|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
mi udało się dorwać używkę za dwie stówy w super stanie, ale codziennie polowałam na olx, jak tylko się pojawiło to siup szybko za telefon
![]() Ja właśnie piekę dwa chlebki, odkąd jestem w ciąży staram się piec bo zdrowo a zresztą ciężko w sklepie znaleść dobry chleb Potem chyba upiekę bułeczki maślane, chodzą za mną od kilku dni. Jutro mam wizytę, chyba poproszę moją gin, żeby mnie tam wymasowała i przyśpieszyła poród
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie 2 tyg to MEGA LEN nic mi sie nie chce, ciezko mi sie zmobilizowac zeby cos zrobic. Potrafie przelezec albo przespac na kanapie pol dnia. Nie wiem czy to taka reakcja organizmu przed porodem czy po prostu zwykly len. Wogole ostatnio to mam jakies takie do du.....y dni. Wszystko na nie
|
|
|
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkie za opinie nt. łóżeczka
, chyba je wezmę, dziś mam troszkę lepszy humor choć nie wiem czy i kiedy mi się poprawi (babcia ) i mogę zrobić zakupy jak człowiek. Chociaż ZUS zalega mi od piątku z kasą...Anutka super, że wychodzisz ![]() Do torby zostało spakować tylko wodę, dokumenty, telefon, ipada i ładowarki (ale to już w dniu porodu). Jestem gotowa
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżaczek po porodzie..jak sie uda
|
|
|
#3096 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti też bym się przestraszyło jakby mi coś tak pociekło
Millygirl laktatora nie biorę do szpitala, jak okaże się potrzebny to tż dowiezie ale fajnie! |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
laski a bierzecie klapki pod prysznic plus kapcie czy tylko pod prusznic ? np japonki?
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angelcare ale ten niższy model ac300 bojaże.. w ogóle mało rzeczy kupiliśmy nowych. chyba w sumie nic nie mamy nowego albo po kimś albo używki...
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna mi powiedziała, że do szpitala trzeba tez wziąć ręczniczek z kapturkiem dla dziecka. Zaskoczyła mnie bo nie pomyślałam o tym. Zorientujcie się czy u was też trzeba I pytałam ją o ten ból brzucha na dole- taki ucisk mam od wczoraj ale powiedziała, że to normalne i będzie coraz gorzej i mocniej boleć
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam lenia, ogromnegoooooooo...
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ufff to nie jestem sama tak sobie też tłumacze, że to organizm się tak domaga wypoczynku przed porodem
|
||
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam używaną huśtawkę, matę edukacyjną i używany mam laktatora ja mówię, że drzemie we mnie dzikie zwierze......leniwiec:brz ydal: kurcze, należy nam się lenistwo!
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym jeszcze kupić z używek adaptery do wózka, chustę do noszenia no i też jakąś matę
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chustę używaną chyba też po porodzie kupie, a później marzy mi się Tula Miałam się dzis umówic z lekarką na ktg a ta menda nie odbiera i nie odpisuje na sms
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
QUOTE=Aika213;51439225]Ostatnie 2 tyg to MEGA LEN nic mi sie nie chce, ciezko mi sie zmobilizowac zeby cos zrobic. Potrafie przelezec albo przespac na kanapie pol dnia. Nie wiem czy to taka reakcja organizmu przed porodem czy po prostu zwykly len. Wogole ostatnio to mam jakies takie do du.....y dni. Wszystko na nie [/QUOTE]Tez tak mam dzisiaj wstałam po 6 ( jak codziennie w tygodniu) odwiozlam core do szkoły zrobiłam małe zakupy w drodze powrotnej i o 9.30 znów zapakowalam się do łóżka, spałam do 12.30 a leżę do tej pory nie mogę się zmobilizować do najmniejszej czynności do tego w kibelku byłam już kilka razy na 2 moli mnie i jakoś tak dziwnie się czuje, mała napiera na szyjkę wizyta w piątek mam nadzieje ze dotrwam ![]() Co to karuzeli nie kupuje ale jedna z cioc obiecała ze kupi tylko mam wybrać jaka chce ale nie mam do tego głowy. Termometr kupiłam jakiś w ludlu ale go jeszcze nie sprawdzałam. A no i też mam coraz większe obawy czy sobie poradzę z maluchem i organizacja całego życia naszej 4 , boje się też godziny 0 kiedy to będzie, gdzie itd. Chciałbym być juz po |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam pod prysznic japonki, a na sale zwykłe klapki
|
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyjeżdża, w sumie 2-3 tyg odwiedzin będzie. A potem będziemy musieli radzić sobie sami.
Cytat:
Cytat:
Na drugie śniadanie zrobiłam ala pancakes, z bananami, twarogiem, lnem, czarnym sezamem i cynamonem. Korzystam z twarogu póki mogę, po ciąży pewnie znowu koniec z laktozą. Teraz małe ilości o dziwo nic nie szkodzą. Tylko mleka nadal nie mogę. Szuu ty też pisałaś o laktozie. Gdzie kupujesz jogurty do swoich deserów owocowych? |
||
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupilam chuste z Tula, moze dzis przyjdzie i sie wczoraj nasluchalam od bratowej jak to dziecko nie bedzie lubiec tej chusty i napewno nie bede w niej nosic i ze tulko bedzie umeczone w tej chuscie. Za to napewno moje dziecko pokocha BabyBjorn ( ktore dostalam od niej) i tylko w tym bede nosic. Tylko, ze BabyBjorn jest wsiadlem, dziecko w nim wisi i wogole ulozenie bioderek jest nijakie. Nawet dziecka nie zamierzam wkladac do tego. Sproboje w chuscie a jak juz bedzie siedziec to kupie nosidlo Tula. |
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu prawie nie chodze w kapciach, to do szpitala tym bardziej nie wezmę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie, ile ludzi tyle opini. Czasem to zwariowac idzie. Ja swoj Angelcare kupilam na wyprzedazach w styczniu i tez sie bede czula z nim spokojnie. Tez mam AC401 ale mam chyba jedna plytke. Musze sie za uzywana mata edukacyjna rozpatrzec, ale to mam jeszcze czas. |
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej nie słuchac nikogo i robic tak, jak nam się podoba!Ja zamierzam Tule zakupić z becikowego i wsadzac synka jak zacznie siadac ![]() Cytat:
![]() ja ręcznik chyba w razie czego zapakuję...
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo to jak nie znajdę instrukcji obsługi na necie, to wiem gdzie będę pisać ))Nie mam zielonego pojęcia jaka jest różnica między jedną a dwoma płytkami, jedna przecież na takie maleństwo wystarczy... |
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś przeczytałam, ze noworodka myją dopiero w 2 dobie życia, u was też tak?
|
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie kapcie-balerinki z biedry mam, po szpitalu je wywalę żeby sobie nie przynosić syfu do domu ![]() Cytat:
Najwyżej Tż dowiezie i tak będzie codziennie w szpitalu bo do pracy ![]() Cytat:
Ja tylko nie mogę mleka, śmietany, maślanki i kefirów, jogurty jem normalnie W domu sobie robię wszystko na mleku z obniżoną zawartością laktozy no i na jogurtach ![]() Wiecie co, znalazłam tego iphona, pisałam wam. I odezwał się przez Biuro Rzeczy Znalezionych typek taki, pisze mi, że to jego dziewczyna zgubiła, ale nie jest w stanie opisać mi tego telefonu, pisze, że dziewczyna wyjechała do Anglii i nikt nie ma z nią kontaktu itp. No ☠☠☠☠a Coś kręci ,nie? Chyba na policję zaniosę ten telefon, bo od piątku nikt oprócz tego gnojka się nie zgłosił. Tylko wiem, że oni nie szukają właścicieli i tel. trafi gdzieś na dno szuflady i szkoda mi bo chciałam być uczciwa, ale nie oddam gnojkowi telefonu jak nawet nie wie co było na tapecie
|
|||
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
kaczuszka
ja tez mam takie obawy jak i Ty ![]() Marei wiadomo jak to turki to juz jest duza ingerencja ja spotkałam sie tylko z tym czy masz umowę na stałe.kurde jak mi sie nic nie chce chata do góry nogami stoi nie mam siła nic plecy mnie bolą ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Dziewczyny macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o wakacje z takimi maluszkami? chciałabym pojechać tak wrzesień-październik na wakacje, w kraje europejskie np. Włochy, Hiszpania lepsze będzie jest auto czy samolot?
|
#3118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Pewnie, jak cos to pisz to zrobie Ci zdjecia instrukcji ![]() Tez sie nad tym zastanawialam. Moze ze jak dziecko spi w koszu Mojzesza albo w gondolii i w lozeczku to nie trzeba przekladac plytki tylko ma sie plytke i tu i tu i tylko kabelek sie przepina. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja bym poleciala samolotem a na miejscu wypozyczyla samochod. Z mojego doswiadczenia z podrozowania z siostrzenica wynika im dziecko mniejsze tym latwiej podrozowac. Ja jest male to cala podroz przespi na rekach potem zaczyna sie bieganie lub raczkowanie po samolocie i wchodzenie pod fotele teraz prawie 3 latka siedzi grzecznie, oglada bajki, rysuje albo cos tam wykleja.Zreszta to ciezko powiedziec bo jak dziecko bedzie mialo chorobe lokomocyjna i bedzie wymiotowac w aucie to wtedy ta opcja odpada. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-18 o 13:17 |
||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Rano czytałam trochę wizażu jak zobaczyłam co napisałam wczoraj to się popłakałam ze śmiechu. No ale nie ma to jak słownik w tel ![]() Byłam dzisiaj w aptece po coś na te zatoki. Dała mi jakiegoś psiukacza do nosa... Zobaczymy...bo oczywiście wszystko inne niedozwolone w ciąży ![]() Niewiem kto pytał ale u mnie też jest napisane żeby dla malucha mieć ręcznik Mate edukacyjna zamierzam kupić po porodzie.jak się da to używke rainforest. Nalazilam się dzisiaj i idę się zdrzemnac Aaaa..wczoraj moje dziecko pomagało mi wstać z łóżka.. Usiadłam i sapie sobie a mój Kuba do mnie "mamo ale jak urodziny to już nie będziesz taka gruba??"
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dwie płytki są w łóżeczku pod materacem, położone wzdłuż
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Potem chyba upiekę bułeczki maślane, chodzą za mną od kilku dni. Jutro mam wizytę, chyba poproszę moją gin, żeby mnie tam wymasowała i przyśpieszyła poród

nic mi sie nie chce, ciezko mi sie zmobilizowac zeby cos zrobic. Potrafie przelezec albo przespac na kanapie pol dnia. Nie wiem czy to taka reakcja organizmu przed porodem czy po prostu zwykly len. Wogole ostatnio to mam jakies takie do du.....y dni. Wszystko na nie
, chyba je wezmę, dziś mam troszkę lepszy humor choć nie wiem czy i kiedy mi się poprawi (babcia ) i mogę zrobić zakupy jak człowiek. Chociaż ZUS zalega mi od piątku z kasą...