Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-13, 10:07   #3691
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Małgosia- szkoda nerwów na takie babsko. Poproś jej przełożonego.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:07   #3692
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

czyli takie koszule to chyba ze 4 trzeba - 2 na poród- 2 na pobyt w szpitalu.
choć nie powiem wolę spodnie niż koszulę już po porodzie na pobyt czy trzeba te koszule ?
no dobra ewentualnie założe sobie majtko spodenki

czyli koszule do karmienia i na poród
majtki jednorazowe
pieluchy jednorazowe
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-05-13 o 10:09
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:15   #3693
elcia88
Wtajemniczenie

hej, ale dawno nie byłam u was. ide podczytać troszkę jakie tematy sie przewijłay.
pochwale sie ze Mały juz pieknie daje znać o sobie. nawet widac jak sie brzuch wybula jak sobie kopie

a jutro połowkowe... juz sie nie moge doczekać ale stes jest tez
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:22   #3694
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
choć nie powiem wolę spodnie niż koszulę już po porodzie na pobyt czy trzeba te koszule ?

majtki jednorazowe
pieluchy jednorazowe
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne

w szpitalu będą Cię gonić, żebyś wietrzyła krocze więc spodenki się nie przydadzą najlepiej żebyś leżała z pipką na wierzchu
Stary 2015-05-13, 10:23   #3695
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Uwaga!
To co wygląda jak jagody (lub może komuś skojarzy się z czymś innym) to gniazdo /jaja kleszczy!
Słaba i krótka zima stała się dobrą okazją do zwiększenia ich populacji.
Jeśli zobaczycie takie coś: spalcie to zgniećcie lub zniszczcie w inny sposób. Przekażcie to dalej aby chronić innych.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klesz.jpg (184,1 KB, 30 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-13, 10:24   #3696
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:

majtki jednorazowe
pieluchy jednorazowe
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne

U mnie wymagana byla pidzama dwuczesciowa. Teraz pewnie tez taka dostane
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:25   #3697
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A wytłumaczcie mi, żebym nie szukała po stronach internetowych i nie znalazła złych informacji - na czym to dokładnie polega i po co się to robi?
https://www.pbkm.pl/czym-sa-komorki-macierzyste

bianeczkaa - wczoraj byliśmy tacy zaskoczeni, że o nic nie zapytałam wywiem się wszystkiego w ciągu kilku dni. Mój brat też bankuje komórki i był zadowolony, w Warszawie każdy szpital jest przygotowany do pobrania.
Stary 2015-05-13, 10:27   #3698
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
https://www.pbkm.pl/czym-sa-komorki-macierzyste

bianeczkaa - wczoraj byliśmy tacy zaskoczeni, że o nic nie zapytałam wywiem się wszystkiego w ciągu kilku dni. Mój brat też bankuje komórki i był zadowolony, w Warszawie każdy szpital jest przygotowany do pobrania.

Mnie sie wydaje, ze nie ma co sie bawic w przechowywanie krwi pepowinowej, skoro komorki macierzyste mozna stworzyc z kazdej tkanki
Stary 2015-05-13, 10:48   #3699
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
patrze na tych wszystkich niezbędnikach do szpitala i piszą żeby staniki 2 do karmienia wziąć, a czy nie jest wygodniej bez stanika ?
Po pierwsze wkładki, po drugie mogą cię boleć jak będziesz chodzić bez stanika z nawałem pokarmu.
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jak mnie wk... baba z urzedu. Tepa c..pa. no po prostu zaraz wyjde z siebie. Nie wiem po ch... ona tam siedzi jak na zadne pytanie nie umie odpowiedziec i jeszcze z ryjem na mnie. No az sie poryczalam
No to widzę że podobny dzień mamy... przytulam wirtualnie
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje, ze nie ma co sie bawic w przechowywanie krwi pepowinowej, skoro komorki macierzyste mozna stworzyc z kazdej tkanki
Gdyby było tak pięknie to by nikt tego nie robił Komórki się różnią potencjałem, te z krwi pępowinowej są najbliższe komórkom o pełnym potencjale tworzenia każdej tkanki. Jak Cię to interesuje to poczytaj o komórkach pluripotencjalnych, multipotencjalnych, unipotencjalnych itd.
Stary 2015-05-13, 10:56   #3700
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Po pierwsze wkładki, po drugie mogą cię boleć jak będziesz chodzić bez stanika z nawałem pokarmu.

No to widzę że podobny dzień mamy... przytulam wirtualnie

Gdyby było tak pięknie to by nikt tego nie robił Komórki się różnią potencjałem, te z krwi pępowinowej są najbliższe komórkom o pełnym potencjale tworzenia każdej tkanki. Jak Cię to interesuje to poczytaj o komórkach pluripotencjalnych, multipotencjalnych, unipotencjalnych itd.

Dzieki, lekture na wieczor sobie zostawie. A komorki ips? Wiem, ze to dopiero poczatki, ale swietnie rokuja
Stary 2015-05-13, 11:02   #3701
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Nadrobiłam Was gaduły!!!
Owieczka ja mieszkam w okolicach malego miasteczka i moge 2 -3 miejscach zrobic glukoze, wiec dziwne ze w Gdansku masz tak mało miejsc.
Ja miałam chyba 5 koszul w szpitalu.
Czarownica miałam przy corce takie spiochy i nic sie nie dzialo.
Ja na swojego Tz tez nie moge narzekac zreszta On (ideał) sam twierdzi, ze inny by ze mna nie wytrzymał.Najgorsze, ze ma racje , bo mam paskudny charakter.Moj pracuje 12-13 h w sezonie, ale co zrobic jak taka praca.Mieszkamy z rodzicami tz wiec tesciowa ogarnia posilki.
Ja jeszcze praktycznie nie mam nic.Tzn nie przegladałam jeszcze ciuchow po pierworodnej czy sa jakies uniwersalne, bo dopiero polowkowe mam 19 i wtedy sie upewnie czy na pewno siusiak jest.
Nadal mysle nad wozkiem JEDO FYN, MURA 4, MUTSY URBAN RIDER. Patrze na uzywki, ale niektóre sa w takich cenach, ze tz stwierdził , ze woli dolozyc i nowy kupic,ale mi szkoda kasy.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mowa była o komorkach.Dawno sie w tym nie orientowałam, ale moje 3 sis maja kupione i....
- jak płacisz to one naleza Tylko do Ciebie, a nie do innych
- zapytaj w szpitalu, w ktorym bedziesz robic czy maja przeszkolony personel do pobrania, ale to nie jest trudne
- na poczatku wplacasz za pakiet i badania probki i chyba to nie jest 2 tys tylko ok 1000
- jak probka bedzie ok to wtedy płacisz do 18rz
Ja za pierwszym razem nie wziełam i zaluje. Teraz wezme
Stary 2015-05-13, 11:06   #3702
grita
Rozeznanie

Witam
Mąż z córką na zajęciach dla dzieci, więc mam poranek dla siebie Ogarnęłam ciasto z rabarbarem, niedługo będzie gotowe. Kompot też już dochodzi, pycha
Lecę poczytać o czym pisałyście
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:20   #3703
elcia88
Wtajemniczenie

hej właśnie zastanawiam sie nad zkupem termometru i wychaczyłam promocje w media expert. co sądzicie?
http://www.mediaexpert.pl/termometry...0pro,id-267067
Stary 2015-05-13, 11:21   #3704
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, lekture na wieczor sobie zostawie. A komorki ips? Wiem, ze to dopiero poczatki, ale swietnie rokuja
To prawda że rokują bardzo dobrze ale przygotowanie takich komórek jest czasochłonne i kosztowne o wiele bardziej niż te wszystkie zabiegi z krwią pepowinowa no i nie jest to jeszcze standard.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Nadrobiłam Was gaduły!!!
Owieczka ja mieszkam w okolicach malego miasteczka i moge 2 -3 miejscach zrobic glukoze, wiec dziwne ze w Gdansku masz tak mało miejsc.
Miejsc to jest dużo ale nie w mojej okolicy. A jak mam gdzieś jechać godzinę no to nie dam rady na głodnego po prostu.
Stary 2015-05-13, 11:25   #3705
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda że rokują bardzo dobrze ale przygotowanie takich komórek jest czasochłonne i kosztowne o wiele bardziej niż te wszystkie zabiegi z krwią pepowinowa no i nie jest to jeszcze standard.

Miejsc to jest dużo ale nie w mojej okolicy. A jak mam gdzieś jechać godzinę no to nie dam rady na głodnego po prostu.

Z biegiem lat zacznie to byc standard, na ktory sadze, ze nasze dzieci sie zalapia, jesli bedzie taka potrzeba. Poza tym opcja robic cos na wszelki wypadek a i tak nie wiadomo, czy sie uda a miec opcje komorek ips. Orientujesz sie, jak czesto w rzeczywistosci komorki macierzyste pobrane przy porodzie sie przydaja?
Stary 2015-05-13, 11:37   #3706
grita
Rozeznanie

Cytat:
Ja na swoje nogi patrzec nue moge istna tragedia koszmar ... mialam takie jedrne uda i dupcie a teraz cialo wieloryba z mega cellulitem. .... w majtkach przy tż juz nie chodze bo mi wstyd swojej paskudnej dupy.
Mój tyłek też woła o ratunek... Najgorsze, że porobiły mi się na nim rozstępy Z dwojga złego wolę tam, bo na plaży czy gdziekolwiek tyłka nie widać tak jak brzucha, ale zawsze..

Cytat:
To nie kwestia tego, ze w domu jest niepotrzebny/zle sie czuje/nie lubi przebywac - jaki by nie byl argument z praca nie wygra. Przed slubem nie pracowal, tak naprawde chyba o realiach nie wiedzial nic albo mydlil nam obojgu oczy. Poza tym tu tez troche wychodza roznice kulturowe, np powie dzis wroce szybko. Jakbys to zrozumiala? Bo ja pewnie podobnie do Ciebie a dlaniego to bedzie max godzine wczesniej niz zwykle, czyli zamiast po 15 to po 14 godzinach. Czy to jest szybko? Wroce pozno nawet nie bede rozwijac ;-) Kiedy jestem chora (i nie mowie o przeziebieniu, ale np jelitowce z wysoka temperatura i jednoczesna opieka nad dzieckiem, kiedy w pierwszej ciazy calymi dniami lezalam i nic nie jadlam, bo nie moglam sie podniesc i nawet wyjsc na zakupy), to jedyne co uslyszalam, ze on ma prace a ja mam poszukac sobie gdzies pomocy. Wiec kiedy jest naprawde potrzebny go nie ma a co dopiero jakbym sierotke zaczela zgrywac.
Ech...A może rozważylibyście jakąś pomoc domową dla Ciebie? Nie wiem jaką starszą panią albo studentkę, która po porodzie przyszłaby do Ciebie, zrobiła zakupy, cośtam ugotowała, może wzięła czasem starszą córkę na spacer? Tak wiesz, doraźnie na 2-3 godziny. No i na takie właśnie sytuacje, że jesteś chora, albo któreś z dzieci chore z gorączką i nie ma jak ogarnąć zakupów czy obiadu..
Czy nie da rady?

Cytat:
Moze wyprobuj moj sposob: mniej jedz a czesciej i odczekaj dluzej zanim sie polozysz
Staram się tak robić, ostatni posiłek jem teraz max 21 a kładę się w okolicach północy, jak zjem wcześniej to mnie budzi głód w nocy
Będę musiała jeść jeszcze lżejsze i mniejsze kolacje chyba

Cytat:
Jestem tak wkurzona jak nie wiem - właśnie wracam z laboratorium, miałam robić obciążenie glukozą. Panie do mnie że nie wykonujemy obciążenia. Po czym ja mówię że widziałam że jest napisane że nie robią 75g ale ja chcę 50g. Po czym dostałam ochrzan że to jest przestarzałe badanie, nikt już go nie robi i mój lekarz jest konowałem...
Ja rozumiem, że nie robią (chociaż mogli to gdzieś napisać) ale nie trzeba od razu człowieka opieprzać jakby to moja wina była...
Jestem wściekła bo zerwałam się z rana (a nie musiałam) i nic nie załatwiłam, do tego nie wiem teraz nawet gdzie mam to w okolicy zrobić a nie uśmiecha mi się jechanie o 7 rano na drugi koniec Gdańska na głodnego bo po prostu nie wytrzymam i zemdleję.
Daj spokój, co za baby. Ja też mam takie w laboratorium koło siebie, jako że mam ubezpieczenie, więc wcześniej przesylam zgłoszenie, oni je dostają, mają czarno na białym a i tak te piguły zawsze wzdychają i przewracają oczami, bo mają jedne papierek więcej do wypełnienia. Maskara. Zmieniłam ostatnio laboratorium, jeżdżę dalej, ale przynajmniej mnie normalnie obsługują

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Jak na ostatnią wizytę w 2008 roku to zęby zdrowe jak dzwon. Tylko plomba mi w jednym się ukruszyla i kamień mam do ściągnięcia
Super Też mam na szczęście zdrowe zęby, kamień ściągałam ostatnio, wiec luz

Cytat:

majtki jednorazowe
pieluchy jednorazowe
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne
Na pierwsze kilka dni raczej wymagają koszul, tak jest też troszkę wygodniej, chociaż ja generalnie nie cierpię koszul, bo sie zawsze podwijają jak spie.
Pieluchy to mam nadzieję piszesz o dziecku?
Jeszcze bym oprócz podkładów poporodowych (które rozumiem jako takie rozkładane na łózko, bo róznie je nazywają) dopisała takie wielkie podpachy.
U mnie w szpitalu podkłady na łóżko dawali, ale do majtek była tylko taka lignina w płatach, niewygodna bardzo. Więc miałam swoje podpaski, chyba bella mama, juz nie pamiętam. Na pierwsze kilka dni były akurat, potem już zakładałam zwykłe nocne.
Stary 2015-05-13, 11:43   #3707
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Zdałam prawko!

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Gratulacje
Stary 2015-05-13, 11:53   #3708
TusiaeM
Zakorzenienie

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 11:56   #3709
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Pieluchy to mam nadzieję piszesz o dziecku?
.
akurat tu wymieniałam zakupy dla siebie
hahaha

ogólnie to chodziło mi o te podpaski wielkie belli

wymianki
Stary 2015-05-13, 12:00   #3710
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
My też chcemy pojechać pod koniec czerwca na jakiś tygodniowy wypad na polskie morze. W tym roku odpuścimy sobie wczasy za granicą.

Detektora nie zamawiam ale stetoskop gdzieś powinna mieć

Ja na swoją szkole musze poczekać i aż się grupa zbierze. Położna kazała mi początkiem czerwca dzwonić

Śliczny kombinezon

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Ja do porodu nie muszę mieć bo szpital mi daje swoją, ale kupię taka do karmienia na przebranie juz po.

O jej współczuję. Mam nadzieje ze wszystko wam się ułoży

Gratulacje

Gdzie ty mieszkasz ze masz terminy do endo od reki. U mnie w luxmedzie nie ma tak.

Heh powodzenia

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Ale laska :/

Z lux medu dzień przed wizytą przychodzi sms ale inne wizyty zapisuje tak jak ty w kalendarzu

Moj tez dużo rzeczy mi robi. Pranie rozwiesi odkurzy zakupy zrobi itp. Nie mam co narzekać ale przy dziecku tez oczekuje pomocy np. Ze wykąpie je itp.
Ja jestem z Lublina Może nie od ręki, ale z tygodniowym wyprzedzeniem da się zapisać.
Cytat:
Czyli Twój mąż sam sobie szefem nie jest? No wybacz, ale jak ktoś uważa, że praca się bez niego zawali i zawiedzie ludzi, bo go dzień czy 2 nie będzie, to dla mnie to innej nazwy nie ma niezależnie od kraju, najwyżej chory jest cały naród może ja mało wiem, ale do głowy mi nie przychodzi żaden zawód, w którym taka nieobecność wyrządzi takie straszne krzywdy. Za to Twój wyrzut w stosunku do męża to, na moje oko, jeśli w ogóle przygaśnie, to pozornie lub tylko na jakiś czas i albo się poddasz i zaakceptujesz to (a mam koleżankę, której mąż często wyjeżdza i ona już uważa, że jak on jest to jej tylko reorganizuje dzień i ogólnie bardziej przeszkadza ), albo w końcu nie wytrzymasz...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Też znam takie dziewczyny, którym mąż reorganizuje życie ale to są raczej sytuacje, gdy go nie ma w domu prrzez pewien okres czasu. Jak mojego nie ma, i wróci to też muszę się przyzwyczaić i mnie to wq.
Cytat:
Mój tż ma 20 dni urlopu a w jego pracy nikt nie słyszał o urlopie na żonę jak firma istnieje ze 20 lat, tak nikt takiego nie brał a my się musimy jeszcze zorientować, czy przysługuje mu na dziecko, skoro ja siedzę w domu.
I wśród Polaków znajdą się tacy, co nie wykorzystają dni urlopu prawie wcale i pracują kilkanaście godzin, zwłaszcza wśród takich, którzy są sami sobie szefem. Tylko w Polsce to się już nazywa pracoholizm, a w Japonii to norma w porównaniu z takim Japończykiem Polak będzie wypadał na lenia, ale widać, że nie ma co porównywać, skoro kultura i mentalność zupełnie inna. Swoją drogą, taki Polak pracujący 16h zarobi nierzadko z połowę tego, co pracujący 16h Japończyk, za co wprost kocham swój kraj normalnie

I tu właśnie odpowiem Owieczce na post o pracownikach socjalnych- jak to ma dumnie brzmieć, skoro w Pl to marnie opłacany zawód, niby się pomaga ludziom a tak naprawdę jest tyle papierkowej roboty, że nie ma na to czasu i postrzegani są jako Ci, którzy dają pieniążki pijakom i nierobom... Za to w innych krajach całkiem fajny zawód, i zarobić można jak człowiek, a to psychicznie ciężka praca...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No to mnie nie dziwi, że nikt nie słyszał, skoro część ludzi nie słyszała o świadczeniu urlopowym, albo opiece na dziecko (spotkałam babkę z trójką dzieci, która nie miała zielonego pojęcia, że cos takiego jest), ale to wina lekarzy bo nie informują, a wiadomo, pracodawca woli mieć pracownika na miejscu i stroni od wszelkich wypłat nadprogramowych.

Dzisiaj pospałam Młoda pojechała z tatusiem do przedszkola Pospałam i mnie głowa teraz boli

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 12:00   #3711
grita
Rozeznanie

haha no to ja też o tym pisałam pod Twoim postem

Ale mi pyszny wyszedł ten kompot chyba wypiję sama cały garnek zanim wrócą mąż z Młodą

A tak w ogóle to witam się w 25 tc
Stary 2015-05-13, 12:11   #3712
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tak wkurzona jak nie wiem - właśnie wracam z laboratorium, miałam robić obciążenie glukozą. Panie do mnie że nie wykonujemy obciążenia. Po czym ja mówię że widziałam że jest napisane że nie robią 75g ale ja chcę 50g. Po czym dostałam ochrzan że to jest przestarzałe badanie, nikt już go nie robi i mój lekarz jest konowałem...
Ja rozumiem, że nie robią (chociaż mogli to gdzieś napisać) ale nie trzeba od razu człowieka opieprzać jakby to moja wina była...
Jestem wściekła bo zerwałam się z rana (a nie musiałam) i nic nie załatwiłam, do tego nie wiem teraz nawet gdzie mam to w okolicy zrobić a nie uśmiecha mi się jechanie o 7 rano na drugi koniec Gdańska na głodnego bo po prostu nie wytrzymam i zemdleję.
Panie z labo i ich mądrości. Glukozę robi się bardzo często i to nie tylko u ciężarnych a w wielu diagnozach.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Cześć

widziałam temat koszul do porodu, ja mam taki plan że kupię sobie jedną czy dwie takie najtańsze z allegro za 15zl bo i tak nie lubię spać w koszulach bo mi się skracają w nocy, wole piżamki 2 częściowe, już jedną mam z guzikami do karmienia. Wiec nie zamierzam inwestować w to, a jak się poplamia to nie będzie mi szkoda ich wyrzucić.

Jeśli chodzi o pracę Tż to w sezonie tez pracuje od 6do 18 z sobotami i czasem niedzielami... I szczerze nienawidzę tego czasu, a synek ma się urodzić w sezonie:/ Juz jesteśmy umówieni ze Tż weźmie 2tyg urlopu ale już kręci że to dopiero jak wrócę do domu i może tydzień a nie dwa, a co jak będę miała cesarke i będę potrzebowała stałej pomocy na początku? Więc z tego mojego tez taki pracuś, ale teraz na szczęście nie ma sezonu i pracuje tylko po 8h + soboty i jest super

byłam na warsztatach mamo to ja, mi się podobało, Tż zanudzony :p dostałam dużo próbek, ale niestety nic nie wygrałam, zrobiłam śliczna laurke, ale bardziej postawiłam na wygląd niż na treść, a wygrały tylko długie wiersze, rymowanki. Wiec niestety moje starania poszły na marne.

Dziś coś pogoda średnia, a jedziemy z Tż odebrać skuter bo chciał na urodziny wiec oby tylko nie padało!
Po cc leżysz w szpitalu min. 4 dni, więc bez obaw, dojdziesz do siebie a i tak dobrze jest się ruszać a nie tylko leżeć plackiem, żeby dobrze wszystko się zrastało.
Cytat:
Dziękuję
Myślałam że się popłaczę w tym laboratorium bo byłam głodna, niewyspana i zła że nic nie załatwiłam.
Idę na śniadanko i wracam do wyrka z tego żalu.

Ale przynajmniej z tego wszystkiego nie miałam skrupułów żeby wejść do kolejki. Weszłam tam, przeszłam przez kolejkę 30 osób, powiedziałam dzień dobry, ja wchodzę następna i tyle. Nawet przeżyłam kwaśną minę jakiejś paniusi.
No i bardzo dobrze! Pierwsze koty za płoty i teraz trzeba korzystać
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jak mnie wk... baba z urzedu. Tepa c..pa. no po prostu zaraz wyjde z siebie. Nie wiem po ch... ona tam siedzi jak na zadne pytanie nie umie odpowiedziec i jeszcze z ryjem na mnie. No az sie poryczalam
Trzeba się było rozwyć na środku urzędu i wołać naczelnika Taką scenę zrobić, no ciekawa jestem jaka byłaby reakcja.

Dziewczyny, może któraś z was wie, jakie są kryteria otrzymywania zapomogi albo innych dodatków z od pomocy społecznej?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-13, 12:11   #3713
loudres
Zadomowienie

Cytat:
no fakt okej

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

a lepsza koszula na ramiączka do porodu czy z krótkim ? chyba wziąć taką i taką
U mnie z tego co pamiętam to na poród wogole były koszule ze szpitala i nie było szansy być w swojej później po porodzie przebieralo się w swoją. Ja kupiłam narazie jedna z rękawkiem.

Jeszcze zostało tyle rzeczy do kupienia
narazie mam tylko wkładki laktacyjne, i nie wiem czy będę kupowała biustonosze do karmienia. . Czy będę chodziła w zwykłych, te dotychczasowe strasznie znieksztalcaja mi biust patrzyłam w hm jak narazie. Podejrzewam że w dobrych sklepach są ale drogie zapewne wiec chyba pozostanę na normalnych.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 12:13   #3714
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ta szara kiecka to taki ma kolor no i tak się prezentuje na podłodze , miejmy nadzieje ze na mnie będzie piękniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150513_121251.jpg (125,2 KB, 24 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-13, 12:23   #3715
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja nie bede bankowac krwi. Długo nad tym myślałam i w moim przypadku nie widzę takiego sensu. Same komórki z krwi pepowinowej przydają sie do leczenia głownie chorób krwi (to załatwia tez przeszczep od dawcy) zeby leczyć inne nowotwory potrzebne sa komórki ze sznura pępowiny i innych jej części a to potraja koszt. Ilosc krwi bankowanej starcza dla osoby do 40 kg czyli wcale nie dla dziecka do 18 rz. Jeszcze nie ma skutecznej metody namnażania komórek macierzystych. Ta krew przydaje sie najbardziej w przypadku gdy drugie dziecko choruje (jeśli jest zgodność w układzie HLA) a my drugiego miec nie będziemy. Ale zamierzam krew oddać na wykorzystanie dla innych wtedy donacja jest darmowa. Ta opcje maja 4 warszawskie szpitale: Karowa, Madalińskiego, Żelazna i Starynkiewicza.

Stary 2015-05-13, 12:25   #3716
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
U mnie był mały ubytek w zębie wiec bez znieczulenia.
Kartę ciąży mam podbita i dentystka mówiła ze mogą mi w ciąży dziąsła krwawic wiec poleciła płyn do płukania Listerin bez alkoholu.
Ja używam, fajny jest ten Listerin
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 12:29   #3717
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja nie bede bankowac krwi. Długo nad tym myślałam i w moim przypadku nie widzę takiego sensu. Same komórki z krwi pepowinowej przydają sie do leczenia głownie chorób krwi (to załatwia tez przeszczep od dawcy) zeby leczyć inne nowotwory potrzebne sa komórki ze sznura pępowiny i innych jej części a to potraja koszt. Ilosc krwi bankowanej starcza dla osoby do 40 kg czyli wcale nie dla dziecka do 18 rz. Jeszcze nie ma skutecznej metody namnażania komórek macierzystych. Ta krew przydaje sie najbardziej w przypadku gdy drugie dziecko choruje (jeśli jest zgodność w układzie HLA) a my drugiego miec nie będziemy. Ale zamierzam krew oddać na wykorzystanie dla innych wtedy donacja jest darmowa. Ta opcje maja 4 warszawskie szpitale: Karowa, Madalińskiego, Żelazna i Starynkiewicza.
Ja 40 kg ważyłam od 14 do 25 roku życia
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 12:37   #3718
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dana- wyjątek potwierdzający regułę

Stary 2015-05-13, 12:45   #3719
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na swoje nogi patrzec nue moge istna tragedia koszmar ... mialam takie jedrne uda i dupcie a teraz cialo wieloryba z mega cellulitem. .... w majtkach przy tż juz nie chodze bo mi wstyd swojej paskudnej dupy.
Mam podobnie nogi i tyłek koszmar

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
hej, ale dawno nie byłam u was. ide podczytać troszkę jakie tematy sie przewijłay.
pochwale sie ze Mały juz pieknie daje znać o sobie. nawet widac jak sie brzuch wybula jak sobie kopie

a jutro połowkowe... juz sie nie moge doczekać ale stes jest tez
To super!
Mnie mój też dawał nieźle znać u dentysty.
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
U mnie z tego co pamiętam to na poród wogole były koszule ze szpitala i nie było szansy być w swojej później po porodzie przebieralo się w swoją. Ja kupiłam narazie jedna z rękawkiem.

Jeszcze zostało tyle rzeczy do kupienia
narazie mam tylko wkładki laktacyjne, i nie wiem czy będę kupowała biustonosze do karmienia. . Czy będę chodziła w zwykłych, te dotychczasowe strasznie znieksztalcaja mi biust patrzyłam w hm jak narazie. Podejrzewam że w dobrych sklepach są ale drogie zapewne wiec chyba pozostanę na normalnych.
Ja tak samo szpital mi daje. Ale swoją na przebranie będę miała, nawet z dwie.
Po za tym wolałabym chyba z krótkim rękawem bo zawsze szlafrok można założyć
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja używam, fajny jest ten Listerin
Dziękuję za opinie
Stary 2015-05-13, 13:05   #3720
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ta szara kiecka to taki ma kolor no i tak się prezentuje na podłodze , miejmy nadzieje ze na mnie będzie piękniejsza
Wygląda obiecująco
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość

O, ciekawe czy i u nas można coś takiego zrobić dla innych. Mogę to gdzieś sprawdzić?

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości