|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
24tc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Zakorzenienie
|
Aaaaaaale się nażarłam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() nie, goli się tylko w miejscu gdzie może być ewentualne cc Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Za mną chodzi ciasto z rabarbarem ...mmm... moja mama piecze najlepsze na kruchym spodzie, no ale mieszka nad morzem a my W Warszawie ![]()
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
chyba mi wcieło posta?
![]()
#3426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas by się niania nie sprawdziła (po kiego wała mi niania w kawalerce??) ![]() I nie śpimy obok dziecka. Ja czytałam sporo komentarzy i ludzie chwalą, jeden był nawet taki, że uratowało to życie ich dziecka, bo w porę zareagowali jak dziecko zasnęło i nie oddychało. Oby się u nas nie przydało, ale wolę mieć niż nie mieć. A z niani zrezygnowaliśmy świadomie, bo u nas byłaby bez sensu po prostu.
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Zjadłabym wiśnie z kompotu
![]() ![]()
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mimo 25 tygodnia wciąż się mogę maskować, luźniejsza bluzka czy sweter i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Wtajemniczenie
|
Owieczko ja też tak mam. Widocznie taka natura. Ja nie musiałam być w ciązy, żeby tak mieć. Rano brzuszek malutki( plaski), a wieczorem jak w ciązy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Miałam iść spać, ale tak mi chleb urósł, że musiałam wstawic i jeszcze 30 min pieczenia
![]()
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
Wracajac do tematu stanikow z lidla tych do karmienia... ktoras wczesniej napisala ze kupila i jest wygodny. Tak teraz jeszcze spojrzalam w gazetke i one nie dosc ze niezbyt ladne to wszystkie rozmiary z duzymi obwodami min 80. Czy w lidlu staniki mozna oddawac? Bo w sumie to bielizna... a z drugiej strony kupic na pale to tez slabo. Sprobowalabym. Tak mi ciezko znalezc teraz cos wygodnego.. :/
#3433 | |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam. Byłam dzisiaj w nowym ciuchu. W Orfeuszu otworzyli. Super towar, większosć na wieszakach nowa z metkami. Ceny wysokie, ale w koszach są rzeczy nawet za 1 zł. Ja się dobrze przeszpera to nawet nowe za 3 zł kupiłam. Jutro 50% ceny. Był ogrom nowych bodziaków ale ceny ok 10 zł za szt, jednak jutro już się opłaca pojechać. Ja kupiłam Malwinie super szorty jeansowe Gap nowe z metkami, sukienkę, bluzeczkę, sobie tunikę i Jagodzie 2 koszulki i bodziak
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-11 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3435 | |||||
Rozeznanie
|
Witam się z wieczorną zgagą
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam wrażenie, że każde dziecko ma ten swój moment, kiedy jest gotowe, i czasem wcześniej choćby nie wiem co będzie trudno je odpieluchować. Warto co jakiś czas podejmować próbę, ale odpuszczać jak dziecko jest niegotowe, bo to tylko źródło frustracji. Nic na siłę. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko tam gdzie będzie cięcie do cc, tak to nie trzeba. Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale ze swoim to wiadomo, że inaczej ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
No właśnie słyszałam o tym ciuchu, znajoma była na otwarciu i działy się tam dantejskie sceny ![]() ![]() Ale muszę się wybrać w któryś wtorek w takim razie skoro jest -50%. Może coś się fajnego uda wyszperać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lidl.pl/pl/2308.htm Tak w ogóle to mnie wyprowadziła z równowagi wiadomość o pierwszym dziecku na czerwcowych mamach... bo zaraz będzie pierwszy poród na lipcowych, a potem nasza czwórka czy piątka z końcówki sierpnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie czerwcówki jeszcze tak nie ruszyły, podejrzewam że popłoch dopiero się zacznie przy lipcówkach, nie mówiąc o sierpniówkach z terminami na początek miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów... będę chyba wtedy wychodzić z siebie. Nigdzie już nie wyjadę bo się będę bać że urodzę więc pozostanie mi siedzenie w mieszkaniu z trzema oknami na południe bez klimatyzacji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A upałów w mieszkaniu współczuję i łączę się w bólu, bo my też bez klimy i to na poddaszu... Wiatrak chodzi praktycznie cały czas ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Uciekam do wyrka! Dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
A mi się wreszcie udało wczoraj w realu dopaść tę Bavarię 0,0 i właśnie sobie wypiłam
![]() ![]() O matko, jak mi dobrze, naprawdę smakuje jak piwo ![]() Chyba muszę zrobić zapasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Wtajemniczenie
|
agu23gda
Dla mnie jest bardzo wygodny mam Ci zdjęcie wysłać? ![]() bianeczkaa Będę u mamuni to ją tam wyciągnę ![]() ![]()
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-05-11 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak średnio, na zdjęciach mi np bardzo nie widać, za to w rzeczywistości luźniejsze ciuchy już mi nie chowają brzucha. Uwielbiam stać w kolejce np w biedronce, gdy ludzie przede mną ciągle zerkają mi na brzuch, jakby się bali, że zaraz im karzę się przepuszczać. Zerkają, zerkają i nikt nie przepuści ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że wiatrak u Ciebie pójdzie w ruch? ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3443 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie kupilam 100%lanoline w razie W ;-) , troche gimnastykuje klatke piersiowa, szyje i ramiona, zeby (nie wiem, jak sie na to mowi po polsku) pozbyc sie stwardnien spowodowanych np stresem, zla pozycja podczas snu, etc. a "hartowanie" piersi ograniczam do chodzenia bez stanika po domu. Samo hartowanie nie jest dobrym pomyslem wg osob, ktore mi doradzaja. Natomiast sugeruja, by sprobowac zmiekczyc sutki, bo w tym jest najwiekszy problem, ze dziecko nie potrafi chwycic prawidlowo piersi - na razie ten problem mam z glowy, bo nie ustannie od ponad dwoch lat starsza corka "dba" o moje piersi ;-) a gdyby sie odstawila do porodu, to w odwecie czekaja masaz i nakladki formujace. Bole krzyzowe spowodowane sa nieprawidlowym naciskiem miednicy na kregoslup i niestety to, ze nie doswiadczylas ich przy pierwszym porodzie nie jest gwarantem, ze i teraz unikniesz. Oczywiscie tak sie stac nie musi, ale uwazam, ze warto tez o to zadbac - jako samo zapobieganie pomocne moga sie okazac cwiczenia na miednice ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
Spokojnie mozna puscic, jest bardzo stabilne, dziecko w srodku tez jest zapiete, takze wypasc nie wypadnie, ale jakos nie wyobrazam sobie z taka deska zabaw w parku. Co prawda nie jest do tego przeznaczone, ale nie zapomne jak tz w poziomie zarzucil je sobie na plecy i naczynia zmywal w akcie desperacji ;-) ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
U mnie to nie szkola rodzenia, sa trzy pogadanki, pierwsza mi uciekla, mozna chodzic z partnerem, ale ja pewnie bede sama. Ostatnia jest odnosnie porodu i na ta partnerzy tez sa zapraszani, ale ale w zwiazku z tym wczoraj mialam powazna rozmowe z tz i myslalam, ze mu strzele w twarz. Otwarcie mi powiedzial, ze on nic specjalnego z okazji porodu i narodzin dziecka dla mnie nie zrobi; oczywiscie bedzie sie staral pomoc, ale praca jest najwazniejsza. Wiec ja juz na niego nie licze i ciesze sie, ze wybralam szpital, w ktorym dobrze sie mna zaopiekuja. Teraz jestem na niego tak wsciekla, ze nawet mysle o tym, by przestac z nim rozmawiac o ciazy, w ogole nie informowac o tym, na jakim jestem etapie czy ze porod sie zaczal ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Ja nie mam ani tylozgeicia macicy, ani nie mialam bolesnych miesiaczek a bole krzyzowe mnie meczyla. Winna jest miednica ;-) ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
Bo wg BMI przed ciazowego dostalam zalecenie zamknac sie w 7-10kg. A mimo uslilnych staran w pierwszej ciazy sie to nie udalo; teraz tez rosne dokladnie jak w pierwszej mimo zupelnie innego przebiegu ciazy. ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
Przepraszam, a po co Ci lekarz podczas porodu? Jesli juz to chyba polozna jest wazniejsza. ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
Wszystko co rozciaga, wzmacnia miesnie i stabilizuje tamte rejony plus marsze na ogolne podniesienie wytrzymalosci organizmu ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
A ma sens polroczne dziecko sadzac na nocnik? Podziwiam, ze mialas zapal do tego. Od pediatry slyszalam, ze dopiero ok poltoraroczne dziecko zaczyna byc swiadome, ze cos sie tam dzieje i jest w stanie wstrzymac a nie robic pod siebie ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
Stawiam na to, ze dziecko inaczej sie ulozylo. To bardzo wplywa na ksztalt brzucha ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
Z wiatrakiem najzdrowiej ;-) Ja bym chciala, zeby u nas wiatrak dawal rade. |
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruch w ciazy i kontrola wagi - wg mojego lekarza to jest recepta, by nie przenosic. Dziewczyny, ktore sie stosuja do jego wskazan rodza w znakomitej wiekszosci w 38tc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3446 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Po ostatnim usg wyskoczyła mi wysypka na całym brzuchu. Wziełam kalcjum myślałam ze przejdzie a ona zaczeła sie rozrastać. Wczoraj juz była na plecach i piersiach. Wiec za tel i do lekarza. O dziwo przyjeli mnie. Przepisała mi jakis specjalny krem do ciała. Tłusty biały i ble ale coś pomaga. Przestaje mnie swedzieć pomału. Ale dzisiaj mam badanie krwi na 11 bo pani doktor woli sprawdzić czy cos we krwi nie siedzi. A ja tak strasznie boje sie pobierania krwi. ![]()
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj te same myśli ! Wprawdzie ja już brzucha nie ukryję, ale mam wrażenie jakby był mniejszy niż jeszcze kilka dni temu. Btw, 25 tydzien, jak to brzmi.... Coraz bliżej święta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Także dogaduje Tż ,że go oszukali i sprzedali mu cielaka zamiast psa ![]() ![]() ![]() Ajajaj nie mam ciepłej wody ! ![]() ![]()
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ha mój brzuch zmienia tylko asymetryczność stron, raz lewa, raz prawa jest bardziej wypchnięta. Z USG wiem, że Mała ma tam pupę ![]() Ja dziś na 15:30 na wizytę ![]()
#3450 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam jeden biustonosz (szaro-fioletowy) mnie najbardziej skusiła cena! Ja mam teraz pod biustem 75 miska D lub E w zależności od firmy. W lidlu kupiłam 85D (największy) pod biustem nie jest za ścisło ale na pewno do końca ciąży coś doleci więc powinno być ok a miska jak na D to nie jest taka mała Z happy mum miska E jest porównywalna albo nawet mniejsza. Poza tym materiał bardzo miękki Ja wzięłam ten z fiszbiną bo lepiej podtrzymuje biust. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() A byłaś może w takim dużym ciuchu na diamentowej?? mnie korci tam zajechać ale nigdy nie mam czasu? ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.