|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
bo to pewnie tak jak i ze skokami, jak dziecko urodzi sie wczesniej to kryzys jest pozniej, jak pozniej to kryzys wczesniej
|
|
#3752 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- U nas drugi skok od kilku dni. Mała zaczęła mieć lzy |
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet jak wiaterek jest to w tej glebokiem gondoli malo co go dociera.
|
|
|
#3754 |
|
BAN stały
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51324026]Ale fajny wpis,az sie sloneczniej robi
![]() Trzam core na ramieniu,Zrobilam kawr trzymajac ja jedna reka i tak sobieysle zeby.kupic nosidlo lub chuste. Ma ktoras z was,uzywa? Podobno dzieci w kulturach gdzie kobiety nosza dzieci w chustach bardzo malo placza ![]() Mojej tez coraz bardziej sie nudzi jak sama lezy w łóżeczku.u mnie cisza,rozglada sie,cwiczy,no aniolek Mam jeszcze takie pytanie-lykacie jakoes witaminy teraz? I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?[/QUOTE] Te same co w ciazy |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
u nas juz po pierwszym maly plakal lzami, normalnie jak grochy, tak lecialo jakby niewiadomo jak karzywda sie dziala
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
O to fajnie z tymi lzami
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
A co mi tam, napiszę jak wyglądał mój poród. A więc 10 kwietnia w dzień terminu poczułam skurcz. Następny był po 15 minutach i następny też, więc raczej rzadko. Nie przejęłam się aż tak. Była piękna pogoda więc po śniadaniu wyszłam z moim latkiem na spacer. Ale wcześniej odszedł mi czop z krwią. Zadzwoniłam do TŻ że się coś ruszyło, a on się mnie pyta co będzie na obiad. Na spacerze było super, skurcze były, ale cały czas tak samo. Przyjechał TŻ, zjedliśmy obiad, chciałam się położyć spać, ale TŻ chciał pojechać szukać małemu butów. To pojechaliśmy, wróciliśmy, zjedliśmy kolację, TŻ kąpał synka a ja się położyłam na kanapie. Zasnęłam, przyszedł TŹ i powiedział, żebym się wykąpała i położyła do łóżka. Poszłam pod prysznic i uwaga, pod prysznicem skurcze. Wyszłam i zaczęłam ogarniać kosmetyki do szpitala. Skurcze były równo co 5 minut. Kazałam TŻ dzwonić do teściowej, żęby przynajmniej torbę przygotowała, jeśli sytuacja się utrzyma. Dzwonię do położnej a ona nie odbiera. TŻ się trochę przejął, poszedł do położnej bo mieszka niedaleko. Była 23,30 - obudził ją Wrócił i mówi żebysmy jechali do szpitala. Zadzwoniliśmy do teściowej żeby jechała. Umalowałam się, uczesałam, ubrałam, przyjechała teściowa, zjadłam czekoladkę - generalnie uważałm że długa droga przede mną. Czułam się dobrze. Na IP byliśmy koło 1 w nocy. Poszliśmy na salę, babka pitu pitu i bada. 8 cm, zaraz Pani będzie rodzić. No i problem. Mam kupę do zrobienia. Na lewatywę za późńo i na czopek też. Masakra W ogóle jak położyły mnie na to łożko to już nie pozwolili zejść. Jak ona dała to łóżko do góry to ja myślałam że spadnę. No i ona mi karze przeć tą kupę. Nic a nic nie idzie. Strasznie się męczyłam . Ogólnie to między tymi skurczami to ja się czułam całkiem jakbym nie rodziła i miałam ochotę zejść z tego łóżka i pójść do domu. Ogólnie drugi poród był o niebo lżejszy niż pierwszy. Ale w domu był lepszy niż w szpitalu. Mało pękłam i trochę tylko mnie szyła. A szew mnie prawie nic nie bolał. TŻ mi nic nie pomógł, tylko przypomniał o gazie, ale zdążyłam wziąć wdechy i już kazły mi przeć. Tak to było
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może i u nas się zaczyna - w Pn 3 tygodnie, a szkrab się ciągle na jedzenie budzi. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51324026]Ale fajny wpis,az sie sloneczniej robi ![]() Trzam core na ramieniu,Zrobilam kawr trzymajac ja jedna reka i tak sobieysle zeby.kupic nosidlo lub chuste. Ma ktoras z was,uzywa? Podobno dzieci w kulturach gdzie kobiety nosza dzieci w chustach bardzo malo placza ![]() Mojej tez coraz bardziej sie nudzi jak sama lezy w łóżeczku.u mnie cisza,rozglada sie,cwiczy,no aniolek Mam jeszcze takie pytanie-lykacie jakoes witaminy teraz? I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?[/QUOTE] Ja biorę jeszcze te co w ciąży Vitaminer+ Dha MAJKA w pytaniu na śniadanie Bialystok pokazują - zalew szczerze powiem ze nie byłam tam jeszcze, a teraz po tych remontach na pewno będzie wypas
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia-a jakim kremem smarujesz?
Goczek-ja biorę te witaminy co w ciąży-femibion natal 2 i omega med dha
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3762 |
|
BAN stały
|
AMELKA ja podarowalam sobie KP przez to wiszenie. Po 2 dniach spasowalam.
|
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51323110]My znow na cycu 2h przerwy,jakis skok zywieniowy ma mloda ;p ale sie wyspalam i tak ☺
czytalam taka teorie, ze dzieci którym zbyt wcześnie podana jest butelka oduaczają sie ciągnąć pierś... tez by swoja niunie chciala nauczyc w razie w pic z butli,ale przez to nie wiem kiedy zacząć treningi... podobno kolo 6tego tygodnia najbezpieczniej,gdzie indziej pisali ze pozniej... (?)[/QUOTE] Może spróbuj dawać herbatkę co jakiś czas z butli zobaczysz jak sobie radzi z ciagnieciem. smoka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zwazylam malego w przychodni wazy 3800 czyli wychodzi 200 g tyg. Chyba ok ? Co myślicie ?
Wczoraj i dziś brzuszek malemu dokucza
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomecze sie i niech mi posiedzi na cycu bo i tak mam mało pokarmu może mi rozkreci wreszcie ![]() Cytat:
tylko najpierw muszę się zdecydować na drugie dziecko ![]() Posprzatalam salon kuchnie odkurzylam i drugie pranie w pralce. Dziecko mi dało to zrobić jeszcze podłogi przydaloby się umyć i sypialnie sprzatnac ale mam już dość.... W domu parowa siedze na staniku i leje się ze mnie...
|
||
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Paweł walnal kupę i spokoj. Ja rozumiem niedojrzalosc ukl pokarmowego ale zeby 6h cisnac kupę ro ja mu Wspolczuje. Myślicie ze jak zasugeruje pediayrze to mi debridat przepisze?
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zawsze chcialam miec chociaz 2jke
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
ja tez tak myslalam ze nie dam rady i dawalam moje z butli a teraz znowu wróciła do cycka po dwóch tygodniach i mam nadzieje że wreszcie się uda pomimo wklesnietej brodawki wyciągami ją tylko trochę laktatorem bo nie idzie więcej a dalej mały sam mi wyciąga i nauczył się już z niej pić jeszcze ma małe problemy ale daje rade ![]() A co do szpitala przez pierwsze dwa dni podawali mi małego też no i co racja jak tylko wrocilam do domu przerzuciłam się na butle bo nie mogłam siedzieć i strasznie niewygodne mi się karmilo ale warto próbować
|
||
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
-11kg w dwa tyg na wadze
zostało 6 kg do wagi z przed ciąży
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chciałam trójkę a w szpitalu oswiadczylam TŻ że synek będzie jedynakiem i jak zachce mi się drugiego to ma mi przypomnieć co przeszłam przez pierwsze dwa tygodnie czyli ten ból, szpital, piersi itp ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cholerka zalamujecie mnie tym ja mam ponad 10 kg do wagi sprzed ciąży
|
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
ROSARIO ja miałam za ciężki poród, a dwa mega anemia i jakby mi przyszło dietę trzymać to bym nie uchodzila na nogach, niestety jestem słabym egzemplarzem
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Okrecilam i wrocilam
A wiec mala wazy 4250g i ponoc wyglada na 6 tyg. Panie powiedzialy ze jest duza jak na niecale 4tyg i bardzo kontaktowa. Potem pojechalysmy do kerfa na szybkie zakupy lodowkowe, do inmedio po ksiazki i do biedry po pieluchy (u mnie sa juz 2 fit). Teraz sie karmimy, pranie nastawione i jak mala zasnie to za torta sie biore.
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
Zrobiłam pierwsze podejście do rollera
nie bolało jakos mocno, nieprzyjemne uczucie igiełek jedynie ale trzeba pocierpieć, by być piękna ![]() Sylwia-ile minut jeździsz nim? ![]() Gossip-u mnie podobnie -11kg ale jeszcze 7 mi zostało, bom kg grubsza ![]() Umylam głowę tez i idę sie ogarniać, Mała jak sie obudzi to raz dwa przebieram, karmie i jazda na spacerek Laski, mozna kosmetyki z kofeina przy kp? Mam w serum i kremie pod oczy ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Oo tam, czym jest dwa tygodnie cierpienia do całego życia z takim Skarbem
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-05-08 o 11:17 |
|
|
|
|
|
#3775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis tak pięknie główkę dzwigal Cytat:
Spróbuj położyć na drzemke na brzuszku na podusi tak ze bioderka będą poza nią [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51323110]My znow na cycu 2h przerwy,jakis skok zywieniowy ma mloda ;p ale sie wyspalam i tak ☺ czytalam taka teorie, ze dzieci którym zbyt wcześnie podana jest butelka oduaczają sie ciągnąć pierś... tez by swoja niunie chciala nauczyc w razie w pic z butli,ale przez to nie wiem kiedy zacząć treningi... podobno kolo 6tego tygodnia najbezpieczniej,gdzie indziej pisali ze pozniej... (?)[/QUOTE] Ja dalam wczoraj. Dzis konczymy 6 tyg. ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51324026]Ale fajny wpis,az sie sloneczniej robi ![]() Trzam core na ramieniu,Zrobilam kawr trzymajac ja jedna reka i tak sobieysle zeby.kupic nosidlo lub chuste. Ma ktoras z was,uzywa? Podobno dzieci w kulturach gdzie kobiety nosza dzieci w chustach bardzo malo placza ![]() Mojej tez coraz bardziej sie nudzi jak sama lezy w łóżeczku.u mnie cisza,rozglada sie,cwiczy,no aniolek Mam jeszcze takie pytanie-lykacie jakoes witaminy teraz? I czy zamierzacie jakies vibowity np. Dziecku dawać?[/QUOTE] w mleku dziecko na wszystko czego trzeba. Daje tylko d i k. Ja przyjmuje vitaminer z dha Cytat:
Super ekspres ![]() Tylko ta kupa oj :PCytat:
nie bylam tam jeszcze Cytat:
A co pediatra mówiła? Wg mnie przyrost ok Cytat:
Za jakiś czas mozesz zmienic zdanie Cytat:
Hanka Sonia Sylwia Koperco - dzięki ![]() Oby krople pomogły. Rano zapuscilam.
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK moja juz umie, uczylam od 3 doby podawac i pieknie ssie piers. Chlopakow tak samo uczylam i nie mialam problemow z karmieniem. Wit biore.
My czapke zakladamy bo chlodny wiatr. A dzis ubrana w body na ramiaczka, koszulke na kr rekaw, spodnie no i bluze miala na dwor.
|
|
#3777 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda na balkonie po raz pierwszy
)) Boleczka mam podobnie z tym że jak sie zdecydujemy to tylko cc drugi raz nie dam się tak w uja zrobic
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez czapkę nakładam ale nie szaleje jak uszko wyjdzie
![]() Raz był bez czapy ale w kapturku Synek pospał a ja zdarzyłam zrobić 2 prania, umyc się i umalowac, odprasowac ciuchy na jutro i zrobić sobie i zjeść owsianke. Tylko kawka stoi i stygnie bo jemy cyca
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Kordelka nie, nie wtracali się....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na spacerze było super, skurcze były, ale cały czas tak samo. Przyjechał TŻ, zjedliśmy obiad, chciałam się położyć spać, ale TŻ chciał pojechać szukać małemu butów. To pojechaliśmy, wróciliśmy, zjedliśmy kolację, TŻ kąpał synka a ja się położyłam na kanapie. Zasnęłam, przyszedł TŹ i powiedział, żebym się wykąpała i położyła do łóżka. Poszłam pod prysznic i uwaga, pod prysznicem skurcze. Wyszłam i zaczęłam ogarniać kosmetyki do szpitala. Skurcze były równo co 5 minut. Kazałam TŻ dzwonić do teściowej, żęby przynajmniej torbę przygotowała, jeśli sytuacja się utrzyma. Dzwonię do położnej a ona nie odbiera. TŻ się trochę przejął, poszedł do położnej bo mieszka niedaleko. Była 23,30 - obudził ją
W ogóle jak położyły mnie na to łożko to już nie pozwolili zejść. Jak ona dała to łóżko do góry to ja myślałam że spadnę. No i ona mi karze przeć tą kupę. Nic a nic nie idzie. Strasznie się męczyłam
. Ogólnie to między tymi skurczami to ja się czułam całkiem jakbym nie rodziła i miałam ochotę zejść z tego łóżka i pójść do domu.

Ślubujemy: 21.10.2017