|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Saphire_Blue na Twoim miejscu to ja bym makijażu w ogóle nie nakładała, jest dobrze bez
|
|
|
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
Moja skóra w zasadzie dobrze znosi makijaż, no i dopóki będzie jeszcze występował rumień wolę coś mieć na twarzy. Ale jak wychodzę tylko z psem np. albo na moment do sklepu i wiem że nigdzie więcej nie będę, to idę sobie bez niczego na twarzy.
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przeciez na zdjęciach jest super. Ten rumien taki widoczny?
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
W normalnych warunkach jest ok. Ale w jakiejkolwiek galerii handlowej, kinie itp. Wywala mi po jakimś czasie czerwone plamy.
Kurczę teraz mam stresa. Zmywałam niedawno twarz i wyskoczył mi jakiś skurczybyk na linii kości policzkowej. Fakt, zaraz mam dostać okres i teraz nie wiem czy mam małą paranoję czy coś, tak jakoś się przyzwyczaiłam że przy Izo skóra była chroniona, a teraz trzeba na wszystko znowu uważać. |
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie cera jest mniej nierówna jeśli chodzi o te pory i fakturę, jednak mam bardziej widoczne ciemne przebarwienia..tak więc i tak źle i tak niedobrze Twoja buzia wygląda bardzo ładnie po kuracji, bardzo duża zmiana |
|
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba czas podzielić się moją historią. Trądzik mam odkąd pamiętam od 12 roku życia. Najpierw czoło, później policzki, a na końcu cała twarz. Moim problemem były/są zaskórniki zamknięte. Niektóre z nich zamieniały się w wypryski ropne. Żadne kuracje nie pomagały- retinoidy zewnętrzne, nadtlenek benzoilu, kwasy itd., nie przynosiły skutków. W końcu zdecydowałam się na izotretynoinę. Efekty są baaaardzo widoczne na żywo, na zdjęciach nie tak bardzo, ale wina tego, że robiłam zdjęcia telefonem gdyż nie posiadam aparatu
![]() Przebarwienia są wynikiem stosowania brevoxylu(nadtlenku benzoilu) jakieś 3-4 lata temu także uważajcie co stosujecie Mam nadzieję, że skóra się zregeneruje i po roku- dwóch nie będą już widoczne. Oczywiście bez make upu nigdzie nie wychodzę bo mi wstyd Jeśli chodzi o blizny(wgłębienia)- błędy młodości. Uważajcie do jakich kosmetyczek chodzicie. Mi robiąc manualne oczyszczanie, kosmetyczka nakłuwała zaskórniki igłą i przez to mam całą twarz w zagłębieniach. Pierwsze cztery zdjęcia sprzed kuracji w makijażu, reszta w trakcie kuracji(zostały mi jeszcze niecałe 2 opakowaniax 60 tabletek po 20mg). Zdjęcia zrobione dzisiaj bez make up'u
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Saphire_Blue ja też uważam, że efekt końcowy super! Też mam w sumie dużo porów, ale jakoś mi one tak bardzo nie przeszkadzają. Póki co to mam jeszcze sporo pryszczy:/ W ogóle ja to nie wiem czy to normalne...biorę izo 2,5 miesiąca, a cały czas nowości wywala. Są miejsca gdzie skóra się fajnie wygładziła i oczyściła, ale w okolicach żuchwy bez zmian i ciągle coś wyskakuje...wiem, że nawet nie jestem w połowie, ale trochę mnie to dołuje, bo po takim czasie już niektórzy mają gładkie cery. Boję się, że mam jakiś trądzik hormonalny na który izo nie pomoże, a w sumie badań hormonów przed kuracją nie robiłam:/
Jedyne co mi się zaczyna podobać, to że bardzo mi urosły rzęsy Całkiem fajny skutek uboczny
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Margoza... Doczytalam sobie w myslach, ze urosly Ci... Piersi.
![]() Moj 3 tygodniowy wysyp chyba minal. zaskorniki na brodzie zniknely i gdy napinam skore to wreszcie czuje i widze ze jest gladka jeszcze tylko czekam na policzki.
|
|
|
|
#4209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie musiałyby pod skalpel iść. Ja tam bym nie chciała takiego skutku ubocznego. Noszę 65D i jestem zadowolona, zwłaszcza przy takiej wadze 😝 jakby mi się powiększyły to bym się chyba garba dorobiła bo by mnie ciagnely w dół :PCytat:
|
|||
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Pomoocyyyyyy
Mam ranę na ręce. Zrobiłam na noc opatrunek z maścią. Rano odrywam plastry, najpierw powoli a te końcowe paski szybko. Razem z plastrem zlazł mi naskórek. Boli jak cholera. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Nawet podczas brania izo normalnie używam tych plastrów. |
|
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
rozmaiwalam z dermatologiem i mowil, ze dwa zabiegi powinny wystarczec, bo naszzcescie te moje pory i blizny nie sa jakies bardzo duze.
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tu tak jakoś cicho... |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, derm przeliczyła dawkę, pow że jest ok (200 mg/kg), sprawdziła twarz i pow że na tym kończymy przepisała mi differin z żelu, mam smarować twarz wieczorem przez ok. miesiąc. Dała mi także próbki kremów- mam wytestować który lepiej odpowiada skórze (Bioderma Sebium Global, Avene Cleanance Expert). Mówiła żeby przemywać twarz żelem Physiogel lub Cetaphil- mówiłam jej że używam Facelle- pow że to nie jest dobry pomysł, bo jest inne PH. Wspomniała też o ciąży, żeby uważać jeszcze przez najbliższy miesiąc.
Ogólnie jestem zadowolona, przyznałam się jej że jakieś 1,5 tyg temu wycisnęłam znowu resztki kaszki, nic nie narzekała, bo w sumie żadnych dziurek czy blizn nie ma Ze skutków ubocznych to suchość ust już ustępuje (brałam do 6 maja, potem przerwa do niedzieli, następnie co drugi dzień, w niedziele była ostatnia kaps), skóra nadal się prosi o nawilżanie, kupiłam sobie znowu olejek arganowy, myśle że sobie poradzi. Włosy jak wypadały tak lecą nadal, biore biotebal od początku maja, olej lniany, staram się codziennie wypić pokrzywe (derm pow że jedna szklanka na dzień, wiecej nie). |
|
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a stosowała któraś przy kuracjach antytrądzikowych oczyszczający krem łagodzący avene cleanance hydra? Dostałam próbki od dermatologa ale jestem sceptyczna do takich rzeczy. Szare mydełko wg mnie najlepiej oczyszcza.
|
|
|
|
#4222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbować możesz, zreszta to tylko 5 ml, więc myśle że nie zaszkodzisz skórze
Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-05-19 o 11:23 |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że piszesz o tej pokrzywie, bo ja akurat często pije...jak widać za często...może nie codziennie, ale są dni, że potrafię z 3 kubki wypić...
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Noo fakt, ktoś chyba miał 170, ale 200 mg to już serio końska dawka :P mam nadzieje, że ten differin to dobra decyzja dermatolog. Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-05-19 o 15:16 |
||
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różni lekarze różnie mówią, ale zauważyłam że można wyciągnąć w miarę bezpieczną średnią, czyli minimum 6miesięcy. Słyszałam że izotretynoina utrzymuje się miesiąc w krwi, w ulotce czytałam że 6. Ja osobiście, gdybym teraz skończyła kurację i myślała o macierzyństwie, dla własnego spokoju poczekałabym od minimum 6 do 12 miesięcy ![]() Końska to mało powiedziane ![]() Ja mam teraz taką buźkę, o jakiej zawsze marzyłam. Ostatnio miałam taką chyba jak byłam kilkuletnią dziewczynką. Marzę, żeby taki stan, przynajmniej w 80-90% utrzymał się po kuracji ...
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz musimy się już tylko cieszyć piękną buźką, przede wszystkim nie doszukiwać się jakiś zmian czy zaskórników, bo psychika też myśle że też wpływa na stan cery (w tym stres). Dobra pielęgnacja, zdrowe jedzenia i myśle że będzie super
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja ostatnio troszkę się zdenerwowałam jak mi coś wyskoczyło, ale doszłam do tego że to chyba po gąbeczce Konjac, wyparzałam ją wprawdzie ale jak widać cerze nie służy, więc poszła do kosza, a "niespodzianka" nie ruszana przeze mnie znikła dnia następnego I tak to ja rozumiem
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratunku! Na mojej twarzy pojawia się coraz większy meszek, głównie w okolicach żuchwy i brody. Jest raczej delikatny, ale ja widzę, że jest go coraz więcej i włoski są coraz dłuższe...Czy któraś z Was miała ten problem? Czy on zniknie?
:confus ed:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

Całkiem fajny skutek uboczny

:confus ed: