Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 14:20   #4621
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Dzięki towarzyszko niedoli, nie żebym się cieszyła że też ci kiepsko, ale zawsze to raźniej

Ja mam tak samo przy myciu zębów od początku i te tłuste też nie bardzo, a baaardzo lubię niestety. Może my matuzalemy wątkowe już tak mamy, starość nie radość

Pierwsza ciaze tez tak zle przechodzilas? Ja w pierwszej doslownie rzygalam jak kot do konca osmego miesiaca; w tej raptem kilkanascie razy mnie zemdlilo i 2-3 razy w kibelku wyladowalam (wlasnie z powod mycia zebow - mnie nie smak a piana przeszkadzala, zmienilam na niepieniaca sie paste).
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:26   #4622
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Absolutnie największe gondole na rynku z Emmaljungi mają nieco ponad 80 cm więc 78 to naprawdę dużo. Niektóre gondole mają po 65, nie wiem kto takie wózki kupuje.
W dwuch różnych źródłach znalazłam informację, ze ma wewnątrz 79 cm, także są większe. Baby Merc i Expander mają 80, podobno Dada Paradiso te nowe też.

Ej, właśnie oglądam o bożenach. Kiedyś wierzono, ze pokazanie waginy może uspokoić sztorm

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:27   #4623
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Dołączam się, do dziś przy myciu zębów mam odruch wymiotny, kilka razy zdazylo mi się puścić hafta w trakcie mycia. I przed snem nie mogę się najeść bo mnie męczy, ostatni posiłek około 19 bo inaczej z lewej na prawą stronę przez kilka godzin. Perfumy mnie odrzucają, i mnie mdli jak są silne zapachy, często mi duszno i okropnie gorąco. I myślę że nie minie, już się przyzwyczaiłam

Jakie materace do łóżeczka macie? Kokos gryka? Standardowe?

U nas nie bedzie lozeczka ;-) a materac jest z jakiegos tworzywa sztucznego, wyglada w stodku jak poskrecany makaron ryzowy
Stary 2015-05-18, 14:28   #4624
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
bianeczkaa - niestety nie ma opcji, zebym z tesciami pojechala po wozek, bo zamawiamy od znajomego z hurtowni i przyjedzie kurierem. Ale dawalam im ulotke, a sklep, gdzie mozna go pomacac maja 5 min od domu. Starego maila tez nie problem znalezc, no ale trzeba chciec niestety.
To może zamów sama a oni niech po prostu zapłacą

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-18, 14:38   #4625
dirtyblack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
To może zamów sama a oni niech po prostu zapłacą
wlasnie w weekend zamierzam zamowic jak bedziemy u nich i niech od razu oplaca. Wiem, ze to strasznie brzmi, ale stac mnie na wozek i moglabym go sama kupic, a skoro zadeklarowali, ze kupia, to nie chce sie tym juz stresowac, wolalabym wiedzec, ze jest zamowiony i w razie godziny W bede go miec w 2 dni.

Odnosnie materaca - ja planuje lateksowy. Naczytalam sie, ze te z gryki czasami plesnieja lub legna sie w nich robaki. To pewnie zalezy od jakosci i sposobu uzytkowania, ale ja nie rozpoznam w sklepie czy jest dobry czy nie i nie sprawdze jak byl magaynowany.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:39   #4626
agu23gda
Wtajemniczenie

Wiecie co... zajarana wykopaliskami aakkzzii z olx już od dłuższego czasu codziennie sprawdzam w swojej okolicy dalszej i bliższej jakieś ciekawe oferty. I albo mamy wystawiają tutaj jakieś kompletne szmaty albo zajechane ubranka albo ładne ale wołaja sobie za np używane body 6-8 zł za sztukę. Uważam, że to dużo biorąc pod uwagę chociażby dzisiejsze zdobycze Party Girl z lumpka za 20 zł.
I te ogloszenia własnie wisza od dłuższego czasu więc nie da tym babkom do myślenia, że przesadzają z kwotą? :P
Poluję na jakąs pake ubrań niekoniecznie za darmo ale za jakaś symboliczna kwotę od kobiet które chcą się zwyczajnie pozbyć tych rzeczy, ale jakoś takich u mnie brak
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:44   #4627
grita
Rozeznanie

Hejoooo!!
Jestem po glukozie, było spoko. Tylko kupiłam smakową cytrynową i była obrzydliwa, jeśli któraś jest przed to wg mnie lepiej wcisnąć cytrynę. I tak będzie ulepek, ale ze świeżym sokiem jakoś mi lepiej podeszła w pierwszej ciąży.

party_girl, dobry pomysł z noszeniem samej gondoli, bo znoszenie wózka to masakra dla kręgosłupa. Ja mam tylko 4 schodki na ganek, gdzie zostawiam wózek, a i tak nigdy go nie znosiłam, tylko bardzo delikatnie zjeżdżałam tylnymi kołami. Co innego lekka parasolka, a takie wózki 2w1 to swoje ważą
sandrusia, super że się znalazł portfel! zazdroszczę wycieczki! i super, że córa dała radę, 30 km dla 4-latki to naprawdę sporo!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:52   #4628
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja bardziej zastanawiam się kto zamknie listę wrześniówek
jestem pierwsza chętna
na razie to ja zamykam liste ale zobaczymy jak to będzie bo u mnie przewidywana jest cesarka

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:56   #4629
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Wiecie co... zajarana wykopaliskami aakkzzii z olx już od dłuższego czasu codziennie sprawdzam w swojej okolicy dalszej i bliższej jakieś ciekawe oferty. I albo mamy wystawiają tutaj jakieś kompletne szmaty albo zajechane ubranka albo ładne ale wołaja sobie za np używane body 6-8 zł za sztukę. Uważam, że to dużo biorąc pod uwagę chociażby dzisiejsze zdobycze Party Girl z lumpka za 20 zł.
I te ogloszenia własnie wisza od dłuższego czasu więc nie da tym babkom do myślenia, że przesadzają z kwotą? :P
Poluję na jakąs pake ubrań niekoniecznie za darmo ale za jakaś symboliczna kwotę od kobiet które chcą się zwyczajnie pozbyć tych rzeczy, ale jakoś takich u mnie brak
Powiem ci, że wszystko zależy od np firmy, bo jak ktoś zapłacił ok 30 zł za pajaca i prawie go nie używał, to mnie nie dziwi, ze nie oddaje za 1 zł Za 1 zł to się pozbywają towaru w ciuszkach, a na nowym towarze za nic w takiej kwocie się nie kupi i nie oszukujmy się, wtedy idą najlepsze perełki. Ale potwierdzam, jest wiele mam, które kupują w ciuszkach, używają a później chcą odsprzedać i jeszcze na tym zarobić, a czasem są to straaaaaszne szmaty

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-18, 14:57   #4630
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Agu ja z olx juz odkupiłam kilka zestawow i jestem mega zadowolona ostatnio kupilam cały karton ubranek od urodzenia do 1 roczku i z przesyłką kosztowalo mnie to 70zł.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 14:58   #4631
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo oczywiście nie wszystko na noworodka, np. koszulki z kr rękawem juz na następne lato, body z muszka rozmiar 74, ale jak widzę coś fajnego to już kupuje na zapas, bo z dzieckiem juz nie będę tak często jeździła po SH.
A no i za wszystko 20zł!
Super ubranka!! A w body jestem zakochana No i ta cena...

Cytat:
Ja też fisher price! A jakim cudem ja przerobił iście? Może taty poproszę i tez mi przerobi. ) bo karuzela sama w sobie jest świetna.

I oto ja dołączam do mam które mają wózki, objechalismy całe miasto i kiedy już chcieliśmy jechać do domu zachaczylismy o ostatni sklep. I jak zwykle bebetto camarelo wszystko co mi się nie podobało, już mieliśmy zastanawiać się nad camarelo Sevilla, w poprzednich sklepach było to samo jeszcze był Pajero maxi cosi mura która odpadła ze względu na piankowe koła mała amortyzację niska spacerowke i ujrzałam w kącie śliczny niebiesciutki wózeczek. Zakochałam się, kupiliśmy baby design lupo w kolorze niebieskim. Fajne kolory wszystko mi odpowiadało cena też! ! Naprawdę nawet nie brałam go pod uwagę a wszystko pasuje. Sama składałam skakalam dostaliśmy rabat 100zl i parasol gratis.
Kupiłam wóz kamień z serca! Jakoś czuje się odrazu odciazona.
Gratulacje!! Fajnie, że macie już to głowy, kupowanie wózka to mega radocha

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
grita na razie nie mamy planu B. Jeszcze jest troche czasu, na razie spokoj nas uratuje. Widze, ze corke teraz bardzo dynamicznie sie zmienia, wiec moze i ze spaniem cos sie ruszy. Pierwsza rzecz licze na samoodstawienie. Mam wrazenie, ze zaczela sie produkcja siary, jest mniej lub inny pokarm w piersiach i corka coraz krocej i rzadziej chce byc przystawiana. Co za tym idzie: w nocy rzadziej sie budzi lub potrafi zasnac ponownie sama. Dwa, ze zostal ostatni zab, pewnie znow bedzie kryzys podczas wyrzynania, ale pozniej spodziewam sie swietego spokoju. U nas nie ma miejsca w sypialni a corki; spimy na materacu o szerokosci 100cm, wiec juz dla niej brak (chociaz ostatnio jej to nie przeszkadzalo i ulozyla sie obok na podlodze). Mimo pobudek budzi sie nad ranem z sucha pieluszka, wiec tu tez w tej chwili problemu nie widze. Sterowanie drzemkami ani wybawienie na maksa w dzien u nas nie dzialaja. Licze, ze rozwiazanie problemu samo przyjdzie
Cytat:
U nas nie bedzie lozeczka ;-) a materac jest z jakiegos tworzywa sztucznego, wyglada w stodku jak poskrecany makaron ryzowy
Oby rozwiązanie samo przyszło, może wyrosną z tych pobudek w nocy nasze dzieciaki Moja już chyba niedługo zrezygnuje z dziennej drzemki. Bo potrafi i zasypiać godzinę i nie może zasnąć, potem zasypia o 23.. Ale z drugiej strony jak ma dzień bez drzemki, jak np jesteśmy popołudniu u znajomych, to potem koło 17-18 jest tak marudna i senna, że jęczy ciągle nie wiadomo o co i zasypia byle gdzie. Ciężko ją przetrzymać do 20 chociaż. Zobaczymy jak to będzie
U nas nocy sen bardzo poprawił się po odstawieniu od piersi, teraz budzi się tylko raz na wędrówkę do nas
A tak z ciekawości, co macie zamiast łożeczka? Jakiś kosz czy jak? Gdzie będzie spała malutka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 15:07   #4632
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Pojechalam na usg tych węzłów chłonnych. Spoznilam się 10 min a ten mnie nie przyjął... no i co na 2 czerwca ide znow ehh.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

A dzis widziałam babeczke z wózkiem takim jak moj. Kolor i wszystko wozek extra strasznie mi sie podobal jestem zadowolona

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 15:14   #4633
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

10 schodów to malutko moim zdaniem. Ja też tyle mam (wysoki parter) i wszyscy mi zazdroszczą bo są matki które na 3 piętro bez windy codziennie noszą...
W naszej Bartatinie też będzie funkcja bujania. Nie wiem czy się to przyda ale lepiej mieć niż nie mieć.
No ja właśnie mieszkam na 3 piętrze I będę wnosiła samą gondole.

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Co myślicie o tej komodzie z przewijakiem ? Podoba mi się, ale zastanawiam się, czy na blacie obok przewijaka będzie wystarczająco dużo miejsca, żeby postawić kosmetyki. Załącznik 5981978
Ja będę kupować tą ikeową

Cytat:
Nooo u nas też 20 zł za kg sobie śpiewają, ale w sobotę sobię kupiłam kobiałkę i w niedziele juz truskawek nie było a jadłam je sama. W sumie wpierniczałam od stycznia te z Hiszpanii plastikowe... ale jak posmakowałam tych to miałam orgazm.
Za to nie skusiłam się na ukochane czereśnie które kosztowały 45 zł za kg! Stwierdziłam, że za droga byłaby ta rozkosz
Ja kupiłam w sobotę pół kilo czereśni U mnie były za 32 kg

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 15:17   #4634
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Pojechalam na usg tych węzłów chłonnych. Spoznilam się 10 min a ten mnie nie przyjął... no i co na 2 czerwca ide znow ehh.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

A dzis widziałam babeczke z wózkiem takim jak moj. Kolor i wszystko wozek extra strasznie mi sie podobal jestem zadowolona
Daj spokój, tylko 10 minut... Rzeczywiście, wielki problem przyjąć pacjentkę chwilę po czasie. A jak oni czasem mają opóźnienie, to my jakoś możemy zaczekać..
Fajnie, że jesteś zadowolona z wózka A trzymacie go w domu? Kropka zainteresowana czy na razie olewka póki w środku nic nie płacze?
Stary 2015-05-18, 15:25   #4635
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Nooo 10 min z czego ze 3 stalam w kolejce w recepcji czekajac na rejestracje. Ten lekarz musi byc mega gburem. Jestem do niego zapisana 2 czerwca i po badaniu powiem mu jaki jest nie miły.
Tak wozek jest zlozony zawiniety w folie i stoi w koncie kropeczka zero zainteresowania jak narazie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 15:45   #4636
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Merry chcesz być ostatnia z rodzacych?? Ja bym chyba wolała tak tydzień- dwa przed terminem :p mamy ten sam termin
Ja też bym wolała ze 2 tygodnie przed terminem urodzić.
Cytat:
Ja też fisher price! A jakim cudem ja przerobił iście? Może taty poproszę i tez mi przerobi. ) bo karuzela sama w sobie jest świetna.

I oto ja dołączam do mam które mają wózki, objechalismy całe miasto i kiedy już chcieliśmy jechać do domu zachaczylismy o ostatni sklep. I jak zwykle bebetto camarelo wszystko co mi się nie podobało, już mieliśmy zastanawiać się nad camarelo Sevilla, w poprzednich sklepach było to samo jeszcze był Pajero maxi cosi mura która odpadła ze względu na piankowe koła mała amortyzację niska spacerowke i ujrzałam w kącie śliczny niebiesciutki wózeczek. Zakochałam się, kupiliśmy baby design lupo w kolorze niebieskim. Fajne kolory wszystko mi odpowiadało cena też! ! Naprawdę nawet nie brałam go pod uwagę a wszystko pasuje. Sama składałam skakalam dostaliśmy rabat 100zl i parasol gratis.
Super. Ja sie nie umie doczekać nastepnego tygodnia jak zaczne jeździć za wózkiem.
Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Kurczę u mnie lekarz tylko raz sprawdzał płeć i było to w 19 tyg. teraz będę miała usg za ok 4 tyg a już nakupiłam tyle typowo chłopięcych rzeczy, ale z drugiej strony jak był siusiak to raczej nie odpadł.

Laudres - wózek bardzo ładny.
Napewno nie odpadł siusiorek. Bede trzymała kciuki.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja dorwalam na bazarku polskie truskawki. 15 za kg. Zaszalalam i kupiłam ponad 1/2 kg. Teraz mi pachną w autobusie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Uwielniam truskawki. A teraz to dopiero mam manie na owoce. Przed ciążą to jadłam od czasu do czasu a teraz to musze jakiegoś pysznego soczystego owocka zjeść.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
W dwuch różnych źródłach znalazłam informację, ze ma wewnątrz 79 cm, także są większe. Baby Merc i Expander mają 80, podobno Dada Paradiso te nowe też.

Ej, właśnie oglądam o bożenach. Kiedyś wierzono, ze pokazanie waginy może uspokoić sztorm
A co do bożeny to dzisiaj ze szwagierką rozmawiałam na temat porodu no i tak mnie bożena zaczeła twać ze masakra. Buntuje się już.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

No ja właśnie mieszkam na 3 piętrze I będę wnosiła samą gondole.

Ja będę kupować tą ikeową

Ja kupiłam w sobotę pół kilo czereśni U mnie były za 32 kg
Też mi sie podoba. Bede jechała za 3 tyg po szafe i nie wiem czy nie dokupie takiego przewijaka. Myślicie ze mozna na niej ustawiac wanienke do kąpieli???
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nooo 10 min z czego ze 3 stalam w kolejce w recepcji czekajac na rejestracje. Ten lekarz musi byc mega gburem. Jestem do niego zapisana 2 czerwca i po badaniu powiem mu jaki jest nie miły.
Tak wozek jest zlozony zawiniety w folie i stoi w koncie kropeczka zero zainteresowania jak narazie
dla lekarza
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 15:54   #4637
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Super ubranka!! A w body jestem zakochana No i ta cena...

Gratulacje!! Fajnie, że macie już to głowy, kupowanie wózka to mega radocha

Oby rozwiązanie samo przyszło, może wyrosną z tych pobudek w nocy nasze dzieciaki Moja już chyba niedługo zrezygnuje z dziennej drzemki. Bo potrafi i zasypiać godzinę i nie może zasnąć, potem zasypia o 23.. Ale z drugiej strony jak ma dzień bez drzemki, jak np jesteśmy popołudniu u znajomych, to potem koło 17-18 jest tak marudna i senna, że jęczy ciągle nie wiadomo o co i zasypia byle gdzie. Ciężko ją przetrzymać do 20 chociaż. Zobaczymy jak to będzie
U nas nocy sen bardzo poprawił się po odstawieniu od piersi, teraz budzi się tylko raz na wędrówkę do nas
A tak z ciekawości, co macie zamiast łożeczka? Jakiś kosz czy jak? Gdzie będzie spała malutka?

U nas drzemka czy jej brak nie wplywaja na zasypianie. Moze spac nawet kilka godzin i mniej wiecej o stalej porze pojdzie spac. Bez drzemki tez do wieczora wytrzyma. Mimo wszystko czekam do samoodstawienia - mniej stresu. Materac mamy. Wszyscy spimy na podlodze: dziecko z niczego nie wypadnie, od malego ma swobode poruszania, bo wypelznie, jak tylko zacznie byc w stanie i kiedy bedzie chcialo, karmienie w nocy polega tylko na tym, ze musze sie z jednego materaca na drugi przetoczyc a jak juz nie sa potrzebne to w dzien sie schowa i w pokoju jest wiecej miejsca do szalenstw.
Stary 2015-05-18, 15:57   #4638
ridja devojka
Zakorzenienie

Dziewczyny czasami lekarz przez te 10 minut jest w totalniej d*pie
Stary 2015-05-18, 15:57   #4639
Kissmisiaa
Zakorzenienie

W klubie dodałam zdjęcia ciekawych artykułów, między innymi o pierwszym wózku dla dziecka

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu. Jak ten czas leci.
A ja wczoraj dostałam foteliki dla małej, ten na początek- dodatkowo z wkładka zmniejszającą i ten drugi kolejny, do tego mamy matę do zabawy. Super. Podobno na strychu jest jeszcze mnóstwo zabawek ale w pierwszej kolejności wypiorę to co już mam.

Dziś 18 i moje imieniny. Zarządziłem wyjście do kina- w sumie to mąż nie wie o imieninach. Ale i tak myślałam o jakimś wyjściu we dwójkę bo i tak zawsze wychodzimy ze znajomymi- tymi bardziejn ze to z jego strony znajomi a parę osób z towarzystwa coraz bardziej mńie denerwuje.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

A i zakupiłam wczoraj adapter do pasów, do końca tygodnia powinnam go mieć, super. Ja wybrałam bełt of line. Zwykle pasy mi przeszkadzają, może nie jeżdzę często ze dwa dni w tygodniu ale to zawsze beZpieczniej a nie wyobrażam sobie jazdy bez.
Ja też witam się w 23 tygodniu, na krótkie trasy nie zapinam pasów, ale jak jadę gdzieś dalej to zapinam.
Nie kupuję adaptera, bo chyba się nie przyda, aż tyle nie jeżdżę autem

Cytat:
Witam z ranka! Dziś jedziemy oglądać wozy, robimy przegląd wszystkich sklepów w mieście.
Co do tego łóżeczka to kosz jest przystosowany do tego żeby maluch w nim spał zresztą wszystkie dzieci (3) spaly w nim do 4 msc w zależności jakie długie było. Ale co zrobię jeśli dziecię nie będzie chciało spać? Myślałam poprostu ze zaoszczedze na miejscu narazie. A jeśli chodzi o karuzele to 3 miesiące i tak leży bo dziecię później dopiero się tym interesuje bynajmniej moje. karuzele mam fajna bo z projektorem i wyświetla gwiazdki na suficie i gra takie ładne melodyjki tylko baterie żre jak szalona.

Ale może kupimy łóżeczko i zostawię u mamy jak będzie potrzeba to zabiorę do siebie.
Ja znalazłam bardzo fajne na allegro z szufladą. Myślę, że w lipcu zamówimy, jeszcze jest czas

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
też kocham zakupy

moje buty idą, bo je zamówiła, i kolorowe spodnie jeszcze mają dojść
też teraz czekasz na wypłatę właśnie patrzyłam w kalendarz i liczę kiedy mogą wpaść pieniądze za zlecenia.
Zaraz biorę się szukanie kolejnych, bo jeszcze marzy mi się fajny kostium kąpielowy w końcu w tym roku nie będę musiała wciągać brzucha na plaży

uwielbiam zakupy dla mojego dzieciątka, ale nowa para butów dla mnie tez jest potrzebna

i jeszcze tylko 4 dni i się dowiem czy w moim brzuszku na pewno mieszka Matylda wtedy jak ruszę na zakupy

już mam umówione, że jak tato teraz przyjedzie do Poznania (on ma duże auto) to jedziemy do IKEA po łóżeczko, wanienkę i inne potrzebne pierdoły

ja tam nikomu nie patrzę czy mi coś da, bo ktoś ma i może już nie potrzebuje. co najwyżej pytam się czy mi odsprzeda itp.

Mi nie chodzi co dziecku przypasuje, choć ja mam nadzieję, że moje dziecko miłość do roweru wyssie z mlekiem ale o to, że niektórzy biorą jakiś wypasiony sprzęt na miasto, potem upychają dziecko w tym.
I o ile taki bogacz ma ludzi, którzy jak dziecko się znudzi wezmą, spakują itp. to ja bym nie miała jak tego dźwigać. Na miasto rzadko jedziemy samochodem, bo po prostu nie ma gdzie parkować.

aż mi się przypomniał program dzwonię do pana pani w bardzo ważnej sprawie
Ja też, ale czas coś kupić dla dzidziusia
Robię właśnie listę rzeczy co mi jest potrzebne. Łóżeczko na pewno kupujemy, ale zastanawiam się nad komodo przewijakiem czy jest nam to potrzebne zawsze mogę kupić nakładkę do przewijania.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam takie techniczne pytanie. Orientujecie się może jak usunąć klub z listy subskrybowanych klubów? Wypisałam się z jednego i zapomniałam wcześniej wyłączyć subskrypcję i teraz mi widnieje na liście, a ja go tam nie chcę...
Musisz się z niego całkowicie wypisać, aby go usunąć z listy.

Cytat:
Proszę bardzo oczywiście nie wszystko na noworodka, np. koszulki z kr rękawem juz na następne lato, body z muszka rozmiar 74, ale jak widzę coś fajnego to już kupuje na zapas, bo z dzieckiem juz nie będę tak często jeździła po SH.
A no i za wszystko 20zł!
Śliczne te ciuszki Szkoda, że u mnie w mieście nie ma takich fajnych lumpków.

Cytat:

Wózek fajny. My na targach je oglądaliśmy, ale coś w nim nie pasowało.
My w czwartek jedziemy zamówi narożnik i przy okazji sobie sklepy z wózkami objadę
Stary 2015-05-18, 16:00   #4640
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsza ciaze tez tak zle przechodzilas? Ja w pierwszej doslownie rzygalam jak kot do konca osmego miesiaca; w tej raptem kilkanascie razy mnie zemdlilo i 2-3 razy w kibelku wyladowalam (wlasnie z powod mycia zebow - mnie nie smak a piana przeszkadzala, zmienilam na niepieniaca sie paste).
Początki były takie same, ale to były tylko mdłości i w 4. miesiącu puściły i już nie wróciły. Teraz też mnie mdliło do ok. 4. miesiąca, ale zdarzyło mi się też puścić pawia kilka razy. Potem mdłości ustąpiły, to przez 1,5 miesiąca miałam ciągle zawroty głowy i omdlenia-szłam na przykład po Młodą do przedszkola i w drodze powrotnej potrafiłam prawie "odpłynąć" w sklepie. Jak omdlenia puściły, to wróciły mdłości, choć na szczęście nie tak intensywne jak na początku. Reasumując, tę ciążę przechodzę gorzej.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:04   #4641
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
wlasnie w weekend zamierzam zamowic jak bedziemy u nich i niech od razu oplaca. Wiem, ze to strasznie brzmi, ale stac mnie na wozek i moglabym go sama kupic, a skoro zadeklarowali, ze kupia, to nie chce sie tym juz stresowac, wolalabym wiedzec, ze jest zamowiony i w razie godziny W bede go miec w 2 dni.

Odnosnie materaca - ja planuje lateksowy. Naczytalam sie, ze te z gryki czasami plesnieja lub legna sie w nich robaki. To pewnie zalezy od jakosci i sposobu uzytkowania, ale ja nie rozpoznam w sklepie czy jest dobry czy nie i nie sprawdze jak byl magaynowany.
Dlatego i ja mam wątpliwości. ;/ za czym się rozglądać.

Materac menq brzmi ciekawie a co planujecie zamiast łóżeczka?

Ludzie z olx czasem mnie rozpieprzaja.. folia przeciwdeszczowa na wozek za 15zł dziś w sklepie taka widziałam za 10. Bueheheeheh

Edytowane przez loudres
Czas edycji: 2015-05-18 o 16:10
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:11   #4642
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
My w czwartek jedziemy zamówi narożnik i przy okazji sobie sklepy z wózkami objadę
My byliśmy dzisiaj w 3kiwi, ale nie dość że wybór średni, to jeszcze obsługa się kompletnie niczym nie interesowała. Byliśmy też w Bobo Wózki - lokal mały, wybór jakiś tam jest, obsługa pomocna bardzo. Jutro jedziemy do Altrak24, więc mogę zdać relację.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:12   #4643
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
W klubie dodałam zdjęcia ciekawych artykułów, między innymi o pierwszym wózku dla dziecka

Ja też witam się w 23 tygodniu, na krótkie trasy nie zapinam pasów, ale jak jadę gdzieś dalej to zapinam.
Nie kupuję adaptera, bo chyba się nie przyda, aż tyle nie jeżdżę autem

Ja znalazłam bardzo fajne na allegro z szufladą. Myślę, że w lipcu zamówimy, jeszcze jest czas

Ja też, ale czas coś kupić dla dzidziusia
Robię właśnie listę rzeczy co mi jest potrzebne. Łóżeczko na pewno kupujemy, ale zastanawiam się nad komodo przewijakiem czy jest nam to potrzebne zawsze mogę kupić nakładkę do przewijania.

Musisz się z niego całkowicie wypisać, aby go usunąć z listy.

Śliczne te ciuszki Szkoda, że u mnie w mieście nie ma takich fajnych lumpków.

Wózek fajny. My na targach je oglądaliśmy, ale coś w nim nie pasowało.

Mnie pasy troche przeszkadzaja, kiedy prowadze samochod; akurat teraz tak sie dziecko ulozylo, ze z prawej strony mnie uwiera. Kiedy siedze na siedzeniu dla pasazera problemu nie ma. Nie jest to jednak na tyle duzy problem, by szukac adapterow; nawet nie wiem, czy tu sa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 16:13   #4644
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Początki były takie same, ale to były tylko mdłości i w 4. miesiącu puściły i już nie wróciły. Teraz też mnie mdliło do ok. 4. miesiąca, ale zdarzyło mi się też puścić pawia kilka razy. Potem mdłości ustąpiły, to przez 1,5 miesiąca miałam ciągle zawroty głowy i omdlenia-szłam na przykład po Młodą do przedszkola i w drodze powrotnej potrafiłam prawie "odpłynąć" w sklepie. Jak omdlenia puściły, to wróciły mdłości, choć na szczęście nie tak intensywne jak na początku. Reasumując, tę ciążę przechodzę gorzej.

Zycze poprawy na dobre zatem
Stary 2015-05-18, 16:13   #4645
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zgubiłam bloczek, szlak mnie trafi zaraz

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-18, 16:14   #4646
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego i ja mam wątpliwości. ;/ za czym się rozglądać.

Materac menq brzmi ciekawie a co planujecie zamiast łóżeczka?

Ludzie z olx czasem mnie rozpieprzaja.. folia przeciwdeszczowa na wozek za 15zł dziś w sklepie taka widziałam za 10. Bueheheeheh

Nic zamiast. Materac na podloge i gotowe. W przewijaki, komody tez sie nie bawimy
Stary 2015-05-18, 16:27   #4647
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Zycze poprawy na dobre zatem
Dzięki
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 16:29   #4648
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy dzisiaj w 3kiwi, ale nie dość że wybór średni, to jeszcze obsługa się kompletnie niczym nie interesowała. Byliśmy też w Bobo Wózki - lokal mały, wybór jakiś tam jest, obsługa pomocna bardzo. Jutro jedziemy do Altrak24, więc mogę zdać relację.
Chętnie przyjmę ta relacje. Na zmigrodzkiej jest sklep mega urwis i widziałam na stronie ze maja duży wybór wózków
Stary 2015-05-18, 16:30   #4649
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj obejrzeć moją wymarzoną Carerę Camarelo i już nie jest ta wymarzona Sam wózek ładny, stosunkowo lekki, ale wpinanie i wypinanie gondoli to tragedia. Także dziękujemy

lourdes też nam pani polecała ten wózek który kupiłaś, ale nie mieli na stanie. Będzie za dwa tygodnie to wtedy obejrzymy.

Numerem jeden jest niestety ciągle Mutsy Igo...
dobrze, że pojechałaś obmacać i przynajmniej wiesz na co zwracać uwagę
no w Mutsy wpinanie gondoli to jedno pyknięcie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja dorwalam na bazarku polskie truskawki. 15 za kg. Zaszalalam i kupiłam ponad 1/2 kg. Teraz mi pachną w autobusie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
mi tak truskawy pachniały, że zjadłam wszystkie dla tż-eta nie zostało musiałam schować dowody zbrodni
ale pyszne i słodziutkie były

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
na razie to ja zamykam liste ale zobaczymy jak to będzie bo u mnie przewidywana jest cesarka
czyli mam szansę zamknąć kolejkę

mnie w końcu mama przestanie męczyć, żebym chciała rodzić w innym szpitalu, w końcu ktoś z jej znajomych lekarzy powiedział, że ten szpital, który wybrałam bardzo poprawił swoje warunki i opieka jest bardzo dobra, oczywiście mnie tez ta opinia cieszy no ale do końca września jeszcze duuuużo czasu
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 16:58   #4650
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jezu ale bym zjadła coś dobrego

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości