Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 07:24   #2251
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale leje całą noc zresztą lało mam nadzieję, że na wyjazd ta pogoda się poprawi

Na pewno bedzie lepiej

---
A my jednak zrezygnowaliśmy z wyjazdu nad morze. Całe kilka dni sie biłam z myślami - jechac czy nie... I tak chciałam ale sie bałam. Stwierdziłam, ze bedzie jeszcze tyle okazji a teraz wole nie kusić losu wiec odmówiłam rezerwacje, TŻ bedzie miał więcej urlopu jak sie Julcia urodzi

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 07:24   #2252
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Hej mamusie :-* dzis ladniejsza pogoda to mkze nasze samopoczucie bedzie lepsze niz w ostatnich dniach. Moj maly mistrz ostatnio ulozony byl poprzecznie bardziej glowka do domu, ale od dwoch dni nie mam prawie wcale brzuszka... Wiec musial sie ulozyc jakos inaczej, a wypina mi swoj kregkslupek wiec chyba twarzyczka do mojego kregoslupa ulozony. Na wizyte jade tu ostatni raz 18czerwca i to bedzie 33tc wiec zobaczymy ;-) ja juz po sniadanku ale dalej w lozku ;-) dzis znow na popoludnie do pracy, ale w pon skladam wypowiedzenie i bede pracowala jeszcze 2tyg i koniec. Bede bezrobotna... Z jed ej strony + bo juz mi coraz ciezej a z drugiej... Gdzie ja pozniej cos znajde... Ale nic to teraz inne problemy na glowie... :-P
Znajdziesz jeszcze lepsza prace ja tez swego czasu zwolnilam sie z pracy, nie majac jeszcze nic pewnego nagranego, bylam tylko na testach i czekalam na telefon i to byla najlepsza, zawodowa decyzja w moim zyciu po kilku nerwowych dniach zadzwonili i zaprosili na rozmowe kwalifikacyjna i dostalam sie teraz jednak przedluzyli mi umowe do porodu i mam nadzieje, ze przyjma mnie spowrotem, tak jak zapewnia moja kierowniczka
Stary 2015-05-27, 07:35   #2253
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Na pewno bedzie lepiej

---
A my jednak zrezygnowaliśmy z wyjazdu nad morze. Całe kilka dni sie biłam z myślami - jechac czy nie... I tak chciałam ale sie bałam. Stwierdziłam, ze bedzie jeszcze tyle okazji a teraz wole nie kusić losu wiec odmówiłam rezerwacje, TŻ bedzie miał więcej urlopu jak sie Julcia urodzi

Rozumiem Cie w zupełności
W przyszły weekend mamy jechać do Pl ok.500 km w jedną stronę i też biję się z myślami czy jechać czy lepiej nie kusić losu...
Zostalibyśmy tylko 2 dni i spowrotem do domu... Boję się jakoś tej podróży i nie wiem jaką decyzję podjąć
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 07:39   #2254
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko rozumiem decyzję

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja to samo. Taki bojok jestem jakich mało. Ale jak komuś krew pobieram to mówię, aby się nie bał, bo nie boli
Co nie Ja mogę oddawać dowolna ilość krwi i z dowolnego miejsca, byle by tylko na igły nie patrzeć

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to właśnie znalazłam na stronie swojego szpitala listę wyprawkową : https://www.lukasz.med.pl/s120-co-na...do-porodu.html
Fajna lista i fajny szpital
Chociaż zafrapowały mnie pantofle do porodu - od razu przed oczami takie eleganckie czółenka

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Kasperka jw kupilam aspirator canpol bo mial praktyczne etui w zestawie. On jest ustny, jakos nie chciałoby mi sie wyciagac odkurzacza a w ogole to srednio pasuje mi ta metoda. A obcinaczke mam z baby ono jest taka malutka w sam raz na malenkie paznkokietki
Jedno i drugi mam, używam i jestem bardzo zadowolona, z tym, że końcówki do aspiratora przy częstym i silnym odciąganiu szybko się zużywają - za to nie ma problemu z dokupieniem nowych
Z BabyOno polecam zestaw do pazurków - koszty niewielkie, a wbrew pozorom pilniczek się baaardzo przydaje, bo trudno jest równiutko obciąć, a tak zawsze można opiłować Mam taki do domu i wyjazdowo-wózkowy

Wiecie co, mam dzień z doopy - Janek obudził się o 5.10, pokłóciłam się z Bartkiem, mam mega mdłości (ciekawe po czym, bo jeszcze takich nie miałam w tej ciąży), brzuch mnie boli, a praca wku... rza
Zły, zły-zły dzień

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 07:45   #2255
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Co nie Ja mogę oddawać dowolna ilość krwi i z dowolnego miejsca, byle by tylko na igły nie patrzeć

Fajna lista i fajny szpital
Chociaż zafrapowały mnie pantofle do porodu - od razu przed oczami takie eleganckie czółenka

Jedno i drugi mam, używam i jestem bardzo zadowolona, z tym, że końcówki do aspiratora przy częstym i silnym odciąganiu szybko się zużywają - za to nie ma problemu z dokupieniem nowych
Z BabyOno polecam zestaw do pazurków - koszty niewielkie, a wbrew pozorom pilniczek się baaardzo przydaje, bo trudno jest równiutko obciąć, a tak zawsze można opiłować Mam taki do domu i wyjazdowo-wózkowy

Wiecie co, mam dzień z doopy - Janek obudził się o 5.10, pokłóciłam się z Bartkiem, mam mega mdłości (ciekawe po czym, bo jeszcze takich nie miałam w tej ciąży), brzuch mnie boli, a praca wku... rza
Zły, zły-zły dzień

Ja Ciebie i tak podziwiam
Ty dalej w tej pracy się męczysz ???!!!
Mi mdłości też powróciły
Pogodzisz się z Bartkiem wieczorem i będzie wszystko dobrze
Stary 2015-05-27, 07:46   #2256
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Czytam, że macie jakiś dzień do du...y, więc buziaki dla Was

Co do noska ja też ma fride

Na dworze zimno, szaro, ponuro, co tu robić ?

vea czemu nie idziesz na L4 ?
Stary 2015-05-27, 07:55   #2257
majka242007
Zakorzenienie

hej mamusie

Co tam dziś porabiacie???

Ja juz po zakupach i śniadanku, Maja w przedszkolu, nastawiłam na botwinkę.... Później zrobię kotleciki omletowe na piersi z indyka z ziemniaczkami i salatą...
Czekam na dostawę pościeli, dostałam sms że dziś będzie Szybko... choć raz

Dziewczynki ze złym samopoczuciem - trzymam kciuki żeby się polepszyło wskakujcie do łóżka... może jakaś książka, koc i gorąca herbata???

Mnie maly nadal tak mega mocno kopie... Jakimś piłkarzem zostanie, albo po tatusiu będzie ćwiczył sztuki walki TZ już się cieszy i kimono chce kupować a ja obolała...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 07:58   #2258
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej mamusie

Co tam dziś porabiacie???

Ja juz po zakupach i śniadanku, Maja w przedszkolu, nastawiłam na botwinkę.... Później zrobię kotleciki omletowe na piersi z indyka z ziemniaczkami i salatą...
Czekam na dostawę pościeli, dostałam sms że dziś będzie Szybko... choć raz

Dziewczynki ze złym samopoczuciem - trzymam kciuki żeby się polepszyło wskakujcie do łóżka... może jakaś książka, koc i gorąca herbata???

Mnie maly nadal tak mega mocno kopie... Jakimś piłkarzem zostanie, albo po tatusiu będzie ćwiczył sztuki walki TZ już się cieszy i kimono chce kupować a ja obolała...

Mój Mały chyba tenisista po tatusiu
Stary 2015-05-27, 08:00   #2259
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Mój Mały chyba tenisista po tatusiu
oj będą dumni z dzieciaczków
Stary 2015-05-27, 08:01   #2260
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
oj będą dumni z dzieciaczków

Oj będą, będą
Stary 2015-05-27, 08:13   #2261
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ciebie i tak podziwiam
Ty dalej w tej pracy się męczysz ???!!!
Mi mdłości też powróciły
Pogodzisz się z Bartkiem wieczorem i będzie wszystko dobrze
Bo generalnie lubię swoją pracę, a dokładniej to co robię. Bo w pracy odpoczywam (mimo wszystko). Bo w domu musiałabym pół dnia z teściową siedzieć - odbiera Janka ze żłobka i zajmuje się nim dopóki nie wrócimy oboje, bo ja sama nie mam już siły ogarniać Młodego - a dzień z teściową na ogólnie zły dzień to taka sobie kumulacja :/ Bo w pracy mam kontakt z kimś, kto nie nosi pieluch... itp, itd...

No nie wiem, on podminowany chodzi od jakiegoś czasu, ewidentnie coś się w nim zbiera. Żuk ma też gorszy okres, Bartkowi brakuje do niego cierpliwości no i niestety rykoszetem nie ma też jej do mnie - a ja do niego ze względu na kijowe samopoczucie ogólne. No i efekt w postaci praktycznie codziennych kłótni albo wzajemnego warczenia jest

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
vea czemu nie idziesz na L4 ?
Bo to co powyżej
A po drugie, bo chcę zrobić półmaraton, na który pracuje od października, bardzo dużo dobrych rzeczy udało się wywalczyć już i zrobić, więc chciałabym zobaczyć efekt i nie ukrywam, pochwał posłuchać

Cytat:
Oj będą, będą

A w ogóle byliśmy wczoraj w Ikei i zanim Żuk dostała histerii pooglądaliśmy trochę mebli. Jest spora szansa, że będę miała białą kuchnię
I raczej nie kupimy "rosnącego" łóżeczka - doszliśmy do wniosku, że spokojnie może być normalne

WYMIENIĘ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 08:16   #2262
NOK84
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie
Wczoraj podczytywałam ale nie miałam czasu odpisywać co chwila jakiś klient przychodził.
Dziś u Nas pogoda dalej do d... pochmurno i leje - ja chcę już ciepełko i słoneczko :/
Zuzia w przedszkolu ale nos zatkany i kaszel się pojawił więc pewnie znów coś się będzie zaczynać
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:32   #2263
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
uroki wizyt państwowych... chociaż zdarzają się wyjątki tzn tak myślę, bo jeszcze nie spotkałam żadnej kobiety, która prowadziła ciążę na NFZ i nie narzekała
Ja prowadzę na nfz i jestem zadowolona, chociaz badania prenatalne robilam prywatnie bo na nfz mi nie przysluguja

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Po 35 tygodniu juz szanse na obrot beda znikome ze wzgledu na moja dosc nieduza macice . Zuzia bedzie miala zwyczajnie za malo miejsca na to . Mam nadzieje ze sie obroci bo bardzo ale to bardzo nie chce cc
Nie no chyba nasze dzieciaczki maja jeszcze czas na obrocenie sie, na ostatniej wizycie moj mial glowke u gory, teraz chyba lezy poprzecznie

Musze poczytac o tych aspiratorach, jak powiedzialam mezowi ze chce aspirator na odkurzacz to powiedzial ze oszalalam on chce zwykla gruche a mi sie to mega niechigieniczne wydaje;/

Dziewczyny pol nocy nie spalam, mialam przez pare godzin mega mocny bol lewego boku, przechodzilo na chwilę i znowu mega bol, wiecie co to moglo byc? Myslalam ze moze maly cos ucisnal, ale zadne zmiany pozycji nie pomagaly.

Wiem ze juz pisalyscie o okulistach i wadach, ale jam bylam u optyka to babka mnie uswiadomila zebym poleciala do okulisty, bo juz mi Wada mocno poleciala a podczas porodu moze byc jeszcze gorzej i to moze byc zalecenie do cc. Tylko ja tak bardzo nie chce cc. Ktoras juz byla u okulisty? Ze mi polozna ani ginekolog nic nie mowili o wizycie u okulisty (pewnie dlatego ze nosze soczewki).

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:36   #2264
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ja prowadzę na nfz i jestem zadowolona, chociaz badania prenatalne robilam prywatnie bo na nfz mi nie przysluguja

Nie no chyba nasze dzieciaczki maja jeszcze czas na obrocenie sie, na ostatniej wizycie moj mial glowke u gory, teraz chyba lezy poprzecznie

Musze poczytac o tych aspiratorach, jak powiedzialam mezowi ze chce aspirator na odkurzacz to powiedzial ze oszalalam on chce zwykla gruche a mi sie to mega niechigieniczne wydaje;/

Dziewczyny pol nocy nie spalam, mialam przez pare godzin mega mocny bol lewego boku, przechodzilo na chwilę i znowu mega bol, wiecie co to moglo byc? Myslalam ze moze maly cos ucisnal, ale zadne zmiany pozycji nie pomagaly.

Wiem ze juz pisalyscie o okulistach i wadach, ale jam bylam u optyka to babka mnie uswiadomila zebym poleciala do okulisty, bo juz mi Wada mocno poleciala a podczas porodu moze byc jeszcze gorzej i to moze byc zalecenie do cc. Tylko ja tak bardzo nie chce cc. Ktoras juz byla u okulisty? Ze mi polozna ani ginekolog nic nie mowili o wizycie u okulisty (pewnie dlatego ze nosze soczewki).

Tzn jak Ci nie przysługują prenatalne na NFZ ? To zalezy od lekarza czy Ci skierowanie wypisze, jego wola jak to sie mowi :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:41   #2265
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć Sierpniówki U mnie też jakiś gorszy okres więc mniej się udzielam żeby nie rozsiewać złych fluidów

Nie dość, że jakoś ciągle mi smutno, płakać mi się chce z byle powodu to jeszcze zaczyna mnie wszystko przerażać. Tak szybko czas leci, a ja chyba jeszcze nie jestem gotowa do porodu i zastanawiam się czy mi się to odmieni. Nie ukrywam, że paraliżuje mnie strach przed tym co mnie czeka

Śniło mi się dziś, że składałam ciuszki dziecięce i wszystkie były dla chłopca i teraz nie wiem czy mam się teraz nastawić, że 10 czerwca okaże się, że będzie synuś jednak? Szkoda by mi było ciuszków które kupiłam bo całej reszty jeszcze nie mam więc tu tragedii by nie było.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

Miałam kiedyś tak sam ból. Jak leżałam na plecach to było okej, a nie mogłam się przewrócić ani na lewy ani na pracy bok, bo mnie wręcz paraliżował ból. Zdarzyło się to tylko raz kiedyś w nocy i więcej nie.

Co do okulisty to ja idę, zapisałam się na wizytę Ale idę dopiero w czerwcu jakoś...
Stary 2015-05-27, 08:42   #2266
majka242007
Zakorzenienie

Dostałam

Pięknie zapakowane, i nawet poszewkę na jaśka gratis przysłali Jestem zadowolona, jakość materiału w dotyku - rewelacja.... Zaraz wrzucam do prania- będzie jeszcze milsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150527_004(1).jpg (36,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2015-05-27, 08:42   #2267
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Jak gin wypisze skierowanie, to przysługują

Gruszka nie tyle, że niehigieniczna - bo i ją i aspirator po prostu trzeba czyścić, co niebezpieczna - bardzo łatwo włożyć za głęboko i nosek uszkodzić I nie masz aż takiej kontroli siły ssania

Wada wzroku nie jest zaleceniem do cc
Wskazaniem są rozrzedzenia lub zwyrodnienia siatkówki ew. wysokie ciśnienie w gałce ocznej. Ale zgadzam się z optykiem (i tylko w tej kwestii ) do okulisty trzeba się przejść - najlepiej około 34 tc - i porządnie oczy przebadać. Przy kolejnej wizycie poproś o skierowanie gina i idź

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-27, 08:44   #2268
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że do teściowej przyjechałam
Okazało się, że kupiła troszkę ciuszków dla nas... Dziś w domu przeglądne wszystko i dokupię brakujące rzeczy
Teściowa mówi, że to dopiero początek i że wybiera się jeszcze na zakupy ciuszkowe
Załącznik 5986763
wow pozazdrościć żeby moja teściowa albo choć mama chciała nam takie zakupy zrobić

Cytat:
Mogą mogą bo juniorowi sie strasznie podwijały i zaczęły odstawać a potem baaaardzo zaczęliśmy zwracać na to uwage i sie poprawiło
popieram trzeba tego pilnować, na pewno jest to genetyczne ale nabyte też może być

Cytat:
Nie, zadeklarowałaś właśnie taką "z urzędu"

Zdecydowanie tak
Nie każde dziecko będzie chciało połknąć kropelki albo nawet dziób otworzyć, a przed czopkiem się nie obroni
tak czopki zawsze warto mieć pod ręką, raz że nie zawsze uda się podać krople czy syrop a dwa że szybciej działają co w przypadku bardzo wysokiej gorączki ma znaczenie

położna u mnie była jakaś z urzędu - pierwszy raz jakiś tydzień po porodzie i bardziej skupiała się na oglądaniu domu niż na małej, a drugi raz jak mała miała jakieś 2 tygodnie - przyszła o 7 rano zastała mnie w piżamie + totalny rozgardiasz w domu - pobyła minut może 5 i poszła.

Cytat:
A jak to u Was w szpitalach jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? Macie możliwość? Decydujecie się?

u mnie w szpitalu jest dostępna i nie trzeba wcześniej się deklarować można w trakcie zdecydować, ale rzeczywiście przy skrzywieniach kręgosłupa nie każdy anestezjolog się zdecyduje podać

Cytat:
A nie no, pewnie, od kiedy się Żuk nauczył, to z łyżeczki dostaje
A Ibuprom, jak muszę podawać naprzemiennie z ichniej strzykawki - lubi i domaga się więcej
u nas tak samo było jak mała już większa była to od tego czasu wszystko ze strzykawki dostaje a jej ulubiony syrop to nurofen, czasem jak w szafce gdzieś wypatrzy to przychodzi i mówi mamusiu boli mnie główka/gardło/nosek chyba trzeba mi dać syropku - lekoman mały
Stary 2015-05-27, 08:47   #2269
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn jak Ci nie przysługują prenatalne na NFZ ? To zalezy od lekarza czy Ci skierowanie wypisze, jego wola jak to sie mowi :P
Raxana chyba nie Zerknij sobie na kartę od ginekologa którą dostałaś *jeśli dostałaś - tam są wyraźnie wpisane wskazania do bezpłatnych prenatalnych... Jeśli nie spełniasz ich to płacisz chyba że tak jak ja chodziłam prywatnie do gin to dostawałam skierowanie do jej kolegi który już mi za darmo robił badania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 08:55   #2270
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też częściej brzuchy twardnieją? Mnie nic nie boli ani nic tylko co jakiś czas jak wstanę i się przejdę to czuję, że taki ciężki i twardy się robi. Nie wiem czy to źle...
tak zdecydowanie najczęściej wieczorami a do tego jak się narobie w domu albo w ogrodzie albo w pracy jak mam dużo jazdy samochodem to wtedy się to nasila i dodatkowo czuje taki nacisk jakby na szyjkę?!

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Co do aspiratora to słyszałam, że Frida jest dobra
o ja też mogę fridę polecić - używałam bardzo długo przy Zuzi i fajnie się sprawdza i tylko filtry się na wymianę dokupuje
do tego podłączanego do odkurzacza jakoś nie mogłam się przekonać zresztą teraz nabyliśmy odkurzacz taki na wodę z funkcją prania a on do małych i lekkich nie należy więc nie chciałoby mi się tego wyciągać

jeśli chodzi o obcinaczki to ja mam z canpola i baby ono po Zuzi i są nadal w stanie idealnym więc nie dokupuje już żadnych
Stary 2015-05-27, 08:55   #2271
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny, ja juz wstalam ;-) biegam po mieszkaniu, segreguje i piore ciuszki malego ;-) dzis popiore, jutro jak bede na silach to poprasuje i spakuje juz torbe do szpitala, zeby w razie czego po przeprowadzce i podczas remontu tylko zlapac i w droge... (na sama mysl mam ciarki). No i w sumie to z tego co widze to nie mam zadnych spiochow. Mam body, pajace, polspiochy, spodenki,bluzeczki. Musze dokupic te koszulki jeszcze ale ostatnio bylam w sklepie i akurat sie skonczyly :-P no to ja juz zajecie mam na nastepne dni, jak dam rade to zrealizuje wszystko ;-)
U mnie dzis na obiad tradycyjny schabowy z mlodymi ziemniaczkami z koperkiem i do tego mizeria albo rzodkiewka ze smietana ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:57   #2272
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Nad morze
o ale ci fajnie ! my się też zastanawialiśmy czy by w czerwcu nie wyskoczyć ale jednak doszłam do wniosku że to za daleko jest i za duże ryzyko
Stary 2015-05-27, 08:57   #2273
Nicole`_
Zakorzenienie

Kurcze, a wiecie, że u mnie nic? Twardnienie brzucha miałam raz, może dwa dawno temu... a tak to żadnych takich akcji, przepowiadaczy itd. To chyba nie za dobrze...
Stary 2015-05-27, 08:59   #2274
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam

Pięknie zapakowane, i nawet poszewkę na jaśka gratis przysłali Jestem zadowolona, jakość materiału w dotyku - rewelacja.... Zaraz wrzucam do prania- będzie jeszcze milsza
Fajnie

Cytat:
Raxana chyba nie Zerknij sobie na kartę od ginekologa którą dostałaś *jeśli dostałaś - tam są wyraźnie wpisane wskazania do bezpłatnych prenatalnych... Jeśli nie spełniasz ich to płacisz chyba że tak jak ja chodziłam prywatnie do gin to dostawałam skierowanie do jej kolegi który już mi za darmo robił badania.
USG to już badanie prenatalne
Jeśli wyjdzie w nim coś niepokojącego, to lekarz nfz może wysłać na bezpłatne testy z krwi, a z kolei na ich podstawie ewentualnie prowadzić dalsza diagnostykę. "Z marszu" na badanie usg+testy z krwi sa wysyłane kobiety z grup ryzyka, czyli np. powyżej 35 rż. czy takie, które urodziły wcześniej dziecko z wadą.

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-27, 08:59   #2275
Nicole`_
Zakorzenienie

My nad morze chcemy skoczyć na dzień lub dwa w ten długi weekend czerwcowy, ale to jeszcze wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda
Stary 2015-05-27, 09:05   #2276
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Dostałam

o fajnie że napisałaś - też właśnie zastanawiam się nad pościelą od nich tylko bałam się jak na żywo będzie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Kurcze, a wiecie, że u mnie nic? Twardnienie brzucha miałam raz, może dwa dawno temu... a tak to żadnych takich akcji, przepowiadaczy itd. To chyba nie za dobrze...
ja w pierwszej ciąży tez nie miałam - jak termin był na dniach to nawet okna myłam żeby szybciej urodzić i też mi brzuch nie twardniał
Stary 2015-05-27, 09:07   #2277
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam

Bedziesz od poczatku pościeli używać???
Czy w śpiworki Mały na początku będzie spał???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 09:07   #2278
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
My nad morze chcemy skoczyć na dzień lub dwa w ten długi weekend czerwcowy, ale to jeszcze wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda
my mieliśmy jechać minimum na 7-10 dni bo ze względu na odległość na krócej to by mi się nie chciało ale jednak doszłam do wniosku że ze względu na te twardnienia i zaplanowany remont przy którym też będzie trzeba się narobić to się nie zdecydujemy
Stary 2015-05-27, 09:09   #2279
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo generalnie lubię swoją pracę, a dokładniej to co robię. Bo w pracy odpoczywam (mimo wszystko). Bo w domu musiałabym pół dnia z teściową siedzieć - odbiera Janka ze żłobka i zajmuje się nim dopóki nie wrócimy oboje, bo ja sama nie mam już siły ogarniać Młodego - a dzień z teściową na ogólnie zły dzień to taka sobie kumulacja :/ Bo w pracy mam kontakt z kimś, kto nie nosi pieluch... itp, itd...

No nie wiem, on podminowany chodzi od jakiegoś czasu, ewidentnie coś się w nim zbiera. Żuk ma też gorszy okres, Bartkowi brakuje do niego cierpliwości no i niestety rykoszetem nie ma też jej do mnie - a ja do niego ze względu na kijowe samopoczucie ogólne. No i efekt w postaci praktycznie codziennych kłótni albo wzajemnego warczenia jest

Bo to co powyżej
A po drugie, bo chcę zrobić półmaraton, na który pracuje od października, bardzo dużo dobrych rzeczy udało się wywalczyć już i zrobić, więc chciałabym zobaczyć efekt i nie ukrywam, pochwał posłuchać

A w ogóle byliśmy wczoraj w Ikei i zanim Żuk dostała histerii pooglądaliśmy trochę mebli. Jest spora szansa, że będę miała białą kuchnię
I raczej nie kupimy "rosnącego" łóżeczka - doszliśmy do wniosku, że spokojnie może być normalne

My też się zastanawiamy nad "rosnącym" łóżeczkiem i nie wiem co zrobić
Stary 2015-05-27, 09:09   #2280
NOK84
Raczkowanie

a tak w ogóle to tęsknie już za takimi prawdziwymi egzotycznymi wakacjami - marzy mi się powrót na tą plażę z avatara ale to niestety dzieciaczki muszą podrosnąć....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości