|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22
Cytat:
tez zasypiasz na cala operacje tylko wszystkie funkcje organizm utrzymuje sam, nie ma leków zwiotczajacych tylko rozluzniajace miesnie. Nie ma rury do gardła bo sie oddycha samemu.Analgosedacja powoduje całkowita niepamieć okołozabiegową. Po operacji wstajesz, mozesz jeść, pic - tylko pozostaje sama dolegliwosc zwiazana bezosrednio z operacja biustu. Zadnych skutków ubocznych. Tak czytałam w materialach i tak czytałam jak ludzie opisywali z wlasnego doswiadczenia. Wiec dla mnie całkiem ok i tak nie moge sobie wyobrazic czy to przy narkozie czy analgosedacji jak moze sie tak nagle film urwac, no jak? ![]() ![]()
02.09.2015 dr. L.P Ostrava, Czechy - Żelki! już są 395 ml Sebbin Clasic, Textured Okrągłe Wysoki Profil + korekcja powiek górnych Edytowane przez 1985SiWA Czas edycji: 2015-05-23 o 18:31 |
|
|
|
|
#3062 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Nie walnęłaś jakieś literówki? Jakiś środków przeciwbólowych używa się przy tej metodzie?edit. walnęłaś, to nazywa się analgosedacja
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla potomności, fajny opis ze strony pewnego lekarza chirurga plastyka z Wrocławia. "Analgosedacja to coraz szerzej akceptowana w świecie metoda znieczulenia polegająca na stosowaniu leków z grupy nazywanej sedującymi łącznie z nowoczesnymi lekami przeciwbólowymi oraz z lekami miejscowo znieczulającymi. Analgosedacja ma za zadanie całkowite zniesienie bólu oraz nieprzyjemnych doznań związanych z zabiegiem operacyjnym. Metoda ta nie łączy się z koniecznością narkozy i intubacji pacjenta, gdyż funkcja układu oddechowego i krążeniowego jest zachowana. Pacjent oddycha sam mieszaniną oddechową wzbogaconą tlenem. O stanie pacjenta podczas operacji informują czujniki (poziom tlenu, dwutlenku węgla, ciśnienie krwi, EKG itp.). Jednocześnie po zabiegu pacjent nie odczuwa bardzo nieprzyjemnych doznań, związanych z narkozą: bólem gardła, chrypką, bólami mięśniowymi, wymiotami, pooperacyjnym bólem głowy i osłabieniem. Leki stosowane w czasie analgosedacji zapewniają całkowitą niepamięć okresu około zabiegowego. Wielką zaletą leków stosowanych w tej metodzie znieczulenia jest krótki czas działania leków i możliwość ich natychmiastowego odwrócenia oraz niska toksyczność tego znieczulenia w porównaniu z narkozą. Pacjent budzi się niemal bezpośrednio po zabiegu i wcześnie może podjąć aktywność fizyczną (ograniczeniami są tylko te związane z samą operacją). Nasi pacjenci są często pozytywnie zdziwieni jak szybko mogą dochodzić do siebie po dużych operacjach"
02.09.2015 dr. L.P Ostrava, Czechy - Żelki! już są 395 ml Sebbin Clasic, Textured Okrągłe Wysoki Profil + korekcja powiek górnych Edytowane przez 1985SiWA Czas edycji: 2015-05-23 o 18:35 |
|
|
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dokładnie tą metodę miałam przy swoim zabiegu !!!
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooo super! napiszesz cos wiecej? jak wrazenia? jak sie czułas po? kiedy zasnelas?
|
#3066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały czas spałam, wstawałam tylko jak pielęgniarka dawała mi pić i zmieniała kroplówkę Było mi megaaaa gorąco :P Wstawałam z lekką pomocą do łazienki i tyle
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
no to super
trochę mnie takie opinie uspakajają co nie znaczy ze sie nie boje bo boje sie okropnie
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale uwierz mi nie jest tak strasznie Chwilka i masz to za sobą Budzisz się z nowymi cycuchami i jesteś mega happy
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dokładnie ta sama metodę ;-) ale u mnie akurat z przyczyn zdrowotnych tak zadecydował anestezjolog ale w mojej klinice coraz cześciej stosują taka metodę ;-) a ty Olivla sama wybrałaś czy co zaproponowali ?;-)
|
|
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc powiedziałam super Oni stosują przeważnie tą metodę
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiscie Dr M.W - Klinika Wia*****ak (od nazwiska). Est Med**ca.
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
U mnie minęło 2,5 tyg od operacji. Czuje się dobrze i szwy tez ładnie się goją. Ale coś mnie martwi. Od operacji jest mi wyjątkowo zimno i przechodzą mnie dreszcze głównie w okolicach biustu. Wtedy cała skóra jest w ciarkach i Sutki stoją. Do tego of paru dni strasznie mnie boli skóra na piersiach. Drażni mnie każdy biustonosz. Boli tak jak przed grypa. Faktem jest ze jestem 2 dni przed miesiączka i to może dlatego. Pytam bo nigdy żadna z was nie skarżyla się na coś podobnego. Wkurza mnie to bo nie mogę się ich dotknąć nawet...
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę szczerze polecić, gdyż sam zabieg i opiekę po wspominam bardzo dobrze
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoje przed ważna decyzją wyboru kliniki/lekarza więc rozważam kadą możliwosc i opcje Teraz ju nie ma opcji,musi sie ta operacja odbyć, gdyż mam podłoze finansowe i nic nie stoi a przeszkodzie ![]() edit: Olivka jaka cena jeśli mozna wiedziec? Za wszystko.
02.09.2015 dr. L.P Ostrava, Czechy - Żelki! już są 395 ml Sebbin Clasic, Textured Okrągłe Wysoki Profil + korekcja powiek górnych Edytowane przez 1985SiWA Czas edycji: 2015-05-23 o 21:28 |
|
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U mnie już decyzja podjęta, że operacja nie za rok, a teraz we wrześniu Chcę podjechać do Ostravy na konsultację żeby pomacać implanty i zobaczyć jaki rozmiar proponuje i od razu wpłacić zaliczkę. Chciałabym już jechać, wiadomo hahaha, ale co ja będę mu tak wcześnie płacić hahaha. Poza tym maj już się niemal skończył, czerwiec mamy tak zajęty, że w życiu nie znajdę czasu na cokolwiek, a w lipcu będzie akurat te 6 tygodni przed operką - tyle się niby czeka na termin operacji. Passion, na pewno wszystko jest ok, ale razem z Tobą czekam na odpowiedź doświadczonych |
|
|
|
#3077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Konsultację w lipcu, pewnie w pierwszej połowie, a operka to nie wiem, bo napisał mi, że ze względu na to, że 3mce temu skończyłam karmić piersią, to mogę się poddać operacji dopiero we wrześniu - zapomniał dopisać czy na początku czy pod koniec hahahaha więc wszystkiego się dowiem w lipcu, wtedy ustalę konkretny termin.
Ty też u niego?
|
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
|
Cytat:
Każdy biustonosz? Nosisz coś poza sportowcami? Lekarz pozwolił? Skóra po operacji jest bardzo wrażliwa na urazy, więc wszelkie koronki czy fiszbiny odpadają. Ja nie mogłam wytrzymać dłużej niż godzinę w czymś seksi Dopiero po miesiącu troszkę przeszło.Jakby kogoś interesowało, wrzuciłam zdjęcia 3,5 miesięcznych piersi.
Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2015-05-23 o 22:53 |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Szann czy wiesz czy anastezjolog od A.B. używa tej analgosedacji?
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Robiłam u J.S. w LC, mogę śmiało polecić doktora i całą klinikę, istotne jest tam to, że w razie jakichś komplikacji do roku poprawka gratis.
Mnie doktor zaproponował plastykę blizn (ponowne wycięcie blizn które się rozeszły i zszycie ich) za darmo. Prawie 2 m-ce po zabiegu widzę znaczną poprawę w wyglądzie blizn. Jest jeszcze tam doktor S.Ł. Tysia u niego robiła i Rochelle
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Cycolinki
Nie było mnie trochę ale niestety rzeczywistość domaga się uczestnictwa :/ Wrzucam zdjęcia 12 -to dniowych cycorów i takie moje spostrzeżenie; przed operacją miałam asymetrię ale ledwie widoczną i można było z tym spokojnie żyć. No i zaufałam doktorkowi, że mi tę asymetrię wyrówna (chociaż naprawdę nie było jej widać) i zapakował mi implanty o dwóch różnych pojemnościach - różnica 40cc i teraz jak opuchlizna zeszła, to rzeczywiście kur.... widać zaj....ą asymetrię ![]() I mam tylko nadzieję, że jakoś może cyce dojdą do siebie i nie będzie to aż tak widoczne ![]() Narazie to moje sutki to mają zeza rozbieżnego i jeden cyc jest widocznie większy od drugiego. Załąmka Mam doła ![]() Tyle w temacie zaufania do lekarza ![]() Poza tym są nadal twarde, chociaż pomału odzyskuję w nich czucie. Jednak nadal pobolewają ale już działam dość sprawnie, robię prawie wszystko, mimo to ciągle szybko się męczę. W następny poniedziałek jadę na kolejną kontrolę i mam nadzieję na zdjęcie szwów, bo już mnie zaczynają ciągnąć i szczypać - oby to była oznaka gojenia. Teraz to jestem na tym etapie jak Olivka - na cholerę mi to było ![]() I wcale nie myślę, że są za małe - przeciwnie, są ogromne i dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam pojęcia, jak ja stanik dobiorę :/
|
#3085 | |
|
|
Cytat:
|
|
#3086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym wyjechała jakbym miała taka możliwość po angielskiego czy innego języka najlepiej sie uczy obcujac z nim! Powodzenia!Cytat:
U mnie wczoraj zdiagnozowała ostry atak astmy trafiłam do szpitala mam astmę oskrzelowa i zapalenie oskrzeli beda mi tez robić doagnostyke pod katem alergii i jej Ew. Związku z astma najlepsze jest to ze nigdy na astmę nie chorowalam i ciekawe jak lekarz do tego podejdzie najbardziej sie obawiam okresu pooperacyjnego czyli słonia na klacie i ataków duszności wczoraj mało nie udusilam sie na smierć i oczywiście lekarz z nocnej pomocy doraźnej wypisał mnie po 2 min oględzin jedynie z lekiem na astmę wziewnym...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o kurczę faktycznie Tysia pisała ze pękł jej implant troche mnie to martw juz sama nie wiem do kogo z LC sie umówić na konsultacje ![]() Cytat:
i jak wyjde ze szpitala i stan ogólny mi sie polepszy to pójdę tam na 100% na konsultacje! Najbardziej sie jednak boje powrotu do pracy mam tu byc kilka dni a potem pewnie dadzą jakies zwolnienie a ja mam śmieciowa umowę na zastepstwo (3 dniowy okres wypowiedzenia) dziewczynę ode mnie po takiej nieobecności wywalili od razu jak wróciła inna z przemeczenia leży teraz w szpitalu i 2 tyg ma jej nie byc ale ona ma umowę ma czas nieokreślony W ogóle co z Tysiakiem? Tysiak co u Ciebie?? Dziewczyny pozdrowienia ze szpitala, nie jest niby zle ale leże z dwiema staruszkami a jedna strasznie jęczy szczególnie w nocy ale i tak jest lepiej powoli odzywam, najbardziej mi szkoda ze ne cwicze i z tydzień nie pocwicze czuje sie grubo ale ograniczam sie tu z jedzeniem...ehh
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
||||||
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi przykro,ta astma to poważna sprawa,po operacji strasznie kaszleć mi sie chciało i miałam duszność .
A od czego tysi implant pękł???tyle męczarni z tymi piersiami po...i jeszcze implant pęka to katastrofa!!! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Witam wszystkie dziewczyny tak mi przykro,jak czytam nie które watki,życzę tym które maja zle wyniki,aby sie polepszyło04.05.2015 Piaseczno XF3 405 anatomy nagor ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Odnośnie asymetrii ,ja miałam lekki problem ,jedna wyżej druga niżej .Moj doktorek jest od rekonstrukcji i asymetrii piersi ,takze tu mam idealnie bimbalki ustawione.W ogóle ,ze on mi postawił ten zwis co miałam do pępka ![]() Takz e tu moge go polecić od asymetrii .chirurg ogólny onkolog.K.C.Piaseczno Nord M..iCA04.05.2015.Piaseczno XF3 405 anatomy nagor Edytowane przez Vloszka77 Czas edycji: 2015-05-24 o 10:01 |
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana dziekuje za info niewykluczone ze skorzystam jeszcze z kilku konsultacji z moja astma to ciekawa historia opisałam ja ale mi wszystko wyłakasowalo wieczorem opisze wszystko Od początku jak siły zbiorę bo nie mam tu laptopa i z tela pisze
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
Myszola:nie stresuj sie,duzo odpoczywaj.caluski dla Ciebie.
Edytowane przez Vloszka77 Czas edycji: 2015-05-24 o 10:34 |
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
Dodałam swoją wyjściówkę
Nie mogę na nie patrzeć, zwłaszcza od kiedy nakręciłam się już na operację.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

i tak nie moge sobie wyobrazic czy to przy narkozie czy analgosedacji jak moze sie tak nagle film urwac, no jak? 

Nie walnęłaś jakieś literówki? Jakiś środków przeciwbólowych używa się przy tej metodzie?