslodkie jest jedynie z nazwy :P to zdecydowanie slodkie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:07   #1810
sloneczna457
Raczkowanie

Cytat:
119 osób, wesele dwudniowe. U mnie wychodziło ponad 3 l na osobę
I niewiele z napojów nam zostało (więcej było "niedopitków"), nie wiem dlaczego moi goście tacy spragnieni byli
Dziękuję to faktycznie dużo, mając jeszcze na uwadze, że nie był to upalny dzień.
Stary 2015-05-07, 18:08   #1811
_groooszek_
Zakorzenienie

sQ pytałaś o szpilki - są takie jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431014907979.jpg (87,1 KB, 24 załadowań)

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:09   #1812
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez sloneczna457 Pokaż wiadomość
Dziękuję to faktycznie dużo, mając jeszcze na uwadze, że nie był to upalny dzień.
Też mnie to dziwi, no ale zapasy zeszły Choć jak tak się przyglądałam, to napoje były potrzebne głównie jako popitka po wiadomo czym
Stary 2015-05-07, 18:10   #1813
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tam uważam, że w niektórych momentach byłaś zbyt rzeczowa Relacja na 3+
A dla mnie to właśnie jest na plus i daję 6 za relację!

Istapp, jak ja się cieszę, że dużo jadłaś i tyle razy chodziłaś do łazienki. Jest nadzieja!!
Super, że wyszystko się udało - na złość światu świetnie się bawiliście i o to chodzi!!
I również proszę o fotki.

Kropka ma ślub w czwartek?? Jakoś to przeoczyłam.
No w każdym razie
Kropka, wszystkiego najlepszego!! Czadowej zabawy i słodkiego miłego życia!!!!

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
A ja mam kryzys ślubny Obawiam się przymiarki w sobotę, boję się że suknia będzie brzydka, mi się nie spodoba, nikomu się nie będzie podobała, nie będzie efektu wow, poza tym nie wiem co z obrączkami, a to ostatni moment żeby je zamówić. No i ogólnie tyle rzeczy nie jest załatwionych ( a ich ogarnięcie nie zależy tylko ode mnie) że po prostu masakra, a ja się denerwuję, że mało czasu i że się nie wyrobimy. No chce mi się wyć.
Aneta, ale czemu płaczesz jeszcze przed przymiarką?? To zupełnie bez sensu. Przestań o tym w ogóle myśleć!

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
faceci na pewno nie chwalili samej sukni (chociaż na pewno też im się podobała) tylko twoja boską figurę w tej sukni a co mieli powiedzieć "ale masz piękne ciało", lepiej brzmi "ekstra kiecka"
RACJA!!

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Kurde, wszystkie wyglądacie tak pięknie w tych sukniach, aż mnie ściska, że u mnie na bank tak to nie wyjdzie....
Mariuszowa, co Ty gadasz! To tylko kwestia dobrego dobrania sukni do sylwetki i swojego charakteru oraz dopasowania jej przez krawcową. Chyba masz już wybraną suknię, to teraz ją tylko dopasować ibędzie pięknie!!!!

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w GC (Magda chyba mi mignęłaś w galerii) TŻ ubrał garnitur, który pani mu poleciła (akurat z rańca go dostali) koszulę białą, krawat chabrowy, buty jasno szare, wyszczuplił go nieziemsko.. normalnie kisiel w majtach to było TO!! Nic nie trzeba przerabiać (chyba pierwszy raz się udało TŻ ubrać coś, co nie trzeba było poprawiać ) Pani spakowała, TŻ zapłacił, przy okazji zakupił koszulę na przebranie i w ten oto sposób mamy z głowy strój Pana Młodego No jaka ulga..Uff..Bo dzień wcześniej jak mierzył gdzie indziej, to zapowiadało się ciężko
Suuuuuper!!
A ja nie wiem jak mój TŻ wygląda w swoim smokingu!
I jest szansa, że się nie dowiem, bo zarówno on, jak i jego rodzice, mają plan kupić mu inny garniak przed samym ślubem. Ale jakoś w to nie wierzę. Ostatnio jeździli chyba ze 3 tygodnie za garniakiem. xD

Cytat:

ja to moge mieć obawy że będe gówniano wyglądąć bo jednak te sukienk idla wyższych babek sa a ja mam całe 160 w kapeluszu xD
Aga, nie masz zupełnie o co się martwić!!! Np. gdy kupowałam sukienkę na wesele mojego brata, dokładnie w tej samej chwili wyszłyśmy z przymierzalni ja i inna kobieta w takiej samej fioletowej rybce. Ja 176 cm, ona jakieś 155-160 cm - maleńka, filigranowa. Spojrzałyśmy na siebie z szerokim uśmiechem. Jej mąż się zachwycił. Obie wyglądałyśmy super i obie kupiłyśmy taką samą sukienkę. Więc to nie chodzi zupełnie o wzrost, a o dobranie sukienki do figury.

Mi to się wydaje, że strasznie mało wina kupujecie i że mało Wam schodzi. Ciekawa jestem ile u nas zejdzie. Na weselu brata sama moja sis cioteczna wypiła butelkę i butelkę jej boy. :P Ja też jakbym piła wino, to na tyle godzin na pewno bym butelkę wypiła. No nic, zostawiam tę kwestię teściowi. Ale pewnie będziemy mieć dużo za dużo, a co nie zejdzie, to się może uda zwrócić do hurtowni. Akurat z winem to będzie co zrobić po weselu. Mój brat chętnie je przytuli. xD
Stary 2015-05-07, 18:13   #1814
Cherry_Muffin
nibyżona

krolewna akurat ja mam bardzo duzo wina

ale zaczynam sie zastanawiac czy napojow nie dokupic...
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:15   #1815
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A dla mnie to właśnie jest na plus i daję 6 za relację!
Eee Nie jesteś w temacie, ale długo by opowiadać, w każdym razie moja wypowiedź do istapp nawiązywała do czegoś innego, stąd napisałam o rzeczowości i ocenie relacji - z ironią
Stary 2015-05-07, 18:18   #1816
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Eee Nie jesteś w temacie, ale długo by opowiadać, w każdym razie moja wypowiedź do istapp nawiązywała do czegoś innego, stąd napisałam o rzeczowości i ocenie relacji - z ironią
No cóż, ja skomentowałam to, co przeczytałam. :P
Co nie zmienia faktu, że relacja super.
Stary 2015-05-07, 18:20   #1817
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mi to się wydaje, że strasznie mało wina kupujecie i że mało Wam schodzi. Ciekawa jestem ile u nas zejdzie. Na weselu brata sama moja sis cioteczna wypiła butelkę i butelkę jej boy. :P Ja też jakbym piła wino, to na tyle godzin na pewno bym butelkę wypiła. No nic, zostawiam tę kwestię teściowi. Ale pewnie będziemy mieć dużo za dużo, a co nie zejdzie, to się może uda zwrócić do hurtowni. Akurat z winem to będzie co zrobić po weselu. Mój brat chętnie je przytuli. xD
Ja na weselach zwykle też obalam butlę czy dwie, myślałam, że takich osób jest więcej, ale jak się okazuje - nie
Cytat:
No cóż, ja skomentowałam to, co przeczytałam. :P
Co nie zmienia faktu, że relacja super.
Właśnie o komentowanie chodzi... Ale już nie ważne, jesteśmy na celowniku po prostu

A relacja oczywiście że świetna, jak każda, która była i będzie
Stary 2015-05-07, 18:24   #1818
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Swoją drogą zmieniam taktykę. Oświadczyłam wczoraj TŻowi, że więcej z nim nie poruszam kwestii ślubnych. Bo ostatnio mnie strasznie zbywał i mnie tym wkurzył. Chciałam z nim uzgodnić plan dnia ślubu, bo muszę dogadać godziny z rodzicami i wynajem auta, to oczywiście jemu wszystko jedno. No to podejmiemy decyzje za niego, będzie się wszystkiego dowiadywał od swoich rodziców, ew. zobaczy na własne oczy w dniu ślubu. Mam dosyć dopraszania się. Jeśli będzie chciał się czegoś dowiedzieć, to może mnie zapytać i chętnie z nim porozmawiam. Sama nie będę go o nic pytać. Nie chce ćwiczyć pierwszego tańca i walca? Trudno. To on się będzie wstydził, jak go będę deptać i na niego wpadać, nie rozumiejąc, o jakie figury mu chodzi. Jego prawo.
Stary 2015-05-07, 18:29   #1819
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą zmieniam taktykę. Oświadczyłam wczoraj TŻowi, że więcej z nim nie poruszam kwestii ślubnych. Bo ostatnio mnie strasznie zbywał i mnie tym wkurzył. Chciałam z nim uzgodnić plan dnia ślubu, bo muszę dogadać godziny z rodzicami i wynajem auta, to oczywiście jemu wszystko jedno. No to podejmiemy decyzje za niego, będzie się wszystkiego dowiadywał od swoich rodziców, ew. zobaczy na własne oczy w dniu ślubu. Mam dosyć dopraszania się. Jeśli będzie chciał się czegoś dowiedzieć, to może mnie zapytać i chętnie z nim porozmawiam. Sama nie będę go o nic pytać. Nie chce ćwiczyć pierwszego tańca i walca? Trudno. To on się będzie wstydził, jak go będę deptać i na niego wpadać, nie rozumiejąc, o jakie figury mu chodzi. Jego prawo.
nie mogę sobie tego wyobrazić

a co do sukienki moze i tak. mam mieć kilka poprawek bo babka w salonie zauwazyła że gorset za długi i złe są proporcje. mam mieć krótszy gorset.
a w butach to mw sumie będę miec 169,5 cm
alboi 170 bo będe mieć wkładki silikonowe xD
Stary 2015-05-07, 18:31   #1820
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Na prawie 2 miesiące przed? Też bym Cię zbyła
To jak planowanie rozsadzenia gości przed otrzymaniem od nich potwierdzeń - nie ważne co zaplanujesz i tak będzie inaczej
Stary 2015-05-07, 18:33   #1821
aga99792
Zakorzenienie

a mam pytanie co do zaproszeń a raczej kokrdek. bo do tych dla rodziców chcę kokardkę doczepić. ale nie na tasiemce tylko taką jak chyba Magda ma? no i moje pytanie jak zrobić tą kokardke i czym ją przypiąc? (jestem beztalenciem w tych sprawach)

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
To jak planowanie rozsadzenia gości przed otrzymaniem od nich potwierdzeń - nie ważne co zaplanujesz i tak będzie inaczej
ja tak zrobiłam. DNO
ale plan ślubu to chyba da się ustalić? jak wiadomo na którą ślub . w sumie to z moim tz już dawno ustailiśmy. przyjazd kamery video wyjazd modego. itp.
Stary 2015-05-07, 18:35   #1822
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

ja już po czeka mnie kanałówka i korona i teraz się zastanawiam czy przywalić stomatolożce, która mi go robiła w tamtym roku (dzisiaj mi inna powiedziała, że wygląda jakby go wtedy nie doczyściła do końca, zostawiła, a on się psuł od środka pod plombą) czy od razu zabić

Cytat:
hejka

1. Wino
temat już wałkowany ale proszę napiszcie mi ile butelek kupujecie i jakiej marki?

2. Napoje gazowane
ile kupujecie i co myślicie o tym żeby stały na stole przy ciastach? bo jakoś mi się nie widzą plastikowe na stołach a szklane za dużo nas wyniosą

3. Piwo
jako, że nasze wesele będzie w sali, która ma własny browar, głupio jakbyśmy nie postawili piwa, poza tym będzie grill więc w sumie pasuje. Zrezygnowaliśmy z tego względu z barmana bo uznaliśmy, że w sumie wódka, piwo i wino wystarczy. i teraz czy lepiej zamówić beczkę 50l jednego rodzaju piwa i każdy sobie będzie nalewał czy lepiej żeby stało w butelkach ze ślubną etykietą i wtedy mogliby podac 4 rodzaje tego ich piwa. Czy 50l czyli 100 butelek pół litrowych to nie będzie za dużo na ok. 180 osób? albo za mało
Ad. 1. Quinta Essentia półsłodkie/ półwytrawne białe i czerwone 14 butelek, mogen david concord 4 butelki na 120 proszonych/100 oczekiwanych osób

Ad. 2. nie chciałoby mi się chodzić po napoje. one i tak prędzej czy później wylądowałyby na stołach. lepiej postawić od razu.

Ad. 3. w butelkach - tak. ze ślubną etykietą lepszy jest większy wybór. za dużo nie będzie, najwyżej zabierzecie do domu. i takie w butelkach postoi dłużej.

Cytat:
piękna!!

Cytat:
lubię słodkie wina
widziałam go w wersji białej. i to w wiejskim sklepiku muszę spróbować.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:37   #1823
ania9o
Zakorzenienie

Aaa mam pytanko do istapp, bo u Was śpiewała schola. Mogę spytać jak do tego doszło, że udało Wam się mieć scholę? Bo tak sobie teraz myślę (tym jak Viva wrzuciła ten link z pieśniami), że pięknie by to brzmiało Sama kiedyś do scholi należałam i bliskie to memu sercu jest
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:38   #1824
viva91
na przekór do celu

Cytat:
ja tak zrobiłam. DNO
ale plan ślubu to chyba da się ustalić? jak wiadomo na którą ślub . w sumie to z moim tz już dawno ustailiśmy. przyjazd kamery video wyjazd modego. itp.
Ja plan dnia ślubu ustaliłam może na 3 dni przed? Bo wcześniej nie wiedziałam, kiedy będziemy mogli ustroić kościół, kiedy tort przyjedzie, kiedy kamerzysta przyjedzie i co zaproponuje - i żeby nie było, nie to, że nam się nie chciało tego wszystkiego dogadać, po prostu usługodawcy kazali nam dzwonić na tydzień przed ślubem bo mówili, że z doświadczenia wiedzą, iż i tak w okolicach ślubu wszystko co ustalali wcześniej się zmienia Ja sama chyba 3 razy przekładałam godzinę przyjazdu do fryzjerki, bo mi się zmieniało Ksiądz też w czwartek przed ślubem powiedział nam dopiero jak to wszystko będzie wyglądać i na ile wcześniej u niego musimy być Z gośćmi też musiałam się dograć, żeby np. jak przyjadą Ci z daleka mieli gdzie się podziać = żeby był ktoś, kto by ich przyjął Nie mówię, żeby zostawiać wszystko na ostatnią chwilę, ale no 2 miesiące to dla mnie przesada w drugą stronę
Stary 2015-05-07, 18:39   #1825
oleandra123
Zadomowienie

dzisiaj kwiaciarka powiedziala mi, ze jestem gruba Mowie jej ze chce jakis prosty bukiecik, najlepiej w stylu dzikie kwiaty zerwane prosto z pola a ona mi na to, ze poniewaz jestem "duza", w sensie, ze ona mi siegala do pepka niemalze, to musze miec cos bardziej widocznego bo zaginie na mnie :p Dlatego chce fuksje/fiolet, zeby bylo widoczne!
oleandra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:40   #1826
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
piękna

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51316572]1. Wino
my kupiliśmy chyba 15 albo 17 butelek, półwytrawne - mołdawskie kwiaty, białe i czerwone i mołdawską dolinę białą. Na 110 gości. Została ponad połowa

2. Napoje gazowane
miałam w cenie. Niestety, ale osobny stół i tam napoje to słaby pomysł. Ja jestem fanką szklanych i niestety pomimo ceny brałabym na pewno szklane...

4. Ślubne pudełka i księga gości
pudełko na obrączki mi się nie przydało - leżały na tacy u kościelnego a jak chcesz białe serca, to ja bym kupiła biały spray i psikała

5. Protokół ślubny
Mogą być 2 miesiące. Tylko o zapowiedziach pamiętaj - mają wisieć dwie niedziele

6. Aliexpress
nie mam pojęcia [/QUOTE]

przede wszystkim pięknie wyglądaliście a tort super

co do gazowanych to właśnie ciągle myślę czy te szklane to nie będzie zbyt duży niepotrzebny wydatek. osobiście pod wódkę nie piję gazowanych napojów, tak samo większość moich znajomych i rodziny. Na ostatnich 2 weselach na ,których byłąm strasznie słąbo schodziły gazowane, tak samo na sali mi Pani doradziła, że praktykują właśnie osobny stolik bo głównie ludzie piją soki i wodę.
Chociaż teraz zastanawiam się czy po prostu nie kupić pół litrowych i postawić na stołach a trochę litrowych przy ciastach i piwie ale to chyba też bez sensu

z pudełka na obrączki też bym w sumie mogła zrezygnować, jeszcze przemyślę. A sprayem nie mogę zrobić bo właśnie chodzi o to, że nigdzie nie ma serduszek są tylko krążki

a wina bardzo mało Wam poszło, ja myślałam żeby około 40 butelek kupić, koniecznie musze te mołdawskie popróbować chociaż jeśli chodzi o białe to myślałam o jakimś porto

Cytat:
Mniam, tylko oliwki bym wywaliła

1. Kilkanaście butelek max, marka kompletnie obojętna

2. Raczej przy ciastach nie będą "w zasięgu ręki" Lepiej chyba, żeby były praktyczne, a nie ładnie wyglądały, prawda? Nie chciałoby mi się po napoje chodzić...
A u mnie zeszło niecałe 300 l gazowanego i ok. 100 l soków.

5. Protokół możesz spisać najwcześniej 3 miesiące przed ślubem, my spisywaliśmy go chyba na niecały miesiąc przed

Na tyle umiem odpowiedzieć
no właśnie biję się z myślami czy nie lepiej żeby łądnie wyglądały a gazowanych strasznie dużo Wam poszło, aż nie wierzę, że ludzie 300 litrowych butelek wypili

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
1. my kupujemy 18 butelek jacobs creeka - 6 czerwonych, 6 rozowych i po 3 biale (jeden rodzaj zwykly a drugi bardziej musujacy)

2. u nas sala zalatwia napoje ale postawienie ich na osobnym stoliku to zly pomysl.

3. jesli maja swoje piwo to fajnie by bylo postawic kilka rodzai ale nie wiem czy akurat w slubnych etykietkach. 100 butelek na tyle osob na jeden dzien to chyba dosc duzo sie wydaje

5. protokol max na 3 mscprzed slubem wiec na 2 bedzie ok ale tak jak dziewczyny pisaly - wazne aby potem z zapowiedziami sie wyrobic

4. i 6. nie umiem sie wypowiedziec ;p
a czemu nie ze ślubną etykietą? Oni sami robią etykiety na swoje piwa więc będzie oznaczony rodzaj itp. ale na takiej bardziej ozdobnej etykiecie. W sumie rzeczy wiście dużo ale tak sobie pomyślałam, że jak zostanie to weźmiemy na drugi dzień bo będą mini poprawiny dla najbliższej rodziny u mnie w ogrodzie
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:42   #1827
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Aaa mam pytanko do istapp, bo u Was śpiewała schola. Mogę spytać jak do tego doszło, że udało Wam się mieć scholę? Bo tak sobie teraz myślę (tym jak Viva wrzuciła ten link z pieśniami), że pięknie by to brzmiało Sama kiedyś do scholi należałam i bliskie to memu sercu jest
Ja nic nie wrzucałam, proszę nie mylić mnie z Vivienne (jeśli to o nią chodziło)

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
a wina bardzo mało Wam poszło, ja myślałam żeby około 40 butelek kupić, koniecznie musze te mołdawskie popróbować chociaż jeśli chodzi o białe to myślałam o jakimś porto
Łoo, ile?

Nie wierzysz, że ludzie gazowane pili, a chcesz w nich tyle wina wlać
U mnie właśnie do wódki dużo gazowanego zeszło
Stary 2015-05-07, 18:42   #1828
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi głównie o kwestie logistyczne. Musimy załatwić transport dla TŻa z jego miejscowości rodzinnej, dla naszych dziadków, dla fotografa, no i samochód dla nas. Rodzice mnie pytali o błogosławieństwo, gdzie robimy i o której, czy mają być dziadkowie, nasze rodzeństwo i świadkowie. Życzenia na sali czy pod kościołem. Takie rzeczy bym chciała z nim dogadać. Ale jemu wszystko jedno.
Stary 2015-05-07, 18:44   #1829
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Wieczorkiem poczytam relacje dostalam zdjęcia całego zamówienia już piękne to wszystko jest 3 butonierki, bransoletka dla siwadkowej i mój bukiet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431017012981.jpg (102,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431017024286.jpg (90,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431017034137.jpg (77,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431017044562.jpg (108,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431017054618.jpg (111,8 KB, 11 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 18:45   #1830
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Chodzi głównie o kwestie logistyczne. Musimy załatwić transport dla TŻa z jego miejscowości rodzinnej, dla naszych dziadków, dla fotografa, no i samochód dla nas. Rodzice mnie pytali o błogosławieństwo, gdzie robimy i o której, czy mają być dziadkowie, nasze rodzeństwo i świadkowie. Życzenia na sali czy pod kościołem. Takie rzeczy bym chciała z nim dogadać. Ale jemu wszystko jedno.
Nie no, to dogadać trzeba, jasne Ale wydaje mi się, że jeszcze macie trochę czasu, chyba, że ten transport taki oblegany i później go nie będzie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości