Scent Bar LVI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 21:03   #2851
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
oto geneza ad sinupret
dwadzieścia barów temu

macham i znikam
dwadziecia??
kurde wydawało mi sie ze to dosyc młody barowy wymysł

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
I jak, i jak? Opowiadaj
ale so konkretnie?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:39   #2852
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale so konkretnie?
Jaka była pogoda, czy i co zwiedzałaś, kiedy będą foty, czy jesteś zadowolona itp.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:52   #2853
agnyska81
Zakorzenienie

Byłam tu z Wami duchem, a chwilami nawet i ciałem, czego nie było widać, gdyż nie odpowiadałam.

Cytat:
* Postanowienie podjęte w chwili w***wu na działalność sikaniową Miśki. Znów jest chora, znów pokazuje, że jest chora, sikając gdzie popadnie, byle na widoku. O zasikanej podłodze, ubraniach, kocu czy pantoflach nie wspominam, ale M. z konieczności ma nową klawiaturę, bo się starej nie dało uratować, a dziś rano się okazało, że miałam nosa, żeby na noc owinąć folią telefony

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Dziś dzieci są przesycone dostępnością wszystkiego czego chcą , bo mają wszystko na gwizdek i wyciągnięcie reki , o niczym nie marzą , na nic nie czekają . I z takiego zblazowanego dziecka wyrasta zblazowany młodzieniec/dziewczyna a potem dorosły , który uważa , że wszystko mu się należy i to od razu - bo przywykł od dziecka , że wszystkie zachcianki od razu wszyscy spełniają . I np dziwi się szalenie , że jak się dostanie na studia , ktoś od niego wymaga chodzenia na zajęcia i o zgrozo nauki
Z takimi kompatybilnymi z moimi poglądami byłabyś idealną babcią dla mojego B. W sumie mogę Cię przyszyć na babcię honorową

Znowu miałam kryzys pracowy i w końcu nie wytrzymałam i wy...gałam swoje jakiejś upierdliwej babie z Rzeszowa Nie powiem, trochę satysfakcji miałam.

A Benczak ma skierowanie do laryngologa, tam go jeszcze nie widzieli. I mam nadzieję, że to nie ja będę musiała z nim tam jechać, nie wiem jak go skłonić do oglądania głębokiego gardła

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2015-05-12 o 21:57
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 21:57   #2854
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Wiesz, z tymi dawnymi czasy to bym nie generalizowała - ja jestem rocznik 69 i wśród moich rówieśników byli tacy, którzy dostawali pieniądze - inna sprawa, że nie zawsze było za nie co kupić.
No i właśnie - czy świat był lepszy kiedyś, kiedy czekolada była nie do dostania? (no bo jak się ją dostało, to ze szczęścia dostawało się kociokwiku) No tak, prawda, że doceniało się byle drobiazg - jeśli w sklepie był tylko ocet. Ale ja nie wspominam dobrze tamtej rzeczywistości - kiedy na pomarańcze na gwiazdkę czekało się jak na świętość. To było chore wg mnie.
Wybór wszystkiego w bród może z kolei zdeprawować - ale to znaczy, że inne zadanie mają rodzice dziś. I dostępność nie musi oznaczać, ze wszystko niżej quada albo czegoś takiego nie cieszy. Gucio potrafi się cieszyć z drobiazgów - bo nie spełniam jego każdego życzenia. I On wie, że ja jestem szefem.
Ale ma swoje drobne pieniądze - i małe prawo wyboru. I jest z tego strasznie zadowolony.
zgadzam się
mam nadzieję że da się jeszcze tak wychować dziecko żeby nie myślało że skoro wszystko teoretycznie jest dostępne to wszystko mu się należy

Ja pamiętam ze w dzieciństwie miałam jakąś swoją kasę, którą dostawałam od dziadków (od rodziców kieszonkowego nie dostawałam) i wydawałam ją bardzo rozważnie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Każdy nominał, poniżej stówy, mnie brzydzi!

Cytat:
oesu, nie mogę się dodzwonić - już dwa razy i nic
czekam na wieści
Cytat:

* Postanowienie podjęte w chwili w***wu na działalność sikaniową Miśki. Znów jest chora, znów pokazuje, że jest chora, sikając gdzie popadnie, byle na widoku. O zasikanej podłodze, ubraniach, kocu czy pantoflach nie wspominam, ale M. z konieczności ma nową klawiaturę, bo się starej nie dało uratować, a dziś rano się okazało, że miałam nosa, żeby na noc owinąć folią telefony
biedna kotha i biedni Wy
Cytat:

nic nie nadrobilam jesczze bo jestem w iscie greckim stanie ducha...nic mi sie nie chce..., cały dzien z didem na polu byłam (, na ornym też) a w chaupie syf kiła i mogiła

Cytat:
Jaka była pogoda, czy i co zwiedzałaś, kiedy będą foty, czy jesteś zadowolona itp.
no fuaśnie opowiadaj fszystko

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:09   #2855
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie! Przed wylotem to 1000 pytań do, ale po powrocie ani be ani me ani kukuryku

To nie ja pisałam, to Gryx

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Znowu miałam kryzys pracowy i w końcu nie wytrzymałam i wy...gałam swoje jakiejś upierdliwej babie z Rzeszowa Nie powiem, trochę satysfakcji miałam.

A Benczak ma skierowanie do laryngologa, tam go jeszcze nie widzieli. I mam nadzieję, że to nie ja będę musiała z nim tam jechać, nie wiem jak go skłonić do oglądania głębokiego gardła
1. Ale grunt, że Ci choć przez chwilę było lepiej

2. No nie wiem, chyba za młody jest jeszcze na to Mowa o juniorze?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Ewuś, nadal szukasz wygodnych uniwersalnych półbutów?

Kupiłam poniżej stówki z 30% obniżką w CCC zarąbiste!!!!!
Już sie kończą, więc trzeba dzwonić po CCC za rozmiarami.

Ja mam czarne. Meeeeega miękkie. Na mojej nodze może sfoci mi jutro małż, bo ja sama nie umiem

Ale są rewelka. I ładne

Zara zalinczę. Chciałąm Ci w miarę szybko dać znać, bo szukanie w sieci zajmie mi trochę.

Niieee no na necie rzeźnia, daremnie wyglądają, w zyciu bym nie zawiesiła oka http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-2611/346568 Kijowe ujęcie, jakby były mega sportowe, a nie są takie stricte. Ot casual, ale do sukienek noszę. Na sobie pocykam jak mi się uda, chyba że nie szukasz już?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-12 o 22:20
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:14   #2856
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Umyłem się z grubsza, co u mnie oznacza - dokładnie po całości

Cytat:

Z otrzymanych odpowiedzi ta podoba mi się najbardziej

Cytat:

Ciekawe co umył
No

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Agnysko, jak u Ciebie większość pospólstwa nie nosi NB a wpadły Ci w oko to bierz - ja szczerze mówiąc żygam tego typu butami sportowymi, wszystkie laski w autobusie właśnie w takich, do tego dżinsy podwinięte na wodę w piwnicy i najlepiej coś parkopodobnego.
Ale chodzi Ci konkret o NB? Bo ja specjalnie dziś zerknęłam na buty dwóch lasek - jedna miała adaśki Nike, druga Reebok, w kolorach oczoebnych

Cytat:

powiadasz że każdy did powinien mieć własnego laptopa niezależnie od wieku i wszędzie z nim chodzić
Ale dlaczego laptopa, wystarczy sam internet

Cytat:
Nie no, mam jakiś ale chodzi mi o samą zasadę - nie lubię grzebać za drobniakami, zawsze daję grubszą kasą a drobne prezentuję małżowi albo matce. W ogóle na żywo kupuję coś w ostateczności, zazwyczaj przez net albo zlecam zakupy maużowi przy okazji.
Burszuazyja

Od soboty boli mnie gardło i zaczyna mnie to lekko denerwować
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:40   #2857
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Ojciec od zawsze marzył o dużym psie, a jako trzecia trafiła nam się Sonia, no cóż

Tak się zastanawiam i stwierdzam, że nie pamiętam z dzieciństwa jakichś akcji typu "pomarańcze rzucili!", może to przez to, że za młody jestem i mój świadomy okres dziecięcy przypadł na drugą połowę lat '80, wtedy jedynie z kawą były problemy (poprawcie mnie, jeśli się mylę; kolejkę za kawą pamiętam doskonale) Były jakieś ruskie pomarańcze (?) w syropie, w słoikach, gorzkie i niedobre. I sok brzozowy, też w słoikach, ino takich większych - to pamiętam Kakao rozpuszczalne z Niemiec - to też doskonale pamiętam, rarytas
:
1. Kocham duże psy

No dobra, i male też, ale te duuuże, mam do nich wyjątkową słabość

2. Ja pamiętam dugaśne kolejki kilkugodzinne po cukier czy jakąś inna mąke w wiejskim sklepie, jak się z innymi dzieciakami stało i tzrmalo pieniądze w upoconej łapce....nie było to fajne. I paskudne banany, ktorymi nas uszczęśliwiano. Taki rarytas, a smakował paskudnie, pamiętam jak z Młodym wrzucaliśmy środek za/pod kanapę a skórki oddawaliśmy, że niby takie dobre i zjedzone...a teraz kocham banany, czyli nie tak łatwo wyrobić dziecku traume.
A i węgierskie czekolady , dezodoranty z motylkiem i wegetę

Cytat:
Będzie dobrze
Lekarz na pewno ma swoje sposoby,żeby obejrzec gardzioł maluszka bez zbytniego stresowania pacjenta
Cytat:
zgadzam się
mam nadzieję że da się jeszcze tak wychować dziecko żeby nie myślało że skoro wszystko teoretycznie jest dostępne to wszystko mu się należy
:
Da się i Ci się uda
Chyba trzeba być konsewentnym i rozmawiać z malym jak z rozumną istota, a nie wrzaskami itd...

Mój kuzyn B, żartowniś i dowcipniś, taki totalnie nie powazny potrafil tak ogarnąć malego,że mniej wiecej od tzreciego roku życia Michaś wie,że na zakupach rodzice mu coś kupią. Oczywiście, ale w ostatnim sklepie. I maly w każdym dopytuje, czy może to już ostatni sklep. Jak jeszcze nie, no to grzecznie czeka. Na ostatni , to przeważnie kończy sie na kinder niespodziance, bo mały nie może sie zdecydować na zabawkę. Ale przecież jeszcze wrocą do tego sklepu, to może zastanowić sie w domu, co na pewno chce
A preferowane przez malego prezenty, to książki, najlepiej o dinozaurach lub zwierzętach. Od zawsze czytają mu pzred snem, nie uśnie bez tego, choćby kilka zdań, ale musi być. Książkę wybiera sam
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 22:49   #2858
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ale so konkretnie?
co wycofali i czego zaprzestali produkowac?

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 23:05   #2859
gryx82
BAN stały

No i burza bokiem poszła, typowe Przynajmniej pada i cudnie pachnie za oknem (przysiągłbym, że lipy!)
Cytat:
2.tak między nami , to ciężkie toto jak cholera , bez przerzutki , z hamulcem w pedale , masakra nie jazda oddałam sąsiadu
Miałaś Ukrainę?
Cytat:

Cytat:
Ja pamiętam ze w dzieciństwie miałam jakąś swoją kasę, którą dostawałam od dziadków (od rodziców kieszonkowego nie dostawałam) i wydawałam ją bardzo rozważnie

Potrafiłem rok cały grosz do grosza zbierać i jak teraz na moich siostrzeńców popatrzę, którzy każdy otrzymany pieniądz wydać muszą już-teraz-natychmiast, bo ich w ręce parzy, to zastanawiam się, czy to ja dziwnym dzieckiem byłem, czy to takie "o tempora" nadejszły i to norma jest
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
No właśnie! Przed wylotem to 1000 pytań do, ale po powrocie ani be ani me ani kukuryku

To nie ja pisałam, to Gryx

Bo się wyda, że z jednego kompa nadajemy
Cytat:
2. No nie wiem, chyba za młody jest jeszcze na to Mowa o juniorze?

Cytat:
Niieee no na necie rzeźnia, daremnie wyglądają, w zyciu bym nie zawiesiła oka http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-2611/346568
Pielgrzymkowe troszkę

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
No
Ani brzydala nie myłem, ani brokuła
Cytat:
Od soboty boli mnie gardło i zaczyna mnie to lekko denerwować
Ja pokasłuję od zeszłego poniedziałku
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. Kocham duże psy
Ja również
Cytat:
I paskudne banany, ktorymi nas uszczęśliwiano. Taki rarytas, a smakował paskudnie, pamiętam jak z Młodym wrzucaliśmy środek za/pod kanapę a skórki oddawaliśmy, że niby takie dobre i zjedzone...
Takie marnotrawstwo w tych siermiężnych czasach, apage!
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
co wycofali i czego zaprzestali produkowac?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 23:37   #2860
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
5.nie tylko prawicowy ale chyba nie całkiem tego , no znaczy to sa dwie oddzielne rzeczy , prawicowość nie oznacza nietegości , i odwrotnie
Też mam takie wrażenie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
DZięki za info, a można i kropelki i te tabletki? A na jakiej zasadzie działają krople?
Można
Substancja czynna kropli rozpuszcza się w filmie naskórkowym i się utrzymuje kilka tygodni, niektóre odstraszają i zabijają, niektóre tylko odstraszają, niektóre odstraszają również komary Kąpiele skracają czas działania.

Cytat:
Justyno - osz w mordę jeża!!!!! No to ja obstawiam, że masz to! W sensie, że to będzie większa rzecz, sensowna etc. Tak myślę, bo wydaje mi się, że ta pani ma nosa do nietuzinkowych rzeczy, spraw, ludzi. Aczkolwiek teraz rozumiem "lekkiego" stresa.
Ale temat do babskiej gazety z ambicjami jest po prostu wymarzony! nie mogą tego przepuścić.

Cytat:
heja znad powrotu!

czwartek?

Cytat:
Potrafiłem rok cały grosz do grosza zbierać i jak teraz na moich siostrzeńców popatrzę, którzy każdy otrzymany pieniądz wydać muszą już-teraz-natychmiast, bo ich w ręce parzy, to zastanawiam się, czy to ja dziwnym dzieckiem byłem, czy to takie "o tempora" nadejszły i to norma jest
E, nie. Ja ciułałam, brat wydawał od razu, kwestia charakteru

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 23:45   #2861
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No i burza bokiem poszła, typowe Przynajmniej pada i cudnie pachnie za oknem (przysiągłbym, że lipy!)

Pielgrzymkowe troszkę

1. Zazdroszczę, do nas przyjdzie jutro pewnie

2. Troszkę???? Na zdjeciu po całości pielgrzymkowe, fuuuuuj, a na żywca nawet Teżu się zachwyca! Całkiem ine buty. Fakt, to wciąż są cichobiegi, ale są zgrabne, szczupłe, miękkie, wygodne i łądne! Mooocno uniwersalne. I co najwazniejsze - niepańciowate Nie umiem robić lookbooków, zwłąszcza z komóry, ale może co jutro cyknę.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Ale temat do babskiej gazety z ambicjami jest po prostu wymarzony! nie mogą tego przepuścić.
Temat tak, ofszę, ale co mnie uspokoiło, jak dowiedziałam się kto zacz, to fakt, że ta pani skupia się na ludziach. Uwielbiam wprost jej wywiady. Uwielbiam w niej to, że autentycznie interesuje się człowiekiem, osobowością, charakterem, emocjami ludzi. Po jej wywiadach, zawsze odnoszę wrażenie, że jej pasją są ludzie. Wyjątkowi ludzie. Ludzkie umysły, talenty, emocje. I ich rezultaty, czyli dzieła.
Stary 2015-05-13, 00:06   #2862
gryx82
BAN stały

Cytat:
E, nie. Ja ciułałam, brat wydawał od razu, kwestia charakteru
Racja - siostra zawsze była bez grosza (piszę o czasach nastoletnich)
Cytat:
1. Zazdroszczę, do nas przyjdzie jutro pewnie
Ale Wy nie narzekacie chyba na niedobór deszczu? U nas suuucho, aż strach
Cytat:
2. Troszkę???? Na zdjeciu po całości pielgrzymkowe, fuuuuuj, a na żywca nawet Teżu się zachwyca! Całkiem ine buty. Fakt, to wciąż są cichobiegi, ale są zgrabne, szczupłe, miękkie, wygodne i łądne! Mooocno uniwersalne. I co najwazniejsze - niepańciowate Nie umiem robić lookbooków, zwłąszcza z komóry, ale może co jutro cyknę.

Wierzę na słowo, spoko
Stary 2015-05-13, 00:17   #2863
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wy nie narzekacie chyba na niedobór deszczu? U nas suuucho, aż strach
Nie wiem, jedni narzekają inni nie. Ja nie uprawiam roli, więc dla mnie deszcz ma wymiar wyłącznie kojąco-oczyszczający.

I tak się teraz złapałam na tym, że kompletnie ale to kompletnie nie wiem jaka ostatnio była pogoda, ot nie zwracałąm uwagi. Zamyślona jestem Skupiona na swoich sprawach, i całkowicie odciełam się od wszelkiego pieprzenia innych - tak jakbym wcisnęła cudowny przycisk MUTE. Ludzie coś gadają a ja mam ich pierdy gdzieś.
I bardzo dobrze mi w tym stanie. Lepiej. Chyba powinnam wdrożyć na dłużej.
I nie, nie mówię o wszystkich ludziach, umiem oddzielić treści istotne. Po prostu wyłączyłam się z tego beznadziejnego szumu bzdur.

Czas edycji: 2015-05-13 o 00:23
Stary 2015-05-13, 00:22   #2864
justynaneyman
Zakorzenienie

No więc dziś odpuściłam dzwonienie - jutro też biorę na luz
Nic gorszego niż natręt w dzisiejszych akwizytorskich czasach.
Mam czas

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 00:27   #2865
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam czas
Hmmm a wiesz, że to chyba mądre podejsćie ? Mówię chyba, bo oczywiście nie wiem, skąd mam wiedzieć, ale tak czuję.

Tzn nic o nas bez nas, więc siłą rzeczy łokcie trzeba mieć twarde, ale już wykonałaś ruch, i faktycznie może warto poczekać i zobaczyć co się stanie. Taki balans, to mam na myśli, Że dobrze to wywarzasz.
Stary 2015-05-13, 00:38   #2866
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm a wiesz, że to chyba mądre podejsćie ? Mówię chyba, bo oczywiście nie wiem, skąd mam wiedzieć, ale tak czuję.

Tzn nic o nas bez nas, więc siłą rzeczy łokcie trzeba mieć twarde, ale już wykonałaś ruch, i faktycznie może warto poczekać i zobaczyć co się stanie. Taki balans, to mam na myśli, Że dobrze to wywarzasz.
no tak sądzę - babka jest super zajęta, oddaje książkę, ma spotkania - dobijanie się spowodowałoby co najwyżej zniecierpliwienie.
No i trzeba pamiętać, że nie jestem żebrakiem - też mam ciekawy "materiał" do zaprezentowania, żebyś mnie dobrze zrozumiała - mnie się w głowie nie przewraca, po prostu znam swoją wartość.
krótko mówiąc - niech pani poczuje chęć na wykonanie ruchu - jeśli tylko ja będę wykazywać inicjatywę, spowoduję odwrotną od chcianej reakcję.

A wiecie, że ona jest bodaj przewodniczącą konkursu "Złoty Nos" i przyznaje nagrody za perfumy? I zna się

Stary 2015-05-13, 00:43   #2867
gryx82
BAN stały

Znad kaszanki z musztardą
Cytat:
Nie wiem, jedni narzekają inni nie. Ja nie uprawiam roli, więc dla mnie deszcz ma wymiar wyłącznie kojąco-oczyszczający.
Coś jest na rzeczy z tym kojeniem i oczyszczaniem, no i to powietrze Ale o uprawiających rolę też się martwię - ogródek sobie możesz podlać przecież, ale już hektarów ni chuchu (nie mówiąc już o tym, że wszelkie anomalie i pogodowe odstępstwa w ostatecznym rozrachunku często uderzają w naszą kieszeń - konsumentów czyli)
Cytat:
I tak się teraz złapałam na tym, że kompletnie ale to kompletnie nie wiem jaka ostatnio była pogoda, ot nie zwracałąm uwagi. Zamyślona jestem Skupiona na swoich sprawach, i całkowicie odciełam się od wszelkiego pieprzenia innych - tak jakbym wcisnęła cudowny przycisk MUTE. Ludzie coś gadają a ja mam ich pierdy gdzieś.
I nie, nie mówię o wszystkich ludziach, umiem oddzielić treści istotne. Po prostu wyłączyłam się z tego beznadziejnego szumu bzdur.
To akurat cenna umiejętność
Cytat:
Mam czas
Racja
Stary 2015-05-13, 00:55   #2868
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no tak sądzę - babka jest super zajęta, oddaje książkę, ma spotkania - dobijanie się spowodowałoby co najwyżej zniecierpliwienie.
No i trzeba pamiętać, że nie jestem żebrakiem - też mam ciekawy "materiał" do zaprezentowania, żebyś mnie dobrze zrozumiała - mnie się w głowie nie przewraca, po prostu znam swoją wartość.
krótko mówiąc - niech pani poczuje chęć na wykonanie ruchu - jeśli tylko ja będę wykazywać inicjatywę, spowoduję odwrotną od chcianej reakcję.

A wiecie, że ona jest bodaj przewodniczącą konkursu "Złoty Nos" i przyznaje nagrody za perfumy? I zna się
Justyno - ja Ciebie dobrze rozumiem , mnie tego tłumaczyć nie trzeba, ale wiem jak jest, zawsze znajdą się tacy co odbiorą to w tenże sposób.

O odwrotnej reakcji - Wydaje mi się (wciąż na czuja) że dobrze robisz. Tzn ja jestem przekonana, że mądrze czynisz, ale jak to zawsze w świecie bywa, trzeba na niego brać margines stąd moje "wydaje mi się", ale imo to idealna postawa i zaprocentuje.

Nie no "Złoty Nos" to już wręcz wspólny mianownik

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:

Coś jest na rzeczy z tym kojeniem i oczyszczaniem, no i to powietrze Ale o uprawiających rolę też się martwię - ogródek sobie możesz podlać przecież, ale już hektarów ni chuchu (nie mówiąc już o tym, że wszelkie anomalie i pogodowe odstępstwa w ostatecznym rozrachunku często uderzają w naszą kieszeń - konsumentów czyli)

To akurat cenna umiejętność

Racja
1. Tak tak, mam tego swiadomość, ale wiesz co, anomalia są każdego roku. I każdego roku walą w naszą kieszeń, także ja już traktuję je jako normę Szit happens.

2. Po raz pierwszy tak naprawdę odcinam na ostro. Takie jedno wielkie nieme go faaak jorself Ale tylko tym co przeszkadzają, zaznaczam.

Czas edycji: 2015-05-13 o 00:50
Stary 2015-05-13, 01:07   #2869
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. Tak tak, mam tego swiadomość, ale wiesz co, anomalia są każdego roku. I każdego roku walą w naszą kieszeń, także ja już traktuję je jako normę Szit happens.
Masz rację - od kilkunastu lat (czuję, że się powtarzam ) klimat jest co najmniej niestabilny i jak nie susza, to znowu powodzie w innych rejonach kraju Przykład pierwszy z brzegu - rodzicom kolegi nie wzeszedł rzepak ozimy, za mało wilgoci Ja to w ogóle taki mega empatyczny jestem <edyta-gorniak-mode-on> i każdej roślinki mi szkoda, nawet szczawiu we rowie, gdy deszcz nie pada
Cytat:
2. Po raz pierwszy tak naprawdę odcinam na ostro. Takie jedno wielkie nieme go faaak jorself Ale tylko tym co przeszkadzają, zaznaczam.
Got it

---

Boczku z grilla mi się zachciało
Stary 2015-05-13, 01:20   #2870
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Znad kaszanki z musztardą
A ja znad soczewicowego ciągu

Tak mi zarąbiście wyszła ta breja na kotlety - mam na myśli smak, że przeklnęłam własną fristajlowość, która mnie samą wykończy kiedyś Jak ja to zrobiłam? Co ja dodałam? Tzn coś tam na forum napisałam, więc znajdę, ale ile czego i czy, znając siebie, nie dosypałąm jeszcze czegoś?

Dobra, pamięciowe rewind, dużo czosnku, oliwa z czili (za dużo) dużo cebuli duszonej na oleju z pest winogron plus masło, sól morka, pieprz kolorowy, duuużo grubo siekanej pietruszki, papryka wędzona, też za dużo. Czyżby to wszystko?

Do kotletów w razie pieczenia dodam jajco i mąkę jaglaną, ale sam smak brei po raz pierwszy mi chyba spasował

W zasadzie to wyjszła pasta do pieczywa, jedzona bez pieczywa, bo i po co

Nawet małżyk zrobił karpika, że to prawie jak mielaki

Dobrej nocki all

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Cytat:
Masz rację - od kilkunastu lat (czuję, że się powtarzam ) klimat jest co najmniej niestabilny i jak nie susza, to znowu powodzie w innych rejonach kraju Przykład pierwszy z brzegu - rodzicom kolegi nie wzeszedł rzepak ozimy, za mało wilgoci Ja to w ogóle taki mega empatyczny jestem <edyta-gorniak-mode-on> i każdej roślinki mi szkoda, nawet szczawiu we rowie, gdy deszcz nie pada

Got it

---

Boczku z grilla mi się zachciało
Pogrubione Choć to dla mnie mało śmieszne jest, mało jest rzeczy na swiecie, których bardziej nie znoszę niż tego trybu Nazwa za to czaderska!

No to dobrej po raz drugi ale chyba ostatni No chyba że wrócę po zębach

Ale serio sił nie mam padam, dobranoc

Dziś o mało co nie zrobiłam tego co kiedyś, czyli na ostatnich rzęsach, wysmarowałam posta, powiedziałam dobranoc milion razy, po czym wyłączyłam komputer. Bez klikania w "wyślij wiadomość".

Czas edycji: 2015-05-13 o 01:22
Stary 2015-05-13, 01:39   #2871
gryx82
BAN stały

Cytat:
A ja znad soczewicowego ciągu
Albo mam deja vu, albo coś jest na rzeczy, coś się dzieje (i mocno burzy) Robiłem kiedyś pasztet z zielonej soczewicy i marchewki - wyszedł mocno średni Kusisz tymi kotletami (w sumie pasta do pieczywa też brzmi dobrze, jakoś weny nie mam ostatnio, co na chleb kłaść)
Cytat:
Pogrubione Choć to dla mnie mało śmieszne jest, mało jest rzeczy na swiecie, których bardziej nie znoszę niż tego trybu Nazwa za to czaderska!
Ja taki z natury jestem, nic a nic nie udawane
Cytat:
No to dobrej po raz drugi ale chyba ostatni No chyba że wrócę po zębach
Brzmi jak jakiś niszowy horror z serii "Wróżka Zębuszka - krwawy epilog"
Cytat:
Ale serio sił nie mam padam, dobranoc

Dziś o mało co nie zrobiłam tego co kiedyś, czyli na ostatnich rzęsach, wysmarowałam posta, powiedziałam dobranoc milion razy, po czym wyłączyłam komputer. Bez klikania w "wyślij wiadomość".

---

Dobranoc

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2015-05-13 o 01:54
Stary 2015-05-13, 08:17   #2872
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ale chodzi Ci konkret o NB? Bo ja specjalnie dziś zerknęłam na buty dwóch lasek - jedna miała adaśki Nike, druga Reebok, w kolorach oczoebnych
Nie odróżniam tych butów, ogólnie takie sportowe-oczoyebne mnie odrzucają Zresztą białe też. Chyba, że delikwentka jest całościowo ubrana na sportowo (dresy itp.) to ok.

Jeśli chodzi o braki w PRLu to deficyty żarcia mnie nie interesowały, zachwycałam się jedynie mandarynkami i owocami w syropie na święta. Bardziej brakowało mi zabawek, które widziałam u koleżanki przyjechanej z Hameryki.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:05   #2873
neska951
Zakorzenienie

Joł baru snad oczekiwania na aromatik eliksir

Cytat:
Kurde mam tak samo , to cisza przed burzą ?
Stary 2015-05-13, 10:05   #2874
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odróżniam tych butów, ogólnie takie sportowe-oczoyebne mnie odrzucają Zresztą białe też. Chyba, że delikwentka jest całościowo ubrana na sportowo (dresy itp.) to ok.
.
E tam ja zakładam trampki do trencza
Stary 2015-05-13, 10:06   #2875
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Jakoś było inne podejście - dziecko nie mogło decydować np co ma sobie kupować ze słodyczy czy z zabawek , i to nie było takie głupie , wtedy więcej uciechy sprawiała wyczekana zwykła czekolada czy książka albo jakaś zabawka , niż dziś kolejna wypasiona gra albo barbi z całym pałacem . Dziś dzieci są przesycone dostępnością wszystkiego czego chcą , bo mają wszystko na gwizdek i wyciągnięcie reki , o niczym nie marzą , na nic nie czekają . I z takiego zblazowanego dziecka wyrasta zblazowany młodzieniec/dziewczyna a potem dorosły , który uważa , że wszystko mu się należy i to od razu - bo przywykł od dziecka , że wszystkie zachcianki od razu wszyscy spełniają . I np dziwi się szalenie , że jak się dostanie na studia , ktoś od niego wymaga chodzenia na zajęcia i o zgrozo nauki
to ja może byłam jakaś inna, bo doskonale pamiętam do dziś moje rozczarowanie jak w wieku 5 może 6 lat chciałam właśnie "barbie z całym pałacem" a dostałam jakąś inną lalę bez niczego... ja byłam dzieckiem rodziców którzy właśnie spełniali podstawowe potrzeby, żadnych zachcianek, nawet głupiej oranżady w plastikowym worku nie chcieli mi kupować bo niby "niezdrowa" - nie mogłam decydować co do ubrań, wystroju własnego pokoju, nie wiem czy to było takie dobre.... bo jednak kiedyś nauczyć się podejmowania takich decyzji trzeba - wraz z ich konsekwencjami. plus jak ma się bez tego wytworzyć choćby indywidualny gust? upodobania?
ad. dzisiejsze zblazowanie itd. to moim zdaniem kwestia rodziców i wychowania, a nie dostępności towarów w sklepach.

Cytat:
A pewnego razu, za jakąś okrągłą sumkę, kupiłem mamie plastikową deskę do krojenia (do teraz używamy!), mleczko czyszczące i coś tam jeszcze (całą kasę przewaliłem na rzeczy do kuchni)

ja pamiętam jak mój brat za całą pierwszą kasę którą dostał kupił swoim kolegom jakieś lody czy coś w tym stylu

Cytat:
No proszę, w barze człowiek poszerza horyzonty jednak
no ba

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Zasadę jestem w stanie zrozumieć, ale przyznam, ze jakby przede mną w kolejce baba zaczęła szukać drobnych na dnie torebki to kultura (wypowiedzi zwłaszcza) by mnie opuściła w trybie nagłym.....
naprawdę

Cytat:
A jeśli chodzi o "dawne czasy" kiedy to niczego nie było to osobiście też mnie to nie zachwyca. Wręcz uważam, że zatrzymało mnie w eee rozwoju Dopiero dostęp do netu - uzyskany zbyt późno - pozwolił mi eee, rozwinąć horyzonty Muzyczne, stylowe, książkowe, hobbystyczne, znajomościowe. Wcześniej jak za ciemnogrodu łykałam co mi koleżanki z liceum podetknęły a i one nie były jakieś specjalnie "oświecone". Więc z perspektywy własnych doświadczeń cieszy mnie, że teraz jest wszystko a nie tylko ocet i Wigry 3

Cytat:

nic nie nadrobilam jesczze bo jestem w iscie greckim stanie ducha...nic mi sie nie chce..., cały dzien z didem na polu byłam (, na ornym też) a w chaupie syf kiła i mogiła
i witamy z powrotem

Cytat:
Tak się zastanawiam i stwierdzam, że nie pamiętam z dzieciństwa jakichś akcji typu "pomarańcze rzucili!", może to przez to, że za młody jestem i mój świadomy okres dziecięcy przypadł na drugą połowę lat '80, wtedy jedynie z kawą były problemy (poprawcie mnie, jeśli się mylę; kolejkę za kawą pamiętam doskonale) Były jakieś ruskie pomarańcze (?) w syropie, w słoikach, gorzkie i niedobre. I sok brzozowy, też w słoikach, ino takich większych - to pamiętam Kakao rozpuszczalne z Niemiec - to też doskonale pamiętam, rarytas
ja pamiętam pomarańcze w paczkach od mikołaja, na choinkach pracowych i szkolnych (to chyba już końcówka lat osiemdziesiątych była) - pamiętam też chodzenie z babcią po mięso (do tej pory nie wiem czy to był normalny sklep czy coś po znajomości, bo mieściło się to miejsce na półpiętrze jakiejś kamienicy) - a, i jeszcze pamiętam okazyjnie nabyty papier toaletowy w przepięknym kolorowym foliowym opakowaniu

Cytat:
.
ojoj

Cytat:
niektóre odstraszają również komary Kąpiele skracają czas działania.
o czyli można sobie na biwaku na karczek zapodawać
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2015-05-13 o 10:08
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:16   #2876
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Można
Substancja czynna kropli rozpuszcza się w filmie naskórkowym i się utrzymuje kilka tygodni, niektóre odstraszają i zabijają, niektóre tylko odstraszają, niektóre odstraszają również komary Kąpiele skracają czas działania.
A które odstraszają i zabijają?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:

Zara zalinczę. Chciałąm Ci w miarę szybko dać znać, bo szukanie w sieci zajmie mi trochę.

Niieee no na necie rzeźnia, daremnie wyglądają, w zyciu bym nie zawiesiła oka http://ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-2611/346568 Kijowe ujęcie, jakby były mega sportowe, a nie są takie stricte. Ot casual, ale do sukienek noszę. Na sobie pocykam jak mi się uda, chyba że nie szukasz już?
To prawie baleriny

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

ale so konkretnie?
Wszystko!!!!!!!!!!!!
Stary 2015-05-13, 10:27   #2877
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Trampki są wporzo, mnie irytują wszelkie odmiany adidasów do "wyjściowych" ubrań.

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
(...) nie mogłam decydować co do ubrań, wystroju własnego pokoju, nie wiem czy to było takie dobre.... bo jednak kiedyś nauczyć się podejmowania takich decyzji trzeba - wraz z ich konsekwencjami. plus jak ma się bez tego wytworzyć choćby indywidualny gust? upodobania?
O no właśnie.
Zresztą poradniki didzkie sugerują żeby dawać małemu możliwość wyboru to czy to (np. w kwestii ciuchów czy smaku lodów) a nie tylko podtykać gotowe. Toteż dopóki dziecię nie życzy sobie wszystkiego i nie robi scen to nie widzę w tym nic złego. A reszta to kwestia podejścia rodziców, jeden pozwoli dokonywać wyborów w sensownym zakresie, inny ciąga dzieciaka po mcdonaldach i kupuje mu smartfony. Chociaż nie znam takich, wszyscy ogarnięci.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:51   #2878
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja taki z natury jestem, nic a nic nie udawane

Brzmi jak jakiś niszowy horror z serii "Wróżka Zębuszka - krwawy epilog"
1.Wiem, ale Edzia jest wcieleniem beznadziejności imo. Nie trawię tego trybu u niej.

2. Nom

Cytat:

Jeśli chodzi o braki w PRLu to deficyty żarcia mnie nie interesowały, zachwycałam się jedynie mandarynkami i owocami w syropie na święta. Bardziej brakowało mi zabawek, które widziałam u koleżanki przyjechanej z Hameryki.
Nie dziwi mnie to

Cytat:
Joł baru snad oczekiwania na aromatik eliksir

Kurde mam tak samo , to cisza przed burzą ?
1. Oooo - opowiesz jak Twoje odczucia?

2. Eeeee chyba nie, u mnie kumulacja zlych emocji.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
to ja może byłam jakaś inna, bo doskonale pamiętam do dziś moje rozczarowanie jak w wieku 5 może 6 lat chciałam właśnie "barbie z całym pałacem" a dostałam jakąś inną lalę bez niczego... ja byłam dzieckiem rodziców którzy właśnie spełniali podstawowe potrzeby, żadnych zachcianek, nawet głupiej oranżady w plastikowym worku nie chcieli mi kupować bo niby "niezdrowa" - nie mogłam decydować co do ubrań, wystroju własnego pokoju, nie wiem czy to było takie dobre.... bo jednak kiedyś nauczyć się podejmowania takich decyzji trzeba - wraz z ich konsekwencjami. plus jak ma się bez tego wytworzyć choćby indywidualny gust? upodobania?
ad. dzisiejsze zblazowanie itd. to moim zdaniem kwestia rodziców i wychowania, a nie dostępności towarów w sklepach.
Oł maaaan ja miałam tych samych rodziców ?

Wówczas to był dramat, bo byłam przez to inna, ale tak sobie teraz myślę, gdybym była rodzicem, nosz cholera czy bym chciała kupować dziecku oranżady i colę?
To serio był i jest syf. Więc w sumie, wyrobili we mnie jakiś gust, że nie trawię dziadostwa Ale fakt faktem, sterowanie z zewnątrz i zero możliwości zachcianek. Zero takich opcji, to już lipa

Cytat:
Trampki są wporzo, mnie irytują wszelkie odmiany adidasów do "wyjściowych" ubrań.
Oooo a ja tak luuuubię. To jest takie wyluzowane, i cudowne, że wreszcie nadszedł na to trend, że można popylać w wygodnych adidasach do płaszcza lub skóry.
Fakt, niespójne modowo, zgadzam się, ale to jest właśnie takie na przekór zasadom, jechać zasady, let's be comfy!!
Bardzo mi ten trend sprzyja, bo tak popylałam dosyć często.
Ja do tego podchodzę tak - screw bycie idealnym, wybieram wygodę - mowa o butach, bo to zazwyczaj ma miejsce, kiedy chodzę w swoich ulubionych ciuchach i wiem, że przede mną dzień przemierzania kilometrów po miescie etc. i nie mam ochoty na gniecenie się w balerinach itp. Poza tym moje adidasy mnie same niosą, chyba mi te stopy wręcz masują, mam więcej powera, od razu lepszy nastrój.

Czas edycji: 2015-05-13 o 11:00
Stary 2015-05-13, 10:58   #2879
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

1. Oooo - opowiesz jak Twoje odczucia?

2. Eeeee chyba nie, u mnie kumulacja zlych emocji.

Oł maaaan ja miałam tych samych rodziców ?

Wówczas to był dramat, bo byłam przez to inna, ale tak sobie teraz myślę, gdybym była rodzicem, nosz cholera czy bym chciała kupować dziecku oranżady i colę?
To serio był i jest syf. Więc w sumie, wyrobili we mnie jakiś gust, że nie trawię dziadostwa Ale fakt faktem, sterowanie z zewnątrz i zero możliwości zachcianek. Zero takich opcji, to już lipa

Oooo a ja tak luuuubię. To jest takie wyluzowane, i cudowne, że wreszcie nadszedł na to trend, że można popylać w wygodnych adidasach do płaszcza lub skóry.
Fakt, niespójne modowo, zgadzam się, ale to jest właśnie takie na przekór zasadom, jechać zasady, let's be comfy!!
Bardzo mi ten trend sprzyja, bo tak popylałam dosyć często.
1 Jasne Nawet dziś niczym się nie uperfumowałam , i znając moje szczęście to N przyniesie mi avizo ze skrzynki.

2 U mnie też tyle że ja mam taki algorytm
kumulacja złych emocji+ niemożność ich wyładowania= burza z tornadem

3 Ja też się cieszę Ju zamieściła na F zdjęcie Hiszpanki w spódnicy w adidasach I ten zarzut biodrem
Stary 2015-05-13, 11:01   #2880
justynaneyman
Zakorzenienie

Nesko - Aromatics? Edp czy edt? Ja chyba kupię edt tym razem - 45 ml za 70zł, to jak za darmo
Mam doskonały humor bez żadnego uzasadnienia - takie przekonanie, pewność, że czeka mnie coś bardzo dobrego (i to niedługo!) - i nawet nie myślę o tym "A jak nie?". Nie wiem, czemu. Dziwne uczucie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości