Scent Bar LVI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-14, 14:58   #3001
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Redzia, ale Ty masz tylko kilka
Chyba 8 a i tak dwie sztuki mnie irytują, nie będę używać

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 15:01   #3002
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
E
A to tak, E już słyszałam, ze lubi czasem "zawisnąć"
A dziwiłam się potencjalnie, bo sama mam 3 rok Zetke i śmiga jak dzika jeden z lepszych fonow, jakie miałam

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 15:03   #3003
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Tak ale wciąż jak dziecko, w sensie mówię normalnie do dzieci, nie ciumkam, nie zdrabniam, nie piszczę, jako i matki dzieci u mnie w rodzinie, natomiast trzeba jednak jakimś cudem, nie wiem jaki, zbudować autorytet i mimo wszystko traktować jak dziecko, czyli .... no wlaśnie, czyli miliony czynników i zachowań.

[/COLOR]

Wiedziałam, że opiszesz tak jak tego oczekiwałam, w sensie te informacje mnie interesowały, czego nie ma
Koniecznie napisz mi jakie Ty być miała chciejstwa?
Autorytet buduje się własnym przykładem , zachowując się uczciwie i przyzwoicie .Dużo rozmawiać , wyjaśniać świat ,być autentycznym.

Nie rozpędzaj się nie mam fiolków jeszcze
A i zapomniałam jeszcze napisać że nie ma fizjologicznych nut a jest taki hmmm subtelnie zmysłowy .
Stary 2015-05-14, 15:03   #3004
Parabelka
Panaroja

snad kawusi
Cytat:
Pewnie znalezione przypadkiem gdzieś na strychu, bo szczerze wątpię, by ktoś 30 lat temu pomyślał sobie "oho! odłożę na zaś, a później sprzedam z niezłą przebitką" To zresztą nie jedyna aukcja fajek z PRLu

O! Paczka albańskich papierosów za 2 600, kogoś zdrowo poniosło
1. pewnie tak
2.no co Ty , toż to taka niszowość jakbyś powiedzmy trafił bo ja wiem oryginalne radzieckie duchi z czasów Breżniewa w firmowym zamkniętym opakowaniu
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Mam też kredki mojej mamy. I jej zaschnięte farbki (I naprawdę nie wiem, co bym zrobiła, gdyby to trzeba było wyrzucać...)
mam stalówki kreślarskie dziadka i jeszcze inne takie rzeczy , wyrzucenia absolutnie sobie nie wyobrażam
Cytat:

Kurcze, muszę coś przyznać, odszczekuję generalizowanie w temacie New Balansów ...

JA też , ale u mnie metody były na nie. Same metody - zakaz, tak ostry, rygorystyczny reżim, jakby to groziło wybuchem atomowym, spowodował z kolei straty moralne. Także cóż z tego, żem zdrowsza ciut może była

Wychów, to jest ogólnie wielka sztuka, i ja nie mam pojęcia sama jak go ogarnąć. Mnie to przerasta, rodzicó moich też przerosło. Bo dziecko nie jest tylko po to by je mieć i zdrowo karmić.

Myślę, że każde pokolenie się nad tym zastanawia. Zmiana zachowań społecznych, wzorców kulturowych plus "postęp" cywilizacyjny, który te zmiany neijako generuje, wymusza? I to też dowód na to, że wychowujemy się troszkę sami Zmiany następują szybciej niż cykl pokoleniowy, stąd przepaść.
1.ja nadal nie wiem jak wyglądają
2.no jak ostry kategoryczny zakaz to pewnie że uraz będzie, idzie o przyswajalną formę .
3.ba , Korczak napisał :"dziś się urodziło , a już myśleć trzeba jak za 20 lat rodzić będzie" - to jest to , co jest podstawą rozsądnego wychowania a co się niestety rzadko spotyka . Z dziecka ma wyrosnąć dorosły , a jaki on będzie zależy w dużym stopniu od kształtowania już od pieluchy . Oczywiście czynniki zewnętrzne też są istotne , o czym niejednokrotnie tu była mowa ale i wpływ zewnętrzny jest ostatecznie modyfikowany przez podstawy podstaw wpojone w pierwszych latach wychowaniem w domu .
4.na pewno tak , natomiast z tym samowychowywaniem to trudno tak powiedzieć , bo wychowanie to świadome podsuwanie wzorców , czego przy samowychowaniu nie ma , bo się bierze wtedy jak leci , bez weryfikacji
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ad zachowanie ja jeszcze dodam, że za "naszych czasów" w normie było przylać pasem, wytargać albo zwyczajnie dać klapsa. A weź teraz spróbuj dać klapsa w sklepie... Zaraz odbiorą prawa rodzicielskie. A tłumaczyć małemu można długo i bezskutecznie.
Pewnie zaraz wszyscy napiszą, że byli grzeczni i bez kar cielesnych, no ja nie byłam
ja tylko raz dostałam klapa i był to klap bolesny nie tyle fizycznie , co moralnie - wstyd mi się zrobiło , że musiałam być przywołana do porządku tak prymitywnym sposobem

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
nie no pranie dzieciaka po zadzie nie jest chyba jedyną metodą utrzymania go w ryzach ale ja się nie znam, dzieci nie mam

no tak, wiem, ale tu biega o dzieciary małe, te się jeszcze same nie wychowują , zachowania takie wynoszą z domu skoro w domu się tarzają i wydzierają wniebogłosy to czemu w sklepie nie, przeca można, popyskować i przekląć też można

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

http://retro.pewex.pl/473997/Klub-wiewiorka

byłam członkiem i miałam taką, tylko nowszy model
w środku było hasło:
Myję zęby:
wieczorem dla zdrowia
rano dla urody
1.no właśnie żeby nie było jedyną , trzeba nad tym od początku pracować
2.
3.przynalezność do klubu wiewiórki chyba była powszechna jak mi się zdaje , ale legitymacji nie pamiętam jako żywo
Cytat:

Edit: pojęcia nie miałem, że jeszcze gdzieś dostać można lody Cassate
ja pamiętam lody cassate w podłużnych blokach
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Racja!
Ale też - ja mam taką teorię, że głupota musi się uzewnętrzniać - jeśli nie ma okazji tam, będzie wyłazić gdzie indziej.
Bo to głupia matka jest - ale pamiętajmy, że nie tylko głupie są na świecie. Więc nie generalizowałabym - tamte czasy też niosły za sobą niebezpieczeństwa wychowawcze - tyle, że inne.
Oczywiście bardziej rzuca się w oczy zachowanie negatywne - w każdym razie ja na dzisiejsze czasy nie narzekam.
Widzę np wiele dzieci uczonych i świadomych tego, jakie jedzenie jest wartościowe.
A kretyni byli, są i będą. I wychowają kolejne kretyńskie pokolenia.
oczywiście , natomiast zmieniające się okoliczności przyrody ułatwiają wylewanie się głupoty w pewnych sytuacjach , np. kiedy nie było wszędzie czekolady na gwizdek , nie była powszechnie jadana w ilościach hurtowych , a obecnie jest dostępna więc dzieci się tarzają w tej czekoladzie , opychają się i mamy jako skutek epidemię otyłości , spowodowaną wylewem głupoty kanalizującym się w nadmiernym nabywaniu dostępnych w dużej ilości artykułów spożywczych , co umożliwiły obecne czasy . Więc okoliczności potrafią na głupotę wpłynąć modyfikująco , oddziaływując w skali masowej .
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Oczywiście że były , ja pamiętam .... chyba że obracam się w szemranych środowiskach
Zresztą już w Egipcie pisano że młodzież jest bleeeee i jak tak dalej pójdzie to apokalipsa będzie i armagedon
Przyznam się że ostatnio nawet pomyślałam że starzeję się bo moda młodzieżowa mi się nie podoba a wręcz mnie odrzuca, mam na myśli takie męskie półdługie fryzury z grzyweczką na bok ....No ale moda przeszła pojawił się nowy trynd i gra .
ale mniej było na przestrzeni na przestrzeni kilkudziestu lat mojej pracy widzę bardzo duże zmiany w zachowaniu i rodziców i dzieci , niekoniecznie idące w dobrym dla dzieci kierunku .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 15:28   #3005
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
U mnie to w zasadzie zaczyna się między 7 a 10 i sama sobie wybieram na która przyjdę. Ale na 9 mi pasują pociągi w te i nazad

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Zalety pracy w it plus to, że sami faceci wokół
o kurka co to za robota , też tak chcę

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

a pamiętasz poppersów? na pewno nie
Pamiętam Ale te fryzy jeszcze nie były najgorsze
Stary 2015-05-14, 15:33   #3006
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Tez pamietam!

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-14, 15:49   #3007
aileenn
Mother of Cats

Czy jest możliwe, żeby być przeziębionym/chorym bez gorączki? Miałam wczoraj wszystko standardowo kojarzone z przeziębieniem: katar, kaszel, trzęsienie się z zimna w X swetrach i pod kocem, osłabienie, brak apetytu, a nade wszystko koszmarny ból glowym jak zawsze przy gorączce. Tylko samej gorączki brak

Cytat:
Mam wrażenie, że nikt nie chciałby chodzić w butach po kimś, i dlatego dam je na zbiórkę odzieży, dla ludzi, którzy wyboru nie mają. Tylko zawsze mam rozterki, czy one aby trafiają w odpowiednie ręce
Wychodzę z założenia, że jesli but był założony 2 czy 3 razy, więc śladów zużycia (przepocenia, brudu itp.) niemal na nim nie ma, to kupuję i piorę/dezynfekuję.
A co się dzieje z rzeczami ze zbiórek odzieży, sama chciałabym wiedzieć. Na razie ufam, że zbierający są uczciwi i nie robią przekrętów

Cytat:
A ja muszę zrobić remoncik perfumowy bo kilka zapachów zaczęło mnie irytować.
Już?

Cytat:
Ten AE edp jest bardzo różny od edt?
Niespecjalnie. Tu wątek o różnicach: klik

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A dziwiłam się potencjalnie, bo sama mam 3 rok Zetke i śmiga jak dzika jeden z lepszych fonow, jakie miałam
A propos telefonów, Baru, jaki smartfon byście polecili? Nigdy nie miałam, od jakiegoś czasu zaczynam odczuwać potrzebę, ale jest tego tyle, że głupieję. Zależy mi na raczej silnej baterii, aparacie, fajnie byłoby gdyby był wodoszczelny I nie wielkości tabletu, tylko cokolwiek mniejszy, dobrze leżący w kobiecej dłoni

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 15:54   #3008
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

A propos telefonów, Baru, jaki smartfon byście polecili? Nigdy nie miałam, od jakiegoś czasu zaczynam odczuwać potrzebę, ale jest tego tyle, że głupieję. Zależy mi na raczej silnej baterii, aparacie, fajnie byłoby gdyby był wodoszczelny I nie wielkości tabletu, tylko cokolwiek mniejszy, dobrze leżący w kobiecej dłoni
Xperie Z3 compact

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-14, 16:06   #3009
Parabelka
Panaroja

Cytat:
joł joł baru snad wqurwy po pobraniu krwi normalnie ludzie swoim zachowaniem mnie rozwalają , na szczęście mam AE i dzis globalnie. Wcale to nie jest kiler ...
zreformulowali ???
Cytat:
U mnie to w zasadzie zaczyna się między 7 a 10 i sama sobie wybieram na która przyjdę. Ale na 9 mi pasują pociągi w te i nazad

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Zalety pracy w it plus to, że sami faceci wokół

Cytat:
Zgadzam się 100% najtrudniejsze zadanie które stoi przed człowiekiem... Jest jedna rada uniwersalna trza dziecko traktować ja człowieka . Rada prosta a jednak trudna
ino człowieka który nic nie wie o świecie , o czym też wielu zapomina .
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ale bym tak chciała
ja bym w tedy miała w ogóle problem z przyjściem
Cytat:
a pamiętasz poppersów? na pewno nie
Jezu , wreszcie ktoś , kto kojarzy poppersów
Cytat:

a jacy fajni niektórzy

Cytat:
No kurka czy złapanie mocniejsze za rękę i ściągnięcie z ulicy musi iść zawsze w parze z wyładowaniem wqrwy i bezsilności rodzica na dzieciaku czyli klapsem?
ano
Cytat:
Autorytet buduje się własnym przykładem , zachowując się uczciwie i przyzwoicie .Dużo rozmawiać , wyjaśniać świat ,być autentycznym.
ponownie ano

tak sie czuję jakby mnie kto prze ueb zdzielił , nie wiem , pogoda czy co była burza i znowu coś się kotłuje

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

Pamiętam Ale te fryzy jeszcze nie były najgorsze
to jest nas jusz czy
Cytat:
Czy jest możliwe, żeby być przeziębionym/chorym bez gorączki? Miałam wczoraj wszystko standardowo kojarzone z przeziębieniem: katar, kaszel, trzęsienie się z zimna w X swetrach i pod kocem, osłabienie, brak apetytu, a nade wszystko koszmarny ból glowym jak zawsze przy gorączce. Tylko samej gorączki brak
mozliwe niestety

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-05-14, 16:10   #3010
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
mam stalówki kreślarskie dziadka i jeszcze inne takie rzeczy , wyrzucenia absolutnie sobie nie wyobrażam
Ufff, czyli nie popadam w przesadny sentymentalizm, trzymając tego typu pamiątki

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 16:28   #3011
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ufff, czyli nie popadam w przesadny sentymentalizm, trzymając tego typu pamiątki
zdecydowanie nie

ad sinupret komunii - u mnie teraz właśnie 8-latki idą , więc odnosząc się do dyskusji o prezentach jestem nadal zdania że dawanie 8-latkowi koperty jest bessęsu , 10-latek tak , ale oszyfiście to moje staroświeckie zdanie a w ogóle zważywszy charakter uroczystości wszelkie prezenty o wyraźnej wartości materialnej to moim zdaniem pomyłka .

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-05-14, 17:22   #3012
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozpędzaj się nie mam fiolków jeszcze
A i zapomniałam jeszcze napisać że nie ma fizjologicznych nut a jest taki hmmm subtelnie zmysłowy .
1. Na pewno. Ale czasem jednak nie wystarcza. Zbyt wiele zmiennych.

2. Rozumiem. A czy jak powącham In White (stoi w Sephorach na półkach?) to jak się to ma do AE Edp? Będę mniej więcej wiedzieć co to za zapach, czy nie ma sensu to porównanie? Nie ma sensu się sugerować?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
zdecydowanie nie

ad sinupret komunii - u mnie teraz właśnie 8-latki idą , więc odnosząc się do dyskusji o prezentach jestem nadal zdania że dawanie 8-latkowi koperty jest bessęsu , 10-latek tak , ale oszyfiście to moje staroświeckie zdanie a w ogóle zważywszy charakter uroczystości wszelkie prezenty o wyraźnej wartości materialnej to moim zdaniem pomyłka .
No ale dlaczego? Ok, wyjaśniałaś wyżej

Ja to widzę tak. 8 latek wie że nadciąga komunia, i wie, ze to się wiąże z prezentami, większymi niż urodzinki czy gwiazdka. Wie, bo żyje wśród rówieśników. No i skoro, rodzice wiedzą, to już np szykują takiego dida wcześniej, mówiąc mu, że np z uzbieranych pieniążków proponują mu kupno jakiejś większej, potrzebnej mu rzeczy. Nie mówią kupisz sobie co chcesz, tylko np może jak uzbierasz na ten rower co wcześniej planowaliśmy, albo na jakąś inną droższą rzecz, mądrze jest, jeśli rodzice już wcześniej z didem takie rzeczy poprzeglądają, żeby mały wiedział, że nie dostanie bóg wie czego tylko to co oni też uznają za potrzebne mu, i sensowne, ale zgodnie z jego zainteresowaniami. Jak sportowiec to może rower, a może rolki, jak artysta to gitarę? Itd... A może karnet na ścianki wspinaczkowe, a może rakietę do tenisa, a może karnet an konie, a może książki? W normalnych domach, to rodzice zarządzają budżetem dziecka, i dlatego wydaje mi się sensowne właśnie dawać kasę w kopercie, bo tacy rodzice są w stanie zaopatrzyć dida w coś zaiste sensownego, pomagającego rozwijać jego pasje.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-14 o 17:25
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 17:36   #3013
Parabelka
Panaroja

Cytat:

No ale dlaczego? Ok, wyjaśniałaś wyżej

Ja to widzę tak. 8 latek wie że nadciąga komunia, i wie, ze to się wiąże z prezentami, większymi niż urodzinki czy gwiazdka. Wie, bo żyje wśród rówieśników. No i skoro, rodzice wiedzą, to już np szykują takiego dida wcześniej, mówiąc mu, że np z uzbieranych pieniążków proponują mu kupno jakiejś większej, potrzebnej mu rzeczy. Nie mówią kupisz sobie co chcesz, tylko np może jak uzbierasz na ten rower co wcześniej planowaliśmy, albo na jakąś inną droższą rzecz, mądrze jest, jeśli rodzice już wcześniej z didem takie rzeczy poprzeglądają, żeby mały wiedział, że nie dostanie bóg wie czego tylko to co oni też uznają za potrzebne mu, i sensowne, ale zgodnie z jego zainteresowaniami. Jak sportowiec to może rower, a może rolki, jak artysta to gitarę? Itd... A może karnet na ścianki wspinaczkowe, a może rakietę do tenisa, a może karnet an konie, a może książki? W normalnych domach, to rodzice zarządzają budżetem dziecka, i dlatego wydaje mi się sensowne właśnie dawać kasę w kopercie, bo tacy rodzice są w stanie zaopatrzyć dida w coś zaiste sensownego, pomagającego rozwijać jego pasje.
sprzeczność skoro i tak rodzice zaopatrzają , pieniądze nie są didu potrzebne , lepiej byłoby ofiarować kasę rodzicom , żeby od razu dziecku kupili prezent albo samemu kupić . Proces nabywania nie jest istotny , istotny jest sam prezent . Rodzice mogą ustalić wcześniej z ofiarodwacami , że chcieliby dziecku kupić to i to ,bo wiedzą że potrzebuje , rozbi się zrzutkę i się kupuje .
Poza tym dziecko raczej nie ma budżetu
A problem tkwi w samym kojarzeniu komunii z prezentami i i to większymi niż urodziny czy gwiazdka - bo o ile te dwie okazje w istocie są prezentowe z natury rzeczy , komunia powinna być przede wszystkim przeżyciem duchowym bo o to w niej chodzi . A robi się takie coś jak Win wkleiła na zdjęciu parę stron temu

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-05-14 o 17:40
Stary 2015-05-14, 17:40   #3014
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
sprzeczność skoro i tak rodzice zaopatrzają , pieniądze nie są didu potrzebne , lepiej byłoby ofiarować kasę rodzicom , żeby od razu dziecku kupili prezent albo samemu kupić . Proces nabywania nie jest istotny , istotny jest sam prezent .
A problem tkwi w samym kojarzeniu komunii z prezentami i i to większymi niż urodziny czy gwiazdka - bo o ile te dwie okazje w istocie są prezentowe z natury rzeczy , komunia powinna być przede wszystkim przeżyciem duchowym bo o to w niej chodzi . A robi się takie coś jak Win wkleiła na zdjęciu parę stron temu
Całkowicie się z Toba tutaj zgadzam
Przez to Komunia wygląda jak istny pokaz i prezentacja prezentów, typu kto wiecej, lepsze etc.a na które dzieciaki czekają z góry i w sumie tylko na to. Jak patrzę, co teraz Komunisci dostają, to w głowie mi się to po prostu nei mieści

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-14, 17:41   #3015
gryx82
BAN stały

Znad spaghetti
Cytat:
Nie tylko mój mąż komentował Ciekawe czy cholester mu skoczył z nerw

Cytat:
No niestety - czasami trzy razy walnąć paluchem trzeba, żeby ikonka zaskoczyła
Cytat:
Zetka to burżuazja wśród reszty soniaczowego pospólstwa, może to przez to
Cytat:
2.no co Ty , toż to taka niszowość jakbyś powiedzmy trafił bo ja wiem oryginalne radzieckie duchi z czasów Breżniewa w firmowym zamkniętym opakowaniu
I być postawionym przed Międzynarodowym Trybunałem Karnym za stosowanie broni chemicznej?
Cytat:
1.ja nadal nie wiem jak wyglądają
Ło tak mniej więcej

Cytat:
3.ba , Korczak napisał :"dziś się urodziło , a już myśleć trzeba jak za 20 lat rodzić będzie" - to jest to , co jest podstawą rozsądnego wychowania a co się niestety rzadko spotyka
I jeszcze "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie"
Cytat:
ja tylko raz dostałam klapa i był to klap bolesny nie tyle fizycznie , co moralnie - wstyd mi się zrobiło , że musiałam być przywołana do porządku tak prymitywnym sposobem

Ja też raz jedyny pamiętam, od babci dostałem za zbyt długie oddalenie się od domu
Cytat:
Jakieś podróby chyba
Cytat:
A co się dzieje z rzeczami ze zbiórek odzieży, sama chciałabym wiedzieć. Na razie ufam, że zbierający są uczciwi i nie robią przekrętów
Pamiętam aferę sprzed kilku lat, gdy ciuchy z kontenerów PCK trafiały do jakiejś "przetwórni" szmat i robiono z nich czyściwo (chyba tak to się fachowo nazywa) do maszyn, a znak "PCK" został użyty w ramach jakiejś "umowy"
Cytat:
tak sie czuję jakby mnie kto prze ueb zdzielił , nie wiem , pogoda czy co była burza i znowu coś się kotłuje
Fronty przez kraj przechodzą

---

Przepadłem w starych kredensach
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 17:47   #3016
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No niestety - czasami trzy razy walnąć paluchem trzeba, żeby ikonka zaskoczyła

Zetka to burżuazja wśród reszty soniaczowego pospólstwa, może to przez to
Oz kurcze, oporna sztuka Az sie wierzyć nie chce, ze obie xperie to siostry

Eee jaka tam burżuazja, burżuazja prosze Ciebie, to jest ponoć nagryzione j a b ł e k o

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-14, 17:55   #3017
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
sprzeczność skoro i tak rodzice zaopatrzają , pieniądze nie są didu potrzebne , lepiej byłoby ofiarować kasę rodzicom , żeby od razu dziecku kupili prezent albo samemu kupić . Proces nabywania nie jest istotny , istotny jest sam prezent . Rodzice mogą ustalić wcześniej z ofiarodwacami , że chcieliby dziecku kupić to i to ,bo wiedzą że potrzebuje , rozbi się zrzutkę i się kupuje .
Poza tym dziecko raczej nie ma budżetu
Wiem o co Ci chodzi, nie popierasz tego, że dzieci się przyzwyczaja w takim wieku do otrzymywania kasy w kopertach.
No ale ja nie widzę problemu żeby je wręczać rodzicom.

W kwestii duchowości się nie wypowiadam, bo jestem niewierzącą osobą.
Ale, żyjemy w społeczeństwie, które samo utożsamiło duchowość sakramentów z wielką pompą i prezentami. Nie mówię, że to dobrze, tylko taki jest fakt. Jednostkowe odejście od tego, w przypadku didów, na bank sprawi straty moralne u dziecka, bo będzie odludem, które nic nie dostało na komunię, tak jak inne dzieciaki. Lub jakiś cudaczny wisiorek. Nie zrozumie. Będzie się czuło gorzej. Po co więc ? Można wpajać dzieciakowi, że to nie wyścigi kto ma więcej etc ale, didy, jak to didy, żyją porównywaniem się do innych, o czym wiesz.

Mnie przerażają właśnie takie kwestie dotyczące didów. Bo ja, jako dorosła, i samodecydująca osoba, wiem już co mnie uszczęśliwia, nie mam kompleksów na tle prezentów, obchodzenia różnych okazji, celebrowania świąt etc etc posiadania. Ja rozumiem, a dzieci nie. Dlatego cholernie ciężko być chyba dzisiaj rodzicem, kilkulatków wzwyż. Bo swiat swoje, i jeśli my swoje, ale sprzeczne z resztą świata, to frustracja u dida gotowa.
Stary 2015-05-14, 17:57   #3018
gryx82
BAN stały

Cytat:
Oz kurcze, oporna sztuka Az sie wierzyć nie chce, ze obie xperie to siostry
Ta moja jest więc chyba po szkole specjalnej Na jej usprawiedliwienie dodam tylko, że non stop się nie zawiesza, żeby nie było
Cytat:
Eee jaka tam burżuazja, burżuazja prosze Ciebie, to jest ponoć nagryzione j a b ł e k o
Racja! I jeszcze Blackberry
Stary 2015-05-14, 18:00   #3019
rachell111
Zakorzenienie

Oesu Gryx, czemuż aż czemuż wrzuciłeś najgorszego platfusa ever?

Nie można było tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new-balance-574-1151866l.jpg (141,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-05-14, 18:04   #3020
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ta moja jest więc chyba po szkole specjalnej Na jej usprawiedliwienie dodam tylko, że non stop się nie zawiesza, żeby nie było

Racja! I jeszcze Blackberry
To chociaz tyle na jej korzyść A może przy jakiejś okazji zmień ja na co innego? Jest naprawde sporo sprzętu bezawaryjnie działajacego Chociaż szczerze, to tesknie za czasami Nokii 3310 Teraz juz sie do smartfonów przyzwyczaiłam co prawda, ale pamietam jak sie wkurzalam z przejscia klawiatury normalnej na wirtualną

O, to Blackberry jest jeszcze na topie? Ja myslałam, ze już dawno się przejadł i tylko ajfon został na polu burzujskim

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:

Nie można było tak:
Ha ha, tez mi tak tak przez myśl przeleciało, jak tamtęn łobrozek obaczyłam bez obrazy dla Gryxława, oczywista

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-14, 18:17   #3021
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe Ja jestem cały czas na granicy

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
1. Na pewno. Ale czasem jednak nie wystarcza. Zbyt wiele zmiennych.

2. Rozumiem. A czy jak powącham In White (stoi w Sephorach na półkach?) to jak się to ma do AE Edp? Będę mniej więcej wiedzieć co to za zapach, czy nie ma sensu to porównanie? Nie ma sensu się sugerować?[COLOR="Silver"]
1 Nie do końca bo na początku to rodzic jest najważniejszą osobą we wszechświecie i na tym trza bazować.

2 Kurteczka opinie na fragrze wskazują ze to dwa różne zapachy, ale sprawdzę to oczywiście.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
zreformulowali ???

ino człowieka który nic nie wie o świecie , o czym też wielu zapomina .

tak sie czuję jakby mnie kto prze ueb zdzielił , nie wiem , pogoda czy co była burza i znowu coś się kotłuje [COLOR="Silver"]
1 Nie fiem... Wcześniej nie wąchałam...

2 Nie rozumiem , tzn to co Ju napisała że jak człowiek ma głupiego rodzica to sam głupi będzie?

3 Pogoda...
Stary 2015-05-14, 18:21   #3022
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1 Nie do końca bo na początku to rodzic jest najważniejszą osobą we wszechświecie i na tym trza bazować.

2 Kurteczka opinie na fragrze wskazują ze to dwa różne zapachy, ale sprawdzę to oczywiście.
1. Jak najbardziej się zgadzam, ze czym skorupka za młodu... Ale, nie ma się co oszukiwać, życie do lat 3 zapominamy szybko mało z tego okresu pamiętamy, a potem już jest szkoła przetrwania czyli rówieśnicy, przedszkole, szkoła słowem survival.

2. Ok.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-14 o 18:23
Stary 2015-05-14, 18:25   #3023
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. Jak najbardziej się zgadzam, ze czym skorupka za młodu... Ale, nie ma się co oszukiwać, życie do lat 3 zapominamy szybko mało z tego okresu pamiętamy, a potem już jest szkoła przetrwania czyli rówieśnicy, przedszkole, szkoła słowem survival.

2. Ok.
1 Poczucie bezpieczeństwa ,samoocena stosunek do świata i ludzi zostaje

2 No ciekawe, najbardziej mnie zastanawia czy zmienili formułę A nie chcesz poznać dodatkowo Princa ?
Stary 2015-05-14, 18:29   #3024
gryx82
BAN stały

Cytat:
Wiem o co Ci chodzi, nie popierasz tego, że dzieci się przyzwyczaja w takim wieku do otrzymywania kasy w kopertach. No ale ja nie widzę problemu żeby je wręczać rodzicom
Wydaje mi się, że to odwieczny dylemat typu "na wesele kasę lepiej dać, czy prezent" (o ile państwo młodzi nie zaznaczą, że piniundze only), z tą jednak różnicą, że to rodzice powinni mieć nadzór nad środkami płatniczymi jednak - większość dzieci w wieku ~10 lat nie jest na tyle "świadoma", aby samodzielnie zarządzać kasą rzędu 2-3 tys. Przykład z tzw. pierwszej ręki - w zeszłym tygodniu siostrzeniec mój przepuścił 2 stówy w drodze powrotnej ze szkoły, na jakieś karty i albumy (których część dał koledze) Oczywiście pieniądze sam podwędził z koperty, mimo świadomości, że są przeznaczone na zakup laptopa przede wszystkim
Cytat:

Oj tam, to nie kompetyszyn na mistera stóp, ino obuwniczy obrazek poglądowy

A Twój mi się nie wyświetla, o!
Cytat:
To chociaz tyle na jej korzyść A może przy jakiejś okazji zmień ja na co innego?
Na samą myśl mi słabo, serio
Cytat:
Chociaż szczerze, to tesknie za czasami Nokii 3310 Teraz juz sie do smartfonów przyzwyczaiłam co prawda, ale pamietam jak sie wkurzalam z przejscia klawiatury normalnej na wirtualną

Cytat:
O, to Blackberry jest jeszcze na topie?
Nie wiem, tak se strzeliłem
Cytat:
Ha ha, tez mi tak tak przez myśl przeleciało, jak tamtęn łobrozek obaczyłam bez obrazy dla Gryxława, oczywista
Stary 2015-05-14, 18:31   #3025
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

2 No ciekawe, najbardziej mnie zastanawia czy zmienili formułę A nie chcesz poznać dodatkowo Princa ?
1. Hmmm skoro tak mówisz. Fajnie by było. Ja myślę, że w życiu did trafia na zbyt wiele czynników zmieniających to z czasem. Na każdym etapie życia. Jednak wolałabym się mylić.

2. Kurcze no chyba chcę, skoro niedrogi, bo niedrogi?
Stary 2015-05-14, 18:35   #3026
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. Hmmm skoro tak mówisz. Fajnie by było. Ja myślę, że w życiu did trafia na zbyt wiele czynników zmieniających to z czasem. Na każdym etapie życia. Jednak wolałabym się mylić.

2. Kurcze no chyba chcę, skoro niedrogi, bo niedrogi?
1 Jak masz dobre relacje z dzieckiem i dziecko ma w Tobie oparcie i Ci ufa , to da sobie radę a jak sobie nie będzie radził to przyjdzie do Ciebie po pomoc

2 Nooooo Całe 9 zł za 30 ml
Stary 2015-05-14, 18:56   #3027
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zawsze jest świadectwem bezsilności
Zgadzam się , ale jak nie stosujesz z zasady , to czasami świetnie działa, przez zaskoczenie, jest to też sygnał ,że znasz metody zdecydowanie nieprzyjemne a to , że ich nie stosujesz to Twój wybór .

Moj młodszy dostał klapsa dwa razy w zyciu , trzeciego nie było potrzeby

Cytat:
W ogóle to mam problem, bo mam sporo butów do sprzedania. Ale jakoś tak stresuję się sprzedażą używek butowych Coś mi mówi, że nie powinnam, i tego w końcu nie robię. No i co mam z nimi zrobić? Rozdałąbym, ale komu? Kilka par dałam an zbiórkę odzieży PCK. Ale reszta siedzi i czeka. Teraz, w szafie w zabudowie i plasticzanych pojemnikach mam je wszystkie na oku wreszcie, nie pozwalają o sobie zapomnieć. Muszę się od nich uwolnić.
Cytat:
Liczy się tęgość stopy etc. Mam od 35 do 37 rozmiary.

Mam wrażenie, że nikt nie chciałby chodzić w butach po kimś, i dlatego dam je na zbiórkę odzieży, dla ludzi, którzy wyboru nie mają. Tylko zawsze mam rozterki, czy one aby trafiają w odpowiednie ręce
Buty zadbane , mało noszone ,ze zdrowych stóp spokojnie mozna sprzedać.
Ile to razy kupujemy buty na przysłowiową jedną okazję , a potem stoją i się marnują bo na codzień preferujemy inny styl. .

rozmiaowki to jakiś hardcor jest , ja mam 37, 37.5 i 38 a jeszcze niektóre wkładkami dopasowywane

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
1 Jak masz dobre relacje z dzieckiem i dziecko ma w Tobie oparcie i Ci ufa , to da sobie radę a jak sobie nie będzie radził to przyjdzie do Ciebie po pomoc

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Dom rodzinny jest w zasadzie jedynym miejscem gdzie buduje sie poczucie bezpieczeństwa dziecka. jak tam go nie znajdzie to go po prostu nie ma.
Nic bardziej nie zaburza rozwoju dziecka niż brak poczucia bezpieczeństwa.
Stary 2015-05-14, 19:15   #3028
gryx82
BAN stały

Machnę znad kawy, Twixów i pączka

Cukier mi spadł niebezpiecznie
Stary 2015-05-14, 19:18   #3029
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Machnę znad kawy, Twixów i pączka

Cukier mi spadł niebezpiecznie
Pąąąąąąąąączki jutro sobie kupię

http://pracowniacukiernicza.com/o-nas/
Stary 2015-05-14, 19:30   #3030
gryx82
BAN stały

Cytat:
Pąąąąąąąąączki jutro sobie kupię

http://pracowniacukiernicza.com/o-nas/
To są te najlepsze pączki w Polsce? Z Pragi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości