|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3902 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do położnej gdzie chodzisz? Do swojej przychodni, czy jak? Cytat:
Cytat:
Ja zawsze byłam przekonana, ze to jest to samo, zresztą jak kliknęłam w pierwszy lepszy artykuł to jest napisane, że to jest to samo: https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.htmlCytat:
![]() Cytat:
Udało się wszystko pozałatwiać?
|
|||||
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak wam się podoba imię Aniela ?
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem przejde jutro do empiku pomacać,powertować kartki. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- jak mam być szczera(ale to moja opinia) nie podoba mi się wcale i jest takie...hm...jak dla dziewczynki z podhalańskiej wsi co to na głowie kwietny ma wianek,w ręku zielony badylek... ![]() oj imie nie na TE czasy |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś zbyt "boskie" dla mnie, ale znacznie ładniejsze niż Angelika. Nie wiem kto taką krzywdę autorce (chyba to ona na okładce) zrobił... |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą małe dziewczynki są wystarczająco ładne bez takich ozdób. Pamiętam, że mi przebito uszy na początku podstawówki, ale nie nosiłam kolczyków, bo na basenie, czy na koszykówce kolczyków mieć nie było można. Zresztą niewygodne były. Teraz też mało noszę, na wyjścia itp. |
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jest Rebeka, Aurelia, Melania, Nel. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A nie chcemy kolejnej Oliwki, Nikoli, Julii, Amelii... |
||
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na bank jakaś pani z poradni, która korzysta z metody kalenarzykowej i wmawia ludziom, że prezerwatywa jest złem
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Rebeka, Aurelia, Melania, Nel, wszystkie lepsze od Anieli. Ale to oczywiście moje zdanie. Ale jak wybór Amelia - Aniela to wybieram Anielę bo amelia pozostanie dla mnie chorobą i już.
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Melania-super tak samo jak Nel Jak zamierzacie zostać w Hollandii na stałe to bardziej pasują te imiona do Europy Zachodniej niż Aniela. Amelia= amelinium Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-14 o 14:51 |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
A mnie się nawet podoba. Ale już zdrobnienie Anielka nie bardzo. Lubię tego typu imiona o wiele bardziej niż te "nowoczesne" typu Angelika, Sandra, Nikola.
Ostatnio mąż wymyślił imię Stanisław dla syna. I próbuje mnie urobić Ale jakoś tak mi średnio leży. O ile Stasio, Staś dla chłopca brzmi nawet uroczo, to już dla nastolatka Staszek mi się nie podoba w ogóle. Cytat:
Chociaż mój lekarz mówi, że skurcze BH mogą być czasem bolesne, byleby nie przybierały na sile i regularności, no i ustępowały po chwili, zmianie pozycji, itd. Mnie niestety BH raczej bolą, nie za mocno, ale napięciu macicy towarzyszy taki nieprzyjemny ucisk i ból. No, ale szyjka się nie skraca, nie rozwiera więc wszystko w normie. Dzisiaj przy odkurzaniu mnie złapały skurczybyki Ale zaraz przeszły na szczęście.
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Aniela zaj eb iste
też się ostatnio zastanawiałam a dlatego że była ostatnio w telewizji dziewczyna co miała na imie Aniela i była taka super ze aż się zastanawiałam czy nie zmienić z Weroniki ale jednak pozostałam.
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurna,nie wiem czy to ONA na tej okładce. chodzi mi bardziej o tresci zawarte w tej ksiażce o samym porodzie.jutro zajrze do ksiegarni obczaje. jak stwierdzę,że ksiażeczka nawiedzona to jasne,ze nie kupie. |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już te BH mam od dobrego miesiąca, przechodzą i są pojedyncze więc mnie to nie martwi. U mnie po prostu brzuch się stawia i mi skóry trochę na nim brakuje
|
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba. Kojarzy mi się z kobietami, które dożywają późnej starości, mają długie włosy, dużo wnuków i są ukochane przez całą rodzinę. Bardzo delikatne, kobiece i zwiewne Cytat:
Zerwać to tego nie zerwie, bo zapięcia są bardzo mocne i samemu trudno rozpiąć, ale moża zaczepić np i okaleczyć uszko, wyrywając cały kolczyk. Niektóre mamy na siłę chcą pokazac, że to dziewczynka ![]() Zgage mam Kooooszmar Gdzie tą wodę żubr czy jak to tam można dostać?
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te wszystkie wody takie lecznicze w Auchan kupowałam. |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, podobno ta woda Żuber jest w Tesco. Jade kupić
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W literaturze akurat Aniela ( Moralnosc pani Dulskiej, Klamczucha) nie ma odzwierciela tej dobroci, zas ja sugeruje się bardziej ( Gloria Victis, bodajże Orzeszkowej Elizy) i innymi
|
|
|
|
|
#3919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ulubiona ciocia tak miała na imę. Dla mnie to piękne imię Cytat:
Cytat:
![]() Kolczyki, branzoletki w dodatku na stopę i dziecko jak choinka ![]() No cóż każdy ma swoje gusta. |
|||
|
|
|
#3920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A imię śliczne, no ale dobra, ja też część jego typów odrzuciłam, więc myślimy dalej.Mam kilka imion- Adam, Michał, Wojciech, ale to tak, że mogą być, ale nie muszą... A dla dziewczynek tyle mam pomysłów, no ![]() Cytat:
Moja bratanica ma przekłute uszy od mniej więcej 4 rż i ciągle te kolczyki gubi.. Wiecznie przychodzi z przedszkola w jednym kolczyku, już bratowa nie ma pojęcia co zrobić, bo jest płacz i histeria jak ma iść bez, bo bardzo je lubi nosić Mam nadzieję, że moja zachce tak świadomie trochę później, gdzieś w podstawówce, może już będzie mniej roztrzepana. Ja nosiłam od 2 kl, po komunii oczywiście było przebijanie, bo dostałam śliczne kolczyki od chrzestnej.A wodę Zuber widziałam w tesco w e-sklepie na ich stronie, ale nie wiem czy mają ją u nas na sklepie, bo mamy tam daleko i rzadko robimy zakupy. Gdybyś kiedyś była to daj znać czy jest, to się specjalnie wybierzemy ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Chyba też wyślę męża po zakupy w takim razie
|
||
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Cassandre witam i przytulam mocno
merry, od początku te "jajeczka kleszczy" wydawały mi się podejrzane(to palenie ognia w lesie!), a też mam znajomą, która zamieściła to u siebie n FB. Dzięki za link, już go udostępniłam ku przestrodze. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-14 o 15:13 |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nastolatka trochę słabe no ale cóż, mąż chce już mu uległam w tej kwestii, ja chciałam Leosia. Adam mi się też podoba, Michały zawsze fajne a Wojciech to mój teść ![]() A dla dziewczynki też mam masę pomysłów, damn it... Tylko ta woda to jest specyficzna w smaku, ja jej nie mogę przełknąć... |
|
|
|
|
#3923 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj u siebie w laboratorium i glukozę robią, cytrynę można dodać. Więc w środę mnie to czeka
Na szczęście babki tam są bardzo miłe.
|
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaakkkaazzi miałam Ci pisać o tym szpitalu.może nie jest pięknie jak na żelaznej ale opieka ok
|
#3925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na Ignacego w szkole męża wołają Igo. Też fajnie brzmi ![]() Jeśli będzie pomagać na zgagę to mimo wszystko się skuszę, bo ostatnio męczy mnie okropnie każdego wieczora. Mąż wczoraj wieczorem pił piwko do meczu, mi kupił radlera 0% i nawet na niego nie mogłam spojrzeć, a taką miałam chęć... Cytat:
Mnie to czeka w pon, mąż ma na 14, więc ja zaszaleję w labie |
||
|
|
|
#3926 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam podobne wskazanie od okulisty. Względne wskazanie do CC.Niewskazany poród długi i ciężki- teraz pytanie jak kto taki rozumie. W każdym razie "moja" już prawie była lekarka prowadząca ciąże zdziwiła się,że mam aż taką wadę. Powiedziała,że ona ma mniejszą i podobnie jak ja problem z długością gałki ocznej co u niej skutkowało CC. Niestety moje zaświadczenie jest źle skonstruowane i jej szef może się do tego doczepić. Dodatkowo była zdziwiona,że płaciłam za wizytę a wskazanie mam niejednoznaczne. Pytała ile... Dla mnie to oburzające zachowanie. Poczułam się jak człowiek gorszy od niej, zostałam wyśmiana w twarz. Zmieniam lekarza. W poniedziałek idę do nowego i wreszcie poczuję się zaopiekowana. To ten sam, który robił mi 2 usg prenatalne. Już z Nim rozmawiałam w sprawie CC. Pytał o moje odczucia a jak usłyszał,że miałam już epizod częściowego kilkudniowego niedowidzenia pod wpływem stresu powiedział,że On absolutnie kierował by na CC. Chciałam skorzystać do końca z NFZtowych wizyt,ale jak widać nie zdało to egzaminu. Przynajmniej większość badań na NFZ porobiłam. |
||
|
|
|
#3927 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Bardzo mi sie podoba imię Ignacy. Znam jednego i wszyscy mówią do niego Igor, więc problem z brakiem wersji dla nastolatka rozwiązany Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
To jesteśmy dwie mój lekarz powiedział, ze mam sie nie przejmować, bo z małym wszystko ok, a na kopniaki jeszcze przyjdzie pora. Głowa do góry, Ty pewnie usłyszałabyś to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanislaw w roznych postaciach jest piekne. A zdrobnienie Stachurek? |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My właśnie wybierając Leosia zamiast Ignasia mieliśmy na względzie ten fakt, że dla nastolatka też musi być "opcja" imienia.
|
|
|
|
|
#3930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przyszłoby mi to do głowy w życiu Mnie jeszcze się baaardzo podoba jedno imię, na które każdy prycha, że to krzywda dla dziecka, mąż też się pukał w czoło, a ja jestem zakochana w tym imieniu dla chłopca. Józef, Józio, Józinek Jeszcze trochę czasu mamy, ewentualnie jak się synek urodzi to na niego popatrzymy i coś wybierzemy, co mu będzie pasowało U was już jest jakiś pomysł na imię dla córeczki? Melania mi się też nie podoba, Nel o tyle, że to zdrobnienie od Kornelii, ale to imię już jest fajne. Sama bym chyba tak córki nie nazwała, ale imię ładne ![]() Właśnie wsuwam pierożki ruskie od mojej mamy, pyycha ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

i jego zdjęcia zwierząt

Ja zawsze byłam przekonana, ze to jest to samo, zresztą jak kliknęłam w pierwszy lepszy artykuł to jest napisane, że to jest to samo: 

to na bank jakaś pani z poradni, która korzysta z metody kalenarzykowej i wmawia ludziom, że prezerwatywa jest złem 
Ale jakoś tak mi średnio leży. O ile Stasio, Staś dla chłopca brzmi nawet uroczo, to już dla nastolatka Staszek mi się nie podoba w ogóle.
Ale zaraz przeszły na szczęście.

Kooooszmar Gdzie tą wodę żubr czy jak to tam można dostać?