![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-27 o 11:08 Powód: Blad |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ale to jest kwota, ktora Ci po powrocie do PL zwracają. Bierzesz paragon i po powrocie wypisujesz specjalny formularz, doczepiasz paragon i do 30 dni masz zwrot pieniędzy ![]() Poza tym w niektórych biurach chyba do 100€ nie płacisz nic a kazda kwota powyzej jest przez Ciebie na miejscu opłacana i zwracana pozniej w Polsce ![]() My tak mieliśmy i spokojnie zwracali kase, rowniez za lekarstwa ![]() Ja tam w Egipcie byłam i na szczęście żadnej zemsty nie miałam, zreszta nikt ze znajomych nie miał... Ale mnie tam jakos ich kultura przeszkadza, nie lubie ![]() Natomiast Turcja to juz cywilizacja ![]()
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Ja tymczasem zajmuje sie moja 5mies siostrzenica, ktora najchetniej wyrwala by mi tel z reki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- heroine- u mnie to samo ![]() ![]() ![]()
#2374 |
Zakorzenienie
|
oj.... to zapraszam do mnie... zakochasz sie i nie będziesz chciała do domu wracać
![]() przy okazji zrobię ci pazurki hahahahah
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tez bym sie wybrała ! Na ta chwile nie było kiedy, zawsze z juniorem gdzies blizej, potem kupiliśmy mieszkanie i mieliśmy w tym albo przyszłym roku wlasnie na Dominikanę poleciec... No ale pozniej TŻ wymyślił wyjazd do Stanów no a w rezultacie zaszłam w ciąże ![]() Na razie znow bedziemy gdzies blizej ale na pewno sobie pozniej odbijemy jak juz dwójka dzieciaczków bedzie odchowana i beda miec oboje z tego tez sporo radości i wspomnień ![]()
![]() |
#2376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
To tez moje lody dzieciństwa ale w ciazy nie moge na nie patrzeć ![]()
#2378 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Ci współczuje ![]() ![]() Fakt faktem w Egipcie sporo osob choruje no ale tak jak mowie - nas to ominęło ![]()
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale częściej tam maja problemy po jedzeniu więc chcę jakoś Maję zabezpieczyć... W Turcji też cała paka znajomych była i nic nikomu się nie działo... Egipt chyba gorszy pod względem zatruć. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- a ja je ostatnio chyba w liceum jadłam... potem były zapomniane... aż tu nagle ![]()
![]() |
#2381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba przede wszystkim dlatego, że starszaka "w klatce" nie chciałabym trzymać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez myslalam ze Turcja to tak jak Egipt ale nie. Tu jest cywilizacja juz normalna. Nie ma tej cholernej flory bakteryjnej, jak ja to mowie - tez masz Arabów ale bardziej europejsko :P
![]() |
#2383 | |||||
Zakorzenienie
|
U mnie problem rozwiązał się sam- nie mam dla siebie makaronu
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Faktycznie pracowicie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pazurki Twoje? ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajną miejscówkę mieliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To te lody są jeszcze w sprzedaży? ![]() Cytat:
Turcja jest super, jest pięknie, ludzie mili... zupełnie co innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ale ja absolutnie ich obrazić nie chce bo szanuje kazda kulturę i każdego człowieka - zeby nie było ![]() A ich kultura nie przemawia za mna, wkurza mnie te naciąganie, nie rozumienie słowa "nie" i inne takie. Turcja jest piękna ale my juz nigdy raczej tam nie wrócimy - TŻ z juniorem wrócili z jakimś mega zakażeniem skórnymi, nie mogl nic do ręki złapać bo nawet dłonie miał w bolesnych plamach, skończył na sterydach, junior troche łagodniej to przeszedł ale tez długo sie leczył. O dziwo hotel czysty, 5*, super... Ale taki "niesmak" pozostaje i TŻ bym juz na pewno nie namówiła (co mu sie wcale nie dziwie ![]() No a Egipt to juz w ogole inna gadka, Egipcjanie wręcz mnie przerażają ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-27 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- pazurki akurat z neta jak szukalam zdjęcie lodów to znalazlam... ale często klientkom latem robię takie albo hybrydy albo maluję ,,na wodzie,, lakierem... Fajnie to wychodzi jak ktoś ubi takie kolorki...
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet nie zwróciłam na to szczególnej uwagi. Tzn porównujac Egipt z Turcja to na pewno ![]() Ale tak nigdy nie rozkminialam jak to w porownaniu z innymi krajami. Jedyne na co zwróciłam uwage to, ze Grecja popodnosila ceny i Chorwacja, ktora kiedys była tania jak barszcz ![]()
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
#2389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Nam znajomi polecali Bułgarię, podobno (jeszcze) jest tanio, a bardzo fajnie ![]()
![]() |
#2390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam znajoma która co roku lub 2razy w roku jest w Egipcie... Taka ona jakaś dziwna bo tylko Egipt i Egipt i tylko hotel który ma milion zjeżdżalni dla jej synka a ta tylko pupsko praży na 50stopniowym sloncu i wraca czarna z bialymi plamami pigmentacyjnymi masaaaaakra... I była juz tyle razy a nawet piramid nie widziala... Po za hotel nosa nie wystawia... Nie oceniam ale ja tak bym rady nie dała... Trzeba zwiedzać cos zobaczyć a nie 4 mury hotelu. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() |
#2391 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro podzwonie po okulistach i sie gdzies zapisze ![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o wakacje, my w tym roku odpuszczamy, jedziemy tylko w czerwcu do szklarskiej poreby na 4 dni troche odpoczac. W przyszlym roku mysle ze pojedziemy nad Bałtyk, bo dawno nie bylismy, ewentualnie Grecja bo lot krotki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2392 |
Zadomowienie
|
Wy tu o pazurkach, a ja dzis rano zlamalam swoje, musialam obciac calkiem wszystkie :-( taka zla bylam bo byly wszystkie takie ladne, rowniutkie...
Co do wakacji to ja moge pomarzyc, dobrze ze to nic nie kosztuje... ;-) ale jak maly podrosnie to moze gdzies sie wybierzemy do cieplych krajow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce
![]() http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/ Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania ![]() A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Pora wstać i sie poruszac bo mały zaczyna sie wiercic, niech idzie spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby top była moja pierwsza ciąża i gdybym była "zielona", to obawiam się, ze kilku badań bym nie miała - a tak wiem o co zapytać, o co się upomnieć i jakoś to idzie ![]() Wkurza mnie też to, że u niego generalnei 3 usg (chociaż bardziej w Medicover po prostu), bo w LM miałam za każdym razem samolot, usg, komplet badań (ciśnienie, serduszko), a tu raczej taka lipa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Ja akurat opalam się bardzo szybko, jeden dzień mi wystarcza... a znowu tak na słońce się nie wystawiam, szybko skóra sie przesusza, wiotczeje i zmarszczki wychodza... Ale co wy wiecie młode mamusie o zmarszczkach ![]() ![]()
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym zwiedzaniu, że teraz do mnie dotarło, że jak polecimy z takim prawie rocznym lub rocznym skarbkiem to i tak nic nie zwiedzimy pewnie... no, bo jak? Więc pewnie to będą wakacje w 4 ścianach hotelu. Kompletnie inaczej niż dotychczas.
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty ![]() My wypożyczymy auto, spacerówke do bagażnika i można zwiedzać ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Vea te w zyzgzaki super ![]() A tak wogóle to któraś z Was pokazywala tu kiedys pościele, ochraniacz i śpiworek w zygzaki i mie umiem tego odszukaćn ![]() Pomóżcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Gdzieś jeszcze widziałam taką wersję z napami - napy na desce do ściany, a druga część na odwrocie poduszki i po prostu się przypina
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() http://www.sangotrade.pl/produkt/pos...zaki--455.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kto woli, my nie wyobrażamy sobie siedziec cały pobyt w hotelu. Zawsze samochód wypożyczamy i zwiedzanie, nawet jak junior miał 6 m-cy. ale tak jak pisze - wszystko zalezy od człowieka bo mamy znajomych co to z rocznym dzieckiem by na wakacje samolotem sie nie zdecydowali wiec wiadomo ze kazdy ma inne podejście do sprawy ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Mam pewne spostrzeżenie... Im dłużej leze tym bardziej jestem zmęczona, wypluta i mi sie chce spac... A to dopiero drugi dzien z rzędu, nie dałabym rady dłużej... Chyba, ze byłabym obłożnie chora... Jednak wole to moje wczesne wstawanie i wymyślanie sobie sporo pracy niż takie nic nie robienie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.