izotek - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 19:18   #4201
sysunia222
Raczkowanie

Dot.: izotek

Saphire_Blue na Twoim miejscu to ja bym makijażu w ogóle nie nakładała, jest dobrze bez
sysunia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 19:32   #4202
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sysunia222 Pokaż wiadomość
Saphire_Blue na Twoim miejscu to ja bym makijażu w ogóle nie nakładała, jest dobrze bez
Moja skóra w zasadzie dobrze znosi makijaż, no i dopóki będzie jeszcze występował rumień wolę coś mieć na twarzy. Ale jak wychodzę tylko z psem np. albo na moment do sklepu i wiem że nigdzie więcej nie będę, to idę sobie bez niczego na twarzy.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 20:48   #4203
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Moja skóra w zasadzie dobrze znosi makijaż, no i dopóki będzie jeszcze występował rumień wolę coś mieć na twarzy. Ale jak wychodzę tylko z psem np. albo na moment do sklepu i wiem że nigdzie więcej nie będę, to idę sobie bez niczego na twarzy.
Ale przeciez na zdjęciach jest super. Ten rumien taki widoczny?
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 00:37   #4204
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Ale przeciez na zdjęciach jest super. Ten rumien taki widoczny?
W normalnych warunkach jest ok. Ale w jakiejkolwiek galerii handlowej, kinie itp. Wywala mi po jakimś czasie czerwone plamy.

Kurczę teraz mam stresa. Zmywałam niedawno twarz i wyskoczył mi jakiś skurczybyk na linii kości policzkowej. Fakt, zaraz mam dostać okres i teraz nie wiem czy mam małą paranoję czy coś, tak jakoś się przyzwyczaiłam że przy Izo skóra była chroniona, a teraz trzeba na wszystko znowu uważać.
Stary 2015-05-16, 03:06   #4205
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Na ogół osoby, które mają trądzik mają cerę tłustą i nadprodukcję łoju, więc pory się tak bardzo otwierają i już są. Izotek wpływa na gruczoły łojowe i może nieco zwęzić pory ale nie całkowicie - ja raczej nigdy gładziutkiej buźki w tych miejscach mieć nie będę. Cała reszta cery jest ładna - tzn. tam gdzie nie mam porów, blizn, naczynek. Na to mogą ponoć pomóc zabiegi. Nie zrozum mnie źle - Izo to jest duży sukces i z kuracji jestem bardzo zadowolona, ale jak spojrzę pod światło to niestety moja skóra równiutkiej faktury nie ma.
Zgadzam się i również czekam na wizyty u jakiejś dobrej kosmetyczki jesienią..Tak więc gdy trafisz na zabieg, który pomoże wyrównać skórę, to podziel się proszę odkryciem U mnie cera jest mniej nierówna jeśli chodzi o te pory i fakturę, jednak mam bardziej widoczne ciemne przebarwienia..tak więc i tak źle i tak niedobrze
Twoja buzia wygląda bardzo ładnie po kuracji, bardzo duża zmiana
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 14:26   #4206
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Chyba czas podzielić się moją historią. Trądzik mam odkąd pamiętam od 12 roku życia. Najpierw czoło, później policzki, a na końcu cała twarz. Moim problemem były/są zaskórniki zamknięte. Niektóre z nich zamieniały się w wypryski ropne. Żadne kuracje nie pomagały- retinoidy zewnętrzne, nadtlenek benzoilu, kwasy itd., nie przynosiły skutków. W końcu zdecydowałam się na izotretynoinę. Efekty są baaaardzo widoczne na żywo, na zdjęciach nie tak bardzo, ale wina tego, że robiłam zdjęcia telefonem gdyż nie posiadam aparatu

Przebarwienia są wynikiem stosowania brevoxylu(nadtlenku benzoilu) jakieś 3-4 lata temu także uważajcie co stosujecie Mam nadzieję, że skóra się zregeneruje i po roku- dwóch nie będą już widoczne. Oczywiście bez make upu nigdzie nie wychodzę bo mi wstyd nawet na jakąś głupią plażę muszę się malować
Jeśli chodzi o blizny(wgłębienia)- błędy młodości. Uważajcie do jakich kosmetyczek chodzicie. Mi robiąc manualne oczyszczanie, kosmetyczka nakłuwała zaskórniki igłą i przez to mam całą twarz w zagłębieniach.

Pierwsze cztery zdjęcia sprzed kuracji w makijażu, reszta w trakcie kuracji(zostały mi jeszcze niecałe 2 opakowaniax 60 tabletek po 20mg). Zdjęcia zrobione dzisiaj bez make up'u
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (75,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (94,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (82,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (95,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (71,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (90,0 KB, 52 załadowań)

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 17:52   #4207
Margoza
Raczkowanie

Saphire_Blue ja też uważam, że efekt końcowy super! Też mam w sumie dużo porów, ale jakoś mi one tak bardzo nie przeszkadzają. Póki co to mam jeszcze sporo pryszczy:/ W ogóle ja to nie wiem czy to normalne...biorę izo 2,5 miesiąca, a cały czas nowości wywala. Są miejsca gdzie skóra się fajnie wygładziła i oczyściła, ale w okolicach żuchwy bez zmian i ciągle coś wyskakuje...wiem, że nawet nie jestem w połowie, ale trochę mnie to dołuje, bo po takim czasie już niektórzy mają gładkie cery. Boję się, że mam jakiś trądzik hormonalny na który izo nie pomoże, a w sumie badań hormonów przed kuracją nie robiłam:/
Jedyne co mi się zaczyna podobać, to że bardzo mi urosły rzęsy Całkiem fajny skutek uboczny
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 18:00   #4208
kalinolistek
Zakorzenienie

Margoza... Doczytalam sobie w myslach, ze urosly Ci... Piersi.

Moj 3 tygodniowy wysyp chyba minal. zaskorniki na brodzie zniknely i gdy napinam skore to wreszcie czuje i widze ze jest gladka jeszcze tylko czekam na policzki.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 18:06   #4209
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Margoza... Doczytalam sobie w myslach, ze urosly Ci... Piersi.

Moj 3 tygodniowy wysyp chyba minal. zaskorniki na brodzie zniknely i gdy napinam skore to wreszcie czuje i widze ze jest gladka jeszcze tylko czekam na policzki.
Hahaha no powiem Ci, że też by się przydało, bo szału to nie ma
Stary 2015-05-16, 20:03   #4210
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Wyobrażacie sobie, ile osob, nawet bez trądziku brałoby izo tylko dla cycków?
Stary 2015-05-16, 23:57   #4211
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Saphire_Blue ja też uważam, że efekt końcowy super! Też mam w sumie dużo porów, ale jakoś mi one tak bardzo nie przeszkadzają. Póki co to mam jeszcze sporo pryszczy:/ W ogóle ja to nie wiem czy to normalne...biorę izo 2,5 miesiąca, a cały czas nowości wywala. Są miejsca gdzie skóra się fajnie wygładziła i oczyściła, ale w okolicach żuchwy bez zmian i ciągle coś wyskakuje...wiem, że nawet nie jestem w połowie, ale trochę mnie to dołuje, bo po takim czasie już niektórzy mają gładkie cery. Boję się, że mam jakiś trądzik hormonalny na który izo nie pomoże, a w sumie badań hormonów przed kuracją nie robiłam:/
Jedyne co mi się zaczyna podobać, to że bardzo mi urosły rzęsy Całkiem fajny skutek uboczny
Mi też wysypało najbardziej żuchwę i tam najdłużej się trzymało. Musisz uzbroić się w cierpliwość.
Cytat:
Wyobrażacie sobie, ile osob, nawet bez trądziku brałoby izo tylko dla cycków?
Cytat:
Hehe nie musiałyby pod skalpel iść. Ja tam bym nie chciała takiego skutku ubocznego. Noszę 65D i jestem zadowolona, zwłaszcza przy takiej wadze 😝 jakby mi się powiększyły to bym się chyba garba dorobiła bo by mnie ciagnely w dół :P
Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
Chyba czas podzielić się moją historią. Trądzik mam odkąd pamiętam od 12 roku życia. Najpierw czoło, później policzki, a na końcu cała twarz. Moim problemem były/są zaskórniki zamknięte. Niektóre z nich zamieniały się w wypryski ropne. Żadne kuracje nie pomagały- retinoidy zewnętrzne, nadtlenek benzoilu, kwasy itd., nie przynosiły skutków. W końcu zdecydowałam się na izotretynoinę. Efekty są baaaardzo widoczne na żywo, na zdjęciach nie tak bardzo, ale wina tego, że robiłam zdjęcia telefonem gdyż nie posiadam aparatu

Przebarwienia są wynikiem stosowania brevoxylu(nadtlenku benzoilu) jakieś 3-4 lata temu także uważajcie co stosujecie Mam nadzieję, że skóra się zregeneruje i po roku- dwóch nie będą już widoczne. Oczywiście bez make upu nigdzie nie wychodzę bo mi wstyd nawet na jakąś głupią plażę muszę się malować
Jeśli chodzi o blizny(wgłębienia)- błędy młodości. Uważajcie do jakich kosmetyczek chodzicie. Mi robiąc manualne oczyszczanie, kosmetyczka nakłuwała zaskórniki igłą i przez to mam całą twarz w zagłębieniach.

Pierwsze cztery zdjęcia sprzed kuracji w makijażu, reszta w trakcie kuracji(zostały mi jeszcze niecałe 2 opakowaniax 60 tabletek po 20mg). Zdjęcia zrobione dzisiaj bez make up'u
Powiem Ci, że nie do końca dziurki są przez "błędy młodości". Latami wmawiano mi że to dlatego że wyciskałam coś na twarzy itp. Albo przez to że miałam nakłuwane igłą. Ale to nie do końca tak jest. Duży wpływ na to ma skłonność do bliznowacenia. Zrozumiałam po latach, że nawet jak nie ruszymy skóry to jakieś paskudztwo będzie długo się goiło i zostawi bliznę bo tak niektórych skóra ma. Tak samo inni są bardziej podatni na przebarwienia. Znam osoby co mimo notorycznego ruszania twarzy i wyciskania, drapania co najwyżej roznoszą sobie infekcję ale jak miejsce się zagoi to ładnie i skóra gładziutka. I aż szlag człowieka trafia.
Stary 2015-05-17, 16:57   #4212
lisnov
Zakorzenienie

Pomoocyyyyyy
Mam ranę na ręce. Zrobiłam na noc opatrunek z maścią. Rano odrywam plastry, najpierw powoli a te końcowe paski szybko. Razem z plastrem zlazł mi naskórek. Boli jak cholera. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Nawet podczas brania izo normalnie używam tych plastrów.
Stary 2015-05-17, 18:33   #4213
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Pomoocyyyyyy
Mam ranę na ręce. Zrobiłam na noc opatrunek z maścią. Rano odrywam plastry, najpierw powoli a te końcowe paski szybko. Razem z plastrem zlazł mi naskórek. Boli jak cholera. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Nawet podczas brania izo normalnie używam tych plastrów.
No niestety teraz skóra jest podatna na wszelkie urazy, otarcia i uszkodzenia...A może nie zaklejaj tego. Rany jeśli nie są duże lepiej się leczą jeżeli nie są zaklejone. Tym bardziej, że przy izo może to trochę potrwać...
Stary 2015-05-17, 21:00   #4214
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety teraz skóra jest podatna na wszelkie urazy, otarcia i uszkodzenia...A może nie zaklejaj tego. Rany jeśli nie są duże lepiej się leczą jeżeli nie są zaklejone. Tym bardziej, że przy izo może to trochę potrwać...
Ale żeby plaster naklejony na normalną, niby zdrową skórę zerwał mi naskórek? A takie opatrunki to też trochę mój sposób, żebym się nie drapała. Do tego złapał mnie przedwczoraj atak świądu i mam na całej ręce podrapania - do krwi. To chyba najgorszy skutek izo mój. Ale na twarzy jest ok - mogę ją drapać, Ręce to tragedia. Muszę kupić rękawiczki i zagoić to wszystko bo wyglądam okropnie
Stary 2015-05-18, 09:13   #4215
iwonaw90
Przyczajenie

Cytat:
Podsumowując miesiąc po kuracji:
- usta wróciły do normy i smaruję je raczej z przyzwyczajenia
- mniejsze zaczerwienienie skóry
- ustały bóle mięśni
- nie ma suchych skórek
- nie ma żadnych zaskórników, wyprysków itp.
- wypadanie włosów w normie
Minusy:
- oczy nadal trochę przesuszone
- nosek i okolice po paru godzinach lekko się świecą
- skóra głowy, czyli włosy szybciej się przetłuszczają
- pory i blizny zostały i są widoczne i to mi najbardziej obecnie przeszkadza ;/

No niestety tak się dzieje, bo oczka też się suszą. Ja przed kompem w pracy 12h i jeszcze później albo pomiędzy dniami w domu też. Można tylko oczy nawilżać,, bo co innego zrobić?

Badań hormonów nie zrobi się na nfz, będą niestety dodatkowo płatne, co nie zmienia faktu, że warto bo faktycznie można ustalić co innego przy okazji. A co do anty, to miałaś widzę farta. Mnie lekarz też zapisywał takie co to miały pomóc ale nigdy mi buzi nie oczyściło na tyle, bym bez makijażu mogła wyjść. Przyznaję jedynie że wpływały na plecki.

Z Barwą bym uważała, bo niestety wysusza ;/ Mnie suszyła jeszcze przed Izo, więc strach pomyśleć co by było w trakcie.

Ja się zaskórników pozbyłam, ale rozszerzone pory i wklęsłe blizny to moja zmora. Jak dajesz sobie z tym radę?
Jeśli chodzi o rozszerzone pory, to probowałam naprawde wielu rzeczy...ale tak naprawde nic mi nie pomogło, przedewszystkim staram sie nie dopuszczac do tego zeby te pory sie nie zatkały...u mnie to wyglada tak: małe dziurki na policzkach. Teraz zbieram pieniadze na laser CO2, pokladam w tym moje nadzieje rozmaiwalam z dermatologiem i mowil, ze dwa zabiegi powinny wystarczec, bo naszzcescie te moje pory i blizny nie sa jakies bardzo duze.
Stary 2015-05-18, 18:34   #4216
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonaw90 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o rozszerzone pory, to probowałam naprawde wielu rzeczy...ale tak naprawde nic mi nie pomogło, przedewszystkim staram sie nie dopuszczac do tego zeby te pory sie nie zatkały...u mnie to wyglada tak: małe dziurki na policzkach. Teraz zbieram pieniadze na laser CO2, pokladam w tym moje nadzieje rozmaiwalam z dermatologiem i mowil, ze dwa zabiegi powinny wystarczec, bo naszzcescie te moje pory i blizny nie sa jakies bardzo duze.
ile takie cos by kosztowalo?
co tu tak jakoś cicho...
Stary 2015-05-18, 21:58   #4217
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam jeszcze rozszerzone naczynka i rodzaj skóry dla którego ponoć ten laser nie jest wskazany właśnie ;/ a że to duży koszt to wolę to porządnie przemyśleć. Teraz szukam jakiejś dobrej makijażystki na swój ślub co by potrafiła mi zrobić porządny makijaż na te blizny i pory, żeby chociaż w ten jeden dzień wszystko wyglądało tak absolutnie pięknie.
Stary 2015-05-19, 01:57   #4218
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam o fraxelu tylko, że po nim człowiek nie bardzo nadaje się do pokazywania poza domem przez jakiś czas. A ten CO2 także taki inwazyjny?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 08:57   #4219
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja myślałam o fraxelu tylko, że po nim człowiek nie bardzo nadaje się do pokazywania poza domem przez jakiś czas. A ten CO2 także taki inwazyjny?
A to nie to samo?
Stary 2015-05-19, 09:49   #4220
Agatha2003
Raczkowanie

Jestem po wizycie, derm przeliczyła dawkę, pow że jest ok (200 mg/kg), sprawdziła twarz i pow że na tym kończymy przepisała mi differin z żelu, mam smarować twarz wieczorem przez ok. miesiąc. Dała mi także próbki kremów- mam wytestować który lepiej odpowiada skórze (Bioderma Sebium Global, Avene Cleanance Expert). Mówiła żeby przemywać twarz żelem Physiogel lub Cetaphil- mówiłam jej że używam Facelle- pow że to nie jest dobry pomysł, bo jest inne PH. Wspomniała też o ciąży, żeby uważać jeszcze przez najbliższy miesiąc.
Ogólnie jestem zadowolona, przyznałam się jej że jakieś 1,5 tyg temu wycisnęłam znowu resztki kaszki, nic nie narzekała, bo w sumie żadnych dziurek czy blizn nie ma
Ze skutków ubocznych to suchość ust już ustępuje (brałam do 6 maja, potem przerwa do niedzieli, następnie co drugi dzień, w niedziele była ostatnia kaps), skóra nadal się prosi o nawilżanie, kupiłam sobie znowu olejek arganowy, myśle że sobie poradzi. Włosy jak wypadały tak lecą nadal, biore biotebal od początku maja, olej lniany, staram się codziennie wypić pokrzywe (derm pow że jedna szklanka na dzień, wiecej nie).
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 10:47   #4221
sysunia222
Raczkowanie

Dziewczyny a stosowała któraś przy kuracjach antytrądzikowych oczyszczający krem łagodzący avene cleanance hydra? Dostałam próbki od dermatologa ale jestem sceptyczna do takich rzeczy. Szare mydełko wg mnie najlepiej oczyszcza.
sysunia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 11:20   #4222
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sysunia222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a stosowała któraś przy kuracjach antytrądzikowych oczyszczający krem łagodzący avene cleanance hydra? Dostałam próbki od dermatologa ale jestem sceptyczna do takich rzeczy. Szare mydełko wg mnie najlepiej oczyszcza.
Dostałam też taką próbke razem z żelem do mycia w aptece razem z aknenorminem (chociaż raz coś dostałam razem z lekiem). Wg mnie jest ok spróbować możesz, zreszta to tylko 5 ml, więc myśle że nie zaszkodzisz skórze

Edytowane przez Agatha2003
Czas edycji: 2015-05-19 o 11:23
Stary 2015-05-19, 14:27   #4223
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, derm przeliczyła dawkę, pow że jest ok (200 mg/kg), sprawdziła twarz i pow że na tym kończymy przepisała mi differin z żelu, mam smarować twarz wieczorem przez ok. miesiąc. Dała mi także próbki kremów- mam wytestować który lepiej odpowiada skórze (Bioderma Sebium Global, Avene Cleanance Expert). Mówiła żeby przemywać twarz żelem Physiogel lub Cetaphil- mówiłam jej że używam Facelle- pow że to nie jest dobry pomysł, bo jest inne PH. Wspomniała też o ciąży, żeby uważać jeszcze przez najbliższy miesiąc.
Ogólnie jestem zadowolona, przyznałam się jej że jakieś 1,5 tyg temu wycisnęłam znowu resztki kaszki, nic nie narzekała, bo w sumie żadnych dziurek czy blizn nie ma
Ze skutków ubocznych to suchość ust już ustępuje (brałam do 6 maja, potem przerwa do niedzieli, następnie co drugi dzień, w niedziele była ostatnia kaps), skóra nadal się prosi o nawilżanie, kupiłam sobie znowu olejek arganowy, myśle że sobie poradzi. Włosy jak wypadały tak lecą nadal, biore biotebal od początku maja, olej lniany, staram się codziennie wypić pokrzywe (derm pow że jedna szklanka na dzień, wiecej nie).
No to gratulację! Dobrze, że piszesz o tej pokrzywie, bo ja akurat często pije...jak widać za często...może nie codziennie, ale są dni, że potrafię z 3 kubki wypić...
Stary 2015-05-19, 15:05   #4224
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Wspomniała też o ciąży, żeby uważać jeszcze przez najbliższy miesiąc.
Według mnie lepiej trochę dłużej uważać
I gratulacje - przyjęłaś chyba największą dawkę z wszystkich obecnych na tym wątku
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 15:14   #4225
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
No to gratulację! Dobrze, że piszesz o tej pokrzywie, bo ja akurat często pije...jak widać za często...może nie codziennie, ale są dni, że potrafię z 3 kubki wypić...
Chyba jej chodziło o wit A w pokrzywie, już i tak dość tej witaminy mam " w sobie". Jak dla mnie to smaczna ona nie jest, ale pije, bo czego sie nie robi dla ogólnego oczyszczenia czy dla włosów

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Według mnie lepiej trochę dłużej uważać
I gratulacje - przyjęłaś chyba największą dawkę z wszystkich obecnych na tym wątku
W przyszłym roku, w wrześniu biore ślub to chyba tyle odczekać już można, co myślisz? Masz praktyki na ginekologii to myśle, że jesteś troche w tym temacie oczytana.
Noo fakt, ktoś chyba miał 170, ale 200 mg to już serio końska dawka :P mam nadzieje, że ten differin to dobra decyzja dermatolog.

Edytowane przez Agatha2003
Czas edycji: 2015-05-19 o 15:16
Stary 2015-05-19, 15:34   #4226
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
W przyszłym roku, w wrześniu biore ślub to chyba tyle odczekać już można, co myślisz? Masz praktyki na ginekologii to myśle, że jesteś troche w tym temacie oczytana.
Noo fakt, ktoś chyba miał 170, ale 200 mg to już serio końska dawka :P mam nadzieje, że ten differin to dobra decyzja dermatolog.
Ba, za niecałe dwa miesiące będę oficjalnie położną, więc myślę że nawet bardzo oczytana Różni lekarze różnie mówią, ale zauważyłam że można wyciągnąć w miarę bezpieczną średnią, czyli minimum 6miesięcy. Słyszałam że izotretynoina utrzymuje się miesiąc w krwi, w ulotce czytałam że 6. Ja osobiście, gdybym teraz skończyła kurację i myślała o macierzyństwie, dla własnego spokoju poczekałabym od minimum 6 do 12 miesięcy

Końska to mało powiedziane
Ja mam teraz taką buźkę, o jakiej zawsze marzyłam. Ostatnio miałam taką chyba jak byłam kilkuletnią dziewczynką. Marzę, żeby taki stan, przynajmniej w 80-90% utrzymał się po kuracji ...
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 15:56   #4227
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Ba, za niecałe dwa miesiące będę oficjalnie położną, więc myślę że nawet bardzo oczytana Różni lekarze różnie mówią, ale zauważyłam że można wyciągnąć w miarę bezpieczną średnią, czyli minimum 6miesięcy. Słyszałam że izotretynoina utrzymuje się miesiąc w krwi, w ulotce czytałam że 6. Ja osobiście, gdybym teraz skończyła kurację i myślała o macierzyństwie, dla własnego spokoju poczekałabym od minimum 6 do 12 miesięcy

Końska to mało powiedziane
Ja mam teraz taką buźkę, o jakiej zawsze marzyłam. Ostatnio miałam taką chyba jak byłam kilkuletnią dziewczynką. Marzę, żeby taki stan, przynajmniej w 80-90% utrzymał się po kuracji ...
To myśle, że uspokoiłaś nie tylko mnie. Też jestem zdania żeby poczekać więcej jak miesiąc, szczególnie jeśli wybrało się ponad 150mg
Teraz musimy się już tylko cieszyć piękną buźką, przede wszystkim nie doszukiwać się jakiś zmian czy zaskórników, bo psychika też myśle że też wpływa na stan cery (w tym stres). Dobra pielęgnacja, zdrowe jedzenia i myśle że będzie super
Stary 2015-05-19, 18:46   #4228
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Ba, za niecałe dwa miesiące będę oficjalnie położną, więc myślę że nawet bardzo oczytana
Dobrze, że jest tutaj taka specjalistka

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 19:57   #4229
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
To myśle, że uspokoiłaś nie tylko mnie. Też jestem zdania żeby poczekać więcej jak miesiąc, szczególnie jeśli wybrało się ponad 150mg
Teraz musimy się już tylko cieszyć piękną buźką, przede wszystkim nie doszukiwać się jakiś zmian czy zaskórników, bo psychika też myśle że też wpływa na stan cery (w tym stres). Dobra pielęgnacja, zdrowe jedzenia i myśle że będzie super
Ja zawsze wychodzę z założenia, że trzeba przyjmować tzw. margines błędu bo niektórzy lekarze zbyt beztrosko do wszystkiego podchodzą i każdy mówi co innego. Dla mnie było po prostu oczywiste, że skoro zabiegów nie można stosować przez pół roku to z resztą też wstrzymać się lepiej, a lekarka też mi przypomniała, że anty jeszcze miesiąc.

No ja ostatnio troszkę się zdenerwowałam jak mi coś wyskoczyło, ale doszłam do tego że to chyba po gąbeczce Konjac, wyparzałam ją wprawdzie ale jak widać cerze nie służy, więc poszła do kosza, a "niespodzianka" nie ruszana przeze mnie znikła dnia następnego I tak to ja rozumiem
Stary 2015-05-19, 20:42   #4230
Margoza
Raczkowanie

Dziewczyny ratunku! Na mojej twarzy pojawia się coraz większy meszek, głównie w okolicach żuchwy i brody. Jest raczej delikatny, ale ja widzę, że jest go coraz więcej i włoski są coraz dłuższe...Czy któraś z Was miała ten problem? Czy on zniknie?:confus ed:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości