|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
O widzisz... Nawet nie wiedziałam mój TŻ często mnie masuje. Najczęściej w sobotę po kąpieli.Cytat:
na dłoniach tez są punkty odpowiedzialne za różne narządy. Żelki miski? Oooo.... Na początku ciąży miałam ochotę. I rzeczywiście pomagają? Muszę spróbować... Te orginalne, czyli niemieckie? ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
i startowalam z 60kg ( po świętach). Normalna moja waga to 58kg. Teraz mam.... 10kg wiecej.
|
|||
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tylko Haribo-MIsie ZŁote-żadne inne żelki haribowe i innych firm (tak zalecał któryś z tych panów od medycyny niekonwencjonalnej). Co do punktów z akupresury to na twarzy też je znajdziesz A masaż twarzy i otwieranie-rozluznianie ust wspomaga rozluźnianie się szyjki macicy i łatwiejszy poród. Zamierzam to na sobie sprawdzić![]() MIędzy palcami rąk-kciukiem a wskazujacym,w tym zagłębieniu,gdzie masz kawałek luźnej skórki(bliżej kciuka) jest punkt,który uciskając mocno zdejmuje z ciebie ból miesiaczkowy i prawdopodobnie podczas porodu tez tak działa-zmniejszajac ból. Podczas MOICH HARDKOROWO BOLESNYCH miesiaczek testowałąm i DZIAŁA! I nie brałam tabsów p/bólowych. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-15 o 18:44 |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Moja normalna to 64kg ale przytyłam 4kg w trakcie stymulacji do IVF. Także ja sie nie martwię absolutnie tym ze przytyłam tylko 1kg
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Haribo jest niemiecke (przynajmniej tu jest na opakowaniu tak napisane). Ide zaraz po żelki. One są pakowane w dużej paczce i w tej paczce są mniejsze paczuszki? W Polsce nie zwracałam uwagę na żelki i do tego Haribo. |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynałam z 60,5-61 a teraz mam 69
W międzyczasie zeszłam do 59.2 jak rzygalam.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro udało mi się zrzucić 17 kg własnego sadła to dam radę te parę kilo po ciąży. PIĘĘĘKNE! Śliczną sukienkę miałaś no i spory bunio ![]() Poczekaj aż tą glukozę wypijesz ![]() Cytat:
Oczywiście kilka a nie paczkę dziennie ![]() Ja mam 170 cm zaczynałam z 63 kg, teraz mam pewnie z 73 ale oficjalne ważenie dopiero w poniedziałek. |
||
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
truskawa w poście nr 4172 dopisałam coś o akupresurze dla Ciebie
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
dobra,mykam z forum,idę tłuste doopsko ruszyć co by mi mchem nie zarosło ![]() deszcz przestał padać to psiaki trzeba odlać
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-15 o 18:48 |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Jeju jeju moje dziecię reaguje na głos Tż
normalnie jak on się przewinie po pokoju i coś zacznie gadać (a mała jest offline) to od razu takie harce idą, że szok! ja rozumiem, że niski męski głos lepiej na nią działa ale jestem zazdrosna a Tż się ciszy jak małe dziecko i gada na mnie głupoty!
|
#4180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Chyba dzieci sobie wybieraja na kogo maja reagować. Moja mama ma donośny glos i jak cos glosniej powie to czuje jak dziecko się boi. |
||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
pół dnia mnie nie ma i mam 5 stron do czytania spróbuję nadrobić, ale dopadła mnie znowu senność, już jak wracałam do domu, to myślałam, że w autobusie zasnę, potem ledwo z psem wyszłam na spacer, dałam jej jeść i padłam. 5 godzin spania w tym 2 godziny po za zasięgiem. I chyba dalej będę leżeć, bo znowu pojawił się brązowy śluz :/ dobra idę czytać co tam napisałyście |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
161 cm waga startowa 58 , waga obecna 71,5
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z nas tlusciochy
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w ogole jaki sens? Jak juz musisz, to nie lepiej zakroplic i polozyc na brzuchu, zeby samo wyplynelo? Ja znam wersje z ciastkami z kremem. Pytam, bo dziwne mi sie wydaje, zeby od zawsze taka reakcja byla. Choroba lokomocyjna moze miec postac utajona i dlatego ja bym sprawdzila, czy to nie to. |
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
No i smaka na zelki mi narobily malpy jedne. Normalnie bylby tel do misia pysia ze zelki potrzebne od zaraz, i miala bym za pol godzinki , a tu radz sobie sama samotna kobieto porzucona i taka biedna chlip chlip
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
163/55/62 |
|
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spac moge, corka znow nie. Leze przy niej a ze zasnac u niej nie chce, to czytam Jedyne co robilam, to zakraplalam wlasnym pokarmem i obracalam na brzuszek. Dopoki dziecko nie siedzi zalecane jest oklepywanie plecow, ale nigdy nie musialam tego robic. Sol morska jest tez fajna, ale za duzo zabawy z odkazaniem przy kazdym uzyciu. Katar to naturalna reakcja obronna nosa, w ten sposob oczyszcza sie z zanieczyszczen i drobnoustrojow. Gdyby wydzielina zmienila kolor na zielonkawy, to wtedy do lekarza i sluchac jego rad |
|
|
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My jedziemy na pewno już się cieszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma choroby lokomocyjnej, po prostu nie lubi jeździć. Może to taka nowa choroba autofobia Chyba się wybiorę do lekarza normalnie. Musisz się pogodzić meneq z faktem, że nie wszystko jest takie jakim Ty to widzisz. Choć nie wiem, czy to możliwe. THE END. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-15 o 19:45 |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
to Ja do Was dołączam
161 cm - 59,5 - obecnie - 70,3 moja Mama twierdzi, że i tak nie widać, wczoraj spotkałam znajomego, który się nie zorientował, że w ciąży jestem
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 161. Wazylam przed ciaza 48, a dzis weszlam na wage i mam 55 kg juz. Masakraaaaa
A to moj brzuchalek w 22 tygodniu...
Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2015-05-15 o 19:53 |
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
ZOBACZTA CO ZNALAZŁAM
![]() http://babyswimmer.pl/index.php?opti...=86&Itemid=213 Dmuchany kołnierz do codziennej kąpieli noworodków, niemowląt i małych dzieci w warunkach domowych jest pierwszym produktem Baby Swimmer. Ten nowatorski projekt był pierwszym i do tej pory pozostaje najlepszym produktem tego typu. Przed rozpoczęciem masowej produkcji i wprowadzeniem kołnierza do sprzedaży, przeszedł on badania pod kątem jakości i bezpieczeństwa stosowania i został zatwierdzony przez specjalistów medycznych (więcej informacji znajdziecie Państwo w zakładce Bezpieczeństwo). Kołnierz jest bardzo popularny i lubiany przez rodziców i dzieci za granicą. Teraz marka Baby Swimmer obecna jest wreszcie także w Unii Europejskiej. Oferując ten nowy na naszym rynku produkt, chcielibyśmy zmienić kulturę kąpieli malutkich dzieci w domowych warunkach, co było także ideą przyświecającą założycielom Baby Swimmer. Jest wiele powodów, dla których warto używać kołnierza Baby Swimmer do codziennej kąpieli. Jako rodzice maluchów, które wystąpiły w roli pierwszych recenzentów i testerów tego kołnierza, możemy zaświadczyć, że od kiedy kąpiemy swoje dzieci z kołnierzem Baby Swimmer: nie słyszeliśmy ich płaczu podczas kąpieli (głośne protesty zdarzały się jedynie podczas prób jej przerwania); maluchy zasypiają szybko i bez problemów, bo po takiej aktywnej kąpieli są głodne i śpiące; zauważamy efekty codziennych treningów w wodzie (ciałko robi się bardziej twarde i sprężyste); mycie głowy to czysta przyjemność- ręką, gąbką, myjką, z szamponem lub bez szamponu, ze spłukiwaniem- co tylko sobie Państwo życzą. I to wszystko bez jednej łezki; wodny masaż całego ciałka, a w szczególności brzuszka, pozwala zapobiegać kolkom; sami także możemy się zrelaksować podczas wieczornych kąpieli, ponieważ nie musimy podtrzymywać dziecka w niewygodnej pozycji, a nasze plecy mogą odpocząć. Filmik https://www.youtube.com/watch?v=0hnPhMjCF-w zobaczcie cały! 37 zł nie majątek i można nie mieć wanienki. Muszę go kupić mam nadzieję,że moja mała wodę pokocha jak mamusia |
|
|
|
#4197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie spuszyło po tych zelkach. |
|
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia89 okrąglusi już
![]() truskafffka91 baby swimmer łatwiutko się maluszkowi zakłada ![]() A to z cyklu Good bye Bożeno & Good bye my feet loadinggggggggggggg...... ......please wait Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-15 o 22:11 |
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja startowałam z 60,5 -61 kg teraz w 25 tygodniu mam 64 kg, a mam 170 cm wzrostu.
|
|
|
#4200 |
|
Raczkowanie
|
160cm, przed ciaza wazylam 51kg, teraz prawie 56kg. Nie dalej jak wczoraj znalazlam kalkulator dla mnie, tzn. z opcja ciazy blizniaczej. Wyszlo, ze przytylam za malo, ale i tak poplakalam sie, ze jestem gruba bo mam duzy brzuch.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

mój TŻ często mnie masuje. Najczęściej w sobotę po kąpieli.
Nie jeden poleciłby mi galaretki żelatynowe ale ja nie lubię ich od dziecka,nawet misków haribo mój ukłądpokarmowy nie toleruje (w oryginalnych jest bdb jakości żelatyna i juz nie pamiętam który z panów od medycyny niekonwencjonalnej je zalecał przy problemach ze stawami-czy MIchał Tombak czy Józef Słonecki).MOja mama lat 69 od kilku lat je kazdego dnia 4-6 haribo miśków i pozbyłą się skrzypiących i bolących stawów kolanowych

) dużo masy mięśniowej-co roku sobie pomiary robię od lat, bo jak pisałam trenowałam od lat a ostatnie dwa lata -machanie 8kg kettlem,cieżary i dużo roweru
W międzyczasie zeszłam do 59.2 jak rzygalam.