|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Tez sie zastanawialam dzis nad tym ... Dziewuszki, gdzie jestescie ???---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Odpoczywaja moze dziewczyny ![]() Na pierwszej stronie sa za to mamusie, ktorych juz od dawna z nami nie ma
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-01 o 23:41 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Ładna pogoda to pewnie mniej przy kompie siedzą
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihi patrz jak mi to wypomina haha ![]() Wiem, aluzja nieziemska - dzis to zmienię ![]() --- Dzien dobry!!
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie :-* ja wlasnie odprawilam meza do pracy, za oknem swieci slonko, musze dzis wyskoczyc po jakas wedlinke i do warzywniaka po cos swiezego ;-) wczoraj po tym deszczu bylo jakos tak milo, chlodno przewietrzylam mieszkanko i poszlam spac tak szybko ze hej ;-) jutro lub w czw bede miala u siebie brata i siostre albo i dwie
bedzie wesolo i pracowicie, zaczynamy sie pakowac do wyprowadzki ;-)---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Ostatnio kazda ma jakis spadek formy i jeszcze ta pogoda doskwiera wiec mysle ze to glowne powody zmniejszenia aktywnosci na forum... Mysle ze lepiej to juz nie bedzie :-P pogoda moglaby byc dla nas bardziej wyrozumiala ale... Dobrze ze chociaz raz na x czasu popada ;-) |
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!
zostalam przywołana to jestem nie zeby mnie nie bylo..korzystam z pogody i sił witalnych ,ktorych coraz mniej z kazdym dniem..przy okazji zapytam: ktora robila badanie na obecnosc paciorkowca? ile to kosztuje bez refundacji? zaraz wybywamy do p.
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() W nocy młodemu nie mogłam zbić gorączki, miał dreszcze i ciężko oddychał. Teraz wstał i meczy go kaszel trzeba do lekarza jechać.Mi takie ciepło pasuje, tylko strasznie się teraz pocę... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla bardzo fajne łóżeczko
moniska, bardzo fajny blog Zdrówka dla Młodego Mirabelka no nie wiem, nie jestem pewna, czy czegoś więcej na Wyspach nie macie... ale jeśli są takie same, to wyżej pisałam czym wg. mnie się różnią ![]() Koniecznie pokaż szydełkowe jak skończysz Ja jeszcze nie piorę - przyjdzie na to czas na przełomie lipca i sierpnia ![]() Isabelle super wieści i z górki dd1dd Buciki też mi się podobają - na żywo nawet ładniejsze W sumie wybrałam "w ciemno" czyli ze strony inne, ale na żywo okazały się mega twarde. Te są mięciutkie, ale jakoś tak "porządne" - poza tym umówmy się, "darowanemu koniowi..." Ważne, że 100% skóra i Jankowi w nich wygodnie Janek obudził się dzisiaj o 4... w sumie obudził, to dużo powiedziane - przebudził i wył - widać było, ze chce jeszcze spać, a nie może zasnąć i tak półsenny marudził. A jak on nie śpi, to my też Efekt taki, ze ledwo na oczy paczę... a jeszcze pogoda duszna, parna i burzowa... nic tylko przez okno skakać Do "kumulacji" dochodzi jeszcze sprzątanie magazynów w pracy - burdel mamy taki, że szef zarządził pospolite ruszenie, więc trzeba się ruszyć. Fakt, że ja w charakterze liczarki i skryby, ale mam kupę roboty w biurze i szkoda mi po prostu czasu |
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
ja dzis na nogach od 5 Z racji iż Amelka pod opieka .. Wczoraj jak sie wybrałam na miasto to trzy godziny spacerowalam i pot po dup** leciał :/ no i zaś mnie bolal troche kręgosłup i poszłam wczesniej spać ![]() Dzisiaj musze sie wkoncu wybrać na brwi bo zaroslam jak nie wiem... A jutro to chyba umrę bo ide na krzywa cukrowa... A i bylam wczoraj myoral czy jakos tak i kupiłam aż bodziaki bo nie mieli żadnych unisexow
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
ja robiłam, jadę dzisiaj po wynik (bo czeka się na niego 7 dni roboczych - przynajmniej u nas) i płaciłam 25 zł chyba. I dodatkowo 2 zł za pobranie materiału, ale nie wiem którego, bo robiłam też morfologię i mocz
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj TŻ wrócił o 18 i przywiózł mi całą torbę specjałów. Batoniki, czekoladki, truskawki tutejsze (pyszne jak moje ogródkowe dawno dawno temu), wędliny i łososia w różnej postaci. Nie ma to jak dbający mężczyzna;d Ach wczoraj wieczorem humorek mnie złapał i już o 20 prosiłam, żeby się ze mną położył. I do północy chirurgów oglądaliśmy. Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
Witam się po weekendowej przerwie i po wczorajszym Dniu dziecka ![]() Nie miałam sekundy by posiedzieć z Wami. Weekend był cieplutki więc w domku jedynie spaliśmy A wczoraj Dzień Dziecka i spędziłam calutki w stadninie z Mają. Byly fajne konkursy, zabawy dla dzieci, Maja swojego konia przebierała za Myszkę Miki a sama była Mimi... Tak porównałam te wszystkie dzieciaczki co tam jeżdżą - chyba jest najmniejsza z całej stadniny a konia ma jednego z większych... Tak jakoś sobie wybrała go. Robiliśmy grill itd i dzień zleciał.---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
ja uwielbiam cieplą pogodę... Dziś też będzie bardzo ciepło pewnie kolo 30stopni w poludnie uwieeelbiam nie lubię tylko jak jest duchota.---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
heheh---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Rodzisz 3 sierpień???? To tak jak ja MsLullaby śliczne łóżko
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Zarejestrowałam młodego dopiero na 17 i to dlatego, że mnie znają tam pielęgniarki i między pacjentów wcisnęły
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
mms22 dzieki za odpowiedź
moniska139 zdrowka dla synka! roxana obron sie i będziesz miala z głowy.. majka ta Twoja corcia chyba b.lubi jazdę konną.?moj przyrodnik to ciagle by robaki,pająki lapal.ślimaki winniczki .i gasienice te we wloskach..hard core dzien w dzien.. wczoraj objadlam sie czeresniami i juz mam ich dosc,truskawek jzu jednak nie kupuje czekam na dniach az nasze dojdą bo poziomki juz zaczynaja nabierac kolorku,TZ przywiezie od tesciowej odnozki borowki amerykanskiej to tez bedzie, ale juz chyba w przyszlym roku,oby nie zmarzla,bo droga jest to lepiej mieć swoją... co do Dnia Dziecka my bylismy w niedziele na festynie organizowanym przez nasze przedszkole.a wczoraj mieli jeszcze klaunów ,mieli malowane buzie i dostali po balonie..
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-06-02 o 09:01 |
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak mam Maję lekko przeziębioną to ok... Daruje i idę do domu. Ale jak mi ,,leci przez ręce,, a bywało tak bardzo często bo była chorowitym dzieciaczkiem to mnie szlak trafiał. I się wycwaniłam, za każdym razem prosiłam o wypisanie informacji z pieczątką i podpisem że dziecko nie zostanie przyjęte przez lekarza... Nigdy nie wypisały, zawsze Maja została przyjęta i to jeszcze w najbliższej godzinie jak się tylko dało. Albo najlepsza jest rejestracja telefoniczna... Zimą i w deszczowe dni jak mala byla malutka tylko to mi zostawało jak była bardzo chora. Do przychodni był kawałek drogi. Tam od 5:30 kolejka do rejestracji a o 7rano otwierali przychodnie, rejestracja telefoniczna od 9. A lekarz 3 razy w tyg przyjmował od 7-10. Więc ja dzwoniłam juz o 7 rano Gdy udało mi się dodzwonić to z fochem że rej od 9 ... To pytam czy jak zadzw o 9 to mnie zarejestruje skoro lekarz juz prawie pracę skończy ...Jej nienawidzę przychodni, lekarzy i tych przepychanek wiecznie tam... Najgorsze były szczepienia... Milion dzieciaków, wcześniej zarejestrować się nie da. Lekarz od 9-12 raz w tygodniu (strona zdrowa-szczepienia) Leciałam na 7:30 i słyszałam ,,brak miejsc,, Teraz po przeprowadzce przychodnie mam pod nosem 1min idę od bloku. Mam nadzieję że będzie to jakoś lepiej rozwiązane. Bo jak nie ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Tak uwielbia konie... To jakaś masakra jest. Dopiero w sumie zaczyna swoją przygodę. Miała dopiero po wakacjach bo teraz jeszcze rehabilitacja, angielski, nauka pływania a konie do tanich sportów nie należą. Ale... Uprosiła. Kupiłam jej teraz buty , spodnie i czapeczke na konia. Jeszcze kask potrzebuje, bo poki co wypożyczamy w stajni. W ogóle się nie boi a ja wszoku jak tylko koń zbyt blisko... Tylko, że ja w ogóle dziwna jestem bo zwierząt za bardzo nie lubię... Tzn mogę popatrzeć ale niech się nic do mnie nie zbliża ![]() Nie wiem do końca jak to jest z tymi koniami bo słyszałam że dziecko dopiero od 12rż powinno jeździć żeby nóg nie pokrzywić... ale ile w tym prawdy ![]() Co do owoców to też się już tak objadam że szok, truskawki, czereśnie, nektarynki, borówki amerykańskie,
|
|
#2866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pozniej oczekiwanie na jego przyjscie na swiat ![]() Cytat:
U mnie tez goraco, lubie jak jest cieplo ale nie do przasady bo tez mam wrazenie, ze sie bardziej poce w ciąży. Wezme pozniej pieska na dluuugi spacerek, niech sie wybiega a ja poczlapie trochę w ramach 'sportu' ![]() Co do przychodni, z pediatrami nie mialam doczynienia ostatnio, za to w mojej przychodni zawsze jak zadzwonie, to miejsc owszem nie ma ma, ale kaza przyjac i lekarz za kazdym razem mnie przyjmowal tyle dobrego
razem od 01.03.2008 r. zaręczyny 14.07.2011 r. ślub 30.08.2014 r. ![]() Edytowane przez natalia1011 Czas edycji: 2015-06-02 o 09:17 |
||
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
ja właśnie pije kawkę, Bartek kończy śniadanie. Majka ale ma super twoja córeczka, ja w wieku 6 lat już sama jeździłam konno bez asekuracji, a co najgorsze nigdy na głowie nie miałam kasku no ale to na wsi konie wujka wiec kto by się tam przejmował Jeju mi tak hormony buzuja ze mam dość, albo płacze, albo się wściekam albo jestem mega szczęśliwa. Paranoja
|
#2868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jeszcze nie jest najgorsza przychodnia bo jak faktycznie nie ma miejsca u swojego lekarza to do innego bez problemu zarejestrują, albo zamiast co 15 minut to co 10 umawiają. Miałam cały miesiąc tam praktyki to wiem jak to wygląda. W innych to wcale nie odbierają telefonów. Ja jakby nie dreszcze i to, że nie mogłam w nocy zbić gorączki to bym nie szła do lekarza. Cytat:
|
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą ... Ma 7 lat... Marzyła już o jeździe na nartach - ok poszła do szkółki nauczyła się, jeździliśmy z nią na stoki... w pewnym momencie się znudziło i już w stronę nart nie patrzy nawet. Tzn zimą pójdzie, ale jak musi. Potem miała parcie na naukę tańca, pochodziła - znudziło się.
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
majka to odważną masz corke a hobby drogie
moja kuznka sie tym pasjonuje,na dzien dzisiejszy uprawia hipoterapie a ja wole psy,wole zeby zwierze mnie nie przerastalo...MsLulababy lepiej nie bedzie musze kupic sandaly na lato,a potem troche ogarnac hacjendę...
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Już jestem
W domu były skuwany przedpokój, więc była taka kurzawa,że załamka! Przy okazji wymieniliśmy panele w pokoju Boryska i teraz mi się mega podobaaaa i tydzien temu byliśmy z Tymkiem u ginka i mały ważył w 27 tyg i 3 dni 1150 gram wszystko z nim dobrze jak powiedziała gin.. aaa i 7 kg do przodu. Powiem Wam, że zawsze w poczekalni spotykamy się z tymi samymi dziewczynami i są smiechy itp Jedna z nich była przede mną dosyć długo.. wyszła z płaczem bo jest podejrzenie rozszczepu kregosłupa. Tak mnie to dotkneło, że mój mąż myślał jak wróciłam,że coś z Tymkiem.. Jeszcze koleżanka pojedzie na dokłdniejsze bdania i mam nadzieję,że wszystko będzie Ok ale codziennie o niej myślę..
|
#2872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedziele byliśmy z Tz w restauracji pod wieczór, tak w sumie z nudów. Zamówiłam sobie zupkę cebulową i zaczęłam się slinić na bruschette... więc też zamówiłam... Dostałam kanapki z pomidorem i obok kupkę rukoli oszalałam i od razu foch... Zawołałam kelnerkę i zamiast powiedzieć że to nie jest bruschetta i dziękuje za kanapki to ja że pomylila pani chyba moje zamówienie... Ta oj przepraszam wzięła talerz i poleciała na kuchnię. Po minucie wróciła z tym talerzem i mówi że nie pomyliła, że to jest moje zamówienie... To mówię do niej że nie widzę bazylii a rukola tak nijak ma się do tego dania. I że w sumie to rukoli nie lubię a w karcie jest wyraźnie bazylia napisana.... Wzięła talerz poleciała na kuchnię, okazało się że bazylii nie mają , tylko rukolę ![]() Przyleciała z tym talerzem już sama spłoszona i pyta czy chcę w takim razie zjeść samą bruschettę bez rukoli... To ja znowu- że chętnie pod warunkiem że to będzie bruschetta a nie kanapka z masłem i pomidorem... Laska oszalała i zapytała jak to danie się robi bo ona to w sumie nie wie co podała ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
hej hej, fajnie że wszystko super u ciebie i duża dzidzia a ten rozszczep kręgosłupa to tak na normalnym usg zobaczyli?
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie dziś humor do bani... Pogoda dziwaczna, bo niby 23 st a niebo całkiem zachmurzone. Będzie padać? W sumie to nie obraziłabym się ![]() Zjadłam śniadanie w łóżku, już standardowo Zaraz sobie dokończę truskawki z wczoraj i trzeba będzie się zabrać za co pożytecznego. Wczoraj pojechałam do tego miasta, kupiłam sobie sukienkę maxi, spódniczkę i spodnie takie do kolana beżowe. Wszystko w c&a, bo ceny mają rozsądne, a nie będę wydawać kasy na ubrania, które ponoszę tylko kilkanaście tygodni Co jak co, za rok mają mi być wszystkie za duże ![]() Nie wiem co dziś na obiad zrobić... jakieś pomysły?
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, 3.08 mam cc
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, przegapiłam tego newsa! Masz już skierowanie i datę ustaloną? Mega szybko
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
u mnie spadku formy ciąg dalszy więc pewnie dalej mniej mnie będzie na forum jeszcze do tego wszystkiego wczoraj zaczęliśmy remont korytarza i ledwo coś porobili a już mnie szlag trafia bo wszędzie pył a gdzie tam do końca... eh... na jakieś marudzenie mi się zebrało ostatnio i wczoraj po południu jakoś tak się nie ciekawie czułam - zmierzyłam ciśnienie a tu 135/85 puls 105, a ja z reguły bardzo niskie mam :/ pomarudziłam to idę zrobić śniadanie i coś zjeść
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
o fajnie tak znać z góry datę i do tego ten 3 sierpień to już na prawdę nie długo
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale młody jest wysoko Tak kochan na zwykłym usg to dojrzała.. ale dała skierowanie na takie już dokładniejsze! Dodam,że ja chodze na NFZ i za każdym razem robi usg ta moja gin- dzięki BOgu! WoW! kurde to za dwa miesiące jak to zleci aż się ja zaczynam baćTak piszecie,że już byście chciały sierpień, a mi do terminu zostały 11 tygodni. jestem przerażona ,że tak mało ![]() . Wręcz zapomominam ,że mam brzuch ( a jest niemały ) spadam formy mam tylko koło godziny 12-13 ale jak się położe na 30 min to wraca power Oby było tak jak z Boryskiem... też nie chciałam jeszcze rodzić itp a jak miałam wszystko poprasowane to jeszcze w sobote pojechaliśmy wieczorem do siory na soczek i siedzieliśmy do 23! Powiedziałam jej wtedy,że już jestem gotowana na porodu ..... no i w nocy o 2 jechałam na porodówkę jak chcecie to Wam doradzę jak przyspieszyć ... chociaż jak akurat niechcąco to zrobiłam
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bruschetta z rukolą ![]() Boże, widzisz i nie grzmisz ![]() Mówisz, że kanapkę z masłem o pomidorem Ci podali ??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

???

trzeba do lekarza jechać.

Z racji iż Amelka pod opieka .. 
To tak jak ja 

Oby było tak jak z Boryskiem... też nie chciałam jeszcze rodzić itp a jak miałam wszystko poprasowane to jeszcze w sobote pojechaliśmy wieczorem do siory na soczek i siedzieliśmy do 23! Powiedziałam jej wtedy,że już jestem gotowana na porodu ..... no i w nocy o 2 jechałam na porodówkę