|
|
#3001 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LVI
Chyba 8 a i tak dwie sztuki mnie irytują, nie będę używać
|
|
|
|
#3002 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A to tak, E już słyszałam, ze lubi czasem "zawisnąć"
![]() A dziwiłam się potencjalnie, bo sama mam 3 rok Zetke i śmiga jak dzika
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozpędzaj się nie mam fiolków jeszcze A i zapomniałam jeszcze napisać że nie ma fizjologicznych nut a jest taki hmmm subtelnie zmysłowy .
|
|
#3004 | ||||||||
|
Panaroja
|
snad kawusi
![]() Cytat:
![]() 2.no co Ty , toż to taka niszowość jakbyś powiedzmy trafił bo ja wiem oryginalne radzieckie duchi z czasów Breżniewa w firmowym zamkniętym opakowaniu Cytat:
Cytat:
![]() 2.no jak ostry kategoryczny zakaz to pewnie że uraz będzie, idzie o przyswajalną formę . 3.ba , Korczak napisał :"dziś się urodziło , a już myśleć trzeba jak za 20 lat rodzić będzie" - to jest to , co jest podstawą rozsądnego wychowania a co się niestety rzadko spotyka . Z dziecka ma wyrosnąć dorosły , a jaki on będzie zależy w dużym stopniu od kształtowania już od pieluchy . Oczywiście czynniki zewnętrzne też są istotne , o czym niejednokrotnie tu była mowa ale i wpływ zewnętrzny jest ostatecznie modyfikowany przez podstawy podstaw wpojone w pierwszych latach wychowaniem w domu .4.na pewno tak , natomiast z tym samowychowywaniem to trudno tak powiedzieć , bo wychowanie to świadome podsuwanie wzorców , czego przy samowychowaniu nie ma , bo się bierze wtedy jak leci , bez weryfikacji ![]() Cytat:
i był to klap bolesny nie tyle fizycznie , co moralnie - wstyd mi się zrobiło , że musiałam być przywołana do porządku tak prymitywnym sposobem ![]() Cytat:
![]() 2. 3.przynalezność do klubu wiewiórki chyba była powszechna jak mi się zdaje , ale legitymacji nie pamiętam jako żywo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na przestrzeni na przestrzeni kilkudziestu lat mojej pracy widzę bardzo duże zmiany w zachowaniu i rodziców i dzieci , niekoniecznie idące w dobrym dla dzieci kierunku .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Pamiętam
|
|
#3006 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
#3007 | |||
|
Mother of Cats
|
Czy jest możliwe, żeby być przeziębionym/chorym bez gorączki? Miałam wczoraj wszystko standardowo kojarzone z przeziębieniem: katar, kaszel, trzęsienie się z zimna w X swetrach i pod kocem, osłabienie, brak apetytu, a nade wszystko koszmarny ból glowym jak zawsze przy gorączce. Tylko samej gorączki brak
![]() Cytat:
A co się dzieje z rzeczami ze zbiórek odzieży, sama chciałabym wiedzieć. Na razie ufam, że zbierający są uczciwi i nie robią przekrętów Cytat:
![]() Niespecjalnie. Tu wątek o różnicach: klik Cytat:
I nie wielkości tabletu, tylko cokolwiek mniejszy, dobrze leżący w kobiecej dłoni
|
|||
|
|
|
#3008 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3009 | ||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
???Cytat:
![]() Cytat:
ja bym w tedy miała w ogóle problem z przyjściem ![]() Jezu , wreszcie ktoś , kto kojarzy poppersów Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak sie czuję jakby mnie kto prze ueb zdzielił , nie wiem , pogoda czy co była burza i znowu coś się kotłuje ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- ![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#3010 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
ad sinupret komunii - u mnie teraz właśnie 8-latki idą , więc odnosząc się do dyskusji o prezentach jestem nadal zdania że dawanie 8-latkowi koperty jest bessęsu , 10-latek tak , ale oszyfiście to moje staroświeckie zdanie a w ogóle zważywszy charakter uroczystości wszelkie prezenty o wyraźnej wartości materialnej to moim zdaniem pomyłka .
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Rozumiem. A czy jak powącham In White (stoi w Sephorach na półkach?) to jak się to ma do AE Edp? Będę mniej więcej wiedzieć co to za zapach, czy nie ma sensu to porównanie? Nie ma sensu się sugerować? ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Ja to widzę tak. 8 latek wie że nadciąga komunia, i wie, ze to się wiąże z prezentami, większymi niż urodzinki czy gwiazdka. Wie, bo żyje wśród rówieśników. No i skoro, rodzice wiedzą, to już np szykują takiego dida wcześniej, mówiąc mu, że np z uzbieranych pieniążków proponują mu kupno jakiejś większej, potrzebnej mu rzeczy. Nie mówią kupisz sobie co chcesz, tylko np może jak uzbierasz na ten rower co wcześniej planowaliśmy, albo na jakąś inną droższą rzecz, mądrze jest, jeśli rodzice już wcześniej z didem takie rzeczy poprzeglądają, żeby mały wiedział, że nie dostanie bóg wie czego tylko to co oni też uznają za potrzebne mu, i sensowne, ale zgodnie z jego zainteresowaniami. Jak sportowiec to może rower, a może rolki, jak artysta to gitarę? Itd... A może karnet na ścianki wspinaczkowe, a może rakietę do tenisa, a może karnet an konie, a może książki? W normalnych domach, to rodzice zarządzają budżetem dziecka, i dlatego wydaje mi się sensowne właśnie dawać kasę w kopercie, bo tacy rodzice są w stanie zaopatrzyć dida w coś zaiste sensownego, pomagającego rozwijać jego pasje. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-05-14 o 17:25 |
||
|
|
|
#3013 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
skoro i tak rodzice zaopatrzają , pieniądze nie są didu potrzebne , lepiej byłoby ofiarować kasę rodzicom , żeby od razu dziecku kupili prezent albo samemu kupić . Proces nabywania nie jest istotny , istotny jest sam prezent . Rodzice mogą ustalić wcześniej z ofiarodwacami , że chcieliby dziecku kupić to i to ,bo wiedzą że potrzebuje , rozbi się zrzutkę i się kupuje . Poza tym dziecko raczej nie ma budżetu A problem tkwi w samym kojarzeniu komunii z prezentami i i to większymi niż urodziny czy gwiazdka - bo o ile te dwie okazje w istocie są prezentowe z natury rzeczy , komunia powinna być przede wszystkim przeżyciem duchowym bo o to w niej chodzi . A robi się takie coś jak Win wkleiła na zdjęciu parę stron temu
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-05-14 o 17:40 |
|
|
|
|
#3014 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Przez to Komunia wygląda jak istny pokaz i prezentacja prezentów, typu kto wiecej, lepsze etc.a na które dzieciaki czekają z góry i w sumie tylko na to. Jak patrzę, co teraz Komunisci dostają, to w głowie mi się to po prostu nei mieści
|
|
#3015 | ||||||||
|
BAN stały
|
Znad spaghetti
![]() No niestety - czasami trzy razy walnąć paluchem trzeba, żeby ikonka zaskoczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też raz jedyny pamiętam, od babci dostałem za zbyt długie oddalenie się od domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Przepadłem w starych kredensach |
||||||||
|
|
|
#3016 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Az sie wierzyć nie chce, ze obie xperie to siostry ![]() Eee jaka tam burżuazja, burżuazja prosze Ciebie, to jest ponoć nagryzione j a b ł e k o
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja nie widzę problemu żeby je wręczać rodzicom. W kwestii duchowości się nie wypowiadam, bo jestem niewierzącą osobą. Ale, żyjemy w społeczeństwie, które samo utożsamiło duchowość sakramentów z wielką pompą i prezentami. Nie mówię, że to dobrze, tylko taki jest fakt. Jednostkowe odejście od tego, w przypadku didów, na bank sprawi straty moralne u dziecka, bo będzie odludem, które nic nie dostało na komunię, tak jak inne dzieciaki. Lub jakiś cudaczny wisiorek. Nie zrozumie. Będzie się czuło gorzej. Po co więc ? Można wpajać dzieciakowi, że to nie wyścigi kto ma więcej etc ale, didy, jak to didy, żyją porównywaniem się do innych, o czym wiesz. Mnie przerażają właśnie takie kwestie dotyczące didów. Bo ja, jako dorosła, i samodecydująca osoba, wiem już co mnie uszczęśliwia, nie mam kompleksów na tle prezentów, obchodzenia różnych okazji, celebrowania świąt etc etc posiadania. Ja rozumiem, a dzieci nie. Dlatego cholernie ciężko być chyba dzisiaj rodzicem, kilkulatków wzwyż. Bo swiat swoje, i jeśli my swoje, ale sprzeczne z resztą świata, to frustracja u dida gotowa.
|
|
|
|
|
#3018 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Na jej usprawiedliwienie dodam tylko, że non stop się nie zawiesza, żeby nie było ![]() Cytat:
I jeszcze Blackberry
|
||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Oesu Gryx, czemuż aż czemuż wrzuciłeś najgorszego platfusa ever?
Nie można było tak: |
|
|
|
#3020 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
A może przy jakiejś okazji zmień ja na co innego? Jest naprawde sporo sprzętu bezawaryjnie działajacego Teraz juz sie do smartfonów przyzwyczaiłam co prawda, ale pamietam jak sie wkurzalam z przejscia klawiatury normalnej na wirtualną O, to Blackberry jest jeszcze na topie? Ja myslałam, ze już dawno się przejadł i tylko ajfon został na polu burzujskim![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
bez obrazy dla Gryxława, oczywista
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
2 Kurteczka opinie na fragrze wskazują ze to dwa różne zapachy, ale sprawdzę to oczywiście. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
2 Nie rozumiem , tzn to co Ju napisała że jak człowiek ma głupiego rodzica to sam głupi będzie? 3 Pogoda...
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało z tego okresu pamiętamy, a potem już jest szkoła przetrwania czyli rówieśnicy, przedszkole, szkoła słowem survival. 2. Ok. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-05-14 o 18:23 |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 No ciekawe, najbardziej mnie zastanawia czy zmienili formułę ?
|
|
#3024 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście pieniądze sam podwędził z koperty, mimo świadomości, że są przeznaczone na zakup laptopa przede wszystkim ![]() Oj tam, to nie kompetyszyn na mistera stóp, ino obuwniczy obrazek poglądowy ![]() A Twój mi się nie wyświetla, o! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Kurcze no chyba chcę, skoro niedrogi, bo niedrogi?
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Nooooo Całe 9 zł za 30 ml
|
|
#3027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się , ale jak nie stosujesz z zasady , to czasami świetnie działa, przez zaskoczenie, jest to też sygnał ,że znasz metody zdecydowanie nieprzyjemne a to , że ich nie stosujesz to Twój wybór .
Moj młodszy dostał klapsa dwa razy w zyciu , trzeciego nie było potrzeby Cytat:
Cytat:
Ile to razy kupujemy buty na przysłowiową jedną okazję , a potem stoją i się marnują bo na codzień preferujemy inny styl. . rozmiaowki to jakiś hardcor jest , ja mam 37, 37.5 i 38 a jeszcze niektóre wkładkami dopasowywane---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Nic bardziej nie zaburza rozwoju dziecka niż brak poczucia bezpieczeństwa.
|
|
#3028 |
|
BAN stały
|
Machnę znad kawy, Twixów i pączka
Cukier mi spadł niebezpiecznie
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Pąąąąąąąąączki jutro sobie kupię
![]() http://pracowniacukiernicza.com/o-nas/
|
#3030 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

(I naprawdę nie wiem, co bym zrobiła, gdyby to trzeba było wyrzucać...)

ale ja się nie znam, dzieci nie mam 

???