|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
springtime nie przejmuj się tym gadaniem. haha radzę Ci się nie przejmować, a sama po takich tekstach płacze;d Ale Jesteśmy w ciąży, Ty w dodatku masz bliźniaczki, więc to chyba dobrze, że brzuszek rośnie
ach niektórzy powinni się ugryźć w język za nim coś powiedzą.
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
MMs no właśnie.. ostatnio mąż jadł loda i pytał czy też chce... odmówiłam z rozsądku! choć ochote miałam straszną
Później sobie myślę cholera.. jasna!! w ciązy musiałabym się stopować a po ciązy to już w ogóle dieta restrykcyjna:-/ Na zdrowy rozum biorąc, w ciązy jeszcze ludzie mi wybaczą- widok mój z lodem.. a po ciązy......... już słyszę te docinki
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a loda, to bym w życiu nie odmówiła w tej kwestii mój rozsądek nie miałby nic do gadania
|
|
#4894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najważniejsze, że mało poprawek i od razu się humor poprawia co ? ![]() Cytat:
moja babcia to też mówi co jej ślina na język przyniesie. Kiedyś do mnie z tekstem "ale Ty masz bęben(brzuch)" Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
dobre, nie śmieję się oczywiście, że Cię boli, ale tak to napisałaś, że nie mogę
|
|
#4895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ja planuję na pewno kupić ochraniacz na materac, bez tego ani rusz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4896 | ||
|
Raczkowanie
|
No poważnie trochę i to praktycznie same lekkie
moje zamówienie z przesyłką wyniosło 120zł.. więc też się zdziwiłam z czego ta waga.. jak dojedzie to aż z ciekawości zważę tą paczkę ![]() Cytat:
![]() No ja po mojej młodej niestety małych ubranek nie mam już żadnych i muszę wszystko od nowa kompletować ![]() Cytat:
a usg też miałaś?? czy ci te lekarz nie powiedział że nadal dziewucha??
|
||
|
|
|
#4897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja lubię jak mój się sam domyśla i nie muszę mówić
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
of course
aby jedno trochę poprawić bo za dużo cytowania pod rząd z jednej książki chciałam na łatwizne pójść i mi nie wyszło, no i dorobić tabele szczegółowe i aby 4 rozdział i koniec
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż i tak już przechodzi ![]() no dokładnie a tak w ogóle to cofam to, co pisałam o Igusiu i tym, że się nie rusza... on po prostu zbierał siły i teraz mi tam "you can dance" urządza ![]() a najdziwniejsze jest to, że uderzenia czuję naprzemiennie - raz w pęcherz, a raz na wysokości 6 palców powyżej pępka i tak sobie myślę, jaki on już musi być duży
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
fiona27 tomamy tak samo
ahh te cwaniaczki nasze ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zdecydowałam się i zamówiłam do Pokoju Tymka
ja mu dam mogłabym godzinami oglądać inspiracje pokojów dziecięcych
|
#4902 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ja się nakombinowałam w pierwszej ciąży, żeby jakoś się z tym wszystkim maskować, przemykać po ciemku etc... w końcu Bartek się grzecznie zapytał, czy już zupełnie zdurniałam i czy mi to zdurnienie po porodzie minie ![]() Nie mam obsesji, że w ciąży muszę wyglądać jak modelka - dbać o siebie tak, ale z przesadą NIE! A że mąż do mnie czasami powie wielorybie, to jego problem ![]() Nie brałabym mniejszych niż 50, a jak sama powiedziałaś, jak się okażą potrzebne, to TŻ wyślesz Wystarczy, chociaż on z poliestrem Ja mam hopla na punkcie naturalnych tkanin, więc poszukałabym czystej bawełny.Cytat:
Chociaż powiem Ci, że na początku często ani balsam ani oliwka nie są potrzebne - kosmetyki, w których myjesz wystarczająco nawilżają. Warto je wlewać do wody a nie bezpośrednio na ciało dziecka, wtedy mniej suszą Cytat:
A strrrasznie nie lubię, jak jest mi za ciepło.Cytat:
Z tym czasem to wieeesz... rodziłam 12,5 godziny... spokojnie nad morze bym zdążyła ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Ambiwalentna29 piekne to ile takie cudo kosztuje?
|
|
#4904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Człowiek uczy się całe życie No to wezmę 1 balsam i 1 oliwkę
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
gwiazdki kupiłam białe na wyprzedazy w pepco( to są świeczniki), będą stały na komodzie lub pólce ..zobacze jeszcze
wklejam załącznik jakie
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawno je kupiłaś? Też bym się po takie wybrała
|
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sama byłam zdziwiona, że aż tak wysoko jest. A kopniaki też czuję bardzo wysoko nad pępkiem
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, widze ze pisanie prac u mamus studentek juz na ostatniej prostej
super, w dalszym ciagu podziwiam za checi, mobilizacje i wytrwalosc ![]() Co do wygladu, ja czuje sie jak sloniczka, ale nic to, moze kiedys zrzuce :-P jak narazie slyszalam komplementy od sasiadek jak np wzlam do piwnicy rozczochrana w dresach :-P haha, a ciekawi mnie co w weekend uslysze od mamy ;-) bo zobaczy mnie pierwszy raz ;-) Moj maz obrazil sie na mieso, w ogole na jedzenie a ja za to pochlaniam wszystko... Jestem poprostu zla... Ogolnie to leniuchuje przed praca, dzis bedzie chyba ciezko bo mam lenia :-P |
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi super cudeńka
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=814791 nowa część jak coś !
mam trochę do ogarnięcia więc później wszystko pouzupełniam aaaa i pierwsza strona coś mi się rozjechała, muszę poprawić ![]()
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zajadam się owsianką na waniliowym mleku ryżowym z truskawkami ![]() Co do lodów to się ostatnio zastanawiałam czy to po prostu sezon lodowy się zaczął czy wszystkie ciężarówki mają na nie taki szał, bo spotkałam ostatnio koleżankę w ciąży przy lodówkach w Biedronce i obie wybierałyśmy lody Powiedzcie mi jak to jest z tą położną refundowaną na nfz, do której można chodzić raz w tygodniu? Macie wybraną? Gdzie dokonałyście tego wyboru?
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Szefowa juz przygotowala nowa czesc
a niedawno byla zakladana czesc V ale gadulki jestesmy :-D
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc u mnie to raczej nie sezon, a ciąża spowodowała parcie na lody
|
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nawet skierowania nie dostałam. Pewnie jak pójdę za miesiąc to dostanę. Tam gdzie chodzę nie mówią płci. Ja chodzę ekstra do innego lekarza na usg. Już mnie korci aby znowu iść, 6 tygodni nie widziałam mojej małej. Albo małego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji deklaruje się pielęgniarkę, a kobiety położną środowiskową. BTW. jak Ci kobieta nie podpasuje, to możesz ją sobie raz do roku zmienić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już pisałam, deklarujesz razem z lekarzem pierwszego kontaktu, ale możesz sobie dowolnie zmieniać. Możesz też mieć położną zupełnie z innego ośrodka niż lekarza ![]() Mam wybraną "w ciemno", przy deklaracji, przejdę się do niej niedługo i zobaczę kto zacz, bo w poprzedniej ciąży miałam tragiczną, o czym dowiedziałam się już po porodzie na patronażach |
||||
|
|
|
#4916 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O faktycznie, poszukam czegoś ze 100% bawełną ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz będą masy nabierać Ja jedną od ponad miesiąca czuję jak mnie kopie w prawe żebro, a rączkami smyra po pęcherzu. Druga też ułożona główkowo, a bardziej wygięta i nóżki w okolicach pępka są![]() Moje kochane powiedzcie mi jeszcze jakie oświetlenie na noc do karmienia polecacie? Skoro zabrałam się za kompletowanie wyprawki to moze też od razu kupię ![]() Co myślicie o takich lampkach z ikea w kształcie serca, księżyca czy gwiazdki? Czy wystarczy jakaś mała ledowa?Ja to totalny laik jestem
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
65 zł plus 11 zł przesyłka.. są róźne rodzaje
zrezygnowałam z drogiej tapety i mam zamiar w dodatkach rozweselić pokój
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie,że Wam się podobają
Dziewczyny jakby co to nie mój parapaet z dodatkami!! Na razie zakupiłam tylko te gwiazdki!! Nicole kupiłam wczoraj z przeceny cena standardowa 20 zł ( bez grosza) przecenione na 13 zł ( bez grosza) U mnie było tego dużo!! One są z napisane JOy ale obracam tyłem i ma dwie dziurki na świeczki hehe wkleiłam załącznik z neta bo własnie szukałam takich skrzyneczek btw one też są z pepco ale już u mnie takich nie ma![]() Vea u mnie było jeszcze duzo tych gwiazdek jakby co!!
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O takiej kolorystyce myślę, bo coś czuję, że córunia będzie miała miętowo szaro biały pokoik ![]() http://cottonovelove.pl/2B-CUTE,p,37
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

ach niektórzy powinni się ugryźć w język za nim coś powiedzą.

Później sobie myślę cholera.. jasna!! w ciązy musiałabym się stopować a po ciązy to już w ogóle dieta restrykcyjna:-/ Na zdrowy rozum biorąc, w ciązy jeszcze ludzie mi wybaczą- widok mój z lodem.. a po ciązy......... już słyszę te docinki

W ogóle jestem w szoku, że już macie wyprawki prawie całe

moje zamówienie z przesyłką wyniosło 120zł.. więc też się zdziwiłam z czego ta waga.. jak dojedzie to aż z ciekawości zważę tą paczkę
dzisiaj sporo prałam wiec sie uzbierało i powiedziałam, ze to jutro zrobie ale chyba nie chce mnie dopuścic do tej roboty... Ale jazda, podmienili mi męża, przed ciąża nigdy nie prasował haha

ja mu dam