Schudnąć 20-30kg część III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-10, 17:12   #2311
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Cytat:
Napisane przez lenciik Pokaż wiadomość
Czytam o waszych osiągnięciach sportowych - jedna ciśnie na siłowni, druga na rowerze, trzecia poci się, a przy okazji wyrywa faceta i aż mnie ściska, bo ja z tabletkami jestem uwięziona w łóżku. Przez to gardło ledwo oddycham i nie ma mowy na tą chwilę nawet o tym, żeby poćwiczyć coś w domu. Trochę mnie to podłamuje, bo 30 maja mam taki pierwszy deadline. Koleżanka ze studiów zaprosiła sporą część osób do siebie na grilla. Nie widziałyśmy się 2 lata i teraz takie spotkanie się szykuje...

Poza tym, gdy widzę wasze zdjęcia to zastanawiam się - dziewczyny, gdzie wy ukrywacie te kilogramy?? Takie laseczki z was już są!
Ja sie nie pokazalam obecnie ale zdjecia z przed 15 kg a teraz jestem dosc duza..i w dodatku z klepsydry poszlam w jablko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 17:16   #2312
lenciik
Raczkowanie

Ewa, jeśli chodzi o zdrowie to poprawa jest. Dziś już nie śpię przez cały dzień i mogę pić, a to zdecydowany postęp!
lenciik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 17:18   #2313
Unex
bez kija nie podchodz

Ewa, tak i tu bez zadnego sciemniania czy naginania
Zawsze bylam bardzo rozciagnieta bo lubiam sie rozciagac od dziecka.
Mimo, ze pozniej przytylam troche gibkosci pozostalo

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 17:35   #2314
pozeczkowa
Zadomowienie

Ewa, więcej niż 7km/h nie próbowałam, bo to już by chyba był trucht a nie chód ;D następnym razem spróbuję!
ale sobie dowaliłam czosnku do sosu do sałatki, aż mi oczy łzami zaszły

z kilogramami walczę, wygrywam raz ja, raz one
104kg -> 74kg -> 91kg -> 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75
pozeczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 18:25   #2315
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Kupiłam sobie parowar z lidla, ale nie miałam okazji jeszcze go wypróbować. Widziałam, że któraś z was też się za nim rozglądała, ale przepraszam bo nie pamiętam, która Jak się sprawdza?
To ja kupiłam parowar z lidla, ale jeszcze nie używałam bo dla rodzinki zrobiłam normalny obiad, było 6 osób wiec raczej by się nie zmiescilo tyle jedzenia do parowaru
Wiec jak użyjesz to napisz jak się sprawdza i co dobrego w nim zrobiłaś
No i zdrowiej!

Ja melduje 40 min rowerka i 24 km na zdjęciu podsumowanie, pot poleciał!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431275129189.jpg (27,9 KB, 4 załadowań)

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 18:25   #2316
kasiunia1664
Raczkowanie

hej dziewczynki, jestem zła na pogodę ;/ wczoraj co prawda byłam rano na rowerze (15km) ale dzisiaj już pewnie nic z tego (pada) a domowy rowerek już mi się znudził ;/ tęsknie za rolkami (3 dni nie jeździłam bo.... pogody brak...), widzę, że jutro ma być ładnie to o 8 polecę na rolki, potem wezmę siostrzeńca na długi spacer i wieczorem zafunduje sobie może z 10 km rowerem ;p

DZIEŃ BEZ RUCHU NA ŚWIEŻYM POWIETRZU
JEST DLA MNIE DNIEM STRACONYM : cool:

Cel nr 1 - 70kg
Cel nr 2 - 60kg

Za mną okrągłe 15kg!
kasiunia1664 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 19:33   #2317
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciao_ewa Pokaż wiadomość
[B]

asia na kiełbaskę jestem zła głownie z tego powodu,że już mi to do szczęścia nie było potrzebne, bo byłam najedzona. Ale rzeczywiście nie tak źle z kalorycznością oooo, super, jak masz hantle w domu to koniecznie kup dla siebie obciążenia a ile chcesz ? ja mam w domu 3 kg, ale to za dużo dla mnie, powinnam mieć 2 kg.
No ja teraz będę miała 1,5 kg i będę ćwiczyć.
Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
Asia ja mam hantle w domu 0,75 i z kolei też muszę zakupić nowe, bo te są za słabe. Znam bardzo fajne ćwiczenia na "skrzydełka"
Kupiłam po 0,5 kg, więc z gryfem będzie takie 1,5 kg. O jak możesz to podeślij mi te ćwiczenia na PW.

Dziewczyny za ćwiczenia.
Ja dziś kupiłam buty do biegania, ale na początek zwykłe kalenji kiprun. Mają całkiem ok amortyzację, a obecnie nie za bardzo mogę sobie pozwolić na jakieś nike.
Dziś porobiłam trochę brzuszków różnego rodzaju, nożyc i wymachów. Wieczorem może to powtórzę i na 100% zrobię jakieś ćwiczenia z obciążeniem na ramiona.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 20:06   #2318
ilo16na
Zakorzenienie

witam wieczorem.

dzis "tylko" spacerek.. 3km wiec nie jest zle.i oparlam sie pokusie
przechodzilismy obok cukiernii znajomej.

w ogole staram sie ustalic plan biegania w przyszlym tygodniu.
zeby sie pokrylo z tz/etem.
i jest ciezko bo ja mam popoludniowki.. cos wymysle.

Stary 2015-05-10, 20:42   #2319
Unex
bez kija nie podchodz

Ja mam dwa hantle po 10 kg z gryfem i dla mnie sa ok
Do przysiadow nawet za lekkie :P

Dorwalam w polskim sklepie linie z eveline antycellulitowa, kupilam ten rozrzewajacy i chlodzacy, zobaczymy ktory bedzie lepszy.
Chcialam jeszcze wybrac jakis inny ale TZ mnie odcianal i powiedzial ze mi wystraczy

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-05-10, 20:44   #2320
asia1905
Zakorzenienie

Unex to Ty masz silne ręce.

Trochę pomachałam tymi hantlami i okazało się, że jak je zważyłam to mają jednak 2,5 kg.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:12   #2321
Callitus
Zakorzenienie

Ależ mi się nie chciało Ale skoro już napisałam, że planuję sesję w Shaunem T na wieczór, głupio byłoby mi napisać, że tego nie zrobiłam
A więc - Friday Fight z Insanity Max: 30 zaliczony. Ciężko, bo łydki po bieganiu bolały, więc pierwsza przerwa już po 7 minutach, a potem ćwiczenia były tylko coraz gorsze Uwielbiam Shauna i Insanity, szkoda, że nie mam czasu, aby robić to wszystko
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:21   #2322
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj już grzecznie
To mój obiadek

Jeszcze nie ćwiczyłam, ale obiecuję że wieczorem to zrobię, więc nie bijcie
Soldus no widzisz, waga spada bo zatrzyymała sie tylko woda Jestem absolutnie przekonana, że jak tylko dasz sobie trochę czasu, to ruszy i to porządnie!
Obrałam te szparagi tak jak mówiłaś i dzisiaj były juz pyszne
pozeczkowa umierałam ze śmiechu jak Cię czytałam na FB, jak się zabierałaś do tego ćwiczenia Super że się zdecydowałaś i poszłaś na siłkę, wielkie brawa dla tej pani !!! Doczytałam właśnie- nie no jestem bardzo pod wrażeniem Twoich dzisiejszych wyczynów!! Daj znać jutro jak tam mięśnie
Ilona mieliśmy 6 rocznicę Fajnie że idziesz znowu biegać wieczorem ;-)
Asia ja mam hantle w domu 0,75 i z kolei też muszę zakupić nowe, bo te są za słabe. Znam bardzo fajne ćwiczenia na "skrzydełka"
Mel, Ewa wiedziałam że od Was zaraz kopy dostanę Ale odpokutuje, obiecuję!! Mel wymiary!!!!!!!!!!!!!!!!!
Unex joga jest rewelacyjna, musisz sprobować. Wspaniale działa na kręgosłup i odpręża, nastraja pozytywną energią, bardzo polecam
Ewa Ty już po karze, teraz moja kolej. Jak poćwiczę to napiszę
No jakoś się zgrywamy w dniach odpustu Mówisz że Twój Adonis też daje czadu na siłowni- fajnie że możesz się zachowywać całkiem naturalnie i bez spiny że się zapocisz, chociaż jak poczytałam Cię o motywacji do szybszego biegu to też się uśmiałam Dobrze że się tam nie zapowietrzyłaś I dobrze że poszedł, bo byś tam zjechała z tej bieżni na brzuchu chyba
Ooo, a Ty chodzisz na jogę? Na siłowni czy w jakiejś szkole jogi? Opowiedz mi coś, bo potrzebuję odwagi, żeby się wybrać!

Nie dacie mi żyć z tymi wymiarami, co?
Jak nie zapomnę rano to się pomierzę.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Tez mi sie joga wydaje trudna Ja sie duzo rozciagalam jak cwiczylam, wczesniej tez bylam rozciagieta, jeszcze rok temu bez problemu robilam szpagat, a teraz dupa, bola mnie plecy przy glupim schylaniu
Ja poszukam u mnie moze sa jakies zajecia

pozeczkowa, ja mysle ze nike czy addidas maja jakiess dobre obowie w ofercie. Nie wiem Callitus na bank Ci pomoze!
No bo jest trudna, ale liczę na to, że jak pójdę na taką dla początkujących to będą wyrozumiali, że nie potrafię nawet dotknąć podłogi z wyprostowanymi nogami?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Czytam o waszych osiągnięciach sportowych - jedna ciśnie na siłowni, druga na rowerze, trzecia poci się, a przy okazji wyrywa faceta i aż mnie ściska, bo ja z tabletkami jestem uwięziona w łóżku. Przez to gardło ledwo oddycham i nie ma mowy na tą chwilę nawet o tym, żeby poćwiczyć coś w domu. Trochę mnie to podłamuje, bo 30 maja mam taki pierwszy deadline. Koleżanka ze studiów zaprosiła sporą część osób do siebie na grilla. Nie widziałyśmy się 2 lata i teraz takie spotkanie się szykuje...

Poza tym, gdy widzę wasze zdjęcia to zastanawiam się - dziewczyny, gdzie wy ukrywacie te kilogramy?? Takie laseczki z was już są!

Kupiłam sobie parowar z lidla, ale nie miałam okazji jeszcze go wypróbować. Widziałam, że któraś z was też się za nim rozglądała, ale przepraszam bo nie pamiętam, która Jak się sprawdza?
Też się zastanawiam. Patrzę na te zdjęcia i się pytam - jak to TY chcesz schudnąć ok. 20kg?!
A specjalnie taki wątek założyłam, żeby wszyscy byli grubasami jak ja, a tu proszę, same szczupaki!

Nie martw się, ja póki co do odwołania nie mam szans na ćwiczenia na siłowni, więc łączę się z Tobą w bólu!

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:26   #2323
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciao_ewa Pokaż wiadomość
pozeczkowa bardzo dobry wynik. ja zazwyczaj chodzę 7-7,5 km/h, a przecież wiesz, że ćwiczę od jakiegoś czasu i nie mam astmy xD
bardzo pycha jedzonko
ooo, bardzo podone do moich te, które licytujesz nie mów hop z tymi butami sportowymi. Mnie też się kiedyś w ogóle nie podobały. Ale tak że pełne niezrozumienie o co chodzi, czemu ludzie to kupują i przede wszystkim kto to projektuje. A teraz mi się "kapkę" odmieniło

melonade no dzisiaj pociekło zarówno trochę potu jak i śliny fuuuj, jak to obrzydliwie zabrzmiało
ale to jest niesamowite, bo przysięgam - gdybym sama miała biec pół godziny z tą prędkością i GADAĆ. nie dałabym rady. fizycznie.
także ciekawa sprawa jak to działa, no.
Mimo wszystko mam nadzieję, że już go więcej nie spotkam na siłowni, bo wolę tam chodzić na wyje*ce, a nie zastanawiać się czy mi włos zbyt w prawo nie odstaje -.-

calltius a widzisz, nie jesteś osamotniona w grzeszeniu w ten weekend. ale pięknie, że pobiegane, no i liczę na insanity u Ciebie
dzięęęęęki

pretty girl dzięki a wiesz co, siły miałam potem chyba przez te adrenalinę i takie radosne uniesienie
czekam na relację z dzisiejszej długaśnej trasy rowerowej !

monte czekam na Twoje ćwiczenia

unex szpagat robiłaś ? wow...

lenciik a powiedz, widzisz poprawę w stanie zdrowia ?
30 maja na pewno będziesz mieć -15 kg na wskaźniku, na bank zauważą
Bo nasze ciało potrafi więcej niż próbuje nam wmówić umysł.
A ja mam nadzieję, że Go będziesz często spotykać, bo dobrze Ci to zrobi!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez pozeczkowa Pokaż wiadomość
Ewa, więcej niż 7km/h nie próbowałam, bo to już by chyba był trucht a nie chód ;D następnym razem spróbuję!
ale sobie dowaliłam czosnku do sosu do sałatki, aż mi oczy łzami zaszły
Ja przy 7 truchtam. Ale mam ekstremalnie krótkie nogi .

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
To ja kupiłam parowar z lidla, ale jeszcze nie używałam bo dla rodzinki zrobiłam normalny obiad, było 6 osób wiec raczej by się nie zmiescilo tyle jedzenia do parowaru
Wiec jak użyjesz to napisz jak się sprawdza i co dobrego w nim zrobiłaś
No i zdrowiej!

Ja melduje 40 min rowerka i 24 km na zdjęciu podsumowanie, pot poleciał!

Stary 2015-05-10, 21:29   #2324
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozeczkowa Pokaż wiadomość
dzisiaj nie robiłam zbyt wiele, ale wcale źle nie było ciężko mi się trochę wracało do domu rowerem, byłam zmęczona, ale spięłam dupsko i dojechałam. jest ok
dzięki za porady odnośnie butów i staników, stanik zamówię sobie w przyszłym tygodniu prawdopodobnie ten: http://www.freyalingerie.com/active/...=atomic%20blue
a buty póki co próbuję wygrać te Nike z licytacji, a jak nie, to poszukam innych. niestety u mnie w mieście chyba nie ma salonu firmowego
Wygląda super!

Natomiast co do butów - niestety, ale trzeba uważać na używane Każdy but w jakimś stopniu dopasowuje się do stopy, niektórym mogą np. stopy schodzić do środka (jak u mnie, dlatego potrzebuję mocno zabudowanego buta) i warto przymierzyć, zobaczyć i pochodzić.
Jak wygląda pronacja (to znaczy na którą część stopy idzie ciężar przy chodzeniu? Czy pięta - palce, czy palce - pięta?) Jak podbicie? Wysokie, niskie? Czy stopy nie schodzą do środka? Czy masz wąskie pięty? Wiem, że to może głupio brzmi, ale te kwestie są bardzo ważne przy doborze buta. Dlatego, mimo bycia biednym studentem, odkładałam na buty 4 miesiące, bo wiem, że warto

EDIT: Mój polski Przepraszam za powtórzenia, ale nie mam siły
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.

Edytowane przez Callitus
Czas edycji: 2015-05-10 o 21:31
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 21:57   #2325
scandalistka
Zadomowienie

Hej hej, powiem Wam że chyba dałam radę. Mieliśmy gości wczoraj i dziś, z mocno % wieczorem, i u mnie wyglądało to tak, że zjadłam na śniadanie bułkę z pastą z tuńczyka i kukurydzy, później zupę krem cebulową z grzankami, następnie bardzo małą porcję risotto (z krewetkami, parmezanem, śmietaną i białym winem), a jeszcze późnym wieczorem wypiłam koktajl z soku pomarańczowego, mrożonych truskawek i jarmużu. W międzyczasie odrobina likieru kawowego, jeden drink z cytrusówki i soku pomarańczowego i garść nachosów. Tyle. Nawet się nie musiałam jakoś szczególnie pilnować, bo risotto mi nie smakowało (było za ciężkie, dla mnie dużo mięsa i brak warzyw... ale to było robione pod gości) a na alkohol jakoś nie miałam ochoty, po pierwszym drinku mnie zemdliło. Zrobiłam za to w ciągu dnia chyba z 15km spaceru i sprzątanie rano przez 2h mieszkania na maksymalnym przyspieszeniu.

Jedzenie z dzisiaj:
I. podpieczony kawałek bagietki natarty czosnkiem z twarożkiem z rzodkiewką i ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem
II. zupa krem cebulowa z grzankami
III. mega ostre curry z piersią z kurczaka i mleczkiem kokosowym z 3/4 woreczka ryżu
IV. kawałek bagietki z połową kulki mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi

Znowu obiad pod gości, znowu dla mnie średni, ale niestety jeden z naszych gości jest niereformowalnym mięsożercą który nie je żadnych warzyw. Od jutra z radością wracam do koktajli i sałatek...
Dzisiaj też zrobiłam chyba z 10km spaceru. Nogi mi włażą do tyłka po tych dwóch dniach.
A teraz idę nadrobić zaległości bo się rozpisałyście.

scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 22:43   #2326
pozeczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Wygląda super!

Natomiast co do butów - niestety, ale trzeba uważać na używane Każdy but w jakimś stopniu dopasowuje się do stopy, niektórym mogą np. stopy schodzić do środka (jak u mnie, dlatego potrzebuję mocno zabudowanego buta) i warto przymierzyć, zobaczyć i pochodzić.
Jak wygląda pronacja (to znaczy na którą część stopy idzie ciężar przy chodzeniu? Czy pięta - palce, czy palce - pięta?) Jak podbicie? Wysokie, niskie? Czy stopy nie schodzą do środka? Czy masz wąskie pięty? Wiem, że to może głupio brzmi, ale te kwestie są bardzo ważne przy doborze buta. Dlatego, mimo bycia biednym studentem, odkładałam na buty 4 miesiące, bo wiem, że warto

EDIT: Mój polski Przepraszam za powtórzenia, ale nie mam siły
nie licytuję używanych, nówki funkiel, tylko wystawione na licytacji od funta a nie na kup teraz nie kupiłabym używanych butów
jak nie wygram tych, to upatrzyłam sobie te: http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item461f25a56a

jutro znowu idę na siłkę, już się nie mogę doczekać, jakkolwiek śmiesznie się to czyta wychodzące spod moich palców...

z kilogramami walczę, wygrywam raz ja, raz one
104kg -> 74kg -> 91kg -> 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75
pozeczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 23:24   #2327
Monte_
Wtajemniczenie

Hej Kochane!
Dopiero teraz skończyłam ćwiczyć, więc mogę z czystym sumieniem wejść na forum Po południu czułam się jakoś kiepsko i słabo, w ogóle poszłam nawet na drzemkę. Ale obiecałam Wam wszystkim że poćwiczę i dotrzymałam słowa
Takie 1h cardio zrobiłam, że kropelki mi spływały po skroniach i z czoła na oczy
Nie chciało mi się strasznie, ale pomyślałam: co Ewa i Mel powiedzą, więc trzeba było ruszyć tyłek
lenciik biedulko wracaj szybko do zdrowia
Unex podziwiam! szpagaty jeszcze rok temu?? Też kiedyś robiłam, ale to było w podstawówce
Mówisz że będziesz się smarować Czekam na recenzje ;-)
pretty 24km!! pięknie
asia proszę bardzo, link do ćwiczeń na triceps Kiedy ja wykonuję te ćwiczenia, to robię po prostu na macie, bo nie mam takich sprzętow w domu jak ławeczka
https://www.youtube.com/watch?v=Hcez1ABNLAo
Callitus za ćwiczenia
Kasiunia tak z opisow wydaje mi się że bardzo energiczna z Ciebie kobitka Fajnie że masz tyle siły i zapału do takiej porcji ruchu na codzień
Mel aktualnie nie chodzę na jogę, bo teraz lubię dynamiczne zajęcia, jedyne spokojne to mój poniedziałkowy pilates (chociaż i tak daje wycisk)
Ale na jogę chodziłam swojego czasu długo i wspomnienia mam naprawdę super. Za jakis czas na pewno ponownie się zapiszę- zajęcia są w grupach. Joga może i jest spokojna, ale fajnie rozrusza ciało, porozciąga. Nie przejmuj sie w ogóle jak na początku nie wszystko się uda Pamiętam że nowi zawsze mają problem z niektórymi pozycjami, nawet bardzo szczupłe osoby. Nikt nie zwraca na to uwagi, bo każdy kiedyś zaczynał. Jestem pewna że Ci się spodoba
pozeczkowa jaka jestem z Ciebie dumna! Czyli siłownia Ci się spodobała Może i ja się kiedyś wybiorę jak będziesz tak mnie zarażać podejsciem
Ewa no to dotrzymałam słowa Gdybym nie obiecała, to pewnie dzisiaj bym sobie odpuściła, ale jakoś się zmobilizowałam
Aaaa jutro jadę na pocztę odebrac tę wagę kuchenną! Dostałam smsa że juz czeka. No to wszystko się okaże ile wcinam Boję się, że sie okaże za dużo dziennie tych kalorii

Edytowane przez Monte_
Czas edycji: 2015-05-10 o 23:26
Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-10, 23:53   #2328
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Hej Kochane!
Dopiero teraz skończyłam ćwiczyć, więc mogę z czystym sumieniem wejść na forum Po południu czułam się jakoś kiepsko i słabo, w ogóle poszłam nawet na drzemkę. Ale obiecałam Wam wszystkim że poćwiczę i dotrzymałam słowa
Takie 1h cardio zrobiłam, że kropelki mi spływały po skroniach i z czoła na oczy
Nie chciało mi się strasznie, ale pomyślałam: co Ewa i Mel powiedzą, więc trzeba było ruszyć tyłek
lenciik biedulko wracaj szybko do zdrowia
Unex podziwiam! szpagaty jeszcze rok temu?? Też kiedyś robiłam, ale to było w podstawówce
Mówisz że będziesz się smarować Czekam na recenzje ;-)
pretty 24km!! pięknie
asia proszę bardzo, link do ćwiczeń na triceps Kiedy ja wykonuję te ćwiczenia, to robię po prostu na macie, bo nie mam takich sprzętow w domu jak ławeczka
https://www.youtube.com/watch?v=Hcez1ABNLAo
Callitus za ćwiczenia
Kasiunia tak z opisow wydaje mi się że bardzo energiczna z Ciebie kobitka Fajnie że masz tyle siły i zapału do takiej porcji ruchu na codzień
Mel aktualnie nie chodzę na jogę, bo teraz lubię dynamiczne zajęcia, jedyne spokojne to mój poniedziałkowy pilates (chociaż i tak daje wycisk)
Ale na jogę chodziłam swojego czasu długo i wspomnienia mam naprawdę super. Za jakis czas na pewno ponownie się zapiszę- zajęcia są w grupach. Joga może i jest spokojna, ale fajnie rozrusza ciało, porozciąga. Nie przejmuj sie w ogóle jak na początku nie wszystko się uda Pamiętam że nowi zawsze mają problem z niektórymi pozycjami, nawet bardzo szczupłe osoby. Nikt nie zwraca na to uwagi, bo każdy kiedyś zaczynał. Jestem pewna że Ci się spodoba
pozeczkowa jaka jestem z Ciebie dumna! Czyli siłownia Ci się spodobała Może i ja się kiedyś wybiorę jak będziesz tak mnie zarażać podejsciem
Ewa no to dotrzymałam słowa Gdybym nie obiecała, to pewnie dzisiaj bym sobie odpuściła, ale jakoś się zmobilizowałam
Aaaa jutro jadę na pocztę odebrac tę wagę kuchenną! Dostałam smsa że juz czeka. No to wszystko się okaże ile wcinam Boję się, że sie okaże za dużo dziennie tych kalorii
Cieszę się, że nawiedzam Twój umysł jako motywator!

A w co się najlepiej na jogę ubrać?
Ja wiem, że mi nic nie wyjdzie, bo byłam kiedyś na zajęciach z pilatesu i to była totalna porażka. Ale chciałabym chodzić i się uczyć i dojść kiedyś do jakiegoś przyzwoitego poziomu. Albo dojść do momentu, kiedy stwierdzę, że to nie dla mnie, nigdy się nie nauczę i zacząć wtedy chodzić na coś innego.

Stary 2015-05-11, 00:09   #2329
Monte_
Wtajemniczenie

Mel najlepiej w coś, w czym się czujesz swobodnie i komfortowo Spodnie dresowe albo legginsy i koszulka, najlepiej trochę przylegająca i z odpowiednią długością- z doświadczenia wiem że przy wyginaniu potrafi się brzuch odsłaniać jak jest za krótka, a mnie np to bardzo denerwuje Zobaczysz jakie cuda potrafi czynić joga. Jak nastawia też do życia pozytywnie i relaksuje
No nawiedzasz mnie babo jedna

Stary 2015-05-11, 00:13   #2330
Unex
bez kija nie podchodz

Dziewczyny, tak jak pisalam kupilam ten balsam rozrzewajacy. Wiec tak, wzielam kapiel, zrobilam sobie peeling z kawy, nasmarowalam sie tym piekielnym balsamem i nie moglam wytrzymac, tak mnie pieklo Ja nie wiem czy tak powinno byc ? Ale nie molam wytrzymac.
Moze jakas reakcja alergiczna czy co ? Musialam go zmyc.
robilam sobie masaz z oliwki na udach i to na tyle.

Kiedys uzywalam chlodzacego i tak chlodzil ze zamarazalam Nie wiem co ze mna nie tak

Mel, no to ba ze na pewno znalazlabys jakas grupe dla poczatkujaco poczatkujacych

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-05-11, 00:23   #2331
Monte_
Wtajemniczenie

Unex mialam dokładnie to samo jak kupiłam kiedyś ten rozgrzewający. Już kiedyś o tym pisałam- biegałam w gaciach po domu i miałam ochotę wzywać straż pożarną, a TŻ pękał ze śmiechu Chyba po prostu niektórzy nie mogą tego używać i my należymy do tych osób Dużo moich koleżanek mowi, że je ten żel przyjemnie grzeje, a ja miałam pożar na tyłku

Stary 2015-05-11, 01:05   #2332
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mel najlepiej w coś, w czym się czujesz swobodnie i komfortowo Spodnie dresowe albo legginsy i koszulka, najlepiej trochę przylegająca i z odpowiednią długością- z doświadczenia wiem że przy wyginaniu potrafi się brzuch odsłaniać jak jest za krótka, a mnie np to bardzo denerwuje Zobaczysz jakie cuda potrafi czynić joga. Jak nastawia też do życia pozytywnie i relaksuje
No nawiedzasz mnie babo jedna
Muszę pokombinować ze strojem, a konkretnie z koszulką. Ale już mi się tak marzy ta joga. Więc w końcu się przemogę.

Wredna baba z forum, nawiedzająca obijające się niećwiczące - to ja!

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Dziewczyny, tak jak pisalam kupilam ten balsam rozrzewajacy. Wiec tak, wzielam kapiel, zrobilam sobie peeling z kawy, nasmarowalam sie tym piekielnym balsamem i nie moglam wytrzymac, tak mnie pieklo Ja nie wiem czy tak powinno byc ? Ale nie molam wytrzymac.
Moze jakas reakcja alergiczna czy co ? Musialam go zmyc.
robilam sobie masaz z oliwki na udach i to na tyle.

Kiedys uzywalam chlodzacego i tak chlodzil ze zamarazalam Nie wiem co ze mna nie tak

Mel, no to ba ze na pewno znalazlabys jakas grupe dla poczatkujaco poczatkujacych
Rozgrzewających nigdy nie używałam, tylko mrożące, choć niecierpię tego efektu, więc nie pomogę. Ale skoro Cię wręcz piekło to chyba nie powinno tak być. Może spróbuj nałożyć np. na kawałek ręki i sprawdzić czy to tylko gorąc czy faktycznie jakaś alergia?

Właśnie nie wiem, może być ciężko, bo zazwyczaj są takie grupy dla początkujących, ale nie takie, że zaczynają się w danym terminie od zera, tylko są tak sobie od wieków w dane dni tygodnia i chodzą tam osoby, które nie czują się zbyt zaawansowane, więc jak źle trafię to mogę przyjść do grupy, która tam chodzi o miesiąca czy dwóch na przykład.

Stary 2015-05-11, 08:50   #2333
ciao_ewa
Rozeznanie

unex och, ja bym bardzo chciała być tak porozciągana...
a przygotowywałaś się wtedy do robienia szpagatu czy po prostu takie predyspozycje ?
Ja widzę u siebie mały postęp, bo już przy schyleniu kładę całe dłonie na podłodze, ale do szpagatu to mi jeszcze daleko
dżizas, ale z tymi 10 kg to tak, że potrafisz normalnie je podnosić jak w ćwiczeniach na bicka ?
Co do balsamu rozgrzewającego -ja go używam, mnie ta bardzo nie piecze, ale któraś z dziewczyn (monte?) pisała, że też tak miała jak Ty...
Ja też sobie kupię dzisiaj ten chłodzący, bo czerwony już mi się kończy

pozeczkowa nie ma co chodzić na bieżni więcej niż 7,5 km/h, bo od 8 to już jest raczej trucht rzeczywiście. ale spróbuj sobie pochodzić na nachylonej bieżni

callitus i masz rację ! dostałabyś zje*kę jakbyś nie poćwiczyła, a było obiecane

melonade MIERZENIE DZIŚ RANO. < taka przypominajeczka
zmierz też sobie nogę od wewnętrznej strony, bo ciekawa jestem co to znaczy w Twoim rozumieniu "ekstremalnie krótkie nogi". -.-

scandalistka podołałaś wzorowo imprezie

monte dzielna dziewczyna - brawo za ćwiczenia No zobaczymy, bardzo mnie ciekawi Twoja owsianka.
Ja dziś jadłam jaglankę na śniadanie - 40 g płatków, szklanka mleka + 50g serka homogenizowanego, pół banana i borówki. wychodzi jakieś 450 kcal.

Dzień dobry
Zawijam zaraz do kosmetyczki, idę na pedicure. Nareszcie, bo moje stopy to dramat. Porasta je łuszcząca skorupa Także jupi jej. Potem idę na zajęcia. Przed nimi zjem w aucie mniejszą porcję śniadania, już przygotowane. A po zajęciach na siłkę. Nie chce mi się okrutnie, ale pójdę. Jedyny problem jest taki, że boję się dużych tłumów po 14. Mam nadzieję, że będzie ok.

CEL II
78 77 76 75 74 73 72 71 70 69

CEL III
68 67 66 65 64 63 62 61 60 59
ciao_ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:51   #2334
Unex
bez kija nie podchodz

Melonade, no ja wiem wiem o co sie rozchodzi ale warto sporbowac, najwyzej istruktor ci wytlumaczy co trzeba, tak mysle...

Monte, dam mu dzis druga i ostatnia szanse

Ewa, no 10 kg jedna reka nie podniose, ale 5 kg tak na bica
takze nieraz pracuje ( pracowalam) -w sensie podnosilam jeden hantel 10 kg dwoma rekami a czasami zdejmowalm talerze i zostawialam na 5 kg
a co do szpagatu to jako dziecko a nawet juz nastolatka ok 14 -15 lat robilam se soba duzo w sensie gimnastycznym wiec mysle, ze po prostu bylam rozcianieta od wtedy, wystraczylo mi sie kilka dni dobrze poroziagac i spokojnie molam zrobic szpagat bez wiekszego rozciagniecia i przyotowania, czy mostek ze stania i powrot bez uzycia rak do pozycyji stojacej
Zanim mialam problemy z plecami i jak regularnie cwiczylam czyli jakies 2 mies temu do pelneo szpagatu brakowalo mi jakies 10-7 cm wystarczylo sie porozciaac bardziej ale mi nie zalezalo a teraz to juz po ptokach, btw za tydzien zaczynam rehabilitacje

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2015-05-11 o 10:53
Stary 2015-05-11, 11:11   #2335
ilo16na
Zakorzenienie

hej.

melduje sie ze dzis rano biegalam.
ale chyba rano to nie moja pora.
szybciej sie meczylam itd.

najbardziej lubie wieczorem..kolo 20-21.

ale tz ma nocki a ja koncze prace o 22 i boje sie sama po parku..
ale moze ulicami bede biegac.

Stary 2015-05-11, 12:10   #2336
Unex
bez kija nie podchodz

moj jadlospis:

- placki z 2ch jajek i sera bialego poltlustego, odrobina oleju do smazenia + kawa ( chcialam zrobic z bananem, ale kupilam banany w lidlu, byly lekko zielone, czesto mi sie zdarza takie kupic ale nie moglam ich dzis oskubac ze skorki i sa gorzekie w smaku a co do ych plackow, to dla mnie srednio smaczne, ale juz zjadlam ) + kawa
- 2 kromki razowca, kawalek mozzarelli, wedlina z indyka, papryka grillowana, pomidorki koktajlowe ok 4, salata
- salatka z papryki, ogorka, salaty, cukini, pora, piersi z kurczaka grillowanej + kromka razowca z wedlina z indyka
- nie mam pomyslu wiec pewnie jajecznica albo omlet z 2ch jaj

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-05-11, 12:39   #2337
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
moj jadlospis:

- placki z 2ch jajek i sera bialego poltlustego, odrobina oleju do smazenia + kawa ( chcialam zrobic z bananem, ale kupilam banany w lidlu, byly lekko zielone, czesto mi sie zdarza takie kupic ale nie moglam ich dzis oskubac ze skorki i sa gorzekie w smaku a co do ych plackow, to dla mnie srednio smaczne, ale juz zjadlam ) + kawa
- 2 kromki razowca, kawalek mozzarelli, wedlina z indyka, papryka grillowana, pomidorki koktajlowe ok 4, salata
- salatka z papryki, ogorka, salaty, cukini, pora, piersi z kurczaka grillowanej + kromka razowca z wedlina z indyka
- nie mam pomyslu wiec pewnie jajecznica albo omlet z 2ch jaj
mam pytanko.
piers grillowana to na patelnii grillowej zrobiona?

ogolne pytanko mam.
jakie mieso jesc na diecie poza kurczAkiem i indykiem? przerobilam juz kurczaka na 100 sposobow i mi sie nudzi.

Stary 2015-05-11, 13:13   #2338
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
mam pytanko.
piers grillowana to na patelnii grillowej zrobiona?

ogolne pytanko mam.
jakie mieso jesc na diecie poza kurczAkiem i indykiem? przerobilam juz kurczaka na 100 sposobow i mi sie nudzi.

w piekarniku z opcja grilla
ja jem wolowine ( bardzo czasami pozwalam sobie na schab, ale traktuje to raczej jako cheat, i nie chodzi mi o schabowego a np grillowanego :P ) no i ryby
szkoda, ze tu slaby mam dostep do podrobow, bo uwielbiam, a tu ciezko np o serduszka czy plucka chyba ze z owcy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Posmarowalam sie dzis drugi raz i powiem wam ze grzeje ale nie jak wczoraj, moze to nie najprzyjemniejsze uczucie na swiecie ale jest ok i co najwazniejsze nie szczypie/piecze!
Moze za duz tego wczoraj naladowalam? A moze kapiel byla zbyt goraca i w polaczeniu z tym takie odczucia byly ?

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-05-11, 14:40   #2339
kasiunia1664
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam ruch tzn. dopiero od niedawna pokochałam w szkole miałam zawsze zwolnienia lekarskie z wf-u ;p O ironio!
nie lubię ćwiczyć w pomieszczeniach, bo szybko mi się nudzi, ale mimo wszystko (od stycznia zaczęłam o siebie dbać) starałam się ciągle zmieniać ćwiczenia jeśli już byłam zmuszona do ruchu "zamkniętego" w pomieszczeniach zimą to wybierała raz ćwiczenia w domu na macie, w domu raz rowerek raz orbitek, siłownia itp. A teraz jestem prze szczęśliwa, że mogę wirować na świeżym powietrzu ;p rolki, rower, bieganie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

Posmarowalam sie dzis drugi raz i powiem wam ze grzeje ale nie jak wczoraj, moze to nie najprzyjemniejsze uczucie na swiecie ale jest ok i co najwazniejsze nie szczypie/piecze!
Moze za duz tego wczoraj naladowalam? A moze kapiel byla zbyt goraca i w polaczeniu z tym takie odczucia byly ?
Hej, mi się wydaje, że niepotrzebnie przed samym smarowaniem zrobiłaś sobie pilling, oczyściłaś się, starłaś martwy naskórek i potem nałożyłaś balsam rozgrzewający i stąd efekt pieczenia

Ja używałam też zawsze z eveline, teraz kupiłam z soray'i i jest tak samo rewelacyjny bardzo ujędrnia i zlikwidował mi czerwone rozstępy na boczkach Teraz walczę z rozstępami na biuście - tylko tutaj już mam problem bo rozstępy są białe a te ciężko się likwiduje o ile w ogóle ;/ Niedawno kupiłam sobie krem czekoladowy ujędrniający - boże dziewczyny jak on pachnie...!

Cel nr 1 - 70kg
Cel nr 2 - 60kg

Za mną okrągłe 15kg!
kasiunia1664 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 14:44   #2340
Unex
bez kija nie podchodz

Mi na rozstepy pomoglo to : KLIK
Oczywiscie nie usunal ich, bo ja rozstepy mam od dzieciaka, na biuscie np, bo mi kiedys w ok 2-3 mieesiace biust urosl z A do C od razu no i tak to bylo :P Ale staly sie ciensz jasniejsze. I w ogole jest rewelacyjny jako balsam nawilzajacy

Cytat:

10/06/14

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości