Scent Bar LVI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 16:27   #3871
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad postanowienia oszczędzania - przesłałam pensję mężu, czy ja jestem mondra
Jesteś, bo wiesz, że monsz umie lepiej pomnożyć tę kasę niż Ty sama, inaczej byś mu tego nie zleciła czyż nie?

Pytanie czy ją jeszcze zobaczysz Nie no żaaaaart
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:31   #3872
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
tia, Freud, ze swoją wiktoriańską moralnością
A może to jego pogląd jako psychiatry był, nie jako drobnomieszczańskiego myśliciela?
Cytat:
a tego nie rozumiem? dlaczego nie dla każdego - dla wybrańców ma być?
Wszystko dla wszystkich? Brzmi jak hasło reklamowe utopii. Nie uważasz, że dobrze jest, że dostęp do niektórych leków/zabiegów jest ograniczony i zależny od opinii specjalisty?
Cytat:
tak, bo sprowadza się ostatecznie do nie bycia w ciąży i likwidacji zarodka / płodu / dziecka
więc albo jesteśmy przeciw mordowaniu dzieci albo za możliwością usuwania ciąży bo płód to nie człowiek
prawo, jak sam zauważyłeś, jest ustanowione - więc siłą rzeczy nie jest niezmienne i zależy od ludzi
Dobra, ale piszemy o mordowaniu dzieci, czy o aborcji? Skoro jesteś za nieograniczonym do niej dostępem, nie chcesz chyba wywołać dyskusji starej jak świat pt. "od którego momentu człowiek to człowiek?"
Cytat:
tylko widzisz, mi nie chodzi o korzystanie z prawa tylko o walkę o świat zgodny z własnym światopoglądem....
Ale przecież nikt Tobie tego prawa nie odmawia. Zauważ tylko, że ile osób, tyle wizji tego ich świata idealnego - jakoś to trzeba pogodzić, wybierając często "mniejsze zło".
Cytat:
zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o premedytację - podobne mam zdanie jeśli chodzi o nadmierne przekraczanie prędkości i w ogóle nieostrożne, nieodpowiedzialne zachowania
Zaraz dojdziemy do tego, że (przykład wymyślony na poczekaniu) gdy w wypadku samochodowym zginie dziecko, które powinno być zapięte w foteliku, a nie było - sprawa jest jasna! Rodzic zamordował z premedytacją! Kara śmierci!
Cytat:
Ty tak na serio?
Jak najbardziej Skoro ktoś jest w związku małżeńskim i uprawia seks, nie powinien być zdziwionym, że może z tego wyniknąć ciąża. Gdy chodzę po cienkim lodzie, muszę mieć świadomość tego, że może się zarwać. Podobnie przebieganie przez jezdnię na czerwonym - może się skończyć potrąceniem przez samochód. Czy to nie jest logiczne? No chyba, że ktoś jest upośledzony albo chory psychicznie - wtedy to już zupełnie inny temat.
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Jak nie ma, jak jest?

i

Cytat:
Jeszcze dodam, że ja to bym chciaaałaaa chociaż raz w życiu poczuć taki napad głodu Myślałam, że to tylko w filmach

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. Ale to chyba jednak trochę inny temat? Ale dobra,żeby nie było. Żyję w jakimś państwie to dostosowję się do prawa w nim obowiązującego. Czy to obowiązek szkolny, czy to małżeństwa osób pełnoletnich wedle tego prawa, czy co tam innego
Ale uważasz, że to źle, że są jakieś przepisy prawa i zasady? Bo samo słowo "światopogląd" jest bardzo pojemne i mało precyzyjne niestety.
Cytat:
2.Ależ to jest proste. Bardzo.
No tak. Te pięć lat studiów prawniczych, późniejsza aplikacja i egzamin to jakieś widzimisie musi być, wystarczyłbym półroczny, korespondencyjny kurs ESKK, prawo takie proste.
Cytat:
3. To było ironiczne mocno, ale akurat sie z tym zgadzam. Nie potzreba nam tylu prokuratorów, sędziów, adwokatów. A mamy ich niesamowicie dużo
Nie wiem, czy za dużo, czy za mało, na tym się akurat zupełnie nie znam i zdania w tej kwestii nie mam.
Cytat:
A dla czego? Bo ploskie prawo jest jak już pisałam moim zdaniem zbyt liberalne
Piszesz, że "zbyt liberalne", ale w kwestii aborcji pewnie zbyt konserwatywne?
Cytat:
I to jest masa zabawy dla masy ludzi. I masa pieniędzy. Wiesz jak trudno się dostać do palestry w Pl? Nie dostają się zbyt często najlepsi. W pierwszej kolejności dostają się dzieciaki starych prawników, ich znajomych itp itd. Bo to są pieniądze olbrzymie.
No jasne, nie od dzisiaj wiadomo.
Cytat:
I w żadnego z nich interesie nie leży zmiana prawa na bardziej ostre i konkretne. Teraz każdy ma zajęcie, można się odwoływać milion razy, śledztwa mogą sie ciągnąć latami, można powoływać setki biegłych itd itp. I na tym się zarabia.
Oczywiście nie chcę generalizować,że każdy prawnik jest be. Bo nie jest. Ale to wszystko kasa.
Ostre prawo - mniej przestępstw. Mniej przestępstw mniej pracy . Mniej kasy w kieszeniach
Zbyt śmiały pogląd moim zdaniem (albo i teoria spiskowa). Równie dobrze mogłabyś napisać, że lekarzom tak naprawdę nie zależy na wyleczeniu pacjenta, bo wyleczony pacjent to brak dochodu
Cytat:
4. Ależ nigdzie nie napisalam że morderca psychopata Napisałam,ze dla mnie wsiąść po pijaku za kierownicę i zabić kogoś wtedy to morderstwo z premedytacją. Psychopata to inna kategoria
Morderstwo z premedytacją. O ile mi wiadomo, premedytacja to działanie zaplanowane z pełną świadomością, a o takiej u osób pijanych/odurzonych mówić nie można. Ale spoko, rozumiem Twój radykalizm w tym względzie, kiedyś miałem takie samo zdanie i oburzałem się na "głupie prawo", bo to wszystko takie jasne jest i proste. I szlag mnie trafiał, że ktoś miał obrońcę, no bo jak to - winny, czarno na białym widać, a oni bandytę bronić chcą?! Co nie zmienia faktu, że karać takie osoby należałoby przykładnie surowo (ogólnie jestem za zaostrzeniem prawa w wielu aspektach).
Cytat:
5. tego to nawet nie skomentuje
Ale nieprawdę napisałem? Po co to święte oburzenie...
Cytat:
Tylko bym chiciała w sumie dowiedzieć się, dlaczego dziecko z gwałtu jest gorsze od dziecka z chcianej ciąży czy z niechcianej, tylko wpadkowej? Jedno można zabić a drugiego to już nie bardzo? No dziecko to dziecko, jedno i drugie niewinnne.....to nie wina dziecka,że poczęte wbrew woli matki
No ale Ty się domagasz powszechnej aborcji na żądanie, takie rozważania zostawmy skrajnej prawicy
Cytat:
Macham znad postanowienia oszczędzania - przesłałam pensję mężu, czy ja jestem mondra
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:41   #3873
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Czy to nie jest logiczne? No chyba, że ktoś jest upośledzony albo chory psychicznie - wtedy to już zupełnie inny temat.
Kwestia tego, czy ktoś jest chory psychicznie, zależy od tego ile ma pieniędzy i jak wyszczekanego prawnika.....

Cytat:
Zbyt śmiały pogląd moim zdaniem (albo i teoria spiskowa). Równie dobrze mogłabyś napisać, że lekarzom tak naprawdę nie zależy na wyleczeniu pacjenta, bo wyleczony pacjent to brak dochodu
Poczytaj sobie Gryksiu o amputacjach stopy cukrzycowej w Polsce. Rozwijała tematu nie będę, bo krew mnie zalewa

Cytat:
Morderstwo z premedytacją. O ile mi wiadomo, premedytacja to działanie zaplanowane z pełną świadomością, a o takiej u osób pijanych/odurzonych mówić nie można.
Znaczy, do wsiadania za kierownicę po pijanemu ktoś go zmusił siłą? Czy może jednak sam, dobrowolnie i świadomie się upił a następnie usiadł za kółkiem?
Stary 2015-05-27, 17:00   #3874
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
A może to jego pogląd jako psychiatry był, nie jako drobnomieszczańskiego myśliciela?
O nie Freud,rewolucjonistą jeśli chodzi o sex . Ale to jest jak taka fala raz rozwiązłość , raz grzech i wstrzemięźliwość.

Zresztą Maleńczuk nagrał taką piosenkę pt " Freud"
Stary 2015-05-27, 17:06   #3875
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Znaczy, do wsiadania za kierownicę po pijanemu ktoś go zmusił siłą? Czy może jednak sam, dobrowolnie i świadomie się upił a następnie usiadł za kółkiem?
... wiedząc, że jest śmiertelnym zagrożeniem, potencjalnym zabójcą - no chyba że się uda w nikogo nie trafić.

Upijanie się i kierowanie pojazdem czyni z nas morderców. Może dlatego, idioci nieświadomi, że tak jest, powinni być eliminowani. Przez to, jakie są kary w Polsce, widziałam juz (w tv) seryjnego mordercę. Wyszedł i zrobił to samo. Centralnie, po raz kolejny po pijaku zabił kolejnych ludzi na drodze.
Nigdy nie zapomnę tego reportażu. Świadomość, że żyję w państwie, które na to pozwala sprawia, że mi słabo. Tam w ogóle przezyło małe dziecko tylko, opowiadało szczegóły aaaaaaaaaaaach Trauma nie życie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 17:47   #3876
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ostre prawo - mniej przestępstw. Mniej przestępstw mniej pracy . Mniej kasy w kieszeniach

Tylko bym chiciała w sumie dowiedzieć się, dlaczego dziecko z gwałtu jest gorsze od dziecka z chcianej ciąży czy z niechcianej, tylko wpadkowej? Jedno można zabić a drugiego to już nie bardzo? No dziecko to dziecko, jedno i drugie niewinnne.....to nie wina dziecka,że poczęte wbrew woli matki
1.pozwolę sobie zaprzeczyć - ostre prawo nie powoduje mniejszej ilości przestępstw . zmniejszenie ilości przestępstw powoduje prawo szybko i bezwzględnie egzekwowane i wiadomo o tym nie od dziś - jeżeli prawo jest ostre , ale można się wywinąć przy pomocy kasy czy sprytu , wykonanie tegoż prawa trwa dłuuugo i niepewnie , ryzykantów bedzie wielu . Jezeli natomiast będzie nieuchronność szybkiej kary - wielu się zastanowi zanim coś zrobi , przynajmniej część się rozmyśli .
2.Różni się przede wszystkim tym , że będzie od poczęcia najprawdopodobniej znienawidzone przez matkę . Czy myślisz , że kobieta zgwałcona chce urodzić i kochać dziecko zboczeńca , który ją siłą zniewolił i skrzywdził ? Tak jak już kilka razy pisałam - jeżeli dwie osoby dorosłe i świadome swoich czynów decydują się na współżycie MUSZĄ brać pod uwagę możliwość ciąży , a jako osoby dorosłe i odpowiedzialne muszą ponieść tego konsekwencje , one , nikt inny . Tylko (w pewnym stopniu)osoby niepełnoletnie i ubezwłasnowolnione ze względu na upośledzenie umysłowe nie ponoszą konsekwencji swoich czynów , bo nie są zdolne do ich przewidywania . Osoby zdolne do tego ponoszą pełną odpowiedzialność za to co robią . Natomiast ofiara gwałtu nigdy nie przewiduje tego , że będzie zgwałcona i zajdzie w ciążę . Jest ofiarą przemocy i do końca życia będzie się z tym borykać , czy uważasz , że dokładanie jej do tego przymusu wychowywania poczetgo siła dziecka oprawcy dobrze na nią wpłynie ? zwłaszcza jeżeli np jest to młoda dziewczyna ?
Cytat:
Poczytaj sobie Gryksiu o amputacjach stopy cukrzycowej w Polsce. Rozwijała tematu nie będę, bo krew mnie zalewa
postudiuj może najpierw zasady finansowania i kontraktowania świadczeń leczniczych przez NFZ

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:03   #3877
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wizazowe, ale za co roznica - wkleic sie da, efekt jest
Ee to za dużo roboty Na wizażu powinny być

Cytat:

1. umiesz liczyć, licz na siebie kolejny temat-rzeka
O!

Cytat:
Nie bałdzo

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:15   #3878
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ee to za dużo roboty Na wizażu powinny być
Tyle samo roboty przy jednych i drugich - i przy tej i przy tej trzeba wykonac jedna czynność - co za róznica?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:16   #3879
gryx82
BAN stały

Znad zupy gulaszowej
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
konkretnie to ok.100 tys .lat homo sapiensa w stosunku do ok 480 milionów lat od momentu pojawienia się pierwszych kręgowców w sylurze
Przyznaję, troszkę od czapy rzuciłem tymi danymi (ale kontekst pozostał)
Cytat:
I przyłączam się do pozwu przeciw tkance tłuszczowej !

Cytat:
Kwestia tego, czy ktoś jest chory psychicznie, zależy od tego ile ma pieniędzy i jak wyszczekanego prawnika.....
Takie przypadki też mają miejsce, niestety.
Cytat:
Chodzi o niewystarczającą prewencję, która skutkuje na dłuższą metę amputacjami? Przyznaję, że nie jestem w temacie
Cytat:
Ale ja to wszystko rozumiem, naprawdę. Moim celem nie jest absolutnie próba tłumaczenia takich osób, od tego jestem daleki Pewnie, że nikt ich siłą nie zmusił do siadania za kółko po % i rozumiem hasło, że "każdy pijany za kierownicą jest potencjalnym mordercą", jednak po coś jest rozróżnienie w prawie na: zabójstwo w afekcie/z premedytacją/nieumyślne itd. Co nie zmienia faktu, że przepisy prawa są w wielu przypadkach jawną kpiną i powinny być zaostrzone.
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
O nie Freud,rewolucjonistą jeśli chodzi o sex . Ale to jest jak taka fala raz rozwiązłość , raz grzech i wstrzemięźliwość
Stary 2015-05-27, 19:20   #3880
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle samo roboty przy jednych i drugich - i przy tej i przy tej trzeba wykonac jedna czynność - co za róznica?
Nii, jest różnica
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:26   #3881
gryx82
BAN stały

W ogóle to śniło mi się, że jestem w drodze na jakąś amerykańską galę - szedłem tam razem z Beyonce i Jay Z (ew. to Kanye West był), odstrzeleni w jakieś nieprzyzwoicie drogie kreacje, w pierwszym rzędzie oczywiście, jak to vipy Bey mi powiedziała, że nie zrobi sobie tatuażu z jednego względu - zaraz miliony naśladowców będą mieć taki sam
Stary 2015-05-27, 20:17   #3882
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobra, miałam pisać jak mi piwo wywietrzeje z głowy, ale co tam . Skoro dopuszcalne jest prowadzenie aua mając pewną ilość % we krwi, to i pisanie posta też

Cytat:

Zaraz dojdziemy do tego, że (przykład wymyślony na poczekaniu) gdy w wypadku samochodowym zginie dziecko, które powinno być zapięte w foteliku, a nie było - sprawa jest jasna! Rodzic zamordował z premedytacją! Kara śmierci!

Ale uważasz, że to źle, że są jakieś przepisy prawa i zasady? Bo samo słowo "światopogląd" jest bardzo pojemne i mało precyzyjne niestety.

No tak. Te pięć lat studiów prawniczych, późniejsza aplikacja i egzamin to jakieś widzimisie musi być, wystarczyłbym półroczny, korespondencyjny kurs ESKK, prawo takie proste.

Piszesz, że "zbyt liberalne", ale w kwestii aborcji pewnie zbyt konserwatywne?

Morderstwo z premedytacją. O ile mi wiadomo, premedytacja to działanie zaplanowane z pełną świadomością, a o takiej u osób pijanych/odurzonych mówić nie można. Ale spoko, rozumiem Twój radykalizm w tym względzie, kiedyś miałem takie samo zdanie i oburzałem się na "głupie prawo", bo to wszystko takie jasne jest i proste. I szlag mnie trafiał, że ktoś miał obrońcę, no bo jak to - winny, czarno na białym widać, a oni bandytę bronić chcą?! Co nie zmienia faktu, że karać takie osoby należałoby przykładnie surowo (ogólnie jestem za zaostrzeniem prawa w wielu aspektach).

Ale nieprawdę napisałem? Po co to święte oburzenie...

No ale Ty się domagasz powszechnej aborcji na żądanie, takie rozważania zostawmy skrajnej prawicy

:
1. No bo powinno. I niby ze co? Cierpienie rodzica to odpowiednia kara za skrajną nieodpowiedzialność w tym przypadku? No chyba jednak trochę mało. I chyba jednak trochę się galopujesz, bo ja ciągle piszę czym pijany kierowca jest dla mnie. I ciągle podkreślam - dla mnie. W każdym poście. Dla mnie jest mordercą. Jestem trzeżwy, jestem autem, idę na drinka i wsiadam za kierownicę. I przypadkiem kogoś zabijam . Dla mnie, to premedytacja
2. A gdzie napisałam,że żle ze są ciągle piszę że moim zdaniem są zbyt delikiatne i chroniace przestępcę

3. A czy ja gdzieś tak napisałam?
Napisałam to co napisałam powżej, bo akurat tak się nieszczęsliwie złożyło, że mam pod nosem koleżankę prawniczkę, i od ponad 20 lat obok sędzinę i prokuratora i ich dzieciaki ktore też siedzą w temacie. No więc niestety czasem coś tam usłyszę. A w sumie wolalabym nie

4. Zdecydowanie. Bo to moja macica moje ciało. A Do zapłodnienia potzreba dwojga jak zapewne wiesz.. I jak mnie chłop zapłodni mimo tego ze się zabezpieczam i co miesiąc idzie na to sporo kasy, a potem zniknie bo się odkocha, to ja zostanę z dzieckiem. I to ja będę musiała zmieniać pieluchy, ocierać zasmarkany nos i odrabiać lekcje.Wymieniać dalej

5. No nie byłabym taka pewna. A nie szczególnie zależy koncernom farmaceutycznym nie lekarzom Np szczepionka na grypę

6.Już milion razy pisalam jak to dla mnie wygląda i milion pierwszy mi się nie chce. Ktoś kto wsiada po alkoholu to dla mnie morderca, nikt mu do pyska nie wlewał. Zanim się napił był świadom czym to grozi. I tyle. Dla Ciebie może nie koniecznie

edit;
U mnie bylo odwrotnie.. Dopóki pijany pirat nie walnął w samochód dwudziestokilkulatki, dziewczyny która znam( znałam dobrze), która radośnie wracała do domu z zakupów. I nie zmiótł jej z drogi.Jemu sie nic nie stało, ona jest warzywem . Od dziesięciu lat. I nie ma szans na poprawę . Dziecko miało trzy lata jak z mamy zrobił jej kukłę. A on dostał dwa lata wiezienia Za odebranie matki dziecku,żony męzowie i córki rodzicom.
Szkoda że nie mozesz zobaczyć jak paraliż potrafi zmienić człowieka zewnętrznie, Mimo masaży, odpowiedniej kosztownej rehabilitacji i specjalnych odżywek. Wierz mi, to nie jest mily widok.

7. No dla mnie nie, i do swiętego to raczej mi daleko. Ale...jak mówi znane przysłowie, ja mam prawo mieć swoje zdanie i Ty masz prawo mieć swoje. Ja mam prawo mieć Twoje w dupie, a Ty moje
I nie widze najmniejszego sensu w kontynuowaniu tej dyskusji Bo się niepotzrebnie poobrażamy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
... wiedząc, że jest śmiertelnym zagrożeniem, potencjalnym zabójcą - no chyba że się uda w nikogo nie trafić.

Upijanie się i kierowanie pojazdem czyni z nas morderców. Może dlatego, idioci nieświadomi, że tak jest, powinni być eliminowani. Przez to, jakie są kary w Polsce, widziałam juz (w tv) seryjnego mordercę. Wyszedł i zrobił to samo. Centralnie, po raz kolejny po pijaku zabił kolejnych ludzi na drodze.
Nigdy nie zapomnę tego reportażu. Świadomość, że żyję w państwie, które na to pozwala sprawia, że mi słabo. Tam w ogóle przezyło małe dziecko tylko, opowiadało szczegóły aaaaaaaaaaaach Trauma nie życie.

Cytat:
1.pozwolę sobie zaprzeczyć - ostre prawo nie powoduje mniejszej ilości przestępstw . zmniejszenie ilości przestępstw powoduje prawo szybko i bezwzględnie egzekwowane i wiadomo o tym nie od dziś - jeżeli prawo jest ostre , ale można się wywinąć przy pomocy kasy czy sprytu , wykonanie tegoż prawa trwa dłuuugo i niepewnie , ryzykantów bedzie wielu . Jezeli natomiast będzie nieuchronność szybkiej kary - wielu się zastanowi zanim coś zrobi , przynajmniej część się rozmyśli .
2.Różni się przede wszystkim tym , że będzie od poczęcia najprawdopodobniej znienawidzone przez matkę . Czy myślisz , że kobieta zgwałcona chce urodzić i kochać dziecko zboczeńca , który ją siłą zniewolił i skrzywdził ? Tak jak już kilka razy pisałam - jeżeli dwie osoby dorosłe i świadome swoich czynów decydują się na współżycie MUSZĄ brać pod uwagę możliwość ciąży , a jako osoby dorosłe i odpowiedzialne muszą ponieść tego konsekwencje , one , nikt inny . Tylko (w pewnym stopniu)osoby niepełnoletnie i ubezwłasnowolnione ze względu na upośledzenie umysłowe nie ponoszą konsekwencji swoich czynów , bo nie są zdolne do ich przewidywania . Osoby zdolne do tego ponoszą pełną odpowiedzialność za to co robią . Natomiast ofiara gwałtu nigdy nie przewiduje tego , że będzie zgwałcona i zajdzie w ciążę . Jest ofiarą przemocy i do końca życia będzie się z tym borykać , czy uważasz , że dokładanie jej do tego przymusu wychowywania poczetgo siła dziecka oprawcy dobrze na nią wpłynie ? zwłaszcza jeżeli np jest to młoda dziewczyna ?

postudiuj może najpierw zasady finansowania i kontraktowania świadczeń leczniczych przez NFZ
1. Nawet dwa razy próbowano przepchnąć coś takiego. W latach 80 i 2 tyś ktorymś, sądy 24 h dla jazdy po pijaku i innych drobnych przestępstw. Ale to się nie sprawdziło. Bo za mało ludzi za dużo pracy czy jakoś tak. Ale generalnie rozeszło się po kościach. Za malo ludzi zarabiało chyba. A jak by jeden z drugim wiedział że za kradzież ktoś mu utnie rękę to by się zastanowil milion razy czy na pewno chce ją stracić A to z tym za kasę...no to jak by bylo zaostrzone, to i łapówkarz potencjalny by sie zastanowi kilka razy jak by wiedział,ze konsekwencje będą dużo bardziej dotkliwe

2. Ale ja to doskonale wiem i rozrózniam. Tylko chodzi o to że i tu i tu dziecko jest niewinne. I jak piszemy,że mozna usunąć ciążę z gwałtu a ciąży z małżeństwa już nie, to zastanawiam się które małe jest gorsze, bo jednak oba niewinne. I żadne nie miało wpływu na moment i sposób poczęcia

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:14
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:29   #3883
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Dobra, miałam pisać jak mi piwo wywietrzeje z głowy, ale co tam . Skoro dopuszcalne jest prowadzenie aua mając pewną ilość % we krwi, to i pisanie posta też
Zrobiłas mi mi wieczór tym zdaniem

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:46   #3884
agnyska81
Zakorzenienie

Znad słabości ale przynajmniej uzasadnionej - wyplewiłam kawał pola.

Ale ale, miałam i ja dziś chwile radości, bo przyszły paczki: rower , dzieciowe prezenty (a co tam, już B dostał i się bawił i się cieszył z koparki i taczki - nieodrodne dziecię nasze ) i różowy fluid - i nie uwierzysz Rachel, ale udało mu się zbiec mimo tych zabezpieczeń ; dziękuję ).

Ewusiu, Tobie też gratulować trzeba chyba?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2015-05-27 o 20:59
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:03   #3885
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszystko postanowiłam przetestować Plus Amethyst Lalique i przypomnieć sobie Hot Couture.
mnie się Amethyst kiedyś podobał, ale nie miałam okazji porządnie przetestować

Cytat:
Za 4 dni będzie
to już tuż tuż
Cytat:
Ale za wcześnie się pochwaliłam dobrym samopoczuciem bo dziś dla odmiany zrobiło mi się słabo w autobusie i musieli mnie wietrzyć

Ja mam dziś rewolucje żołądkowe oraz spałam całe popołudnie
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Znad wkurfa
Dach mi przecieka i wczoraj zaczęło z żyrandole deszczowa kapac :/ właścicielka będzie ktoś ściągać do naprawy

Cytat:

Nikt się więcej nie wypowie na temat emerytalny? <foch>
(czemu nadal nie ma ikonki "foch" no czemu? ).
my odkładamy na konto oszczędnościowe co miesiąc
Ale nie wiem czy to już na emeryturę czy na razie na większe mieszkanie
Cytat:
to się okaże w przyszłości co z tego wyniknie
Cytat:
W ogóle to śniło mi się, że jestem w drodze na jakąś amerykańską galę - szedłem tam razem z Beyonce i Jay Z (ew. to Kanye West był), odstrzeleni w jakieś nieprzyzwoicie drogie kreacje, w pierwszym rzędzie oczywiście, jak to vipy Bey mi powiedziała, że nie zrobi sobie tatuażu z jednego względu - zaraz miliony naśladowców będą mieć taki sam

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Znad słabości ale przynajmniej uzasadnionej - wyplewiłam kawał pola.
szalona
Cytat:
Ale ale, miałam i ja dziś chwile radości, bo przyszły paczki: rower , dzieciowe prezenty (a co tam, już B dostał i się bawił i się cieszył z koparki i taczki - nieodrodne dziecię nasze ) i różowy fluid - i nie uwierzysz Rachel, ale udało mu się zbiec mimo tych zabezpieczeń ; dziękuję ).

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Ewusiu, Tobie też gratulować trzeba chyba?
nie wiem czy gratulować, ale na pewno trzymać kciuki żebym się jakoś szczęśliwie do końca dokulała

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:07   #3886
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nie wiem czy gratulować, ale na pewno trzymać kciuki żebym się jakoś szczęśliwie do końca dokulała
A jak nie wiesz czy gratulować...
Ale kciuki trzymam mocno mocno mocno, aż kostki bieleją

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:25   #3887
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
No to ja właśnie tego nie potrafię zrozumieć. Jeszcze jakiegoś oszalałego hormonami nastolatka, ale żeby dorosły człowiek...? Mnie się osobiście zdarzyło dosłownie wykopać chuopa z łózka, bo odmówił użycia.

A gadka akurat moim zdaniem nie jest umoralniająco-potępiająca. To jest po prostu stwierdzenie faktu: tak, trzeba było myśleć o zabezpieczeniu. Rozumiem, ze pęknie, hormony też bywają zawodne, ale nie, jeśłi się rezygnuje w ogóle a potem ma pretensje nie wiadomo, do kogo.
oj tam, hormony atakują niezależnie od wieku... to, że Ty nie dajesz się opętać nie znaczy że wszyscy inni też tak mają.

co do reszty - to nie wiem w końcu co masz na myśli, sytuację w której zawiedzie antykoncepcja czy nieodpowiedzialne ryzykowanie?
w tej pierwszej, nie ma przecież pretensji nie wiadomo do kogo tylko chęć korzystania z dostępnych obecnie dobrodziejstw medycyny. po to mamy postęp aby sobie życie ułatwiać, prawda?

Cytat:
1.to nie jest kara , to jest naturalna konsekwencja , o której wie KAŻDY dorosły człowiek i znakomita większość młodzieży tak samo jak każdy wie , że kiedy przebiega przez jezdnię na czerwonym , ma duże szanse na wpadnięcie pod samochód , a kiedy przechodzi na zielonym prawie zerowe . Czerwone - dni płodne , zielone - dni niepłodne , proste , logiczne , łatwo ogarnąć . Świadomie ryzykujesz - poniesiesz konsekwencje . Odpowiedzialność za swoje czyny jest niezbędnym atrybutem dorosłego człowieka , inaczej mamy do czynienia z osobnikiem na poziomie dziecka poniżej 10 lat .
Przy cyklach nieregularnych trzeba po prostu zawsze stosować co najmniej jedną metodę antykoncepcji .
haha, zapraszam na moje przejścia dla pieszych, przez niepodległości i puławską, tu się można dopiero nabawić nieufności do zielonego i ignorowania czerwonego

a poważniej już....

rozumiem konsekwencje, odpowiedzialność za czyny...

ale zauważ proszę, że inaczej traktowane są osoby, które np. rzeczywiście zignorowały czerwone światło i zostały potrącone przez samochód... czy odmawia im się pomocy, leczenia, za darmo z państwowej kasy? argumentując, że to ich wina i trzeba było pomysleć? poczekać?

stąd moje wrażenie o karze za przyjemność - a seks jest postrzegany w innych kategoriach nawet niż inne przyjemności (jedzenie słodyczy, picie alkoholu)

Cytat:
2.Para posiadająca już trójkę dzieci albo zajmie się czwartym albo je od razu odda do adopcji , bo jest taka możliwość i ludzie tak postępują . Kobieta z depresją to w ogóle inny temat , bo wkraczają względy medyczne do oceny sytuacji . A niestety co do reszty - patrz wyżej .
czyli sama przyznajesz, że jest czasem konieczność oceny sytuacji, zatem istnieje skala, nie tylko skrajności o których pisałaś wcześniej.. co do reszty rozumiem, że jesteś wyznawczynią zasady dura lex sed lex? ja niekoniecznie...

Cytat:
3.czyli znowu przekłamanie odbioru - absolutnie nie rozpatruję tutaj kategorii winy i kary bo to tak nie działa , tylko w sensie działanie-skutek . Kara jest gdy się przekroczy zasady i zrobi krzywdę . Tutaj jest naturalna konsekwencja pewnych zachowań podejmowanych świadomie , zjawisko biologiczne , pozbawione dylematu kara-nagroda .
biologicznie rzecz ujmując, kara jest zdaje się nieprzyjemną konsekwencją czynu?
czasem dziecko jest karą, czasem nagrodą, w zależności od sytuacji... ludzie się tym różnią od zwierząt że nie zawsze potomstwo jako takie jest celem życia.

Cytat:
4.rozumiem , że jak jesteś bardzo głodna , wpadasz do najbliższego sklepu w zasięgu wzroku , łapiesz bez płacenia bułę i kiełbasę z półki i zaczynasz jeść ? rozum nie powstrzyma odczuwania , ale powstrzyma wykonanie , można powstrzymać się i od jedzenia i od seksu .
dlaczego bez płacenia? ale czemu nie, kupuję i wtranżalam bułę z kiełbachą od razu zamiast czekać, iść do domu, zrobić piękne kanapeczki i zjeść przy stole i świecach

Cytat:
5.nie wiem czy lekarz przeprowadzający obdukcje ma pigułki czy nie , ale mógłby mieć , albo wypisać receptę , o to mi chodziło .
o to samo i mi chodziło
Cytat:
6.a to to chyba dotyczyło eutanazji , nie przerywania ciąży , i do tego się odniosłam w sensie że nadal są sytuacje kiedy medycyna jest bezradna a ludzie umierają bo nie ma na to sposobu , bo nie jesteśmy wieczni .
ja miałam wrażenie że ciągle o przerywaniu ciąży...? i chodziło mi o korzystanie z wynalazków typu antykoncepcja awaryjna, leki wywołujące poronienie, itp.

Cytat:
7.w naszym kręgu cywilizacyjno-kulturowym jest . Generalnie nasza moralność i prawo są oparte na 10 przykazaniach . Cywilizacja jeżeli chce się trzymać w kupie , musi mieć jeden obowiązujący spójny system wartości , bo przy absolutnej dowolności wszystkiego nic się nie uda trwałego stworzyć . Idąc podanym przez Ciebie tropem można usprawiedliwić każdy czyn łącznie z seryjnymi zabójstwami , "Bo to sie mieści w moim pojęciu moralności , sprawia mi przyjemność , a oni sobie na to zasłużyli bo nie noszą niebieskich spodni w zielone kropki/nie wierzą w Latającego Potwora Spaghetii/jedza hamburgery " . Moralność złodzieja uważa kradzież za czyn dobry i pożądany , sutener widzi same korzyści w zmuszaniu kobiet do prostytucji , moralność najeźdźcy uważa zagarnięcie obcego terytorium za korzystne i dobre itd.
moralność nie jest spójna, widać to chociażby po naszej obecnej dyskusji
niby jest oparta, niby spójna, ale zauważ, że tylko w teorii - są róznice i jednostkowe i zmienność w czasie, stosunkowo duże i szybkie
w dodatku istnieje dość duża dowolność definicyjna
posługując się Twoim przykładem złodzieja - z pozoru definicja jest spójna i większość kradzież potępia, ale gdy zaczniesz to rozbierać na czynniki pierwsze to już tak ładnie nie jest - jazda na gapę autobusem, produkowanie podróbek, złodziejstwo to czy nie?

Cytat:
Wszystko dla wszystkich? Brzmi jak hasło reklamowe utopii. Nie uważasz, że dobrze jest, że dostęp do niektórych leków/zabiegów jest ograniczony i zależny od opinii specjalisty?
nie, gdy w grę zaczyna wchodzić moralność i sumienie tego specjalisty...

Cytat:
Dobra, ale piszemy o mordowaniu dzieci, czy o aborcji? Skoro jesteś za nieograniczonym do niej dostępem, nie chcesz chyba wywołać dyskusji starej jak świat pt. "od którego momentu człowiek to człowiek?"
przerywanie ciąży = zabijanie dzieci nienarodzonych, tylko nazwa jest inna w zależności od punktu widzenia

ja jestem przede wszystkim za takim samym traktowaniem niechcianej ciąży - bez różnicowania na lepsze i gorsze, kwalifikujące się lub nie (np. z gwałtu i wpadki)
czyli albo zakaz, albo legalizacja - a skoro aborcja była, jest i będzie, to chyba lepiej żeby się odbywała w szpitalnych zdrowych warunkach, nie zagrożona karą, niż tak jak teraz, prawda?

ale przede wszystkim najbardziej jestem za edukacją, łatwym dostępem do antykoncepcji, w tym awaryjnej.

Cytat:
Ale przecież nikt Tobie tego prawa nie odmawia. Zauważ tylko, że ile osób, tyle wizji tego ich świata idealnego - jakoś to trzeba pogodzić, wybierając często "mniejsze zło".
no właśnie czasem odmawia, klauzule sumienia i inne takie...

Cytat:
ale to nie ja jestem za karą śmierci, to Anastazja ja jestem mało spójna w mojej krwawej żądzy mordowania, ograniczam się tylko do nienarodzonego życia poczętego

Cytat:
Jak najbardziej Skoro ktoś jest w związku małżeńskim i uprawia seks, nie powinien być zdziwionym, że może z tego wyniknąć ciąża. Gdy chodzę po cienkim lodzie, muszę mieć świadomość tego, że może się zarwać. Podobnie przebieganie przez jezdnię na czerwonym - może się skończyć potrąceniem przez samochód. Czy to nie jest logiczne? No chyba, że ktoś jest upośledzony albo chory psychicznie - wtedy to już zupełnie inny temat.
nie nie, mi bardziej chodziło o czasownik, którego użyłeś.... parzyć się stosuje się do zwierząt, zabrzmiało dziwnie wulgarnie i potępiająco w stosunku do pary małżeńskiej...

Cytat:
moim zdaniem tu wychodzisz z błędnego założenia - a nawet z kilku: po pierwsze że gwałt jest dziełem obcego zboczeńca (a co przykładowo z gwałtem małżeńskim? czy zmuszeniem słabo broniącej się pijanej koleżanki na imprezie?), a po drugie że kobieta zgwałcona będzie tego dziecka najprawdopodobniej nienawidzić, oraz że kobieta, która ciąży nie chce, nie planowała, czy wpadła, nienawidzić najprawdopodobniej nie będzie... po trzecie, litości, gwałt nie musi naznaczyć ofiary na całe życie.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 23:07   #3888
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie wiesz czy gratulować...
Ale kciuki trzymam mocno mocno mocno, aż kostki bieleją

chodziło mi o to ze gratulacje przyjmuję po porodzie, teraz tylko kciuki, żeby wszystko szło jak trzeba

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 23:17   #3889
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

Znad zimniej kawy i konwalii
jedno i drugie niestrawne , szczególnie to drugie silnie trujące

to i ja machne różo
snad zgonu własnego, dwie noce nieprzespane chyba też wira złapałam, normalnie epidemia małżeńska, ja i router

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 23:37   #3890
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. No bo powinno. I niby ze co? Cierpienie rodzica to odpowiednia kara za skrajną nieodpowiedzialność w tym przypadku? No chyba jednak trochę mało
Najlepiej zastrzelić go zaraz na miejscu wypadku, masz rację. Nie mam dzieci, ale wydaje mi się, że największą karą dla rodzica jest życie z poczuciem winy, że w wyniku jego zaniedbania (o foteliku piszę, nie o %) zginęło jego własne dziecko. Przykład z zeszłego roku - Grażyna Błęcka-Kolska i wypadek, w którym zginęła jej córka (jedyne dziecko) - niedostosowanie prędkości do warunków na drodze, o ile mnie pamięć nie myli. Też masz gotowy paragraf? 5/10/30 lat kary bezwzględnego pozbawienia wolności?
Cytat:
I chyba jednak trochę się galopujesz, bo ja ciągle piszę czym pijany kierowca jest dla mnie. I ciągle podkreślam - dla mnie. W każdym poście. Dla mnie jest mordercą. Jestem trzeżwy, jestem autem, idę na drinka i wsiadam za kierownicę. I przypadkiem kogoś zabijam . Dla mnie, to premedytacja
OK, dla Ciebie, ale dyskusja nie polega chyba na bezmyślnym przytakiwaniu, bo wtedy jaki ma sens? Może i nasze prawo niedoskonałe jest, ale nie uważasz, że lepsze stosowanie się do jego paragrafów przy wydawaniu wyroku, niż (sytuacja całkowicie hipotetyczna) zależność od aktualnego humoru sędziego?
Cytat:
2. A gdzie napisałam,że żle ze są ciągle piszę że moim zdaniem są zbyt delikiatne i chroniace przestępcę
Napisałem już niejednokrotnie, że część przepisów powinna zostać bezwzględnie zaostrzona, bo są zbyt łagodne, zgoda. Nie generalizowałbym jednak, że wszystkie.
Cytat:
3. A czy ja gdzieś tak napisałam?
Wprost nie, ale wyszłaś z założenia, że prawo jest czarno-białe, a cała reszta (obrona np.) to tylko element układu, którym rządzą znajomości i pieniądze, a przecież można by to załatwić w jeden dzień - jest zbrodnia - jest i kara. Po procesie.
Cytat:
Napisałam to co napisałam powżej, bo akurat tak się nieszczęsliwie złożyło, że mam pod nosem koleżankę prawniczkę, i od ponad 20 lat obok sędzinę i prokuratora i ich dzieciaki ktore też siedzą w temacie. No więc niestety czasem coś tam usłyszę. A w sumie wolalabym nie
Temat rzeka zapewne, wyobrażam sobie. Podobnie jak i ja wielkie oczy robię, gdy o przekrętach na podatku VAT słyszę, na grube miliony (a to tylko kropla w skali kraju), że "jak to możliwe? macie przecież wszystkie odpowiednie środki i paragrafy!". Ano możliwe. Zarzuty najczęściej są stawiane płotkom/słupom, za podpisywanie lewych faktur np.
Cytat:
4. Zdecydowanie. Bo to moja macica moje ciało
No i? Jesteś za hasłem "ja cię urodziłam, ja cię mogę zabić"? Tak to brzmi
Cytat:
A Do zapłodnienia potzreba dwojga jak zapewne wiesz.. I jak mnie chłop zapłodni mimo tego ze się zabezpieczam i co miesiąc idzie na to sporo kasy, a potem zniknie bo się odkocha, to ja zostanę z dzieckiem. I to ja będę musiała zmieniać pieluchy, ocierać zasmarkany nos i odrabiać lekcje.Wymieniać dalej
No sorry, ale to moja wina będzie wtedy?
Cytat:
5. No nie byłabym taka pewna. A nie szczególnie zależy koncernom farmaceutycznym nie lekarzom Np szczepionka na grypę
To kolejny z tematów pt. "można by tak długo..."
Cytat:
6.Już milion razy pisalam jak to dla mnie wygląda i milion pierwszy mi się nie chce. Ktoś kto wsiada po alkoholu to dla mnie morderca, nikt mu do pyska nie wlewał. Zanim się napił był świadom czym to grozi. I tyle. Dla Ciebie może nie koniecznie
Masz strasznie radykalne i konserwatywne poglądy jak na orędowniczkę niczym nieograniczonej aborcji
Cytat:
edit;
U mnie bylo odwrotnie.. Dopóki pijany pirat nie walnął w samochód dwudziestokilkulatki, dziewczyny która znam( znałam dobrze), która radośnie wracała do domu z zakupów. I nie zmiótł jej z drogi.Jemu sie nic nie stało, ona jest warzywem . Od dziesięciu lat. I nie ma szans na poprawę . Dziecko miało trzy lata jak z mamy zrobił jej kukłę. A on dostał dwa lata wiezienia Za odebranie matki dziecku,żony męzowie i córki rodzicom.
Szkoda że nie mozesz zobaczyć jak paraliż potrafi zmienić człowieka zewnętrznie, Mimo masaży, odpowiedniej kosztownej rehabilitacji i specjalnych odżywek. Wierz mi, to nie jest mily widok
Tak, to jest prawdziwy koszmar, wierzę Ci na słowo. Na pewno nie odosobniony w skali kraju, niestety. Ja to wiem, Ty to wiesz, cały bar to wie - wyrok kpina. Ale ten wyrok właśnie wydał sąd wg paragrafów przewidzianych w kodeksie karnym i nawet jeśli w głębi serca i wobec własnego sumienia przyznałby mu dożywocie - musi się trzymać litery (niedoskonałego) prawa.
Cytat:
7. No dla mnie nie, i do swiętego to raczej mi daleko. Ale...jak mówi znane przysłowie, ja mam prawo mieć swoje zdanie i Ty masz prawo mieć swoje. Ja mam prawo mieć Twoje w dupie, a Ty moje
Spoko, ale zamiast od razu skazywać przeciwne mojemu zdanie na wdupiemanie, wolałbym jednak podyskutować (choć trochę, nie do upadłego) i poznać takie, a nie inne przesłanki, które kierują moim współdyskutantem
Cytat:
I nie widze najmniejszego sensu w kontynuowaniu tej dyskusji Bo się niepotzrebnie poobrażamy
Bo problem w tym, że nie chcecie przyznać, że mam rację jednak

W barze chyba kłótni jeszcze nie było
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
No człowiek między wierszami czytać musi, no!
Cytat:
nie, gdy w grę zaczyna wchodzić moralność i sumienie tego specjalisty...
Tego absolutnie nie popieram, żeby była jasność.
Cytat:
przerywanie ciąży = zabijanie dzieci nienarodzonych, tylko nazwa jest inna w zależności od punktu widzenia
OK
Cytat:
ja jestem przede wszystkim za takim samym traktowaniem niechcianej ciąży - bez różnicowania na lepsze i gorsze, kwalifikujące się lub nie (np. z gwałtu i wpadki)
czyli albo zakaz, albo legalizacja - a skoro aborcja była, jest i będzie, to chyba lepiej żeby się odbywała w szpitalnych zdrowych warunkach, nie zagrożona karą, niż tak jak teraz, prawda?

ale przede wszystkim najbardziej jestem za edukacją, łatwym dostępem do antykoncepcji, w tym awaryjnej
No więc jakby tu krótko, co myślę - wszystko zaczęło się od mojego zdania "aborcja w przypadku ciąży z gwałtu i chorego płodu", które podtrzymuję (mam na myśli aborcję dokonywaną przez lekarza, bo zażycie "pigułki po" nie traktuję w tej kategorii, no chyba, że to się też kwalifikuje do tego miana ). Za awaryjną antykoncepcją też jestem (pytanie tylko, do którego tc można ją stosować?). Za edukacją i dostępem do antykoncepcji to wiadomo
Cytat:
no właśnie czasem odmawia, klauzule sumienia i inne takie...
To moim zdaniem niedopuszczalne, a jeśli już ma takie, a nie inne zdanie, powinien otworzyć prywatną praktykę - w publicznych placówkach służby zdrowia powinny obowiązywać procedury stanowione przez państwo i prawo.
Cytat:
ale to nie ja jestem za karą śmierci, to Anastazja ja jestem mało spójna w mojej krwawej żądzy mordowania, ograniczam się tylko do nienarodzonego życia poczętego
Spoko
Cytat:
nie nie, mi bardziej chodziło o czasownik, którego użyłeś.... parzyć się stosuje się do zwierząt, zabrzmiało dziwnie wulgarnie i potępiająco w stosunku do pary małżeńskiej...
Chodziło mi o efekt wzmacniający przesłanie: oddajesz się figlom cielesnym z partnerem - wizja fasolki wisi ponad wami

---

To może teraz o promocjach w Rossie?

Stary 2015-05-28, 00:56   #3891
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
to i ja machne różo
snad zgonu własnego, dwie noce nieprzespane chyba też wira złapałam, normalnie epidemia małżeńska, ja i router

---

Śpita? Jaki cudny obrazek znalazłem na tym blogu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kotek (Medium).jpg (95,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-05-28, 01:43   #3892
gryx82
BAN stały

Dobranoc

A! Przyrzekam, że to nie będzie prowokacja ad sinupret dyskusji - dziś "dzień bez prezerwatywy" podobno
Stary 2015-05-28, 02:30   #3893
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

---

Śpita? Jaki cudny obrazek znalazłem na tym blogu
Nie spita pijemy Cuba libre na naszym tarasie z widokiem na wzgorza montjuic
Stary 2015-05-28, 02:38   #3894
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

#szlachtasiebawi
Stary 2015-05-28, 07:51   #3895
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:

W barze chyba kłótni jeszcze nie było

To może teraz o promocjach w Rossie?

:
1. Było, dawno temu i dla tego zrobily się dwa wątki , wiec lepiej zaniechać zanim dojdzie do powtórki

2. Moja ulubiona się skończyła

Ale od środy znowu coś bedzie

Cytat:
Dobranoc

A! Przyrzekam, że to nie będzie prowokacja ad sinupret dyskusji - dziś "dzień bez prezerwatywy" podobno

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:00   #3896
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Była jeszcze kłótnia o pannę od bitej śmietany i striptizera

Mcham znad wisniowej kawy i bolącego kregosłupa- ledwo dałam radę się ubrać, nie mogę się schylać

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:25   #3897
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Cytat:
ale czemu nie, kupuję i wtranżalam bułę z kiełbachą od razu zamiast czekać, iść do domu, zrobić piękne kanapeczki i zjeść przy stole i świecach

ja jestem mało spójna w mojej krwawej żądzy mordowania, ograniczam się tylko do nienarodzonego życia poczętego

Cytat:
Bo problem w tym, że nie chcecie przyznać, że mam rację jednak

Ad aborcji w przypadku chorego płodu to i tak jest popieprzone. Interesowałam się ostatnio sprawą bo miałam robione USG i test PAPPA które podobno na 95% ocenia ryzyko wad genetycznych, Downa etc.
Generalnie wyczytałam, że nawet jeśli Down zostanie stwierdzony to i tak nie ma wskazań do legalnej aborcji Wskazaniem są tylko poważne wady genetyczne - pytanie czy np. brak rąk czy nóg? Bo ostatnio brak mózgu nie był wystarczający... Więc to takie mydlenie oczu IMO. Jeszcze rozbroił mnie tekst brzmiący mniej więcej tak: "badania są wykonywane po to, żeby rodzice mogli oswoić się z wadą dziecka i przeorganizować sobie czas by móc zająć się jego opieką po porodzie". Śmiech
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:03   #3898
gryx82
BAN stały

Znad oczekiwania na kawę
Cytat:
1. Było, dawno temu i dla tego zrobily się dwa wątki , wiec lepiej zaniechać zanim dojdzie do powtórki
No właśnie zastanawiałem się, czy ta kłótnia w barze miała miejsce, czy na innym wątku ("perfumy na pogrzeb" bodajże), ale masz rację, Wielka Schizma Wizażowa, luty '09
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Była jeszcze kłótnia o pannę od bitej śmietany i striptizera
Pamiętny 8. marca
Cytat:
Generalnie wyczytałam, że nawet jeśli Down zostanie stwierdzony to i tak nie ma wskazań do legalnej aborcji Wskazaniem są tylko poważne wady genetyczne - pytanie czy np. brak rąk czy nóg? Bo ostatnio brak mózgu nie był wystarczający... Więc to takie mydlenie oczu IMO
No właśnie, musiał mi umknąć ten fakt
Cytat:
Jeszcze rozbroił mnie tekst brzmiący mniej więcej tak: "badania są wykonywane po to, żeby rodzice mogli oswoić się z wadą dziecka i przeorganizować sobie czas by móc zająć się jego opieką po porodzie". Śmiech
Dość oryginalne podejście
Stary 2015-05-28, 09:11   #3899
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Dzień dobry

Znad poparzonej mordy i szczerej chęci oddania maseczki K+K - to nie na moją skórę, wyglądam... lepiej nie będę mówić, jak wyglądam, a do pracy iść musiałam.

Ewusiu
Stary 2015-05-28, 09:17   #3900
gryx82
BAN stały

Cytat:
Znad poparzonej mordy i szczerej chęci oddania maseczki K+K - to nie na moją skórę, wyglądam... lepiej nie będę mówić, jak wyglądam, a do pracy iść musiałam
Podobno po kwasach najpierw jest tragedia, żeby potem mogło być cudnie

---

Może o pielęgnacji włosów? Moja dzisiaj: szmapon wstępny - Care & Go z Biedry, antygrzyb - Nizoral, wykończenie - różowy jedwab z Avonu

#takizadbany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości