Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 18:36   #4171
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
164 cm - start 50 kg - 25. tydzień 53 kg
My na szkole rodzenia na ćwiczeniach z partnerami będziemy mieć naukę masażu

O widzisz... Nawet nie wiedziałam mój TŻ często mnie masuje. Najczęściej w sobotę po kąpieli.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
KOchana stopy to my sobie maglujemy dosyc często bo interesuje się akupresurą od dawna. Cały brzeg przyśrodkowy stopy odpowiada za kregosłup-za jego poszczególne odcinki.Ostatnio zaczeliśmy masować sobie małżowiny uszne od zewnątrz-bo ucho też ma setki punktów odpowiedzialnych za poszczególne organy i funkcje,które one pełnią i to był orgazmiczny odjazd.A ja czułam sie jakby mi kto całe ciało zaebiscie przemasował. A na kolana chyba bedę musiała zacząć się suplementować jakimś szitem na stawy z glukozaminą chociażby.Tylko nie wiem czy w ciąży można Nie jeden poleciłby mi galaretki żelatynowe ale ja nie lubię ich od dziecka,nawet misków haribo mój ukłądpokarmowy nie toleruje (w oryginalnych jest bdb jakości żelatyna i juz nie pamiętam który z panów od medycyny niekonwencjonalnej je zalecał przy problemach ze stawami-czy MIchał Tombak czy Józef Słonecki).MOja mama lat 69 od kilku lat je kazdego dnia 4-6 haribo miśków i pozbyłą się skrzypiących i bolących stawów kolanowych
Eeee... Ucho? Jest tyle rzeczy co się ucze na dłoniach tez są punkty odpowiedzialne za różne narządy.
Żelki miski? Oooo.... Na początku ciąży miałam ochotę. I rzeczywiście pomagają? Muszę spróbować... Te orginalne, czyli niemieckie?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
168 cm, start z 68, obecnie 26 tc 69kg.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja tez mam 168cm i startowalam z 60kg ( po świętach). Normalna moja waga to 58kg. Teraz mam.... 10kg wiecej.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 18:39   #4172
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
O widzisz... Nawet nie wiedziałam mój TŻ często mnie masuje. Najczęściej w sobotę po kąpieli.

Eeee... Ucho? Jest tyle rzeczy co się ucze na dłoniach tez są punkty odpowiedzialne za różne narządy.
Żelki miski? Oooo.... Na początku ciąży miałam ochotę. I rzeczywiście pomagają? Muszę spróbować... Te orginalne, czyli niemieckie?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ja tez mam 168cm i startowalam z 60kg ( po świętach). Normalna moja waga to 58kg. Teraz mam.... 10kg wiecej.
Oryginalne Haribo,mama kupuje w Lidlu bo najtaniej wychodzą,ale nie wiem gdzie one są paczkowane czy w DE czy w PL.
Ale tylko Haribo-MIsie ZŁote-żadne inne żelki haribowe i innych firm (tak zalecał któryś z tych panów od medycyny niekonwencjonalnej).

Co do punktów z akupresury to na twarzy też je znajdziesz A masaż twarzy i otwieranie-rozluznianie ust wspomaga rozluźnianie się szyjki macicy i łatwiejszy poród. Zamierzam to na sobie sprawdzić
MIędzy palcami rąk-kciukiem a wskazujacym,w tym zagłębieniu,gdzie masz kawałek luźnej skórki(bliżej kciuka) jest punkt,który uciskając mocno zdejmuje z ciebie ból miesiaczkowy i prawdopodobnie podczas porodu tez tak działa-zmniejszajac ból. Podczas MOICH HARDKOROWO BOLESNYCH miesiaczek testowałąm i DZIAŁA! I nie brałam tabsów p/bólowych.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-05-15 o 18:44
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 18:39   #4173
czarownica_tea
Zakorzenienie

Moja normalna to 64kg ale przytyłam 4kg w trakcie stymulacji do IVF. Także ja sie nie martwię absolutnie tym ze przytyłam tylko 1kg

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 18:42   #4174
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
startowałam z 65kg ale nie sugeruj się aż tyloma kg. ja mam (dobra-wtedy miałąm ) dużo masy mięśniowej-co roku sobie pomiary robię od lat, bo jak pisałam trenowałam od lat a ostatnie dwa lata -machanie 8kg kettlem,cieżary i dużo roweru
Wazac 73kg wciąz chodzę w spodniach i ciuchach sprzed ciąży aż sie wszyscy dziwią i ja nie wiem GDZIE mi te kg weszły????????? Mam rozmiar ciuchów 38 czyli M

Majac 17 lat i wzrost już 164cm przytyłam i ważyłam tyle ile dzis-to była moja max waga życiowa ale nosiłąm rozmiar 42!

Ja chora jestem od miesiecy,ze nie moge zelastwem poprzerzucać,zmachać się i zapocić na śmierc przy ćwiczeniach. mam zakaz od gina.
No ja też mialami trochę mięśni ale się ulotnily

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-15, 18:42   #4175
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
startowałam z 65kg ale nie sugeruj się aż tyloma kg. ja mam (dobra-wtedy miałąm :P ) dużo masy mięśniowej-co roku sobie pomiary robię od lat, bo jak pisałam trenowałam od lat a ostatnie dwa lata -machanie 8kg kettlem,cieżary i dużo roweru
Wazac 73kg wciąz chodzę w spodniach i ciuchach sprzed ciąży aż sie wszyscy dziwią i ja nie wiem GDZIE mi te kg weszły????????? Mam rozmiar ciuchów 38 czyli M

Majac 17 lat i wzrost już 164cm przytyłam i ważyłam tyle ile dzis-to była moja max waga życiowa ale nosiłąm rozmiar 42!

Ja chora jestem od miesiecy,ze nie moge zelastwem poprzerzucać,zmachać się i zapocić na śmierc przy ćwiczeniach. mam zakaz od gina.
Taaak, bo tłuszcz ma większą objętość niż mięśnie. U mnie wszytko zawsze "szło" w cycki i brzuch. Nogi zawsze chude ( wiec jakąś tunika, bluzka szersza i nic nie było widać). Zadziwilam się, ze tak szybko poczułam ruchy. Polozna mi powiedziala, ze to nie od "grubości" czyli wagi człowieka zależy, a od mięśni brzucha ( no i ułożenie w brzuchu). Fakt, faktem dziennie jezdzilam na rowerze kolo 50km. Tygodniowo kolo 250km ( a czasami jeszcze w soboty i niedziele wycieczki)

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Oryginalne Haribo,mama kupuje w Lidlu bo najtaniej wychodzą,ale nie wiem gdzie one są paczkowane czy w DE czy w PL.
Ale tylko Haribo-MIsie ZŁote-żadne inne żelki haribowe i innych firm (tak zalecał któryś z tych panów od medycyny niekonwencjonalnej).
Haribo jest niemiecke (przynajmniej tu jest na opakowaniu tak napisane). Ide zaraz po żelki. One są pakowane w dużej paczce i w tej paczce są mniejsze paczuszki? W Polsce nie zwracałam uwagę na żelki i do tego Haribo.
Stary 2015-05-15, 18:44   #4176
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja zaczynałam z 60,5-61 a teraz mam 69 W międzyczasie zeszłam do 59.2 jak rzygalam.

Stary 2015-05-15, 18:44   #4177
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jak ja ci zazdroszczę owieczka ze masz to za soba. Ja w pon ide do tego na 7 rano....
Myślę ze z waga dobije do 20 kilo oczywiscie wzbranam sie na maksa , ale wiem tez ze bede sie bardzo starac by to ładnie zrzucić mysle ze troche bedzie przy tym lez ale doprowadze siebie do porządku
Dokładnie tak, prawidłowe podejście
Skoro udało mi się zrzucić 17 kg własnego sadła to dam radę te parę kilo po ciąży.
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
odebralam zdjecia Wstawiam jedno moje ulubione z sesji plenerowej.
PIĘĘĘKNE! Śliczną sukienkę miałaś no i spory bunio
Cytat:
Weronika w moim brzuchu dzis wyjątkowo aktywna mała lobuziara <3
Poczekaj aż tą glukozę wypijesz

Cytat:
Potwierdzam teorię o żelkach, mój ponad 70letni tata ma zalecenie jeść żelki na stawy Oczywiście kilka a nie paczkę dziennie

Ja mam 170 cm zaczynałam z 63 kg, teraz mam pewnie z 73 ale oficjalne ważenie dopiero w poniedziałek.
Stary 2015-05-15, 18:47   #4178
oczarowana
Zadomowienie

truskawa w poście nr 4172 dopisałam coś o akupresurze dla Ciebie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No ja też mialami trochę mięśni ale się ulotnily

mięśnie ....wtf ?

dobra,mykam z forum,idę tłuste doopsko ruszyć co by mi mchem nie zarosło
deszcz przestał padać to psiaki trzeba odlać

Czas edycji: 2015-05-15 o 18:48
Stary 2015-05-15, 19:03   #4179
misiskuku
Zadomowienie

Jeju jeju moje dziecię reaguje na głos Tż
normalnie jak on się przewinie po pokoju i coś zacznie gadać (a mała jest offline) to od razu takie harce idą, że szok! ja rozumiem, że niski męski głos lepiej na nią działa ale jestem zazdrosna a Tż się ciszy jak małe dziecko i gada na mnie głupoty!
Stary 2015-05-15, 19:11   #4180
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
truskawa w poście nr 4172 dopisałam coś o akupresurze dla Ciebie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

mięśnie ....wtf ?

dobra,mykam z forum,idę tłuste doopsko ruszyć co by mi mchem nie zarosło
deszcz przestał padać to psiaki trzeba odlać
Dziękuje ;*

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Jeju jeju moje dziecię reaguje na głos Tż
normalnie jak on się przewinie po pokoju i coś zacznie gadać (a mała jest offline) to od razu takie harce idą, że szok! ja rozumiem, że niski męski głos lepiej na nią działa ale jestem zazdrosna a Tż się ciszy jak małe dziecko i gada na mnie głupoty!
U mnie również tak było
Chyba dzieci sobie wybieraja na kogo maja reagować.
Moja mama ma donośny glos i jak cos glosniej powie to czuje jak dziecko się boi.
Stary 2015-05-15, 19:13   #4181
meryy82
Zakorzenienie

hej.
pół dnia mnie nie ma i mam 5 stron do czytania
spróbuję nadrobić, ale dopadła mnie znowu senność, już jak wracałam do domu, to myślałam, że w autobusie zasnę, potem ledwo z psem wyszłam na spacer, dałam jej jeść i padłam. 5 godzin spania w tym 2 godziny po za zasięgiem.

I chyba dalej będę leżeć, bo znowu pojawił się brązowy śluz :/

dobra idę czytać co tam napisałyście
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:14   #4182
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

161 cm waga startowa 58 , waga obecna 71,5

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:17   #4183
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
161 cm waga startowa 58 , waga obecna 71,5
Zupełnie jak u mnie ja mam 168 i waga moja 73

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Chyba zjem te 350g zelek. Posmakowaly mi
Stary 2015-05-15, 19:17   #4184
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała tez ale ona zawsze taka aktywna

A co byś poleciła?

Odnosnie czego?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:20   #4185
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ale z nas tlusciochy

wymianki
Stary 2015-05-15, 19:23   #4186
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Jeśli zaaplikujesz sól do noska, a potem ściągniesz gruszką tylko tę wydzielinę, która jest bezpośrednio w nosie, to śluzówki nie wysuszysz. Oczywiście nie za często.Właśnie z tego głównie powodu nie lubię aspiratorów, choć nie tylko.

Jeden lubi banany, a drugi jak mu się nogi pocą(jak mawia mój ojciec). Moje dziecko nie lubi podróżować(chodzi tylko o samą drogę, bo lubi "zwiedzać" różne miejsca), prawdopodobnie dlatego,że nie lubi być ograniczana w żaden sposób, ale niezależnie od przyczyny nie doszukiwałabym się głębszych podtekstów, tam gdzie ich nie ma. Ludzie po prostu są różni, niezależnie od wieku. Ja zresztą też nie przepadam, bo po pierwsze ja akurat mam chorobę lokomocyjną(choć nie zawsze), a po drugie już po godzinie siedzenia zaczyna mnie boleć tyłek(a dokładnie kość ogonowa), więc co to za frajda?

To w ogole jaki sens? Jak juz musisz, to nie lepiej zakroplic i polozyc na brzuchu, zeby samo wyplynelo?
Ja znam wersje z ciastkami z kremem. Pytam, bo dziwne mi sie wydaje, zeby od zawsze taka reakcja byla. Choroba lokomocyjna moze miec postac utajona i dlatego ja bym sprawdzila, czy to nie to.
Stary 2015-05-15, 19:23   #4187
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No i smaka na zelki mi narobily malpy jedne. Normalnie bylby tel do misia pysia ze zelki potrzebne od zaraz, i miala bym za pol godzinki , a tu radz sobie sama samotna kobieto porzucona i taka biedna chlip chlip

wymianki
Stary 2015-05-15, 19:25   #4188
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
optymistka

A ja chyba umre na stawy kolanowe wtedy bo ja już majac 70kg odczuwałam nadbagaż w kolanach :/
z obecna waga 73kg wturlać się na 4 p. Bez zadycy i przystanków nie ma opcji.normalnie czuje się jak po kilku zawałach. ja mam 164 cm,startowałam z 65 kg,a teraz ważę 73kg.

---------- dopisano o 18:17 ---------- poprzedni post napisano o 18:14 ----------

a jaki masz wzrost i z jakiej wagi startowałaś ciążą i ile aktualnie ważysz?:d

dziewczyny wpisujcie z jaką waga startowałyscie i przy jakim wzroscie a ile teraz ważycie

163/55/62
Stary 2015-05-15, 19:31   #4189
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Odnosnie czego?

Odnosnie katarku.

A Ty spać nie możesz?

Cytat:
Ale z nas tlusciochy
A noooo....
Stary 2015-05-15, 19:37   #4190
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Odnosnie katarku.

A Ty spać nie możesz?

A noooo....

Ja spac moge, corka znow nie. Leze przy niej a ze zasnac u niej nie chce, to czytam
Jedyne co robilam, to zakraplalam wlasnym pokarmem i obracalam na brzuszek. Dopoki dziecko nie siedzi zalecane jest oklepywanie plecow, ale nigdy nie musialam tego robic. Sol morska jest tez fajna, ale za duzo zabawy z odkazaniem przy kazdym uzyciu. Katar to naturalna reakcja obronna nosa, w ten sposob oczyszcza sie z zanieczyszczen i drobnoustrojow. Gdyby wydzielina zmienila kolor na zielonkawy, to wtedy do lekarza i sluchac jego rad
Stary 2015-05-15, 19:40   #4191
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dobry po dwóch dniach przerwy

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Dziewczyny z Wrocławia i okolic jedziecie jutro na targi dla dzieci?

My jedziemy na pewno już się cieszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-15, 19:43   #4192
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To w ogole jaki sens? Jak juz musi, sz, to nie lepiej zakroplic i polozyc na brzuchu, zeby samo wyplynelo?
Ja znam wersje z ciastkami z kremem. Pytam, bo dziwne mi sie wydaje, zeby od zawsze taka reakcja byla. Choroba lokomocyjna moze miec postac utajona i dlatego ja bym sprawdzila, czy to nie to.
Moje dziecko nienawidziło kładzenia na brzuchu, więc opcja odpada. Wszystko co działa ma sens, nawet jeśli ktoś uważa inaczej. A ty dalej swoje drążysz
Nie ma choroby lokomocyjnej, po prostu nie lubi jeździć. Może to taka nowa choroba autofobia
Chyba się wybiorę do lekarza normalnie. Musisz się pogodzić meneq z faktem, że nie wszystko jest takie jakim Ty to widzisz.
Choć nie wiem, czy to możliwe. THE END.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-15 o 19:45
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:48   #4193
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Ale z nas tlusciochy
to Ja do Was dołączam

161 cm - 59,5 - obecnie - 70,3

moja Mama twierdzi, że i tak nie widać, wczoraj spotkałam znajomego, który się nie zorientował, że w ciąży jestem
Stary 2015-05-15, 19:49   #4194
Małgosia89
Zakorzenienie

Ja mam 161. Wazylam przed ciaza 48, a dzis weszlam na wage i mam 55 kg juz. Masakraaaaa A to moj brzuchalek w 22 tygodniu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431712188663.jpg (77,1 KB, 44 załadowań)

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-05-15 o 19:53
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:58   #4195
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja mam 161. Wazylam przed ciaza 48, a dzis weszlam na wage i mam 55 kg juz. Masakraaaaa A to moj brzuchalek w 22 tygodniu...
Spory brzuszek już masz ale i tak widać że szczuplinka z Ciebie
Stary 2015-05-15, 20:03   #4196
oczarowana
Zadomowienie

ZOBACZTA CO ZNALAZŁAM

http://babyswimmer.pl/index.php?opti...=86&Itemid=213

Dmuchany kołnierz do codziennej kąpieli noworodków, niemowląt i małych dzieci w warunkach domowych jest pierwszym produktem Baby Swimmer. Ten nowatorski projekt był pierwszym i do tej pory pozostaje najlepszym produktem tego typu.

Przed rozpoczęciem masowej produkcji i wprowadzeniem kołnierza do sprzedaży, przeszedł on badania pod kątem jakości i bezpieczeństwa stosowania i został zatwierdzony przez specjalistów medycznych (więcej informacji znajdziecie Państwo w zakładce Bezpieczeństwo). Kołnierz jest bardzo popularny i lubiany przez rodziców i dzieci za granicą.

Teraz marka Baby Swimmer obecna jest wreszcie także w Unii Europejskiej. Oferując ten nowy na naszym rynku produkt, chcielibyśmy zmienić kulturę kąpieli malutkich dzieci w domowych warunkach, co było także ideą przyświecającą założycielom Baby Swimmer.

Jest wiele powodów, dla których warto używać kołnierza Baby Swimmer do codziennej kąpieli. Jako rodzice maluchów, które wystąpiły w roli pierwszych recenzentów i testerów tego kołnierza, możemy zaświadczyć, że od kiedy kąpiemy swoje dzieci z kołnierzem Baby Swimmer:

nie słyszeliśmy ich płaczu podczas kąpieli (głośne protesty zdarzały się jedynie podczas prób jej przerwania);
maluchy zasypiają szybko i bez problemów, bo po takiej aktywnej kąpieli są głodne i śpiące;
zauważamy efekty codziennych treningów w wodzie (ciałko robi się bardziej twarde i sprężyste);
mycie głowy to czysta przyjemność- ręką, gąbką, myjką, z szamponem lub bez szamponu, ze spłukiwaniem- co tylko sobie Państwo życzą. I to wszystko bez jednej łezki;
wodny masaż całego ciałka, a w szczególności brzuszka, pozwala zapobiegać kolkom;
sami także możemy się zrelaksować podczas wieczornych kąpieli, ponieważ nie musimy podtrzymywać dziecka w niewygodnej pozycji, a nasze plecy mogą odpocząć.

Filmik https://www.youtube.com/watch?v=0hnPhMjCF-w
zobaczcie cały!

37 zł nie majątek i można nie mieć wanienki.
Muszę go kupić mam nadzieję,że moja mała wodę pokocha jak mamusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babyswimmer1.jpg (27,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babyswimmer2.jpg (14,3 KB, 3 załadowań)
Stary 2015-05-15, 20:10   #4197
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
ZOBACZTA CO ZNALAZŁAM

http://babyswimmer.pl/index.php?opti...=86&Itemid=213

Dmuchany kołnierz do codziennej kąpieli noworodków, niemowląt i małych dzieci w warunkach domowych jest pierwszym produktem Baby Swimmer. Ten nowatorski projekt był pierwszym i do tej pory pozostaje najlepszym produktem tego typu.

Przed rozpoczęciem masowej produkcji i wprowadzeniem kołnierza do sprzedaży, przeszedł on badania pod kątem jakości i bezpieczeństwa stosowania i został zatwierdzony przez specjalistów medycznych (więcej informacji znajdziecie Państwo w zakładce Bezpieczeństwo). Kołnierz jest bardzo popularny i lubiany przez rodziców i dzieci za granicą.

Teraz marka Baby Swimmer obecna jest wreszcie także w Unii Europejskiej. Oferując ten nowy na naszym rynku produkt, chcielibyśmy zmienić kulturę kąpieli malutkich dzieci w domowych warunkach, co było także ideą przyświecającą założycielom Baby Swimmer.

Jest wiele powodów, dla których warto używać kołnierza Baby Swimmer do codziennej kąpieli. Jako rodzice maluchów, które wystąpiły w roli pierwszych recenzentów i testerów tego kołnierza, możemy zaświadczyć, że od kiedy kąpiemy swoje dzieci z kołnierzem Baby Swimmer:

nie słyszeliśmy ich płaczu podczas kąpieli (głośne protesty zdarzały się jedynie podczas prób jej przerwania);
maluchy zasypiają szybko i bez problemów, bo po takiej aktywnej kąpieli są głodne i śpiące;
zauważamy efekty codziennych treningów w wodzie (ciałko robi się bardziej twarde i sprężyste);
mycie głowy to czysta przyjemność- ręką, gąbką, myjką, z szamponem lub bez szamponu, ze spłukiwaniem- co tylko sobie Państwo życzą. I to wszystko bez jednej łezki;
wodny masaż całego ciałka, a w szczególności brzuszka, pozwala zapobiegać kolkom;
sami także możemy się zrelaksować podczas wieczornych kąpieli, ponieważ nie musimy podtrzymywać dziecka w niewygodnej pozycji, a nasze plecy mogą odpocząć.

Filmik https://www.youtube.com/watch?v=0hnPhMjCF-w
zobaczcie cały!

37 zł nie majątek i można nie mieć wanienki.
Muszę go kupić mam nadzieję,że moja mała wodę pokocha jak mamusia
Fajny patent. Ale sądzę, że ciężko takiemu dziecku założyć taki kołnierz.

Ale mnie spuszyło po tych zelkach.
Stary 2015-05-15, 20:16   #4198
oczarowana
Zadomowienie

Małgosia89 okrąglusi już

truskafffka91 baby swimmer łatwiutko się maluszkowi zakłada

A to z cyklu Good bye Bożeno & Good bye my feet

loadinggggggggggggg...... ......please wait
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150515_190847.jpg (227,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150515_190404.jpg (53,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150515_190448.jpg (61,4 KB, 19 załadowań)

Czas edycji: 2015-05-15 o 22:11
Stary 2015-05-15, 20:18   #4199
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj

zakupiłam pampersy w tesco promocja 148 rozm 2 za 80 zł. Były ciuszki w promocji fajne komplety body z półśpiochy i czapeczka i silniaczek za 30zl. Ale co tego jak rozmaor tylko 44 i 50 ; ( odebralam zdjecia Wstawiam jedno moje ulubione z sesji plenerowej.
Piękne

Cytat:
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=614de7

Według tej strony wazę prawidlowo w ciąży (w tym tygodniu) ciekawe jak będzie pozniej.
Ja według tego mam za mało o 1,8 kg od minimalnej - mam tylko nadzieję, że nie dojdę do 70 kg

Ja startowałam z 60,5 -61 kg teraz w 25 tygodniu mam 64 kg, a mam 170 cm wzrostu.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 20:18   #4200
dirtyblack
Raczkowanie

160cm, przed ciaza wazylam 51kg, teraz prawie 56kg. Nie dalej jak wczoraj znalazlam kalkulator dla mnie, tzn. z opcja ciazy blizniaczej. Wyszlo, ze przytylam za malo, ale i tak poplakalam sie, ze jestem gruba bo mam duzy brzuch.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości