Nowości kulinarne cz. III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2015-05-24, 22:33   #2971
zoskaa3
Raczkowanie
 
Avatar zoskaa3
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: Łódzkie/Silesia
Wiadomości: 184
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Hej! Serek kanapkowy afrykański (z kolorowym pieprzem)


Hej! Serek kanapkowy meksykański z papryką


Hej! serek kanapkowy hiszpańska salsa


Hej! serek kanapkowy włoski z bazylią



---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Czyli gumę guar i gumę tara zastąpili mlekiem w proszku i mąką

Te serki jadłam już kilka miesięcy temu, ale może dlatego, że było to w mym rodzinnym mieście, gdzie są produkowane :P
__________________
zoskaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:38   #2972
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez zoskaa3 Pokaż wiadomość
Te serki jadłam już kilka miesięcy temu, ale może dlatego, że było to w mym rodzinnym mieście, gdzie są produkowane :P
Ja ich nie widziałam... to infromacja ze strony producenta...Smaczne te serki? W Pieninach kiedyś jadłam twaróg z firmy Hej o uważam że jest bardzo smaczny.. szkoda ze do mojego miasta go nie sprowadzają
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:02   #2973
blax5
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 1 187
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Fantastyczne jest to nazewnictwo. Parę lat temu ludzie nie chcieli glutaminianu i E, więc zastąpiono nazwy innymi (np. ekstrakt drozdżowy, też poprawiacz). Teraz ludzie śledzą mleko w proszku w składzie, więc zastąpiono go nazwą białka mleka.
Ale jak to? Naprawdę? Chyba dałam się nabrać
Znasz więcej takich 'smaczków'?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 17:26   #2974
bleuclair
Zakorzenienie
 
Avatar bleuclair
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 6 092
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Czy są już gdzieś dostępne miętowe czekolady Milka? Bo szukam i szukam i nigdzie nie widuję. Podobnie zresztą jak innych "nowości", pokazywanych tu wieki temu.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 18:30   #2975
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 6 551
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Milki miętowej nie widziałam i sama nie wiem czy chcę mi się jej szukać.
Za to dzisiaj w Auchan zobaczyłam letnie limitki czekolad Heidi. Kosztują około 6zł
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 18:44   #2976
201803120844
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-02
Wiadomości: 4 041
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Ale jak to? Naprawdę? Chyba dałam się nabrać
Znasz więcej takich 'smaczków'?
Największym smaczkiem jest określenie: nie zawiera konserwantów, przy czym w produkcie jest sól lub ocet lub cukier, a to przecież konserwuje produkt Jak podniesie się jakieś larum na składnik to albo zastępuje się go większym syfem(np. kilka lat temu ludzie unikali cukru w produktach to producenci zaczęli pakować syrop glukozowo-fruktozowy) albo występuje pod inną nazwą. Ciekawa jestem jak poradzili sobie z koszenilą
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:14   #2977
blax5
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 1 187
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Największym smaczkiem jest określenie: nie zawiera konserwantów, przy czym w produkcie jest sól lub ocet lub cukier, a to przecież konserwuje produkt Jak podniesie się jakieś larum na składnik to albo zastępuje się go większym syfem(np. kilka lat temu ludzie unikali cukru w produktach to producenci zaczęli pakować syrop glukozowo-fruktozowy) albo występuje pod inną nazwą. Ciekawa jestem jak poradzili sobie z koszenilą
Wracając do mleka w proszku/białka w jogurtach: czemu w moim ukochanym Zott naturalnym są oba? I tak nie zmieniłoby to ich miejsca w składnie, więc...
A koszenilina może jest teraz po prostu Ecośtam?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 05:27   #2978
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 6 551
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Wracając do mleka w proszku/białka w jogurtach: czemu w moim ukochanym Zott naturalnym są oba? I tak nie zmieniłoby to ich miejsca w składnie, więc...
A koszenilina może jest teraz po prostu Ecośtam?
Tak, koszenilina kryje się pod nazwą E120, ale ja się tym składnikiem nie przejmuję.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 20:16   #2979
CarmeLatte
Raczkowanie
 
Avatar CarmeLatte
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 266
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

ImageUploadedByWizaz Forum1432664133.771237.jpgImageUploadedByWizaz Forum1432664152.476321.jpg prosto z Kerfura
CarmeLatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 20:20   #2980
PaulinciaKWC
Zakorzenienie
 
Avatar PaulinciaKWC
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez CarmeLatte Pokaż wiadomość
Czytalas moze sklad tych jogurtow?
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną
Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych...
Tyranozaury
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:40   #2981
BeeAnn
Zakorzenienie
 
Avatar BeeAnn
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

widziałam dziś we freshmarkecie coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kinder.jpg (108,6 KB, 55 załadowań)
__________________

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:41   #2982
PaulinciaKWC
Zakorzenienie
 
Avatar PaulinciaKWC
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
widziałam dziś we freshmarkecie coś takiego
Kinder country wieki nie jadlam
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną
Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych...
Tyranozaury
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:48   #2983
Quadesha
Zakorzenienie
 
Avatar Quadesha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 5 534
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
widziałam dziś we freshmarkecie coś takiego
Po ile? :p
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 22:00   #2984
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Marka Winiary przybliża smaki rajskich destynacji. Z nowej, limitowanej serii galaretek „Rajskie Wyspy” o smaku mango i marakui, granatu i ananasa, a także trawy cytrynowej i limonki przygotujemy orzeźwiające desery na upalne dni.


---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Firma ROLNIK prezentuje konsumentom trzy papryki marynowane serii Premium: Paprykę czereśniową z tuńczykiem i kaparami, paprykę czereśniową z serem i pepperoni oraz paprykę zieloną z serem i peperroni.

__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 22:36   #2985
BeeAnn
Zakorzenienie
 
Avatar BeeAnn
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Po ile? :p
no właśnie nie było ceny :< ale na pewno jest pyszne
__________________

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 23:26   #2986
Munkaa
Zakorzenienie
 
Avatar Munkaa
 
Zarejestrowany: 2013-07
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 10 267
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
no właśnie nie było ceny :< ale na pewno jest pyszne
Co takiego dziołszki? Zdjęcia mi się w apce nie wyświetlają
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 23:54   #2987
BeeAnn
Zakorzenienie
 
Avatar BeeAnn
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Co takiego dziołszki? Zdjęcia mi się w apce nie wyświetlają
taki mini kinder country do jedzenia łyżeczką mam nadzieję, że teraz widać

__________________

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 15:24   #2988
wykrasana
Szara Eminencja
 
Avatar wykrasana
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Paradise
Wiadomości: 6 080
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Jak ktoś trafi na cenę tego cuda niech się pochwali, u mnie jeszcze nigdzie nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kinder-country-tak-apropo-40-urodzi.jpg (125,2 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kinder.jpg (33,6 KB, 116 załadowań)
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:32   #2989
Quadesha
Zakorzenienie
 
Avatar Quadesha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 5 534
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Jak ktoś trafi na cenę tego cuda niech się pochwali, u mnie jeszcze nigdzie nie ma
W Polomarkecie są po 2,29 zł. U mnie niestety nie ma tego sklepu
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 17:28   #2990
wykrasana
Szara Eminencja
 
Avatar wykrasana
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Paradise
Wiadomości: 6 080
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
W Polomarkecie są po 2,29 zł. U mnie niestety nie ma tego sklepu
Nie smuć się u mnie też tego sklepu nie ma.
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:19   #2991
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Nowe ptasie mleczko od Wesel w białej czekoladzie o smaku frappe Producent zachęca aby spróbować po zamrożeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 452_01_6884.jpg (64,9 KB, 42 załadowań)
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 23:22   #2992
Munkaa
Zakorzenienie
 
Avatar Munkaa
 
Zarejestrowany: 2013-07
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 10 267
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
taki mini kinder country do jedzenia łyżeczką mam nadzieję, że teraz widać

O mamo uwielbiam kinder joy, muszę poszukać tego cuda!!!
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 14:07   #2993
BeeAnn
Zakorzenienie
 
Avatar BeeAnn
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Czy są już gdzieś dostępne miętowe czekolady Milka? Bo szukam i szukam i nigdzie nie widuję. Podobnie zresztą jak innych "nowości", pokazywanych tu wieki temu.
o właśnie! miałam napisać, skąd była moja miętowa, a zapomniałam została kupiona na stoisku z niemieckimi słodyczami, polskich napisów nie miała, więc nie wiem, czy ona w ogóle ma być u nas w najbliższym czasie
__________________

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 18:22   #2994
lulamae
Raczkowanie
 
Avatar lulamae
 
Zarejestrowany: 2009-03
Wiadomości: 268
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

widziałam kinder country w netto chyba po 1.99
lulamae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 20:30   #2995
CarmeLatte
Raczkowanie
 
Avatar CarmeLatte
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 266
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Czytalas moze sklad tych jogurtow?

ImageUploadedByWizaz Forum1432837796.228907.jpg. Proszę bardzo skład
CarmeLatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 20:33   #2996
PaulinciaKWC
Zakorzenienie
 
Avatar PaulinciaKWC
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez CarmeLatte Pokaż wiadomość
Załącznik 5988436. Proszę bardzo skład
Oo jak milo z twojej strony
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną
Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych...
Tyranozaury
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 22:18   #2997
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Oliwki marki Serpis zamknięte w poręcznych saszetkach są dostępne w sześciu wariacjach – z cytryną, chili, papryką, anchois, w wersji z pestkami lub bez.


Kremowe sosy serowe marki LACTIMA w dwóch odsłonach – pikantny i z ziołami włoskimi.


Od 20 marca w sprzedaży ponownie jest cytrynowy wariant tego napoju. Producent przygotował też smakowitą niespodziankę dla młodych konsumentów w postaci malinowej lemoniady Kubuś Play. Idealne na okres wiosenno-letni propozycje zostały zamknięte w wygodnych plastikowych butelkach o pojemności 400 ml z praktycznym sport capem i barwną etykietą w atrakcyjnym, rysunkowo-lifestylowym stylu. Sugerowana cena na półce: 2,19 zł.


Corny Milk to wyjątkowo harmonijne połączenie dwóch najcenniejszych dla organizmu naszych pociech składników – pełnych energii ziaren zbóż oraz bogatego w białko i wapń mleka. Baton Corny Milk dostępny jest także w wersji czekoladowej. Corny Milk & Cocoa zaspokoi apetyt prawdziwych łasuchów, a także, za sprawą dodatku czystego kakao, uzupełni ich codzienną dietę o żelazo i magnez oraz dostarczy wielu cennych witamin i minerałów.


Chrzanowska Manufaktura Wędlin poszerzyła swoją ofertę wędlin o kolejne pyszne nowości – Parówki z Chrzanowa z wysoką, bo aż 92%, zawartością mięsa.

Nie zawierają fosforanów, osłonki, są bezglutenowe, wędzone i pasteryzowane, jak domowe przetwory. Dzięki temu zachowują właściwości odżywcze oraz wyróżniają się smakiem i aromatem.
Pierwsza z nowości to delikatnie wędzone parówki wyprodukowane z mięsa z szynki.
Z kolei parówki z filetem z kurcząt, to idealna propozycja dla ceniących subtelne smaki.
Parówki premium z Chrzanowa są dostępne w praktycznych opakowaniach o wadze 100 g. Można je kupić w dobrych sklepach spożywczych w cenie od 2,49 za opakowanie .


Profi wchodzi na polski rynek spożywczy z nową kategorią produktów – sałatkami lunchowymi Sunny Salads
Sunny Salads to dwanaście sałatek (dań), przygotowanych w oparciu o oryginalne receptury firmy Profi. Bazą wszystkich sałatek, w zależności od rodzaju, są wartościowe kasze, pełnoziarniste makarony, brązowy ryż, blanszowane warzywa oraz różnorodne mięsa. Dodatkami są m.in.: suszone pomidory, oliwki, ser typu greckiego, grzyby Mun, prażone ziarna słonecznika i aromatyczne przyprawy. Nowy produkt wejdzie do sprzedaży na polski rynek z końcem maja br.

salatka_300x.jpgSunny Salads zamknięte są w wygodnym, jednorazowym, pojemniku, do którego dołączony jest mały widelec. Pozwala to na spożycie sałatki bezpośrednio po zakupie, na świeżym powietrzu, w pracy, szkole, czy podróży. To doskonałe rozwiązanie dla osób, szukających szybkiej przekąski w ciągu dnia.


W linii Sunny Salads znajduję się dwanaście sałatek, o różnorodnych smakach i składach:

1. Sałatka z kaszą pęczak i fasolą szparagową, 200 g.
2. Sałatka z kaszą kuskus i ciecierzycą, 200 g.
3. Sałatka z kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami, 200 g.
4. Sałatka z makaronem i tuńczykiem, 200 g.
5. Sałatka włoska z makaronem i suszonymi pomidorami, 160 g.
6. Sałatka z makaronem, kurczakiem i prażonymi ziarnami słonecznika, 200 g.
7. Sałatka z soczewicą, warzywami i ryżem, 200 g.
8. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem, 240 g.
9. Sałatka meksykańska z kurczakiem, ryżem i warzywami, 160 g.
10. Sałatka gyros z ryżem i warzywami, 200 g.
11. Sałatka orientalna z sosem imbirowym, 200 g.
12. Sałatka z ciecierzycą i serem typu greckiego, 240 g.



Marka Kasztelan wprowadza na rynek nową linię piw – Kasztelan Specjały, w trzech wariantach: Chmielowe, Białe oraz Niefiltrowane. Receptury, zainspirowane bogactwem natury, zostały stworzone przez browarników z Browaru Kasztelan.
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:24   #2998
kaktuska16
Raczkowanie
 
Avatar kaktuska16
 
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 386
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Sałatki i baton wydają się interesujące.
kaktuska16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 08:44   #2999
BeeAnn
Zakorzenienie
 
Avatar BeeAnn
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 4 857
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

corny milk to ja już kupuje od roku jak nie dłużej, bardzo dobry
__________________

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 11:26   #3000
dispersi
Rozeznanie
 
Avatar dispersi
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 905
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nowe ptasie mleczko od Wesel w białej czekoladzie o smaku frappe Producent zachęca aby spróbować po zamrożeniu
Nie przepadam za słodyczami, ale to muszę mieć

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Marka Kasztelan wprowadza na rynek nową linię piw – Kasztelan Specjały, w trzech wariantach: Chmielowe, Białe oraz Niefiltrowane. Receptury, zainspirowane bogactwem natury, zostały stworzone przez browarników z Browaru Kasztelan.
Oj, trzeba spróbować
__________________
"...błąd oka nadaje kierunek myśli.."
dispersi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2016-07-21 23:42:15


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.