Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-23, 18:22   #3061
1985SiWA
Zakorzenienie

Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22

Cytat:
Napisane przez szann Pokaż wiadomość
Vloszka, wiec należy sie cieszyć wszystkim co masz
Spełnilas marzenia i to najważniejsze, byle by cycusie były zdrowe, plastyczne i pięknie podkreślały Twoja figurę

Siwa, u Nas nie ma specjalistów od cycków, zrobisz nos, uszy, brzuch, ale cos biust im nie wychodzi, najbliżej wiec Wrocław albo Krakow, tam bym szukała jak za daleko Ci do Wawki.
A znieczuleniem, nikt tutaj nie miał inaczej chyba, niż pełna narkoza. Jak to sie nazywa? Bo usunęłam niechcący wiadomość?
Jak przypominam sobie historie Shazney, jak machała palcem na stole to mi słabo
Analgosedacja tez zasypiasz na cala operacje tylko wszystkie funkcje organizm utrzymuje sam, nie ma leków zwiotczajacych tylko rozluzniajace miesnie. Nie ma rury do gardła bo sie oddycha samemu.Analgosedacja powoduje całkowita niepamieć okołozabiegową. Po operacji wstajesz, mozesz jeść, pic - tylko pozostaje sama dolegliwosc zwiazana bezosrednio z operacja biustu. Zadnych skutków ubocznych. Tak czytałam w materialach i tak czytałam jak ludzie opisywali z wlasnego doswiadczenia. Wiec dla mnie całkiem ok i tak nie moge sobie wyobrazic czy to przy narkozie czy analgosedacji jak moze sie tak nagle film urwac, no jak?

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2015-05-23 o 18:31
1985SiWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 18:28   #3062
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Analgisedacja tez zasypiasz na cala operacje tylko wszystkie funkcje organizm utrzymuje sam, nie ma leków zwiotczajacych tylko rozluzniajace miesnie. Nie ma rury do gardła bo sie oddycha samemu.Analgosedacja powoduje całkowita niepamieć okołozabiegową. Po operacji wstajesz, mozesz jeść, pic - tylko pozostaje sama dolegliwosc zwiazana bezosrednio z operacja biustu. Zadnych skutków ubocznych. Tak czytałam w materialach i tak czytałam jak ludzie opisywali z wlasnego doswiadczenia. Wiec dla mnie całkiem ok i tak nie moge sobie wyobrazic czy to przy narkozie czy analgosedacji jak moze sie tak nagle film urwac, no jak?
Kurde, strasznie tajemniczna metoda, google nic o niej nie wie Nie walnęłaś jakieś literówki? Jakiś środków przeciwbólowych używa się przy tej metodzie?

edit. walnęłaś, to nazywa się analgosedacja

Złap Rośkę w sieci!
nowy wpis! ---> www.rzeklam.pl
Instagram
Stream, czyli giereczki
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 18:32   #3063
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
Kurde, strasznie tajemniczna metoda, google nic o niej nie wie Nie walnęłaś jakieś literówki? Jakiś środków przeciwbólowych używa się przy tej metodzie?

edit. walnęłaś, to nazywa się analgosedacja
juz poprawilam, fakt - literówka

Dla potomności, fajny opis ze strony pewnego lekarza chirurga plastyka z Wrocławia.

"Analgosedacja to coraz szerzej akceptowana w świecie metoda znieczulenia polegająca na stosowaniu leków z grupy nazywanej sedującymi łącznie z nowoczesnymi lekami przeciwbólowymi oraz z lekami miejscowo znieczulającymi. Analgosedacja ma za zadanie całkowite zniesienie bólu oraz nieprzyjemnych doznań związanych z zabiegiem operacyjnym. Metoda ta nie łączy się z koniecznością narkozy i intubacji pacjenta, gdyż funkcja układu oddechowego i krążeniowego jest zachowana. Pacjent oddycha sam mieszaniną oddechową wzbogaconą tlenem. O stanie pacjenta podczas operacji informują czujniki (poziom tlenu, dwutlenku węgla, ciśnienie krwi, EKG itp.). Jednocześnie po zabiegu pacjent nie odczuwa bardzo nieprzyjemnych doznań, związanych z narkozą: bólem gardła, chrypką, bólami mięśniowymi, wymiotami, pooperacyjnym bólem głowy i osłabieniem.

Leki stosowane w czasie analgosedacji zapewniają całkowitą niepamięć okresu około zabiegowego. Wielką zaletą leków stosowanych w tej metodzie znieczulenia jest krótki czas działania leków i możliwość ich natychmiastowego odwrócenia oraz niska toksyczność tego znieczulenia w porównaniu z narkozą. Pacjent budzi się niemal bezpośrednio po zabiegu i wcześnie może podjąć aktywność fizyczną (ograniczeniami są tylko te związane z samą operacją).

Nasi pacjenci są często pozytywnie zdziwieni jak szybko mogą dochodzić do siebie po dużych operacjach"

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2015-05-23 o 18:35
Stary 2015-05-23, 18:40   #3064
Olivka1989
Raczkowanie

Dziewczyny ja dokładnie tą metodę miałam przy swoim zabiegu !!!
Stary 2015-05-23, 18:46   #3065
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivka1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dokładnie tą metodę miałam przy swoim zabiegu !!!
oooooooooooo super! napiszesz cos wiecej? jak wrazenia? jak sie czułas po? kiedy zasnelas?
Stary 2015-05-23, 19:08   #3066
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
oooooooooooo super! napiszesz cos wiecej? jak wrazenia? jak sie czułas po? kiedy zasnelas?
Wiesz co nawet nie wiem kiedy zasnęłam Pamiętam, że położyłam się na stole, podpieli mi jakąś kroplówkę, pan anestezjolog powiedział, że może mi być przez chwilę zimno i zakręciło mi się w głowie i już mnie nie było Obudziłam się zaraz po zabiegu, czułam się normalnie, tylko ucisk w klatce był Cały czas ktoś do mnie przychodził, pielęgniarka i doktor i mówili, że wszystko wyszło super i że będą cały czas przy mnie Cały czas spałam, wstawałam tylko jak pielęgniarka dawała mi pić i zmieniała kroplówkę Było mi megaaaa gorąco :P Wstawałam z lekką pomocą do łazienki i tyle
Stary 2015-05-23, 19:34   #3067
1985SiWA
Zakorzenienie

no to super trochę mnie takie opinie uspakajają co nie znaczy ze sie nie boje bo boje sie okropnie
Stary 2015-05-23, 19:46   #3068
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
no to super trochę mnie takie opinie uspakajają co nie znaczy ze sie nie boje bo boje sie okropnie
Też się mega bałam, możesz przeczytać moje wpisy przed operką Ale uwierz mi nie jest tak strasznie Chwilka i masz to za sobą Budzisz się z nowymi cycuchami i jesteś mega happy
Stary 2015-05-23, 20:19   #3069
Pinia16
Raczkowanie

Miałam dokładnie ta sama metodę ;-) ale u mnie akurat z przyczyn zdrowotnych tak zadecydował anestezjolog ale w mojej klinice coraz cześciej stosują taka metodę ;-) a ty Olivla sama wybrałaś czy co zaproponowali ?;-)
Pinia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 20:24   #3070
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pinia16 Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie ta sama metodę ;-) ale u mnie akurat z przyczyn zdrowotnych tak zadecydował anestezjolog ale w mojej klinice coraz cześciej stosują taka metodę ;-) a ty Olivla sama wybrałaś czy co zaproponowali ?;-)
Powiedzieli, że po niej szybciej dochodzi się do siebie Więc powiedziałam super Oni stosują przeważnie tą metodę
Stary 2015-05-23, 20:28   #3071
wino132
Raczkowanie

Cytat:
juz poprawilam, fakt - literówka

Dla potomności, fajny opis ze strony pewnego lekarza chirurga plastyka z Wrocławia.

"Analgosedacja to coraz szerzej akceptowana w świecie metoda znieczulenia polegająca na stosowaniu leków z grupy nazywanej sedującymi łącznie z nowoczesnymi lekami przeciwbólowymi oraz z lekami miejscowo znieczulającymi. Analgosedacja ma za zadanie całkowite zniesienie bólu oraz nieprzyjemnych doznań związanych z zabiegiem operacyjnym. Metoda ta nie łączy się z koniecznością narkozy i intubacji pacjenta, gdyż funkcja układu oddechowego i krążeniowego jest zachowana. Pacjent oddycha sam mieszaniną oddechową wzbogaconą tlenem. O stanie pacjenta podczas operacji informują czujniki (poziom tlenu, dwutlenku węgla, ciśnienie krwi, EKG itp.). Jednocześnie po zabiegu pacjent nie odczuwa bardzo nieprzyjemnych doznań, związanych z narkozą: bólem gardła, chrypką, bólami mięśniowymi, wymiotami, pooperacyjnym bólem głowy i osłabieniem.

Leki stosowane w czasie analgosedacji zapewniają całkowitą niepamięć okresu około zabiegowego. Wielką zaletą leków stosowanych w tej metodzie znieczulenia jest krótki czas działania leków i możliwość ich natychmiastowego odwrócenia oraz niska toksyczność tego znieczulenia w porównaniu z narkozą. Pacjent budzi się niemal bezpośrednio po zabiegu i wcześnie może podjąć aktywność fizyczną (ograniczeniami są tylko te związane z samą operacją).

Nasi pacjenci są często pozytywnie zdziwieni jak szybko mogą dochodzić do siebie po dużych operacjach"
Możesz podać inicjały lekarza z Wrocławia, który stosuje tę metodę?
Stary 2015-05-23, 20:37   #3072
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Też się mega bałam, możesz przeczytać moje wpisy przed operką Ale uwierz mi nie jest tak strasznie Chwilka i masz to za sobą Budzisz się z nowymi cycuchami i jesteś mega happy
Cytat:
Napisane przez Pinia16 Pokaż wiadomość
czy mozecie mi podac kliniki w ktorych wykonywalyscie operacje w tym wlasnie znieczuleniu? Reszta dziewczyn, ktore miały takie samo znieczulenie jakby były uprzejme podac mi namiary to byłabym bardzo wdzieczna

Cytat:
Napisane przez wino132 Pokaż wiadomość
Możesz podać inicjały lekarza z Wrocławia, który stosuje tę metodę?
Oczywiscie Dr M.W - Klinika Wia*****ak (od nazwiska). Est Med**ca.
Stary 2015-05-23, 20:48   #3073
PassionDay
Raczkowanie

GG do PassionDay

Hejka
U mnie minęło 2,5 tyg od operacji. Czuje się dobrze i szwy tez ładnie się goją. Ale coś mnie martwi. Od operacji jest mi wyjątkowo zimno i przechodzą mnie dreszcze głównie w okolicach biustu. Wtedy cała skóra jest w ciarkach i Sutki stoją.
Do tego of paru dni strasznie mnie boli skóra na piersiach. Drażni mnie każdy biustonosz. Boli tak jak przed grypa. Faktem jest ze jestem 2 dni przed miesiączka i to może dlatego.
Pytam bo nigdy żadna z was nie skarżyla się na coś podobnego.
Wkurza mnie to bo nie mogę się ich dotknąć nawet...

Szymuś: 25.01.2010
Natalka: 30.03.2012
PassionDay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 21:12   #3074
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
czy mozecie mi podac kliniki w ktorych wykonywalyscie operacje w tym wlasnie znieczuleniu? Reszta dziewczyn, ktore miały takie samo znieczulenie jakby były uprzejme podac mi namiary to byłabym bardzo wdzieczna

Oczywiscie Dr M.W - Klinika Wia*****ak (od nazwiska). Est Med**ca.
Ja robiłam u J.R. w Łodzi w klinice E* L*
Mogę szczerze polecić, gdyż sam zabieg i opiekę po wspominam bardzo dobrze
Stary 2015-05-23, 21:16   #3075
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam u J.R. w Łodzi w klinice E* L*
Mogę szczerze polecić, gdyż sam zabieg i opiekę po wspominam bardzo dobrze
dzieki dzieki zapisze sobie, poczytam stoje przed ważna decyzją wyboru kliniki/lekarza więc rozważam kadą możliwosc i opcje
Teraz ju nie ma opcji,musi sie ta operacja odbyć, gdyż mam podłoze finansowe i nic nie stoi a przeszkodzie no jedynie moj paaniczny lęk
edit:
Olivka jaka cena jeśli mozna wiedziec? Za wszystko.

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2015-05-23 o 21:28
Stary 2015-05-23, 21:26   #3076
carecare
Raczkowanie

Hej

U mnie już decyzja podjęta, że operacja nie za rok, a teraz we wrześniu
Chcę podjechać do Ostravy na konsultację żeby pomacać implanty i zobaczyć jaki rozmiar proponuje i od razu wpłacić zaliczkę. Chciałabym już jechać, wiadomo hahaha, ale co ja będę mu tak wcześnie płacić hahaha. Poza tym maj już się niemal skończył, czerwiec mamy tak zajęty, że w życiu nie znajdę czasu na cokolwiek, a w lipcu będzie akurat te 6 tygodni przed operką - tyle się niby czeka na termin operacji.

Passion, na pewno wszystko jest ok, ale razem z Tobą czekam na odpowiedź doświadczonych
carecare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 21:50   #3077
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
dzieki dzieki zapisze sobie, poczytam stoje przed ważna decyzją wyboru kliniki/lekarza więc rozważam kadą możliwosc i opcje
Teraz ju nie ma opcji,musi sie ta operacja odbyć, gdyż mam podłoze finansowe i nic nie stoi a przeszkodzie no jedynie moj paaniczny lęk
edit:
Olivka jaka cena jeśli mozna wiedziec? Za wszystko.
Zapłaciłam 13 700zl za wszystko
Stary 2015-05-23, 22:12   #3078
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carecare Pokaż wiadomość
Hej

U mnie już decyzja podjęta, że operacja nie za rok, a teraz we wrześniu
Chcę podjechać do Ostravy na konsultację żeby pomacać implanty i zobaczyć jaki rozmiar proponuje i od razu wpłacić zaliczkę. Chciałabym już jechać, wiadomo hahaha, ale co ja będę mu tak wcześnie płacić hahaha. Poza tym maj już się niemal skończył, czerwiec mamy tak zajęty, że w życiu nie znajdę czasu na cokolwiek, a w lipcu będzie akurat te 6 tygodni przed operką - tyle się niby czeka na termin operacji.

Passion, na pewno wszystko jest ok, ale razem z Tobą czekam na odpowiedź doświadczonych
A dokładnie na kiedy planujesz u niego?
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 22:20   #3079
carecare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anita1303 Pokaż wiadomość
A dokładnie na kiedy planujesz u niego?
Konsultację w lipcu, pewnie w pierwszej połowie, a operka to nie wiem, bo napisał mi, że ze względu na to, że 3mce temu skończyłam karmić piersią, to mogę się poddać operacji dopiero we wrześniu - zapomniał dopisać czy na początku czy pod koniec hahahaha więc wszystkiego się dowiem w lipcu, wtedy ustalę konkretny termin.

Ty też u niego?
carecare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 22:21   #3080
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carecare Pokaż wiadomość
Konsultację w lipcu, pewnie w pierwszej połowie, a operka to nie wiem, bo napisał mi, że ze względu na to, że 3mce temu skończyłam karmić piersią, to mogę się poddać operacji dopiero we wrześniu - zapomniał dopisać czy na początku czy pod koniec hahahaha więc wszystkiego się dowiem w lipcu, wtedy ustalę konkretny termin.

Ty też u niego?
Tak. Ja mam termin na 22
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 22:38   #3081
rochelle_

Cytat:
Napisane przez PassionDay Pokaż wiadomość
Hejka
U mnie minęło 2,5 tyg od operacji. Czuje się dobrze i szwy tez ładnie się goją. Ale coś mnie martwi. Od operacji jest mi wyjątkowo zimno i przechodzą mnie dreszcze głównie w okolicach biustu. Wtedy cała skóra jest w ciarkach i Sutki stoją.
Do tego of paru dni strasznie mnie boli skóra na piersiach. Drażni mnie każdy biustonosz. Boli tak jak przed grypa. Faktem jest ze jestem 2 dni przed miesiączka i to może dlatego.
Pytam bo nigdy żadna z was nie skarżyla się na coś podobnego.
Wkurza mnie to bo nie mogę się ich dotknąć nawet...
a nawilżasz piersi oliwką? Mnie swędziały niemiłosiernie i do tego sutki miałam okropnie wrażliwe - przez chyba tydzień musiałam kłaść nasączony oliwką dla dzieci wacik...
Każdy biustonosz? Nosisz coś poza sportowcami? Lekarz pozwolił? Skóra po operacji jest bardzo wrażliwa na urazy, więc wszelkie koronki czy fiszbiny odpadają. Ja nie mogłam wytrzymać dłużej niż godzinę w czymś seksi Dopiero po miesiącu troszkę przeszło.

Jakby kogoś interesowało, wrzuciłam zdjęcia 3,5 miesięcznych piersi.

Złap Rośkę w sieci!
Instagram
Stream, czyli giereczki

Edytowane przez rochelle_
Czas edycji: 2015-05-23 o 22:53
Stary 2015-05-23, 23:00   #3082
Zainteresowana2
Zadomowienie

Szann czy wiesz czy anastezjolog od A.B. używa tej analgosedacji?

05.10.2017 - operacja A.B. 😁 silimed natural 425HI
Zainteresowana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 23:31   #3083
23m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
\

zantowane a ktoś wie u kogo 23m robiła i inne dziewczyny?
Robiłam u J.S. w LC, mogę śmiało polecić doktora i całą klinikę, istotne jest tam to, że w razie jakichś komplikacji do roku poprawka gratis.
Mnie doktor zaproponował plastykę blizn (ponowne wycięcie blizn które się rozeszły i zszycie ich) za darmo. Prawie 2 m-ce po zabiegu widzę znaczną poprawę w wyglądzie blizn. Jest jeszcze tam doktor S.Ł. Tysia u niego robiła i Rochelle
Stary 2015-05-23, 23:43   #3084
MizerneA
Raczkowanie

Witam Wszystkie Cycolinki
Nie było mnie trochę ale niestety rzeczywistość domaga się uczestnictwa :/
Wrzucam zdjęcia 12 -to dniowych cycorów i takie moje spostrzeżenie;
przed operacją miałam asymetrię ale ledwie widoczną i można było z tym spokojnie żyć. No i zaufałam doktorkowi, że mi tę asymetrię wyrówna (chociaż naprawdę nie było jej widać) i zapakował mi implanty o dwóch różnych pojemnościach - różnica 40cc i teraz jak opuchlizna zeszła, to rzeczywiście kur.... widać zaj....ą asymetrię
I mam tylko nadzieję, że jakoś może cyce dojdą do siebie i nie będzie to aż tak widoczne
Narazie to moje sutki to mają zeza rozbieżnego i jeden cyc jest widocznie większy od drugiego. Załąmka Mam doła
Tyle w temacie zaufania do lekarza

Poza tym są nadal twarde, chociaż pomału odzyskuję w nich czucie.
Jednak nadal pobolewają ale już działam dość sprawnie, robię prawie wszystko, mimo to ciągle szybko się męczę.
W następny poniedziałek jadę na kolejną kontrolę i mam nadzieję na zdjęcie szwów, bo już mnie zaczynają ciągnąć i szczypać - oby to była oznaka gojenia.

Teraz to jestem na tym etapie jak Olivka - na cholerę mi to było
I wcale nie myślę, że są za małe - przeciwnie, są ogromne i dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam pojęcia, jak ja stanik dobiorę :/
Stary 2015-05-24, 00:08   #3085
rochelle_

Cytat:
Napisane przez MizerneA Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Cycolinki
Nie było mnie trochę ale niestety rzeczywistość domaga się uczestnictwa :/
Wrzucam zdjęcia 12 -to dniowych cycorów i takie moje spostrzeżenie;
przed operacją miałam asymetrię ale ledwie widoczną i można było z tym spokojnie żyć. No i zaufałam doktorkowi, że mi tę asymetrię wyrówna (chociaż naprawdę nie było jej widać) i zapakował mi implanty o dwóch różnych pojemnościach - różnica 40cc i teraz jak opuchlizna zeszła, to rzeczywiście kur.... widać zaj....ą asymetrię
I mam tylko nadzieję, że jakoś może cyce dojdą do siebie i nie będzie to aż tak widoczne
Narazie to moje sutki to mają zeza rozbieżnego i jeden cyc jest widocznie większy od drugiego. Załąmka Mam doła
Tyle w temacie zaufania do lekarza

Poza tym są nadal twarde, chociaż pomału odzyskuję w nich czucie.
Jednak nadal pobolewają ale już działam dość sprawnie, robię prawie wszystko, mimo to ciągle szybko się męczę.
W następny poniedziałek jadę na kolejną kontrolę i mam nadzieję na zdjęcie szwów, bo już mnie zaczynają ciągnąć i szczypać - oby to była oznaka gojenia.

Teraz to jestem na tym etapie jak Olivka - na cholerę mi to było
I wcale nie myślę, że są za małe - przeciwnie, są ogromne i dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam pojęcia, jak ja stanik dobiorę :/
Jak szczypią i ciągną, to znaczy, że wszystko jest okej. Asymetria jest normalna do pół a nawet roku - u mnie niewielka pojawiła się dopiero teraz. Musisz dać im czas.

Złap Rośkę w sieci!
Instagram
Stream, czyli giereczki
Stary 2015-05-24, 08:33   #3086
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
hej laseczki jakie plany na weekend ? mało tu ostatnio zaglądam ale praca zmienia wszystko ale już niedługo bo wyprowadzam się z Polski....strasznie mi smutno ale realia płac to jakiś żart
Doskonale Cie rozumiem tu płaca bardzo mało o oczekiwaniach juz nie wspomnę sama bym wyjechała jakbym miała taka możliwość po angielskiego czy innego języka najlepiej sie uczy obcujac z nim! Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Aicha1985 Pokaż wiadomość
Ja tez mam astme i powiedzialam od razu o tym lekarzowi mowil ze to w niczym nie przeszkadza tylko mam zabrac ze soba leki ktore zawsze biore i wziac je jak codzien

Wlasnie sprawdzilam moje wyniki na necie i mam tylko jeden czynnik podwyzszony cos z leukocytami :/ musze to przeslac do lekarza zobaczymy co odp

dobrze miec mame pielegniarke zadzwonilam i okazalo sie ze podwyzszony czynnik jest powodem moich alergii wlasnie i zawsze taki mi bedzie wychodzil, przy mojej astmie

U mnie wczoraj zdiagnozowała ostry atak astmy trafiłam do szpitala mam astmę oskrzelowa i zapalenie oskrzeli beda mi tez robić doagnostyke pod katem alergii i jej Ew. Związku z astma najlepsze jest to ze nigdy na astmę nie chorowalam i ciekawe jak lekarz do tego podejdzie najbardziej sie obawiam okresu pooperacyjnego czyli słonia na klacie i ataków duszności wczoraj mało nie udusilam sie na smierć i oczywiście lekarz z nocnej pomocy doraźnej wypisał mnie po 2 min oględzin jedynie z lekiem na astmę wziewnym...

Cytat:
myszola21 - tak, robiłam w LC u SŁ. Większość cycków z LC nie ma więcej niż 350cc, bo... powyżej jest dopłata 600 czy 800 zł. I to główny powód. Ja mam 345 cc okrągłe, miałam jeszcze propozycję 375 cc anatomy, ale cieszę się, że doktor tak mi wyłożył kawę na ławę, że nie miałam wątpliwości, że chcę jedna okrągłe.
Dopłata to akurat najmniejszy problem mam nadzieje ze mi lekarz tez zaproponuje okrąglasy no i wymyśli cos na ta cholerna asymasymrtrie bo zwątpie

Cytat:
Nie zauważy... Ja przed operacją nosiłam push upy, teraz moje piersi w miękkich stanikach wyglądają wizualnie tak, jak przed operacją. Jak założę jakiś elegancki i usztywniany, to słyszę "chyba schudłaś?". Nikt z osób, których nie informowałam o operacji nie domyślił się, że to nie waga spadła, to cycki urosły.

Już to kiedyś pisałam, ale się powtórzę: jeśli ktoś budzi się na stole, to znaczy, że dawka leków była źle dobrana przez anestezjologa: albo lekarz do kitu, albo pacjentka nie podała wszystkich informacji/badań niezbędnych do ustalenia odpowiedniej dawki.

Odnośnie tego "idź do A.B. bo to świetny specjalista"... Myszola21, jeśli wizja A.B. cię nie przekonuje, to nawet gdyby był najlepszych chirurgiem świata, nie kładź się do niego na stół. Masz czuć do lekarza zaufanie, a widać, że on tobie nie leży. Nawet jakby ci zrobił super cycki, to i tak ty byś widziała tylko wady, bo "od początku nie podobała się jego wizja". Tyle w temacie. Szukaj dobrego lekarza dla siebie, to że inne dziewczyny są zadowolone, nie znaczy, że jest to lekarz dla Ciebie.

Mój TŻ twierdzi, że moje już teraz w dotyku niewiele się różnią od tych przed operacją. U niektórych dziewczyn implanty miękną po 3 miesiącach, u innych po roku.
Jestes juz kolejna osoba od S.l zadowolona czemu wlasnie jego wybrałaś z tej Kliniki a nie np J.S ? Najważniejszy jest ten komfort dla mnie ze nikt mnie z problemem nie zostawi to bardzo istotne....

Cytat:
Napisane przez 23m Pokaż wiadomość
Robiłam u J.S. w LC, mogę śmiało polecić doktora i całą klinikę, istotne jest tam to, że w razie jakichś komplikacji do roku poprawka gratis.
Mnie doktor zaproponował plastykę blizn (ponowne wycięcie blizn które się rozeszły i zszycie ich) za darmo. Prawie 2 m-ce po zabiegu widzę znaczną poprawę w wyglądzie blizn. Jest jeszcze tam doktor S.Ł. Tysia u niego robiła i Rochelle
A czemu wybrałaś akurat tego lekarza a nie S.l? Z tego co pamietam masz bardzo ładne piersi o kurczę faktycznie Tysia pisała ze pękł jej implant troche mnie to martw juz sama nie wiem do kogo z LC sie umówić na konsultacje

Cytat:
Jak szczypią i ciągną, to znaczy, że wszystko jest okej. Asymetria jest normalna do pół a nawet roku - u mnie niewielka pojawiła się dopiero teraz. Musisz dać im czas.
Mi a.b dobrał dwa rożne implanty z uwagi na asymetrię ale Zabojadka pisała juz ze przy jej implantach chyba 485? Juz dam implant koryguje i Ew. Plastyka ciekawa jestem jak tu do tego problemu podejdą i jak wyjde ze szpitala i stan ogólny mi sie polepszy to pójdę tam na 100% na konsultacje! Najbardziej sie jednak boje powrotu do pracy mam tu byc kilka dni a potem pewnie dadzą jakies zwolnienie a ja mam śmieciowa umowę na zastepstwo (3 dniowy okres wypowiedzenia) dziewczynę ode mnie po takiej nieobecności wywalili od razu jak wróciła inna z przemeczenia leży teraz w szpitalu i 2 tyg ma jej nie byc ale ona ma umowę ma czas nieokreślony

W ogóle co z Tysiakiem? Tysiak co u Ciebie??

Dziewczyny pozdrowienia ze szpitala, nie jest niby zle ale leże z dwiema staruszkami a jedna strasznie jęczy szczególnie w nocy ale i tak jest lepiej powoli odzywam, najbardziej mi szkoda ze ne cwicze i z tydzień nie pocwicze czuje sie grubo ale ograniczam sie tu z jedzeniem...ehh
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:59   #3087
Vloszka77
Raczkowanie

Tak mi przykro,ta astma to poważna sprawa,po operacji strasznie kaszleć mi sie chciało i miałam duszność .
A od czego tysi implant pękł???tyle męczarni z tymi piersiami po...i jeszcze implant pęka to katastrofa!!!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Witam wszystkie dziewczynytak mi przykro,jak czytam nie które watki,życzę tym które maja zle wyniki,aby sie polepszyło
04.05.2015 Piaseczno XF3 405 anatomy nagor

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Odnośnie asymetrii ,ja miałam lekki problem ,jedna wyżej druga niżej .Moj doktorek jest od rekonstrukcji i asymetrii piersi ,takze tu mam idealnie bimbalki ustawione.W ogóle ,ze on mi postawił ten zwis co miałam do pępkaTakz e tu moge go polecić od asymetrii .chirurg ogólny onkolog.K.C.Piaseczno Nord M..iCA
04.05.2015.Piaseczno XF3 405 anatomy nagor

Edytowane przez Vloszka77
Czas edycji: 2015-05-24 o 10:01
Vloszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:09   #3088
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vloszka77 Pokaż wiadomość
Tak mi przykro,ta astma to poważna sprawa,po operacji strasznie kaszleć mi sie chciało i miałam duszność .
A od czego tysi implant pękł???tyle męczarni z tymi piersiami po...i jeszcze implant pęka to katastrofa!!!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Witam wszystkie dziewczynytak mi przykro,jak czytam nie które watki,życzę tym które maja zle wyniki,aby sie polepszyło
04.05.2015 Piaseczno XF3 405 anatomy nagor

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Odnośnie asymetrii ,ja miałam lekki problem ,jedna wyżej druga niżej .Moj doktorek jest od rekonstrukcji i asymetrii piersi ,takze tu mam idealnie bimbalki ustawione.W ogóle ,ze on mi postawił ten zwis co miałam do pępkaTakz e tu moge go polecić od asymetrii .chirurg ogólny onkolog.K.C.Piaseczno Nord M..iCA
04.05.2015.Piaseczno XF3 405 anatomy nagor

Kochana dziekuje za info niewykluczone ze skorzystam jeszcze z kilku konsultacji z moja astma to ciekawa historia opisałam ja ale mi wszystko wyłakasowalo wieczorem opisze wszystko
Od początku jak siły zbiorę bo nie mam tu laptopa i z tela pisze
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:32   #3089
Vloszka77
Raczkowanie

Myszola:nie stresuj sie,duzo odpoczywaj.caluski dla Ciebie.

Edytowane przez Vloszka77
Czas edycji: 2015-05-24 o 10:34
Vloszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:33   #3090
Mortycja72
Rozeznanie

Dodałam swoją wyjściówkę Nie mogę na nie patrzeć, zwłaszcza od kiedy nakręciłam się już na operację.
Mortycja72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości