Scent Bar LVI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 09:21   #3901
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Podobno po kwasach najpierw jest tragedia, żeby potem mogło być cudnie
To zależy, jakie kwasy... toniki przerobiłam o rozmaitym stężeniu - nic, peeling kwasem glikolowym - nic, serum z kwasami stosuję regularnie - po prostu ten konkretny Fitomed jest dla mojej skóry za mocny - to była druga próba zastosowania, na jakieś dwie minuty na twarz i zmyłam i nie dość, ze mam wściekle czerwone plamy to z czoła mi się limfa sączy, po prostu poparzenie...
Stary 2015-05-28, 09:22   #3902
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Znad poparzonej mordy i szczerej chęci oddania maseczki K+K - to nie na moją skórę, wyglądam... lepiej nie będę mówić, jak wyglądam, a do pracy iść musiałam.

Ewusiu
Mnie mocno uczulił któryś azjatycki BB, od tej pory omijam wszystkie.

Jestem mocno zadowolona z tych litewskich minerałków, teraz zbieram kasę na duże opakowanie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:34   #3903
gryx82
BAN stały

Cytat:
To zależy, jakie kwasy... toniki przerobiłam o rozmaitym stężeniu - nic, peeling kwasem glikolowym - nic, serum z kwasami stosuję regularnie - po prostu ten konkretny Fitomed jest dla mojej skóry za mocny - to była druga próba zastosowania, na jakieś dwie minuty na twarz i zmyłam i nie dość, ze mam wściekle czerwone plamy to z czoła mi się limfa sączy, po prostu poparzenie...
Oj, to faktycznie nic dobrego
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jestem mocno zadowolona z tych litewskich minerałków, teraz zbieram kasę na duże opakowanie.
Boooże, znowu coś nowego, się zacznie...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:48   #3904
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Boooże, znowu coś nowego, się zacznie...
A o czym wolałbys pisać? rzuć temat

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2015-05-28, 09:49   #3905
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Znad poparzonej mordy i szczerej chęci oddania maseczki K+K - to nie na moją skórę, wyglądam... lepiej nie będę mówić, jak wyglądam, a do pracy iść musiałam.
O popacz, a dla mnie cud miód tylko muszę używać co drugi dzień bo inaczej efekt oczyszczonej cery znika.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:53   #3906
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

tylko widzisz, mi nie chodzi o korzystanie z prawa tylko o walkę o świat zgodny z własnym światopoglądem.... dlatego jestem w stanie zrozumieć walczących o całkowity zakaz aborcji, widzących w tym zabijanie dzieci (choć jest to niezgodne z moim światopoglądem) przyrównajmy to np. do walki o prawa zwierząt, są aktywiści którzy uświadamiają, przekonują, robią coś w kierunku by zmienić poglądy innych, a nie rozumują "ja zwierzątek nie katuję bo mi się to ze światopoglądem gryzie a inni niech robią wg własnego sumienia"

zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o premedytację - podobne mam zdanie jeśli chodzi o nadmierne przekraczanie prędkości i w ogóle nieostrożne, nieodpowiedzialne zachowania.
natomiast co do kary, to.....raczej aż tak radykalna nie jestem.... jakiś brak konsekwencji

Ty tak na serio?

jaki temat emerytalny

a co do ikonki <foch> to jak by miała wyglądać? bo wiesz, "foch" można różnie rozumieć...
tu sie zgadzam z kamena w całej rozciałosci-ja nie rozumiem jak mozna nie rozumiec przeciwników aborcji.przeciez to oczywiste,jezeli postrzegaja to jako mordowanie to chyba oczywiste ze walczą o to aby ten fakt nie mial miejsca.
jakos kazdy rozumie ze gdy ktos przywoaze psa i go ciagnie za samochodem to zaczyna sie walka o zmiane w prawie , petycje zeby karac its..dlaczego wtedy nikt nie mówi-ok,to ja nie bije piesków a inni niech sobie robią co chca bo to ich sumienie . kazdy rozumie te walke,a walki o ochrone zycia (bo dla przeciwnikow aborcji to jest zycie) nie rozumieją..
i ja tylko dodam ze nie jestem przeciwnikiem aborcji

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Pytanie konkretne więc mam: czyli jak to jest teraz z tymi środkami "po stosunku" są na receptę czy nie ?

Zawsze były, ale mignęło mi gdzieś w tej dyskusji, że można iść i poprosić farmaceutę licząc na jego sumienie etc tec (Co uważam za żen wszechświata i wszechczasów ale cóż )
sa bez recepty od niedawna

Cytat:
Hmm. Aż se pójdę i kupię, wolę niech leży w szafce niż mam potemw panice kołować lekarza, nocne upokorzenia w szpitalach, bo każda minuta na wagę złota

Ale serio, było okropnie, nie ja jedna. Tak być nie powinno, dostęp powinien być wolny do tego, jak np zagramanicą.

zniama planów?

przelecialam was pobieznie, widze ze tematy wciagające, równiez o odkladaniu na starosc..ja sie zabieram od tego od od 7 lat...i nie moge sie zabrac..ogolnie odkladam kase na tzw czarna godzine zeby cos miec, no ale ta kasa moze zostac zpozytkowana np na wczasy albo remont..wiec osobnej kupki emeryturalnej nie mam... na zus nie licze...plan omawialismy ze znajomymi zeby na emeryture wyjwchac do tajlandzi i zyc z kasy z wynajmu mieszkania w krk
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 09:54   #3907
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
O popacz, a dla mnie cud miód tylko muszę używać co drugi dzień bo inaczej efekt oczyszczonej cery znika.
A chcesz na zapas? Ja tego więcej nie użyję i będzie stała...
Stary 2015-05-28, 10:05   #3908
gryx82
BAN stały

Cytat:
A o czym wolałbys pisać? rzuć temat
Dobra, nie mam żadnego pomysłu, mogą być minerały
Stary 2015-05-28, 10:22   #3909
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
jedno i drugie niestrawne , szczególnie to drugie silnie trujące

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
j
to i ja machne różo
snad zgonu własnego, dwie noce nieprzespane chyba też wira złapałam, normalnie epidemia małżeńska, ja i router

Cytat:

No człowiek między wierszami czytać musi, no!

Cytat:
---

Śpita? Jaki cudny obrazek znalazłem na tym blogu

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Nie spita pijemy Cuba libre na naszym tarasie z widokiem na wzgorza montjuic

Cytat:

Mcham znad wisniowej kawy i bolącego kregosłupa- ledwo dałam radę się ubrać, nie mogę się schylać

Cytat:

Ewusiu

Cytat:

Może o pielęgnacji włosów? Moja dzisiaj: szmapon wstępny - Care & Go z Biedry, antygrzyb - Nizoral, wykończenie - różowy jedwab z Avonu

#takizadbany
ja siedzę z Isaną na włosach, zaraz idę zmywać

Znad soku
pospałam dziś

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 10:47   #3910
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A chcesz na zapas? Ja tego więcej nie użyję i będzie stała...
Dzięki ale mam już jedną napoczętą a przez lato chyba nie powinno się używać więc nie będę Cię naciągać na koszty... Chyba że chcesz na wymianę 10 ml Armani Si EDT, którego chętnie się pozbędę
Stary 2015-05-28, 10:49   #3911
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Dzięki ale mam już jedną napoczętą a przez lato chyba nie powinno się używać więc nie będę Cię naciągać na koszty... Chyba że chcesz na wymianę 10 ml Armani Si EDT, którego chętnie się pozbędę
Firma zapewne zbankrutuje jak dołożę jeden dodatkowy list do korespondencji za Si dziękuje, ono owocowe chyba?
Stary 2015-05-28, 10:59   #3912
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Firma zapewne zbankrutuje jak dołożę jeden dodatkowy list do korespondencji za Si dziękuje, ono owocowe chyba?
Aaa, jak na firmę to inna rozmowa W takim razie chętnie przygarnę, dziękuję. Masz jeszcze mój adres?
Tak, Si jest niby owocowe (porzeczka) a poza tym kffiatowe i damskie.
Stary 2015-05-28, 11:01   #3913
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Ad aborcji w przypadku chorego płodu to i tak jest popieprzone. Interesowałam się ostatnio sprawą bo miałam robione USG i test PAPPA które podobno na 95% ocenia ryzyko wad genetycznych, Downa etc.
Generalnie wyczytałam, że nawet jeśli Down zostanie stwierdzony to i tak nie ma wskazań do legalnej aborcji Wskazaniem są tylko poważne wady genetyczne - pytanie czy np. brak rąk czy nóg? Bo ostatnio brak mózgu nie był wystarczający... Więc to takie mydlenie oczu IMO. Jeszcze rozbroił mnie tekst brzmiący mniej więcej tak: "badania są wykonywane po to, żeby rodzice mogli oswoić się z wadą dziecka i przeorganizować sobie czas by móc zająć się jego opieką po porodzie". Śmiech
IMO obrońcy życia poczętego chorego, które nie ma szans na wyrośnięcie na zdrowego człowieka, powinni być zobowiązani do opieki nad takim chorym dzieckiem, do którego urodzenia doprowadzili. Ciekawe, jak szybko zmieniliby poglądy Bo bardzo łatwo jest decydować o tym, co jest moralne, a co nie, cudzym kosztem.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2015-05-28 o 11:05
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:03   #3914
gryx82
BAN stały

Cytat:
Firma zapewne zbankrutuje jak dołożę jeden dodatkowy list do korespondencji
Cytat:
Aaa, jak na firmę to inna rozmowa

Mnie się Si baaardzo podoba
Stary 2015-05-28, 11:10   #3915
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Aaa, jak na firmę to inna rozmowa W takim razie chętnie przygarnę, dziękuję. Masz jeszcze mój adres?
Tak, Si jest niby owocowe (porzeczka) a poza tym kffiatowe i damskie.
Mam, ale mam również sklerozę. Jeśli możesz to przypomnij, przekopałam się przez pół skrzynki PW i ni mo....
Stary 2015-05-28, 11:16   #3916
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tu sie zgadzam z kamena w całej rozciałosci-ja nie rozumiem jak mozna nie rozumiec przeciwników aborcji.przeciez to oczywiste,jezeli postrzegaja to jako mordowanie to chyba oczywiste ze walczą o to aby ten fakt nie mial miejsca.
jakos kazdy rozumie ze gdy ktos przywoaze psa i go ciagnie za samochodem to zaczyna sie walka o zmiane w prawie , petycje zeby karac its..dlaczego wtedy nikt nie mówi-ok,to ja nie bije piesków a inni niech sobie robią co chca bo to ich sumienie . kazdy rozumie te walke,a walki o ochrone zycia (bo dla przeciwnikow aborcji to jest zycie) nie rozumieją..
i ja tylko dodam ze nie jestem przeciwnikiem aborcji

sa bez recepty od niedawna

zniama planów?
1. Ja rozumiem argument przeciwników aborcji - wiem, że to jest życie. Wiem, że aborcja coś zabija. Nigdy nie mówię, że nie. Ale, ja takie prawo chcę mieć, bo zabijam coś w moim łonie. Ogólnie się z Wami w więksozści zgadzam, więc nie dodaję już 3 groszy tą razą

2. Thnx, już się dowiedziałam

3. Nie. Tylko właśnie chodzi o to, żeby to było zgodnie z planem. A planu nie ma, a ja hormo nie zażywam. Póki co jestem w jeszcze czarniejszej d. niż byłąm . Ale absolutnie nie biadolę, to mój lajf i tylko ja poniosę konsewkencje moich wyborów. Wiem, że żałować będę każdej z decyzji. .

Red - o boooosz, Ty utknęłaś ze Si mogłąś pytać, bym Ci powiedziałą, że mega kobiece etc, i taka owocówka. Banał swoją drogą. Nawet Blanchet nie pomogła (tzn marce pomogła, bo wielu się na nią złapało )

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
IMO obrońcy życia poczętego chorego, które nie ma szans na wyrośnięcie na zdrowego człowieka, powinni być zobowiązani do opieki nad takim chorym dzieckiem, do którego urodzenia doprowadzili. Ciekawe, jak szybko zmieniliby poglądy Bo bardzo łatwo jest decydować o tym, co jest moralne, a co nie, cudzym kosztem.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:18   #3917
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
2/3 takich dzieci jakie widzę u mnie w szpitalu to dzieci porzucone

Stary 2015-05-28, 11:20   #3918
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
2/3 takich dzieci jakie widzę u mnie w szpitalu to dzieci porzucone
Co się właściwie później z nimi dzieje? Przytułki? Serio pytam.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:21   #3919
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Mnie się Si baaardzo podoba
Kcesz?

Cytat:
Red - o boooosz, Ty utknęłaś ze Si

To nie do końca tak. Znam wersję EDP i Intense z pobieżnych testów, podobały mi się w kategorii "no fajne, porzeczkowe, niby wieczorowe, mogłabym mieć odlew na Dziwne Dni". Ale capnęłam z wymiany EDT, które wg mnie nie ma już tej mocy i porzeczkowości, taki banał.
Stary 2015-05-28, 11:23   #3920
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Co się właściwie później z nimi dzieje? Przytułki? Serio pytam.
Nawet nie wiem, niektóre domy dziecka zapewne.

Stary 2015-05-28, 11:23   #3921
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ad aborcji to ja pewnie bym nie zrobiła nawet po gwałcie (w połowie moje w końcu chyba że gwałciciel jakiś nienormalny to strach o geny) ale po prostu szkoda tych dzieciaków katowanych później przez rodziców. Mniejsze zło, niech je zabiją zawczasu a nie męczą latami.
Stary 2015-05-28, 11:32   #3922
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kcesz?

To nie do końca tak. Znam wersję EDP i Intense z pobieżnych testów, podobały mi się w kategorii "no fajne, porzeczkowe, niby wieczorowe, mogłabym mieć odlew na Dziwne Dni". Ale capnęłam z wymiany EDT, które wg mnie nie ma już tej mocy i porzeczkowości, taki banał.
1.

2. Teraz rozumiem Twój powód poszukiwań.

Właśnie sie złapałam na tym, że użyłam banał = nie podoba mi się. A przecież ja świadomie uwielbiam wiele banalnych zapachów.

Także tak, Si, są uwielbiane przez otoczenie "nieperfumoholików" czyli tzw resztę społeczeństwa, bo takie przyjemne. I na kimś, faktycznie, ładnie pachną. Ale chyba jestem na etapie nielubienia "kwasków" więc po prostu są nie dla mnie. Kilka podejść robiłam.

Teraz mam fazę "słodziaki tajm!!!!! " Normalnie Hidden Fantasy zrobiło mi weekend. Wycofione? Miałąm resztki z wymianek.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Ad aborcji to ja pewnie bym nie zrobiła nawet po gwałcie (w połowie moje w końcu chyba że gwałciciel jakiś nienormalny to strach o geny)

ale po prostu szkoda tych dzieciaków katowanych później przez rodziców. Mniejsze zło, niech je zabiją zawczasu a nie męczą latami.
pogrubione - a są inni? Nie no czaję, masz na myśli chorobę psychiczną, niemniej sam fakt gwałcenia już mówi coś o psyche więc ...

2. Tak, w patologii, mogłąby to być jakaś furtka. taka patologiczna "żona" czy "konkubentka" mogłaby załatwić sprawę zanim "konkubent" się zorientuje. Bo w patologii tak już jest, że by pewnie srodze zabronił!
Stary 2015-05-28, 11:33   #3923
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Także tak, Si, są uwielbiane przez otoczenie "nieperfumoholików" czyli tzw resztę społeczeństwa, bo takie przyjemne.
Bo przyjemne Ale EDT ma jakąś wkurzającą mnie nutę, taki landrynkowy chłód, kojarzy mi się Jose, które dla mnie jest całościowo ble. Może i EDP na dłuższą metę byłoby takie.
Póki co udało mi się odkochać w Enchanted Forest - porzeczka cudna ale jakieś to mainstreamowo konfiturowe, ulepne, no nie czuję się w takich zapachach.
Za to kupiłam w ciemno Grosellinę
Stary 2015-05-28, 11:35   #3924
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Bo przyjemne Ale EDT ma jakąś wkurzającą mnie nutę, taki landrynkowy chłód, kojarzy mi się Jose, które dla mnie jest całościowo ble. Może i EDP na dłuższą metę byłoby takie.
Póki co udało mi się odkochać w Enchanted Forest - porzeczka cudna ale jakieś to mainstreamowo konfiturowe, ulepne, no nie czuję się w takich zapachach.
Za to kupiłam w ciemno Grosellinę
Landryna sie zgadza, z Jose nie czuję podobieństw Ale nieistotne.

Ad Grosselina W razie co - sprzedasz
Stary 2015-05-28, 11:35   #3925
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
pogrubione - a są inni? Nie no czaję, masz na myśli chorobę psychiczną, niemniej sam fakt gwałcenia już mówi coś o psyche więc ...
Co innego jak się spiję na imprezie i latino lover uzna, że jesteśmy po słowie a co innego jak złapie mnie w ciemnej alejce obśliniony Quasimodo.
Stary 2015-05-28, 11:36   #3926
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Względem słodkości to mnie się skończył Innocent
Stary 2015-05-28, 11:37   #3927
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Co innego jak się spiję na imprezie i latino lover uzna, że jesteśmy po słowie a co innego jak złapie mnie w ciemnej alejce obśliniony Quasimodo.
Pięknie to opisałaś!

A, i rozumiem powagę
Stary 2015-05-28, 11:40   #3928
gryx82
BAN stały

Znad makaronu z jajem
Cytat:
Kcesz?
Nieee, no co Ty Zresztą sam nie wiem, którą wersję znam
Cytat:
Także tak, Si, są uwielbiane przez otoczenie "nieperfumoholików" czyli tzw resztę społeczeństwa, bo takie przyjemne
To prawda - to ta sama kategoria, co Jimmy Choo czy YSL Manifesto, niekontrowersyjne i obiektywnie ładne zapachy (co przecież nie jest wadą - ale to ja, wielbiciel mainstreamu)
Stary 2015-05-28, 11:41   #3929
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
To prawda - to ta sama kategoria, co Jimmy Choo czy YSL Manifesto, niekontrowersyjne i obiektywnie ładne zapachy (co przecież nie jest wadą - ale to ja, wielbiciel mainstreamu)
No własnie mi takie zapachy w ogóle się nie podobają. Ja lubie kontrowersyjne, zapadajace w nos

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:42   #3930
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie akurat JC czymś zabił, odrzuca.
Ja lubiłam niegdysiejszy mainstream.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości