|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Na pewno bedzie lepiej --- A my jednak zrezygnowaliśmy z wyjazdu nad morze. Całe kilka dni sie biłam z myślami - jechac czy nie... I tak chciałam ale sie bałam. Stwierdziłam, ze bedzie jeszcze tyle okazji a teraz wole nie kusić losu wiec odmówiłam rezerwacje, TŻ bedzie miał więcej urlopu jak sie Julcia urodzi
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez swego czasu zwolnilam sie z pracy, nie majac jeszcze nic pewnego nagranego, bylam tylko na testach i czekalam na telefon i to byla najlepsza, zawodowa decyzja w moim zyciu po kilku nerwowych dniach zadzwonili i zaprosili na rozmowe kwalifikacyjna i dostalam sie teraz jednak przedluzyli mi umowe do porodu i mam nadzieje, ze przyjma mnie spowrotem, tak jak zapewnia moja kierowniczka
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cie w zupełności W przyszły weekend mamy jechać do Pl ok.500 km w jedną stronę i też biję się z myślami czy jechać czy lepiej nie kusić losu... Zostalibyśmy tylko 2 dni i spowrotem do domu... Boję się jakoś tej podróży i nie wiem jaką decyzję podjąć
|
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę oddawać dowolna ilość krwi i z dowolnego miejsca, byle by tylko na igły nie patrzeć ![]() Cytat:
Chociaż zafrapowały mnie pantofle do porodu - od razu przed oczami takie eleganckie czółenka ![]() Cytat:
Z BabyOno polecam zestaw do pazurków - koszty niewielkie, a wbrew pozorom pilniczek się baaardzo przydaje, bo trudno jest równiutko obciąć, a tak zawsze można opiłować Mam taki do domu i wyjazdowo-wózkowy Wiecie co, mam dzień z doopy - Janek obudził się o 5.10, pokłóciłam się z Bartkiem, mam mega mdłości (ciekawe po czym, bo jeszcze takich nie miałam w tej ciąży), brzuch mnie boli, a praca wku... rza Zły, zły-zły dzień
|
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ciebie i tak podziwiam Ty dalej w tej pracy się męczysz ???!!! Mi mdłości też powróciły ![]() Pogodzisz się z Bartkiem wieczorem i będzie wszystko dobrze |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czytam, że macie jakiś dzień do du...y, więc buziaki dla Was Co do noska ja też ma fride ![]() Na dworze zimno, szaro, ponuro, co tu robić ? ![]() vea czemu nie idziesz na L4 ?
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Co tam dziś porabiacie??? Ja juz po zakupach i śniadanku, Maja w przedszkolu, nastawiłam na botwinkę.... Później zrobię kotleciki omletowe na piersi z indyka z ziemniaczkami i salatą... Czekam na dostawę pościeli, dostałam sms że dziś będzie Szybko... choć raz ![]() Dziewczynki ze złym samopoczuciem - trzymam kciuki żeby się polepszyło wskakujcie do łóżka... może jakaś książka, koc i gorąca herbata???Mnie maly nadal tak mega mocno kopie... Jakimś piłkarzem zostanie, albo po tatusiu będzie ćwiczył sztuki walki TZ już się cieszy i kimono chce kupować ![]() a ja obolała...
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mały chyba tenisista po tatusiu
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem, on podminowany chodzi od jakiegoś czasu, ewidentnie coś się w nim zbiera. Żuk ma też gorszy okres, Bartkowi brakuje do niego cierpliwości no i niestety rykoszetem nie ma też jej do mnie - a ja do niego ze względu na kijowe samopoczucie ogólne. No i efekt w postaci praktycznie codziennych kłótni albo wzajemnego warczenia jest ![]() Bo to co powyżej ![]() A po drugie, bo chcę zrobić półmaraton, na który pracuje od października, bardzo dużo dobrych rzeczy udało się wywalczyć już i zrobić, więc chciałabym zobaczyć efekt i nie ukrywam, pochwał posłuchać ![]() ![]() A w ogóle byliśmy wczoraj w Ikei i zanim Żuk dostała histerii pooglądaliśmy trochę mebli. Jest spora szansa, że będę miała białą kuchnię I raczej nie kupimy "rosnącego" łóżeczka - doszliśmy do wniosku, że spokojnie może być normalne
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
Wczoraj podczytywałam ale nie miałam czasu odpisywać co chwila jakiś klient przychodził. Dziś u Nas pogoda dalej do d... pochmurno i leje - ja chcę już ciepełko i słoneczko :/ Zuzia w przedszkolu ale nos zatkany i kaszel się pojawił więc pewnie znów coś się będzie zaczynać
|
#2263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze poczytac o tych aspiratorach, jak powiedzialam mezowi ze chce aspirator na odkurzacz to powiedzial ze oszalalam on chce zwykla gruche a mi sie to mega niechigieniczne wydaje;/Dziewczyny pol nocy nie spalam, mialam przez pare godzin mega mocny bol lewego boku, przechodzilo na chwilę i znowu mega bol, wiecie co to moglo byc? Myslalam ze moze maly cos ucisnal, ale zadne zmiany pozycji nie pomagaly. Wiem ze juz pisalyscie o okulistach i wadach, ale jam bylam u optyka to babka mnie uswiadomila zebym poleciala do okulisty, bo juz mi Wada mocno poleciala a podczas porodu moze byc jeszcze gorzej i to moze byc zalecenie do cc. Tylko ja tak bardzo nie chce cc. Ktoras juz byla u okulisty? Ze mi polozna ani ginekolog nic nie mowili o wizycie u okulisty (pewnie dlatego ze nosze soczewki).
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn jak Ci nie przysługują prenatalne na NFZ ? To zalezy od lekarza czy Ci skierowanie wypisze, jego wola jak to sie mowi :P
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Sierpniówki
U mnie też jakiś gorszy okres więc mniej się udzielam żeby nie rozsiewać złych fluidów Nie dość, że jakoś ciągle mi smutno, płakać mi się chce z byle powodu to jeszcze zaczyna mnie wszystko przerażać. Tak szybko czas leci, a ja chyba jeszcze nie jestem gotowa do porodu i zastanawiam się czy mi się to odmieni. Nie ukrywam, że paraliżuje mnie strach przed tym co mnie czeka ![]() Śniło mi się dziś, że składałam ciuszki dziecięce i wszystkie były dla chłopca i teraz nie wiem czy mam się teraz nastawić, że 10 czerwca okaże się, że będzie synuś jednak? Szkoda by mi było ciuszków które kupiłam bo całej reszty jeszcze nie mam więc tu tragedii by nie było.---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Co do okulisty to ja idę, zapisałam się na wizytę
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam
![]() Pięknie zapakowane, i nawet poszewkę na jaśka gratis przysłali Jestem zadowolona, jakość materiału w dotyku - rewelacja.... Zaraz wrzucam do prania- będzie jeszcze milsza
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gruszka nie tyle, że niehigieniczna - bo i ją i aspirator po prostu trzeba czyścić, co niebezpieczna - bardzo łatwo włożyć za głęboko i nosek uszkodzić ![]() Wada wzroku nie jest zaleceniem do cc ![]() Wskazaniem są rozrzedzenia lub zwyrodnienia siatkówki ew. wysokie ciśnienie w gałce ocznej. Ale zgadzam się z optykiem (i tylko w tej kwestii ) do okulisty trzeba się przejść - najlepiej około 34 tc - i porządnie oczy przebadać. Przy kolejnej wizycie poproś o skierowanie gina i idź |
|
|
|
|
#2268 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
położna u mnie była jakaś z urzędu - pierwszy raz jakiś tydzień po porodzie i bardziej skupiała się na oglądaniu domu niż na małej, a drugi raz jak mała miała jakieś 2 tygodnie - przyszła o 7 rano zastała mnie w piżamie + totalny rozgardiasz w domu - pobyła minut może 5 i poszła. Cytat:
u mnie w szpitalu jest dostępna i nie trzeba wcześniej się deklarować można w trakcie zdecydować, ale rzeczywiście przy skrzywieniach kręgosłupa nie każdy anestezjolog się zdecyduje podać Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- o ja też mogę fridę polecić - używałam bardzo długo przy Zuzi i fajnie się sprawdza i tylko filtry się na wymianę dokupuje do tego podłączanego do odkurzacza jakoś nie mogłam się przekonać zresztą teraz nabyliśmy odkurzacz taki na wodę z funkcją prania a on do małych i lekkich nie należy więc nie chciałoby mi się tego wyciągać jeśli chodzi o obcinaczki to ja mam z canpola i baby ono po Zuzi i są nadal w stanie idealnym więc nie dokupuje już żadnych
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja juz wstalam ;-) biegam po mieszkaniu, segreguje i piore ciuszki malego ;-) dzis popiore, jutro jak bede na silach to poprasuje i spakuje juz torbe do szpitala, zeby w razie czego po przeprowadzce i podczas remontu tylko zlapac i w droge... (na sama mysl mam ciarki). No i w sumie to z tego co widze to nie mam zadnych spiochow. Mam body, pajace, polspiochy, spodenki,bluzeczki. Musze dokupic te koszulki jeszcze ale ostatnio bylam w sklepie i akurat sie skonczyly :-P no to ja juz zajecie mam na nastepne dni, jak dam rade to zrealizuje wszystko ;-)
U mnie dzis na obiad tradycyjny schabowy z mlodymi ziemniaczkami z koperkiem i do tego mizeria albo rzodkiewka ze smietana ;-) |
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
o ale ci fajnie !
my się też zastanawialiśmy czy by w czerwcu nie wyskoczyć ale jednak doszłam do wniosku że to za daleko jest i za duże ryzyko
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a wiecie, że u mnie nic? Twardnienie brzucha miałam raz, może dwa dawno temu... a tak to żadnych takich akcji, przepowiadaczy itd. To chyba nie za dobrze...
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli wyjdzie w nim coś niepokojącego, to lekarz nfz może wysłać na bezpłatne testy z krwi, a z kolei na ich podstawie ewentualnie prowadzić dalsza diagnostykę. "Z marszu" na badanie usg+testy z krwi sa wysyłane kobiety z grup ryzyka, czyli np. powyżej 35 rż. czy takie, które urodziły wcześniej dziecko z wadą. |
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
My nad morze chcemy skoczyć na dzień lub dwa w ten długi weekend czerwcowy, ale to jeszcze wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda
|
#2276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ja w pierwszej ciąży tez nie miałam - jak termin był na dniach to nawet okna myłam żeby szybciej urodzić i też mi brzuch nie twardniał
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy w śpiworki Mały na początku będzie spał??? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
my mieliśmy jechać minimum na 7-10 dni bo ze względu na odległość na krócej to by mi się nie chciało ale jednak doszłam do wniosku że ze względu na te twardnienia i zaplanowany remont przy którym też będzie trzeba się narobić to się nie zdecydujemy
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też się zastanawiamy nad "rosnącym" łóżeczkiem i nie wiem co zrobić
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to tęsknie już za takimi prawdziwymi egzotycznymi wakacjami - marzy mi się powrót na tą plażę z avatara ale to niestety dzieciaczki muszą podrosnąć....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

całą noc zresztą lało
mam nadzieję, że na wyjazd ta pogoda się poprawi 

ja tez swego czasu zwolnilam sie z pracy, nie majac jeszcze nic pewnego nagranego, bylam tylko na testach i czekalam na telefon i to byla najlepsza, zawodowa decyzja w moim zyciu
rozumiem decyzję 

TZ już się cieszy i kimono chce kupować