Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 13:22   #3121
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

Aaaa..wczoraj moje dziecko pomagało mi wstać z łóżka.. Usiadłam i sapie sobie a mój Kuba do mnie "mamo ale jak urodziny to już nie będziesz taka gruba??"
Haha dzieci są szczere do bólu

Ja wezmę japonki pod prysznic i obowiązkowo kapcie, nie wyobrażam sobie bez nich życia
O ręczniku dla dziecka nie mam info na liście rzeczy potrzebnych więc go nie biorę.

Szuu nie oddawalabym tego tel, gostek ewidentnie sciemnia. Chciałaś być uczciwa, właściciel się nie znalazł, trudno. Ciesz się nowym nabytkiem, albo go sprzedaj i dla dzidziusia coś za to kup

Edytowane przez sylwka321
Czas edycji: 2015-05-18 o 13:24
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:27   #3122
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
Nie ma to jak w domku
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Kika 3 rożki dobra jesteś to ja mam wyrzuty, że codziennie jednego wciągam ale poprawiam jeszcze ciastkami Pamiętam jak mówiłaś o twoim uwielbieniu do lodów to ja zaraz też idę do sklepu
Mi się nie chce iść uzupełnić zapasu
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
laski a bierzecie klapki pod prysznic plus kapcie czy tylko pod prusznic ? np japonki?
Nam mówili żeby wziąć takie które łatwo umyć, najlepiej jedne pod prysznic i na salę.
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
hmm, jeszcze dowiem się jak to jest z ręczniczkiem gdzieś przeczytałam, ze noworodka myją dopiero w 2 dobie życia, u was też tak?
U nas nie wiem czy w ogóle myją, ale o reczniki żeby brać to nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
kaczuszka
ja tez mam takie obawy jak i Ty

Marei wiadomo jak to turki to juz jest duza ingerencja ja spotkałam sie tylko z tym czy masz umowę na stałe.

kurde jak mi sie nic nie chce chata do góry nogami stoi a ja jem 2 loda wodnego nie mam siła nic plecy mnie bolą

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o wakacje z takimi maluszkami? chciałabym pojechać tak wrzesień-październik na wakacje, w kraje europejskie np. Włochy, Hiszpania lepsze będzie jest auto czy samolot?
Nie wiem czy nie wygodniej samolotem, choć nie wiem jakie są warunki na krótszych trasach bo jak się leci dalej to dziecko ma taką jakby gondole wiec cały czas na leżąco a w foteliku ta pozycja jest inna
Stary 2015-05-18, 13:28   #3123
tassia
Zakorzenienie

Ja biorę łapcie do szpitala i je od razu wyrzucony w szpitalu
... Masa bakterii i pamiętam ze położna zalecała tego nie zabierać do domu.
Tak samo jak ktoś wchodzi do szpitala i używa tych jednorazowek to tez od razu w kosz. Niektórzy to wsadzaja do torebki "na następny raz" i tylko roznoszą masę szpitalnego syfu. Na swoje rzeczy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:29   #3124
ultraviolwt188
Raczkowanie

ale takie telefony maja przecież funkcje lokalizacji... jak jest włączony i jeśli jest kod to po 10-krotnym wpisaniu złego telefon sie resetuje do ustawień fabrycznych
Stary 2015-05-18, 13:31   #3125
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

znów się nabiegałam od rana Bo mąż musiał juz o 13-tej pojechać na spotkanie, a później do pracy od razu, a przy tym naszym trzylatku to za wiele nie zrobię, więc walczyłam z czasem... Teraz odpoczywam, bo młody śpi.

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Jaki macie termometr dla dziecka, muszę się na coś zdecydować i zamówić, ale no nie wiem
ja mam ten

https://www.google.pl/search?q=termo...r+beurer+ft+90

Na razie fajnie się sprawuje- już wypróbowany

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Naszczescie z dnia na dzien jest coraz lepiej.
.

co do położnych to ja wszystko rozumiem: jest ich mało, mało zarabiają są zmęczone etc, ale kurde na dłuższą metę co mnie to obchodzi? No ja miałam ewidentnie pecha do położnych po pierwszym cięciu. Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej, ale też nastawiam się na asertywne domaganie się pomocy, jeśli będzie mi potrzebna.

Cytat:
myślałam, że sandałki będzie lżej ubierać i tak się namęczyłam i w czym tu chodzić
klapki się najlepiej sprawdzają

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Kurde, czy tylko ja mam co raz więcej pytań pod sam koniec? Czy sobie poradzę? Czy będę umiała odczytać co potrzebuje i chce ode mnie moje dziecko... Czy ja się w ogóle nadaję do bycia mamą? Noemi, jak wiecie, no nie była planowana i po prostu zdaje sobie sprawę, że moje beztroskie życie zmieni się o jakieś 180 stopni.. I świat imprezowo-chilloutowy dla mnie się już skończył. Ale z drugiej strony mam już 25 lat, nie 16.. I chyba nigdy nie ma odpowiadniego momentu na dziecko, bo albo boimy sie o pracę, uczymy się albo jest bariera finansowa... ehh, powiem Wam, że ciężkie życie w tej naszej Polsce
A podsumowując - mimo wszystko już chcę zobaczyć Emi pocałowac i przytulić i zobaczyć jaka ona jets do mnie podobna.... no rozum niech odziedziczy po TŻcie
nieee to normalne, że masz wątpliwości... kto ich nie ma Jest taka książka "pierwsze dziecko zmienia wszystko" i to jest święta prawda. Po cichu liczę, że z kolejnym jest już łątwiej

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mnie też teraz od paru dni praktycznie cały czas pod brzuchem pobolewa, uczucie jak przed okresem, ciężko się na łóżku nawet przewracać
ja sobie wczoraj wzięłam rogala do karmienia, włożyłam między nogi, jak szłam spać i dużo lepszą noc miałam

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam
Chyba na tym etapie juz wszystkie mamy obawy czy sobie poradzimy. Ja najbardziej boje się ze nie mam pomocy z nikąd wiec wymyśliłam ze czasem jak z bezradności poplacze sobie razem z dzieckiem to nic się nie stanie ani jemu ani mi ale głowa do góry będzie dobrze grunt to dobre nastawienie
głowa do góry! Ja oprócz męża też na nikogo nie liczę, bo przy pierwszym dziecku teściowa ani raz nie przyszła mi pomóc, ani żadna z dwóch szwagierek, choć mieszkamy po sąsiedzku. Była na chwilę moja mama, ale musiała wrócić do pracy, a teraz nawet mamy nie będzie, bo się obraziła na amen Damy radę

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
W piątek mieliśmy wizytę, wszystko jest dobrze udało nam się uniknąć szpitala! Klocuszek ważył 2722, główka już nisko,ale wszystko pozamykane no i ze względu na moje nerki termin cesarki mam na 2.06, także już nie długo
super

Cytat:
Zobaczyłam właśnie zdjęcie porodówki w moim szpitalu i jakoś inaczej to sobie wyobrażałam normalnie mi słabo i chyba już nie chcę
hehe, no raczej nie ma już odwrotu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:31   #3126
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, jeszcze dowiem się jak to jest z ręczniczkiem gdzieś przeczytałam, ze noworodka myją dopiero w 2 dobie życia, u was też tak?
w niektórych szpitalach w ogóle nie kąpią, tylko wycierają i pierwsza kąpiel jest w domu- czytałam na jednym forum.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Bjere Takie kapcie-balerinki z biedry mam, po szpitalu je wywalę żeby sobie nie przynosić syfu do domu

Ja kupuję normalne Bakomy bez mleka w proszku i nic mi nie jest, w sumie po takich zwykłych z mlekiem w proszku też nic mi nie było Ja tylko nie mogę mleka, śmietany, maślanki i kefirów, jogurty jem normalnie Ale ja nie miałam biegunek po laktozie więc u mnie to nie taka ciężka postać, po prostu kotłowało mi się strasznie w brzuchu, miałam wzdęcia-bardzo bolesne i gazy, albo właśnie wzdęcia i bez gazów ale wtedy to aż piszczałam z bólu brzucha. Także ja nie trzymam jakoś specjalnie diety bezlakt. - jak coś ma śmietanę to jem, u rodziców jakiś budyń na normalnym mleku też zjem, byle takie rzeczy na wieczór, bo jak rano to mam cały dzień z głowy W domu sobie robię wszystko na mleku z obniżoną zawartością laktozy no i na jogurtach

Wiecie co, znalazłam tego iphona, pisałam wam. I odezwał się przez Biuro Rzeczy Znalezionych typek taki, pisze mi, że to jego dziewczyna zgubiła, ale nie jest w stanie opisać mi tego telefonu, pisze, że dziewczyna wyjechała do Anglii i nikt nie ma z nią kontaktu itp. No ☠☠☠☠a Coś kręci ,nie? Chyba na policję zaniosę ten telefon, bo od piątku nikt oprócz tego gnojka się nie zgłosił. Tylko wiem, że oni nie szukają właścicieli i tel. trafi gdzieś na dno szuflady i szkoda mi bo chciałam być uczciwa, ale nie oddam gnojkowi telefonu jak nawet nie wie co było na tapecie
Racja, w szpitalach zawsze największy syf. Ja nie wrzucę klapek, ale dobrze zdezynfekuję tym szpitalnym płynem.

To tak jak ja teraz, wszystko oprócz mleka mogę. Normalnie jogurtu tylko odrobinę; nauczyłam się mieć tabletki z laktazą zawsze w torebce, a już na pewno jak gdzieś /do kogoś / idę, żeby nie sprawiać przykrości , że nic nie tknę.

Z tym iphone spróbuj może na fb na tych wszystkich spotted. Może nr ice masz dostępny w nim? może poczekaj jeszcze parę dni. Uczciwych ludzi coraz mniej...

Cytat:
kaczuszka
ja tez mam takie obawy jak i Ty

Marei wiadomo jak to turki to juz jest duza ingerencja ja spotkałam sie tylko z tym czy masz umowę na stałe.
Najlepiej mieć umowę na czas nieokreślony i być żonatym 40 latkiem, który na weekendy wraca do rodziny do małego miasteczka. Od razu jest dla takiego mieszkanie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Pewnie, jak cos to pisz to zrobie Ci zdjecia instrukcji
Tez sie nad tym zastanawialam. Moze ze jak dziecko spi w koszu Mojzesza albo w gondolii i w lozeczku to nie trzeba przekladac plytki tylko ma sie plytke i tu i tu i tylko kabelek sie przepina.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja bym poleciala samolotem a na miejscu wypozyczyla samochod. Z mojego doswiadczenia z podrozowania z siostrzenica wynika im dziecko mniejsze tym latwiej podrozowac. Ja jest male to cala podroz przespi na rekach potem zaczyna sie bieganie lub raczkowanie po samolocie i wchodzenie pod fotele teraz prawie 3 latka siedzi grzecznie, oglada bajki, rysuje albo cos tam wykleja.
Zreszta to ciezko powiedziec bo jak dziecko bedzie mialo chorobe lokomocyjna i bedzie wymiotowac w aucie to wtedy ta opcja odpada.
Właściwie to byłoby logiczne

A jak jest z wózkiem w samolocie? Tylko małą parasolkę można zabrać? Z gondolą to pewnie nie wjadę za bramki?
Stary 2015-05-18, 13:34   #3127
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Hello

Rano czytałam trochę wizażu jak zobaczyłam co napisałam wczoraj to się popłakałam ze śmiechu. No ale nie ma to jak słownik w tel

Byłam dzisiaj w aptece po coś na te zatoki. Dała mi jakiegoś psiukacza do nosa... Zobaczymy...bo oczywiście wszystko inne niedozwolone w ciąży

Niewiem kto pytał ale u mnie też jest napisane żeby dla malucha mieć ręcznik

Mate edukacyjna zamierzam kupić po porodzie.jak się da to używke rainforest.

Nalazilam się dzisiaj i idę się zdrzemnac

Aaaa..wczoraj moje dziecko pomagało mi wstać z łóżka.. Usiadłam i sapie sobie a mój Kuba do mnie "mamo ale jak urodziny to już nie będziesz taka gruba??"
Szczerość dzieci nie zna granic
Cytat:

Wiecie co, znalazłam tego iphona, pisałam wam. I odezwał się przez Biuro Rzeczy Znalezionych typek taki, pisze mi, że to jego dziewczyna zgubiła, ale nie jest w stanie opisać mi tego telefonu, pisze, że dziewczyna wyjechała do Anglii i nikt nie ma z nią kontaktu itp. No ☠☠☠☠a Coś kręci ,nie? Chyba na policję zaniosę ten telefon, bo od piątku nikt oprócz tego gnojka się nie zgłosił. Tylko wiem, że oni nie szukają właścicieli i tel. trafi gdzieś na dno szuflady i szkoda mi bo chciałam być uczciwa, ale nie oddam gnojkowi telefonu jak nawet nie wie co było na tapecie
kręci jak nic. Szczerze to policja mnie też nie przekonuje. jak jest odblokowany to może na jakiś numer z jego kontaktów zadzwonić ? A iPhone nie ma systemu namierzania telefonu ?
Stary 2015-05-18, 13:36   #3128
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
w niektórych szpitalach w ogóle nie kąpią, tylko wycierają i pierwsza kąpiel jest w domu- czytałam na jednym forum.

Racja, w szpitalach zawsze największy syf. Ja nie wrzucę klapek, ale dobrze zdezynfekuję tym szpitalnym płynem.

To tak jak ja teraz, wszystko oprócz mleka mogę. Normalnie jogurtu tylko odrobinę; nauczyłam się mieć tabletki z laktazą zawsze w torebce, a już na pewno jak gdzieś /do kogoś / idę, żeby nie sprawiać przykrości , że nic nie tknę.

Z tym iphone spróbuj może na fb na tych wszystkich spotted. Może nr ice masz dostępny w nim? może poczekaj jeszcze parę dni. Uczciwych ludzi coraz mniej...

Najlepiej mieć umowę na czas nieokreślony i być żonatym 40 latkiem, który na weekendy wraca do rodziny do małego miasteczka. Od razu jest dla takiego mieszkanie

A jak jest z wózkiem w samolocie? Tylko małą parasolkę można zabrać? Z gondolą to pewnie nie wjadę za bramki?
Możesz zabrać ze sobą wózek lub fotelik. Jest za darmo dla dziecka ale w większości linii tylko jedna rzecz. Dostajesz specjalny worek na to i wrzucając na bagaż normalnie

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Ja tez kminie nad w akacjami. Z jednejbstrony chcieliśmy Portugalię samolotem a z drugiej Włochy samochodem. I nie wiem co wybrać. O małego się nie boje ale o mojego dwulatka juz bardziej....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:36   #3129
fartuch
Zakorzenienie

Szuu a nie możesz zadzwoonić do kogoś z książki telefonicznej? Np kontakt zapisany ''Mama'' 'tata'' albo w sumie jakikolwiek...
i zapytać do kogo należy ten nr
Stary 2015-05-18, 13:37   #3130
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:

własnie tu jest cyrk z kąpaniem dziecka koleżanki mi mówiły ,żeby mówić lekarzowi ze się raz na tydzień kąpie malucha bo zaraz opierdziel, ze to nie zdrowe itp. no ale wiadomo dziecko tez sie poci, i jak nie umyć pupy na wieczór?
Stary 2015-05-18, 13:38   #3131
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
Super

Cytat:
Szuu a nie możesz zadzwoonić do kogoś z książki telefonicznej? Np kontakt zapisany ''Mama'' 'tata'' albo w sumie jakikolwiek...
i zapytać do kogo należy ten nr
Dokladnie
Stary 2015-05-18, 13:39   #3132
ultraviolwt188
Raczkowanie

Ja strasznie lubę włochy i chyba tam sie wybierzemy mamy blisko mieszkam przy granicy z Austrią, do Włoch mam ok 100 km,a nad morze 400 km
Stary 2015-05-18, 13:39   #3133
mycha_818
Zadomowienie

Witam się w poniedziałek Na wczorajszej komunii zjadłam 3/4 wszystkich truskawek, spokojnie kilka kilo Podobno były polskie, nie wiem, ale jak narazie mnie nie wysypało, więc to całkiem prawdpodobne

Cytat:
Wczoraj kolejny raz przepakowywalismy torbę (wyciągnęłam polowe niepotrzebnych rzeczy) iiii... Dobrze, bo okazało się, że nie wsadziliśmy do laktatora baterii...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja nie biorę laktatora, będę używać szpitalnego w razie potrzeby. Ba, ja nawet nie kupuję laktatora przed porodem. W razie "w" tż podjedzie do sklepu.
Też bym musiała rozejrzeć się za jakąś torbą i coś w końcu zacząć pakować...

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
W Netto od dzisiaj tez sa jakies dzieciece rzeczy, w gazetce byly body,sliniaki, rajstopki,male apaszki...

Dopiero wstalam w nocy mnie znowu brzuch jak na okres bolal i spac nie moglam.
Jakoś tak nie mam zaufania do tego netto...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Jaka ja już jestem zdechła na tą końcówkę, nie mam siły na nic, ciągle mi się spać chce poprawiam sobie humor właśnie truskawkami

Od kilku dni coś ze mnie leci, przedwczoraj pociekło po nodze, wczoraj przeciekła wkładka i nie wiem co to, czy to już śluz pod koniec taki rzadki

Kejtice dobrze, że to jednak nie wody, bo trochę za wcześnie

Wczoraj byliśmy na komunii i ja mądra oczywiście wystroiłam się w szpilki, bo mam takie fajne wygodne itp. bosssszzz dziewczyny jak mi nogi spuchły potem jakieś łydki nawet zdrętwiałe miałam, sypię się normalnie
Też wczoraj byłam na komunii i byłam w szpilkach od 11 do 20. Stopy mi lekko napuchły ale nie tak jak się spodziewałam. Z tym, że moje szpilki raczej niskie były, tak z 7 cm tylko.
Cytat:
Witam się w 39 tyg

Nie mogę uwierzyć, że za kilka dni będę mieć maluszka przy sobie... Wszystko się zmieni, i też się zastanawiam czy to był dobry moment na dziecko..
Mam wielką nadzieje, że się nie przeterminuje
Trzymam kciuki, żeby było w terminie

Cytat:
Zobaczyłam właśnie zdjęcie porodówki w moim szpitalu i jakoś inaczej to sobie wyobrażałam normalnie mi słabo i chyba już nie chcę:mdle je:
Chyba już nie ma wyjścia
Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
Super
Cytat:
Hello

Rano czytałam trochę wizażu jak zobaczyłam co napisałam wczoraj to się popłakałam ze śmiechu. No ale nie ma to jak słownik w tel

Byłam dzisiaj w aptece po coś na te zatoki. Dała mi jakiegoś psiukacza do nosa... Zobaczymy...bo oczywiście wszystko inne niedozwolone w ciąży

Niewiem kto pytał ale u mnie też jest napisane żeby dla malucha mieć ręcznik

Mate edukacyjna zamierzam kupić po porodzie.jak się da to używke rainforest.

Nalazilam się dzisiaj i idę się zdrzemnac

Kuba mój mistrz

Szuuu wydaje mi się, że to Ty kiedyś pisałaś o takich prądach w bożenie. Nadal je masz? Bo mi się właśnie pojawiły i strasznie mnie to wkurza...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:40   #3134
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, znalazłam tego iphona, pisałam wam. I odezwał się przez Biuro Rzeczy Znalezionych typek taki, pisze mi, że to jego dziewczyna zgubiła, ale nie jest w stanie opisać mi tego telefonu, pisze, że dziewczyna wyjechała do Anglii i nikt nie ma z nią kontaktu itp. No â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a Coś kręci ,nie? Chyba na policję zaniosę ten telefon, bo od piątku nikt oprócz tego gnojka się nie zgłosił. Tylko wiem, że oni nie szukają właścicieli i tel. trafi gdzieś na dno szuflady i szkoda mi bo chciałam być uczciwa, ale nie oddam gnojkowi telefonu jak nawet nie wie co było na tapecie
ściemnia jak nic! zatrzymaj telefon, może właściciel się znajdzie a jak nie to będzie dla ciebie

Cytat:
u mnie piszą że kąpiel jest w pierwszej dobie

W ogóle jest taka fajna strona, pewnie wiekszość z was kojarzy, gdzie są dokładnie opisane warunki, poród itp. w danym szpitalu w całej Polsce: http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj
Ja się stamtąd dowiedziałam, ze ten "plan porodu" jest w moim szpitalu uzupełniany z położną i lekarzem na porodówce, o ile czas pozwoli a jak nie to pytają ustnie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

głowa do góry! Ja oprócz męża też na nikogo nie liczę, bo przy pierwszym dziecku teściowa ani raz nie przyszła mi pomóc, ani żadna z dwóch szwagierek, choć mieszkamy po sąsiedzku. Była na chwilę moja mama, ale musiała wrócić do pracy, a teraz nawet mamy nie będzie, bo się obraziła na amen Damy radę
jak się mały urodzi to pewnie jej przejdzie i pomoże

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-05-18 o 13:43
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:43   #3135
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
suuper

Cytat:
Kika 3 rożki dobra jesteś to ja mam wyrzuty, że codziennie jednego wciągam ale poprawiam jeszcze ciastkami
ja wszystko poprawiam ciastkami.....to jest jakaś masakra, codziennie jem tony ciastek czekoladowych. musze bo inaczej umre
mam wrażenie że w tym ostatnim miesiącu przytyje z 20 kilo

Cytat:
nie chce mi się przycisku na odkurzaczu włączyć ,żeby posprzątał...
to są już szczyty

Cytat:
laski a bierzecie klapki pod prysznic plus kapcie czy tylko pod prusznic ? np japonki?
tylko klapki , w których moge iść pod prysznic

Cytat:
z adapterami do wózka mamy problem, bo cięzko je dostać do baby design.
ja kupiłam tu http://allegro.pl/show_item.php?item=5325085982

u geodety wszystko poszło świetnie. gdyby nie te pierniczone wodociągi to wyrobilibyśy sie ze wszystkim do porodu a tak niestety troche sie to przedłuży.....ale że im sie nie spieszy to na ich odpowiedż czekaliśmy 2 miesiące........ ale już spoko, bez stresu....

a jak już wszystko załatwiłam to pojechałam sobie na obiad...matko ale sie najadłam...pyszne było
Stary 2015-05-18, 13:44   #3136
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
co do położnych to ja wszystko rozumiem: jest ich mało, mało zarabiają są zmęczone etc, ale kurde na dłuższą metę co mnie to obchodzi? No ja miałam ewidentnie pecha do położnych po pierwszym cięciu. Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej, ale też nastawiam się na asertywne domaganie się pomocy, jeśli będzie mi
To nie wina pacjentów, że mało zarabiają i są zmęczone, więc dlaczego na pacjentach sobie odbijają. Nie podoba mi się podejście, kiedy idę do pracy bo muszę, cały czas jestem naburmuszona a ludziom robię łaskę, że się w ogóle do nich odezwę lub cokolwiek dla nich zrobię. Jak ktoś nie lubi pracy z ludźmi, niech sobie poszuka pracy w biurze itd.
Wiem, że są różne sytuacje, że o pracę ciężko, ale skoro już pracuję tu, gdzie pracuję, to może postaram się by i innym, i mnie było miło.
Stary 2015-05-18, 13:48   #3137
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja kupiłam tu http://allegro.pl/show_item.php?item=5325085982

u geodety wszystko poszło świetnie. gdyby nie te pierniczone wodociągi to wyrobilibyśy sie ze wszystkim do porodu a tak niestety troche sie to przedłuży.....ale że im sie nie spieszy to na ich odpowiedż czekaliśmy 2 miesiące........ ale już spoko, bez stresu....

a jak już wszystko załatwiłam to pojechałam sobie na obiad...matko ale sie najadłam...pyszne było
Dziękuje ja czekam póki co na adaptery z tomi.pl, niby w środę mam dzwonić,bo mają być..
Co pysznego jadłaś?
Stary 2015-05-18, 13:50   #3138
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
ooo dokładni eten wygląda fajnie i funkcjonalnie
tylko kurde drogi jest ja muszę o czymś pomyśleć, żeby jak będę chciała coś zrobić prasowanie/gotowanie, móc zabrać Frania ze sobą. Tylko boję się, że Leoś ten bujaczek rozniesie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

ja tez, dokladnie tak jak wy..
niby u nas bylo to planowane ale raczej na zasadzie "bo jak nie teraz to kiedy?" bo hmm starzy sie robimy, moj tz ma czterdziestke w tym roku...
ooo a byłam pewna, ze mój chłop najstarszy we wrześniu skończy 39 lat.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
o jaaaacie to już niedługo
troche wam zazdroszcze tych cesarek, przynajmniej dokładnie wiecie kiedy pojawi sie maleństwo, zawsze to o jeden stres mniej
to jest jeden z niewielu plusów tego zabiegu. Choć jak znam życie, ja będę miała 2-3 terminy, bo ginka powie mi po prostu kiedy ma dyżury w czerwcu i będziemy jeździć i sprawdzać czy to już

Cytat:
Od jutra 2 tyg!, to chyba jedyny plus cesarki, że zna się termin...ja zazdroszczę kontaktu skóra do skóry z Maluchem...u nas po porodzie tata dostaje dziecko na kangurkowanie, a później mama jeśli na siłę i ochotę. Strasznie się boję o kp...teraz nic mi z piersi nie leci, one nie bolą,zastanawiam się kiedy, ile, czy w ogóle pokarm będzie jednak po porodzie sn jest on szybciej..
tam gdzie będę mieć cc za opłatą 150 zł tż może być przy cesarce. I ja tego bardzo chcę, tylko nie wiem czy się uda zrobić cc bez narkozy...
I potem właśnie tata kanguruje maluszka przez 2 godziny, potem idzie na noworodki, rozmawia z pediatrą, jest przy szczepieniu, ważeniu, badaniach. Fajne to jest.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Trochę mi głupio, że wywołałam takie zamieszanie tutaj tymi rzekomymi "wodami".. Ale chyba bym się tak nie przestraszyła, gdybym nie usłyszała, jak to spada na podłogę!
Wczoraj z Tżem spędziliśmy caaaaały dzień razem, było cudownie A potem w łóżku Wojtuś tak wypychał nóżki, że mogliśmy go głaskać po stópkach
bosko!

Cytat:
Szpital jest po remoncie ale skoro łóżka są podosuwane do ściany to gdzie jest miejsce dla tżta? http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/galeria.htm
i do tego jeszcze te sale oddzielone kawałkiem ściany i to że będę słyszeć co się dzieje u innych
bardzo fajnie to wygląda

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej

ja już po spotkaniu z położną i KTG - wyszło piękne, żadnych skurczy

zjadłam śniadanko, wypiłam mrożone capuccino i zjadłam rożka a teraz nadrobię to co już zdążyłyście naprodukować
super, że wszystko ok!

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
jupi!

Cytat:
Kika 3 rożki dobra jesteś to ja mam wyrzuty, że codziennie jednego wciągam ale poprawiam jeszcze ciastkami Pamiętam jak mówiłaś o twoim uwielbieniu do lodów to ja zaraz też idę do sklepu
ja już dziś zjadłam 2 kawałki babki i 5 rogalików z czekoladą... A do wieczora dalekoooo....

Cytat:

was też taki leń dopada?
noo! Dlatego rana się mobilizuję, zeby zrobić cokolwiek, bo potem już jest kaplica.... zupełny brak sił...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:53   #3139
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja strasznie lubę włochy i chyba tam sie wybierzemy mamy blisko mieszkam przy granicy z Austrią, do Włoch mam ok 100 km,a nad morze 400 km
Byłam dotąd tylko raz we Włoszech, ale jestem oczarowana )) kiedyś chciałam wyjechać do Włoch i nawet skończyłam kurs włoskiego na A2 (lepiej znałam włoski niż niemiecki jak tutaj przyjechałam). Niestety plany się pozmieniały
Gdzie chcecie jechać? U nas w pracy wszyscy jeżdżą nad jezioro Garda, jest niedaleko, więc też o tym myśleliśmy.
Stary 2015-05-18, 13:54   #3140
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
w niektórych szpitalach w ogóle nie kąpią, tylko wycierają i pierwsza kąpiel jest w domu- czytałam na jednym

Tutaj tez nie kapia tylko wycieraja bo jak twierdza to taka bariera ochronna dla dziecka. Zalecaja kapac dopiero w 5 dobie.

Tak jak Tassia pisala, mozesz wziasc wozek za darmo, mozesz oddac go razem z bagazem albo dopiero przy samolocie, przy schodkach do samolotu zawsze czekaja Panowie i mozna im oddac. Lepiej chyba sprawdza sie opcja z oddaniem z bagazem bo potem sie tyle tego ma, wozek, dziecko, torba podreczna. Dlatego z ta mysla kupilam chuste, zeby oddac wozek z bagazem, dziecko do chusty i rece wolne.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:55   #3141
k a j a
Zakorzenienie

Hej, hej !

Któraś pytała o lenia, tak, mam, okropnego.. Ciągle bym spała :p

Karuzeli nie kupuję, przy Blance.nie miałam więc może i teraz się obejdzie

Ręczników u.mnie nie trzeba, kąpać kapia

Dziś stwierdziłam ze to koniec jazdy autem jako kierowca.. Łapią mnie skurcze i nie mogę wtedy dobrze prowadzic. Tylko gorzej z kierowcą

Ee nie wiem.co.jeszcze pisałyscie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 13:58   #3142
201710041131
Konto usunięte

Mycha nie mam, teraz w ogole wszystkie dolegliwości mi przeszły

Wiecie, bo cały szkopuł tkwi w tym, że bez znajomości kodu do odblokowania tel., iphony to nic nie warte kawałki plastiku i jeśli ktoś nie był na tyle mądry, żeby po pierwsze ustawić lokalizowania telefonu (cały czas trzymam naładowany ten tel żeby był włączony i ta osoba mogła go namierzyć) a po drugie zrobić tak by osobie która go znajdzie wyświetliła się jakaś wiadomość (np. mój Tż jak zgubił tel. to ustawił sobie wiadomość do tej osoby która go znalazła aby zadzwonił pod taki i taki nr) to , telefon jest praktycznie do wywalenia... Wejść w kontakty się nie da nic się nie da... Widzę jedynie ekran blokady...
Napisałam na wszelkie możliwe spotted, oprócz gnojka nikt nie napisał, nic, będę trzymała go w szufladzie albo jeszcze pójdę do T-mobile, może oni coś poradzą?? (wątpię)
Ale szkoda, bo sami byliśmy niedawno w podobnej sytuacji (tż zgubił iphona pod szpitalem) i dziewczyna go uczciwie oddała, chciałam być ok
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:02   #3143
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dotąd tylko raz we Włoszech, ale jestem oczarowana )) kiedyś chciałam wyjechać do Włoch i nawet skończyłam kurs włoskiego na A2 (lepiej znałam włoski niż niemiecki jak tutaj przyjechałam). Niestety plany się pozmieniały
Gdzie chcecie jechać? U nas w pracy wszyscy jeżdżą nad jezioro Garda, jest niedaleko, więc też o tym myśleliśmy.
okolice wenecji Lido di jesolo i Lignano Sabbiadoro
moja przyjaciółka jest tłumaczem przysięgłym Włoskiego, miałam jechac na majówke do wenecji ale brzuszek już przeszkadzał, nad Garda znajomi maja domek tez pięknie jest, ale wolę morze
Stary 2015-05-18, 14:03   #3144
fartuch
Zakorzenienie

a pójść do jakiegoś serwisu żeby złamali kod? na pewno się da

A jak nic z tego to wgrac nowy system i go sprzedać
Stary 2015-05-18, 14:07   #3145
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

tam gdzie będę mieć cc za opłatą 150 zł tż może być przy cesarce. I ja tego bardzo chcę, tylko nie wiem czy się uda zrobić cc bez narkozy...
I potem właśnie tata kanguruje maluszka przez 2 godziny, potem idzie na noworodki, rozmawia z pediatrą, jest przy szczepieniu, ważeniu, badaniach. Fajne to jest.
A czemu miałaby być narkoza?
Uważam, że kangurowanie przez tatę to super pomysł, u nas w trakcie operacji tata stoi przed salą i czeka na malucha.
Stary 2015-05-18, 14:08   #3146
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
okolice wenecji Lido di jesolo i Lignano Sabbiadoro
moja przyjaciółka jest tłumaczem przysięgłym Włoskiego, miałam jechac na majówke do wenecji ale brzuszek już przeszkadzał, nad Garda znajomi maja domek tez pięknie jest, ale wolę morze
Wenecja... super
W ogóle właśnie sprawdziłam i mieszkamy prawie w tym samym rejonie, ja 140km na północny zachód.
Stary 2015-05-18, 14:13   #3147
fartuch
Zakorzenienie

Szuu tu jest jak złamać kod, próbowałaś? http://helpdesktop.pl/gsmdesk/item/3...zystac-do-woli
Stary 2015-05-18, 14:14   #3148
ultraviolwt188
Raczkowanie

o proszę teraz mieszkam na wsi 4 km dalej przeprowadziliśmy się 1 kwietnia
Stary 2015-05-18, 14:22   #3149
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Mycha nie mam, teraz w ogole wszystkie dolegliwości mi przeszły

Wiecie, bo cały szkopuł tkwi w tym, że bez znajomości kodu do odblokowania tel., iphony to nic nie warte kawałki plastiku i jeśli ktoś nie był na tyle mądry, żeby po pierwsze ustawić lokalizowania telefonu (cały czas trzymam naładowany ten tel żeby był włączony i ta osoba mogła go namierzyć) a po drugie zrobić tak by osobie która go znajdzie wyświetliła się jakaś wiadomość (np. mój Tż jak zgubił tel. to ustawił sobie wiadomość do tej osoby która go znalazła aby zadzwonił pod taki i taki nr) to , telefon jest praktycznie do wywalenia... Wejść w kontakty się nie da nic się nie da... Widzę jedynie ekran blokady...
Napisałam na wszelkie możliwe spotted, oprócz gnojka nikt nie napisał, nic, będę trzymała go w szufladzie albo jeszcze pójdę do T-mobile, może oni coś poradzą?? (wątpię)
Ale szkoda, bo sami byliśmy niedawno w podobnej sytuacji (tż zgubił iphona pod szpitalem) i dziewczyna go uczciwie oddała, chciałam być ok
mieliśmy podobną sytuację, tylko to nie był smartfon, ale ktoś miał ustawioną blokadę i nie można było wejść w telefon, żeby do kogoś zadzwonić. Tż zawiózł na policję, jak jest blokada to działają chyba telefony alarmowe? policja może zadzwonić do siebie i im się wyświetla numer telefonu. Może potem wtedy udostępnić np. na fejsie, że szukasz osoby, która ma taki nr telefonu.

Kaja też mi się już ciężko jeździ, teraz ruszam się tylko na zakupy autem, bo młody w aucie najbardziej szaleje i skurcze też dokuczają. Raz musiałam się aż zatrzymać..

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:26   #3150
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
mieliśmy podobną sytuację, tylko to nie był smartfon, ale ktoś miał ustawioną blokadę i nie można było wejść w telefon, żeby do kogoś zadzwonić. Tż zawiózł na policję, jak jest blokada to działają chyba telefony alarmowe? policja może zadzwonić do siebie i im się wyświetla numer telefonu. Może potem wtedy udostępnić np. na fejsie, że szukasz osoby, która ma taki nr telefonu.

Kaja też mi się już ciężko jeździ, teraz ruszam się tylko na zakupy autem, bo młody w aucie najbardziej szaleje i skurcze też dokuczają. Raz musiałam się aż zatrzymać..
Moja znów się uspokaja podczas jazdy
Ogólnie mało jeżdżę autem ale dziś poczułam zeczas na fotel pasażera, tak mnie lapalo.
I wgl mam takie dziwne uczucie w szyjce jakby.. Takie bolace..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości