|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne, takie właśnie proste, nie wymyślate ja właśnie się zdecyduję na tego Radka tylko mam dylemat co do koloru. I też planuję kupić materac albo gryka-kokos, albo-gryka-pianka-kokos, bo taki właśnie jest w zestawie z łóżkiem
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tych rozstępów to ja myślę że jak mają wyjść to i tak wyjdą, moja bratowa smarowała bez przerwy a i tak jej wyszły więc to chyba bardziej sprawa "skłonności" - ale smaruje co by potem nie mieć wyrzutów sumienia jak mi wyjdą
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam teraz bio olila, bo został mi po wcześniejszym stosowaniu i chcę go zużyć idę robić obiad- u mnie dziś pulpety w sosie pomidorowym i puree ziemniaczane
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już mam jeziorko z głowy. Pojechałam do byłych teściów bo miałyśmy jechać z nimi, zjadłam obiad i dzidzia tak bardzo mi główkę wypycha aż płakać mi się chce z bólu... Nie wiem co on tam robi... ćwiczy stawanie na głowie czy co no i wróciłam do domu, będę odpoczywać bo czuję jak by mi brzuch chciało rozerwać... a oni pojechali...
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Martulka spore wyzwanie z tą przeprowadzką, ale zawsze będziesz mieć towarzystwo i kogoś do pomocy
![]() Beaciorq jaki masz zgrabny brzuszek ![]() Na obiad zrobiłam spaghetti a młody jadł makaron ze śmietana i cukrem... ciężko dzień dziś będzie. Od rana ma paskudny humor i o wszystko placze. Zastanawiam się czy czymś się nie strułam. Od wczoraj latam do ubikacji co chwilę. I nospę forte w szpitalu dawali trzy razy dziennie. Więc taka ilość powinna być bezpieczna. |
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wciągnęłam talerz frytek i oczywiście po niezdrowym jedzeniu czuje się do d.upy
a na obiad uszka z mięsem i barszcz czerwony
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z tych, które my mieliśmy do wyboru w sklepie, to gryka-pianka-kokos wydał się najfajniejszy
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle, to czy możliwe to jest, że Mały kopie, lub wkłada nogę pod żebra? Ja wiem, że jest od nich "odizolowany", ale czasami czuje, jakby mi władował stópkę właśnie pod zebra z prawej strony no chyba, ze to takie wrazenie tylko
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy źle spałam czy co, ale bolało tylko z rana
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Mms tak jest mniej więcej twój synek ułożony wiec nawet tu łatwo zobaczyć ze wystarczy ze nogę wyprostuje i masz po żebrach
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
martulka0991 dacie radę
powodzenia. Przed samym porodem ciężko ci na pewno będzie ogarnąć całą przeprowadzkę.Cytat:
Cytat:
i co idę do lekarki to zapominam zapytać... W pierwszej ciąży pamiętam że był zakaz brania nospy bo jest rozkurczowa i i lekarka i położna mi mówiły że może przyśpieszyć poród... Teraz no juz po tylu latach widzę że lekarze Wam mówią że można brać... Muszę dopytać co moja na to powie... Pewnie to samo co wam... Kiedyś już przed porodem jak miałam mocniejsze bóle przepowiadające położna kazała brać letnią kąpiel i nalać 50ml winka czerwonego i się relaksować w kąpieli - skorzystałam z tego kilka razy i pomagało. Ale to już przed samym porodem było... mms_22 gratuluję udanych zakupow beaciorq fajniutki brzucholek
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No spy nie powinno sie brać przed samym porodem bo za bardzo moze rozluźnić ale na wcześniejszym etapie ciazy to mi nawet lekarz pozwalał w razie czego brać jak byłam z juniorem w ciąży czyli 6 lat temu O winie nie słyszałam no i w sumie potrzeby nie było widzieć bo i tak bym nie wypiła natomiast no spa spokojnie tylko dziekuje dziewczyny co do ilości bo nie byłam pewna
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja ![]() Smarowanie napewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam bio oila i w sumie nic więcej nie mam na brzuchu... Albo inaczej, mam tego tyle, ze nawet nie widze
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej wziąć nospę niż "walczyć" z bólem
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Przynamniej sie przejmować nie musimy, ze nam sie cos pojawi ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Tez tak uwazam
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
asienka, super, ze się prześwietlenia uda uniknąć
natalia, nie musi być wiele dobrych opinii, ale ważne, żeby były z dobrych źródeł Ale zbierania danych nie będę Cię uczyła, bo podejrzewam, że umiesz to robić i to świetnie ![]() Co do rota, już pisałam, wieloletnie doświadczenie i autorytet ordynatora mnie przekonały. I powiem tak, nie wiem jak by Janek przeszedł bez szczepienia, ale w żłobku kilka razy było już rota, które u Żuka za każdym razem kończyło się lekką biegunka i marudzeniem, ale kilka maluchów trafiło do szpitala - wszystkie były nie szczepione... Fajnie, prosto o szczepieniach i ogólnie pielęgnacji maluchów jest w książce "Pierwsze 2 lata życia dziecka. Poradnik dla rodziców" wydanej przez Medycynę Praktyczną. Książka jest napisana bardzo praktycznie i przystępnie, ale całkowicie przez lekarzy i to dobrych Warto sobie kupić i mieć Brawa za wizytę i glukozę ![]() roxana, oj bardzo Na mnie działa jak płachta na byka, bo siedzę sobie na grupie Fejsbukowej i głupoty jakie mamy piszą czasami w temacie, poparte o zgrozo wypowiedziami lekarzy jeżą mi włosy wszędzie ![]() Oj, dla mnie to zdecydowanie temat zamiast kawy - denerwuję się natychmiast i na długo ![]() Gratuluję ocen ![]() Sylwiakoppe fiona, fiu, fiu, Malutka już nie taka malutka, a teraz będzie jeszcze szybciej rosła ![]() kasperka normy = centyle, jak już dziewczyny napisały Możesz sobie zobaczyć, gdzie jest Twój dzieć - na wydruku z usg poza zdjęciami masz też taki "slajd" z rożnymi pomiarami i na nim jest taka kreska z kropką - ta kropka wyznacza w którym miejscu skali (a więc jak się na tle swoich rówieśników przedstawia) jest Maluch ![]() heroine ![]() No, to numer Wam Gwiazda zrobiła ![]() Niekoniecznie Ja mam na 100% Pannę Natalię, a wyglądam jak zwykle, w sumie nawet cera mi się poprawiła Lateks to nie guma Większość materacy lateksowych jest naturalna lub naturalna z domieszką sztucznego. Oddychają świetnie moniska, nieee... Natalka kopie aż miło ![]() beaciorq spokojnie możesz robić z tego samego przepisu białe i zielone Bardzo fajna książka i bardzo mądry i fajny autor Mirabelka, spoko, Panna w niebieskim spokojnie może paradować, a chłopiec w różowym...hmm.. w sumie ponoć róż to nowa czerń ![]() Niespodziewajka, też kończę na 2 Z tym, że mnie na pierwsze już było trudno namówić ![]() NOK, bo sama wada nie jest przeciwwskazaniem mms, nic tak nie poprawia humoru, jak udane zakupy ![]() Byłam dzisiaj na glukozie i przeżyłam ![]() W sumie nawet trochę się zdziwiłam, bo w pierwszej ciąży musiałam się lekko zaprzeć, żeby toto wypić, a teraz lajcik. Przeszkadzał mi tylko posmak drewnianego mieszadełka. Za to na okoliczność glu i tego co za oknem - najpierw gorąco i duszno, teraz ciepło i deszcz mam migrenę jak stad nad morze i zdycham Żeby było piękniej, coś mi w korzonki wlazło i wczoraj wieczorem nie byłam się w stanie ruszyć, a dzisiaj jak paralityk łażę
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo to takie zabobony raczej ![]() Hehe, no popatrz, tak wyczytałam ale net wszystko przyjmie Super, że już po glukozie
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mamy kiedy podjechać do sklepu, bo Łukasz za późno wraca i chyba będę zamawiać przez internet, chociaż nie powiem, że chciałabym sobie podotykać
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż wróci dziś z pracy po 23
ale jutro ma wolne
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tak dobrze przeszłaś i już masz za sobą no w końcu odpoczniesz
|
|
#1140 | ||
|
Rozeznanie
|
Wstalismy , zjedlismy i sie nudzimy . Czekamy na TŻeta ..
Nie wiem jak to bedzie jak sie Młoda urodzi , że niby ja w dzien spac nie bede mogla ??? jak sie nie zdrzemne to jestem nieżywa caly dzien ..Cytat:
Cytat:
Dużo tu maja tez geny , u mnie w rodzinie nikt nie mial do tego sklonnosci a za to moja kuzynka jest w pierwszym trymestrze brzuch niewidoczny a juz mam skore lekko pociachana ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

no i wróciłam do domu, będę odpoczywać bo czuję jak by mi brzuch chciało rozerwać... a oni pojechali...
a na obiad uszka z mięsem i barszcz czerwony 

chyba tak już będzie

ale jutro ma wolne
fakt, faktem są w takim miejscu, ze nawet jak ubiore stroj kapielowy, to raczej nie bedzie ich widac, ale denerwuje mnie to, ze sa