|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
W temacie leginsów lidlowych jeszcze to powiem Wam, że chociaż są krótkie (jak dla kogo
) to jak je przymierzyłam w domu tak ich nie ściągam Jak dla mnie mega wygodne
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Top wzięłam S i jest przy duży pod pachami, ale zostawiam, bo na lato pewnie będzie dobry
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja topy wzięłam S i M. M są lepsze na brzuchu i biodrach, ale pod pachami strasznie szerokie. Więc zostawię S.
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam wszystko w dwóch rozmiarach, bo sama nie wiem w co się teraz mieszczę ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Chyba idę na rekord - właśnie miałam trzecią kontrolę z ZUSu, odkąd jestem na L4
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, ponawiam pytanie o żelazko
![]() Bartek stwierdził, że coś mocno ze mną nie tak, skoro mąż mi chce kupić żelazko, a ja marudzę, że muszę wybrać, które najbardziej mi się podoba ![]() Jess, gratki za wizytę ![]() mms polecam chusteczki Tibelly z Netto - skład o niebo lepszy, a cena mikro ![]() W gryce Poza tym łapią też wilgoć z powietrza, a przed tym nie zabezpieczysz.Poza tym gryka-kokoso koszmarnie twardy jest - dziecko powinno mieć sztywniej, ale wygodnie, a jak macałam, to jak decha były... nie chciałabym na takim spać Żuk śpi na piance z Ikei i jest super - nie odkształca się, nie wyciera, w pełni pieralny. Natomiast mocno się zastanawiam czy następny nie będzie lateksowy albo sprężyny z lateksem - jednak już cięższy i bardziej ruchliwy będzie. Młoda dostanie albo materac Żuka albo też piankę jej kupimy dzap, kolorowa bawełna organiczna, to po prostu bawełna - materiał jak najbardziej ok Ale co do samego bodziaka to nienieinienie... nic wiązanego u malucha, bo szlak Cię trafi, a jak zacznie się Młode na brzuch przekręcać, to i je trafi Jak chcesz całe odpinane, to szukaj na napy Organiczną bawełnę ma też parę sieciówek - C&A H&M - cenowo zdecydowanie lepiej - może warto spojrzeć. Natomiast absolutnie genialne - jakościowo i krojowo - ciuszki z eko bawełny ma firma Green Radicals - sprawdzone na Żuku! Warto poszukać w sieci, bo oni oryginalnie z UK, ale bardzo, a nawet bardzo bardzo polecam I jak dla mnie nie wart swojej ceny Bez problemu powinnaś znaleźć rozpinane z dobrej bawełny w niższej cenie. No, chyba, że ten akurat Ci się podoba - to bierz kasperka, najprawdopodobniej Natalka martulka, mi się na szczęście z Gałczyńskim kojarzy, a nie z Kukulską... za to Bartek powiedział, że jeśli będzie miała biust po mnie, to najbliżej jej będzie do Siwiec Nie powiem, ze w tym momencie lekko zwątpiłam...roxana GRATULACJE ![]() majka, gratuluję bryki ![]() I dużo siły życzę... ale przynajmniej już z głowy natalia, witaj Też ma termin na 20 Gratuluję chłopaka ![]() I oczywiście Wrocławiankę moniska, motherhood robi podkład na łóżko 100% bawełna - mam i się świetnie sprawdza - nie przecieka, a "oddycha" beaciorq kciuki za glu Poszliśmy na targi po parasolkę, a wyszliśmy z... rowerkiem biegowym ![]() I w sumie dalej mam rozkminę, czy kupić parasolkę i dostawkę czy lepiej nosidło turystyczne i dostawkę ![]() W Smyku teraz promocja na karuzelki i projektory - my kupujemy ![]() Już po napadzie na Lidla I obwód najmniejszy 80...grrr... chyba po to żeby potem cycki na agrafkach nosić A i kupiłam Młodej spodenki, ale muszę je sobie dokładnie pooglądać w domu, bo w sklepie się nie dało
|
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
proszę
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bardzo-dobry-...wy-novama-free noi byłam w lidlu - pustki już były - tak że dla siebie tylko top wzięłam -same S zostały, wiec jak przymierze w domu to zobaczymy czy nie za mały będzie dla małego wzięłam body i spodenki - wzór marynarski szparagów nie było :/ no jak 3 raz cię zastały w domu to się nie dziwie że nie miały humoru - bo nie mają się do czego doczepić
|
#4632 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
Ale dawno mnie tu nie było, jakoś czas i chęci nie miałam na nic Źle się czułam w tym tygodniu, kulminacja nastąpiła w sb w nocy, prawie nic nie spałam, brzuch tak bolał, skurcze się pojawiły, ale na szczęście wszystko jest już dobrze. Muszę bardziej na siebie uważać po prostu i za dużo się nie przemęczać Nadrabiałam was chyba 2 dni, ogólnie napiszę, że gratuluję poznania płci, przejścia pozytywnie badania z glukozą oraz witam nową mamusię Zakupy jak zwykle cudowne Szalejecie Na gemini w koszyku mam już 300zł, ale nadal nie wiem czy to wszystko czy jeszcze coś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widziałaś może tez bodziaki? Bo nie mam jak się wybrać dzisiaj, ale może mąż z pracy się wyrwie, ale on to się nie zna niestety Myślałam, żeby kupić własnie spodenki i bodziaki. Najwyżej oddam jak będą kiepskiej jakości.Dziewczyny co do glukozy mam wyniki, ale w innej jednostce niż wy. W necie nie mogę znaleźć za wiele, może wy wiecie czy jest ok? Na czczo - 3,37 mmol/l po 1h - 7.60 mmol/l po 2h - 2,99 mmol/l Szczególnie po 1h mnie interesuje.
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
kurcze coś się link nie wrzuca więc daje namier na inna stronkę z tym samym termometrem
http://www.smyk.com/novama-free-term...t-niemowlaka-p
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Molise Czas edycji: 2015-05-11 o 11:11 |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( bylam 2h po naprawdę lekkim śniadaniu bo juz mnie ciągnęło z glodu na wymioty.... dodalam cytryne wypilam i poszlam spac... mialam ten komfort ze mama do mnie przyjechala i mi pobrala krew. Moze wieczorem bede miec wyniki... badalysmy jednocześnie na glukometrze ale jakies glupoty wychodziły wiec czekam na oficjalny wynik. Na pewno nie zrobie tego badania drugi raz nie ma bata...... caly czas mi niedobrze i dzis chyba bede caly dzien w lozku
|
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://portal.abczdrowie.pl/test-obciazenia-glukoza 3 punkt artykułu oo tutaj masz lepsze, w Twojej jednostce podane. http://cukrzyca.mp.pl/lista/show.html?id=104976 kurde, ale w tym linku jakieś zawyżone te wartości podają :/ najlepiej poczekać na wizytę
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-05-11 o 11:18 |
||
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
dziwne że jedne mogą zjeść śniadanie a inne nie - mi kazał bezwzględnie na czczo być i mam zrobić ten 75g z 3 wkłuciami pomimo że w 1 ciąży nie miałam żadnych problemów z cukrem
|
#4641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie myślcie, że mądrze się w tym temacie , ale od ponad miesiąca siedzę w książkach i zleceniach dotyczących cukrzycy ciążowej I piszę pracę.
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
To ja córka marnotrawna Miałam gorszy czas, ale ma nadzieję, ze jeszcze uda mi się tu jakoś wbić do Was ![]() W skrócie gratuluję już dużych dzieciaczków ![]() Witam nowe koleżanki Wyprawki już większości macie zrobione, a ja nadal czekam, bo tyle mam czasu przecież ...Z grubsza Was podczytywałam, ale mogły mi pewne sprawy umknąć, więc z góry przepraszam ![]() Sama nie wiem co tu więcej napisać, bo i tak tyllle mnie nie było ....
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bylam u dwoch lekarzy jeden pozwolil zjesc sniadanie a drugi nie pozwolil.... zobaczymy jakie wyniki mi wyjdą |
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. 105 2. 123 3. 149 Wiec cos sie skielbasilo w pomiarach bo nie ma bata zeby 3 pomiar byl wyzszy niz drugi takze glukometrowi nie ufam czekam na wyniki z lab. Wydaje ni sie ze jak będę miała lekko ponad norme wyniki to zostanie wziete pod uwagę to ze zjadlam sniadanie. Niestety w nocy wstaje co godzine lub dwie, budza mnie nudności i musze zjesc jezeli nie chce wisiec nad muszlą. |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam całej wyprawki
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co miesiąc jak przychodzi przelew to im wybaczam
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Fiona witamy ponownie, napisz co u ciebie
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam body i spodenki i jak dla mnie są ok
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że wróciłaś Mi z wyprawki został materacyk dla małej, komplet prześcieradeł i rożek ew. śpiworek A dla mnie ewentualnie jakaś piżama, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy w ogóle ![]() Ciuszki dostanę od dziewczyn dopiero w czerwcu, więc wtedy będę wiedziała czy i co dokupić, także ten teges... patrzę i podziwiam Wasze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

) to jak je przymierzyłam w domu tak ich nie ściągam
Jak dla mnie mega wygodne 

(bez fiszbin). Ja teraz noszę rozmiar 70F, tam najmniejszy obwód to 80 i jest ok. Natomiast miseczka C była akurat. Tylko, że 80C nie znalazłam

Poza tym łapią też wilgoć z powietrza, a przed tym nie zabezpieczysz.
I obwód najmniejszy 80...grrr... chyba po to żeby potem cycki na agrafkach nosić 
Ale dawno mnie tu nie było, jakoś czas i chęci nie miałam na nic
na czczo na pewno nie będę bo nie dam rady i boje sie ze nie Wytrzymam tych 2 godzin
, ale od ponad miesiąca siedzę w książkach i zleceniach dotyczących cukrzycy ciążowej I piszę pracę.
...