Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 10:26   #2521
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Wiem
Ale nie wyobrażam sobie ciagle przekładać, zmkeniac, przypominać sobie czy akurat ja mam w samochodzie czy TŻ
Junior ma fotelik tez z tym systemem, jak zmienimy auto to tez planuje dokupić drugi z isofixem bo gdybym miała ciagle przekładać to średnio.
Rozumiem

W sumie jak możesz, to czemu nie Moi rodzice chcą kupić do swojego samochodu drugi fotelik, żeby móc Żuka zabierać, a nie przekładać z naszego... ale przełożenie drugiego to już większa sztuka...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 10:31   #2522
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Rozumiem

W sumie jak możesz, to czemu nie Moi rodzice chcą kupić do swojego samochodu drugi fotelik, żeby móc Żuka zabierać, a nie przekładać z naszego... ale przełożenie drugiego to już większa sztuka...

Ja juz mialam dosc jak dziadkowie przyjeżdzali po juniora i musialam im przekładać fotelik... Potem zas wracać z nim itd. Teraz na szczęście maja swój wiec problem z głowy.

---
Kupiłam dzisiaj truskawki i czereśnie
Ale tak jestem najedzona po śniadaniu wyjątkowo ze nie moge na nie patrzeć

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 10:37   #2523
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

wczoraj cały dzień spędziłam w domu rodzinnym i jakoś nie było czasu tu wskoczyć...
Pobawiłam się z Synkiem siostry Ma 3 latka i jest tak wygadany, że szok tak na niego patrzyłam. podziwiałam i zastanawiałam się kiedy nasz Iguś będzie taki
a skoro jestem przy temacie siostrzeńca, to Wam opiszę wczorajsze sytuacje :
1. Siostra mówi Mu, żeby pogłaskał mój brzuch i przywitał się z Igorkiem... ten się przytulił, patrzy na mnie i mówi: "A kiedy Igolek wyjdzie? Będę się nim opiekował, psytulał, kalmił.... " Rozpłynęłam się
2. Zaczełam mu tłumaczyć, że powinien już wołać na nocnik (bo mimo, że jest mega inteligentnym chłopcem, to tego siostra nie może wypracować) a on na to :
- "A Igolek ma w brzuszku pampersa?"
- Nie. Nie ma.
- A pokaż ...
Haha, dzieci są udane

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja wlasnie Tardyferon biore...
A tak wogole to bierzesz tabletki przed czy po jedzeniu???
To zależy od żelaza- wcześniej miałam takie w płynie- Feroplex i to brałam na czczo, teraz mam Biofer Folik i biorę między posiłkami
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 10:38   #2524
Acka
Rozeznanie

Cytat:

wczoraj cały dzień spędziłam w domu rodzinnym i jakoś nie było czasu tu wskoczyć...
Pobawiłam się z Synkiem siostry Ma 3 latka i jest tak wygadany, że szok tak na niego patrzyłam. podziwiałam i zastanawiałam się kiedy nasz Iguś będzie taki
a skoro jestem przy temacie siostrzeńca, to Wam opiszę wczorajsze sytuacje :
1. Siostra mówi Mu, żeby pogłaskał mój brzuch i przywitał się z Igorkiem... ten się przytulił, patrzy na mnie i mówi: "A kiedy Igolek wyjdzie? Będę się nim opiekował, psytulał, kalmił.... " Rozpłynęłam się
2. Zaczełam mu tłumaczyć, że powinien już wołać na nocnik (bo mimo, że jest mega inteligentnym chłopcem, to tego siostra nie może wypracować) a on na to :
- "A Igolek ma w brzuszku pampersa?"
- Nie. Nie ma.
- A pokaż ...

A i mama zaczeła też zbierać dla mnie wyprawkę podobno, ale nie chciała mi pokazać co ma Pokazała mi tylko kocyk, żebym wiedziała jaki będę miała i jakiego kupować nie muszę swoją drogą jest bardzo, bardzo mięciutki i taki lekki - w sam raz na ciepłe noce

a tak nadrabiając wczorajszy dzień, to napiszę w skrócie:

1. Witam nowe Mamusie
2. Gratuluję udanych zakupów
3. Gratuluję postępów w pisaniu prac

aleee duża

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

a i jeśli wcześniej pisałam, że chyba stawia mi się brzuch i mam skurcze przepowiadające, to nie wiem co pisałam
dopiero wczoraj poczułam co to są te skurcze Braxtona - Hicksa.... Masakra... Faktycznie to nie boli, jest do przeżycia, ale uczucie jest okropne

a no i jak wróciłam wczoraj wieczorem do domu, to byłam tak najedzona, ze już odpuściłam sobie kolację nabrało mnie za to na jabłka i zjadłam 2 duże po czym jak położyłam się spać dostałam takie 2 skurcze, że w pierwszej chwili myślałam, że pojadę na ip. Ale uspokoiłam się i stwierdziłam, że chwilę zaczekam... i dobrze, że zaczekałam, bo okazało się, że to były chyba skurcze jelit, bo po wizycie w toalecie wszystko przeszło sorry, że o takich rzeczach piszę, ale chciałam dać przykład tego, że nie można od razu panikować
Przeslodkie te dzieciaki moja siostrzenica tez daje czadu jak pytam gdzie jest szymus i odchylam bluzke.ona otwiera buzke i jakby calowala....ma dopiero 9 mies

Co do kolki jelitowej to tez juz to przeszlam:/chyba w 1trymestrze.to bylo straszne tak mnie bolalo ze nie moglam sie ruszac..balam sie jak fiks..i takze po toalecie jak reka odjal

Witam wszystkie mamusie
Dzis koktajl truskswkowy na sniadanie a na obiad kalafior z ziemniaczkami i jajeczko sadzone
Co do truskawek ponoc pomagaja przyswajac zelazo wiec cos dla nas
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 10:44   #2525
heroine86
Zakorzenienie

A ja zrobiłam deserek na później galaretka z owocami (wiśnie, maliny, truskawki) z bitą śmietaną i czekoladą
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-05-28, 10:46   #2526
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Adasiątko śpi , ja obiad zjadłam i czekam na kuriera . Mam nadzieje ze nie usne

belleza_ines ale córcia już duża.. klask i:
Zazdroszcz Ci takiej fajnej i dokładnej wizyty
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:02   #2527
mms_22
Zakorzenienie

Dziewczyny też tak macie, że robicie się coraz bardziej niecierpliwe?
Bo ja okropnie... z jednej strony wiem, że każdy dzień w brzuchu jest cenny dla Dziecka, ale z drugiej str już chciałabym zobaczyć Małego

w ogóle ze wszystkim tak mam... jeszcze niedawno powstrzymywałam męża i nie pozwoliłam mu złozyć łóżeczka, chciałam, żeby to zrobił jak będę w szpitalu, ale jednak nie wytrzymam Czekam tylko, aż sie remonty na dole skończą i zaczniemy urządzać kącik Małemu Myślę, że za jakiś tydzień

a tak w ogóle idę dzisiaj na zajęcia do szkoły rodzenia. Ma być o karmieniu niemowląt - może czegoś nowego się dowiem

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 11:03   #2528
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Haha, dzieci są udane

To zależy od żelaza- wcześniej miałam takie w płynie- Feroplex i to brałam na czczo, teraz mam Biofer Folik i biorę między posiłkami
A Tardyferon???
Lekarka kazała mi brac ok. godz.po jedzeniu, ale opinie są różne, więc sama nie wiem
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:11   #2529
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
A Tardyferon???
Lekarka kazała mi brac ok. godz.po jedzeniu, ale opinie są różne, więc sama nie wiem
Powiem Ci, że nie pamiętam bo brałam go jeszcze przed ciążą.. i dość krótko, bo mi nie służył właśnie zapytam TŻ-ta później
Stary 2015-05-28, 11:19   #2530
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Bo ja okropnie... z jednej strony wiem, że każdy dzień w brzuchu jest cenny dla Dziecka, ale z drugiej str już chciałabym zobaczyć Małego

w ogóle ze wszystkim tak mam... jeszcze niedawno powstrzymywałam męża i nie pozwoliłam mu złozyć łóżeczka, chciałam, żeby to zrobił jak będę w szpitalu, ale jednak nie wytrzymam Czekam tylko, aż sie remonty na dole skończą i zaczniemy urządzać kącik Małemu Myślę, że za jakiś tydzień

a tak w ogóle idę dzisiaj na zajęcia do szkoły rodzenia. Ma być o karmieniu niemowląt - może czegoś nowego się dowiem
Hehe ja to w ogole juz wczoraj pakowalam torbe do szpitalanoo tak wstepnie zeby w razie czego maz nie biegal bo nawet by nie wiedzial co to podklady:P a lozeczko bede miala juz jutro lepiej pomalu sie szykowac niz potem na hypcika:P

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
A Tardyferon???
Ja przyjmuje Sorbifer Durules i tez mialam hemoglobine dosc niska a teraz odebralam wyniki i mam 12.3
Czyli chyba daje rade.nie mam po nim mdlosci i boli zoladla
Stary 2015-05-28, 11:25   #2531
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Ja przyjmuje Sorbifer Durules i tez mialam hemoglobine dosc niska a teraz odebralam wyniki i mam 12.3
Oezu, kolejne żelazo, które mi nie służyło... żołądek nawalał i jeszcze te zaparcia ale widać, że skuteczny, skoro Ci pomógł

Kasperka, napisałam do TŻ-ta i mi odpisał, że przed śniadaniem najlepiej no i nie łączyć z nabiałem, bo się gorzej wchłania a bierzesz witaminę C dodatkowo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 11:27   #2532
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ja to w ogole juz wczoraj pakowalam torbe do szpitalanoo tak wstepnie zeby w razie czego maz nie biegal bo nawet by nie wiedzial co to podklady:P a lozeczko bede miala juz jutro lepiej pomalu sie szykowac niz potem na hypcika:P

ja torbę też zaczęłam pakować jeszcze muszę sobie takie mini kosmetyki kupić, żeby mniej miejsca zajmowały

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:33   #2533
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że nie pamiętam bo brałam go jeszcze przed ciążą.. i dość krótko, bo mi nie służył właśnie zapytam TŻ-ta później

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Oezu, kolejne żelazo, które mi nie służyło... żołądek nawalał i jeszcze te zaparcia ale widać, że skuteczny, skoro Ci pomógł

Kasperka, napisałam do TŻ-ta i mi odpisał, że przed śniadaniem najlepiej no i nie łączyć z nabiałem, bo się gorzej wchłania a bierzesz witaminę C dodatkowo?
W ulotce właśnie pisało chyba też, że na czczo...
Mi lekarka pow., ze absolutnie mam nie brać ich na czczo i właśnie, że nie z produktami mlecznymi...
Wit.C nie biorę dodatkowo, ale lekarka kazała mi pić do tego sok wyciśnięty z pomarańczy

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Dziekuje
Zapisze sobie nazwe w razie jakby te moje mi nie pomogły...
Powiedz mi jeszcze proszę po jakim czasie od zaczęcia brania tabletek badałaś hemoglobine???
Stary 2015-05-28, 11:34   #2534
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarka pow., ze absolutnie mam nie brać ich na czczo i właśnie, że nie z produktami mlecznymi...
Wit.C nie biorę dodatkowo, ale lekarka kazała mi pić do tego sok wyciśnięty z pomarańczy
A no widzisz, mi najbardziej służył Feroplex- i on też na czczo ponoć najlepiej się przyswaja tak, można popijać sokiem z pomarańczy
Stary 2015-05-28, 11:55   #2535
Acka
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Dziekuje
Zapisze sobie nazwe w razie jakby te moje mi nie pomogły...
Powiedz mi jeszcze proszę po jakim czasie od zaczęcia brania tabletek badałaś hemoglobine???
Chyba biore to od marca bo patrzylam teraz na wyniki i od marca mi poszly w dol.czyli 2 mies je biore...badalam sie tydzien temu
Ale niestety to zelazo jest na recepte to raczej tak nie kupisz.moj lekarz jak mu powiedzialam kiedys ze mam inne zelazo -takie zwykle bez recepty-to mnie wysmial i powiedzial ze moge sobie lykac ale wyniki mi sie nie poprawia.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
A no widzisz, mi najbardziej służył Feroplex- i on też na czczo ponoć najlepiej się przyswaja tak, można popijać sokiem z pomarańczy
Chyba ogolnie zelazo powinno sie naczczo ale bywaja przypadki ze zolodek bardzo boli.ja nie biore naczczo.byle herbata nie popijac tylko sokiem lub woda z cytryna.witamina c pomaga w przyswajaniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 12:04   #2536
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
No i jeszcze trochę się chwaląc Wczoraj zamówiłam łóżeczko i wózek, wszystko z allegro. Teraz tylko czekać na kurierów... :P
to czekanie jest najlepsze

Cytat:
O kurcze, tulę mocno

A dlaczego żadnej osłony nie masz? Nie wolno?
od razu jak dowiedziałam się o ciąży od razu musiałam odstawić bo one dosyć mocne były
Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Hej

Byłam wczoraj na wizycie o dziwo szyjka wydłużyła mi się o całe 3mm, więc jest ok, ważne że dalej się nie skraca (oszczędny tryb życia daje rezultaty), moja malutka ma już ok 1,7kg, więc już kawał kobiety i podobno długie kości udowe, więc raczej będzie do tatusia podobna moja wizyta wczorajsza trwała ponad 1,5godz, zapis ktg, fotel, usg dopochw.i zwykłe, lekarz najbardziej sprawdzał przepływy i jak na razie wszystko ok
następna wizyta za 2.5tyg.

ale duża królewna w którym jesteś tc? bo nie widzę Cię na pierwszej stronie
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Mamusie odpoczywajcie i sie nie przejmujcie niczym, macie prawo sie zle czuc oby szybko przeszlo ja wlasnie gotuje obiadek, a na 13 do pracy, tak mi sie nie chce... Jej... Mam mega lenia ;-) ale dzis kupilam truskawki, sa przepyszne, zrobie jakis deser po obiedzie ze swiezych truskawek i mrozonych jagod juz slinka mi cieknie na sama mysl o owocach ;-)
byłam na ryneczku ale mieli takie brzydkie truskawki ..
Cytat:
już się nie mogę doczekać, a pewnie teraz się będzie ciągnąć aczkolwiek strasznie będę tęsknić a tymi kopniakami
Cytat:
też biorę ten sorbifer, niestety mi nic nie podskoczyło tylko zmalało ale ja mięsem nie nadrobię, nie jem ani wołowiny ani nic... także ratuję się jajcami, warzywami czerwonymi, zielonymi ten sorbifer biorę na czczo
Stary 2015-05-28, 12:07   #2537
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem
Ale nie wyobrażam sobie ciagle przekładać, zmkeniac, przypominać sobie czy akurat ja mam w samochodzie czy TŻ
Junior ma fotelik tez z tym systemem, jak zmienimy auto to tez planuje dokupić drugi z isofixem bo gdybym miała ciagle przekładać to średnio.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

No my mamy vw wiec do niego pasuje nasza baza, pozniej planujemy albo znow vw z tym, ze passata kombi (wtedy wiem ze bedzie pasować) albo kia sorento albo mazdę cx5... A czy tam bedzie ta baza pasować to nie mam bladego pojęcia
do passata mi nie pasi... tzn nie mam tego isofix wmontowanego. w citroenie pisze znalazlam na jakiejś stronce z citroena że z przodu ok ale z tyłu nie da się zamontować... Z reszta... Niech TZ się tym zajmie, jest facetem niech kombinuje ma być dobrze
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:09   #2538
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba biore to od marca bo patrzylam teraz na wyniki i od marca mi poszly w dol.czyli 2 mies je biore...badalam sie tydzien temu
Ale niestety to zelazo jest na recepte to raczej tak nie kupisz.moj lekarz jak mu powiedzialam kiedys ze mam inne zelazo -takie zwykle bez recepty-to mnie wysmial i powiedzial ze moge sobie lykac ale wyniki mi sie nie poprawia.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Chyba ogolnie zelazo powinno sie naczczo ale bywaja przypadki ze zolodek bardzo boli.ja nie biore naczczo.byle herbata nie popijac tylko sokiem lub woda z cytryna.witamina c pomaga w przyswajaniu

Tardyferon, który biorę u nas jest też na receptę
9.06 mam znowu wizytę także najpierw zbadam tą nieszczęsną hemoglobinę i zobaczę czy coś się zmieniło
Stary 2015-05-28, 12:09   #2539
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie właśnie ostatnio żołądek bolał po wzięciu tabletek (kilka razy mi się zdarzyło), a nie biorę na czczo TŻ mówi, że to od ilości tych tabletek... po prostu za dużo... odstawiłam kwas foliowy
Stary 2015-05-28, 12:11   #2540
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
to czekanie jest najlepsze

od razu jak dowiedziałam się o ciąży od razu musiałam odstawić bo one dosyć mocne były

ale duża królewna w którym jesteś tc? bo nie widzę Cię na pierwszej stronie

byłam na ryneczku ale mieli takie brzydkie truskawki ..

już się nie mogę doczekać, a pewnie teraz się będzie ciągnąć aczkolwiek strasznie będę tęsknić a tymi kopniakami

też biorę ten sorbifer, niestety mi nic nie podskoczyło tylko zmalało ale ja mięsem nie nadrobię, nie jem ani wołowiny ani nic... także ratuję się jajcami, warzywami czerwonymi, zielonymi ten sorbifer biorę na czczo
Tez bede tesknila za okresem kiedy malutki buszujetaki mam teraz blogi czas gdzie nie trzeba isc do pracy,zrobie sobie obiad,posprzatam,poloze sie kiedyam ochote...no i dziec jeszcze nie placze.potem sie juz zacznie-nieprzespane noce,kolki itp Takze trzeba korzystac z tego pieknego czasu

Ps.tez nie jem duzo miesa bo nigdy nie przepadalam.czasem na kanapce jakas wedlina,kotlet w weekend a tak to wole zieleninke kto wie po czym mi wyniki skoczyly.na kazdego inaczej moga dzialac rozne tabletki.mi pomoga tobie juz nie:/

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-05-28 o 12:16
Stary 2015-05-28, 12:14   #2541
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
bidulko

Dziewczyny ja od kilku lat mam problemy z jelitami i żołądkiem i chyba bebechy mi się buntują po tej ilości leków, w szczególności, że nie mam nic osłonowego na nie tak mnie wymęczyło z wymiotami o zgadze nie wspomnę, dzisiaj czuję jak wszystkie leki mi się cofnęły do gardła i tak sobie stoją Jeszcze Julka mi wczoraj gdzieś uciskała bo ciężko mi się oddychało aż mi ciary przechodziły ale z tym oddychaniem dzisiaj lepiej chociaż
Bidulka doczytałam, że nie możesz osłonowych brać. Miejmy nadzieję, że na następnej wizycie odrzuci Ci kilka leków

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Hej

Byłam wczoraj na wizycie o dziwo szyjka wydłużyła mi się o całe 3mm, więc jest ok, ważne że dalej się nie skraca (oszczędny tryb życia daje rezultaty), moja malutka ma już ok 1,7kg, więc już kawał kobiety i podobno długie kości udowe, więc raczej będzie do tatusia podobna moja wizyta wczorajsza trwała ponad 1,5godz, zapis ktg, fotel, usg dopochw.i zwykłe, lekarz najbardziej sprawdzał przepływy i jak na razie wszystko ok
następna wizyta za 2.5tyg.
Jaka duża już córeczka super, że szyjka się uspokoiła

Cytat:
A Tardyferon???
Słuchaj swojego lekarza. Mi kazała brać z posiłkami. Na czczo tardyferonu nie da rady- ja biorę dwie dziennie, to musiałabym cały dzień nic nie jeść
Stary 2015-05-28, 12:15   #2542
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Bidulka doczytałam, że nie możesz osłonowych brać. Miejmy nadzieję, że na następnej wizycie odrzuci Ci kilka leków

Jaka duża już córeczka super, że szyjka się uspokoiła

Słuchaj swojego lekarza. Mi kazała brać z posiłkami. Na czczo tardyferonu nie da rady- ja biorę dwie dziennie, to musiałabym cały dzień nic nie jeść

Masz rację
Nic nie będę zmieniać na własną rękę
Stary 2015-05-28, 12:19   #2543
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Aż dwa razy dziennie bierzesz? Jak to nic nie jeść? nie trzeba długo czekać
Stary 2015-05-28, 12:25   #2544
belleza_ines
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam mam nadzieję, że dalej tak będzie rosła

dd1dd Jutro zaczynam 32tc leeeeci, że szok
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:29   #2545
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam taką nadzieję w ogóle chciałam sobie jakieś fotki porobić z brzuszkiem a mam takie siniaki po zastrzykach po bokach a jeszcze ponad 20 mi zostało... mogłabym dawać w uda ale ponoć bardzo boli

co do żelaza też biorę 2x dziennie tą drugą biorę 30 min przed kolacją

zapisałam się na jutro na usg tu bliżej mnie,chcę zobaczyć czy rośnie moja kruszynka przy okazji może jakieś ładne fotki da się zrobić
Stary 2015-05-28, 12:29   #2546
Nicole`_
Zakorzenienie

Serio macie torby do szpitala już? Kurcze, ja nic nie mam... nawet koszul nie poszukałam do porodu itd Nastawiam się, że wszystko chcę mieć gotowe w lipcu i jeszcze mi się termin dość odległy wydaje

W ogóle to zapisałam się do szkoły rodzenia I udało się bez problemu Zaczynam 17.06

Cytat:
Napisane przez mms_22;51559079[COLOR=Silver
]
[/COLOR]a i jeśli wcześniej pisałam, że chyba stawia mi się brzuch i mam skurcze przepowiadające, to nie wiem co pisałam
dopiero wczoraj poczułam co to są te skurcze Braxtona - Hicksa.... Masakra... Faktycznie to nie boli, jest do przeżycia, ale uczucie jest okropne

a no i jak wróciłam wczoraj wieczorem do domu, to byłam tak najedzona, ze już odpuściłam sobie kolację nabrało mnie za to na jabłka i zjadłam 2 duże po czym jak położyłam się spać dostałam takie 2 skurcze, że w pierwszej chwili myślałam, że pojadę na ip. Ale uspokoiłam się i stwierdziłam, że chwilę zaczekam... i dobrze, że zaczekałam, bo okazało się, że to były chyba skurcze jelit, bo po wizycie w toalecie wszystko przeszło sorry, że o takich rzeczach piszę, ale chciałam dać przykład tego, że nie można od razu panikować
Bardzo dobrze, że piszesz

Cytat:
Kupiłam dzisiaj truskawki i czereśnie
Ale tak jestem najedzona po śniadaniu wyjątkowo ze nie moge na nie patrzeć
Ja na lancz zjadłam kilogram truskawek! Myślałam, że pęknę, ale takie pyyyyszne były... no i to owoce, szybko się trawią

Cytat:
Ja jeszcze nie, ale to dlatego, że nic prawie nie mam Jak skompletuję wyprawkę to na pewno będę przebierać nogami....
Stary 2015-05-28, 12:31   #2547
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bede tesknila za okresem kiedy malutki buszujetaki mam teraz blogi czas gdzie nie trzeba isc do pracy,zrobie sobie obiad,posprzatam,poloze sie kiedyam ochote...no i dziec jeszcze nie placze.potem sie juz zacznie-nieprzespane noce,kolki itp Takze trzeba korzystac z tego pieknego czasu
oj tak tylko, żeby nas nic nie bolało to w ogóle byłoby pięknie
Stary 2015-05-28, 12:47   #2548
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
do passata mi nie pasi... tzn nie mam tego isofix wmontowanego. w citroenie pisze znalazlam na jakiejś stronce z citroena że z przodu ok ale z tyłu nie da się zamontować... Z reszta... Niech TZ się tym zajmie, jest facetem niech kombinuje ma być dobrze
moi znajomi mają passata i taką samą bazę jak ja (z maxi cosi). Bez problemu z podpięciem

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:50   #2549
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wozio kupiony

A suuupeer bryka!!

Hejjooo
Wlasnie chwilowo wbilismy do domu w nadzieji,ze Rob sobie strzeli drzemke(wstal o 6:30!)
Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Bebetto silvia, tez juz chce go zamawiac hehe

No my cabrio fix kupujemy bez bazy, chociaz slyszalam ze ta baza pozniej pasuje do kolejnych fotelikow. Ale my pozostaniemy chyba przy opcji bez bazy.
Ja uzywalam cabrio fix bez bazy . Da sie choc jakby ktos sprezentowal to bym sie nie obrazila. Teraz rozwazamy czy dokupic,bo tj dziewczyny pisza i wygodnie i bezpieczniej

Cytat:
Dzien dobry tak w ogole
Wstałam dzisiaj z większa forma, juz mieszkanie ogarnelam, chłopaków odprawilam praktycznie i pranie wstawiłam. Lece zaraz po jakies zakupy na obiad i musze pomysleć co dalej bo dzis zaszczyt kopnął nasz taras... Wiercą, walą tak, ze mi szklanki chodzą w szafce haha... Nie wiem jak do 17:00 to zniosę rosi:
O nie zazdroszcze tego halasu. Jedyne pocieszenie to fakt,,ze lada moment bedziesz mogla wcinac sniadanie/obiad na powietrzu . Masz w ogole jakis fajny zestaw na balkon..stolowo-krzeslowy? Szukam czegos

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
My mamy ponad 100 pytań i nie ma pewności czy akurat tego nas zapytaj. I jeszcze mam dyplom na oddziale. Modlę się o pediatrię, bo jak wylosuje internę albo chirurgie to co ja z tym pacjentem zrobię??? Ani toalety ani nic takiego bo nie będę dźwigać.

Witam mamusie
Strasznie duszno dziś jest
U nas tez bylo tyle pytan i nie wiadomo na co mozna trafic. Co do noszenia to myslisz,ze mimo ciazy kazaliby Ci? Przeciez to tez ludzie wiec chyba kurcze rozumieja sytuacje..a przynajmniej powinni...

Cytat:
Cześć

Po wczorajszym dniu,błagam o sierpień!!!!rosi: rosi: rosi: Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Dzisiaj postaram się być z Wami

Miłego dnia
Echh trzymaj sie i poprawy formy!

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Hej laski , u mnie dzisiaj dzien wolny . W sensie nie sprzątam , nie gotuję ( obiad mam wczorajszy) nigdzie tez nie ide .. Zalegam na kanapie tyle na ile syn mi pozwoli

dd1dd ja też błagam o sierpień rosi:. Od dwóch dni wszystko doslownie wszystko mnie boli , brzuch sie stawia , rano jak tylko wstane odrazu łapię mnie ból kulszowy i tak do wieczora .. rosi:
Slusznie! Korzystaj kiedy mozesz. I tak dzialasz na wysokich obrotach przy Maluchu. Naprawde nie zazdroszcze,bo latwe to z pewnoscia nie jest

Cytat:
Ooo... tez fajne
Z tym, ze ja bym chciała tylko nad jego łóżeczko i raczej nie od samego dołu - pokój maluchów i tak bezie wąski, więc nie chcę go dodatkową warstwą zmniejszać. Chodziło mi też o takie, które będzie do odczepienia i wyprania, bo mam wizję małych, utytłanych łapek odbitych na tym cudeńku

Ooo... super, że rośnie, oby tak dalej
A rozumiem,rozumiem. Choc to ponoc w czyszczeniu jest latwe . Ale kumam zamysl ogolny. W sumie czasem tyle fajnych patentow mozna znalezc,z czlowiekowi samemu trudno na to wpasc

Aaa super,ze udalo Ci sie zorganizowac ten wyjazd! Zawsze to wyrwanie sie z miasta i codziennosci
Cytat:
Miłego pobytu

Jestem przyzwyczajona do "niańczenia" bo to nie pierwszy raz, a jej starszego brata, mojego chrześniaka miałam praktycznie od urodzenia, bo mieszkaliśmy razem, także opieka nad dzieckiem mi nie straszna. Grzeczna, grzeczna, nauczyła się pluć i pluła mi tym jabłkiem

Co się wczoraj działo ?? rzytul:

Ja już ogarnęłam śniadanie, pranie i kolejną pracę na niedzielne zaliczenie i zmykam na drzemkę, bo oczy mi się zamykają.
Dziekuje
Aaa to masz wprawe! To jeszcze lepiej w perspektywie swojego Okruszka lada moment. Heh czyli mowisz,ze pogardzila pysznosciami . A to Jej pierwsze bylo?
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam się mega chora i bez sił, już wczoraj było słabo ale dziś to tragedia
Oj co Cie dopadlo? Niedobrze

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czuje sie kiepsko zarówno psychicznie jak i fizycznie. Wczoraj wieczorem sobie trochę popłakałam także dzisiaj humor trochę lepszy. Odliczam dni do zwolnienia bo w pracy tez mi coraz gorzej wysiedzieć.
A kiedy dokladnie wybywasz na zwolnienie?

Cytat:
Witam się i ja ze słabym samopoczuciem

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Jedyne co zostało do teraz to osłabienie. Wczoraj mięśnie porządnie bolały, ale ogólnie jest dobrze.

Ogólnie to znacie może jakieś domowe sposoby na anemię? Jakieś konkretne warzywa/owoce? Ja już mam dość brania tabletek z żelazem, a i tak anemia jest ciągle.

No i jeszcze trochę się chwaląc Wczoraj zamówiłam łóżeczko i wózek, wszystko z allegro. Teraz tylko czekać na kurierów...
Oo gratuluje wozkaa poookaz

Mi hematolog powiedziala,ze wolowina i zielona warzywa min.

Cytat:
Po 3 miesiącach brania żelaza 9,6 teraz muszę sprawdzić ponownie, bo znowu zmieniłam na inne ale to jest nic, wcześniej miałam na poziomie 4,2
O ludzie to niezle. Jak ja mialam 9,9 to czulam sie jak zwloki. Nie bylam w stanie funkcjonowac

Cytat:
Ja wlasnie Tardyferon biore...
A tak wogole to bierzesz tabletki przed czy po jedzeniu???
Nie do mnie pytanie,ale pozwole sobie odp. Ja tez biore tardyferon. Pytalam te hematolog ostatnio kiedy to lykac. Powiedziala,ze rano przed posilkiem i mozna popic wlasnie czyms z wit C,czy tam sokiem. Wieczorem poprostu odczekac po ostatnim posilku z 30min do godz.

Echh nie wiem dlaczego mi wszystkiego zaznaczonego nie pocytowalo

U nas od pn za sciana Maly Sasiad. Sasiadka miala cc i ponoc super znosi(choc to druga CC po bardzo krotkiej przerwie). Poki co ich jedyne zmartwienie to fakt,ze Maly nie chce cyca. Moze Mu sie odmieni i to chwilowe
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:54   #2550
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Aż dwa razy dziennie bierzesz? Jak to nic nie jeść? nie trzeba długo czekać
Tak ja biorę dwa razy dziennie. I chodzi mi o to, jakbym je miała brać na czczo to bym musiała nie jeść cały dzień. Jedną biorę rano, czasem przed śniadaniem czasem po, zależy jak mi się przypomni, a drugą wieczorem.

Cytat:
ja też mam taką nadzieję w ogóle chciałam sobie jakieś fotki porobić z brzuszkiem a mam takie siniaki po zastrzykach po bokach a jeszcze ponad 20 mi zostało... mogłabym dawać w uda ale ponoć bardzo boli

co do żelaza też biorę 2x dziennie tą drugą biorę 30 min przed kolacją

zapisałam się na jutro na usg tu bliżej mnie,chcę zobaczyć czy rośnie moja kruszynka przy okazji może jakieś ładne fotki da się zrobić
Dobra decyzja zawsze to spojrzenie innym okiem i na innym sprzęcie Będzie dobrze, będę trzymać kciuki

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Dziekuje
Aaa to masz wprawe! To jeszcze lepiej w perspektywie swojego Okruszka lada moment. Heh czyli mowisz,ze pogardzila pysznosciami . A to Jej pierwsze bylo?
Nie, nie pierwsze, ale wczoraj ewidentnie nie był to jej dzień na jabłko. Zazwyczaj zjada całe starte i jeszcze chce

Ja niedługo wybieram się do endokrynologa, ale coś mnie spadek formy dopadł, jakoś mi słabo i duszno, chyba mały uciska mi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości