Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 10:15   #4891
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

springtime nie przejmuj się tym gadaniem. haha radzę Ci się nie przejmować, a sama po takich tekstach płacze;d Ale Jesteśmy w ciąży, Ty w dodatku masz bliźniaczki, więc to chyba dobrze, że brzuszek rośnie ach niektórzy powinni się ugryźć w język za nim coś powiedzą.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:25   #4892
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

MMs no właśnie.. ostatnio mąż jadł loda i pytał czy też chce... odmówiłam z rozsądku! choć ochote miałam straszną Później sobie myślę cholera.. jasna!! w ciązy musiałabym się stopować a po ciązy to już w ogóle dieta restrykcyjna:-/ Na zdrowy rozum biorąc, w ciązy jeszcze ludzie mi wybaczą- widok mój z lodem.. a po ciązy......... już słyszę te docinki
Stary 2015-05-12, 10:27   #4893
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
MMs no właśnie.. ostatnio mąż jadł loda i pytał czy też chce... odmówiłam z rozsądku! choć ochote miałam straszną Później sobie myślę cholera.. jasna!! w ciązy musiałabym się stopować a po ciązy to już w ogóle dieta restrykcyjna:-/ Na zdrowy rozum biorąc, w ciązy jeszcze ludzie mi wybaczą- widok mój z lodem.. a po ciązy......... już słyszę te docinki
po co sie teraz katować? na to jeszcze przyjdzie czas
a loda, to bym w życiu nie odmówiła w tej kwestii mój rozsądek nie miałby nic do gadania

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:32   #4894
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Jess... noooo... pokazał się uparciuch
Gratuluję chłopaka i słusznej wagi

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Młoda oddelegowana do szkoły już.. Wczoraj wieczorem promotor mi odesłał moje wypociny i o dziwo dużo do poprawki nie mam, więc się cieszę
najważniejsze, że mało poprawek i od razu się humor poprawia co ?

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Hej Sierpnióweczki

Jeny jak ten czas zapyla! Mamy już połowę maja, szok.

Mama by mi tak nie powiedziała, ale babcia na pewno

[/COLOR]Jess, gratuluję zdrowego i pięknego synusia!!! [COLOR=Silver]
No zapyla, zapyla
moja babcia to też mówi co jej ślina na język przyniesie. Kiedyś do mnie z tekstem "ale Ty masz bęben(brzuch)"

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
jaki duży gonicie nas, gonicie to dobrze, bo już się bałam, że tylko mój Iguś jest taki wielki (1200g tydzień temu) i że odstaje od standardu Gratuluję wizyty
dzieciaczki teraz będą nabierały masy

Cytat:
a tak w ogóle, to u mnie Iguś od 2 dni jest jakiś taki hm... spokojny... coś tam się rusza, ale nie tak jak jeszcze kilka dni temu... jem dużo słodkiego, więc powinien być żywszy... chyba się jakoś tak ułożył, że czuję delikatniejsze ruchy Po 12 jadę do położnej, więc jak usłyszę serduszko, to pewnie się już całkiem uspokoję

a tak w ogóle, to mojego męża nabrało wczoraj na amory a mieliśmy dość długą przerwę i nie mógł się wbić chociaż w sumie to nie jest śmieszne, bo wczoraj było spoko, a dzisiaj wszystko mnie tak boli, jakbym dopiero dziewictwo straciła
Może jest tak jak Ambi pisała, że ma coraz mniej miejsca i nie ma możliwości dać Ci mocniejszego kopniaka

dobre, nie śmieję się oczywiście, że Cię boli, ale tak to napisałaś, że nie mogę
Stary 2015-05-12, 10:33   #4895
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, znalazłam info o normach w mmol Wszystko jest ok Nawet za niski cukier mam.

O jaaaa... ale duży chłopak gratuluję kochana!

Ciekawe jak moje dziewczynki, w czw mam wizytę i sądząc po moich 101cm w pępku to na pewno urosły od ostatniej wizyty

Dziewczyny kupujecie ochraniacz na materac? Tak się zastanawiam, ale z drugiej strony to wydaje mi sie, że dziewczynki będą się na tym pocić W ogóle jestem w szoku, że już macie wyprawki prawie całe Wczoraj sama się zabralam i pozamawiałam na all trochę pierdułek i 300 zł Na gemini w koszyku 300zł już, a jeszcze wanienka, komoda, dwa foteliki Lepiej tak rozkładać w czasie, mniej boli hehehe.
Powiedzcie mi jeszcze jak z rozmiarówka w Smyku? Jest -30% i zastanawiam sie nad bodziakami i spodenkami na wyjście ze szpitala, tylko wiem, że dziewczynki na pewno duże nie będą. Nie wiem czy brać 44 czy 50 Jak one wypadają do rozmiarowki H&M?
Fajnie, że wyniki w porządku
Dziękuję
ja planuję na pewno kupić ochraniacz na materac, bez tego ani rusz

Cytat:
czy mi się wydaje, czy zamówiłaś już Pampersy rozm 2?

ciekawe co będzie na tych warsztatach ja w czwartek zaczynam zajęcia ze szkoły rodzenia

i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Powodzenia na zajęciach

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jestem już po, moje sprawozdanie zjadł wizaz
Byłam u innego lekarza. Podczas badania spał aż mi wstyd było
Mam jakąś infekcję i mam brać "gałki" On mówi, że około tygodnia na ulotce jest 20 dni.
Za miesiąc na kontrolę i niby wszystko dobrze.
Położne mówią że na pewno jest chłopczyk a ja zaczynam modlić się aby nic tam nie urosło
Jestem 9 na plusie do sierpnia mam jeden kilogram

Kupiłam rabarbar i teraz ciasto musze zrobić. Tylko nie wiem jakie, żeby nie wyszedł zakalec.
Dobrze, że wszystko dobrze, no poza paskudztwem

Cytat:
a ja właśnie dostałam na maila bon rabatowy na 50zł do sklepu, w którym będziemy kupować min łóżeczko i materac Dobre i 50 zł
Zawsze 50zł na inne wydatki
Stary 2015-05-12, 10:34   #4896
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
21 kg i TROSZKĘ rzeczy
No poważnie trochę i to praktycznie same lekkie moje zamówienie z przesyłką wyniosło 120zł.. więc też się zdziwiłam z czego ta waga.. jak dojedzie to aż z ciekawości zważę tą paczkę
Cytat:

Fajnie Ci, we Wro jest problem, bo dużo dziewczyn spoza miasta przyjeżdża tutaj rodzić i są tłumy. Co do rodzenia po ludzku...heh... długi temat. Tam gdzie chcę, można, a w innych różnie bywa.

Heh, słuszna paka
Kurcze, jak ja Wam zazdroszczę zakupów - przy Jaśku też był szał i czekanie na kolejne paki, a teraz? Większość rzeczy po Młodym jest, część będą mieli wspólną, więc "wyprawka" dla Małej zmieściła mi się na jednej, żółtej karteczce
Pociesza mnie fakt, że powetuję sobie przy urządzaniu mieszkania
Nawet u mnie w mieście kobietki jeżdżą do Wro rodzić, wiadomo że nie tłumy ale znam kilka takich mam.. Kurcze teraz zdąż dojechać jak tu jakieś 90km
No ja po mojej młodej niestety małych ubranek nie mam już żadnych i muszę wszystko od nowa kompletować ale to dlatego że duża różnica wieku
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jestem już po, moje sprawozdanie zjadł wizaz
Byłam u innego lekarza. Podczas badania spał aż mi wstyd było
Mam jakąś infekcję i mam brać "gałki" On mówi, że około tygodnia na ulotce jest 20 dni.
Za miesiąc na kontrolę i niby wszystko dobrze.
Położne mówią że na pewno jest chłopczyk a ja zaczynam modlić się aby nic tam nie urosło
Jestem 9 na plusie do sierpnia mam jeden kilogram

Kupiłam rabarbar i teraz ciasto musze zrobić. Tylko nie wiem jakie, żeby nie wyszedł zakalec.
Fajnie, że wszystko dobrze z dzidzią a usg też miałaś?? czy ci te lekarz nie powiedział że nadal dziewucha??
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:36   #4897
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Nooo najlepiej!
Chociaz u mnie za ciekawie to nie wyglada... Juz mnie cała prawa czesc szczęki boli...

P.S. Nie wiem o co chodzi... Ja sie wlasnie klade spac... Oczy mi juz lecą... A TŻ co robi? Deskę rozkłada, żelazko włącza ... dzisiaj sporo prałam wiec sie uzbierało i powiedziałam, ze to jutro zrobie ale chyba nie chce mnie dopuścic do tej roboty... Ale jazda, podmienili mi męża, przed ciąża nigdy nie prasował haha
jak ja lubię jak mój się sam domyśla i nie muszę mówić
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 10:39   #4898
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

najważniejsze, że mało poprawek i od razu się humor poprawia co ?
of course aby jedno trochę poprawić bo za dużo cytowania pod rząd z jednej książki i muszę wziąć drugą chciałam na łatwizne pójść i mi nie wyszło, no i dorobić tabele szczegółowe i aby 4 rozdział i koniec
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:41   #4899
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

dobre, nie śmieję się oczywiście, że Cię boli, ale tak to napisałaś, że nie mogę
no bo tak się czuję chociaż i tak już przechodzi

Cytat:

Zawsze 50zł na inne wydatki
no dokładnie tyle, ze my z tej promocji w taki sposób skorzystamy, że kupimy lepszy materac, a zapłacimy tak, jak za ten tańszy tylko musimy się streszczać, bo łóżeczko jeszcze nie wybrane, a kupon ważny jest do 4.06

a tak w ogóle to cofam to, co pisałam o Igusiu i tym, że się nie rusza... on po prostu zbierał siły i teraz mi tam "you can dance" urządza
a najdziwniejsze jest to, że uderzenia czuję naprzemiennie - raz w pęcherz, a raz na wysokości 6 palców powyżej pępka i tak sobie myślę, jaki on już musi być duży

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:45   #4900
Anev0
Zakorzenienie

fiona27 tomamy tak samo ahh te cwaniaczki nasze

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

a tak w ogóle to cofam to, co pisałam o Igusiu i tym, że się nie rusza... on po prostu zbierał siły i teraz mi tam "you can dance" urządza
a najdziwniejsze jest to, że uderzenia czuję naprzemiennie - raz w pęcherz, a raz na wysokości 6 palców powyżej pępka i tak sobie myślę, jaki on już musi być duży
Ja dziś czułam jak by tańcowałod jednej strony do drugiej jak na trampolinie aż całe boczki się trzesły

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:45   #4901
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dziewczyny zdecydowałam się i zamówiłam do Pokoju Tymka jedna rzecz już z głowy aaa jeszcze wczoraj kupiam gwiazdki takie na komodęno kocham wybierać w takich pierdołach.. aż przykro,że to "ostatnie" bejbi. Mąż mówi nie mów hop ja mu dam mogłabym godzinami oglądać inspiracje pokojów dziecięcych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karuzele-i-girlandy-103126_6434888207.jpg (22,7 KB, 8 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 10:48   #4902
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Może u Ciebie poszło w cycki Bo u mnie w tyłek trochę i nogi Pewnie u Ciebie się bardziej rozłożylo, chociaż jak na siebie patrzę to nie widzę, żeby było jakoś źle. No dobra, ostatnio jak się zobaczyłam w bieliźnie w przymierzalni w tym ostrym świetle to aaaa cellulit wszędzie hahaha Ale mąż mi ostatnio powiedział, że jak wstaje w nocy do wc w koszulce i samych majtasach to nadal ma zbereźne myśli, więc jest ok A on lubi bardzo szczupłe kobiety

56 to chyba na później, bo jednak spodziewam się że wcześniaki właśnie będą, tzn mam nadzieję, ze do 36 tygodnia dotrzymam. Pewnie 50 kupie, a jak coś to Tż wyślę po 44.

A ochraniacz to taki wystarczy?
No właśnie jakoś facetom zupełnie nie przeszkadza cellulit, rozstępy czy brzuszek - to my się tym wszystkim stresujemy Co ja się nakombinowałam w pierwszej ciąży, żeby jakoś się z tym wszystkim maskować, przemykać po ciemku etc... w końcu Bartek się grzecznie zapytał, czy już zupełnie zdurniałam i czy mi to zdurnienie po porodzie minie
Nie mam obsesji, że w ciąży muszę wyglądać jak modelka - dbać o siebie tak, ale z przesadą NIE! A że mąż do mnie czasami powie wielorybie, to jego problem

Nie brałabym mniejszych niż 50, a jak sama powiedziałaś, jak się okażą potrzebne, to TŻ wyślesz

Wystarczy, chociaż on z poliestrem Ja mam hopla na punkcie naturalnych tkanin, więc poszukałabym czystej bawełny.

Cytat:
dokładnie tak było napisane, że jeżeli stosuje się oliwkę, to tylko na mokre ciało, bo jak się posmaruje suchą skórę dziecka oliwką, to tworzy ona taką "barierę" i nie przepuszcza powietrza i ogólnie tam zalecali, że jeśli używa się oliwki, to tylko na główkę więc ja jesli kupię, to najwyżej jedną (bo pewnie będzie mi długo służyła), za to kupię dobry balsam dla Maluszka

Chociaż powiem Ci, że na początku często ani balsam ani oliwka nie są potrzebne - kosmetyki, w których myjesz wystarczająco nawilżają. Warto je wlewać do wody a nie bezpośrednio na ciało dziecka, wtedy mniej suszą

Cytat:
no nie powiem, bo cycki mi urosły, ale nie jakoś szałowo mi też dużo poszło w uda, ale staram sie chodzić głównie w czarnych spodniac lub leginsach i w dłuższych topach lub tunikach, żeby zakryć dupsko, więc nie wyglądam najgorzej
Mojemu mężowi też mój cellulit nie przeszkadza tzn nie okłamuje mnie, że go nie widzi, ale traktuje jak "coś normalnego" w ciąży zawsze jak mu marudzę, że wyglądam jak słoń, albo właśnie że mam takie nogi, że spodenek w tym roku nie założe, to mi mówi, że "niejedna, która nie jest w ciąży chciałaby wyglądać tak, jak ja wyglądam będąc w niej" dlatego może aż tak bardzo się tymi kg nie przejmuję... tzn czasami beczeć mi się chce, jak mamy gdzieś wyjść, a ja wywalam wszystko z szafy i nie mogę się ubrać, bo we wszystkim czuje się "duża", ale żebym jakoś panicznie przez to uważała na to co jem, to nie a co se będę żałować
Heh, a ja mam w nosie cellulit - nie będę się w legginsach gotowała A strrrasznie nie lubię, jak jest mi za ciepło.

Cytat:
Nawet u mnie w mieście kobietki jeżdżą do Wro rodzić, wiadomo że nie tłumy ale znam kilka takich mam.. Kurcze teraz zdąż dojechać jak tu jakieś 90km
No ja po mojej młodej niestety małych ubranek nie mam już żadnych i muszę wszystko od nowa kompletować ale to dlatego że duża różnica wieku
Ooo... a skąd jesteś, bo mi jakoś umknęło?
Z tym czasem to wieeesz... rodziłam 12,5 godziny... spokojnie nad morze bym zdążyła

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Rączki i nóżki idą w ruch

Cytat:
Dziewczyny zdecydowałam się i zamówiłam do Pokoju Tymka jedna rzecz już z głowy aaa jeszcze wczoraj kupiam gwiazdki takie na komodęno kocham wybierać w takich pierdołach.. aż przykro,że to "ostatnie" bejbi. Mąż mówi nie mów hop ja mu dam mogłabym godzinami oglądać inspiracje pokojów dziecięcych
Ooo... poka, poka gwiazdki

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:50   #4903
Anev0
Zakorzenienie

Ambiwalentna29 piekne to ile takie cudo kosztuje?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:51   #4904
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
a ja gdzieś czytałam, że oliwki powinno się stosować jak najmniej, bo ona nie nawilża skóry, tylko natłuszcza i że wcale nie jest dobra. Lepiej kupić balsam do ciała dla niemowląt a czytałam o tym chyba w którymś poradniku typu "Dziecko"
ale doświadczenia nie mam, więc nie wiem ile w tym
O oliwce myślę do ciemieniuchy i do masażu - chociaż powiem szczerze, że nie słyszałam żeby była niewskazana. Koleżanka swoją córcię masowała co wieczór po kąpieli za pomocą oliwki właśnie. Ale może balsam się też nada do tego celu

Cytat:
A nie możesz zadzwonić i podpytać? Ewentualnie przejdź się do położnej środowiskowej - masz ja na 100% zadeklarowaną, to i przy okazji kobitę zobaczysz
Nawet nie wiem gdzie powinnam się zgłosić szczerze mówiąc... do mojej przychodni? Do gina chodzę prywatnie...

Cytat:
56 to chyba na później, bo jednak spodziewam się że wcześniaki właśnie będą, tzn mam nadzieję, ze do 36 tygodnia dotrzymam. Pewnie 50 kupie, a jak coś to Tż wyślę po 44.

A ochraniacz to taki wystarczy?
Tego bym nie brała... weź taki co ma 100% bawełny po tej stronie przemakalnej

Cytat:
dokładnie tak było napisane, że jeżeli stosuje się oliwkę, to tylko na mokre ciało, bo jak się posmaruje suchą skórę dziecka oliwką, to tworzy ona taką "barierę" i nie przepuszcza powietrza i ogólnie tam zalecali, że jeśli używa się oliwki, to tylko na główkę więc ja jesli kupię, to najwyżej jedną (bo pewnie będzie mi długo służyła), za to kupię dobry balsam dla Maluszka
Dzięki dziewczyny Człowiek uczy się całe życie No to wezmę 1 balsam i 1 oliwkę
Stary 2015-05-12, 10:53   #4905
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo... poka, poka gwiazdki
gwiazdki kupiłam białe na wyprzedazy w pepco( to są świeczniki), będą stały na komodzie lub pólce ..zobacze jeszcze wklejam załącznik jakie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_5447.jpg (107,9 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 10:55   #4906
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne!

Cytat:
gwiazdki kupiłam białe na wyprzedazy w pepco( to są świeczniki), będą stały na komodzie lub pólce ..zobacze jeszcze wklejam załącznik jakie
Gwiazdeczki też urocze Dawno je kupiłaś? Też bym się po takie wybrała
Stary 2015-05-12, 10:56   #4907
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
of course aby jedno trochę poprawić bo za dużo cytowania pod rząd z jednej książki i muszę wziąć drugą chciałam na łatwizne pójść i mi nie wyszło, no i dorobić tabele szczegółowe i aby 4 rozdział i koniec
Też często szłam na łatwiznę i jakoś przeszło

Cytat:
no bo tak się czuję chociaż i tak już przechodzi

no dokładnie tyle, ze my z tej promocji w taki sposób skorzystamy, że kupimy lepszy materac, a zapłacimy tak, jak za ten tańszy tylko musimy się streszczać, bo łóżeczko jeszcze nie wybrane, a kupon ważny jest do 4.06

Mi lekarka wczoraj na usg jeździła prawie pod piersiami i nad spojeniem łonowym- więc muszą być już duzi sama byłam zdziwiona, że aż tak wysoko jest. A kopniaki też czuję bardzo wysoko nad pępkiem
Stary 2015-05-12, 10:57   #4908
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny, widze ze pisanie prac u mamus studentek juz na ostatniej prostej super, w dalszym ciagu podziwiam za checi, mobilizacje i wytrwalosc
Co do wygladu, ja czuje sie jak sloniczka, ale nic to, moze kiedys zrzuce :-P jak narazie slyszalam komplementy od sasiadek jak np wzlam do piwnicy rozczochrana w dresach :-P haha, a ciekawi mnie co w weekend uslysze od mamy ;-) bo zobaczy mnie pierwszy raz ;-)
Moj maz obrazil sie na mieso, w ogole na jedzenie a ja za to pochlaniam wszystko... Jestem poprostu zla...
Ogolnie to leniuchuje przed praca, dzis bedzie chyba ciezko bo mam lenia :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 10:57   #4909
Jess922
Zakorzenienie

Ambi super cudeńka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 10:58   #4910
roxana_lu
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=814791 nowa część jak coś !
mam trochę do ogarnięcia więc później wszystko pouzupełniam
aaaa i pierwsza strona coś mi się rozjechała, muszę poprawić

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:02   #4911
TusiaeM
Zakorzenienie

Ja właśnie zajadam się owsianką na waniliowym mleku ryżowym z truskawkami

Co do lodów to się ostatnio zastanawiałam czy to po prostu sezon lodowy się zaczął czy wszystkie ciężarówki mają na nie taki szał, bo spotkałam ostatnio koleżankę w ciąży przy lodówkach w Biedronce i obie wybierałyśmy lody

Powiedzcie mi jak to jest z tą położną refundowaną na nfz, do której można chodzić raz w tygodniu? Macie wybraną? Gdzie dokonałyście tego wyboru?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:04   #4912
martulka0991
Zadomowienie

Szefowa juz przygotowala nowa czesc a niedawno byla zakladana czesc V ale gadulki jestesmy :-D
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:06   #4913
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Co do lodów to się ostatnio zastanawiałam czy to po prostu sezon lodowy się zaczął czy wszystkie ciężarówki mają na nie taki szał, bo spotkałam ostatnio koleżankę w ciąży przy lodówkach w Biedronce i obie wybierałyśmy lody
Jak przed ciążą jadłam średnio 1 loda w miesiącu, tak teraz wpadłam w szał Więc u mnie to raczej nie sezon, a ciąża spowodowała parcie na lody

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:12   #4914
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
No poważnie trochę i to praktycznie same lekkie moje zamówienie z przesyłką wyniosło 120zł.. więc też się zdziwiłam z czego ta waga.. jak dojedzie to aż z ciekawości zważę tą paczkę

Fajnie, że wszystko dobrze z dzidzią a usg też miałaś?? czy ci te lekarz nie powiedział że nadal dziewucha??

Nie nawet skierowania nie dostałam. Pewnie jak pójdę za miesiąc to dostanę. Tam gdzie chodzę nie mówią płci. Ja chodzę ekstra do innego lekarza na usg.
Już mnie korci aby znowu iść, 6 tygodni nie widziałam mojej małej. Albo małego

Cytat:
Nasza Szefowa pilnuje porządku
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:13   #4915
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiem gdzie powinnam się zgłosić szczerze mówiąc... do mojej przychodni? Do gina chodzę prywatnie...
Tam gdzie masz zadeklarowanego lekarza pierwszego kontaktu
Przy okazji deklaruje się pielęgniarkę, a kobiety położną środowiskową. BTW. jak Ci kobieta nie podpasuje, to możesz ją sobie raz do roku zmienić

Cytat:
Piękne są

Cytat:
Już?! Ale ekspress nam idzie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jak to jest z tą położną refundowaną na nfz, do której można chodzić raz w tygodniu? Macie wybraną? Gdzie dokonałyście tego wyboru?
Ciąża

Już pisałam, deklarujesz razem z lekarzem pierwszego kontaktu, ale możesz sobie dowolnie zmieniać. Możesz też mieć położną zupełnie z innego ośrodka niż lekarza
Mam wybraną "w ciemno", przy deklaracji, przejdę się do niej niedługo i zobaczę kto zacz, bo w poprzedniej ciąży miałam tragiczną, o czym dowiedziałam się już po porodzie na patronażach

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:15   #4916
springtime
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa Postaram się nie przejmować

Cytat:
Cudowne Sama uszyłam bardzo podobne, ale niestety moje widać, że szyłam sama heheheh więc nie wiem czy ujrzy to światło dzienne

Cytat:
No właśnie jakoś facetom zupełnie nie przeszkadza cellulit, rozstępy czy brzuszek - to my się tym wszystkim stresujemy Co ja się nakombinowałam w pierwszej ciąży, żeby jakoś się z tym wszystkim maskować, przemykać po ciemku etc... w końcu Bartek się grzecznie zapytał, czy już zupełnie zdurniałam i czy mi to zdurnienie po porodzie minie
Nie mam obsesji, że w ciąży muszę wyglądać jak modelka - dbać o siebie tak, ale z przesadą NIE! A że mąż do mnie czasami powie wielorybie, to jego problem

Nie brałabym mniejszych niż 50, a jak sama powiedziałaś, jak się okażą potrzebne, to TŻ wyślesz

Wystarczy, chociaż on z poliestrem Ja mam hopla na punkcie naturalnych tkanin, więc poszukałabym czystej bawełny.

O faktycznie, poszukam czegoś ze 100% bawełną

Cytat:

Tego bym nie brała... weź taki co ma 100% bawełny po tej stronie przemakalnej
si
Cytat:
Też często szłam na łatwiznę i jakoś przeszło

Mi lekarka wczoraj na usg jeździła prawie pod piersiami i nad spojeniem łonowym- więc muszą być już duzi sama byłam zdziwiona, że aż tak wysoko jest. A kopniaki też czuję bardzo wysoko nad pępkiem
Oj są już duże, a raczej długie te nasze dzieciaczki Teraz będą masy nabierać Ja jedną od ponad miesiąca czuję jak mnie kopie w prawe żebro, a rączkami smyra po pęcherzu. Druga też ułożona główkowo, a bardziej wygięta i nóżki w okolicach pępka są To ta ze zdj co pupę tam też lubi wypinać

Moje kochane powiedzcie mi jeszcze jakie oświetlenie na noc do karmienia polecacie? Skoro zabrałam się za kompletowanie wyprawki to moze też od razu kupię

Co myślicie o takich lampkach z ikea w kształcie serca, księżyca czy gwiazdki? Czy wystarczy jakaś mała ledowa?Ja to totalny laik jestem
Stary 2015-05-12, 11:17   #4917
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Ambiwalentna29 piekne to ile takie cudo kosztuje?
65 zł plus 11 zł przesyłka.. są róźne rodzaje zrezygnowałam z drogiej tapety i mam zamiar w dodatkach rozweselić pokój
Stary 2015-05-12, 11:20   #4918
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa Postaram się nie przejmować

Cudowne Sama uszyłam bardzo podobne, ale niestety moje widać, że szyłam sama heheheh więc nie wiem czy ujrzy to światło dzienne

O faktycznie, poszukam czegoś ze 100% bawełną

si

Oj są już duże, a raczej długie te nasze dzieciaczki Teraz będą masy nabierać Ja jedną od ponad miesiąca czuję jak mnie kopie w prawe żebro, a rączkami smyra po pęcherzu. Druga też ułożona główkowo, a bardziej wygięta i nóżki w okolicach pępka są To ta ze zdj co pupę tam też lubi wypinać

Moje kochane powiedzcie mi jeszcze jakie oświetlenie na noc do karmienia polecacie? Skoro zabrałam się za kompletowanie wyprawki to moze też od razu kupię

Co myślicie o takich lampkach z ikea w kształcie serca, księżyca czy gwiazdki? Czy wystarczy jakaś mała ledowa?Ja to totalny laik jestem
Ledowa może zbyt mocne światło dawać. Ja mam taką wysoką w kącie i jedna część jest ledwa i w drugiej można regulować jasność pokrętłem. Tym można sobie półmrok zrobić.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:22   #4919
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Fajnie,że Wam się podobająDziewczyny jakby co to nie mój parapaet z dodatkami!! Na razie zakupiłam tylko te gwiazdki!! Nicole kupiłam wczoraj z przeceny cena standardowa 20 zł ( bez grosza) przecenione na 13 zł ( bez grosza) U mnie było tego dużo!! One są z napisane JOy ale obracam tyłemi ma dwie dziurki na świeczkihehe wkleiłam załącznik z neta bo własnie szukałam takich skrzyneczek btw one też są z pepco ale już u mnie takich nie ma
Vea u mnie było jeszcze duzo tych gwiazdek jakby co!!
Stary 2015-05-12, 11:30   #4920
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Tam gdzie masz zadeklarowanego lekarza pierwszego kontaktu
Przy okazji deklaruje się pielęgniarkę, a kobiety położną środowiskową. BTW. jak Ci kobieta nie podpasuje, to możesz ją sobie raz do roku zmienić
Dziękuję! No to na pewno będzie trzeba się przejść jakoś niedługo

Cytat:

O, bardzo fajny temat poruszyłaś - no właśnie, co planujecie? Ja myślałam o cotton balls, żeby to światło było delikatne, rozproszone i przy okazji ładnie wyglądało w pokoiku

O takiej kolorystyce myślę, bo coś czuję, że córunia będzie miała miętowo szaro biały pokoik
http://cottonovelove.pl/2B-CUTE,p,37

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości