|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Dzień dobry! Zaraz uciekam do dentysty. Mogę znieczulenie w razie co?
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak wkurzona jak nie wiem - właśnie wracam z laboratorium, miałam robić obciążenie glukozą. Panie do mnie że nie wykonujemy obciążenia. Po czym ja mówię że widziałam że jest napisane że nie robią 75g ale ja chcę 50g. Po czym dostałam ochrzan że to jest przestarzałe badanie, nikt już go nie robi i mój lekarz jest konowałem...
Ja rozumiem, że nie robią (chociaż mogli to gdzieś napisać) ale nie trzeba od razu człowieka opieprzać jakby to moja wina była... Jestem wściekła bo zerwałam się z rana (a nie musiałam) i nic nie załatwiłam, do tego nie wiem teraz nawet gdzie mam to w okolicy zrobić a nie uśmiecha mi się jechanie o 7 rano na drugi koniec Gdańska na głodnego bo po prostu nie wytrzymam i zemdleję. |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
widziałam temat koszul do porodu, ja mam taki plan że kupię sobie jedną czy dwie takie najtańsze z allegro za 15zl bo i tak nie lubię spać w koszulach bo mi się skracają w nocy, wole piżamki 2 częściowe, już jedną mam z guzikami do karmienia. Wiec nie zamierzam inwestować w to, a jak się poplamia to nie będzie mi szkoda ich wyrzucić. Jeśli chodzi o pracę Tż to w sezonie tez pracuje od 6do 18 z sobotami i czasem niedzielami... I szczerze nienawidzę tego czasu, a synek ma się urodzić w sezonie:/ Juz jesteśmy umówieni ze Tż weźmie 2tyg urlopu ale już kręci że to dopiero jak wrócę do domu i może tydzień a nie dwa, a co jak będę miała cesarke i będę potrzebowała stałej pomocy na początku? Więc z tego mojego tez taki pracuś, ale teraz na szczęście nie ma sezonu i pracuje tylko po 8h + soboty i jest super byłam na warsztatach mamo to ja, mi się podobało, Tż zanudzony :p dostałam dużo próbek, ale niestety nic nie wygrałam, zrobiłam śliczna laurke, ale bardziej postawiłam na wygląd niż na treść, a wygrały tylko długie wiersze, rymowanki. Wiec niestety moje starania poszły na marne. Dziś coś pogoda średnia, a jedziemy z Tż odebrać skuter bo chciał na urodziny wiec oby tylko nie padało!
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dziewczyny
![]() Choć po nieprzespanej nocy i porannych mdłościach (o matko już myślałam, że odeszły bezpowrotnie po 3 miesiącu !!!) humor raczej średni
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Dziś coś mnie skręca w żołądku zaraz idę się kąpać bo po południu do gina. I napewno dostane skierowanie na glukozę fuuuuj. Poprostu nie nawidze tego. Juz pięknie mi brzuszek odstaje, tż codziennie naciera mnie oliwką; ) i jak mały w tym czasie puknie w brzuszek to taki podekscytowany. Wogole dopiero ogarnelismy się z prezentami slubnymi i wam powiem ze jestem na maxa zadowolona. Bo było mało rzeczowych, tylko od osób których nie było i to takie przydatne jak ręczniki koc sztućce pościel . A zamiast kwiatów mnóstwo książek kucharskich ) winko i czekoladki, mimo że nie pisałam w zaproszeniach co bym chciała goście się wykazali. |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej dokuczają mi te nieszczęsne plecy, wczoraj po ponad 3h siedzenia na całkiem wygodnych krzesłach wieczorem nie mogłam sie na plecach położyć, tak mnie rypało;/ ale zasnęłam na boku na szczęście.
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() wstawiam link do śpioszków tylko uwaga to jest 62, 56 trzeba poszukać w przedmiotach wystawianych http://allegro.pl/spioszki-spiochy-s...307715075.html Owieczka- panie z labu chyba same są archaiczne (a w dodatku chamskie jak nie wiem). Robi się obciążenie glukozą 50g. Ja mam je w pakiecie medycznym. Współczuję ADA (American Diabetes Association) zaleca testy:
Mama małej czarowniczki Alki Edytowane przez czarownica_tea Czas edycji: 2015-05-13 o 08:16 |
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam że się popłaczę w tym laboratorium bo byłam głodna, niewyspana i zła że nic nie załatwiłam. Idę na śniadanko i wracam do wyrka z tego żalu. Ale przynajmniej z tego wszystkiego nie miałam skrupułów żeby wejść do kolejki. Weszłam tam, przeszłam przez kolejkę 30 osób, powiedziałam dzień dobry, ja wchodzę następna i tyle. Nawet przeżyłam kwaśną minę jakiejś paniusi. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-13 o 08:18 |
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami te babki w laboratorium zachowują się tak jakby wszystkie rozumy pozjadaly Cytat:
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- niestety czasami panie w labie chcą byc mądrzejsze od wszystkich. Ale na chamstwo w stosunku do siebie trzeba reagować gwałtownie i stanowczo. Nawet jak sie lekarz pomylił to jaka w tym wina pacjenta?? Masz gdzies blisko bardziej przyjazne laboratorium?? A i jeszcze jedno pytanie masz miec swoją glukozę?? Bo u mnie dają.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczka co do laba to brak słów :/
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche ostro podsumowalas ;-) Bo rzeczywiscie liczyc na niego nie moge, ale jednoczesnie dorazna krzywda mi sie nie dzieje. Nie mam, gdzie tego zglosic, rozwiesc sie z tego powodu przynajmniej na tym etapie nie rozwiode. Ba kolezanki, ktore znaja nasza relacje stwierdzaja, ze tak kochajacego, dobrego i oddanego meza i ojca szukac ze swieca mozna. Stale probuje z nim rozmawiac, cos zmienic, ale to nie ja a on musi zaczac chciec zmian. Ma niewielkie pole manewru, ale ono istnieje. Moze jestem naiwna, ale nadzieja umiera ostatnia. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie z innym labem jest problem, nie mam innego blisko domu ale już umówiłam się z mężem że mnie podwiezie w piątek do centrum więc może jakoś dam radę. Co do glukozy to będę dzwonić tam gdzie chcę zrobić bo nie wiem sama a nigdzie nie ma informacji.
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też dostaliśmy bardzo dużo przydatnych rzeczy of osób które nie były na weselu. Zamiast kwiatów prosilismy o alkohol 😆
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie. Jak na ostatnią wizytę w 2008 roku to zęby zdrowe jak dzwon. Tylko plomba mi w jednym się ukruszyla i kamień mam do ściągnięcia
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Woow tyle lat i nic do zrobienia? Super! Ja też nic do zrobienia nie mam, ale na wizytę tak raz w roku idę. Za to nigdy nie miałam kamienia usuwanego, nawet nie wiem jak to wygląda :p
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamień miałam już ściągany to teraz będzie szybciej nachodził na szkliwo.
|
|
#3678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Kurczę teraz ja nie mogę tych buziek wstawiać |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz jest konowałem, a babki z laboratorium wiedzą wszystko najlepiej- standard. Co za ludziska. A skoro twierdzą, że to przestarzałe badanie, to chyba wszyscy lekarze są zacofani, bo chyba wszystkie ciężarne je wykonują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
patrze na tych wszystkich niezbędnikach do szpitala i piszą żeby staniki 2 do karmienia wziąć, a czy nie jest wygodniej bez stanika ?
|
#3681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie wisi kartka w jakich godzinach przyjść na glukozę, ale i tak idę się tam dopytać czy mam mieć swoją itp. itd. I od razu pójdę do rejestracji w przychodni, bo jak się zapisywałam do niej to mi podali jaką położną wpisać i muszę się o to dopytać, żeby wiedzieć czy coś zmieniać czy nie...Jestem strasznie niewyspana. Mąż wstawał przed 7 bo ma dzisiaj zabieg na przegrodę nosową, więc się obudziłam. A potem mnie informował co i jak, więc nie udało mi się zasnąć
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- a lepsza koszula na ramiączka do porodu czy z krótkim ? chyba wziąć taką i taką
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sie zaczęło od ukruszonej plomby
. I niestety skończyło na wierceniu a po ciazy chyba kanałowo. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Aakkzzii- do porodu to najgorsza bo i tak niewiele z niej zostanie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zależy za jaką przesyłkę tyle wzięła. Jeżeli za paczkę, a nie list polecon to rqczej za zwyklą, bo kosztuje na poczcie 9,50. Z babką od wanienki udało mi się w końcu dogadać i mąż dzisiaj jedzie odebrać, ale nie rozumiem tej nadgorliwości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Ja chyba kupię z krótkim rękawkiem. Mam obecnie ogromny biust i nie chciałabym, żeby jeszcze on był na wierzchu podczas porodu. Wystarczy golizny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Udało się z nią dogadać super cena za tyle ciuszków ! A jak ze stanem rzeczy ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartę ciąży mam podbita i dentystka mówiła ze mogą mi w ciąży dziąsła krwawic wiec poleciła płyn do płukania Listerin bez alkoholu.
|
|
#3687 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To super, że tak dobrze trafiłaś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodzilam w bluzce z krotkim rekawem; miedzy "skurczami" bylo mi bardzo zimno, wiec tym bardziej sie ciesze, ze byl jakikolwiek rekaw |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie wk... baba z urzedu. Tepa c..pa. no po prostu zaraz wyjde z siebie. Nie wiem po ch... ona tam siedzi jak na zadne pytanie nie umie odpowiedziec i jeszcze z ryjem na mnie. No az sie poryczalam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

) winko i czekoladki, mimo że nie pisałam w zaproszeniach co bym chciała goście się wykazali. 
Najbardziej dokuczają mi te nieszczęsne plecy, wczoraj po ponad 3h siedzenia na całkiem wygodnych krzesłach wieczorem nie mogłam sie na plecach położyć, tak mnie rypało;/ ale zasnęłam na boku na szczęście.

dostałam dużo próbek, ale niestety nic nie wygrałam, zrobiłam śliczna laurke, ale bardziej postawiłam na wygląd niż na treść, a wygrały tylko długie wiersze, rymowanki. Wiec niestety moje starania poszły na marne. 

a nigdzie nie ma informacji.

U mnie wisi kartka w jakich godzinach przyjść na glukozę, ale i tak idę się tam dopytać czy mam mieć swoją itp. itd. I od razu pójdę do rejestracji w przychodni, bo jak się zapisywałam do niej to mi podali jaką położną wpisać i muszę się o to dopytać, żeby wiedzieć czy coś zmieniać czy nie...
. I niestety skończyło na wierceniu a po ciazy chyba kanałowo. 
a najbardziej mnie wkurza ten tekst jak coś kupuję w necie, żeby paczkę sprawdzić przy kurierze. Ostatnio kurier dał mi paczkę i nawet do widzenia nie zdążyłam powiedzieć i już go nie było, nawet mi nie dał kartki do podpisu, że odebrałam przesyłkę, to jak mam przy nim otwierać i sprawdzać paczkę? Biec za nim w ciąży na bosaka i go wrócić? Zwłaszcza, że jakby tak przy każdym się zatrzymywali i czekali, to bym żadnej przesyłki nie dostała tak szybko, bo by zdążyli rozdać z 5 dziennie...