|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Jak zacznie się wątek "kwietniowe mamusie 2016" to będę miała stres. Na razie widziałam "styczniowe"..
|
|
|
|
#452 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widocznie patrzyłam na telefonie i nie widziałam linka ![]() Fajne całkiem, nie wiem jak z praktycznością, bo ich na oczy nie widziałam nigdy, ale wyglądają bardzo ładnie my mamy w monitorze oddechu lampkę nocną, także problem z głowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie pojęcie, gdzie mogę kupić słód jęczmienny? Albo czym go zastąpić? W Tesco, Auchan i Realu nie ma, może w jakiejś zdrowej żywności?
|
|
#453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jak mnie tż wnerwił
![]() Wysłać faceta na zakupy, chyba ostatni raz tak robię Dostał konkretną listę, miał też kupić słoik, nie znam się na wymiarach czy pojemności, więc opisałam najlepiej jak umiałam (że trochę większy, wyższy ale nie długi i wąski, no i nie jakiś wielki). To mi kupił 4l słój ze szczypcami do ogórków a tak się zezłościłam, że aż się rozpłakałam choć to tylko słoik (no ale chciałam wykorzystać go dzisiaj, a ten wielki niestety się nawet u nas nie zmieści do żadnej półki, szuflady ani nic...)
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiecie co, przejrzałam ofertę, nawet zamówiłam, ALE ceny niektórych rzeczy są nawet o połowę niższe!Majteczki, które kupowałam wczoraj w sklepie są za 17 a na stronie za 11 i to nie była kategoria wyprzedażowa. Pajace, które kosztują ponad 50 zł nawet, tutaj były za 32 zł! No niezłą mają przebitkę. A takie pajacyki i spodnie zamówiłam. Wszystko w rozmiarze 68 (3-6 miesięcy).
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam że zamawialam wczoraj a dzisiaj zamówienie jest wysłane ☺
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak takie coś widzę to wolę mu sama zrobić, tym bardziej że ma problemy żołądkowe i je mało warzyw i owoców. A jakbym zaprotestowała i przestała robić to od razu byłby lincz od teściów bo mamy wspólną kuchnię i bacznie nas obserwują, więc zaraz by było "co to z niej za żona co nawet mężowi śniadania nie robi!"
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak się wq że aż się rozpłakałam
Wiecie, że chodzę na żużel. Kibicuję mojej drużynie zawsze i wszędzie, bez względu na wyniki. Często udzielałam się na fp na FB i zawsze pozytywnie, zachęcałam wiele osób do tego rodzaju rozrywki. I wiecie co. Dzisiaj pisząc komentarz na kurierze, zobaczyłam jednego z gnojów, które udzielają się w klubie kibica. Ja tam nie należę, bo to w większości fanatycy. Podejrzewam, że jest on administratorem ich fp na FB. No ale przechodząc do sedna. Zostałam zablokowana na ich fp, bo głosuję na Komorowskiego! Wyobrażacie to sobie? Bo niby jaki byłby inny powód? I to się stało jakoś zaraz po tym, jak komentowałam inny profil, był temat wyborów i widziałam tam komentarz tamtego dzieciaka. Oczywiscie zero odzewu na prośbę wyjaśnienia tej sytuacji. Napisałam maila na ofecjalny adres klubu, żeby mi to wszystko wyjaśnili, ponieważ klub sportowy to nie jest pole do załatwiania jakichś swoich prywatnych fochów!
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak tak czytam wpisów niektórych z Was odnośnie Tż-tów, to dochodzę do wniosku, że muszę mojego bardziej chwalić i doceniać. Za to, że potrafi zrobić wszystko w domu, a już na pewno za świeże pieczywko prawie codziennie i śniadanie podane pod nosek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak posmakuje to będzie robił i sobie. Mój jak wyfasuje kanapki, to aż ślinka cieknie Wiesz co, moja teściowa też z tych usługujących, ale jak coś jest nie tak na froncie ja-tż, to prawie zasze staje po mojej stronie, mówię o takich sprawach domowych głównie. Ona też ma dość, ale zawsze jak tam jestem to mu dokuczam, jak oczekuje obsługi od mamusi.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-22 o 18:44 |
|
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
109 promocja ze 129.
Cytat:
i powiedz jak płaciłaś Cytat:
Wyobraź sobie jak na początku ciąży miałam mega ochotę na paluszki rybne po czym mąż wrócił z nuggetsami z kurczaka "bo tak samo wyglądają"... Wtedy naprawdę się rozpłakałam... Ciężki dzień mam dzisiaj, od 7 do teraz w pracy... |
||
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dopiero w nowym wątku.Jakoś ostatnio brak mi czasu na wszystko.Byłam u gin w sr i niestety w 4tyg 4kg przytylam ale to moja wina i od wczoraj dieta z zerem słodyczy i ograniczonymi weglami.
|
#464 |
|
Konto usunięte
|
Mój mąż robi sobie kolorowe kanapki do pracy: sałata, ser, szynka, pomidor, ogórek, majonez, musztarda. Mi siedząc w domu nie chce się takich robić
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Moja dziewczynka Matylda jest cała i zdrowa, ma 475,1g |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
No bez kitu... Do dzisiaj pamiętam jak się czułam jak to musiałam jeść...
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam dziś 24 tydzień.
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to muszę go pochwalić. Ale tego arbuza mu nie zapomnę co mi nie przyniósł Ale mojego radzenia sobie nauczyła zagranica. Spędziłam parę lat i musiał sobie radzić. A ja mam świetne porównanie Moja 3,5 letnia córka jak jej się nie chce, to mów "nie umiem" - np podciąganie spodni, ostatnio był krzyk, bo ona nie umie, mamo ty! Także to samo zagranie, tylko wiek i poziom rozwoju powinien być potencjalnie inny No i moim zdaniem, to już nawet nie tylko o komfort chodzi ale i o szacunek bo to tak troche wygląda "a pietolę, nie robię, przecież ona i tak zrobi" :/
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-22 o 19:31 |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie dawno się tak nie nagimnastykowałam, by ją dojrzeć ![]() Cytat:
![]() fakt jak ja zrobię, to wiem, że zje coś porządnego u mnie tez pizza z serem i pomidorami Cytat:
![]() prywatne fochy na publicznym forum.... Cytat:
a teściowej trzeba wtedy powiedzieć, że skoro go nie nauczyła jak był dzieckiem, to teraz najwyższa pora |
||||
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mąż dzwonił do mojego gina i ten mu powiedział, że nie zgadza się na to, by wpisać do dokumentacji, że mogę gdzieś pojechać, bo to może być ryzykowne, bo to może podważać L4 itp itd
No kurde. A jakbym miała wpisane, że źle się czuję psychicznie? Serio, nie mogę wtedy nigdzie jechać?
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
To ja tez mojego meza powinam pochwalic - wszytko zrobi. Sniadanko mam pod nosek, jak jest w domu to obiad i kolacje tez, nawet ugotuje jak mu wytumcze jak. Pranie sam pusci, powiesi, poodkurza, zakupy zrobi...
Na promocji w tesco kupilam maluchom komplet takich maciupenkich body - i w koncu jestem spokojna, ze jakby chcieli wyjsc wczesniej to bede miala co na te maciupenka dupinke wlozyc. Bylam u ginekologa na kontroli - szyjka sie wydluzyla
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i to nie jest tak że on NIC w domu nie robi, bo od kiedy jestem w ciąży to jeździ ze mną na każde zakupy żebym nosić nie musiała, pralkę też potrafi wstawić i często wstawia, ale taki mamy już model ukształtowany że teraz on pracuje i zarabia na rodzinę a ja zajmuję się domem, w tym jego kanapkami do pracy i mi to odpowiada, ale na pewno nie jestem z tych co przy niemowlaku będzie spało po 2h na dobę bo będzie musiało mężowi ugotować, uprać i posprzątać, a wiem że takie osoby są np. moja szwagierka która miała non stop płaczące dziecko i była jak robot, bo wszystko musi być dla męża gotowe, teraz tego żałuje że na siłe chciała być perfekcyjną panią domu, a mąż robił to co zwykle czyli prawie nic bo "on pracuje i zarabia"...Cytat:
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż przynosi zakupy, pomaga w obiedzie (kroi, obiera warzywa), sam też potrafi zrobić bardzo wiele dań, specjalizuje się u nas w daniach chińskich i odtwarza genialnie potrawy swojej mamy. Także jak jestem totalnie zmęczona, zarobiona i głodna to nierzadko jemy obiad ugotowany od A do Z przez mojego męża. |
||
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Nie umiałam sie powstrzymac i wyslalam mojego po frytki z serem. Mniam. Juz po drugiej frytce dostalam zgage, ale dalej jem. Tak mi sie chce ze mam to gdzieś. Zjem cale pudełko.
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Jutro wyjeżdża do PL i niewiem czy znajde tyle czasu zeby tu zagladac. Dziewczyny udanych wizyt u gina, udanych zakupów i niech wam brzuszki pieknie rosną.
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mu to weszło w nawyk i sam z siebie robi różne rzeczy, o które kiedyś się ciągle upominałam. Nie wiem jeszcze jak będzie na moim zwolnieniu ciążowym, zależy jak się będę czuła, na pewno siedząc w domu znowu przejmę większość obowiązków, poza tymi po prostu ciężkimi.Też uważam, że lekarz po prostu się boi kontroli i chce być bardziej papieski od papieża. Skoro oni mówią, że się da, to nie wiem czego on wydziwia...
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
merry, brawa za wizytę
![]() ridja, a ja bym to miała w nosie i tyle. Nie zmieniałabym planów, ale zrobisz jak uważasz. Ja też ma super męża pod "jedzeniowym" względem(i nie tylko oczywiście), co wieczór robi kolację, w weekendy również śniadania, a odkąd jestem w ciąży, to obiady głownie też on. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-22 o 21:13 |
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej codziennie mamy świeży obiad dwu daniowy, jem regularnie, wiem co jem i co je Tż, choć jestem przygotowana na to że jak się dziecko pojawi to zaczniemy marnie jeść :p bo juz nie będę miała tyle siły i ochoty na takie pyszności jak teraz, wiec korzystam póki mogę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
I wiecie co, przejrzałam ofertę, nawet zamówiłam, ALE ceny niektórych rzeczy są nawet o połowę niższe!Majteczki, które kupowałam wczoraj w sklepie są za 17 a na stronie za 11 i to nie była kategoria wyprzedażowa. Pajace, które kosztują ponad 50 zł nawet, tutaj były za 32 zł! No niezłą mają przebitkę. A takie pajacyki i spodnie zamówiłam. Wszystko w rozmiarze 68 (3-6 miesięcy).

ala: I wiecie co, przejrzałam ofertę, nawet zamówiłam, ALE ceny niektórych rzeczy są nawet o połowę niższe!Majteczki, które kupowałam wczoraj w sklepie są za 17 a na stronie za 11 i to nie była kategoria wyprzedażowa. Pajace, które kosztują ponad 50 zł nawet, tutaj były za 32 zł! No niezłą mają przebitkę. A takie pajacyki i spodnie zamówiłam. Wszystko w rozmiarze 68 (3-6 miesięcy).

Wiecie, że chodzę na żużel. Kibicuję mojej drużynie zawsze i wszędzie, bez względu na wyniki. Często udzielałam się na fp na FB i zawsze pozytywnie, zachęcałam wiele osób do tego rodzaju rozrywki. I wiecie co. Dzisiaj pisząc komentarz na kurierze, zobaczyłam jednego z gnojów, które udzielają się w klubie kibica. Ja tam nie należę, bo to w większości fanatycy. Podejrzewam, że jest on administratorem ich fp na FB. No ale przechodząc do sedna. Zostałam zablokowana na ich fp, bo głosuję na Komorowskiego! Wyobrażacie to sobie? Bo niby jaki byłby inny powód? I to się stało jakoś zaraz po tym, jak komentowałam inny profil, był temat wyborów i widziałam tam komentarz tamtego dzieciaka. Oczywiscie zero odzewu na prośbę wyjaśnienia tej sytuacji. Napisałam maila na ofecjalny adres klubu, żeby mi to wszystko wyjaśnili, ponieważ klub sportowy to nie jest pole do załatwiania jakichś swoich prywatnych fochów!

Za to muszę go pochwalić. Ale tego arbuza mu nie zapomnę co mi nie przyniósł 

No kurde. A jakbym miała wpisane, że źle się czuję psychicznie? Serio, nie mogę wtedy nigdzie jechać?