Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 19:25   #4681
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
AAAAA w ogóle o wadze zapomniałam, mam +9,5 od początku, 26 tc. Przytyłam 2 kg przez ostatnie 4 tygodnie więc książkowe 500g zaliczone.
Gratulacje wizyty. Ciesze sie ze z bejbikiem oki nuezly klocus juz hihi

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:26   #4682
agu23gda
Wtajemniczenie

melawen jakby co to pamiętam o Tobie prawdopodobnie w piątek będę jechała do mamy więc ogarnę te ubranka
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:27   #4683
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

Też mi sie podoba. Bede jechała za 3 tyg po szafe i nie wiem czy nie dokupie takiego przewijaka. Myślicie ze mozna na niej ustawiac wanienke do kąpieli???
Też się nad tym zastanawiałam Jak zobaczysz ją na żywo to daj znać, bo ja do Ikei mam daleko...

Cytat:
A co będziesz robić z podwoziem?
Jak jeszcze mieliśmy w planie przeprowadzkę na 3 piętro bez windy to miałam plan żeby trzymać wszystko w bagażniku samochodu i dziecko znosić w foteliku.
Na klatce, u mnie kilka osób tak zostawia.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co mi się chciało wiec ugotowałam sobie kaszkę na mleku i zalałam sokiem malinowym. Było tak slodkie, że aż mdliło, ale zeżarłam całą michę i dobrze mi z tym
Wgl nie wiem skąd ten pomysł na kaszkę... jak długo żyję dorosłym życiem nie gotowałam żadnych kaszek bo nie przepadałam... co to się w ciąży ze smakiem nie robi
Ale bym zjadła Ze startym jabłkiem

ridja devojka napiszesz jakie wózki masz na tej liście?

aakkzzii ile masz cm w brzuchu? Bo ja Cię gonie i mam już 97,5 cm

owieczka W przyszłym tygodniu już kilogram pewnie będzie

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:29   #4684
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Owieczka super duży maluch !

A ja jak o tej pory -5. :/ ale brzuch mam taki duży ze juz bluzki robią się malutkie hehe, mój miś mówi ze mi z posladow poszło )
A lekarz coś mówi na ten temat? Korzystasz z zapasów
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Gratulacje wizyty. Ciesze sie ze z bejbikiem oki nuezly klocus juz hihi
Czuć już jak chodzę że się telepie w środku taka mała cegiełka
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Na klatce, u mnie kilka osób tak zostawia.

owieczka W przyszłym tygodniu już kilogram pewnie będzie
Ja bym się bała że mi ukradną, mimo że wiele osób zostawia.

No pewnie kilogram będzie niedługo Twój zapewne podobnie bo jedziemy na tym samym wózku mniej więcej
Stary 2015-05-18, 19:34   #4685
agu23gda
Wtajemniczenie

Po waszych pomiarach aż się poszłam zważyć i zmierzyć
Wychodzi mi, ze od początku ciąży przytyłam 2 kg z czego teraz jestem po porządnej kolacji, ale nie wazne. 2 kg + , a w brzuchu w najszerszym miejscu mam 90 cm ale też wlasnie po jedzeniu i pod wieczor zawsze mam wiekszy.

Znalazłam na olx 6 pajaców za 12 zł, naprawdę ładne i osiedle dalej. Myślę sobie spoko, w końcu sie udało... ale czytam... i kobieta pisze, że jeden pajac jest nieużywany z pepco, a reszta używana ale z obciętymi stópkami patrze na zdjęcia... i faktycznie... wszystkie pajace maja upier&*$%lone syrki

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-18 o 19:39
Stary 2015-05-18, 19:38   #4686
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie, mały waży 836 g i jest wszystko w porządku, zdrowy jak ryba Następna wizyta za 3 tygodnie.

No i ma rację
Spokojnie już jest z górki a im bliżej ciąży tym mniej się przybiera.
spora ta Twoja rybka
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:43   #4687
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

E tam, wolałabyś sama tą ziemię kopać? Ogród masz odfajczony, to się nie przejmuj. A jak będzie jeczała to zawsze możesz powiedzieć, że jak sobie posadziłaś, to sobie podlewaj
Wiesz, u nas akurat tż jest zapalonym ogrodnikiem, w naszej kawalerce już 5 kwiatków w doniczkach stoi... I lubi to i chcemy sami decydować co i gdzie.

Cytat:
Absolutnie największe gondole na rynku z Emmaljungi mają nieco ponad 80 cm więc 78 to naprawdę dużo. Niektóre gondole mają po 65, nie wiem kto takie wózki kupuje.
Oo spr Jedo Fyn ma 80!

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
bianeczkaa - niestety nie ma opcji, zebym z tesciami pojechala po wozek, bo zamawiamy od znajomego z hurtowni i przyjedzie kurierem. Ale dawalam im ulotke, a sklep, gdzie mozna go pomacac maja 5 min od domu. Starego maila tez nie problem znalezc, no ale trzeba chciec niestety.
Albo sama zamów albo niech sobie zapiszą nazwę model kolor itd

Cytat:
Dołączam się, do dziś przy myciu zębów mam odruch wymiotny, kilka razy zdazylo mi się puścić hafta w trakcie mycia. I przed snem nie mogę się najeść bo mnie męczy, ostatni posiłek około 19 bo inaczej z lewej na prawą stronę przez kilka godzin. Perfumy mnie odrzucają, i mnie mdli jak są silne zapachy, często mi duszno i okropnie gorąco. I myślę że nie minie, już się przyzwyczaiłam

Jakie materace do łóżeczka macie? Kokos gryka? Standardowe?
Kokos gryka kupujemy.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pierwsza ciaze tez tak zle przechodzilas? Ja w pierwszej doslownie rzygalam jak kot do konca osmego miesiaca; w tej raptem kilkanascie razy mnie zemdlilo i 2-3 razy w kibelku wyladowalam (wlasnie z powod mycia zebow - mnie nie smak a piana przeszkadzala, zmienilam na niepieniaca sie paste).
Ja myślałam, że pierwsza ciąża taka straszna, a ja wyjątkowo dobrze przechodzę jak na te wszystkie opowieści...

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
W dwuch różnych źródłach znalazłam informację, ze ma wewnątrz 79 cm, także są większe. Baby Merc i Expander mają 80, podobno Dada Paradiso te nowe też.

Ej, właśnie oglądam o bożenach. Kiedyś wierzono, ze pokazanie waginy może uspokoić sztorm
Ale pokazanie komu?

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hejoooo!!
Jestem po glukozie, było spoko. Tylko kupiłam smakową cytrynową i była obrzydliwa, jeśli któraś jest przed to wg mnie lepiej wcisnąć cytrynę. I tak będzie ulepek, ale ze świeżym sokiem jakoś mi lepiej podeszła w pierwszej ciąży.

party_girl, dobry pomysł z noszeniem samej gondoli, bo znoszenie wózka to masakra dla kręgosłupa. Ja mam tylko 4 schodki na ganek, gdzie zostawiam wózek, a i tak nigdy go nie znosiłam, tylko bardzo delikatnie zjeżdżałam tylnymi kołami. Co innego lekka parasolka, a takie wózki 2w1 to swoje ważą
sandrusia, super że się znalazł portfel! zazdroszczę wycieczki! i super, że córa dała radę, 30 km dla 4-latki to naprawdę sporo!
Ja nie zostawię stelaża na korytarzu bo mi ukradną...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas drzemka czy jej brak nie wplywaja na zasypianie. Moze spac nawet kilka godzin i mniej wiecej o stalej porze pojdzie spac. Bez drzemki tez do wieczora wytrzyma. Mimo wszystko czekam do samoodstawienia - mniej stresu. Materac mamy. Wszyscy spimy na podlodze: dziecko z niczego nie wypadnie, od malego ma swobode poruszania, bo wypelznie, jak tylko zacznie byc w stanie i kiedy bedzie chcialo, karmienie w nocy polega tylko na tym, ze musze sie z jednego materaca na drugi przetoczyc a jak juz nie sa potrzebne to w dzien sie schowa i w pokoju jest wiecej miejsca do szalenstw.
Oo ale dziwnie tzn dla mnie oczywiście, tak zupełnie inaczej..

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czasami lekarz przez te 10 minut jest w totalniej d*pie
Bez przesady

Cytat:
Dlatego i ja mam wątpliwości. ;/ za czym się rozglądać.

Materac menq brzmi ciekawie a co planujecie zamiast łóżeczka?

Ludzie z olx czasem mnie rozpieprzaja.. folia przeciwdeszczowa na wozek za 15zł dziś w sklepie taka widziałam za 10. Bueheheeheh
My kupujemy wózek od razu z tymi dodatkami wszystkimi.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja więcej rzeczy wynajduję ostatnio na facebooku na grupach

choć i tam niektóre oferty są jak z czapy, np. jakaś dziewczyna sprzedawała fragment laktatora za 30zł

nie przekonują mnie te nakładki na łóżeczko, dlatego wybraliśmy półko-przewijak

ja tam na cycki nie narzekam, urosły, ale nie są jakieś gigantyczne. Mam tylko nadzieję, że po porodzie nie znikną
A ja jestem bardzo przekonana do nakładek na łóżeczko
Cytat:
Ja już po wizycie, mały waży 836 g i jest wszystko w porządku, zdrowy jak ryba Następna wizyta za 3 tygodnie.

No i ma rację
Spokojnie już jest z górki a im bliżej ciąży tym mniej się przybiera.
Ale duży chłop!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 19:48   #4688
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mam 104 w brzusiu

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:51   #4689
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym się bała że mi ukradną, mimo że wiele osób zostawia.

No pewnie kilogram będzie niedługo Twój zapewne podobnie bo jedziemy na tym samym wózku mniej więcej
Nie mam innego wyjścia, chyba że wnoszenie do piwnicy, ale to też średnie. Będę przypinać i modlić się aby nie ukradli.

Aaa, ciągle zapominam napisać, że od dziś w Netto są ubranka dziecięce - kupiłam 5-pak białych body za 18 zł, jedne półśpiochy i dwie sukieneczki.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 19:58   #4690
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię żółtego koloru i mam wrażenie ze ta falbana nad biustem będzie coś robić nie tak.
Cytat:
Wychodzi mi, ze od początku ciąży przytyłam 2 kg z czego teraz jestem po porządnej kolacji, ale nie wazne. 2 kg + , a w brzuchu w najszerszym miejscu mam 90 cm ale też wlasnie po jedzeniu i pod wieczor zawsze mam wiekszy.

Znalazłam na olx 6 pajaców za 12 zł, naprawdę ładne i osiedle dalej. Myślę sobie spoko, w końcu sie udało... ale czytam... i kobieta pisze, że jeden pajac jest nieużywany z pepco, a reszta używana ale z obciętymi stópkami patrze na zdjęcia... i faktycznie... wszystkie pajace maja upier&*$%lone syrki
Oo matko ale malutko.
Stary 2015-05-18, 20:28   #4691
201701300931
Konto usunięte

Dzisiaj na szkole rodzenia położna opowiadała o porodzie. Bardzo ciekawie było, według mnie za krótko I mąż się angażował i pytał. Udało mi się też przełożyć wizytę i zamiast w piątek rano to mam w czwartek po szkole rodzenia, więc idealnie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 20:29   #4692
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Malusio przytyłaś

Cytat:
Jejku to już prawie kilogram Super, że wszystko ok

Ja mam w brzucholu 87cm. W piątek mam wizytę, zobaczymy czy maluszek coś przytył
Dostałam dziś akt ślubu, teraz zostało mi tylko bieganie po urzędach i załatwianie papierów ...
A za dzisiejszy poranek to powinnam dostać medal debilizmu
Wzięłam na weekend laptopa z pracy i dziś przyjeżdżam do roboty, patrzę na biurko ... puste... Zapomniałam go wziąć z powrotem Nie wiem co chciałam w robocie robić, chyba paznokcie malować Musiałam gonić do domu i znowu do pracy i godzina w du... Tak to jest jak się myśli o niebieskich migdałach

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 20:29   #4693
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja mam w brzuszku 92 cm i kg na plusie . O i pępek mi sie zrobił płytszy .
Byłam dzis w ciuszku i kupiłam kilka fajnych rzeczy dla Małej w sumie to chyba na przyszłe lato bo to sa sukienki na 74/86. I taki śmieszny rampersik na 56. I wszystko za 20 zeta

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 20:35   #4694
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam innego wyjścia, chyba że wnoszenie do piwnicy, ale to też średnie. Będę przypinać i modlić się aby nie ukradli.

Aaa, ciągle zapominam napisać, że od dziś w Netto są ubranka dziecięce - kupiłam 5-pak białych body za 18 zł, jedne półśpiochy i dwie sukieneczki.
No ja rano ogladalam gazetkę z tymi rzeczami, ale w końcu nie pojechalam. Głównie z tego względu, ze rzeczy z lidla jakościowo znam, a z netto nie i tak jakos sie bałam. Ale może jutro pojade zajrzeć. A też się tak na to rzucali jak w lidlu? Musiałas iść o 8 rano z pałą bejsbolową?
Stary 2015-05-18, 20:36   #4695
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
spora ta Twoja rybka
Dziękujemy Rośniemy zdrowo
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzisiaj na szkole rodzenia położna opowiadała o porodzie. Bardzo ciekawie było, według mnie za krótko I mąż się angażował i pytał. Udało mi się też przełożyć wizytę i zamiast w piątek rano to mam w czwartek po szkole rodzenia, więc idealnie
To fajnie że się mąż zaangażował A macie w planach wspólny poród?
Stary 2015-05-18, 20:49   #4696
melawen
Rozeznanie

Witam się po kolejnej przerwie
od 2 godzin Was nadrabiam, a nie było mnie tylko 4 dni
Nie miałam dostępu do kompa, pojechaliśmy na rajd Udało mi się przekonać mojego męża, mimo że na początku nie bardzo chciał mnie puścić, ale dostał urlop i się zmobilizował Byliśmy w Sudetach, Bardzo przyjemnie było. Chociaż odpuściliśmy wysokogórskie trasy, to troszkę jednak pochodziliśmy. Pozwiedzaliśmy Jaskinię Niedźwiedzią, kopalnie uranu. Po drodze odwiedziliśmy jeszcze zamek w Mosznej, wieczorem ogniska, śpiewy, przyjemny weekend No ale na forum nie było czasu
Jeszcze jak wczoraj wróciliśmy wieczorem, to od razu biegliśmy do teatru, bo już wcześniej mieliśmy bilety i albo nasz synek będzie wielkim fanem teatru, albo wprost przeciwnie, bo tak, jak w trakcie sztuki, to mnie jeszcze nie kopał

lourdes piękne zdjęcie z sesji Gratuluję zmiany stanu cywilnego, tak promieniujecie szczęściem

Cytat:
Przestało być aktywne? bo mnie nie chce przekierować. Czy to kwestia tego, że to link z aplikacji mobilnej, a ja siedzę na laptopie?

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dziewczynki prosze o pomoc.
Dostałam filmik dvd z wizyty usg i raz tylko po pierwszym włożeniu go do stacji dysków komp wykrył i odtworzył Windows Media Playerem. Gdy chciałam mamie pokazać to wyswietla mi się komunikat,że żaden program z dostępnych na lapku nie odtworzy mi tego filmiku dvd z rozszerzeniem TS.
Albo ja niemota,albo komp se jaja ze mnie robi. Co ja mam teraz zrobić?
Znalazałam pierwszy lepszy z brzegu program do odtwarzania dvd z rozszerzeniem TS i doopa też nie idzie,woła o jakieś kodeki i inne dziadostwa.
Ja chę zobaczyc moje dziecię POmóżcie jak się znacie w tym temacie

ali_ma witaj znasz juz płeć? napisz coś o sobie

Mamusia lipcowa rozpakowana,bliźniaki,szo k!
zara kolej na nas 0_0
Udało Ci się już rozwiązać problem? Jeśli nie to u mnie wygląda ten film tak, że otwieram folder i w nim jest kilka plików i trzeba otwierać te z końcówką IFO.
Ja otwieram za pomocą programu; http://download.komputerswiat.pl/muz...yer-classic-pl

Cytat:
melawen jakby co to pamiętam o Tobie prawdopodobnie w piątek będę jechała do mamy więc ogarnę te ubranka
Dziękuję i się nie martwię A już na pewno nie będę Cię poganiać, to Ty mi robisz przysługę

Cytat:

W ogóle nie przytyłaś, aż zazdroszczę, ja w sumie też tak dużo jeszcze nie przytyłam, bo 6 kg, ale jakoś mnie to boli Wieczorami nawet 7kg i zobaczyłam pierwszy raz w życiu 7 z przodu na wadze.
Za to jak tak przeglądałam posty, to chyba jestem z Was najwyższa 175cm. Dobrze, że podajecie namiary na wielkie wózki Jak dobrze pójdzie to może mój mąż w przyszłym tygodniu w końcu będzie miał czas ze mną pojechać pooglądać. Pewno tak w czerwcu zaczniemy w końcu coś kompletować.
A w ogóle jechałam dzisiaj windą i zrobiłam sobie zdjęcie brzucha odkryłam, że lepiej się nadaje niż moje domowe lustro Rano mam w miarę mały, a wieczorem już mnie mocno nadyma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150518_095508.jpg (83,2 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-05-18 o 21:18
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 20:54   #4697
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
AAAAA w ogóle o wadze zapomniałam, mam +9,5 od początku, 26 tc. Przytyłam 2 kg przez ostatnie 4 tygodnie więc książkowe 500g zaliczone.
No to ja podobnie, tylko mam 23 tc.

Cytat:

ridja devojka napiszesz jakie wózki masz na tej liście?
1. Camarelo Carera
2. Camarelo Sevilla
3. Tako Alive
4. Bolder Eco Line
5. Bebetto Silvia
6. Expander Mondo Eco
7. Bexa Line
8. Bebetto Flavio

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Bez przesady
Serio. Wyobraź sobie napięty grafik i 10 minut poślizgu... wszystko masz potem przesunięte o 10 minut a o konkretnej godzinie i tak musisz rzucić wszystko bo coś się dzieje. Plus nagłe przypadki itp. Wiem jak to wygląda.
Stary 2015-05-18, 20:57   #4698
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A w ogóle jechałam dzisiaj windą i zrobiłam sobie zdjęcie brzucha odkryłam, że lepiej się nadaje niż moje domowe lustro Rano mam w miarę mały, a wieczorem już mnie mocno nadyma
Jaka Ty szczupła! Widzę, że też brzuszek niewielki. A ja sie martwiłam, że ze mną jest coś nie tak jak tu czasami dzewczyny zdjęcia wstawialy uffff
Stary 2015-05-18, 20:59   #4699
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Dziękujemy Rośniemy zdrowo

To fajnie że się mąż zaangażował A macie w planach wspólny poród?
Rośnijcie rośnijcie

Tak, mamy taki plan. Musimy się zdecydować na położną (bo opłacamy) i trzeba się przejechać obejrzeć oddział. Oczywiście na drugim końcu miasta, ale na szczęście większość drogi obwodnicą, więc nawet w godzinach szczytu nie będzie źle.

Dzisiaj mam mega mały brzuch - aż mąż to zauważył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 21:01   #4700
loudres
Zadomowienie

Cytat:
A lekarz coś mówi na ten temat? Korzystasz z zapasów
j
Własnie ze dziecko korzysta z zapasów i moje zmiany żywieniowe trochę się do tego przyczyniają dziecko pięknie przybiera wiec nie ma o co się martwić.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

My kupujemy wózek od razu z tymi dodatkami wszystkimi.

ka
Ja też mam wszystko razem ale tak przeglądam oferty na olx w mojej okolicy i poprostu rozwala mnie to że coś co w sklepie kosztuje 10 zł na olx sprzedaje za 15 )) hah
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 21:09   #4701
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Rośnijcie rośnijcie

Tak, mamy taki plan. Musimy się zdecydować na położną (bo opłacamy) i trzeba się przejechać obejrzeć oddział. Oczywiście na drugim końcu miasta, ale na szczęście większość drogi obwodnicą, więc nawet w godzinach szczytu nie będzie źle.

Dzisiaj mam mega mały brzuch - aż mąż to zauważył
Myśmy też chcieli opłacić położną ale ta, którą chcieliśmy jest niedostępna i chyba w końcu nie będziemy nikogo innego szukać.

Nie wiem czy pamiętasz że parę dni temu pisałam że mi się nagle brzuch zmniejszył, jakby się jednej nocy cofnął o parę tygodni do tyłu. Możliwe że coś się poprzesuwało.
Chyba że piszesz że masz mały tak w ogóle, a nie że się zmniejszył.
Daj fotkę to ocenimy.
Cytat:
Własnie ze dziecko korzysta z zapasów i moje zmiany żywieniowe trochę się do tego przyczyniają dziecko pięknie przybiera wiec nie ma o co się martwić.
Tylko pamiętaj żeby nie przesadzać bo dziecko zabierze co jego i zostaniesz (odpukać!) bez zębów na przykład.
Stary 2015-05-18, 21:16   #4702
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Myśmy też chcieli opłacić położną ale ta, którą chcieliśmy jest niedostępna i chyba w końcu nie będziemy nikogo innego szukać.

Nie wiem czy pamiętasz że parę dni temu pisałam że mi się nagle brzuch zmniejszył, jakby się jednej nocy cofnął o parę tygodni do tyłu. Możliwe że coś się poprzesuwało.
Chyba że piszesz że masz mały tak w ogóle, a nie że się zmniejszył.
Daj fotkę to ocenimy.
Pamiętam że pisałaś. Wrócił do normy? Ja zobaczę jutro jak będzie. Ogólnie mam mały, ale dzisiaj wygląda jakbym trochę więcej zjadła...

Ja mam dwie położne na oku i zobaczymy która będzie wolna. I na pewno wykupię, bo mam wtedy pewność przyjęcia do szpitala i porodu rodzinnego. Pozostałe szpitale u nas mają 1/2 sale do rodzinnego i salę ogólną, na której zapomnij o mężu...
Stary 2015-05-18, 21:16   #4703
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Jaka Ty szczupła! Widzę, że też brzuszek niewielki. A ja sie martwiłam, że ze mną jest coś nie tak jak tu czasami dzewczyny zdjęcia wstawialy uffff
No właśnie już nie szczupła, bo mi 70kg strzeliło Tylko na moich centymetrach jakoś się rozkłada ale wieczorami mi wydyma brzuchol.
Ja się z jednej strony cieszę, że nie jest taki duży, a z drugiej póki nie czułam ruchów to panikowałam czy wszystko ok Jeszcze zależy co ubiorę. Jak obcisłą kieckę to widać.
No i witam się w sumie w 6 miesiącu. Już mi 23 tydzień leci... Coraz szybciej mi ten czas biegnie, a jeszcze mam tyle planów przed porodem. Muszę z doktoratem nadgonić, jeszcze trochę dorobić, żeby było na zakupy Dlatego ostatnio nie do końca mam czas tu zaglądać. Dopiero sierpień sobie chyba wolny zrobię.
Stary 2015-05-18, 21:19   #4704
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam że pisałaś. Wrócił do normy? Ja zobaczę jutro jak będzie. Ogólnie mam mały, ale dzisiaj wygląda jakbym trochę więcej zjadła...

Ja mam dwie położne na oku i zobaczymy która będzie wolna. I na pewno wykupię, bo mam wtedy pewność przyjęcia do szpitala i porodu rodzinnego. Pozostałe szpitale u nas mają 1/2 sale do rodzinnego i salę ogólną, na której zapomnij o mężu...
Zmniejszył się na stałe, mam o wiele więcej skóry na brzuchu niż na przykład 3 tygodnie temu. Nie wiem, może jelito czy coś się inaczej układa.

Ale nie kumam z tymi porodami - jak nie załapiesz się na salę to rodzisz sama? U nas w Gdańsku nawet na trakcie porodowym gdzie są boksy oddzielone kotarą można rodzić z osobą towarzyszącą...
Stary 2015-05-18, 21:20   #4705
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Ja też mam wszystko razem ale tak przeglądam oferty na olx w mojej okolicy i poprostu rozwala mnie to że coś co w sklepie kosztuje 10 zł na olx sprzedaje za 15 )) hah
Zauważyłam, że na ogół więcej ofert jest w dużych miastach. Jak tak się rozglądam w Krakowie, to dużo rzeczy ludzie wystawiają i zawsze się znajdzie coś ciekawego.
Sprzedać też jest wszystko łatwiej. Szczególnie widzę po meblach. W Krakowie jak coś wystawiałam, to za kilka minut był telefon, a jak rodzice się chcieli pozbyć szafy i wystawiłam za darmo w rodzinnej miejscowości to w końcu nie poszła.
Stary 2015-05-18, 21:21   #4706
bianeczkaa
Zakorzenienie

Pije sobie Leszka bez alko Jakie dobre Zgaga murowana

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 21:23   #4707
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Zmniejszył się na stałe, mam o wiele więcej skóry na brzuchu niż na przykład 3 tygodnie temu. Nie wiem, może jelito czy coś się inaczej układa.

Ale nie kumam z tymi porodami - jak nie załapiesz się na salę to rodzisz sama? U nas w Gdańsku nawet na trakcie porodowym gdzie są boksy oddzielone kotarą można rodzić z osobą towarzyszącą...
Może kwestia trawienia a też mam tak, ze czasem jest dzień małego brzucha, a czasem większego. Szczególnie wieczorami jest napompowany, a czasem wstaję i taki sam jak 2 tygodnie temu.
Stary 2015-05-18, 21:24   #4708
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć,
przepraszam, że się nie odzywałam, ale jakoś czasu nie było.
Zapisałam się do darmowej szkoły rodzenia na NFZ. Teraz czekam na telefon aby umówić się na kolejne spotkanie. Fajna ta szkoła bo spotkania są z różnymi położnymi ze wszystkich szpitali z mojego miasta więc będzie też wytłumaczone co i jak obowiązuje w danym szpitalu.
Dostałam gratisy:
- ulotki, broszury
- próbki Ziaja na rozstępy i do higieny intymnej
- paczkę chusteczek Pampers i jedną pieluszkę
- smoczek
- butelkę do karmienia
- próbkę płynu do płukania Lovela
- jakieś tabletki na drogi moczowe z DOPPELHERZ

Spotkania będą indywidualne i grupowe. Specjalny warsztat dla taty jeżeli nie może uczestniczyć w zajęciach gruowych.

Babeczka mówiła, że rekordzistka dzwoniła do niej się zapisać do szkoły w 6 tygodniu ciąży. Najczęściej zapisują się po 15tygodniu.
Stary 2015-05-18, 21:24   #4709
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dzisiaj w biedronce były płyny i proszki z Loveli za 13.99. Wkładki laktacyjne z Bell i inne rzeczy dla dziecka
Stary 2015-05-18, 21:25   #4710
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Może kwestia trawienia a też mam tak, ze czasem jest dzień małego brzucha, a czasem większego. Szczególnie wieczorami jest napompowany, a czasem wstaję i taki sam jak 2 tygodnie temu.
Tak to codziennie mam, rano wstaję brzuch malutki, wieczorem się powoli już toczę. Ale piszę o tym że nagle jakieś 2 tygodnie temu mi się zmniejszył tak nagle, pępek już miałam prawie na drugiej stronie a tutaj z powrotem brzuch jakbym zjadła porządną kolację
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości