|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Ja niestety też jestem podobna do ciebie. Wszystko opiszę, zeby nikt mi później nie mówił, że coś miało 1 mm dziurkę a ja nie powiedziałam.
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VIn
Dzięki za słowa otuchy staram się nie robić interesów z rodziną, ale sama zaproponowała, w sumie to jej mieszkanie a nie dzieci, więc generalnie decyzja zależała tylko od niej. I tu nie ma nic do za tanio za drogo bo ona chciała poprostu przez ten czas nie płacić czynszu. Bo jak pisałam wcześniej nie szykują tego pod wynajem tylko czekają aż mieszkania pójdą w górę i chcą to sprzedać żeby kupić dom ale tam obwodnica będzie za kilka lat i muszą czekać aż będzie wtedy pójdzie w górę . Poprostu widzimisię dzieci, nie potrzebują pieniędzy bo stać ich na utrzymanie tego i tyle.
Mam 3 mieszkania i musze na któreś się załapać. Nic więcej nie ma atrakcyjnego i tak ceny są dużo zawyżone. Wiem ze można wynająć taniej. A nam teraz zależy żeby było szybko . Czasem ludzie znajomi i ci po których byśmy tego się najmniej spodziewali sprawiają tyle przykrości Mogła uzgodnić wcześniej z dziećmi i nie proponować się samej nikt jej nie prosił o to. Jutro oglądamy jeszcze dwa mieszkania. Każdy na widok ciąży kiwa głową bo nie chcą z dziećmi. Co za paranoja. Wolę rodzinę z dzieckiem niż parę imprezyjacych studentów. Zaraz idę się wykąpać i oczyścić głowę ! Dobrej nocy |
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie pracujemy w tej branży, bo byśmy umarły z głodu
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
AaaMarta
Nie, jakoś pilnie ta kasa to nie jest w tym momencie potrzebna, ale sam fakt, że oni już dostali a ja jeszcze nie jest irytujący;/ bianeczkaa No to sobie poczekamy... Tak przy okazji Wam powiem, że pisałam na dniach z koleżanką pytała o jakiegoś ginekologa na nfz byle blisko jej zamieszkania, bo nie chce wydawać na prywatnego. Pytam ją czy ma jakiś konkretny problem czy coś a ona, że od roku stara się zajść w ciążę, kochają się bez zabezpieczeń itd. Ona otwarta dość dziewczyna więc śmiało można było pisać. Nie jesteśmy jakoś blisko ze sobą, nie informowałam jej, że jestem w ciąży. Powiedziałam żeby nie kombinowała tylko poszła do najbliższej przychodni skoro jej obojętne do kogo czy do faceta czy do babki. Pytam kiedy była ostatnio u lekarza a ona, że z 5 lat temu jak brała tabletki to tylko przez rok chodziła po recepty i tyle. Teraz już nie bierze, ale nie zachodzi w ciążę. Mówię do niej, że jak tak dawno nie była to żeby pamiętała o dacie ostatniej miesiączki no i długości cyklu bo może o to gin pytać i czy ma bolesne okresy. Dziewczyna nie była w stanie mi powiedzieć jak długie ma cykle... mówi, że nie zapisuje sobie tego - tu mi się zapaliła lampka. Zapytałam czy wie kiedy ma owulacje bo może, że tak powiem "prace remontowe" mają w dni niepłodne gdy jest mniejsza szansa na zapłodnienie. A ona do mnie z testem: "a co to jest owulacja?" Ja pierdziu... pytam czy ona żartuje, dostałam odpowiedź zwrotną, że ona serio nie wie co to jest i kiedy to jest... Zapytałam także czy robiła sobie chociaż badania krwi,moczu, tsh itd. a ona, że nie "bo po co"?. Ja pie.rdykam. Skąd tacy ludzie się biorą!? I jeszcze mnie pyta czy musi rzucać palenie i alkohol... a i jeszcze tekst, że ma jakąś narośl w pochwie. No klękajcie narody........
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-01 o 21:21 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa
A potem takie przygłupy mają dzieci.........
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koleżanki. Hmmm może to i dobrze, że jeszcze nie jest w ciąży, bo mogłaby się nie odnaleźć w nowej sytuacji Jak można nie wiedzieć co to owulacja ? A "prace remontowe" mnie rozwaliły, świetne hasło !
|
|
#1778 |
|
Konto usunięte
|
Myśmy niedawno wrócili ze szkoły rodzenia i jestem poirytowana. Przyszły jakieś dwie pary z innej godziny i dzięki nim akurat dla nas zabrakło lalki (a było o sposobach noszenia i trzymania dziecka)... Potem zostali też na ćwiczeniach i gdyby nie to, że jedna dziewczyna była bez partnera to by nie było gdzie ćwiczyć... I jeszcze chłopak jednej z tych dziewczyn ciągle cwaniakował, odzywki dla mnie rodem z gimnazjum. Na miejscu jego dziewczyny to bym mu chyba strzeliła w pysk. Nie wiem jak można pozwolić sobie na takie traktowanie.
Jeszcze nie udało mi się żadnych prezentów rodzicom kupić, także dzień mocno nieudany
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wq mnie takie coś. A co do chłopaka, nop niestetyu niektórym dziewczynom takie cos imponuje ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Dziewczyny, czy któraś z was używa tych latarek LED do utwardzania hybryd?
|
|
|
#1780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejrzalam swoją szafę... Ehhh ma tyle ładnych ciuszków na lato, będą musiały poczekać do następnego sezonu
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas było dzisiaj pierwsze, pełne, poważne strzyżenie na głowie córki
no i wreszcie ma fryzurę jak śliczna mała dziewczynką bo wcześniej to każdy włos rósł jak chciał, a związać nie dawała. Także dzień dziecka udany ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Właśnie sobie uświadomiłam, ze to juz 3 trymestr :wow: i do trójki z przodu zostało 2,5 tygodnia
|
|
#1783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ powiedziałabym kilka słów że jego zdenerwowanie nie oznacza, że ma Cię traktować jak worek treningowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myśmy też byli dzisiaj na szkole rodzenia, było dzisiaj o karmieniu piersią z doradcą laktacyjnym, było meeeeega interesująco. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-01 o 22:45 |
|||||
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu się zderzyłam z bramą, tym razem bokiem.
A potem stłukłam teściom szklaną półkę w lodówce (spadł mi słoik). Czuję się jak ostatnia łamaga i humor mam okropny...
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to nie sweterek z akrylu, tylko bawełniany rampers czy robię z igły widły ? Możliwe. Po prostu ja bym zmechaconego i spranego ciuszka nie oceniła na stan bdb, więc pewnie stąd problem. Mąż jak zobaczył pajaca, to zapytał co to za szmatę kupilam. Myślę, że to wszystko obrazuje Dużo nie kosztował, więc nie będę lamentować.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się jednego dnia zdarzyło, raz jak wyjeżdżałam spod domu o 6:30 to przytarłam swój samochód O SAMOCHÓD MĘŻA, potem o 7:00 wjechałam tyłem w bloczek betonowy wysokości 40 cm... Na pocieszenie dla Ciebie - też młody kierowca, pociesz się że u Ciebie tylko małe rysy http://www.tvn24.pl/niemcy-nastolatk...,547711,s.html---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-01 o 23:00 |
||
|
|
|
#1787 |
|
Konto usunięte
|
No ja niestety taka d*** jestem i nie umiem się odezwać. Wymienialiśmy się z dziewczyną z naszą grupy i jakoś daliśmy radę. Ale niesmak pozostał...
|
|
|
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha to akurat prawda. My się będZiemy wysilać, żeby dzieci ładnie wyglądały, a zanim wyjdziemy z domu, to będziemy dwa razy przebierać w to co akurat będzie czyste ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
O mamuniu. Od 30 do porodu to już tylko z górki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak się jedzie na pałę to tak jest. A później jeszcze miała pretensję czego jej nie powiedziałam Moja rada - wjeżdżać wolniej i patrzeć w lusterka. Lepiej się poprawić 2 razy ale wjechać bez szkody
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-01 o 23:05 |
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i jeszcze mi sie przypomniało. Warto śledzić okoliczne grupy na fb. Wymieniłam dzisiaj paczkę nawilżanych chusteczek za prawie całe opakowanie Femibionu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężki dzień za Tobą, ale na szczęście już się kończy Nie wiem, czy Cię to jakkolwiek pocieszy, ale ja dzisiaj stłukłam w pracy 2 filiżanki z zastawy, a parkowanie dalej idzie mi kiepsko mimo że mam prawo jazdy od prawie 6 lat Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że jak bym była młodym kierowcą to taka rada by mnie tylko wkurzyła. Bo młody kierowca robi wszystko zazwyczaj ekstremalnie wolno, patrzy we wszystko naraz, ma oczy dookoła głowy a i tak nie widzi tego co trzeba. Do tego potrzeba czasu, doświadczenia i wyczucia własnego samochodu, którego się nabiera z każdym przejechanym kilometrem i parkowaniem.
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-01 o 23:13 |
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu trzeba się skupić na nefralgicznych miejscach. Inna sprawa, trzeba dobrze wyczuć auto. Ale wiadomo, zdarza się najlepszym Chociaż twoje wersja może się tyczyć ludzi, którzy jak poszli na kurs to nawet odpalić nie potrafii i ogólnie kiepsko się czują za kółkiem, ale obawiam się, że ten stan nie wszystkim przechodzi w miarę doskonalenia umiejętności.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-01 o 23:18 |
||
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech, idę spać bo mam za dużo emocji na jeden dzień. Jak stuknęłam to auto to wysiadłam i się rozpłakałam, a potem jeszcze zbiłam tą półkę, no kuźwa, jak jakaś kaleka ![]() Dobranoc!
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Chwilę mnie nie było, jakoś ostatnio sił mi brak. Młoda przeziębiona, nic jej wielkiego nie dolega, bo ma katar, pokasłuje trochę i miała lekki stan podgorączkowy, ale jęczy cały dzień i noc jakby nie wiadomo co się jej działo. Wiem, że to uciążliwe i nieprzyjemne, ale moje siły i cierpliwość są na wykończeniu Oby dzisiejsza noc była lepsza..Pewnie nie nadrobię wszystkiego co pisałyście, tylko po łebkach przejrzę
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody kierowca po prostu moim zdaniem nie ma aż tak podzielnej uwagi, czyli jak pisze owieczka, patrzy żeby wyrobić się przodem i nie spojrzy na tył itp. Nie mam wobec siebie za dużego zaufania, staram się robić wszystko powoli, ale nie czuję gdzie ten samochód się zaczyna i kończy.
|
|
#1799 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż fakt, nie wszystkie bo po niektórych widać było, że chodzone.Cytat:
no ale jak trzeba to trzeba. Lepiej że zapisała i w ogóle że to usg zrobiła... Ok dzięki nie pójdę. A następna wizyta u konowała jakiegoś bo tylko on miał wolne. Trudno, aby sprawdził co trzeba, już ja mu wytłumaczę Cytat:
Cytat:
i absolutnie nie musi rezygnować z alko. Nawet w ciąży, bo po co? (ironia)Cytat:
Cytat:
już bym pewnie auta nie miała gdybym go użytkowała I przyszły mi dziś kosmetyki naturalne, cała paka. I co? Wysypało mi się do prysznica z jednego słoiczka. Na szczęście większość zebrałam... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1800 | |||||
|
Rozeznanie
|
Panna Izabela, mam nadzieję że z szyjką nie będzie dalszych problemów, 31 mm to całkiem niezły wynik! Oszczędzaj się, będzie dobrze
![]() Loudres, współczuję przejść z mieszkaniem.. Najgorzej się nastawić na coś, a potem być wystawionym do wiatru Mam nadzieję, że coś szybko znajdziecie fajnego! Cytat:
Miłe z ich strony ![]() Ale to pożegnanie takie definitywne, czy po macierzyńskim będziesz próbować tam wrócić? Cytat:
Ja też jestem okropnie łamagowata, wszystko mi leci z rąk, zapominam o najprostszych rzeczach ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
W ogóle naprawdę po pierwszej ciąży miałam tylko taki "luźny" ten brzuch, bez mięśni, ale płaski. Wyglądałam super, jak teraz patrzę po zdjęciach. A po tej ciąży już tak nie będzie kolorowo, zaczynałam z nadbagażem i pewnie o wiele trudniej będzie wypracować sobie fajną sylwetkę. Wydaje mi się, że w wielu wypadkach powrót to formy to połączenie wszystkiego - i genów, i tego jak wyglądałyśmy przed ciążą, i tego ile się przytyło w ciąży.. Cytat:
I spodnie też ekstra, muszę poszukać na aukcjach takich na 3/4 żeby mieć na lato. Szortów nie założę przez celulit, nawet nie ma takiej opcji Cytat:
Też z łazienką sie tak pieściliśmy, jeździliśmy w kółko po tych sklepach i nie mogliśmy się zdecydować. A potem już miałam tak dosyć urządzania mieszkania (też w ciąży, i to na końcówce), że większość rzeczy wybieraliśmy w 15 minut, byleby było z głowy i w miarę grało z resztą
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

Ja niestety też jestem podobna do ciebie. Wszystko opiszę, zeby nikt mi później nie mówił, że coś miało 1 mm dziurkę a ja nie powiedziałam.

Wq mnie takie coś. A co do chłopaka, nop niestetyu niektórym dziewczynom takie cos imponuje 
ala: Wq mnie takie coś. A co do chłopaka, nop niestetyu niektórym dziewczynom takie cos imponuje 
trochę mnie zdołowała.
Moja rada - wjeżdżać wolniej i patrzeć w lusterka. Lepiej się poprawić 2 razy ale wjechać bez szkody
chociaż fakt, nie wszystkie bo po niektórych widać było, że chodzone.
i absolutnie nie musi rezygnować z alko. Nawet w ciąży, bo po co? (ironia)
Na szczęście w ostatnim sklepie wybraliśmy te, z których obydwoje jesteśmy zadowoleni