Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-14, 18:44   #481
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no już mi dziewczyny pisały że nie potrzebne żadne suplementy ani herbatki więc nie będę kupowała...

Szpital niby mleko ma , koleżanka rodziła dosłownie 2tyg temu i z nią gadałam już... Jak karmią pielęgniarki to mleko dają one... Ona sama pokarm dostała w drugiej dobie ale te pielęgniarki brały jej córcię żeby nakarmić... A ja chcę sama karmić a nie będę szła do pielęgniarek prosić się o mleko. Małą puszkę kupić można a i widzę że są nawet jednorazowe saszetki do kupienia na tej stronce co wyżej wrzuciłam. Wolę mieć, a jak nie otworzę i nie skorzystam to nie zniszczy się bo ma dosyć długą datę ważności i potem wykorzystam np do kaszek.
Jeśli powiesz, że nie chcesz aby dokarmiały to nie mogą dawać mleka. Nawet w planie porodu o tym się pisze. I nas położne dają plan porodu podczas wizyty u ginekologa pod koniec ciąży i nie musi się go uzupełnić, chyba że ma się swój. Można też napisać, że chcesz uczestniczyć w szczepieniach i muszą to pielęgniarki uwzględnić.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 18:47   #482
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
ja tylko hiszpańskie bo jak na razie sa duzo tańsze ale wiadomo ze w smaku to juz nie to samo...
kurcze myślałam że mozna taka wizyte na nfz miec ;ptez tak chce, dla mm jestem na nie bo to nasze mleczko daje dzidziusiowi przeciwciala które chronią nasze bobo przed infekcjami

Junior był od początku karmiony mm i do 4rż praktycznie nie chorował

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jeśli powiesz, że nie chcesz aby dokarmiały to nie mogą dawać mleka. Nawet w planie porodu o tym się pisze. I nas położne dają plan porodu podczas wizyty u ginekologa pod koniec ciąży i nie musi się go uzupełnić, chyba że ma się swój. Można też napisać, że chcesz uczestniczyć w szczepieniach i muszą to pielęgniarki uwzględnić.

Czy idąc na cc tez mozna dac swój plan porodu? W sensie zeby wlasnie takie rozne kwestie uwzględnić jak karmienie, szczepienie itd

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 18:53   #483
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Czy idąc na cc tez mozna dac swój plan porodu? W sensie zeby wlasnie takie rozne kwestie uwzględnić jak karmienie, szczepienie itd
wydaje mi się, że tak bo dotyczy to porodu o opieki nad noworodkiem. Ty podczas cc pozycji do rodzenia nie wybierzesz , ale możesz napisać że np. Nie chcesz aby maluszka dokarmiali mm, Ty albo tż chcecie być obecni podczas szczepień, chcesz spędzać z dzieckiem prawie cały czas albo inne życzenia. Pielegniarka łatwiej jak mają coś na papierze i nie muszą się dopytać co chwilę.
Jak będziesz mieć to nie powinni tego olać.

Dodawałaś link pieluszek bambusowych tylko nie mogę tego znaleźć... możesz podać?

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-05-14 o 18:54
Stary 2015-05-14, 19:02   #484
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że tak bo dotyczy to porodu o opieki nad noworodkiem. Ty podczas cc pozycji do rodzenia nie wybierzesz , ale możesz napisać że np. Nie chcesz aby maluszka dokarmiali mm, Ty albo tż chcecie być obecni podczas szczepień, chcesz spędzać z dzieckiem prawie cały czas albo inne życzenia. Pielegniarka łatwiej jak mają coś na papierze i nie muszą się dopytać co chwilę.
Jak będziesz mieć to nie powinni tego olać.

Dodawałaś link pieluszek bambusowych tylko nie mogę tego znaleźć... możesz podać?

Dziekuje za informacje

Hehe. Ja mam z dwoch czy trzech stronek pieluszki bambusowe bo rozne zamawialam jak wyglądały ?

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-14, 19:05   #485
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje za informacje

Hehe. Ja mam z dwoch czy trzech stronek pieluszki bambusowe bo rozne zamawialam jak wyglądały ?
http://www.feminasum.pl/artykuly/cia...c-plan-porodu/
Tu masz przykładowy plan i cześć z niego możesz wykorzystać.
No napisz jakie są bo mnie kuszą i nie wiem czym się kierować. Na allegro patrzyłam to są jakieś czeskie i polskie. Te czeskie tez są na innych stronach. I różnią się składem jedne 100 % bambus a drugie bawełną.
Stary 2015-05-14, 19:06   #486
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
dd1dd nie martw sie, mi sie tez juz nudzi z tymi dziewczynami ale co zrobic... Udzielać sie trzeba żarcik... A Ty sobie tez nie żartuj i nie uciekaj bo Cie znajdę !!

mravka dawaj deser

---
W moim szpitalu gdzie mam mieć cc jest punkt laktacyjny i podobno cudowna babka, która zagłada codziennie na oddział wiec mam nadzieje, ze cos mi pomoże w razie czego a mleka nie kupuje, nawet sie nie nastawiam na mm, jak cos bedzie naprawdę wielka potrzeba to niech dokarmia ale ja tego widzieć nawet nie chce... No tak chce karmić piersią...
Ona jest najlepsza i walczy z Tobą, abyś nie poddała się. Pomogła mojej siostrze, koleżance i koleżance siostry. Wszystkie ją zachwalają, także korzystaj jak przyjdzie
Stary 2015-05-14, 19:08   #487
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ona jest najlepsza i walczy z Tobą, abyś nie poddała się. Pomogła mojej siostrze, koleżance i koleżance siostry. Wszystkie ją zachwalają, także korzystaj jak przyjdzie

O widzisz czyli to prawda i mnie to bardzo cieszy
Poza tym podobno mozna sie z nia osobiście zdzwonic i przyjdzie dodatkowo na oddział (pewnie odpłatnie) ale pokładam nadzieje w tej kobietce hehe a Ty który szpital w koncu wybierasz?

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-14, 19:10   #488
mms_22
Zakorzenienie

Hej Ja wróciłam ze szkoły rodzenia i du.a mnie boli bo dzisiaj to taka teoria była, a ćwiczenia dopiero od następnego tyg ale ogólnie połozna bardzo fajna i dostałam co nieco na dzień dobry wśród wielu broszur i ulotek mam też próbkę płynu lovela, proszku jelp, ale i butelkę i smoczek AVENT, jakieś próbki kremów, płynów do kąpieli noworodka, witaminy i pampersa a zreszta dołączam zdj

w każdym bądź razie - pierwsze wrażenie pozytywne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (169,9 KB, 27 załadowań)

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 19:12   #489
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.feminasum.pl/artykuly/cia...c-plan-porodu/
Tu masz przykładowy plan i cześć z niego możesz wykorzystać.
No napisz jakie są bo mnie kuszą i nie wiem czym się kierować. Na allegro patrzyłam to są jakieś czeskie i polskie. Te czeskie tez są na innych stronach. I różnią się składem jedne 100 % bambus a drugie bawełną.

Kochana ja mam na razie w domu muślinowe i muslinowo-bambusowe te muślinowo-bambusowe o wiele milsze w dotyku ImageUploadedByWizaz Forum1431627123.230902.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-14, 19:15   #490
Mravka
Zadomowienie

uploadfromtaptalk1431627144459.jpg wrzucam Wam jeszcze pokoj Robsona . Niestety nie udalo mi sie swojego czasu przekonac TZ do stonowanych kolorow i stanelo na tym. Kolejna metamorfoza bedzie,gdy chlopaki zamieszkaja razem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 19:20   #491
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz czyli to prawda i mnie to bardzo cieszy
Poza tym podobno mozna sie z nia osobiście zdzwonic i przyjdzie dodatkowo na oddział (pewnie odpłatnie) ale pokładam nadzieje w tej kobietce hehe a Ty który szpital w koncu wybierasz?
Może na oddział też, ale przyjmuje również przy szpitalu jak już wyjdziesz z niego tzn. w każdej chwili możesz do niej przyjechać i za fachową poradę nie bierze dużo
Ja obstaje dalej przy tym co mówiłam, aczkolwiek na razie mały jest pośladkowo ułożony i jak się to nie zmieni to będę zmuszona tutaj rodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-14, 19:38   #492
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Może na oddział też, ale przyjmuje również przy szpitalu jak już wyjdziesz z niego tzn. w każdej chwili możesz do niej przyjechać i za fachową poradę nie bierze dużo

Ja obstaje dalej przy tym co mówiłam, aczkolwiek na razie mały jest pośladkowo ułożony i jak się to nie zmieni to będę zmuszona tutaj rodzić.

Tzn brałaś pod uwage g-ce? Bo kurczę nie pamietam! Wiem tylko, ze knw nie brałaś za bardzo pod uwage...
Co do ułożenia to sie nie martw, jeszcze ma czas na odwrócenie sie.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Załącznik 5979849 wrzucam Wam jeszcze pokoj Robsona . Niestety nie udalo mi sie swojego czasu przekonac TZ do stonowanych kolorow i stanelo na tym. Kolejna metamorfoza bedzie,gdy chlopaki zamieszkaja razem

O super!
Moje dziecko zawsze marzyło o takim dywanie

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-14, 19:40   #493
beatrix28
Zadomowienie

ja tak na szybko
mravka i jak Ci funkcjonuja te mebelki u synka? wygodne czy na dzis dzien kupilabys cos innego?
mms22 ja kupilam awaryjnie mleko hipp 1 ,planuje KP ale lepiej miec,co dos zpitala to tez zaznacze by nie dokarmiali i ze chce byc przy szczepieniach.u nas polozne pierwsza klasa,,pani juz powinna umiec karmic ,w 2 dniu po porodzie,1 porod to byl,teraz to sobie moga ..
moniska139 tez chyba wykorzystam ten plan porodu..

co do witamin,warto brac jak sie karmi, bede brala te co teraz witaminer+dha.,bo dziecko duzo wyciaga, a ja nie chce został łysa..

maz mi kupil milke z toffi to mala szaleje
jutro najazd kurierów...
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 19:42   #494
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
dd1dd nie martw sie, mi sie tez juz nudzi z tymi dziewczynami ale co zrobic... Udzielać sie trzeba żarcik... A Ty sobie tez nie żartuj i nie uciekaj bo Cie znajdę !! ala:

mravka dawaj deser

---
W moim szpitalu gdzie mam mieć cc jest punkt laktacyjny i podobno cudowna babka, która zagłada codziennie na oddział wiec mam nadzieje, ze cos mi pomoże w razie czego a mleka nie kupuje, nawet sie nie nastawiam na mm, jak cos bedzie naprawdę wielka potrzeba to niech dokarmia ale ja tego widzieć nawet nie chce... No tak chce karmić piersią... rosi:
Wpadaj przyznam,ze wyszlo mniaaam!

Cytat:
no już mi dziewczyny pisały że nie potrzebne żadne suplementy ani herbatki więc nie będę kupowała...

Szpital niby mleko ma , koleżanka rodziła dosłownie 2tyg temu i z nią gadałam już... Jak karmią pielęgniarki to mleko dają one... Ona sama pokarm dostała w drugiej dobie ale te pielęgniarki brały jej córcię żeby nakarmić... A ja chcę sama karmić a nie będę szła do pielęgniarek prosić się o mleko. Małą puszkę kupić można a i widzę że są nawet jednorazowe saszetki do kupienia na tej stronce co wyżej wrzuciłam. Wolę mieć, a jak nie otworzę i nie skorzystam to nie zniszczy się bo ma dosyć długą datę ważności i potem wykorzystam np do kaszek.
No tak fakt mm ma dlugi termin przydatnosci. Przyznam,ze w szpitalu w ktorym bylam nie karmili bez pytania mamy. Jesli sie nawet samemu chcialo dokarmic to bez problemu dawaly buteleczke. A wiesz ogolnie jakie tam polozne/pielegniarki? Podchodza po ludzku i sa pomocne?
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Hej Ja wróciłam ze szkoły rodzenia i du.a mnie boli bo dzisiaj to taka teoria była, a ćwiczenia dopiero od następnego tyg ale ogólnie połozna bardzo fajna i dostałam co nieco na dzień dobry wśród wielu broszur i ulotek mam też próbkę płynu lovela, proszku jelp, ale i butelkę i smoczek AVENT, jakieś próbki kremów, płynów do kąpieli noworodka, witaminy i pampersa a zreszta dołączam zdj

Oo widzisz to super,ze Ci sie podobalo. Fakt z tymj probkami to tez pamietam,ze sie oblowilam . W a TZ byl? Jakie Jego wrazenia?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-05-14, 19:48   #495
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

No tak fakt mm ma dlugi termin przydatnosci. Przyznam,ze w szpitalu w ktorym bylam nie karmili bez pytania mamy. Jesli sie nawet samemu chcialo dokarmic to bez problemu dawaly buteleczke. A wiesz ogolnie jakie tam polozne/pielegniarki? Podchodza po ludzku i sa pomocne?

Oo widzisz to super,ze Ci sie podobalo. Fakt z tymj probkami to tez pamietam,ze sie oblowilam . W a TZ byl? Jakie Jego wrazenia?

No to jeszcze podeslij przepis

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-14, 19:49   #496
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Tzn brałaś pod uwage g-ce? Bo kurczę nie pamietam! Wiem tylko, ze knw nie brałaś za bardzo pod uwage...
Co do ułożenia to sie nie martw, jeszcze ma czas na odwrócenie sie.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

O super!
Moje dziecko zawsze marzyło o takim dywanie
Heh moj tez go uwielbia. Choc powiem Ci,ze drugi raz bym nie kupila bo wydaje mi sie,ze zbytnio pstrokato jest. Jednak poki jest i Maly ma radoche to niech bedzie. Szkoda mi tez troche dech na podlodze,bo gdybg nie ten dywan to mysle,ze bylyby w strasznym stanie
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ja tak na szybko
mravka i jak Ci funkcjonuja te mebelki u synka? wygodne czy na dzis dzien kupilabys cos innego?
mms22 ja kupilam awaryjnie mleko hipp 1 ,planuje KP ale lepiej miec,co dos zpitala to tez zaznacze by nie dokarmiali i ze chce byc przy szczepieniach.u nas polozne pierwsza klasa,,pani juz powinna umiec karmic ala:,w 2 dniu po porodzie,1 porod to byl,teraz to sobie moga ..

co do witamin,warto brac jak sie karmi, bede brala te co teraz witaminer+dha.,bo dziecko duzo wyciaga, a ja nie chce został łysa..

jutro najazd kurierów...
Dla mnie bomba,bo na maksa wykorzystuje powierzchnie. Te kolorowe fronty kupilismy zeby tak jednolicie nie bylo. Uwazam,ze naprawde dobrze sie sprawuja j spelniaja swoja funkcje,choc nie bralismy ich z zamiarem,ze za 10 lat nadal beda. Ja mam wysokie mieszkanie (3m) i zalezalo nam na wykorzystaniu miejsca w gore,a nie pojscia w szerz. Przewaznie zas standardowo meble sa okreslonej wysokosci. Tutaj sami decydujemy. Takze na nasze potrzeby sprawdzaja sie
Stary 2015-05-14, 19:50   #497
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ja tak na szybko
mms22 ja kupilam awaryjnie mleko hipp 1 ,planuje KP ale lepiej miec,co dos zpitala to tez zaznacze by nie dokarmiali i ze chce byc przy szczepieniach.u nas polozne pierwsza klasa,,pani juz powinna umiec karmic ,w 2 dniu po porodzie,1 porod to byl,teraz to sobie moga ..

jutro najazd kurierów...
a to chyba nie do mnie

Cytat:

no niestety nie był, bo nie dostał wolnego ale za tydzień ze mną pójdzie a przed chwilą wrócił z pracy i podnieca się butelką z avent, bo tak mu sie kształt spodobał, że przymierza się do niej i sprawdza jak mu się będzie nią karmiło

Igorek

Stary 2015-05-14, 20:18   #498
Mravka
Zadomowienie

Nie wiem dlaczego nie moge Wam wstawic pozostalych zdjec pokoju z innen perspektywy...nie chce sie cos wgrac ;(

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
No to jeszcze podeslij przepis
Kochana to szybka pilkam na dno pucharku galaretka. Gdy stezeje to kolejna warstwa z ubitej smietany+cukied puder do smaku- gdy sie ubije mieszamy z mascarpone. Na sama gore ulubione owoce(ja mialam granat,banany i truskawki ).
Stary 2015-05-14, 20:19   #499
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja mam na razie w domu muślinowe i muslinowo-bambusowe te muślinowo-bambusowe o wiele milsze w dotyku Załącznik 5979846
Te z poofi widziałam na allegro ale jako bambusowe. A muślinowe to jakie ???

Znalazłam w internecie tylko informacje, że 100 % bambus rozpada się po wielu praniach i lepiej jak ma domieszkę innych materiałów.

Cytat:
Załącznik 5979849 wrzucam Wam jeszcze pokoj Robsona . Niestety nie udalo mi sie swojego czasu przekonac TZ do stonowanych kolorow i stanelo na tym. Kolejna metamorfoza bedzie,gdy chlopaki zamieszkaja razem
Bardzo fajny pokoik, taki dziecinny
Młody ma taką matę jak Wy dywan i super sprawa
Stary 2015-05-14, 20:19   #500
Mravka
Zadomowienie

uploadfromtaptalk1431631158599.jpg oo udalo sie!
Stary 2015-05-14, 20:27   #501
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms ciesze się ze pierwsze zajęcia udane
Dziewczyny to w Polsce po porodzie dzieci wam zabierają? Kurcze to lipa trochę jak dla mnie, bo w tym szpitalu gdzie ja rodze dzieci są z mamami dosłownie bez przerwy, nawet mamy po cc mają dzieci przy sobie, przy łóżku jest guzik i w razie co położna od razu przychodzi i albo poda dzidziusia albo przewinie przy tobie itp. Moim zdaniem to super sprawa bo dla mnie bardzo ważne było mieć Bartusia ciągle kolo siebie zresztą ja matka wariatka urodziłam przed 18 i zasnęłam na chwile dopiero nad ranem bo albo inne dzieci płakały albo się gapiłam na małego lub go za rękę trzymałam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 20:27   #502
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
a to chyba nie do mnie

no niestety nie był, bo nie dostał wolnego ale za tydzień ze mną pójdzie a przed chwilą wrócił z pracy i podnieca się butelką z avent, bo tak mu sie kształt spodobał, że przymierza się do niej i sprawdza jak mu się będzie nią karmiło
ciekawe co powie po pierwszym spotkaniu. Mysle,ze jesli ktos ma szanse/mozliwosc/checi to naprawde fajnie pojsc. Mnie te spotkania jakos uspokajaly. Do tego jak jest polozna z dobrym podejsciem i potrafi wszystko przystepnie przekazac to idealnie
Stary 2015-05-14, 20:30   #503
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Te z poofi widziałam na allegro ale jako bambusowe. A muślinowe to jakie ???

Znalazłam w internecie tylko informacje, że 100 % bambus rozpada się po wielu praniach i lepiej jak ma domieszkę innych materiałów.

Bardzo fajny pokoik, taki dziecinny
Młody ma taką matę jak Wy dywan i super sprawa
Dziekuje . Fakt taki typowo dzieciecy. W sumie to nawet mialam chec zmiany przed narodzinami Malego. Jednak tw farba jest w tak dobrym stanie,ze szkoda byloby teraz wyskakiwac z przerobkami. Poczekamy ten rok
Stary 2015-05-14, 20:32   #504
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Mravka super pokoik . bardzo mi sie podoba

Co do dokarmiania w szpitalu to u nas daja szpitalne mleko , takie z sloiczkach przelewaja do malutkich plastikowych kieliszków ale watpie zebym musiala korzystać bo zamierzam karmic moim odciagnietym odrazu z butelki ..

Ale mi pachnie TŻet robi domowe hamburgery .. głodnam

Własnie przeczytałam że po 32 tygodniu dziecko ma praktycznie 100 procent szans na przezycie poza organizmem matki . Wiec jeszcze miesiac i moge spac spokojnie ..

Edytowane przez Niespodziewajka25
Czas edycji: 2015-05-14 o 20:34
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 21:06   #505
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:

Ale fantow nazbieralas uwielbiam takie gadzety bedziecie ta naklejke przyklejac na auto? Ja sie pytałam tż kilka dni temu czy my tez sobie taka sprawimy bo to jest fajne to powiedział ze to jest beznadziejne i wiesniackie buuu :P
Ja raczej zrezygnuje ze szkoły rodzenia z moim samopoczuciem pewnie bym nie poszla nw wszystkie zajecia i kasa zmarnowana ; ( a szkoda bo chciałam bardzo isc

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Dziewczyny myslicie ze jak w ciąży jem duzo nabialu to dziecko moze urodzić sie ze skaza białkowa? No bo ja strasznie dużo go jem.. dziennie pol l mleka, jogurt zawsze i kanapki z twarogiem.. wydaje mi sie ze to duzo dosc
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 21:12   #506
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
natalia1011 Może Ci o WOOMBIE chodzi ale to jest dość drogie http://otulacz.pl/
Cytat:
o to chodzi? (jak dzidizuś na zdjęciu )
http://patalonia.pl/product-pol-1575...hien-Chic.html
Tak, o takie otulacze mi chodzi wlasnie. Ciagle mysle o tej metodzie. Kolezanka pamieta ze przy piwsztm dziecku juz w szpitalu je szybko 'uwolnila' bo uwazala ze malej ciasno, pozniej kiepsko im spala, teraz urodzila drugie dziecko i planuje wykorzystac ta metode

Cytat:
W moim szpitalu gdzie mam mieć cc jest punkt laktacyjny i podobno cudowna babka, która zagłada codziennie na oddział wiec mam nadzieje, ze cos mi pomoże w razie czego a mleka nie kupuje, nawet sie nie nastawiam na mm, jak cos bedzie naprawdę wielka potrzeba to niech dokarmia ale ja tego widzieć nawet nie chce... No tak chce karmić piersią... rosi:
Tez sie bardzo mocno nastawiam na karmienie piersia, i mam nadzieje ze wyjdzie.

Domowe hamburgery... Jestem znowu glodna

Na zdjecia pokoju zerkne jutro, na aplikacji nie widze.

Beaciorq wtdaje mi sie ze masz po prostu takie zapotrzebowanie, ja tez jem znacznie wiecej nabialu, organizm az ciagnir do niego. Ale chetnie sie dowiem co inne dziewczyny na ten temat sadza

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png

Edytowane przez natalia1011
Czas edycji: 2015-05-14 o 21:15
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 21:23   #507
majka242007
Zakorzenienie

Zaraz was nadrobię gadułki...

Roxana mam prośbę... podasz link do stronki gdzie zamawiałaś śpiworek i do stronki gdzie zamawiałaś ochraniacz???

Bo dalas linki i z TZ napaliliśmy się na trzy pościele... chcialabym je znaleść na polskiej stronie i pomyslałam że tam gdzie ty kupowałaś to może i bym znalazła....

http://www.vertbaudet.com/En/cot-bum...leur=6350&t=13

http://www.vertbaudet.com/En/adjusta...leur=6430&t=12

lub
http://www.vertbaudet.com/En/cot-bum...leur=6389&t=12

ta druga chyba najciekawsza wg nas... A jak nie znajdę to chyba zamówię na tej stronce bo jest mega

dziękuję za pomysły

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
no właśnie moja ginekolog też mówiła że pytają jak sobie życzę. I pomyślę o planie porodu i zapewne go zrobię ... dziękuję
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 21:25   #508
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5979906 oo udalo sie!
bardzo ładny pokoik

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mms ciesze się ze pierwsze zajęcia udane
Dziewczyny to w Polsce po porodzie dzieci wam zabierają? Kurcze to lipa trochę jak dla mnie, bo w tym szpitalu gdzie ja rodze dzieci są z mamami dosłownie bez przerwy, nawet mamy po cc mają dzieci przy sobie, przy łóżku jest guzik i w razie co położna od razu przychodzi i albo poda dzidziusia albo przewinie przy tobie itp. Moim zdaniem to super sprawa bo dla mnie bardzo ważne było mieć Bartusia ciągle kolo siebie zresztą ja matka wariatka urodziłam przed 18 i zasnęłam na chwile dopiero nad ranem bo albo inne dzieci płakały albo się gapiłam na małego lub go za rękę trzymałam
na u mnie w szpitalu, jeśli dziecko jest zdrowe, to jest cały czas przy mamie, ale pielęgniarki biorą je na chwilę na życzenie mamy... Ja nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy rozstać się z Igusiem chociażby na godzinę, więc mam nadzieję, że będę mogła z nim być cały czas A odpoczywać będę wtedy, jak mąż będzie u mnie Tak to przynajmniej widzę i chciałabym, żeby tak było

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ale fantow nazbieralas uwielbiam takie gadzety bedziecie ta naklejke przyklejac na auto? Ja sie pytałam tż kilka dni temu czy my tez sobie taka sprawimy bo to jest fajne to powiedział ze to jest beznadziejne i wiesniackie buuu :P
Ja raczej zrezygnuje ze szkoły rodzenia z moim samopoczuciem pewnie bym nie poszla nw wszystkie zajecia i kasa zmarnowana ; ( a szkoda bo chciałam bardzo isc

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Dziewczyny myslicie ze jak w ciąży jem duzo nabialu to dziecko moze urodzić sie ze skaza białkowa? No bo ja strasznie dużo go jem.. dziennie pol l mleka, jogurt zawsze i kanapki z twarogiem.. wydaje mi sie ze to duzo dosc
Ja będę naklejała chyba, ale poszukam jakiejś fajniejszej Mój mąż u siebie na pewno nie naklei, bo przecież "nie pasuje do sportowego samochodu" ale jeśli będziemy jeździć gdzieś z Małym, to głównie moim samochodem, bo chociaż jest mały, to jest "wygodniejszy" i lepiej przystosowany dla dzieci

Igorek

Stary 2015-05-14, 21:27   #509
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie ponoć zależy na którą się trafi... Tak koleżanka co rodziła 2 tyg temu mowi że różnie było, jedne pracują bo trzeba zarobić i jest ich na szczęście mniej i są takie super fajne pomocne... więc... no różnie. Nawet opinie czytałam o szpitalu i tym oddziale i tez wypowiadały się rodzące zwłaszcza na temat jednej pielęgniarki opisując jak wygląda... więc będę od niej uciekała
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 21:29   #510
roxana_lu
Zakorzenienie

Moniska ja tam w sumie nie wiem... Te muślinowo bambusowe sa cudowne w dotyku, takie delikatne... a o reszcie nie napisze bo sie nie znam haha

Lulla w PL tez sie ma dziecko przy sobie, jesli chcesz to mozesz oddać, zeby sie wyspać ale normalnie jest dziecko z Toba. Chyba ze po CC to wtedy na noc zabierają, zeby szło odpoczac

Natalia tak jak Moniska pisala moze mieć to negatywny wpływ na bioderka itd.
Podobno jedynie woombie jest odpowiednie (ale to tez wyczytane z opinii innych matek). A czy dziecko gorzej spi? Śmieszna teoria jak dla mnie. Moje dziecko nigdy "ściskane" nie było, w rozku nie spalo a do 3rż jadł, spał, bawił sie, spał. Zasypiał sam w łóżeczku, przesypial całe noce... Do mnie to nie przemawia

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Zaraz was nadrobię gadułki...

Roxana mam prośbę... podasz link do stronki gdzie zamawiałaś śpiworek i do stronki gdzie zamawiałaś ochraniacz???

Bo dalas linki i z TZ napaliliśmy się na trzy pościele... chcialabym je znaleść na polskiej stronie i pomyslałam że tam gdzie ty kupowałaś to może i bym znalazła....

http://www.vertbaudet.com/En/cot-bum...leur=6350&t=13

http://www.vertbaudet.com/En/adjusta...leur=6430&t=12

lub
http://www.vertbaudet.com/En/cot-bum...leur=6389&t=12

ta druga chyba najciekawsza wg nas... A jak nie znajdę to chyba zamówię na tej stronce bo jest mega

dziękuję za pomysły

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

no właśnie moja ginekolog też mówiła że pytają jak sobie życzę. I pomyślę o planie porodu i zapewne go zrobię ... dziękuję

Ja zamawialam z tej stronki 5,99€ przesyłka, dostawa w dwa dni.

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości