Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 09:08   #3271
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Witam - sobie pospałam dzisiaj ale łapało mnie przeziębienie i widocznie organizm potrzebował tego czasu bo czuję się ok.

Co do wyborów to niezależnie od kandydatów i wyników okropne jest to ze połowa ludzi ma to gdzieś...

Zaraz jadę do lidla, nie wiem czy coś upoluję ale i tak nic w lodówce nie ma więc zakupy muszą być.
Stary 2015-05-11, 09:08   #3272
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mała nie mogła złapać brodawki bo mam wklęsłe, a z nakłądkami też nie szło.

Jeśli mogę cos poradzić, to zacznijcie smarować sobie biusty preparatami na rozstępy. Przeważne małobiuściaste maja bardzo dużo pokarmu i cycki z dnia na dzień robia się jak banie. Mja koleżanka nabawiła się w taki sposób masakrycznych rozstępów. Jeden ma szerokość męskiego palca (ok 1,5 cm) i tak całe cycki pociachane, jak słoneczko, także to jest chyba bardziej nefralgiczne miejsce niż bruch.
smaruję, smaruję. Pamiętam jak ruszyłam z odchudzaniem i biust mi sflaczał. Od tego czasu dbam o niego bardzo.
No i na początku ciąży miałam problem z przesuszoną (?) skórą na sutkach. Więc różne kremy i specyfiki dbają o moje piersi.

Najśmieszniejsze jest, że teraz mój biust zrobił się całkiem ładny i biedny tż chciałby go dotknąć, a one są niedotykalskie. Eksponaty

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko odnośnie biustonoszy do karmienia z Lidla:
są rozmiary takie 80B, 85B, 85C, 85D. Jak ja teraz noszę 75D to niby jaki mam kupić do karmienia??
to ja ci powiem, że bezsensu teraz kupować biustonosze do karmienia jak nie wiesz jaki rozmiar będziesz mieć na końcówce ciąży i po porodzie.
Jak dla mnie szkoda teraz kasy. Nasze biusty do września mogą jeszcze pozmieniać rozmiar 100 razy.
I pamiętać trzeba, że biustonosza nie zwrócisz

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No bo Mutsy ten co mi się podoba ma piankowe koła i tylko tylne można wymienić na pompowane...
tylne pompowane i przednie duże piankowe (bo widziałam, że mutsy ma je dość spore) powinny być ok.

Cytat:
To jest bardzo indywidualny temat ale przy większych aż tak się nie powiększają

Masakra, frekwencja na wyborach ok 30 %. A później najwięcej do powiedzenia będą mieli ci, co siedzieli w domu i pierdzieli w stołki Ale ogólnie ta kampania mnie przeraża. Nie ma na kogo głosować, ale wybrana Dudy to chyba najgorsze co może być, bo to jest człowiek widmo, który nie ma jak dla mnie prawa głosu i jego zdanie się nie będzie liczyło. Idą trudne czasy dla ludzi pragnących mieć dzieci innymi metodami niż naturalna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jak mnie się chce żreć Zjadłam 2 jabłka ale kicha, w lodówce jest konserwa! A ja czuję jej smak i mi ślina napływa.

Z dobrych wieści, to dzisiaj poinformowałam chrzestną, że nia będzie Ucieszyła się. Dobrze, że się tak stało i to w sumie temat nie wyszedł z mojej inicjatywy tylko od szwagra padło pytanie. Dobrze, bo się później okazało, że ona też będzie chrzestną u swojego brata, chociaż podejrzewałam, że będzie szwagier, tym bardzie się cieszę, że nasza informacja wyszła zanim się o tym dowiedzieliśmy No ale ważne, że się bardzo ucieszyła.

Ej, mam niesymetryczny brzuch...lewa stron jest większa, pępek mi się przesunął :P
ciężkie czasy dla tych co chcą zarabiać w euro i nie dają co niedziela na tacę. Swoją drogą kościół i rydzyk nie woleli by dostawać euro??
ech 3 wdechy, nie mogę się denerwować.....

ostatnio mam takie napady głodu, że 2 jabłkami bym się nie najadła wczoraj jak wróciłam z teatru to pochłonęłam 2 bułki z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:13   #3273
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Witam sie w 22 tygodniu.
U nas pogoda kiepska od wczoraj. Kiepsko to znoszę. Właściwie to większość czasu od sb pod wieczór śpię.
Mam pytanie do Tych co były w Lidlu. Jaką grubość mają te leginsy ciążowe. Mi ma zakupić jak będą po 16 mąż ale nie chce go wysyłać po cienkie.
Pierwsze wrażenie jest ok, ale jak się je nałoży i się schyli to wygląda to tak. Są dość wąskie, radzę wziąć większe i będzie i komfort większy i wygląd lepszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11145047_655342881232892_3111748767140749884_n.jpg (65,7 KB, 33 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:16   #3274
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli mogę cos poradzić, to zacznijcie smarować sobie biusty preparatami na rozstępy. Przeważne małobiuściaste maja bardzo dużo pokarmu i cycki z dnia na dzień robia się jak banie. Mja koleżanka nabawiła się w taki sposób masakrycznych rozstępów. Jeden ma szerokość męskiego palca (ok 1,5 cm) i tak całe cycki pociachane, jak słoneczko, także to jest chyba bardziej nefralgiczne miejsce niż bruch.
Ja smaruje, ale dzięki za ostrzezenie - będę czujna

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Też miałam wczoraj ślub cywilny

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Ja mam podobnie, tylko na 62 mam też jakieś bluzeczki z długim rękawem żeby można je było założyć na body z krótkim rękawem jak będzie odrobinę chłodniej. No i jakiś lekki sweterek/bluzę też kupię, do tego cieplejsze spodnie dresowe, bo wrzesień czasem bywa chłodny.
I na 50/56 mam kilka kaftaników.
Tak to chyba podobnie
, też mam bluzeczki i sweterki jeszcze zapisane

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła jeszcze parę body w rozmiarze 50 bo u nas np 56 długo były za duże.. a parę sztuk się przyda
Myślisz? To może dokupię coś.

Cytat:
Widzisz ale ja np nie jestem przeciwna posylaniu dzieci wczesniej do szkoly tak samo ograniczeniom finansowym na becikowe. Panstwo powinno wspierak tych ktorych nie stac a nie wszystkich jak leci. A jesli chodzi o 6-latki wiadomo nie kazde jest gotowe i dzieciaki powinny przechodzic badania jednak bardzo duza ilosc dzueci normalnie w swiecie sie nudzi w najstarszej grupie. Rozmawialam o tym z nauczycielkami i wszystkie mowia to samo. Jesli szkola jest przygotowana tojak najbardzirj sa za. A ci rodzice co tak sie sprze iwiaja to podejrzewam ze w wiekszosci chodzi o tania wielogodzinna opieke bo niestety w szkole dziecko ma zmienne godziny i jest ich duzo mniej.

Namisek a co ty myslisz o tych 6-latkach w szkole?
Wiesz co, najlepiej mogą wypowiedzieć się nauczyciele szkolni, ale ja jako nauczyciel przedszkola raczej nie jestem zwolenniczką tej reformy. Oczywiście, że wiele zależy od szkoły, a najbardziej od nauczyciela 1-3, ale to tym gorzej, bo niestety wiem jak to wygląda - większość nauczycieli idzie i tak starym system i nie dostosowuje wymagań do dzieci o rok młodszych.
Ja mam porównanie jak dzieci opuszczały przedszkole jako 7 latki i jako 6latki i to jest niebo a ziemia i naprawdę trzeba wiele poprzestawiać sobie aby dobrze podejść do tych dzieci.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:18   #3275
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
To ja chyba wózka nie kupie. Szukam "idealnego", a go niestety nie ma. Emmaljunga jak dla mnie ma ujowe koła takie ala retro.

Wozek niezbedny nie jest ;-) Ja swiadomie z wozka rezygnuje na poczatku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:19   #3276
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Myślę, że parę się na pewno przyda.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:20   #3277
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wozek niezbedny nie jest ;-) Ja swiadomie z wozka rezygnuje na poczatku
Jak to?
Ja sama nie wiem. Teraz jak oglądam wózki to wydaja się beznadziejne. Planujemy wydać tak do 3tys.zł.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 09:21   #3278
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Między 24 a 28
dokładnie
Stary 2015-05-11, 09:24   #3279
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, najlepiej mogą wypowiedzieć się nauczyciele szkolni, ale ja jako nauczyciel przedszkola raczej nie jestem zwolenniczką tej reformy. Oczywiście, że wiele zależy od szkoły, a najbardziej od nauczyciela 1-3, ale to tym gorzej, bo niestety wiem jak to wygląda - większość nauczycieli idzie i tak starym system i nie dostosowuje wymagań do dzieci o rok młodszych.
Ja mam porównanie jak dzieci opuszczały przedszkole jako 7 latki i jako 6latki i to jest niebo a ziemia i naprawdę trzeba wiele poprzestawiać sobie aby dobrze podejść do tych dzieci.
To ja się wypowiem jako dziecko, które poszło rok wcześniej do szkoły w latach 90, kiedy nikt o takich rzeczach nie słyszał, i to byłam jedyna na całą szkołę. Nauczyciele krzywdy nie zrobili, było mi trudniej ale uważam, że to mnie wzmocniło.
Taki straszny sprzeciw wśród rodziców tłumaczę sobie ogólnoświatowym trendem rodem z USA, w którym rodzice jak najdłużej chcą "chronić" dziecko (przed szkołą trzeba "chronić") i omijać nieprzyjemne sytuacje do jak najpóźniejszego wieku.
Najlepszym rozwiązaniem jest dla mnie wybór rodziców, wtedy nikt do nikogo nie może mieć pretensji. A skoro ja wytrzymałam SAMA w klasie dzieciaków o rok starszych, to pół na pół też da radę. Kiedyś były klasy z dziećmi w każdym wieku (np. na wsiach) i nikt nie robił z tego problemu.
Stary 2015-05-11, 09:25   #3280
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Też miałam wczoraj ślub cywilny
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość

poza tym boję się wprowadzenia Euro, bo widzę, co się podziało chociażby u Słowaków. Mocno nadszarpnęło to gospodarką, a przy obecnym kursie PLN po prostu sobie tego nie wyobrażam - Duda Jest przeciwko wprowadzeniu, Komorowski był za, ale dziwnie przed wyborami zmienił zdanie na... nie mam zdania.
Komorowski wypowiedział się jasno, że nie ma o czym dyskutować, bo Polska i tak nie spełnia wymogów by móc przystąpić do strefy euro...
I co takiego podziało się u Słowaków?? że mają mocniejszą i stabilniejszą gospodarkę? bo jeżdżą na zakupy do Polski i do Węgier, jeżdżą bo ich na to stać.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bo dzisiaj oprócz mnie świętują jeszcze 2 dziewczyny
wszystkim świętującym urodziny NAJLEPSZEGO!!!!

Cytat:
Ja nie czuje mocno, ale czesto, czesciej przynajmniej w porownaniu ze starsza corka (ktora nota bene po wyjsciu z brzucha zrobila sie mega ruchliwa, wiec sie zastanawiam, co bedzie z druga; polozna mnie "postraszyla", ze zwykle drugie dziecko jest bardziej zywe).
położna może sobie straszyć, jakoś tego nie zauważyłam po dzieciach koleżanek. Fakt drugie zwykle szybciej uczy się chodzić, jest sprawniejsze. Ale spokojniejsze. Mam wrażenie, że po prostu nad pierwszym dzieckiem człowiek bardziej się cacka. A przy drugim ma doświadczenie, więcej wie ale i też miej czasu na poświęcenie jednej istocie.

Cytat:
To ja chyba wózka nie kupie. Szukam "idealnego", a go niestety nie ma. Emmaljunga jak dla mnie ma ujowe koła takie ala retro.
jakbym mieszkała na wsi to bym kupiła, to są czołgi, w dodatku niezniszczalne. Ale ciężkie.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:29   #3281
czarownica_tea
Zakorzenienie

Info dla dziewczyn ze Stolicy. W Lidlu przy Hynka- jest wszystko z oferty ciążowo- dzieciowej. Rozmiary staników rownież wszystkie z oferty.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 09:30   #3282
AaaMarta
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Solenizantek !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-11, 09:33   #3283
malaja86
Rozeznanie

Dziękuje za informacje o legginsach
Ale znalazłam informacje o biedronce
https://mamotoja.pl/ubrania-ciazowe-...3367,r3p2.html
Stary 2015-05-11, 09:33   #3284
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dziewczyny, któres z was szukały kiecek ciążowych ślubnych weselnych i może już kupiły i mają do odsprzedania ?
lub polecają jakiegoś sprzedawcę ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:33   #3285
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
A jak bedziesz myc plecki? To trzeba na brzuch obrocic i jeszcze pilnowac, by glowy nie zanurzyc ;-) Do tego zdolnosci manualnych niepotrzeba (mnie ich brak) a jakos dziecka nie upuscilam. W ogole bardzo fajne jest noszenie dziecka na przedramieniu brzuszkiem w dol - szybko sie uspokajaja w tej pozycji.
U mnie tz tez jest od kapania, ale przez pierwszy miesiac zalecane jest u mnie, by kapac w dzien, wiec mnie przypadnie to zadanie a jak juz dostaniemy pozwolenie na kapiel w duzej wannie, to paleczke przejmie tz
Nie miałam wczoraj neta pół dnia, więc teraz dopiero się odnoszę, nie zgadzam się meneq z tobą, mycie dziecka w wanience, a "wkładanie"go pod kran do mycia na przedramieniu, to dwie kompletnie różne sprawy. Rozumiem obawy dziewczyn, zwłaszcza naszych pierworódek. A plecki można umyć od spodu, trzymając dziecko jedną ręką w wanience, a drugą myjąc, wtedy też jest lepiej asekurowane lub najpierw umyć na przewijaku, a potem włożyć do wanienki-tak zresztą w większości robiło pokolenie naszych mam. Ja na początku też tak robiłam, teraz sobie pewnie odpuszczę. Poza tym naprawdę polecam wanienkę anantomiczną z wyżłobieniem na plecki, bo to bardzo pomaga i dodaje pewności mniej doświadczonym mamom. Każdy powinien wybrać sposób, który spełnia jego oczekiwania i minimalizuje lęk.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:35   #3286
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to?
Ja sama nie wiem. Teraz jak oglądam wózki to wydaja się beznadziejne. Planujemy wydać tak do 3tys.zł.

Przy wszedobylskiej o nader ruchliwej dwulatce wozek to piate kolo u wozu, wiec stawiam na chuste, nosidelko i... rower. Jak sie opanuje, to wtedy moze zaczne myslec,
Stary 2015-05-11, 09:40   #3287
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Dziewczyny, PYTANIE!

Glukozę to się robi w 24 tygodniu czy po 24 tygodniu bo się nie dogadałam w tym temacie
a nie masz napisane w karcie ciązy ??
ja mam wszytsto tydzień po tygodniu jakie badania mam robić

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 09:41   #3288
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Komorowski wypowiedział się jasno, że nie ma o czym dyskutować, bo Polska i tak nie spełnia wymogów by móc przystąpić do strefy euro...

I co takiego podziało się u Słowaków?? że mają mocniejszą i stabilniejszą gospodarkę? bo jeżdżą na zakupy do Polski i do Węgier, jeżdżą bo ich na to stać.

wszystkim świętującym urodziny NAJLEPSZEGO!!!!

położna może sobie straszyć, jakoś tego nie zauważyłam po dzieciach koleżanek. Fakt drugie zwykle szybciej uczy się chodzić, jest sprawniejsze. Ale spokojniejsze. Mam wrażenie, że po prostu nad pierwszym dzieckiem człowiek bardziej się cacka. A przy drugim ma doświadczenie, więcej wie ale i też miej czasu na poświęcenie jednej istocie.

jakbym mieszkała na wsi to bym kupiła, to są czołgi, w dodatku niezniszczalne. Ale ciężkie.

Akurat u nas jest sparta, nigdy sie z corka nie cackalismy. Sprawna ruchowo jest bardzo, wyprzedza w tym temacie dzieci o rok a nawet dwa lata starsze, zaczela chodzic majac 10 mscy, spokojna tez jest: jest ruchliwa, ale to nie typ rozrabiaki. I rzeczywiscie polozna powiedziala, ze opis pasuje bardziej do drugiego lub kolejnego dziecka a nie pierwszego, ale nie wyobrazam sobie, zeby byla bardziej sprawna i szybsza w osiaganiu poszczegolnych umiejetnosci
Stary 2015-05-11, 09:42   #3289
Małgosia89
Zakorzenienie

Dziekuje wszystkim z Was za gratulacje
Cytat:
Super Gratulacje Czujesz jakąś zmianę?
Dziekuje szczerze to moze delikatnie mentalna. Gdzies z tylu glowy mam mysl, ze lacza nas tez sprawy papierowe, a nie tylko milosc
Wlasnie odnosnie tych papierow... Wiecie moze od kiedy moge poslugiwac sie drugim nazwiskiem? Dopiero jak odbiore akt slubu?

Co do lidla... zaniedlugo jedziemy na basen z mezem, wiec wstapie na chwilke, choc pewnie juz wszystko rozkupione... jak to w lidlu bywa...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 09:45   #3290
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Nie miałam wczoraj neta pół dnia, więc teraz dopiero się odnoszę, nie zgadzam się meneq z tobą, mycie dziecka w wanience, a "wkładanie"go pod kran do mycia na przedramieniu, to dwie kompletnie różne sprawy. Rozumiem obawy dziewczyn, zwłaszcza naszych pierworódek. A plecki można umyć od spodu, trzymając dziecko jedną ręką w wanience, a drugą myjąc, wtedy też jest lepiej asekurowane lub najpierw umyć na przewijaku, a potem włożyć do wanienki-tak zresztą w większości robiło pokolenie naszych mam. Ja na początku też tak robiłam, teraz sobie pewnie odpuszczę. Poza tym naprawdę polecam wanienkę anantomiczną z wyżłobieniem na plecki, bo to bardzo pomaga i dodaje pewności mniej doświadczonym mamom. Każdy powinien wybrać sposób, który spełnia jego oczekiwania i minimalizuje lęk.

Zasada jest ta sama. I pupe tez od spodu? I faldki na nozkach? Mycie na przewijaku? Co za koszmar! Toz to biednemu dziecku zimno byc musi. Nie wiem jak wyglada wanienka anatomiczna, ja mam fajna dla noworodka: dmuchana ze stoperem w kroku, zeby nawet jesli dziecko sie pusci, to zeby pod wode nie wpadlo. No ale u mnie wanienka w najgorszym wypadku bedzie w uzyciu przez miesiac, pozniej maluszek bedzie sie kapal z nami pod prysznicem i w wannie
Stary 2015-05-11, 09:49   #3291
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No ale kurczę, ile może być tych kobiet w ciąży?! Najgorsze że nie muszę się w sumie z samego rana zrywać do pracy akurat jutro więc wstawanie byłoby specjalnie na Lidla...
Chyba po prostu obudzę się i pojadę niezależnie od godziny, najwyżej wykupią i trudno.
Ha-ha owieczka, ja dokładnie zadałam sobie to pytanie:Ile może być tych kobiet w ciąży? O matko, no to nie wiem jak u was, ale u mnie chyba cały pułk ! Byłam w lidlu ok 8:30, a tam praktycznie puchy-kilka topów(same s), trzy pary legginsów, a co najgorsze z tych ubranek niemowlęcych zostały same duże rozmiary, a tych najmniejszych kilka sztuk! Body z długim rękawem jedna paczka i jeszcze różowe, więc akurat nie dla nas, no masakra normalnie. O stanikach w ogóle nie wspomnę, bo na mój biust, to i tak nawet te największe byłyby za małe, ale też 3 sztuki z najmniejszą miseczką Powiedzcie, czy u was też jest zawsze taki armagedon w lidlu, bo u mnie, to zawsze jak rzucą coś, to PRL w najczystszym wydaniu-dzikie tłumy i po 15 minutach pojedyncze sztuki jak dobrze pójdzie. U mnie to się normalnie stał jakiś sport narodowy

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-11 o 09:51
Stary 2015-05-11, 09:57   #3292
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć, wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych "urodzinowych" mamusiek

Jeśli chodzi o wybory, to bardzo żałuję, że mój kandydat nie przeszedł dalej, ale trudno . Nie dziwi mnie wynik wyborów to było do przewidzenia jeśli chodzi o Dudę i Komorowskiego - znam bardzo dużo osób, które zagłosowały na K. Na Dudę same mohery nie głosowały . Z dwojga złego wolę Dudę. W PiSie przynajmniej walczą o polskie lasy i zachowanie ziem a PO... POdziękuję.

TusiaeM

Wypowiem się jako nauczyciel (co prawda ostatnio prowadzę zajęcia albo dla niedowidzących, albo w domu kultury, ale ze szkołą wciąż mam doczynienie) i z doświadczenia z lat szkolnych. Są przypadki takie jak owieczkaa, które świetnie się klimatyzują w szkole (moi znajomi świetnie sobie poradzili). Są też i takie, które po pierwszej klasie nie zdają... miałam kilka takich przypadków w swojej klasie w podstawówce. Było to dla nich bardzo bolesne - ponowna klimatyzacja w klasie itd. Moja teściowa pracowała w przedszkolu i jej znajome dalej pracują. Rzadko rodzice pytają nauczycielek na jakim etapie rozwoju jest ich dziecko i czy poradzi sobie w 1 klasie rok wcześniej. Posyłają dziecko a potem jest marudzenie, że jednak dziecko sobie nie poradziło i wina przedszkolanki. Najlepiej porozmawiać o tym z czynnym nauczycielem przedszkolnym. Ja widzę niestety błędy w dalszych etapach gdzie dzieci w klasach 4-6 sobie nie radzą. Na pierwszym etapie powstały zaległości, których dzieci nie nadrobiły i tak już zostało... teraz jest postawa: byle przepchnąć ucznia. Cóż się dziwić jak to wygląda, gdy dziecko w podstawówce nie zda w klasach 1-3 czy 4-6... Jeszcze ta cudowna "umowa" na dalszych etapach edukacji: język polski czy matma (przedmiot, który powtarza się w nastepnym roku)- masz 1 na koniec poprawiasz komisyjnie, jak nie poprawisz to poprawiasz w przyszłym roku idziesz do następnej klasy bo przedmiot jest kontynuowany. Nie ma, że nie zdajesz. Chyba, że masz więcej niż jedną 1. Potem mamy takich niedouków...
Polska próbuje doścignąć resztę Europy odnośnie wieku emerytalnego czy puszczania dziecka do szkoły - no fajnie, ale poziom edukacji jest zupełnie inny w pozostałych krajach. np. w Niemczech jedna godzina chemii jest teoretyczna a druga jest praktyczna - u nas praktyka kończy się na tym, że raz na jakiś czas nauczyciel coś pokazuje... a uczeń nic. Dopiero na studiach może pobawić się do woli.

Gratuluję zakupów dziewczyny ja dalej nie wiem jaki rozmiar ciuszków mam kupić na początek dla dziecka???

PS koncert Scorpionsów był mega, ale rozkopana Łódź, Piotrków Trybunalski - masakra! Objazdy źle oznakowane.
W Łodzi byłam w tym Ptak Outlet. Mąż kupił sobie spodnie Mustanga z 399 na 99zł, koszulę z Reserved z 89 na 30. Ja kupiłam mamie bluzkę z dłuższym rękawem za 14,90 a sobie legginsy (z 29 na 19, wzięłam zwykłe rozmiar L) i koszulkę 12,90 .
bianeczkaa
Ja już dla przykładu jestem po glukozie

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-05-11 o 10:01
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:09   #3293
party_girl7
Zakorzenienie

Ja tez byłam w Lidlu, 10min przed otwarciem, pieszo w obie strony i jestem zła bo u mnie w Lidlu były same body z krótkim rękawem, widziałam tylko jedne z długim różowe... Moim zdaniem to niezłe oszustwo, żeby pisać że będą dostępne z długim i krótkim a sprzedawać tylko z krótkim... Takim sposobem kupiłam tylko spodenki 62, bo body z krótkim mam w domu masę. W dodatku w domu okazało się ze spodenki mają poplamiona kotwice ale jak zwrócę to już innych nie będzie. Kupiłam jeszcze stanik C, nawet ok, tylko musze zwęzić pod biustem, jest jeszcze troszke zapasu gdyby piersi coś urosły, zresztą już tyle urosły ze więcej chyba nie mogą :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 10:10   #3294
party_girl7
Zakorzenienie

Co myślicie o tym, zwrócić?...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431335429187.jpg (144,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-05-11, 10:11   #3295
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Między 24 a 28
Dzięki
Cytat:
Ja smaruje, ale dzięki za ostrzezenie - będę czujna

, też mam bluzeczki i sweterki jeszcze zapisane

U nas w podstawowej oddział dla najmłodszych dzieci otworzyli w oddzielnym budynku, który w żaden sposób nie jest połączony ze szkołą, jest on całkowicie przystosowany pod maluchy, także ja nie mam oporów. Szkoła państwowa oczywiście.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a nie masz napisane w karcie ciązy ??
ja mam wszytsto tydzień po tygodniu jakie badania mam robić
Nie, chyba nie, chociaż nie przeglądałam dokładnie
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim z Was za gratulacje
Dziekuje szczerze to moze delikatnie mentalna. Gdzies z tylu glowy mam mysl, ze lacza nas tez sprawy papierowe, a nie tylko milosc
Wlasnie odnosnie tych papierow... Wiecie moze od kiedy moge poslugiwac sie drugim nazwiskiem? Dopiero jak odbiore akt slubu?

Co do lidla... zaniedlugo jedziemy na basen z mezem, wiec wstapie na chwilke, choc pewnie juz wszystko rozkupione... jak to w lidlu bywa...
Myślę, że powinnaś się już nim posługiwać, od dnia ślubu. Zmieniłaś nazwisko w dniu kiedy podpisałaś dokumenty

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Ha-ha owieczka, ja dokładnie zadałam sobie to pytanie:Ile może być tych kobiet w ciąży? O matko, no to nie wiem jak u was, ale u mnie chyba cały pułk ! Byłam w lidlu ok 8:30, a tam praktycznie puchy-kilka topów(same s), trzy pary legginsów, a co najgorsze z tych ubranek niemowlęcych zostały same duże rozmiary, a tych najmniejszych kilka sztuk! Body z długim rękawem jedna paczka i jeszcze różowe, więc akurat nie dla nas, no masakra normalnie. O stanikach w ogóle nie wspomnę, bo na mój biust, to i tak nawet te największe byłyby za małe, ale też 3 sztuki z najmniejszą miseczką Powiedzcie, czy u was też jest zawsze taki armagedon w lidlu, bo u mnie, to zawsze jak rzucą coś, to PRL w najczystszym wydaniu-dzikie tłumy i po 15 minutach pojedyncze sztuki jak dobrze pójdzie. U mnie to się normalnie stał jakiś sport narodowy
U mnie chyba nie jest najgorzej bo nie ma takiego spędu że się ludzie biją, ale lepszy towar dość szybko znika.

Ok, wsadziłam sie w te leginsy. Może nie sa az tak przeswitujace jak na focie ale jednak. Z któtką bluzką chyba nie zaryzykuje.

Fajne te ciuszki z Biedry nawet, chcociaż cena nie jest już aż tak atrakcyjna Podobają mi się te piżamy ze spodniami do kolan. Leginsy niestety z jakimś dziwnym zapięciem u góry

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 10:17   #3296
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Zasada jest ta sama. I pupe tez od spodu? I faldki na nozkach? Mycie na przewijaku? Co za koszmar! Toz to biednemu dziecku zimno byc musi. Nie wiem jak wyglada wanienka anatomiczna, ja mam fajna dla noworodka: dmuchana ze stoperem w kroku, zeby nawet jesli dziecko sie pusci, to zeby pod wode nie wpadlo. No ale u mnie wanienka w najgorszym wypadku bedzie w uzyciu przez miesiac, pozniej maluszek bedzie sie kapal z nami pod prysznicem i w wannie
Oczywiście, że od spodu-to żadna filozofia. Nie wyobrażam sobie przekręcania mokrego, śliskiego noworodka moja własna mokra, śliską ręką nad wanienką, to dopiero wydaje mi się akrobatyką. A na przewijaku dziecko leży w ręczniku, a cały zabieg trwa ok 2 minut, wiec o ile ktoś nie mieszka w eleganckim igloo za kołem podbiegunowym, to myślę, że da rade i nie zamarznie. Tak jak napisałam, każdy niech wybiera, co mu najbardziej odpowiada. Mnie na przykład idea kompania się z malutkim niemowlęciem zupełnie nie pasuje, zresztą podobnie jak i ze starszym, ale jak ktoś lubi, to co mi do tego? Chodzi mi o to żeby dać sygnał niedoświadczonym mamom, że cokolwiek wybiorą, to będzie dobrze, tak długo oczywiście jak dziecko jest bezpieczne i otoczone troską. Nasza własna intuicja jest tu najlepszym doradcą.
Stary 2015-05-11, 10:17   #3297
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym, zwrócić?...
To nie plama, to brak farby w aplikatorze. Ja bym nawet nie zauważyła Zresztą nie masz gwarancji, że inne będą lepsze, albo że w ogóle będą

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 10:19   #3298
TusiaeM
Zakorzenienie

namisek co do 4-6 to ostatnio mi koleżanka (nauczycielka) opowiadała, że w jeden szkole nauczycielka w 4 klasie przerabiała na początku materiał 1-3, bo dzieci miały takie zaległości.

Mam koleżankę, która pracuje pierwszy rok w 1-3, bo wcześniej pracowała w przedszkolu i wiem, że ona super sobie radzi z tymi 6latkami i pracuje tak jak powinna, ale niestety mam wiele sygnałów od innych nauczycieli i rodziców, że to wyjątek. Nauczyciele wpisują do dziennika, że robię Elementarz, a i tak robią 'swoje' jak dawniej No i oczywiście presja na czytanie w pierwszym semestrze i roku, mimo że teraz podstawa programowa jest po 3 klasie.

Co do przedszkola to u nas są diagnozy na początku roku i w kwietniu + spotkania indywidualne z rodzicami i każdy rodzic dostaje dodatkowo dostaje diagnozę gotowości szkolnej na druku ministerialnym.

Podsumowując jak to wygląda to w tym roku na 11 dzieci, które powinny iść do szkoły 3 dzieci wysłałam do poradni i otrzymały one odroczenie. Reszta powinna sobie poradzić jeśli trafi na dobrego nauczyciela

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 10:21   #3299
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zależy czym się myje, ale pewnie większosć z was będzie lała do wody te emolianty i inne specyfiki więc nie trzeba już nic mydlić, a jak nie to mydlimy ręce i wsuwamy pod dziecko i myjemy. Żadna filozofia A nóżki to podnosimy do góry i normalnie myjemy. Dziecko to nie sztywna kłoda Daaacie radę, bez paniki.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-11, 10:23   #3300
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
To nie plama, to brak farby w aplikatorze. Ja bym nawet nie zauważyła Zresztą nie masz gwarancji, że inne będą lepsze, albo że w ogóle będą
Nie, bo ta kotwica jest jakby gumowa naprasowana, widać ewidentnie ze na tej gumie są granatowe plamy, jakby z tej granatowej kartonowej metki się odcisnelo na tej gumowej białej kotwicy... Może zdjęcie tego nie oddaje, ale rzuca się to w oczy.
No i nie zastanawiam się nad wymianą, bo oczywiste że nie będzie na co wymienic, ale nad zwrotem bo jednak kupiłam nowe spodenki, a nie z np z ciuszka żeby miały wadę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości