Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 09:01   #1921
asienka_182
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Hej mamuśki
Jestem po weekendowej nieobecności w piatek bylam strasznie zalatana wieczorem bo robiłam torta itd... W sobotę urodziny męża i grill a wczoraj odpoczynek i wizyta u teściów i tak weekend zleciał i mąż do pracy ale zawiozę go na bazę dopiero o 12 Ja jeszcze leze w łóżku i czekam aż Tż zrobi jajeczniczke a i jechał po świeże pieczywko wiec dzisiaj żyć nie umierać
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:12   #1922
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry po weekendzie

Ale jestem niewyspana o 1.30 jeszcze nie spałam a o 5.15 musiałam wstać... teraz jeszcze siedzę i nie mogę się położyć, bo info na klatce, że dziś spisują liczniki... no i tak siedzę i czekam jak ten dureń

Zaraz poczytam co u Was
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:14   #1923
kasperka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U nas święto, do domu wracamy dopiero jutro i pewnie po dzisiejszym dniu dużo nadrabiania będzie
W Pl macie normalnie pracujący dzień ?!
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:16   #1924
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

w pytaniu na śniadanie pokazywali jak rozciągać nerw kulszowy.. chyba mi sie przyda bo czasame jak źle stane to tak boli..
Stary 2015-05-25, 09:16   #1925
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U nas święto, do domu wracamy dopiero jutro i pewnie po dzisiejszym dniu dużo nadrabiania będzie
Tak tak u nas dzisiaj normalny dzień pracy wczoraj bylo święto
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:18   #1926
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Chyba znow mi sie zaczynaja nieprzespane noce. Wczoraj co chwile sie budziłam a dzisiaj od 4:30 juz po prostu nie śpię
Kurde, wspolczuje tego braku snu a ja spie jak zabita, co prawda przebudzam sie w nocy ale szybko zasypiam
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Ja dzis dzien z lekarzami..jade na15 do lekarza ogolnego z tym sladem po kleszczu bo ciagle mam to zaczrwienione, potem ginek i bedziemy ogladac maluszka Trzymcie kciuki zeby wzzystko bylo dobrze!
Ide cos zjesc bo burczy mi juz
Kciuki za wizyte czekamy na relacje po

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ja jeszcze leze w łóżku i czekam aż Tż zrobi jajeczniczke a i jechał po świeże pieczywko wiec dzisiaj żyć nie umierać
O prosze, jaki dobry TZ Cie rozpieszcza

Ja juz po sniadaniu, ide dzisiaj do optyka i optometrysty wyrobic sobie okulary przy dziecku po nocy nie bede przeciez soczewek ubierac a slepa jestem

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:22   #1927
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie ja dzis w nocy spalam jak dziecko, przed snem wzielam nospe bo brzuch twardy byl jak skala, moja kruszyna szaleje, a ja... Mam dylemat z wyborem lekarza i szpitala na nowo... :-( musze sie zdecydowac przed wyprowadzka... zglupialam juz... Nie wiem nic... Mam taki metlik w glowie ze szok. Ale jakis musze dac rade. Dzis mam wolne, maz w pracy, znow siedze sama w domu. Wiec pewnie bede lezec ;-) jakos mi niedobrze... :-( chyba sie starzeje... Coraz bardziej sie boje porodu, mam jakies obawy, niepewnosc, boje sie ze cos bedzie nie tak... Nie wiem... Dzis zaczynam 30tc. A juz mam strach i lzy w oczach... Juz chcialabym byc z maluchem w domu w objeciach meza... Zeby to sie tak dalo... :-(
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:28   #1928
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
A teraz z milszych rzeczy kupilismy dzis wozek, tzn zamowilismy i będzie za 2 tyg. Wahalismy sie miedzy bebetto vulcano i holland i ostatecznie wybraliśmy vulcano bo holland zostal zdyskwalifikowany tylko ze wzgledu na kosz. No nie podobał mi sie taki zapinany do tego fotelik maxi cosi
Gratuluję zakupu tzn. Ty nie chciałaś kosza? Bo vulcano jest bez a adaptery do tego fotelika też zamówiliście?

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Mój mąż na szczęście i ugotować potrafi i posprzątać co prawda nie robi tego za często, ze względu na pracę, wraca zmęczony...
Mój tak samo... nie mam serca Go wykorzystywać do gotowania i sprzątania, kiedy Jego więcej nie ma niż jest chociaż teraz to i tak rwie się do wszystkiego poza tym kuchnia to moje królestwo, więc nawet bym nie chciała żeby mi ktoś się tam wpychał

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Mojego męża nigdy nie ma w domu i nikt mnie w niczym nie wyręczy nawet na 5 min. Do tego synek jest bardzo absorbujący i ciągle muszę z nim coś robić. Fajnie by było, jak by ktoś go chociaż wieczorem wykąpał... Nie powiem, bo jak jest mąż to on dużo się nim zajmuje i wszędzie zabiera, ale on tak rzadko bywa w domu, że to wręcz święto, jak tata przyjeżdzie raz na 4-6 tyg i jest aż 2 dni !
Nie zazdroszczę Ty to dopiero masz wszystko na głowie...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-05-25, 09:30   #1929
vea7
Zakorzenienie

fiona, nabiał przy karmieniu jak najbardziej wskazany (a kto mówi, że nie, jeszcze w poprzedniej erze albo schizo na punkcie skazy ma ) ale fakt, żeby ewentualną alergię albo nietolerancję wykluczyć, wprowadza się po kolei - najlepiej zacząć od jogurtu naturalnego, potem ser biały, ser żółty i samo mleko na końcu. A herbatka na laktację może się nie przydać

kasperka

heroine, na materac albo na "gołe łóżeczko" bez różnicy
Wiesz co, powiem Ci na przykładzie córek znajomych - starsza nie miała i mocno pilnowali, żeby ją obracać a i tak główkę ma lekko spłaszczoną, młodsza miała i pilnowania mniej i główka ładna Dla mnie to tez bezpieczeństwo - jakoś spokojniej spałam mając świadomość, że nawet jak się Młody poobraca, czy nakryje, to ma od dołu wentylację... no inie musiałam pamiętać o obracaniu główki
Spoko, spoko, każda z nas kiedyś była nieogranięta

Ambi, a to dziady w Rossmannie Ja jak się źle czuję, to się nie szczypię. Albo podchodzę pierwsza albo proszę pracownicę o pomoc - np. otwarcie dodatkowej kasy, albo płacę w kasie przy kosmetykach - nie robią nigdy problemów

moniska, super, że praca dopuszczona

Jess... hehe, przypomniało mi się, jak byłam na krzywej i już miałam wchodzić no kolejne kłucie (czyli czasu niestety trzeba pilnować), kiedy laska mi się wpycha z moczem... więc grzecznie jej mówię, że teraz JA! A ona odpala, ale ja w ciąży jestem (brzuszek malutki, więc raczej początek ), więc jej powiedziałam, że ja też jestem i to bardziej

Mirabelka, co do przewijaka nie pomogę, bo sama będę szukała - teraz mam na stole w pokoju Natomiast ciuszki Janka są w komodzie i bardzo to sobie chwalę Mam je częściowo luzem, a częściowo w pudełeczkach z Ikei. Łatwo się sięga, nie wywracają się jak na półce - w nowym mieszkaniu też chce jak najwięcej do komód

roxana, na poślizgi w wannie fajnie działa gumowa mata Młody ma i dzięki temu nie ślizga się, a ostatnio zaczął sam z wanny wyłazić, więc pranie zrobiło się łatwiejsze

natalia, mam i ja I też żuravit
O popatrz, a mi się jeszcze w tej ciąży nie zdarzyło, żeby ktoś nie ustąpił. W poprzedniej masakra była, ale teraz jakby coś na plus się zadziało. Poza tym zawsze można poprosić - nie zdarzyło mi się, żeby poproszony odmówił

Lulla, ja mam taką do spania i karmienia w jednym, ale gdybym nie miała, to bym kupiła Na wyjazdach bez poduszki, jak bez ręki

Acka, kciuki

beaciorq, gratuluję wozu

Kurcze, nie wiem co sie w nocy działo, ale Żuk obudził się z rykiem o 24.00 a zasnął z powrotem po 2 Nie mam pojęcia czy coś mu się złego śniło, czy coś bolało, ale jestem ledwo żywa... W ogóle to jakaś dziwna noc była, bo w pracy też ludzie mówią, że koszmary mieli i dzieciaki też się im budziły. A przecie pełni nie było

Była u mnie w sobotę koleżanka z Panną Antoniną, czyli półrocznym brzdącem Jakie toto jest malutkie i słodkie
Przywiozła dwie Ikeowskie torby ciuszków, ale jeszcze nie miałam chwili, żeby je przejrzeć

A w ogóle przegapiłam moment, a już w III trymestrze jestem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:31   #1930
dd1dd
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Witam z ranka
Ja dzis dzien z lekarzami..jade na15 do lekarza ogolnego z tym sladem po kleszczu bo ciagle mam to zaczrwienione, potem ginek i bedziemy ogladac maluszka Trzymcie kciuki zeby wzzystko bylo dobrze!
Ide cos zjesc bo burczy mi juz:P
udanej wizyty

ja też dzisiaj spałam jak zabita, nawet krok mnie nie obudził od rana chodzi za mną pizza, chyba muszę jechać na nią bo nie da mi spokoju,zobaczymy co mąż na to

miłego dnia

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-05-25 o 09:32
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:41   #1931
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
tak, wczoraj było święto - dziś wszyscy do pracy...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:45   #1932
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na Was te ruchy tak dzialaja ze spac nie mozecie? W nocy czesto czuje ruchy, jak wstaje to wc to jeszcze bardziej, ale w sumie one mnie chyba uspakajaja, bo wiem ze moj maly gnomik sobie tam jest i fika jak kopie za mocno to wystarczy zmiana pozycji i spie dalej jak zabita
Mi się trafił jakiś spokojny egzemplarz ruchy Małej są bardzo delikatne i wyważone najbardziej aktywna jest jak mamusia się kładzie spać ale wystarczy zmiana pozycji i jest spoko w nocy nic mnie nie budzi na początku strasznie przeżywałam, że coś jest nie halo... ciągle męczyłam TŻ-ta żeby stetoskop mi do brzucha przystawiał czy coś słychać... taaa, ino moje burczenie było później się wybrałam na dodatkowe usg i pan doktor mnie w końcu uspokoił

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
tak poza tym zakończyłam wczoraj ten kurs ang teraz tylko czekam na kasę i rozdanie certyfikatów jedynie co, to mi obiadów żal, bo dobre były
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

u mnie też dziś nudno ... pół dnia spałam, pół dnia jadłam i jadłam i jadłam i chyba przegięłam bo mnie zmuliło a i moje dwie truskawki z ogródka szlag trafił, ptaki mi zjadły a tak wczoraj zacierałam na nie ręce
Też wczoraj miałam jakiś dzień jamochłona
A to niedobre ptaszyska

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam się , Adaśko obudził sie ze śpikiem po pas . Standardowo jest chory jak tylko TŻet wyjeżdza No i mielismy jechac do mojej siostry i raczej nic z tego nie bedzie , jestem skazana na samotne siedzenie w domu do soboty . nosz kurde .. ehh
Zdrówka dla synka

Cytat:
Witam z ranka
Za wizytę!

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
A zamówiliśmy wczoraj pościel do łóżeczka, dwa prześcieradła, rożek, wsad pościeli i ochraniacz na łóżeczko Zajęło nam to pół dnia a i tak kupiliśmy tą która najbardziej nam się spodobała na początku
Pokaż łowy
Stary 2015-05-25, 09:48   #1933
Isabelle_26
Raczkowanie

Hej hej
Witam się po weekendowo.. Małżonek wczoraj pojechał z powrotem do NL teraz będzie za ok 4tyg bo 20.06 idziemy na wesele do jego kolegi.. Z pracą mgr jestem na końcówce, został mi ostatni podrozdział i zakończenie do napisania, a do niedzieli muszę ją zdać w dziekanacie już mam dość tych sprawozdań i liczenia...

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
A teraz z milszych rzeczy kupilismy dzis wozek, tzn zamowilismy i będzie za 2 tyg. Wahalismy sie miedzy bebetto vulcano i holland i ostatecznie wybraliśmy vulcano bo holland zostal zdyskwalifikowany tylko ze wzgledu na kosz. No nie podobał mi sie taki zapinany do tego fotelik maxi cosi
Gratuluje zakupu :d kolorek fajny.. Ja jednak wolałam kosz zapinany

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na Was te ruchy tak dzialaja ze spac nie mozecie? W nocy czesto czuje ruchy, jak wstaje to wc to jeszcze bardziej, ale w sumie one mnie chyba uspakajaja, bo wiem ze moj maly gnomik sobie tam jest i fika jak kopie za mocno to wystarczy zmiana pozycji i spie dalej jak zabita

Ja sie szykuje i lece zaraz na wybory
Mnie w nocy ruchy nie budzą, tylko z 2-3 razy się budzę jak mi brzuch stwardnieje, nie lubię tego

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas tez len na maxa. Nawet obiad był zamawiany dziewczyny kupujecie te poduszki do karmienia? W kształcie księżyca? Tak sobie myślę że podczas kp mi się przyda żeby sobie np równocześnie siedzieć na podłodze i bawić się z Bartkiem
No mam zamiar kupić taką podusię

Cytat:
Witam z ranka
Kciuki za wizyty

Martulka i jak oswoiłaś się już z myślą o synku?? normalnie szok.. ja mam nadzieję że moje dziewczę już płci nie zmieni, chociaż D. byłby zadowolony haha teraz będę gin co wizytę męczyć o płeć

Miłego dzionka młodą muszę odprawić do szkoły i zabrać się za zbieranie cyferek i liczenie wskaźników... odezwę się później..

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-05-25 o 09:50
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:50   #1934
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
fiona, nabiał przy karmieniu jak najbardziej wskazany (a kto mówi, że nie, jeszcze w poprzedniej erze albo schizo na punkcie skazy ma ) ale fakt, żeby ewentualną alergię albo nietolerancję wykluczyć, wprowadza się po kolei - najlepiej zacząć od jogurtu naturalnego, potem ser biały, ser żółty i samo mleko na końcu. A herbatka na laktację może się nie przydać

kasperka

Wiesz co, powiem Ci na przykładzie córek znajomych - starsza nie miała i mocno pilnowali, żeby ją obracać a i tak główkę ma lekko spłaszczoną, młodsza miała i pilnowania mniej i główka ładna Dla mnie to tez bezpieczeństwo - jakoś spokojniej spałam mając świadomość, że nawet jak się Młody poobraca, czy nakryje, to ma od dołu wentylację... no inie musiałam pamiętać o obracaniu główki

Ambi, a to dziady w Rossmannie Ja jak się źle czuję, to się nie szczypię. Albo podchodzę pierwsza albo proszę pracownicę o pomoc - np. otwarcie dodatkowej kasy, albo płacę w kasie przy kosmetykach - nie robią nigdy problemów

moniska, super, że praca dopuszczona

Jess... hehe, przypomniało mi się, jak byłam na krzywej i już miałam wchodzić no kolejne kłucie (czyli czasu niestety trzeba pilnować), kiedy laska mi się wpycha z moczem... więc grzecznie jej mówię, że teraz JA! A ona odpala, ale ja w ciąży jestem (brzuszek malutki, więc raczej początek ), więc jej powiedziałam, że ja też jestem i to bardziej

Mirabelka, co do przewijaka nie pomogę, bo sama będę szukała - teraz mam na stole w pokoju Natomiast ciuszki Janka są w komodzie i bardzo to sobie chwalę Mam je częściowo luzem, a częściowo w pudełeczkach z Ikei. Łatwo się sięga, nie wywracają się jak na półce - w nowym mieszkaniu też chce jak najwięcej do komód

roxana, na poślizgi w wannie fajnie działa gumowa mata Młody ma i dzięki temu nie ślizga się, a ostatnio zaczął sam z wanny wyłazić, więc pranie zrobiło się łatwiejsze

natalia, mam i ja I też żuravit
O popatrz, a mi się jeszcze w tej ciąży nie zdarzyło, żeby ktoś nie ustąpił. W poprzedniej masakra była, ale teraz jakby coś na plus się zadziało. Poza tym zawsze można poprosić - nie zdarzyło mi się, żeby poproszony odmówił

Lulla, ja mam taką do spania i karmienia w jednym, ale gdybym nie miała, to bym kupiła Na wyjazdach bez poduszki, jak bez ręki

Acka, kciuki

beaciorq, gratuluję wozu

Kurcze, nie wiem co sie w nocy działo, ale Żuk obudził się z rykiem o 24.00 a zasnął z powrotem po 2 Nie mam pojęcia czy coś mu się złego śniło, czy coś bolało, ale jestem ledwo żywa... W ogóle to jakaś dziwna noc była, bo w pracy też ludzie mówią, że koszmary mieli i dzieciaki też się im budziły. A przecie pełni nie było

Była u mnie w sobotę koleżanka z Panną Antoniną, czyli półrocznym brzdącem Jakie toto jest malutkie i słodkie
Przywiozła dwie Ikeowskie torby ciuszków, ale jeszcze nie miałam chwili, żeby je przejrzeć

A w ogóle przegapiłam moment, a już w III trymestrze jestem
Moja mała też wstawała... A nigdy tego nie robi nawet jej nie słyszałam, dopiero rano jak weszłam ją budzić zobaczyłam że herbatka na biurku stoi, krople do nosa i .... kanapki Pytałam co się stało to mówiła że TZ do niej w nocy przyszedł bo mnie wołała a ja nie słyszałam, zrobił jej herbatę , zjedli kanapki i przeczytał jej bajeczkę, zakropił jej nos bo miała zatkany...
Stary 2015-05-25, 09:54   #1935
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć Sierpniówki

Ja też witam się poweekendowo Byliśmy "wyjechani", wróciliśmy dopiero wczoraj późnym wieczorem. Nie miałam czasu nawet do Was pozaglądać więc zaległości od czwartku wieczorem mam ogromniaste

Jak wróciliśmy wczoraj do domu to zauważyłam, że tak mi stopy spuchły, że nie miałam kostek w ogóle, dwie wielkie banie. Po nocy jest trochę lepiej, ale nie wróciły mi jeszcze stopy do siebie... trochę mnie to zaniepokoiło. Wczoraj żadne okłady nie pomagały, nic a nic...

Poza tym zaczęłam mieć skurcze w łydkach od sobotniej nocy, co wcześniej mi się nie zdarzało Coś czuję, że ten 3 trymestr nie będzie najłatwiejszy i da mi w kość

Muszę w tym tygodniu zapisać się na szkołę rodzenia... bez dwóch zdań.
Stary 2015-05-25, 09:58   #1936
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała też wstawała... A nigdy tego nie robi nawet jej nie słyszałam, dopiero rano jak weszłam ją budzić zobaczyłam że herbatka na biurku stoi, krople do nosa i .... kanapki Pytałam co się stało to mówiła że TZ do niej w nocy przyszedł bo mnie wołała a ja nie słyszałam, zrobił jej herbatę , zjedli kanapki i przeczytał jej bajeczkę, zakropił jej nos bo miała zatkany...
Niom, coś się dziwnego działo
Komentarz kolegi z pracy... "taaaa... pewnie usłyszał wyniki wyborów "

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Cześć Sierpniówki

Ja też witam się poweekendowo Byliśmy "wyjechani", wróciliśmy dopiero wczoraj późnym wieczorem. Nie miałam czasu nawet do Was pozaglądać więc zaległości od czwartku wieczorem mam ogromniaste

Jak wróciliśmy wczoraj do domu to zauważyłam, że tak mi stopy spuchły, że nie miałam kostek w ogóle, dwie wielkie banie. Po nocy jest trochę lepiej, ale nie wróciły mi jeszcze stopy do siebie... trochę mnie to zaniepokoiło. Wczoraj żadne okłady nie pomagały, nic a nic...

Poza tym zaczęłam mieć skurcze w łydkach od sobotniej nocy, co wcześniej mi się nie zdarzało Coś czuję, że ten 3 trymestr nie będzie najłatwiejszy i da mi w kość

O kurcze, szybko
To jak najczęściej teraz z nogami do góry i wygodne buty

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-25, 10:00   #1937
NOK84
Raczkowanie

dzień dobry
u nas nocka fatalna, Zuzia co chwile się budziła i potem nie mogła zasnąć więc cała noc taka drzemka a nie sen - kompletnie się nie wyspałam a jeszcze ta pogoda mnie dobija szaro, zimno, ponuro ble.....
robię kawkę i czytam co tam u Was
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:00   #1938
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dzis w nocy spalam jak dziecko, przed snem wzielam nospe bo brzuch twardy byl jak skala, moja kruszyna szaleje, a ja... Mam dylemat z wyborem lekarza i szpitala na nowo... :-( musze sie zdecydowac przed wyprowadzka... zglupialam juz... Nie wiem nic... Mam taki metlik w glowie ze szok. Ale jakis musze dac rade. Dzis mam wolne, maz w pracy, znow siedze sama w domu. Wiec pewnie bede lezec ;-) jakos mi niedobrze... :-( chyba sie starzeje... Coraz bardziej sie boje porodu, mam jakies obawy, niepewnosc, boje sie ze cos bedzie nie tak... Nie wiem... Dzis zaczynam 30tc. A juz mam strach i lzy w oczach... Juz chcialabym byc z maluchem w domu w objeciach meza... Zeby to sie tak dalo... :-(
No niestety tak się nie da bez porodu i od razu bobo na rękach .Dasz radę Dla mnie sam poród nie był taki straszny, gorzej doba po nim ....
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

Nie zazdroszczę Ty to dopiero masz wszystko na głowie...

Cytat:

Doczytałam w ulotce, ze ewentualnie można herbatkę rozpuścić w wodzie, ale dziękuję za informacje
No i sądzę, że na pewno mi się przyda patrząc na mój brak pokarmu w poprzedniej ciąży

Jeżeli chodzi o synka, to mój miał taki okres, że budził się co noc z przeraźliwym płaczem i własnie nie spał po godzinie. Popadał w takie histerie, że nie dało rady nawet do niego podejść. Trwało to kilka tygodni, aż samo przeszło. Miał wtedy jakieś dwa latka. U moich koleżanek też były takie akcje i w tym wieku. Ale twój to chyba jest młodszy z tego co pamiętam

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
dzień dobry

udanej wizyty

ja też dzisiaj spałam jak zabita, nawet krok mnie nie obudził od rana chodzi za mną pizza, chyba muszę jechać na nią bo nie da mi spokoju,zobaczymy co mąż na to

miłego dnia
Pizza od samego rana ? Dobra jesteś
Ja to jem truskawki pod każdą postacią.
W ogóle to coś apetyt mi zmalał. Tak samo miałam z synkiem, ale od 33 tc i już tak nie tyłam. Mam nadzieję, ze teraz też przystopuję.

Ostatnio to mam taki podły nastrój, że tylko wyć się chce, ale usprawiedliwiam to ciążą

Acka kciuki za wizytę
Stary 2015-05-25, 10:01   #1939
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, bo mam to samo... też się boję porodu eh...

Cytat:

Dzięki za opinię zbieram takowe od wszystkich i sama nie wiem czy się nie zdecyduję na tego LN
Hehe, no tak :P

Ja nie wiem co za noc była, ale ja też kompletnie zasnąć nie mogłam... a rano trzeba było wstać
Stary 2015-05-25, 10:04   #1940
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Acka powodzenia na wizycie a ja idę w środę

W sobotę moja chrześnica spytala mi sie, na widok mojego brzucha czy mi czasaem nie pęknie.. a przeciez już widziala mnie z Boryskiem w ciązy dla niej zawsze jestem najpiękniejsza ale jak zobaczyła mój brzuch to widziałam aż zniesmaczenie ale serio no aż się boję,że popękam niedługo

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-05-25 o 10:07
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:06   #1941
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Hej hej
Witam się po weekendowo.. Małżonek wczoraj pojechał z powrotem do NL teraz będzie za ok 4tyg bo 20.06 idziemy na wesele do jego kolegi.. Z pracą mgr jestem na końcówce, został mi ostatni podrozdział i zakończenie do napisania, a do niedzieli muszę ją zdać w dziekanacie już mam dość tych sprawozdań i liczenia...
Szybko zleci
Powodzenia w pisaniu

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Cześć Sierpniówki

Mi stopy nie puchną, ale uda, łydki- a i owszem ale to zjawisko nie jest mi obce, bo i przed ciążą miałam tendencje do zatrzymywania wody...
Stary 2015-05-25, 10:06   #1942
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż łowy
http://www.sangotrade.pl/produkt/prz...aski--159.html
http://www.sangotrade.pl/produkt/prz...biale-149.html

http://www.sangotrade.pl/produkt/roz...zatka-481.html
http://www.sangotrade.pl/produkt/wyp...giczne-17.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zz.jpg (83,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz.jpg (21,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z.jpg (41,2 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2015-05-25 o 10:07
Stary 2015-05-25, 10:07   #1943
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
W sobotę moja chrześnica spytala mi sie, na widok mojego brzucha czy mi czasaem nie pęknie.. a przeciez już widziala mnie z Boryskiem w ciązy dla niej zawsze jestem najpiękniejsza ale jak zobaczyła mój brzuch to widziałam aż zniesmaczenie ale serio no aż się boję,że popękam niedługo
Serio, taki masz duży brzuch? Mi się wydaje, że ja jakiś mały mam
Stary 2015-05-25, 10:12   #1944
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio, taki masz duży brzuch? Mi się wydaje, że ja jakiś mały mam
no chyba tak w 26 tyg miałam 105 w pasie
Stary 2015-05-25, 10:17   #1945
heroine86
Zakorzenienie

Śliczna pościel

Cytat:
Hmm... to jeszcze zależy od tego ile kto miał na początku w drugiej ciąży ma się ponoć większy brzuch, bo skóra jest bardziej naciągnięta
Stary 2015-05-25, 10:17   #1946
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytałam w ulotce, ze ewentualnie można herbatkę rozpuścić w wodzie, ale dziękuję za informacje
No i sądzę, że na pewno mi się przyda patrząc na mój brak pokarmu w poprzedniej ciąży

Jeżeli chodzi o synka, to mój miał taki okres, że budził się co noc z przeraźliwym płaczem i własnie nie spał po godzinie. Popadał w takie histerie, że nie dało rady nawet do niego podejść. Trwało to kilka tygodni, aż samo przeszło. Miał wtedy jakieś dwa latka. U moich koleżanek też były takie akcje i w tym wieku. Ale twój to chyba jest młodszy z tego co pamiętam
Rozumiem, chociaż w cudowną moc herbatek średnio wierzę, ale pono wiara czyni cuda

Na nocturnusy trochę wcześnie, ale może to i to... chociaż jak mówiłam, dużo ludzi pisze, że mieli jakieś problemy ze snem

Cytat:
Dzięki za opinię zbieram takowe od wszystkich i sama nie wiem czy się nie zdecyduję na tego LN
Hehe, no tak :P

Ja nie wiem co za noc była, ale ja też kompletnie zasnąć nie mogłam... a rano trzeba było wstać

Jednak Sangotrade
Zamówiłam Jankowi wczoraj pościel w domki plażowe... na rybki Bartek niestety kręcił nosem

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-25, 10:19   #1947
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Hej hej

Widzę, że nie tylko ja osamotniona
Kiedy małżonek zjeżdza, przed porodem ? U mnie 27.06, bo też idziemy na wesele i już zostanie na jakiś czas.
Cytat:
Twardy masz sen
Ja to jak śpię, to latająca mucha nawet mnie obudzi
Cytat:
No to sporo. Ja miałam tyle w 30 tc
Stary 2015-05-25, 10:27   #1948
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Pizza od samego rana ? Dobra jesteś
Ja to jem truskawki pod każdą postacią.
W ogóle to coś apetyt mi zmalał. Tak samo miałam z synkiem, ale od 33 tc i już tak nie tyłam. Mam nadzieję, ze teraz też przystopuję.
no już od wczoraj za mną chodziła ale miałam zły dzień, nawet czesać mi się nie chciało a co dopiero szykować do ludzi więc dzisiaj jedziemy odwiedzimy mamuśkę moją od razu na dzień matki
Cytat:
Jednak Sangotrade
Zamówiłam Jankowi wczoraj pościel w domki plażowe... na rybki Bartek niestety kręcił nosem
Ja mam motylki już w domu i rożek też z motylkami

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Tak w ogóle to bardzo Wam współczuję z tymi wyjazdami mężów mój ma teraz jakoś na 2-3 dni i już przeżywam nie znoszę jak go nie ma, dni tak powoli mijają
Stary 2015-05-25, 10:30   #1949
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, szybko
To jak najczęściej teraz z nogami do góry i wygodne buty
No właśnie, mi też się to szybko wydaje... dopiero 29 tydzień, myślałam, że jeszcze z miesiąc bez dolegliwości

Chociaż fakt faktem jest, że wiele godzin w aucie spędziłam, w jednej pozycji, pod koniec podróży nawet Mała się chyba denerwowała, bo mi się wierciła, mała wiercipiętka W ogóle dość intensywny dzień był.

No nic, zobaczymy jak to będzie przy normalnie spędzanych dniach.

Cytat:
Dasz radę Dla mnie sam poród nie był taki straszny, gorzej doba po nim ...

Ostatnio to mam taki podły nastrój, że tylko wyć się chce, ale usprawiedliwiam to ciążą
A co się działo dobę po porodzie?

Ja też mam kiepski nastrój, szczególnie jak zostaje sama

Cytat:
Mi stopy nie puchną, ale uda, łydki- a i owszem ale to zjawisko nie jest mi obce, bo i przed ciążą miałam tendencje do zatrzymywania wody...
Uda i łydki? O kurcze, nawet mi do głowy nie przyszło, że mogą spuchnąć. Mi spuchły, ale raczej przez dogadzanie sobie

Super zakupy, rożek mega mi się podoba
Stary 2015-05-25, 10:30   #1950
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, chociaż w cudowną moc herbatek średnio wierzę, ale pono wiara czyni cuda

Na nocturnusy trochę wcześnie, ale może to i to... chociaż jak mówiłam, dużo ludzi pisze, że mieli jakieś problemy ze snem

:
Jak to mówią tonący brzywty sie chwyta i ja tak samo. Tak się nastawiłam na kp, że wszystko zrobię żeby tym razem mi sie udało. Śni mi się już to po nocach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości